Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Örebro 23/10

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

Lördagens V75-omgång den här veckan avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. 

Normalt sett brukar det här bli tvååringarnas chans att visa upp sig på V75 (förutom under Svensk Uppfödningslöpning) då Svampen brukar vara med den här omgången. Nu har det loppet lyfts ut och det är väl bra då det brukar bli skiktat men det hamnade på en helt annan tävlingsdag, en vanlig torsdag förra veckan så det är väl lite konstigt. 

Omgången på lördagen är lite lurig förutom i inledningen men förra veckan gav det nästan 10 miljoner trots att omgångens största favorit inledde. Det är generellt sett mycket bättre för spelet om den största favoriten ligger i första avdelningen där några ändå garderar på ren rutin för att vara kvar på sina kuponger. Man tål fortfarande storfavorit i första avdelningen och där kommer vi in på nästa stycke.

 

Bästa Spiken!

11 Admiral As var under 60% fram till torsdagen men jag spikar även om han stiger lite till då det är en överlägsen häst för klassen och visst finns galopprisken. Men när Reio låter så uppåt och anmäler direkt efter att kolla igenom hästen redan dagen efter förra starten tror jag att han bara vinner nu. Det här är hästen med klart högst segerchans i omgången och det blir min spik att luta mig mot. 

 

Gå Kort!

Sista avdelningen har ett bra spetsbud från toppspår över kort distans 5 Hipster AM som så klart är ett tänkbart spikbud men jag väljer att gardera med minst en häst. Hipster har ganska nära till hemmaplan och Stefan Ps stall har gått riktigt bra i år med en formtopp ända sedan i somras. 

3 B.G.Pastor Jonte är en klart spelvärd utmanare som fyra på strecken i nuläget och den här har ett fint spår och borde få ett bra lopp. Gick jättebra förra vintern för amatörtränare och gjorde sist debut i porffsregi men körde galopp i biken och trivdes kanske inte i den så det blir vanlig vagn nu. Många hästar har höjt sig rejält för Flemming Jensen och det är ett mycket intressant nyförvärv som inte fick visa sitt fulla kunnande sist och går säkert framåt med loppet i kroppen så intressant nu. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 4-3. C 2-1-5-10-8-6. D 12-9-7.

Se “Bästa Spiken!”

11 Admiral As är nog bara bäst och bara galopp mot så bra spik att bygga systemen på då det ser öppet ut i alla andra avdelningarna. 

4 Syoss går bra mest hela tiden och har läge för att bomba till ledningen här även om det är ett par snabba invändigt så är det ofta fördel med spår en bit ut. Wäjersten vinner mycket lopp både som kusk och tränare och kör i bra självförtroende och den här kanske leder loppet länge om han kommer till spets. Nu är det biken på efter att ha gått med vanlig vagn sist och måste med tidigt vid gardering på den fina formen. 

3 Emoji är bra och har två lopp i kroppen efter strykningen tidigt i september så det är nog läge för topp-prestation här. Han är omgiven av startsnabba konkurrenter så inte alls givet att Flemming kommer till ledningen tidigt som många tycks tro, Flemming kan köra lite väl passivt ibland så kanske blir lite överstreckad även om han är en given utmanare. 

1 Dats So Cool är startsnabb så kan få ett bra lopp i rygg på ledaren här. Med bra form på stallet i allmänhet och toppform på den här hästen i synnerhet så ska man kunna skrälla om favoriten kommer bort. 

2 Beartime har en ruggig spurt att tillgå och är Jepsons val av 1 och 2 så från bra läge är det aktuellt. Hade med honom som rejäl skräll på Axevalla vid andraplatsen på Stochampionats-helgens lördagsomgång, där vi hade alla rätt i tipsen och på andelsspelen. Beartime gick snabbast av alla till slut, från sista häst och med honom som vinnare hade vi fått betydligt bättre betalt. Sedan har han varit betrodd ett par gånger men nu har han skräll-procent igen och är streckvärd vid gardering. Krävs dock att favoriten kör galopp om de motbuden jag nämnt ska räcka. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 3-11-7. C 9-2-4-10-8. D 12-1-5.

Klass 2 och lägsta klassen på V75 där jag brukar gardera brett men det ser ut som att många sprider strecken här och det kan vara läge att försöka komma undan med färre hästar här. Har inte riktigt bestämt var jag hamnar här men blir no gen del streck till slut. 

7 Prosecco är favorit men har det sämre springspåret med Jepson innanför sig och det kanske kan hjälpa honom att komma i väg bra om han följer honom lite men ska inte ta sig förbi den starten. Kan bli vingel och favorit i fara då men kommer han fram utvändigt på kör så är det så klart bra segerchans men jag väljer att gå mot eller gardera brett. 

6 Fighter Simoni är det givna spetsbudet som visade uppåt form då han spurtade ner ett fält på Mantorp sist, från bricka 12 bakom bilen och över ett varv ute i spåren. Visst har det varit enklare sällskap men det tyder på att han också blivit hårdare då han vinner på det viset och i spets borde han kunna rekordsänka. Jag tror på hög chans att han leder loppet runt om även om biken åker av nu men han vann två raka lopp innan förra starten i vanlig vagn så det ska funka. Fortsatt barfota fram är viktigast som han vunnit 2/2 på (för tre starter sedan var det skor på även om det står annorlunda i programmen). Tänkbar spik då han kan vinna även om han skulle välja lopp i rygg på ledaren då fälten brukar spricka upp i lägsta klassen. 

3 Majestic Up har jag haft tidigt i rankingen flera gånger och speciellt då Jepson kört och det är likvärdigt med Mats E men bortvald av Jepson nu. Drar betydligt mer streck nu men hr också växt in i klassen å bra sätt och har ett fint utgångsläge så måste vara mycket tidig från fint spår.

9 Goes All Magic hade vi med på lappen då hon var tvåa i ett liknande Klass2-försök och hade favoriten kommit bort då hade vi nog fått över miljonen på andelsspelen om den här fått vinna i stället. Det var kuskplus då med Goop upp som gav effekt och hon tog sig igenom till rygg ledaren på bra sätt från samma läge som nu. Går säkert framåt med loppet i kroppen och fortsatt Goop upp så när det kanske är lite enklare mot borde hon räknas med högre segerchans än vad kollektivet bedömer. 

11 Profinitif är o-streckad men har varit bra mest hela tiden och mött ganska hårt motstånd för klassen i senaste starterna. Nu är det aviserat barfota runt om som han bara gått på en gång tidigare och han var fin i aktionen då och fungerar bra i voltstart. Vid barfota-starten på drogs han till bland de sista i en rygg som stannade in mot sista svängen men fick upp farten rejält som tvåa från att ha stått i princip stilla med 300 meter kvar. Har en stark långspurt att tillgå och står bra inne i klassen och borde ha lite höger segerchans än procenten antyder. 

2 Rally Inge har ett fint läge och får kuskplus så som startsnabb borde det kunna bli ett bra lopp för honom. Visst står han lite hårt inne i klassen och kanske hade behövt ett par lopp till innanför västen för att vara riktigt het här men hittar man rygg på ledaren ska han kunna överraska. Lite överstreckad kanske men ska med vid bred gardering. 

4 First Tartar har höjt sig ett snäpp i Westerholms regi där han gjort fyra starter. Fungerat bra i voltstart men spår fyra är så klart chansartat ändå och kliver upp i klass rejält till den här starten så inte jättehet, men tänkbar vid många. 

10 Izor Sisu vann ett hyggligt treåringslopp för klassen näst sist och duger nog i lägsta klassen på V75 med då men mer tveksam sist. Galopp innan bilen släppt då och kanske bra med lugnare start med voltstart och bakspår men växlas också då ner från bike till vanlig vagn. Kanske blir tufft begära att han ska slå äldre redan nu samtidigt som galopprisk finns och formen är oviss så ser honom som överstreckad. 

11 Profinitif är ostreckad men har varit bra mest hela tiden och mött ganska hårt motstånd för klassen i senaste starterna. Nu är det aviserat barfota runt om som han bara gått på en gång tidigare och han var fin i aktionen då och fungerar bra i voltstart. Vid barfota-starten på drogs han till bland de sista i en rygg som stannade in mot sista svängen men fick upp farten rejält som tvåa från att ha stått i princip stilla med 300 meter kvar. Har en stark långspurt att tillgå och står bra inne i klassen och borde ha lite höger segerchans än procenten antyder. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 2-4. C 11-5-9-1. D 10-7-6.

Gulddivisionen och ett öppet lopp tycker kollektivet men då väljer jag att försöka ta ställning, med att spela med kompletterande spik här och det blir inte på favoriten, då jag tycker det är fel favorit. 

2 Mellby Free blir favorit och gick bra sista 800 i Sto-SM sist så verkar vara nära formen igen då hon även spurtade bra näst sist. Hon ska dock inte gå i spets över medeldistans och inte mot hingstar och valacker som här så Goop måste väl vilja släppa och köra henne i rygg på ledaren. Då finns bara ett alternativ och det är snabbstartaren 3 Click Bait som är först framme så klart. Han höjer sig rejält i spets och kan 10,5 över medeldistans när han går i ledningen då han är väldigt startsnabb så kanske han tar sig förbi Mellby Free av egen kraft om den inte laddas för fullt, men tror också det finns bra chans att Goop släpper även om han kan svara. Tycker inte Click Bait varit dålig i starterna han inte vunnit på slutet där han baland annat varit trea i Jubileumspokalen där han spetsade och släppte till Aetos Kronos och bara slagen av den och Don Fanucci Zet och i förra starten var han klart bra fyra bakom tre bra hästar med. Spets och slut nu och jag spikar. 

Loppet blir dyrt vid gardering och är mer öppet bakom än det brukar vara i högsta klassen. 

4 Pinto Bob låter Bergh uppåt kring och från toppspår bör han komma ner i bra slagläge och han såg peppad ut när han fick galopp till slut i SM, med till synes krafter kvar. 

5 Wild Love vann i lättare gäng sist och kanske börjar hitta tillbaka till formen efter några lite sämre lopp i sommar. Har en stark spurt att tillgå så kommer man ner i banan på bra sätt och det dessutom kan bli snabb start på de två där framme så lär det bita bra till slut här. 

11 Milliondollarrhyme är spurtstark som få och kördes på fel sätt sist och nu blir det körsven som vet hur han ska köras. Även om han är gynnad av ett par strykningar så är spåret så chansartat att han nog borde vara under 15% för att vara riktigt intressant. Över 17% nu men vid gardering så måste han med men rankas ner på sämre spelvärde från det chansartade läget. 

9 Atonio Trot blir det skrik på ibland och när han letar sig över tio procent i guldloppen är han överstreckad oavsett motstånd och läge är känslan, då han ogärna sätter nosen först. Nu är procenten mer lämplig, runt 5% och då är det streckvärt då bakspåret inte behöver vara iskallt med startsnabb startrygg. Han gör det klar bra mest hela tiden och är tänkbar vids gardering nu. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 11-12. C 15-5-10-6-2-3-9. D 1-14-8-4.

Ungdomslopp och Diamantsto-försök med 15 hästar på två startfållor över medeldistans ska vara en öppen historia så klart och bred gardering är på sin plats. Den här lopptypen brukar bästa körsvennerna vinna men allt fler av de yngre som kör många lopp i högsta klasserna med och får bra rutin redan i unga år så fler som kan vinna lopptypen än det var för tio år sedan. 

7 Platinum Tile är loppets klara favorit och det är ett bra läge för häst i full form som får fortsatt toppkusk upp där många andra växlas ner på den fronten. Fyra segrar på 13 starter i år är bra och då hon är startsnabb ska hon komma i väg bra härifrån, kanske kan man till och med köra sig till ledningen då det inte är topphästar där framme. Skulle det bli så är kanske loppet över men kostar det för mycket kan det i stället sitta i benen.

11 Bon Bini har gjort flera starter i liknande lopp och står bra inne i klassen så när det nu blir kuskplus ska det vara toppchans trots spår fem i volten. Magnus A brukar vinna den här lopptypen. 

12 Princess Kloster blir ensam på springspåret nu när den andra blev struken och Rosleff är duktig så borde inte bli hängande här utan ska kunna hitta ner vettigt mellan startfållan och de andra tilläggshästarna. Hon har inte vunnit lopp i år men hade en formtopp vid förra hösten och hela stallet har lite bättre fart nu än man hade i våras. 

15 Nina Ginto har många att runda men Gustav får lösa det och det är inbakat i procenten att det är chansartat läge. Gått bra ute i spåren förr och vunnit från bakspår på Örebro med så kanske kan skrälla med lite tur på vägen, även om hon står lite tufft inne. Formen är nog bättre än raden då det varit risiga spår mest hela tiden och hon har oftast fått bra i skymundan. 

11 Eight Hour är anmäld med bike trots spår fyra i volten skulle hon gå så och komma i väg så är det ju ett stort plus till slut då hon brukar kunna speeda snabbt med rätt resor, (nu har man dock sagt i tidiga intervjuer att det blir vanlig vagn). Kanske litet frågetecken för formen då hon inte var som bäst sist och man fick stryka för en halsinfektion inför det här. Man varnar för att hon kanske behöver loppet i kroppen för att vara i form igen. 

5 Ninepoints Candy är väl kanske den med högst kapacitet på grunddistansen men är bara tre år och har ett lurigt femtespår, samtidigt som hon växlas ner från bike till vanlig vagn här. Hon rankas ändå första av de där framme på att hon har kusk som visat mer i tuffare sammanhang än många av kollegorna på grunddistansen. 

På grunddistansen finns ett par, tre hästar till som kanske räcker i 2 Lovemelikeyoudo, 3 Golden Opportunity och 6 Bolla Spritz men kanske har just de tre kösvener som ogärna vinner på V75. Den sist nämnda borde kunna ta ledningen som ensam på springspåret och då han har 3/6 i nya regin kanske den leder loppet länge. Den från spår tre kanske med är ett spetsbud då hon ledde runt om i billigare lopp sist men varit bra på fina tider för klassen och borde duga här med om det blir lopp i rygg på ledaren och lucka till slut. Lovemelikeyoudo har ett par lopp i kanske ännu hårdare Diamantsto-lopp på slutet och får hon bra lopp kanske hon kan skrälla. Alla tre är bra nog att överraska så vid riktigt bred gardering är de aktuella. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 11-5. C 9-10-6-2. D 1-8-12-3-7.

Ytterligare ett Diamantsto-försök men med bilstart och lite sämre läge på ett par av de betrodda gör att det måste vara toppchans för troliga ledaren. Jag väljer ändå att gardera loppet då jag inte litar på 4 Darah Bibo fullt ut. Visst står hon bra inne i klassen och blir det bike på så är det en bättre häst än annars och från spets har hon toppchans då hon har väldigt bra statistik både från ledningen och i bike. Det verkar som att många kommer gå på henne på slutet och hon lär stiga rejält på strecken men kan vara en spik för er som inte tror på mina andra spikförslag. 

11 Svecak Palema är kanske en lite bättre häst men gick fort upp i klass med snabba pengar i somras. Nu är läget allt annat än bra och det lär kosta lite att ta sig fram men sist visade hon uppåtform igen då hon var bra tvåa som ensamt sto i öppen klass. Kommer hon igenom på bra sätt så har hon bra segerchans men är nog lite överstreckad. 

5 Georgia AM är också startsnabb och har liksom favoriten ett bra spår så har favoriten en sämre dag är det den här som kan sitta i ledningen tidigt. Hade absolut toppform i somras och har nu två lopp i kroppen efter en strykning så är nog i riktigt bra form igen. Det gick inte att ta något från bakspåret sist och det norska huvudlaget krånglade så nu blir det dessutom can´t see back-huvudlag för att få lite mer fart från start och man laddar vad som går. Kommer man inte förbi favoriten så kan man kanske komma ner i rygg på ledaren och borde kunna få ett bra lopp såå ska räknas även om hon står lite hårt inne på pengarna. 

9 Zante Grif galopp på barfotan sist och Erik trodde inte det var mycket sparat i det läget, nu återgår man till ordinarie balans så med startsanbb rygg ska hon chans igen om hon kommer igenom på bra sätt. 

10 Whelk har tävlat på genom klasserna även mot hingstar och valacker och står väldigt bra inne i klassen. Ska räknas trots läget då det är rejält kuskplus och åter barfota runt om mot skor på fram sist på en tung bana. Borde ha högre segerchans än procenten skvallrar om. 

2 Tonique är startsnabb och hävdade sig mot kulltoppar som unghäst och kvalade in till ett par stora finaler där hon bland annat var trea i Drottningpokalen. Hon kan vara riktigt bra ordning nu när Carl-Erik ska köra i sitt eget lopp som han fått uppkallat efter sig kanske hon ska försöka köras i spets. Carl-Erik körde inga lopp 2016 och 2017 och få lopp både före och efter det men år har han tävlat desto mer. Han har inte vunnit V75 på väldigt många år och ska väl inte vinna nu heller men kanske stör favoriten en bit i spetsstriden så är en faktor i loppet. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 12. B 2-3-10-9. C 7-5-11-1-4. D 6-8.

Bronsdivisionen över lång distans med bilstart och favoriten har dragit jobbiga bricka 12. 

12 Eros Zola blir stor favorit trots spåret så många har nog vägt in den detaljen men det är inte helt enkelt att runda ett Brons-fält från sämsta läget på Örebro och det måste favorit i fara. 

Han kommer med sex raka segrar hit och det känns svårt att gå mot en häst som bara vinner och jag väljer att ranka honom först på det han visat på slutet och hoppas att Flemming kör offensivt men det är inte alltid givet att han gör det så garderar på allt. Dessutom är han nog inte distansgynnad han har 15 segrar på sina 31 starter totalt, men över distanser längre än 2140 meter så har han gjort sju starter och bara vunnit en. 

2 Frodo S. var det många som trodde på sist i minst lika hårt lopp som det här och han står perfekt inne i klassen då han gör sin sista start i Brons om han får pengar med sig. Man vill nog väldigt gärna få med honom till finalen i det här meetinget och han kan nog ta spets och släppa bara till stallkamraten eller så körs han i ledningen med stallkamraten utvändigt för att låsa loppet lite. Oavsett borde det bli ett lopp i främre träffen och han går säkert framåt lite med förra starten i kroppen efter att han togs ur loppet felfri i starten före det. 

3 Mister Donald är Goops val av sina och är startsnabb så kanske sitter stallkamraterna i ledningen och rygg på ledaren tidigt här och båda måste räknas med chans. 

9 Condior rankar jag ofta högt och näst sist gjorde han ett topplopp då jag hade honom som ensam A-häst i finalen av klass1. Han var med i körning från start men hade ändå krafter att se ut att gå mot seger men Tattoo Avenger slog av honom till slut efter smått otrolig avslutning. Nu är han missgynnad av bakspåret men verkar allround och kommer att avsluta snabbt här så ska räknas med chans även om han går upp i klass nu. 

10 Moses är väl lika bra som de bästa här och Stefan var ju riktigt nöjd med honom i debuten för Håkan K. Sedan har han kommit lite fel på det och fått lite jobbigt i spåren men hållit farten och varit godkänd. Till 3% är han ett måstestreck vid gardering och får han rätta ryggarna är han bra nog att vinna loppet och högt spelvärde då han var stor favorit i samma klass för bara två starter sedan.

5 Park View har kanonspår och formen på topp men gjort det bäst på kort distans och bara provat lång distans ett par gånger i tuff konkurrens i Sverige så inga framgångar där. Står bra inne i loppet men får kusk som ogärna sätter dit vinnare på V75 i år och kanske litet kuskminus nu men räknas på formen och läget om man streckar väldigt många. 

11 Stepping Moneyboy kommer från stall i form, har toppform själv och kan vinna loppen på olika sätt så kanske kan skrälla även om han är ny i klassen. Kuskplus och fungerar på längre distanser. 

1 Don´t Be Weak är ganska färsk i klassen men har bra statistik med 13 på plats varav sju segrar på karriärens 27 starter så vet var mållinjen ligger. Är mer stark sort som är gynnad av den drygare distansen men blir över från start så måste ha tur här om han ska komma in i matchen, men går in till mål om han får luckorna i tid. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 3-4-1. C 12-2-7-9-10-8. D 11-6.

5 Hipster AM och 3 B.G.Pastor Jonte är ett tänkbart lås i annars öppet lopp i Klass1 över kort distans. Mer om motiveringen till tänkbara låset längre upp i texten. 

2 Hanibal Face är jämnt spelad med favoriten på tidiga systemen men tror att min förstahäst kommer dra ifrån på strecken men blir det så här jämnt så är det bara att tacka och ta emot. Visst öppnar den här lite bättre bakom bilen än man trodde men nu är det tuffare mot och kanske opassande kort distans så även om han säkert kan springa fort hela vägen så tror jag ett par andra är mer speediga än honom. Han kanske får köras fram i dödens här och det kan bli för tufft även om han så klart kan vinna loppet därifrån men Dante radar inte upp segrar på V75 och som delad favorit är det kallt. 

4 Mateo De Reve gick jag en del på då han inte blev favorit på strecken i ett par av de första starterna för Goop. Jag valde att ranka ner då han mötte tuffare och fler spelare började strecka honom men nu har han väl växt in i klassen och öppnar bra så från bra läge är han tidig. Speciellt då spelarna tröttnat på honom redan och han skulle kunna komma förbi invändiga och få rygg på Hipster AM så intressant läge med fortsatt Goop upp till bara 5%. 

1 Master Sånna har provats med lite annat huvudlag sist och går fortsatt så och kanske kan öppna lite snabbare än många tror. Borde ändå bli svårt att svara ut favoriten när han kommer med fart en bit ut i banan. Kan få fint lopp i rygg på ledaren och blir farlig om luckan kommer då Bergh låter uppåt på den här. 

12 Vice Versa Diamant är kanske den som visat mest på slutet och kommer med full form men han är inte ensam om att vara kvar i för låg klass här och det är nog många klassklättrare i fältet. Det gör att det blir svårt att komma till från bricka 12 över kort distans på aktuell bana och ser ut att bli överstreckad. 

7 S.G.Kingstone trivs bäst utan hästar framför sig och det blir kanske krig om dödens mot Dante och den av de två som kommer dit har viss segerchans. Den här har nog lite högre vinstchans än den låga procenten antyder, men har så klart vingelläge och kanske behöver loppet för att stå ännu bättre inne i klassen. 

 

Stora systemet

Avd.1: 11 Admiral AS

Avd.2: 2-3-6-7-9-11.

Avd.3: 3 Click Bait

Avd.4: 5-7-11-12-15.

Avd.5: 4-5-9-10-11.

Avd.6: 2-3-9-10-12.

Avd.7: 3-5.

1500 Rader som kostar 750 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 11 Admiral AS

Avd.2: 3-6-7-11.

Avd.3: 3 Click Bait

Avd.4: 5-7-11-12-15.

Avd.5: 4-5-11.

Avd.6: 12 Eros Zola

Avd.7: 3-5.

120 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!