Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V86-Express på Åby och Solvalla 3/11

18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar

V86-Omgången.

Jackpot igen på V86-Express då det går på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Svårspelad omgång med många unghästlopp där hästarna tjänat lite pengar så väldigt svårbedömt och potential för riktigt hög utdelning. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är det lite högre klass på loppet i form av att hästarna tjänat lite mer pengar än i många av de andra avdelningarna. Det är dessutom en spårtrappa och då kan man hitta hästar från dåliga lägen som vinner betydligt oftare än spårstatistiken säger att de ska vinna. 

12 Trumpie 40% stiger tyvärr på procenten men det är för fler inser att det är en mycket bra segerchans och då det kunde varit ännu värre läge om loppet varit fullt. Han är väldigt nära taket och hade fått starta från 15 i tredje ledet om det varit fler hästar med och haft ytterligare att runda så nu är det ganska bra förutsättningar trots bricka 12. Den här vann försök i Klass2 och var tvåa i final på V75 i december i fjol och var en av väldigt få treåringar som vann i öppen klass det året. Kom i gång först i maj i år och nu kommer hans årstid igen så då han möter ett gäng han ska slå och tävlar för stall som har bra form det mesta så tror jag han bara vinner. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är kanske favoriten 5 Hipster K. 52% bara för bra men det är första starten på väldigt länge och kanske behöver lopp i kroppen efter lång träningsperiod efter en gaffelbands-skada. Toppspår och önskedistans nu men ändå läge att försöka fälla med ett par motbud. Fördel ston i propositionen gör att 6 La Sassicaia 8% har dubbelt så mycket tjänat som favoriten och har fyra starter i Berghs regi där hon körde startgalopp sist men var bra i starterna före. Voltstart och snävt spår då så klart gynnad av bilstart och tror på offensivt upplägg här så har favoriten sämre dag kanske den här bombas mot spets. 

3 Namaste har tillochmed nära tre ggr så mycket på kontot som favoriten och visst tycker många att det inte ska spela så stor roll bland unghästar som utvecklas men det säger en del av vilken hårdhet de hunnit få om de matchats i hårdare gäng. Den här vann kval till Drottningpokalen i våras men fick galopp i finalen och var fyra i stenhårt Stoderbykval så matchats mot kulltoppar. Nu är det lämpligt motstånd och perfekt utgångsläge men framför allt första gången i bike. Ett lopp i kroppen i sin nya regi och även om hon inte var så bra i debuten för Perssons så går hon säkert framåt mycket med loppet i kroppen. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A B C D

1 Grant Hall 53% var inte alls 100% förberedd inför sist enligt Bergh och det blev galopp men fått mer träning på bra sätt sedan dess och behöver vara fräsch för att prestera på topp. Fungerar han är han kanske lika bra som hästarna på tillägg så från bästa läget kan han spåra runt om men det finns ju saker som oroar på en väldigt stor favorit. 

Chritoffer Ericsson har tre hästar till start och jag tror att 8 Loveexplosion H.C. 11% är bästa hästen men han fick feber efter senaste starten och stod över lite. Har tränat bra sedan dess och går bra i voltstart så trots snävt spår kan det bli bra start och intressant med ny körsven upp. 

10 Rarity A.F. 16% är mest streckad av Christoffers tre och kommer med riktigt fin resultatrad med seger i Diamantstofinal sist så ska ju duga även i öppen klass då. Gick första gången med rycktussar sist och det blir fortsatt så då det gav önskad effekt. Startsnabb så från springspår kanske hon är långt framme tidigt och skulle man komma fram tidigt kanske man kan krypa ner i rygg på favoriten. 

11 La Plus Belle 4% är tredjehästen från samma stall och har också springspår med kusk som kan voltstart så ska kunna hamna bra på det. 12/19 bland det tre främsta varav sex segrar är starka papper och hon skulle kunna skrälla med ett lopp i kroppen efter en träningsperiod och lättas ännu mer mot sist. 

13 Piccadilly 4% har bakspår på tillägg så det är ett riktigt bökigt läge men Joakims stall visade absolut toppform under tisdagens tävlingar på Jägersro och många har varit starka sista veckan därifrån.

5 Shapes 3% kommer från ett annat formstall där hästarna gått allt bättre på slutet och den här är inget undantag då han höjt sig lite sista tre starterna. Jepson upp ger betydligt lägre streck än då Goop kör själv men på skrällarna från det stallet kör Calle riktigt bra allt som oftast och det är bara oddshöjande då han ofta överraskar. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 7-8-4-6. C 5-3. D 9-1.

Kvällens mest öppna lopp och då sprider väl många strecken i det här treåringsloppet så egentligen läge att förska gå kort men jag har ingen bra idé så jag hamnar på riktigt många streck här. 

4 Akilles Face 22% är favorit från ett bra spår här men är inte så startsnabb så kan bli utvändigt eller kosta lite att köra sig till spets igen. Har behandlats i en testikel som strulat för honom och han var mer stabil i comebacken sist men jag litar inte helt på honom efter bara en start i bättre stil. 

2 Lovely Concord 19% kördes till ledningen efter en bit sist och Kontio kör ju ofta efter devisen att man ska chansa lite från start och visst blir det galopp ofta då han laddar men han kommer också ofta till ledningen. Hamnar man i spets med Nurmostränat som kommer från seger så måste den här passas igen. Barfota fram föll väl ut sist och det kan gynna startsnabbheten då man kan gå lättar på framhovarna så bra att det är fortsatt den balansen. Nurmos var nöjd med aktionen sist då han slagit sig på sina framknän tidigare och nu testar man kanske med helstängt huvudlag. 

5 White Walker 18% är startsnabb med Erik bakom ett av de bästa spåren bakom bilen borgar för snabb öppning. Det är dock skor på efter ett barfota-starter så det tyder på att man inte maxar hit. Man säger även i intervjuer att man vill se honom i ryggar invändigt så kan bli snabbstart och släpp eller om man kan krypa ner i rygg på Kontio till exempel. Visst kan han vinna med lucka men väldigt överstreckad på den infon så rankas ner rejält på lågt spelvärde. 

6 L.L.Pod Primo 10% var ute I hårdare gäng sist och ner i rätt klass nu där han står bäst inne på pengarna så måste räknas tidigt även om man ligger lite lågt från stallhåll. Man säger att formen kanske inte är som den var vid tre raka segrar i somras men trea bakom Felix Orlando och Asteroid sist tycker jag tyder på form (då de har 3 miljoner respektive 700tkr tjänat) så betydligt tuffare motstånd. 

7 Vinci Nice 15% är startsnabb så kommer inte Kontio i väg där framme så kanske den här är först framme att överta från Adielsson om den kommer till spets. Kommer man hela vägen till ledningen trots spår en bit så måste segerchansen vara hög. 

8 Bakerman 3% hoppas man på inför fyrsåringssäsongen och Nurmos tror han ska gå framåt rejält med en vinterträning till så på han låter det som är hög kapacitet i den här. När han pratar om vinterträning redan så kanske han inte gör så många fler starter den här säsongen och då man testar första barfota bak och Goop upp så kanske man lägger lasset här. I litet fält spelar det då inte så stor roll i vilken position man hamnar då Nurmos låter positiv och har han vässat det minsta så måste 3% vara på tok för lite. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 6-3. C 2-8-1. D 4-9-7.

Se ”Gå Kort!”

5 Hipster K. 52% och 6 La Sassicaia 8% är tänkbart tvåhästarslås men jag streckar en tredje med i 3 Namaste 6% som det är intressanta ändringar för. Mer motivation till mina tre streck lite längre upp i texten och här nämner jag de främsta motbuden också. 

1 Thai Sansa 17% drar en del streck men möter tuffare nu och borde fått med sig ett par segrar till från billigare loppen på. Momarken, Jarlsberg och Bjerke för att räknas tidigt här. Trivs på Åby då han vann ett par raka här tidigt i karriären. Kommer från galoppmisllyckande dessutom och har ett spår hon kan bli över från då hon möter några snabbare från start, överstreckad. 

2 Rapunzel 3% har testats en hel del mot äldre och var bland annat tvåa i en Diamantstofinal bakom Svecak Palema i augusti. Från bra spår med maxad balans och utrustning är hon en tänkbar skräll då hon är startsnabb och kanske kan köras i rygg på en av de betrodda. 

8 Kirsi Boko 6% var tvåa i ett försök till Drottningpokalen bakom just Namaste i våras, där båda gick väldigt starkt till slut. Kirsi hade samma spår då som nu bakom bilen och hamnade sist utvändigt så hade väldigt långt fram men då det är mindre fält nu och hon utvecklat sin startsnabbhet kanske hon kan hitta ner i bättre slagläge den här gången. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 4. C 11-5-7-1-10. D 12-9-8-3-2.

2640 meter i låg klass och även om jag inte gillar att spika den här lopptypen så tar jag ställning här och spelar med min kompletterande spik här. 

6 Thorondor 31% blir inte så stor favorit men jag tycker det borde skilja mer ner till de andra här än strecken antyder. Den här blev Goop över med ute i tredjespår genom hela svängen och tog sig fram utvändigt ledaren först efter mer än halvvarvet och svarade sedan den positionen och svarade för en stark insats. Han krigade ner favoriten som fått gå i ledningen och övriga var en bit efter och inte mycket hårdare motstånd idag. Jag tror Goop tar dödens igen och bara vinner loppet men skulle han bli släppt till spets är så klart segerchansen ännu högre. Hittar han ner i bra slagläge kan han styra på när som helst med och vinna men tror på bäst segerchans från utvändigt ledaren igen. Gillar stallformen hos Goop då den här rapportera träna starkt och har vunnit över lång distans tidigare tror jag på hög segerchans. 

4 Rocket Boy 29% är lika betrodd som favoriten på de tidiga kupongerna och ska gå första gången med rycktussar så det är intressant från toppläge. Har sina segrar från Rättvik och Romme i betydligt billigare lopp och kommer från galopp så litar inte alls på att det räcker här. 

11 Brodway Oro 16% är bra för klassen med men har chansartat läge och en körsven som inte alltid tar helt rätt beslut så mycket som kan gå fel här. Han kan sätta färg på loppet om han kör offensivt direkt men bäst är kanske att ta det lite piano och köra till slut då det är debut över den längre distansen. 

1 Bridge Maid 15% drar en hel del streck på Nurmos och Khilström men är ett sto i öppen klass med aktionsproblem så borde inte kunna svara upp innerspåret. Visst är hon ganska startsnabb då hon travar och kanske kan få rygg på ledaren i bästa fall men chansartat och kan lika gärna haman längre ner invändigt eller galoppera så inte het här till hög procent. 

10 Canzone 3% gick i bike tre starter för över ett år sedan så första gången på länge nu och är han mogen att gå i den kanske han tänder till nu. Ny körsven upp och ett lopp i kroppen efter strykning så kan vara uppåt.

 

Avdelning 5.

Ranking: A 15. B 4-3. C 13-12-9-5-2-14. D 1-7-8-11.

Xpresstrappan med fullt fält (14 kvar efter en strykning under onsdagen) och jag tror en hel del på den som startar från sämsta läget. 

15 Lucky Guy Boko 23% stiger på procenten då fler än jag såg Lövgrens formtopp på hästarna senaste dagarna och den här är inget undantag, då han kommer med fyra raka segrar. Han är långsam från start så hade hamnat bland de sista ändå så spårtrappa är perfekt för sådana hästar då den här har mer än det dubbla tjänat mot favoriten. Mest intressant är att det blir första gången barfota runt om så många plusgrejer här och jag rankar först. 

3 Matchpoint Pellini 33% är ganska klar favorit på sin spetschans från ett fint spår men han vek ner sig i spårtrappa mot min spik i avdelningen före när de möttes för två starter sedan och den har galopperat bort sig efter det. Mycket galopper och inte alls givet att det blir spets här så favorit i fara men räknas tidigt ändå. 

4 Lampard 19% är startsnabb från perfekt spår bakom bilen och lägger nog beslag på ledningen och skulle favoriten ha en dålig dag leder den här kanske hela vägen. Ser Jepson att Bergh kommer i väg bra så väljer den här kanske rygg på ledaren och där trivs Jepson på Åby när stretchen kommer för en speedig häst. Gooptränat med full form igen och det här är en bra segerchans. 

Det är väldigt hög chans att man klarar sig på de tre nämnda strecken men det har också kollektivet insett. Då jag inte vågar ta ställning här är det bra att ha med ett fjärde streck som kan ge lappen lite edge mot många andra om den vinner. 13 Enru Cloc 7% har 12/19 bland topp tre varav 7 segrar och hade man haft den segerstatistiken i Sverige hade man vart lite längre upp i klasserna. Så klart mycket enklare motstånd men fått vinna och gjort fler tävlingar n många av konkurrenterna så duger säkert här med. Man ville anmäla till spårtrappa då han är lugnare bakom hästar och fick ett bra spår 13 så med ett tungt slutvarv han har tillgå kanske han kan skrälla lite här. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 4. C 8-7-10-2-3-9-5. D 1-11.

Treåringslopp för ston I ganska låg klass och då vill jag inte gärna spika, så det gör jag inte heller nu, även om favoriten 6 Felicia Zet 64% så klart har väldigt bra segerchans. Hon är ganska startsnabb och ska nu provas barfota runt för första gången. Drt vankas svar invändigt så ingen gratis ledningen den här gången heller. En bit ut på vingen och skulle det kunna bli lite spår in i svängen så kanske man kan fälla henne, det kan ju också bli bakslag med barfotan och galopp så jag garderar. 

4 Ninepoints Candy 13% stiger med en procent i timmen mitt på dagen så kanske hamnar närmare 18% när det är färdigspelat men på givna spetsbudet fungerar det bra om man kan fälla en väldigt stor favorit. Westholm låter väldigt laddad inför den här starten som kanske gör årets sista start nu när man inte får gå barfota efter november. Han tänker ladda vad som går för att spetsa och har sagt han ska han svara även om en över 60% kommer fram utvändigt tidigt. Biken på nu och han kör i spets så länge lampan lyser. 

8 Roubin 9% har bra form med fina placeringar på slutet så lite tråkigt på läget nu men kan det bli lite körning mellan de betrodda här kanske man kommer in i matchen till slut. Hon visade snabbt slutvarv sist och Goops stall är i full from över lag så tidig vid gardering trots spåret. 

7 Irma Sisu 3% strulade i aktionen sist men tog seg samman och vann loppet till slut i enklare gäng. Fortsatt kuskplus som sist och är startsnabb från öppna spår och Kontio vågar ofta chansa lite för bra position så kan hitta ner i bra slagläge trots en bit ut bakom vingen. 

10 Swept Wing 3% blev det lite skrik på sist från flera tipsters men höll sig ändå till ganska låg procent och nu är hon ännu mindre streckad. Slog äldre sist efter lite tur med resan och har åter bakspår så med tur kanske hon kan skrälla igen även om hon går upp rejält i klass nu. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 4. C 7-6-3-5-1-11-10. D 9-12.

Tråringslopp för ston i ganska låg klass även på Åby men det är många med ganska mycket startpoäng här så klart bra hästar för den låga klassen. Det gör att favoriten inte ska vara så väldigt mycket mer streckad än alla sina konkurrenter, som hon nu är och garderingen är på sin plats.

2 Garden Leave 56% har så klart bra segerchans och kanske kan komma till ledningen men bland unga ston kan det variera mycket från en start till en annan och inte omöjligt att någon annan snabbstartar och ställer till det lite. Många vill ju ner på innerspåret på Åby och det gör ibland att det kan gå lite för fort i början av loppen, speciellt i lopp för unga ston. Den här var bra i comebacken sist och har så klart hög segerchans igen då Johans stall går bra för dagen men jag tycker procenten är lite för hög. 

4 Nocturne Zon 20% kommer från annat stall med toppform på det mesta som kommer till start och från toppspår måste hon räknas tidigt. Har bra speed och öppnar snabbt från spår precis bakom bilen så inte omöjligt att hon tar sig förbi favoriten och då kanske man vill köra i spets. Sist var det Semifinal till Breeders Crown som femma mellan hästar med lite sparat mot kulltoppar så klart ner i klass nu och det brukar ha stor betydelse, så passas mycket tidigt. 

Tänkbart lås tillsammans med favoriten men då jag tror på hög segerchans för favoriten i avslutande avdelning vill jag försöka hitta ett par som kan höja värdet om det skulle vara lågt fram hit. 6 Nova Mahiron 8% är ganska startsnabb och spår sex är bra på Åby då många innanför dra sig ner på innerspåret lite oftare på den här banan än övriga. Hon ska kunna få bra position bakom de två mest betrodda och har de en sämre dag kan hon sitta bra på det till slut. Tog fyra raka segrar tidigt i somras men matchats i tuffare lopp även mot äldre efter det och ska stå bra inne i klassen här. Hon ska dessutom lättas lite i balansen till den här starten. 

7 Lillians Love 2,5% har lite fler starter innanför västen än flera av konkurrenterna här och fått starta sig i form. Bra som tvåa sist då hon tävlade mot hingstar och valacker så plus för henne då hon bara möter ston. Starkt slutvarv att tillgå och Jepson upp nu är klart plus och tycker nog sällan att Riordans djur ska vara under 3% i så här låga klasser. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 12. B 5-6. C 4-10-8-7-13-3. D 2-11-1-9.

Se “Bästa Spiken!”

12 Trumpie har väl en körsven jag sällan förordar spik på men som tränare går det bra och här vill man ju helst se tidigt, offensivt upplägg eller åtminstone hela sista varvet i tredjespår så tror jag hästen sköter jobbet och bara är bäst. 

6 Kenzie Boko 19% drar en del streck med rätt då han är ganska startsnabb och körs av offensiva Kontio som borde kunna köra sig till ledningen tidigt här. Många dåliga spår på slutet så kommer man till spets borde han kunna leda länge men spåret är en bit ut och kan kosta tredjespår in i svängen och med nästan det dubbla på kontot tror jag min spik är en mycket bättre häst. 

5 Cena 8% har gjort fyra raka starter på V75 och gått ur Klass2 nu så från bra spår med formstall i ryggen och Goop upp så är det tänkbart att det kan gå om favoriten kommer bort. 

4 Västerboflashdance 17% är ganska startsnabb och har toppspår i starten så tar väl spets och kanske svarar man när Kontio kommer så kan bli lite körning här vilket skulle gynna min spik. Segrarna från Hagmyren och Bollnäs så tuffare mot nu men går kanske framåt ytterligare med två starter i nya regin då han varit bra. Från spets eller rygg på ledaren räknas han så klart tidigt. 

13 Devs Definitif 8% är bättre än formraden skvallrar om men nöjer sig för ofta med att bli tvåa i loppen och läget är chansartat. Är nog överstreckad redan på 8% och bara aktuell vid väldigt många markeringar. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-5-8-10-11-13.

Avd.2: 2-4-6-7-8.

Avd.3: 3-5-6.

Avd.4: 6 Thorondor

Avd.5: 3-4-13-15.

Avd.6: 4-6-7-8.

Avd.7: 2-4-6-7.

Avd.8: 12 Trumpie

5760 rader som kostar 1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1-8-10.

Avd.2: 2-4-6-7-8.

Avd.3: 3-5-6.

Avd.4: 6 Thorondor

Avd.5: 4-15.

Avd.6: 4-6.

Avd.7: 2-4.

Avd.8: 12 Trumpie

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar