Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla 24/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Extra V75 under söndagen på huvudstadsbanan. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter den här veckan. Den här tävlingsdagen består av Semifinaler till Breeders´Crown för både tre och fyraårigar så det är väl lite större risk för att starka favoriter vinner men många kan också nöja sig med att bli tvåa för att toppa till finalerna. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det fyraåriga ston där 2 Barbro Kronos var ute i ett lopp mot Marion Fouty Bon sist och var fin som tvåa efter att ha backat ner i kön direkt men var den enda i fältet som tog något över upploppet. 10-tid då hon fick gå ut först i andraspåret halva loppet kvar för att sedan få ut en framför sig efter en bit och tvingas ut i tredjespår genom sista svängen men ändå tända om på upploppet. Så en mycket stark comeback sist, efter galoppen i Uttagningslopp till Derbystoet där hon var favorit trots bricka 12, i augusti. Hon var tvåa i Stochampionatet innan det och som treåring tillhörde hon absoluta kulltoppen med bra placeringar i flera stora finaler där vinst av E3-final för nästan en miljon smällde högst. I flera av de bra loppen hon gjort har hon fått ett eller ett par svängar i tredjespår och gått en del i dödens så kan vinna loppet på många sätt. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen kommer omgångens största favorit ut och jag garderar men föröker att inte sprida strecken allt för mycket då det är troligt att 9 San Moteur är bara bäst om det stämmer den här gången. Galoppen sist oroar så klart och man måste ju inte vinna loppen här för att få hyggligt spår i finalen så kanske kör Goop på säkerhet och måttar in en hygglig placering till slut. 

10 Brambling är nog ungefär lika bra som favoriten men betydligt mindre spelad och har inte gått lopp sedan Derbyfinalen dit han kom i ordning med kort varsel efter att ha opererats tidigare i sommar. Är säkert väl förberedd men Örjan kör inte alltid för seger i den här lopptypen och är säkert jättenöjd om han når andraplatsen här men hästen är så bra att han kan vinna ändå. 

1 Elegant Ima är startsnabb och ska kunna försvara innerspåret här och leder nog loppet länge. Nu är det barfota runt om och bike aviserat och skulle de bättre komma bort det minsta eller köra för sent kan han mycket väl rinna undan om han fått fuska en bit. Bakom ser det svårt ut för övriga. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 1-9. C 3-4-8-11-2-5. D 7-6-12.

Jättefavorit bland fyraåriga stonas semifinal här men det finns risk/chans för att 1 Fifty Cent Piece blir över från start.  Visst kan väl Bergh säkert ta sig ut och få överta i kraft av sitt stora favoritskap men jag väljer att chansa på att hon kan bli fast och spelar med många här. 

4 Breidabliks Kahlua är startsnabb och den som kan sätta käppar i hjulen för favoriten och öppna upp loppet för övriga. Tar man spets kan man leda runt om så klart men kan också få bra lopp i rygg på ledaren. 

3 Erin Zet har vunnit Margaretalopp på Solvalla i sommar och duger nog då läget är fint här. Reden brukar ju kunna hitta något som höjer hästarna då och då så inte omöjligt att hon ska börja matcha de bästa i kullen med. 

8 Globalizer har varit med i många unghäst finaler och brukar lösa kvalen så kanske gör det trots spår längst ut här. Vet inte hur det ska gå till men till 1% streckar jag och hoppas han har tur och kommer ner i banan. 

9 Loaded Maria tål lite jobb på vägen men är ganska startsnabb så missgynnad av att inte bara kunna köra sig till ledningen efter en bit, som vid segrarna av kvalen till både StoChampionatet och till StoDerbyt. Räknas på hårdhet, kunnande och stallform.  

10 Eagle Eye Sherry var kullens drottning som treåring och varit trea i både Drottningpokalen och Stochampionatet som fyraåring. Hon tål alla sorteras upplägg och skulle favoriten sitta fast är hon en av de som kan vinna loppet. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 6-5-1. C 2-10-8-12-9-3. D 11-7.

Treåringslopp för hingstar och favorit är 4 Donizetti som var en av de tidiga favoriterna till Kriteriet. Han var fortsatt betrodd även när loppet gick men tröttnade till slut och rullade över i galopp med pengaplacering på gaffeln, men var inte helt rytmisk i travet den dagen. Är det ordning nu kan han få revansch. 

6 Devils Tongue var startsnabb och vann mot äldre på V75 sist och kanske kan ta spets även här. Kommer han till spets leder han nog loppet länge, kanske hela vägen. 

5 Mi Ma Orthus kommer ut i ny regi nu och det är mycket intressant så klart då det är aviserat första barfota tunt om och bike på från toppspår. ”Årstidare” som vann storloppet Svampen för tvååringar den här helgen i fjol, för sin förra tränare. 

1 Cool Kronos var den som åkte dit mot Mi Ma Orthus i Svampen i fjol och nu är de stallkamrater. Den här är startsnabb och skulle kunna försvara innerspåret eller få ett fint lopp i rygg på ledaren kanske. Under 3% är för loite och jag tar med honom. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 8. C 6-7-10-2-3. D Övriga.

I en av semifinalerna för de fyraåriga stona har tre väldigt startsnabba fått framspår och den av de tre som kommer till spets ska ha riktigt hög segerchans men även den som får rygg på ledaren så klart. 

1 Chatty Kronos är ganska startsnabb så kanske kan hon svara upp de flesta från sitt innerspår. Då de två värsta motbuden i spetsstriden har spår väldigt långt ut kan han nog komma ut i andraspår om någon av dem skulle komma förbi direkt. Hon kan också välja att köras i rygg på ledaren och luckor brukar ju komma i treåringsloppen så hög segerchans oavsett vilket upplägg Erik väljer. 

6 Islay Mist Sisu ledde korta E3-finalen för ston runt om i augusti och hade riktigt bra form fram till den starten men det var lång formtopp och varit lite sämre efter det. Går med skor nu med så inte givet att hon tar spets här men kommer hon dit är segerchansen hög så klart. 

8 Red Lady Express var det många som ratade sist men jag rankade först och det var med mycket liten marginal hon åkte dit mot smygkörda Ivensong från rygg på ledaren. Mycket startsnabb och laddas från alla framspår och kan komma hela vägen till spets men också kanske komma ner i rygg på ledaren om han laddar och någon är snabbare. 

10 Rihanna W.I. drar en del streck men bakspåret måste sätta ner chanserna här för så fort spetsstriden är över lär det väl gå långsamt på mellanvarvet. Borde få svårt att nå alla tre startsnabba som får ett försprång i starten. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 7. C 11-5-10-8-1. D 3-12-4-6.

Se “Bästa Spiken!”

Spikar 2 Barbro Kronos som har fint utgångsläge. Hon är bara medelsnabb ut men får nog ett bra lopp här och kanske tar man dödens tidigt eller tillochmed får överta spets om man kör offensivt, då det är en Semifinal och många borde vara nöjda med ryggen. 

5 M.T.Pertette är startsnabb från bästa spåret bakom bilen på Solvalla och tar nog ledningen initialt men har inte vunnit lopp i år och kommer från galoppmisslyckande så borde släppa ledningen om favoriten kommer tidigt. Kan lifta med till finalplats från bra läge. 

7 Hoboken AM var placeringen före min spik här när de var delade favoriter i Trav-Oaks i fjol som tvåa och trea i mål i finalen. Hon hann inte komma i ordning till Stochampionatet i år och galopperade som favorit i försök dit. Kvalade i till Sto-derbyt i total överlägsen stil men hon är inte startsnabb och har hög galopprisk, hon blev hängande i spåren sist och i Sto-derbyt hamnade hon bland des sista, hon tål lite i spåren och har väldigt hög kapacitet men då läget gör det chansartat tror jag det blir klar fördel min spik. 

10 Global Bred To Win drar en hel del spel på att hon radat upp segrar i Norge men det är inte alls samma motstånd och från bakspår är det högst chansartat och jag tror inte hon räcker mot de två bästa här. Hon är kullens drottning i Norge så hon är säkert långt framme nu med men klart överstreckad.

11 Hall Of AM har gjort det bra i år genom att ta sig till final i både StoChampionatet och Sto-Derbyt där hon fått med sig bra pengar men ruggigt missgynnad av bakspår då hon har startsnabbhet som sitt vapen. Magnus A och nedstruken ett spår så det höjer väl chanserna något. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 3-2. C 4-10-12-7-9-8. D 1-5-11.

Här tror jag mest på 6 Mellby Jinx i en av semifinalerna för treåriga hingstar och valacker där det är öppet på förhand. Jag tror att Mellby Jinx kan vinna loppet på lite olika sätt då han tål att gå lite i spåren och ofta svarar för bra prestationer. 

3 Global Cashflow är loppets favorit som spurtade fint mellan hästar till en andraplats I Kriteriet sist och har gjort det bra från chansartade lägen så klart plusläge nu. Örjan upp nu och han lär väl få ett bra lopp och fäller många i spurten igen.

4 Surire Frö har slagit äldre på V75 och vann Breeders´loppsist och har fått ett fint utgångsläge här. Startsnabb och kanske kommer till ledningen här och därifrån kan han så klart vinna men det kan också bli rygg på ledaren och räknas oavsett. 

12 Aquarius Face är väl bortlottad men har väldigt hög kapacitet och visade form sist på Åby vid tredjeplatsen bakom Ivensong och Red Lady Express. Behöver tur men det kan gå. 

10 Mellby Joker har inte alls fått ut sin kapacitet i loppen men mött många tuffingar i kullen mest hela tiden. Borde väl ha kunnat tjäna lite mer pengar och kanske kommer han lite senare. Under 3% är ett fynd och ska med trots chansartat spår. 

2 Kron Vic Star är startsnabb och har fått några segrar på slutet och blir allt bättre med loppen, så räknas med chans från bra spår. 

7 Without A Doubt är en intressant gäst som brukar svara för bra prestationer vid sina Sverige-besök även då han står hårt inne i loppen. Startsnabb och kanske kan komma ner i bra slagläge så till en procent är det en kul skräll. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 10-1. C 6-2-8-7. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

 9 San Moteur och 10 Brambling är två absoluta kulltoppar som kanske båda har lite frågetecken för formen då Brambling inte startat sedan Derby-finalen 5/9 och det är många veckor sedan. San Moteur kommer från galopp och diskades, båda kan nog vara nöjda med lugnt upplägg och föröka nypa andra och tredjeplatsen till slut. 

1 Elegant Ima skulle kunna var den som leder loppet runt om de bättre körs för passivt. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 10-9. C 5-3-1-8. D 6-7-11-2-12.

I avslutningen startar ett par topphästar med bakspår men tror lite mer på barfotalöpande 4 Sahara Jaeburn som spetsade på efter kort bit när han gick så från liknande spår på Eskilstuna. Han är inte blixtrande precis när bilen släpper men får upp farten bra efter 100 meter och Kontio är offensiv så han hamnar nog i ledningen efter en kort bit och blir hästen att slå. 

Hän är en tänkbar kompletterande spik då det är tilltalande procent och värsta motbuden har bakspår i 10 Mister Hercules och 9 Rome Pays Off där den förstnämnda visade uppåtform sist. Örjan driver nog inte för fullt om han ser att han ändå kan nå andraplatsen här så favorit i fara från sitt bakspår. Den senare är alltid med och gör upp men verkar ha svårt att sätta nosen först och här är det väl hästen som nöjer sig med att bli tvåa-trea i loppen, men vid gardering är han klart mer spelvärd än de två mest streckade mot Sahara. 

5 Sidney Celeber är anmäld barfota runt om som vid segern sist men mött betydligt billigare motstånd vid segrarna. Toppspår och form men lite kuskminus nu och spår utanför värsta motbudet gör att jag rankar ner på dåligt spelvärde. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 1-3-4-8-9-10.

Avd.2: 1-4-5-6.

Avd.3: 1-6-8.

Avd.4: 2 Barbro Kronos

Avd.5: 2-3-4-6-7-10-12.

Avd.6: 1-9-10.

Avd.7: 4 Sahara Jaeburn

1512 Rader som kostar 756 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar