Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express 6/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

Stolopp för treåringar i låg klass och då brukar ju skrällchansen vara hög men jag väljer att ta ställning i fjärde avdelningen. Tror på hög chans att 4 Somethingroyal kommer till ledningen tidigt från sitt fina utgångsläge och leder loppet runt om. Det är dock debut bakom bilen och hon ska vara med i provstarter bakom bilen i tidiga värmningen så man hinner se om det skulle vara något strul med det, men osannolikt. Hon ser rejäl ut och går nog framåt mycket med loppen och även om det inte skulle bli spets så serverar nog Goop ett bra lopp och det är hög segerchans här. 

 

Gå Kort!

I sjunde avdelningen är det ett stolopp där favoriten har bra läge och är bra för klassen och lär hamna bra på det kraft av sin startsnabbhet. Sist spelade jag med 5 Kirsi Boko i ett lås och då vek hon ner sig till slut efter att ha fått gå i ledningen. Hon var väl klart överstreckad då och mitt motbud La Sassicaia hade ju vunnit loppet lätt om hon inte körts så passivt som hon gjorde och fick väldigt sen lucka som tvåa. Den som nu vann lopp hade bricka 12 över kort distans (nedstruken till spår 11) och satt sist utvändigt men styrde på efter halva loppet och var bara bäst i hård upploppsstrid mot favoriten. Den går ut ingen från spår 11 här och då är det väl bra chans att det står mellan 11 Down Town Girl och favoriten här. Inget skrällodds den här gången på Jeppes häst men nu kanske det blir barfota runt om dessutom. 

 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 12. B 6-10-9-13-7. C 3-14-4. D 2-1-8-11.

Spårtrappa och jag spelar mest med lite bakspår men ta med ett par från framspår med och jag garderar en del här. 

12 Run To You verkar alla ha respekt för och blir stor favorit efter några raka segrar och det är klart att det ser bra ut då det dessutom varit ett par bra tider för klassen med. Överlägsen i låg klass på Sörlandet och Leangen är inte detsamma som att vara överlägsen från bricka 12 på Åby och jag garderar. Rankar ändå etta på då ingen annan radar upp segrar i loppet som han och det är en femåring mot ett par treåringar bland de betrodda. 

10 Baldwin T.M. är nog väldigt bra för den låga klass han är kvar i men har galopperat i två raka starter. Felfri kanske han bara är bäst och har vunnit tre av sina sex starter och därmed tre av fyra felfria. 

9 Ayah De Luxe har gjort tre starter i Berghs regi och näst sist var han bra bakom Indy Rock. Testades barfota runt om sist och det blev galopp men ändå en tredjeplats så fungerar han bättre på det nu så måste han kunna vara långt framme. 

6 X.Tour står riktigt bra till och är startsnabb så efter invänding strykning måste chansen till ledningen vara mycket hög. Spets och slut kanske och när det låg klass skiljer inte lika mycket i spårtrappan mot vad det kan göra. 

13 Prosecco ska provas barfota runt om inför en kommande V75-start, om banan tillåter det och det brukar funka fint på Åby. Nio starter av tio har slutat på pallen och bara nolla vid karriärens enda galopp så borde ha bra chans att sluta långt framme här. Spår 13 i trapporna är ganska bra med i förhållande till vad man fått tjänat. 

Hade tänkt att ha med 5 Shemeansmuscle men hon blev struken så tänkbart att ta med 7 Fireblade i stället nu. Gillar bricka 7 i spårtrappor då man har mer tjänat än invändiga och när det då blir en invändig strykning blir det helt plötsligt ganska bra läge en bit ut. Spår 6 bakom bilen har bättre statistik på Åby än nästan alla andra banor, trots att man inte har vinklad vinge, fler inser att det är läge att köra framåt då stretchen gör att fler hittar ner på innerspår framför. Bättre än formraden och har rutin för klassen och var nära att kvala in till Danska Derbyt vid fjärdeplatsen näst sist. Nu är det debut i ny regi och kanske blir det barfota runt om. 

 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 1-9. C 8-2-10. D 3-6-5-7.

Här försöker jag gå kort då Goop riskerar att bli över från innerspåret med loppets tidiga favorit i 1 Rapunzel. Anmäld barfota runt om och bike så blir första med den kombinationen så blir intressant trots läget. 

4 Tilda Express har tagit över favoritskapet här och ska nog vara loppets knappa favorit då jag tror hon kan ta spets från spår en bit ut, som spår fyra nu som är väldigt bra på Solvalla. Jag tror det hög chans att hon kommer förbi invändiga och leder loppet runt om så det är tänkbar spik. 

2 Samaritana är bättre än raden och har hög kapacitet för klassen. Nu kanske man testar lite annan utrustning med vanlig vagn så inte jättehet då segrarna är tagna i bike, men även om hon inte är så tidig för mig är hon ändå kanske lite understreckad och tänkbar vid bred gardering. 

9 Quantal Quetzal kan välja ryggen på Goop och vill man ta sig ut i andraspår kanske det går med om Samaritana galopperar som vanligt, men kan framför allt få ett lopp på innerspår så spricker loppet upp och luckor bjuds är hon bra nog att spurta ner alla här. Magnus A upp första gången sist då det blev seger och jag har sagt det förut, stort plus då Magnus kör sin brors hästar om Mattias är ordinarie körsven själv annars. 

3 Thelma M.M. drar en del streck men har sina segrar från 25tkr-lopp på Östersund och Bollnäs i formraden så det är nog för tufft mot här. Hon är startsnabb så faktor i spetsstriden när hon är på rätt humör. Kan därmed både hjälpa Goop att svara utvändiga men också kanske ställa till det för honom genom att ta sig förbi Goops för att släppa till Rikard N. 

8 Namaste hade tre raka segrar i våras och vann ett kval till Drottningpokalen och stod i 10 ggr pengarna i den finalen. Gick ur form och har bytt tränare och har betydligt högre kapacitet än formraden antyder så intressant här även om spåret är uselt. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 7-12. C 11-6-1-8-4. D 9-10-3-5. 

Tråringslopp med voltstart på Åby och då är spår ett bra att ha. 

1 Lovely Wine ska gå barfota runt om och rekordsänker nog i loppet rejält men det är det är det fler som gör. Skulle man kunna få rygg på ledaren med kusk som är bra på voltstart så kanske han kan skrälla. 

7 Crown Wise As har bara två lopp innanför västen och blir stor favorit så det är nog lite överstreckat och visst kan han vinna men favorit i fara då det är första loppet efter uppehåll. Inte givet heller att det bara är att skicka från start med orutinerad häst även om Johan är duktig i volten. 

6 Great Reddington har med springspår och borde kunna hitta vettigt slagläge och kommer man ner till innerspåret stiger chanserna så klart. Inte riktigt att lita på så det kan också bli vingelläge om Ingves tvingas köra på säkerhet. 

2 Sobel Caviar har liksom favoriten bara två starter i karriären men kommer med färskare visad form hit och har ett bra spår. Henriette vann i debuten med honom och jag PU:s stall går starkt över lag och jag rankar den hör först 

11 Mulberry är missgynnad av bakspåret då han varit bäst från spets och här är han väl lite övertsreckad på sin smickrande formrad, men fler hade haft några segrar här om de tävlat på Nyköbings travbana i stället för Åby, Jägersro eller Halmstad. Åker med vid bred gardering men ranaks ner lite på lågt spelvärde. 

12 Deep Trouble är ett nyförvärv i Berghs regi som kommer ut på hemmaplan här. Hon har tränat bra och från stallet låter det som det borde kunna komma några segrar när hon är i så låg klass för sin kapacitet. Hon skulle kunna skrälla direkt trots läget då spår 12 är betydligt bättre i volt än bakom bilen. 

8 Istania De Viette har fint smygläge vilket kan vara mycket gynnsamt i den här lopptypen då det ofta kommer luckor till slut. Tänkbar skräll vid bred gardering, från Kolgjinis stall som går bra i år. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9. C 3-2-7-12-6-10. D 1-8-11.

Se “Bästa Spiken!”

Vidöppet bakom och det är en eller alla som gäller så vettigt läge att ta ställning för spik då. 

7 Mayia Exclusive är gynnad av att bli nedstruken ett spår tycker hon blir lite överstreckad och stallkamraten 2 Dino Cream är minst lika tidig vid gardering då det är rejält kuskplus där och bättre spår så borde ha bra chans då hon känns allt stabilare och säkrare i travet enligt tränaren. 

3 Geisha Brick har gjort flera starter och kanske ska testas med rycktussar nu och är ganska startsnabb med duktig kusk. 

9 Succession är unghäst från Redén som körs av Khilström så passas tidigt vid gardering då man kanske ska prova barfota runt om nu. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 6-8-4. C 9-11-3-1-5. D 12-10.

Stayerlopp över 2640 meter där Flemming Jensen kommer med ett par starka utmanare mot Kristian Malmins favorit, 6 Oracle Tile. Oracle var stor favorit även på V75 sist men stod väldigt bra inne i Brons då och möter konkurrenter som gjort några starter mot tuffare motstånd än så. Det gör att det blir favorit i fara trots bra form och startspår, men spelvärdet är dåligt och passas längre fram då alla andra med behöver gå med skor. 

7 Eenymeenyminymoedk och 8 Andre Ward är Flemmings intressanta duo där den först nämnda blivit körsvensändring på till kanske ett litet plus i Victor Rosleff. Den var ute i Sto-EM vid galoppen näst sist och vinner ofta loppen då hon är ute i rätt klass. Den senare får också kuskplus och borde väl fått segern senast då framförvarande häst bröt ner två spår över upploppet men ändå inte diskades eller ändrades i resultatet. Båda kommer med full form och är minst lika bra som favoriten. 

4 Dortmund har vunnit svenska V75 mot bland andra Indras Secret och får kuskplus med Johan upp och trivs över distansen. Högre segerchans än procenten antyder från ett bra spår. 

9 Thriller N.P. blandar och ger men har här ensamt springspår och ny körsven upp så kanske kan tända till lite på det. Hög kapacitet när han fungerar och skulle kunna storskrälla här. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 1-11-5. C 3-4-12. D 9-8-2-10-6.

Kort distans och favoriten blir hart streckad från långt ut bakom vingen och jag väljer att gardera även om jag inser att 7 S.G.Kingstone har hög segerchans. Det ändå visst vingelläge men han körs väl framåt och trivs bra i dödens så vinner kanske loppet ganska ofta trots allt. 

1 Mojo Express är startsnabb och favoritens stallkamrat och skulle han lyckas svara spets kan han antingen släppa om favoriten kommer tidigt eller så låser stallkamraterna loppet. Bra med Magnus A upp och håller man upp innersniffen kanske Örjan sätter lugn utvändigt och då kan den här speeda undan till slut. Kan också bli rygg på ledaren på antingen 7 eller 5 och har då med chans om luckan kommer till slut. 

11 Hipster Am är klart missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men kan i stället spara speeden till slut och skulle han komma igenom hyggligt så lär han spurta ner många till slut. Toppform och tål även dödens så kanske kan vinna med tidigt avancemang med och ska med på kupongen. 

5 Cambria kan det bli första gången med kombinationen bike och barfota runt om så intressant från fint startspår för startsnabb häst. Kan ta spets och blir favoriten hängande i spåren en bit lär väl inte Dahlborg släppa över den korta distansen så kan leda loppet runt om. 

4 Symphonic Joker och 3 Armstrong Louis är båda lägesgynnade där den förstnämnda är ganska startsnabb och den senare har en stark avslutning att tillgå. Får dom bra lopp så borde de vara med på fotot till slut och är tänkbara strorskrällar här. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 11. B 5. C 1-2-3-10-6-4. D 7-9-8-12.

Se ”Gå Kort!”

5 Kirsi Boko höll helt okej i ledningen som trea sist och var då spelad till över 60% och möter ungefär samma hästar nu och bara spelad till 25% den här gången. Låser tillsammans med den som plockade ner henne i hård upploppsduell i 11 Down Town Girl som fick chansartat läge igen men hamnade sist förra gången och löste det med starka sista 800 i tredje och fjärdespår. 

De två höjer sig och visst finns det en del startsnabba i fältet, nästan allihop med framspår kan öppna snabbt men 1 Hazyshadeofwinter kanske kan svara upp innerspåret och släppa när favoriten kommer. Den ska var uppfräschad inför det här och går bra efter uppehåll så räknas med chans från stretchen. 

2 North Dakota och 3 Kattis J.Boko äe båda också startsnabba så får bra lopp där framme men jag tror att den invändiga kan fånga upp båda och jag tror också att favoriten ska kunna öppna bättre från bättre spår, då det ofta går att få upp lite bättre fart från bricka fem. Båda är att räkna med vid gardering men tycker att båda blir ett par procent för hårt streckade här. 

10 Nina Ginto håller bra form och har en snabb avslutning att tillgå så skulle man komma igenom till hygglig position kan hon spurta ner alla om det blir den väntade körningen från start här. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 9. B 6-5. C 8-11-3. D 7-2-1-10.

Här tycker jag att favoriten blir för hårt spelad och även om 6 Sidney Celeber så klart är riktigt bra och har toppform samtidigt som det är kuskplus så möter han faktiskt ganska rutinerat fält för klassen. Visst om man hänger med kulltoppar som fyraåring så ska man ha bra chans även i lopp av Bronsdivisions-karaktär men inte alls givet och det var spetsseger sist och nu kanske det blir ledningen igen då man strukits ner till perfekta spår fem. 

Inte alls givet att han blir framvinkad då 5 In Love Boko ska kunna svara honom sida vid sida. In Love Boko har öppnat hela första 500 m på 1.06,1 som snabbast och får bra fart från spår precis bakom bilen och spår 4 är perfekt på Solvalla. Finns chans till viss körning här och jag hoppas det blir så. ILB var jämnt spelad med Deede Star som vann loppet i somras vid den snabba öppningen och den han svarade ut en bit var Dark Roadster, som han var långt före i mål till slut. Det är hästar som har runt miljonen tjänat och tävlar i Silverdivisionen så ILB ska stå riktigt bra inne och kan leda loppet runt om eller vinna från rygg på favoriten. 

9 Four Guys Dream blir den jag hoppas profiterar på om det skulle bli körning där framme och han har vi hittat tidigt i tipsen förr till skrällodds som näst sist. Han satt då riktigt långt ner i kön och avslutade väldigt fort sista 700 men sist blev han tempotorsk i kön då det gick lite långsammare och det gick inte ta lika mycket efter för sen attack på Färjestad. Bättre bana att avsluta snabbt ute i spåren nu igen och jag tror han bara visslar förbi alla till slut. Två lopp i kroppen nu och sparade krafter sist efter så passivt upplägg och jag misstänker att toppformen måste vara riktigt nära. 

8 Bear Hope är klart gynnad av en invändig strykning och härifrån laddar nog Goop lite grann för att hitta position och kommer han ner i banan så ska han chans då det är enklare motstånd nu än han mött på slutet. 

11 Riptide R.D. står bra inne i klassen med och har matchats hårt på V75 och såg ut att gå i mål med en del sparat sist i snabb avslutning. Profiterar med på om det blir lite fart på loppet och tar många i spurten. Som jag ser det är det fem hästar med vettig segerchans här och antingen tar man ställning eller streckar alla fem, det är mina två alternativ till att lösa loppet. 

 

Stora systemet

Avd.1: 6-7-9-10-12-13.

Avd.2: 1-4-8-9.

Avd.3: 1-2-6-7-8-11-12.

Avd.4: 4 Somethingroyal

Avd.5: 4-6-7-8-9.

Avd.6: 1-5-7-11.

Avd.7: 5-11.

Avd.8: 9 Four Guys Dream

6720 rader som kostar 1680 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6-10-12.

Avd.2: 4 Tilda Express

Avd.3: 2-4-6-7-11.

Avd.4: 4 Somethingroyal

Avd.5: 4-6-7-8.

Avd.6: 1-5-7.

Avd.7: 11 Down Town Girl

Avd.8: 9 Four Guys Dream

144 rader som kostar 36 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.