Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express på Bjerke och Solvalla 13/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

V86-express delas av Bjerke och Solvalla den här veckan. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp och Norge har förbud mot körspö i lopp. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn till och inte heller Bjerke har något av det, så inga konstigheter. 

 

Bästa Spiken!

I inledningen står det väl mellan Frode Hamres tre hästar och han har så klart valt bästa chansen själv och har mycket stor chans att vinna loppet. 2 Hulken Sisu har blivit mer stabil i Hamres regi även om det blev galopp sist. Tre starter sedan var han trea bakom bland andra Önas Prince i ett försök till Derbyt, då han satt absolut sist in mot sista svängen men stod för en riktigt svettiga sista 600. Nu är det mindre fält och Frode kan välja upplägg helt och även om han tvingas ta saftey-start så ska han kunna runda det här fältet när som helst. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det åter dags för ett skiktat lopp på Bjerke där bara ett fåtal ska kunna vinna men favoriten 4 Force De Flandre blir nog på tok för stor favorit. Visst är hon fortsatt bra för klassen även om hon fått lite snabba pengar med tre raka segrar men det har inte varit i stenhård konkurrens direkt och det blir väl lite tuffare för varje start nu. Sto i öppen klass och 66% gör att jag ändå vill ha med minst ett motbud. 5 Willy Invalley har mött tuffare motstånd och gör det ändå bra i dödens och tränaren och kusken tror på stark insats igen och räds inte utvändigt ledaren den här gången heller. Han plussar för den längre distansen och låter optimistisk. Han har inte många höstar på listan och kör inte mycket lopp men har oerhört bra segerstatistik så det är nog bra ordning när han startar. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 4. C 5-8. D Övriga. 

Se “Bästa Spiken!”

2 Hulken Sisu blir ganska stor favorit men inleder omgången väldigt ofta som segrare i det här fältet och jag spikar direkt. Två segrar på sex starter i Hamres regi och näst sist var det tredjeplats i St:Leger då han stod 20 meter efter två andra riktigt fina hästar, så blev för tufft även om han gjorde klart godkänt lopp. 

Stallkamraterna 4 Global Undefeded och 8 Brage Hindö är kanske inte lika bra som Hulken men den förstnämnda är ganska startsnabb och kommer med ett lopp i kroppen. Han är anmäld barfota runt om men här säger Frode att det blir skor runt om. På Brage Hindö blir det i stället barfota runt om men inga nyheter och han har behövt många lopp för att tjäna sina pengar och kanske inte räcker. Han har en stark spurt att tillgå så fördelaktigt med litet fält för honom då han nog hamnar sist. 

Frode är dock orolig att hans Global Undefeded inte kan hålla spets mot 5 Goodman B.R. som har ett bra spår och är startsnabb. Inte givet att den körs i comebacken nu men får bra lopp oavsett. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 7-9. C 3-4-10-1-5-6. D 8.

Hög klassigt lopp över den korta distansen och rätt favorit i 2 Racing Ribb som gått fortsatt bra i sin nya regi sedan ett tag tillbaka. Han är ganska startsnabb och ska gå barfota och i bike här men är nog lite för stor favorit och jag garderar. 

7 The Bald Eagle är med startsnabb och kanske lite snabbare än favoriten men har ett spår lite för långt ut. Skulle det bli någon strykning invändigt är han ett spetsbud i större utsräckning än nu men Mats E lär nog ladda oavsett och kanske kommer han hela vägen till ledningen och blir hästen att slå.

9 Eddy West är nog bästa hästen som varit betrodd i Silver mot hårdare motstånd. Kommer dock från strykning för feber inför Finalerna sist men ska inte ha stått över så mycket. Litet fält gör att bakspåret spelar lite mindre roll och det går inte att spela utan honom här. Han har rygg på favoriten och kan kanske komma igen på bra sätt men oavsett blir det ju inte lika många som det hade kunnat bli att runda här. Ändå litet frågetecken för formen efter strykning och ingen start sedan 11/9. 

3 Hollywood Story är startsnabb och det är säkert rätt distans för honom så från bra spår kanske den här tar sig förbi favoriten och körs i spets för duktiga Magnus A, men får ett bra lopp oavsett upplägg. Kanske kan spetsa och släppa till brorsan för att få bra lopp i rygg på ledaren.  

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 5. C 2-9. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

4 Force De Flandre och 5 Willy Invalley utgör ett starkt lås här och även om det är favorit och andrahandare jag låser på så är det under 10% på den som är näst mest streckad och det rensar bra om han skulle fälla den stora favoriten. Jag tror de två låser loppet då båda aviserar offensivt upplägg och favoriten kanske blir släppt till ledningen tidigt med mitt andrastreck i dödens så låser de två loppet och så får vi se vem som är starkast över upploppet. 

2 Key To Happen är ganska startsnabb så kan ta ledningen och släppa till favoriten och det kan bli ett lopp i rygg på ledaren, bakom de två bästa här. Tänkbar skräll vid bredare gardering.

9 Mayamazingdream är alltid med där framme sista delen av upploppen och går så gott som alltid hela vägen hem. Klart gynnad av både distans och litet fält och slår säkert många till slut igen. 

 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 10-5. C 4-9-12. D Övriga.

Lågklassigt lopp där favoriten hade bricka åtta men blivit struken så 

4 Banana Joe blir nu favorit och får väl dessutom lite extrastreck från den strukna favoriten, så han blir nog lite övertsreckad. Klaus Kern är ingen taktiker av rang och hästen är inte jättesnabb ut så. Kanske tar dödens efter en bit och blir tvåa igen, han har varit två fem av sina sju starter och nöjer sig kanske med det igen. 

5 Forcebewithyou gör andra starten för Svante Ericsson och har ett fint spår nu och går garanterat framåt med loppet i kroppen. Ska gå barfota bak och då tror Svante han ska klara travet så klart intressant.

6 Caesar Sensation tycker tränaren ska passa i dödens här och lite omlagt upplägg inför det här. Öppet huvudlag för att han inte ska ligga på och barfota runt om ska han höja sig på så med Jepson upp och läge för offensivt upplägg så måste räknas tidigt. 

Tre bra treåringar från bakspår men någon av dom borde väl kunna komma bra på det.

9 Hypnotize har höjt sig lite på barfota fram i senaste tre och så blir det igen. Något tung bana sist och första starten på nästan två månader den gången så ska nog vara bättre nu och med bättre bana kan det gå fort till slut nu. 

10 Vincent C.D. varit ute i ett par 60tkr-lopp mot kullkamrater i senaste starterna och uppåt sist som trea från omöjligt läge. Möter rätt motstånd nu och Kai P har inte många starthästar på listan men när han väl har det blir det väldigt ofta vinster. 

12 Ted Trot är ytterligare en fin treåring som gått allt bättre på slutet och åker med trots läget då man tror på hög kapacitet från stallhåll. Det är stabilitet och psyke som ska förbättras och det har sett bättre ut i sista starterna så inte borta trots spåret.

 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 11-2. B 5-9-10-8-12. C 1-13-14-6-4. D 15-7-3.

Öppet lopp för en gångs skull i en norsk avdelning och streckar nästan allihop och hoppas på skräll då det är låg klass och många som borde kunna vinna. 

2 Jaipur B.R. är startsnabb och kanske tar spets här och körs nog där då. Kanke släpper man då det är medeldistans och ett lopp i rygg på ledaren är också bra så klart. 

5 The Normal One är kommer med bra form och har ett bra utgångsläge så borde ha bra chans igen. Tycker ändå loppet är väldigt öppet och han blir för stor favorit, speciellt då tränaren varnar för att han kanske inte kan utnyttja sitt fina spår då han inte är startsnabb.  

9 Peacful Tile var lite bättre i bike sist och så blir det igen nu i kombination med hans bästa balans så tänkbar skräll då han har rygg på en startsnabb kan han kanske komma igenom på bra sätt. 

Treåringarna 10 Gala Bella och 11 Thai Manhattan har båda matchats mot ganska bra kullkamrater och borde duga bra i den låga klass de är kvar i trots sina bakspår och sin ringa ålder. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 11. C 4-5-2-9-1. D Övriga. 

Här kommer min kompletterande spik i ett ganska öppet stolopp på pappret tar jag ställning. Många med hög kapacitet här men flera med frågetecken för formen och några med frågetecken för distansen så jag spikar en som står bra inne på pengarna och håller bättre form än formraden avslöjar. 

7 Teton Sweet Lindy var inte fullt körbar sist på lite annorlunda balans tydligen och om hon gått travat tror Markus att hon varit som sämst tvåa. Nu blir det barfota bak som han har stora förhoppningar på och felfri tror jag hon bara är bäst och fungerar det riktigt bra kan hon till och med sitta i spets efter en bit. Stor chans dock för att det blir dödens och därifrån kan hon med styra fältet. 

11 Bahama Passion har matchats mot flera tuffa kullkamrater i år från risiga lägen och fortsatt svårt spår nu. Lämpligare motstånd nu och då ska segerchansen vara bra torts spåret. 

5 Green Mamba spåddes en lysande framtid av många då hon radade upp starka insatser för två vintrar sedan men varit skadedrabbad efter det. Gått med norskt huvudlag vid starterna i år och nu blir det helstängt och hon värms i bike så kanske går hon så första gången. Lopp i kroppen nu och fint läge gör att hon måste räknas tidigt här även om formen kanske inte är på topp ännu. 

4 Lyckans Cash är till skillnad mot flera av konkurrenterna gynnad av den längre distansen och har ett fint läge. Tränaren ligger dock lite lågt då det kanske inte är full form ännu även om hon säkert går framåt med ett lopp i kroppen efter längre träningsperiod. 

2 Pastorns Lady har gjort sina bästa lopp på kort distans och gör nu debut i långlopp så kanske lite chansartat. Hon duger och hade tur vid segern sist då hon bara kunde köra rakt fram då ledaren galopperade. Kan hitta fint lopp på innerspåret igen kanske. 

9 Bon Bini är loppets favorit men här ska det inte vara full form då hon gör lite comeback här och fick snabba pengar i sommar. Favorit i fara då man aviserar ett passivt upplägg, visst är hon bra nog att vinna om hon har tur med positionerna men given att ranka ner på lågt spelvärde. 

3 Fossens Wally har hög kapacitet då hon hävdade sig i ganska tufft motstånd som fyraåring. Det var för två år sedan och sedan dess har hon vunnit ett breddlopp på Lindesberg och ett 30 tkr-lopp på Färjestad i år. Är en fin häst som kan öppna snabbt men kanske är det för tufft då hon dessutom är ovan distansen. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 1-2. C 9-6. D 5-10-3-7.

Stolopp i ganska låg klass där jag spelar med lägesgynnade ekipage där kanske Frode Hamres duo sticker ut men fyller på med minst en till. 

4 A Perfect Dutches kan öppna snabbt från perfekt läge bakom bilen och kanske låser Hamre loppet med sina två hästar i spets och dödens, så den här kanske bara rinner undan. Hon blir dock ganska stor favorit och inte givet att hon tar sig förbi den innersta hästen i starten samtidigt som hon går upp lite i klass nu. Barfota runt om och bra läge så kanske är hon bara bäst men jag försöker att fälla med ett par motbud, då Frode är inne på att man kanske inte kommer till ledningen. 

2 Callas kommer med två raka segrar och tål dödens då hon vann från den positionen sist på okej tid för klassen och kanske är kort distans ännu bättre med den helamerikanska stammen. 

1 Fridanza kom bort sist då hon fick en sten i ögat på bortre långsida och var igenmurad i ögat så glöm den insatsen. Formen är nog fortsatt lika bra som näst sist, då hon vann från spets på samma bana som nu. Höjt sig lite i sommar och höst, framför allt över den korta distansen så från spets eller rygg på ledaren ska hon ha bra chans. 

9 Taste Of Diamonds är nog lite bättre än raden, då han snubblade i galopp sist och startade två gånger i rad från bricka 12 bakom bilen innan det. Litet fält och distans han trivs över gör att han ska kunna vinna trots bakspår. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 4-5. C 13-11-15-12-7-3-1. D 2-14-9-10.

Stolopp med tillägg där det är en ganska stor favorit från innerspåret på tilläggsfållan och jag garderar nog på lite här och hoppas på favoritfall. 

6 Himalaya Sisu har tävlat en hel del i betydligt hårdare konkurrens och nu mäter hon ett fält hon borde slå. Rejält kuskplus så från toppspår ska hon ju kunna komma i väg riktigt bra från tilläggsfållan och hittar garanterat ut i andraspår. Sparat sist och tänkbar spik i annars öppet lopp men då jag redan har ett par spikar i omgången och hon inte direkt radar upp segrar så försöker jag nog att hitta några vettiga motbud. Några här som har lite för låg procent i förhållande till deras segerchanser. 

5 Primadonna Tile är hårt betrodd men inte stabil i volten från bökiga spår men då man slipper springspårshästar utanför kanske Johan kan ta lite extra plats. Felfri måste hon räknas tidigt då hon kommer med form men kanske är hon lite övertsreckad dåd det måste vara viss galopprisk här. 

4 Decent Look är bara tre år men då det bara är fem hästar på startfållan kanske Jepson kan få i väg henne på bra sätt trots spåret. Det är ett rejält kuskplus och med resa i främre träffen måste de här kunna vinna då hon kommer med full form. 

11 Thelma M.M. har springspår med kusk som inte är rädd för att ladda från start och hästen håller bra form, så hamnar man bra på det från läget ska hon räknas. Även stallkamraten 15 Bellis Frontline håller bra form och gick första gången barfota runt om sist, då det blev nytt rekord. Lite lurig i volt så bakspåret kanske spelar mindre roll då och mest intressant är kuskpluset med Magnus A upp. 

13 Nina Ginto har bakspår på tillägget men kan komma igenom på bra sätt i rygg på favoriten och hon har en stark spurt att tillgå. Intressant med kuskbyte nu, rekordsänkte sist och fäller många till slut här. 

 

Stora systemet

Avd.1: 2 Hulken Sisu

Avd.2: 2-7-9.

Avd.3: 4-5.

Avd.4: 4-5-6-9-10.

Avd.5: 1-2-4-5-6-8-9-10-11-12-13-14.

Avd.6: 7 Teton Sweet Lindy

Avd.7: 1-2-5.

Avd.8: 4-5-6-11-13-15.

6480 rader som kostar 1620 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2 Hulken Sisu

Avd.2: 2-7-9.

Avd.3: 4-5.

Avd.4: 5-6-10.

Avd.5: 2-5-8-9-10-11.

Avd.6: 7 Teton Sweet Lindy

Avd.7: 1-2-5.

Avd.8: 6 Himalaya Sisu

324 rader som kostar 81 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.