Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på GS75 Solvalla 10/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Låg utdelning förra söndagen och femmor frös inne så 3,3 Miljoner i Jackpot den här veckan, då huvudstadsbanan är värd för omgången. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter den här veckan. 

 

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får i stället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna helst inte in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva, om man spelar utan några rader att bli ensam på spelar det mindre roll och satsa då för att gå för bara GS7 i stället.  Så är det generellt sett men vid jackpot på just GS75 läggs jackpottpengar i alla utdelningspooler så då är det oftast läge att ändå spela i alla potter. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen ser det ut att bli jämnt streckat mellan två hästar och jag tar ställning och spikar trots bakspår och låg klass. 9 Crak Di Girifalco som vunnit sina två starter i Nurmos regi och hade tre segrar på nio starter i tidigare regi så vet vart mållinjen ligger. Litet fält gör att han är ensam från bakspåret och färre att runda och då han vunnit med lätthet är han nog kvar i för låg klass. Han gick dessutom med bike sist och det fungerade bra så den åker på igen och jag tror det hög chans att han rundar det här gänget. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen kommer obesegrade 3 Karisma Boko ut från ett fint tredjespår i volten och hon är väldigt bra för sin låga startpris-summa. Hon har vunnit från bökiga lägen på slutet men här kan hon nog bli släppt till ledningen av de flesta om inte duktiga Adielsson tar spets av egen kraft. Ensam på dubbla tillägg startar 14 Defs Daffodil som spåddes en lysande framtid efter flera riktigt vassa insatser förra hösten. Kom i gång sent den här säsongen och med fyra lopp i kroppen är det kanske dags för en fin, ny höst för henne nu. Kuskplus nu och ensam från 40-fållan lär hon vara i kapp de där framme ganska billigt utan att det ska kosta allt för mycket, sedan tål hon en repa i spåren sista varvet och kanske bara är bäst här om favoriten skulle ha en sämre dag. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 5-9. C 11-8-10. D Övriga. 

Har svårt att se att 3 Gaylord AM ska bli så stor favorit som han är på de allra tidigaste kupongerna (skriver tipsen på fredagen med låg omsättning) och sjunker han något är det en stabil spik att luta sig mot. Har spikat honom på flera av andelsspelen tidigare men på V75 var han bara en av flera streck på mina spelförslag sist, tyvärr. Här kan det vara spets och slut då han kan bli släppt till ledningen i kraft av sitt stora favoritskap. Han vinner nog loppet även från dödens då kanske värsta motbudet på pappret fick bakspår. 

9 Bravo Santana har matchats i tuffa lopp mest hela tiden i ett par år och står riktigt bra inne i propositionen här. Kuskplus men bakspår och varit struken inför det här är klara minus och det behövs nog lite tur för att slå favoriten med de förutsättningarna. 

5 Lord Horse är startsnabb så från perfekt utgångsläge bakom bilen sitter han kanske i ledningen på några steg och kommer inte favoriten tidigt kanske han kör där med offensiv körsven. Troligast dock att han släpper till favoriten och får ett fint lopp i rygg på ledaren och då han är speedig kan han vinna därifrån om favoriten skulle ha en dålig dag. 

8 Vicar har vingelläge och kommer från diskning efter galopp sist och struken innan starten före det så oklart hur det står till med formen. Lite kuskplus mot sist och han tål dödens så om formen sitter där är han säkert långt framme men långsökt att han ska vinna det här loppet kanske. 

11 Giardano Soa lottades till dåligt läge men bara nio hästar kvar att slå efter att det bara elva anmälda och en har strukits tidigt. Han är väl lite bättre än raden och radade upp segrar när han kom till Goop för två år sedan. Har varit bra efter det med och växt in i klassen och nu blir det första gången med Jepson upp så intressant trots spåret. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 5-4. C 6-9-3-1-8. D Övriga.

Låg klass för ston och kort distans då kan det skrälla eftersom dom ibland kör lite för fort för vad hästarna klarar av och det kan bli lång väg hem om det varit fart på loppet. 

Mycket stor favorit i 7 Kabor Boko som är obesegrad efter två starter men har som sagt bara två lopp innanför västen och skulle hon bli så stor favorit som är på tidiga lappar är det givet att gardera. Barfota fram är hon anmäld med och hon är startsnabb men spår sju är ändå chansartat och blir man kavr ute i spåren lite för länge sitter det ofta i benen till slut. 

Ett par av Stefan Melanders tre hästar i loppet tycker jag ser intressanta ut från toppspår med toppkuskar. 4 Ascension och 5 Fuel Jettison är båda anmälda barfota runt om och med bike. Mycket galopper på den senare men skulle det bli felfritt hela vägen där är det spännande och hon har tappat travet på sista långsidan så klart plus att det är kortare distans nu. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 7-6-5. C 1-10-2. D 4-3-8.

Tilläggslopp över 2640 meter som bara fått tio anmälda så med bara tre på grundditsansen har tilläggshästarna en fin uppgift här. 

9 Beckaham är rätt favorit och inte så stor favorit så med Jepson upp från ett springspår här kan han vara en tänkbar spik i ett lopp där många sprider strecken rejält. 

7 Typhone Face är bra efter tre starter i sin nya regi och var ute i alldeles för hårt gäng sist och mer lämpligt motstånd nu. Lurigt spår i volten men även om han tar det lugnt i starten är det ju inte så många att runda så kan gå trots spåret. 

6 Global Above All står lite tufft inne på pengarna men har gjort några starter i Klass2 på V75 där han varit betrodd så duger nog här med. Det är ett fint spår men första starten på länge så kanske behöver loppet för att vara på topp men han har gjort bra lopp och vunnit direkt efter uppehåll tidigare. 

1 Campari kanske kan leda loppet länge här då det blir första gången med helstängt huvudlag i sin 27:e start. Inget som tyder på form men man låter uppåt från stallhåll och det blir barfota runt om, så från ledningen eller rygg på ledaren kan det vara en storskräll här. 

2 Solkattens Eros kan galoppera in i första svängen så körs på säkerhet och då är väl tilläggshästar i kapp honom tidigt så även om det blir felfritt lopp så är han ju inte så het då han står hårt inne i loppet dessutom. 

5 Max Håleryd har varit ute en del på V75 i år och varit betrodd från bökiga lägen och tätare starter nu med två lopp i kroppen efter ett par månaders tävlingsuppehåll är nog bra så ska räkans tidigt här. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 3. C 1-6-8-9. D Övriga.

Ett lopp för körsvenner födda -90 eller tidigare som bara kört max 100 sulkylopp under 2020 och för hästar med tjänat upp till 1,5 miljoner, så lite speciell proposition. 

3 My Dream Art blir nog klar favorit här till slut men är ojämn och han har faktiskt inte vunnit två lopp i rad sedan debutloppen 2017. Bike på men det är ingen nyhet, det går han oftast i men lite minus att det kanske behövs skor på bak den här gången. Trivs på distansen och har fint utgpngsläge men kusken kör inte många lopp och jag rankar en annan före. 

5 Orlando ska kunna öppna snabbt från ett fint spår och var trea bakom Kali Smart och Alhambra Mail trots spår åtta bakom bilen näst sist. Nu kanske det blir blinkers som vid den starten men tyvärr bara vanlig vagn. Lättat lite på träning inför det här och det låter intressant så skulle hon kunna komma till spets blir hon kanske svår att passera. Sist var hon klart bra som fyra från mellanfållan i finalen av Diamantstoet under Kriteriehelgen, så trivs på Solvalla.

1 Unico Broline går snabba tider mest hela tiden och har ett par segrar i formraden även om han inte vinner så ofta annars. Smickrande formrad och riskerar att bli över från start här så att han är delad afavorit är jag inte helt övertygad om att det är rätt. Borde nog vara lite mindre streckad, speciellt då han står hårt inne i propositionen. 

6 Wind Knight är mycket startsnabb och kan man hålla honom lugn om man når spets och kanske släppa till någon så skulle han kunna skrälla från rygg på ledaren sedan. 

8 Stud Muffin gillar jag och här körs han av en rutinerad körsven och har han hittat någon form alls så finns kapaciteten där i grunden för att kunna skrälla i ett lopp som detta. Långsökt från spåret så klart och efter att mest gått monté på slutet men jag minns honom som en riktig hårding i sin tidigare regi och distansen är ett klart plus. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 1-5. C 7-2. D Övriga. 

Se “Bästa Spiken!”

Treåringslopp I låg klass där jag tror på riktigt hög segerchans för 9 Crak Di Girfalco som inte gjort något fel sedan han kom till Nurmos.

1 Beat Generation står bra inne och blir lika mycket spelad som min spik på tidiga systemen men jag misstänker att han skulle kunna bli över lite från start. Innerspåret är inte helt enkelt på Solvalla för orutinerade hästar och han skulle kunna bli fast här. Kommer han ut har han en starks purt att tillgå då han var trea i kval till Krieteriet näst sist och spurtvann sist från rygg ledaren så givetvis har också han ganska bra segerchans. Jag tycker ändå att läget gör det chansartat. 

2 Immigrant Am är startsnabb och får Magnus A upp som vid segern från ledningen för tre starter sedan så kanske spetsar den här. 

5 That´s So Clever är ganska startsnabb från spår precis bakom bilen och han kommer från två omöjliga spår i hårdare gäng. Tvåa i Kriteriekvalet näst sist från bricka 12 och sedan bricka 12 även i finalen. Ner i klass nu och räknas tidigt vid gardering då han kanske ta spets här. 

7 Marlon Boko har gjort tre bra lopp i rad på slutet då man kört barfota bak och så blir det igen här. Står hårt inne men var fin som tvåa på snabb tid sist i bra lopp för sin klass. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 14-7-8-4-2. C 1-6-10-11-5. D 13-12-9.

Se “Gå Kort!”

Låser nog loppet på 3 Karisma Boko tillsmans med 14 Defs Daffodil där den första står bra till där framme för att leda loppet runt om. Den senare är bara spelad till 5% på tidiga kuponger men måste väl stiga lite? Högt spelvärde på Daffodilen. 

7 Keira De Veluwe är stallkamrat till favoriten som inledde karriären starkt som treåring men inte alls starta på och levt upp till sin kapacitet som fyraåring. Skulle kunna hitta rätt från springspår med Lennartsson upp och får man spets släpper man väl till stallkamraten och får ett bra lopp i rygg på ledaren. 

8 M.T.One Wish får kuskplus från fint smygläge. Hästen är stark och kommer från vinst så har form med sig. 

4 Minnucci Zon hade tippats tidigt från bättre spår men fyra i volt är chansartat. Hon duger bra i klassen och felfri räknas hon med toppchans och ska med vid bredare gardering. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 13. B 2-1. C 6-3-14-8-5. D Övriga. 

Fint lopp i The Owners Trophy med 200 tkr i förstapris och det har så klart samlat ett ganska fint startfält. 

13 Zarenne Fas blir loppets favorit men inte så hårt streckad kanske och är en tänkbar spik då han visat att han kan runda ett fält tidigare. Det är dock chansartat med 20 meter tillägg på många med nära miljonen tjänat över medeldistans så garderingen kanske är på sin plats trots allt. 

1 Phoenix Photo gjorde det riktigt bra sist där han kämpade storstilat och åkte dit på målfoto mot Algot Zonett och ingen skam i att torska mot den. Här står han perfekt inne och kan öppna bra från spår ett i volten så har bra chans att svara ut alla i inledningen så kan leda loppet runt om. Prickar Erik med sin utanför kanske Jorma får nöja sig med rygg på ledaren men det fungerar så klart bra det med. Kuskplus och bästa läget gör honom given på kupongen. 

2 Champ Lane är nästen lika mycket streckad som favoriten här och är nog betydligt bättre än hans 611tkr på kontot antyder. Han vann sitt försök till Derbyt i fjol och stod i 16 ggr pengarna från bakspår i en stenhård kull där Hail Mary vann före Don Fanucci Zet och Aetos Kronos. Gjprde comeback i sommar efter lång frånvaro och har gjort det bra så med tre lopp i kroppen borde han vara nära toppformen nu och får ett bra lopp i främre träffen så mycket tidig. 

3 One Kind Of Art har fått snabba pengar i sommar och står ändå lite hårt inne på det han har tjänat. Gått klart förbättrat i biken med så även om det är fint spår och han har varit bra på V75 så kanske han är lite överstreckad den här gången. Ska med vid bredare gardering men inte superhet då det nog blir dåligt spelvärde på honom. 

6 Dark Roadster står perfekt inne i propositionen och fick ett fint springspår så ska ha bra chans att ta sig ner till plankan och kanske få ett lopp i rygg på ledaren här. Bra på speed sedan och kusken känner hästen väl så passas vid gardering. 

14 Campo Bahia är oklart om han kommer tillbaka i den fina författning han var i som tre och fyraåring men ändå tänkbar vid bredare gardering även om han inte visat någon form i sina comeback-lopp. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 3 Gaylord Am

Avd.2: 4-5-7.

Avd.3: 5-6-7-9.

Avd.4: 1-3-5-6-8.

Avd.5: 9 Crak Di Girfalco

Avd.6: 3-14.

Avd.7: 1-2-3-6-13.

600 Rader som kostar 600 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.