Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla 26/9

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Extra V75-omgång då det är final av STL Open men 750 tkr i förstapris och Walter Lundbergs Memorial men allt överskuggas av att Calgary Games går ut i ett av kvalen till UET Grand Prix.   Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter.

Alla rätt igår igen på V75 och vi hade många i andra och tredje avdelningarna där favoriter vann så klart bra potential för högre utdelningar då. Idag försöker jag fälla en av omgångens största favoriter och tror att det ska kunna ge hyggligt trots att Calgary Games är i en klass för sig i sitt lopp. 

 

Bästa Spiken!

6 Calgary Games blir väldigt stor favorit men han körs bara framåt och blir släppt till ledningen den här gången och går undan med vad som behövs. Skulle Kontio välja lugn start så spelar det ingen roll då fältet är så litet och han kan köra precis hur han vill med kanske en av världens mest intressanta häst. Avdelning tre körs hans uttagningslopp till UET Grand Prix som vi också kallar för Europa-derbyt. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det STL Open, tidigare mer känt som Frances Bulwark lopp, med nu 750 tkr till segraren och det här är en lite större final av STL-Gulddivisionen. Bara nio hästar i startlistan efter en strykning men med bra lägen på några av de betrodda borde de göra upp. 

1 Cyber Lane körde ett snabbt andrahalvvarv i ett långlopp sist efter att gått i tredjespår in i första svängen så kom mjölksyran tidigt. Han går allra bäst i spets så klart över lite kortare distanser än sist och medeldistans är perfekt så tror på bra chans till spets och slut här. 

2 Milligans School är i princip alltid bortlottad men fick nu bra spår där framme och ska få bra position. Är startsnabb så kan hjälpa Cyber att hålla ut övriga för att själv köra utvändigt ledaren. Han kan också tas upp lite för att släppa ner någon av startsnabba duon 4 Esprit Sisu eller 5 Milliondollarrhyme utvändigt för att själv få kanske andra utvändigt eller likanande. Oavsett upplägg måste den här ses med toppchans och rankas först. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 5-6. C 2-11-10. D Övriga.

Stoeliten över sprinterdistans och jag tycker det är ett jämnt lopp som kräver en del streck. 

6 Kali Smart blir klar favorit och kan så klart vinna loppet från dödens men inte alls givet. Det kan ju kosta lite spår in i första sväng att hitta ner i banan så med viss vingelrisk är det favorit i fara. 

5 Alhambra Mail gjorde comeback sist och går säkert framåt med lopp så från bra spår ska hon ha bra chans. Är ganska startsnabb bakom bilen så klar fördel för henne med bilstart än med volt som hon startat en del i. Får nog ett bra lopp här. 

1 Racing Brodda kan snabbstarta och kanske håller hon ut 2 Dixie Brick från start som med visade rejäl startsnabbhet sist. Bra form på båda och båda får bra lopp där framme så måste båda räknas mycket tidigt. På Racing var det första med bike sist och hon var inte trött efter loppet när det gick långsamt på mellanvarvet, nu kanske det blir spets och fart på loppet hela vägen då tror jag hon kan hålla undan. Skulle Dixie komma förbi så blir hon hästen att slå men tror inte hon tar hel längd och kanske kan få bra lopp i rygg på ledaren. 

11 Hevin Boko gör det bra mest hela tiden och är med där framme när priserna ska fördelas och även om läget är kallt så kan det bli bra tryck på loppet här och jag tror att alla får chansen.  

10 Miracle Tile visade bra fart då hon speedade ner Mellby Free näst sist men var sämre i spets gången efter men då blev det tryck på loppet. Nu ska hon väl få ett lopp i ryggar och speeda till slut igen och då kan hon skrälla. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 13. B 9-2. C 3-6-7-4-14-11-12-1. D Övriga.

2640 meter med tillägg och fullt fält i ganska låg klass och jag väljer at strecka på en del här då jag inte litar på favoriterna här. 

2 Vermithrax var ute i Kriteriekval sist där det blev galopp från häxläge och den här har bara gjort fyra starter och möter äldre nu. Visst gick Christoffers hästar bra under lördagen och det är klart kuskplus nu men spår två i volten och bara tre hästar där framme gör att de från tillägg kan vara i kapp tidigt. Favorit i fara.

13 Kapten Brodde gillar jag mer men den här är ostabil men kan därför gå felfritt i lugnare voltstart så bakspåret behöver inte vara iskallt. Det är ändå chansartat med bakspår på tillägget och blir det dessutom lite omstarter kan han ju hetsa upp sig. Hemmaplan och Erik i voltstart är bra grejer och det är bästa hästen. 

9 Loveyouecus har springspår för offensiv körsven och har gått bra tider för klassen mest hela tiden på slutet och fick lite mer fart i kroppen med ett par kortlopp på slutet.  Gjort två lopp över 2640 och vunnit båda så tror den här distansen är hans bästa och det måste vara toppchans. 

6 Persos Otello har ett fint tredjespår och kommer med bra form. Han gick bra som trea på V75 sist och är ofta med där framme. Är ganska startsnabb så kan hitta bra position och räknas tidigt.

7 Max Håleryd har besvärligt fjärdepår i volten men får lite kuskplus här så med Torbjörn som är rutinerad så borde det kunna bli felfri avgång. Kom iväg bra från fjärdespår sist på tillägget men upplägget blev för hårt med tidigt till spets från 20 meter tillägg och det blev mjölksyra sista 100. Lite lungnare upplägg nu och med rätt ryggar kan han absolut vinna loppet då han står bra inne i klassen. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B - C 9-1-8-7. D Övriga. 

Se ”Bästa Spiken!”

6 Calgary Games är ruggigt bra och bara att se och njuta, men nu kommer han ju inte behöva gå lika fort som sist för att vinna men man får se vad Kontio och hästen väljer för tempo och inte omöjligt att han drar rejält sista halvvarvet. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 6-3-1. C 5-8. D 2.

Här försöker jag att fälla omgångens andra storfavorit och det är inte för att jag tycker han är dålig på något sätt, tvärt om det är en topphäst. 

7 San Moteur blev extra gynnad av invändig strykning och kanske vinkas han fram men inte alls givet. Jag tror att loppet är lite jämnare än procenten antyder därav garderar jag. Visst kanske den här bara vinner från utvändigt med då han gick väldigt starkt som trea i derbyt med tuffare lopp än de andra där framme. Det skulle ju kunna sitta i benen nu med och är han några procent sämre så är de andra bra nog att slå honom. 

Det är jämnt bakom den stora favoriten men ett par är o-streckade så jag markerar alla. 

Nurmos duo 6 Sahara Jaeburn och 3 Napoleon Cash är mest intressanta där den först nämnda är startsnabb och kanske kan komma till ledningen. Den senare är det aviserat första barfota runt om och andra gången i bike som han bara gått med sist då det var bakspår och längre distans. Kanske kan ge bra effekt med kombinationen bike och skolöst nu. 

8 Yuvaraj får bike på för första gången och borde väl ha lite högre segerchans än 1% trots spåret. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 15-8. C 1-14-10-7-5. D Övriga.

Ungdomslopp med spårtrappa och då brukar jag leta vinnare från sämre spår men här har ett par bra hästar för klassen framspår. 1 Hannibal Face och 4 Final Whistle blir jämnt spelade som favoriter och de ska väl streckas men hittar ett par intressanta från sämre spår. Hanibal kunde väl ha vunnit ett V75-lopp näst sist utan galopp och var bra som tvåa i St:Leger sist så kunde absolut haft mer pengar på kontot. Han är ganska startsnabb i voltstart men kanske inte lika snabb från bricka ett bakom bilen på Solvalla så klart vingelläge på den här betrodda, som dessutom får kusk som har svårt att vinna lopp på V75. Final Whistle är väl helt klart rätt favorit och till skillnad mot många andra här får den här rejält kuskplus. Startsnabb från spår en bit ut och ska gå första gången i bike nu så kanske leder Magnus A loppet runt om men ibland kör lärlingar lite hårdare än de har häst till i den här lopptypen så inte helt givet att han får sitta i fred där framme och bestämma tempo. 

8 Loveexplosion H.C. har spår långt ut men det betyder ofta bara att man bättre än de invändiga i spårtrappa och det ska bli intressant att se spår-statistik på den här lopptypen när det gått riktigt många lopp. Christoffers hästar gick bra under finalerna på lördagen och det är bra form på den här med så räknar med topplopp. Hästen har gått bra för Simon och det är inget minus att han kör så hittar man ner i banan på bra sätt tror jag mycket på den här. 

15 Gogobet Sisu möter enklare motstånd än han matchas mot normalt sett på V75 och han är bättre än raden. Vi såg under lördagen vilket skick Haapakangas fick till på Tattoo Avenger som vann sin final trots spår 12 och galopp på vägen. Här är det samma upplägg, med start vecka-vecka i hårda lopp och den här fick tuff resa med tredjespår länge sist och kan han hitta lite ryggar nu kanske han bara är bäst. 

Westholms duo 5 Youre Dreamlove och 10 Made Of Stars räknas väl båda vid bred gardering men den först nämnda kanske är lite övertsreckad då hon inte är så startsnabb och är sto i öppen klass. Den senare är nog lite hårdare med många starter på V75 innanför västen och gått bra de få gånger Grundman kört. 

7 Kapten Kidd och 14 Zenone Bar är två tänkbara jätteskrällar som jag tror absolut ska kunna överraska här. Den förstnämnda har gjort fina lopp i sin nya regi och var nära seger sist. Den senare har haft dåliga spår mest hela tiden då han blir över från bricka ett två gånger i rad men vunnit ett par lopp på Solvalla i sommar från spår långt ut bakom vingen. Tål nog lite spår med i det här loppet. 

 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 1-8-5. C 7-10-4. D 3-6.

Se “Gå Kort!” 

Tänkbart lås på 2 Milligans School och 1 Cyber Lane där den förstnämnda har ett för honom sällsynt bra spår och nog är bästa hästen, speciellt efter strykningen av Who´s Who och blir därmed knapp favorit i loppet. Den senare är spetsbudet i mina ögon även om jag ofta vurmar för spår fyra och fem så är det ändå en hel längd som ska tas på väldigt startsnabb häst. Spår ett är lite sämre på Solvalla för medelsnabba men för de riktigt startsnabba väljer man ju alltid spår ett med startsnabb i till exempel Elitloppet och kan då svara ut övriga. Igår hade startsnabba hästar i både Oaks och Kriteriet valt spår ett och höll ledningen ganska enkelt i båda fallen. 

Visst finns det på kartan att 5 Milliondollarrhyme kan spetsa om han får upp startsnabbheten ytterligare om det blir bike på nu. Han har bara gått i bike tre gånger, två finaler av Elitloppet och en gång från bakspår, så inte visat full effekt av den vagnen i startmomentet ännu. Cyber Lane har dock flera startsnabba mellan sig och Million så håller ändå Untersteiners häst som knapp spetsfavorit. 

7 Very Kronos är delad favorit trots spår sju och med flera startsnabba invändigt måste han ju hamna en bit ner i fältet och visst är det få hästar så blir det tryck fäller han många men chansartat som favoritspelad. Han fick vinna sist då jag plockade bort honom som överstreckad men han har också bara en årsseger på åtta försök och blir överstreckad igen. 

8 Handsome Brad är väldigt lite spelad i stället så ska man ha någon från vingelläge så är han aktuell. Han visade uppåtform igen vid seger i lite enklare Gulddivision sist som man valde att lägga utanför V75 då han kanske kändes så överlägsen på förhand. Han är både stark och speedig så hittar Jepson bra lopp åt honom samtidigt som det skulle kunna bli utdragen körning där framme så skulle han kunna skrälla. 

4 Esprit Sisu är startsnabb och skulle kunna hitta ner i rygg på ledaren och få ett fint lopp. Gillar Wäjersten då han alltid kommer med vältränat och kör för vinst i loppen. 

10 Click Bait är nedstruken ett spår där bak och som ensam från bakspår ska han kanske kunna följa CyberLane och vara den som lägger beslag på rygg på ledaren. Skulle han hamna där känns 1% lågt på topphäst. 

Lite kul med loppet är att 3 Milliondollarrhyme vann Silverfinalen den här helgen för två år sedan, efter att ha varit fyra i finalen av Elitloppet tidigare samma år. Han vann Silver då före Very Kronos, Esprit Sisu och Antonio Trot, så alla fyra främsta från Silverfinalen två år sedan möts igen samma helg i det här Grupp1-loppet. Ulf Ohlsson körde Milliondollarrhyme den gången med och har bara kört en gång till efter det och det var vid segern sist. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 10-13. C 11-9-5-7-12. D 1-3-2-4-6.

Långloppet Walter Lundbergs Memorial där det ofta är någon betrodd från bakersta fållan men just det här loppet har en dålig proposition för de längst bak. Det brukar bli vinnare från någon av mellanfållorna, men det är ett par färre den här gången i fältet då det brukar bli 15 hästar men bara 13 i år. Jag tror traditionen håller i sig och även om jag gillar 13 Coin Perdu så tror jag han får tufft med tre tillägg och så bra hästar 20 och 40 meter framför. Dessutom var han anmäld barfota från början men det blir skor den här gången och man sparar på den växeln och Svante betonar att det inte skulle vara någon skam om han inte når ikapp några bra mot. 

8 Maestro Crowe tror jag klart mest på då han står riktigt bra inne 40 meter före Coin Perdu som jag tror det hade blivit jämnt mot om det skiljt 20 meter. Han har visat alltmer startsnabbhet och även om han föll in i gamla synder sist så tror jag han är fräschare nu då han behandlats sedan sist. Han var bra i banjobb i fredags inför det här och då han är före de två-tre värsta konkurrenterna tror jag det blir offensivt upplägg och är inte förvånad om han sitter i spets efter ett halvvarv. Tänkbar spik. 

10 Algot Zonett gillar jag med och hade som tänkbar spik trots tufft läge sist och han var bara bäst på sin fina skalle. Han är säkert bättre nu med loppet i kroppen och slår många till slut så alternativet för mig är att låsa på två streck med honom. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 1-2-5-6-10-11.

Avd.2: 2-3-6-7-9-13.

Avd.3: 6 Calgary Games

Avd.4: 1-2-3-5-6-7-8.

Avd.5: 1-4-8-15.

Avd.6: 1-2.

Avd.7: 8 Maestro Crowe

2016 Rader som kostar 1008:-

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar