Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Solvalla 25/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


V75-Omgången. 

Omgången går på Solvalla med inte bara finaler i vanliga V75-klasserna utan också finaler av Svenskt Travkriterium och Oaks. Banan har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Det är fina lopp som vanligt när det är finaler och här ser det verkligen ut att finnas potential för en rolig omgång.  
 
Bästa Spiken! 
I första avdelningen tål man bäst en stor favorit även på V75 och här är det en som nog är helt överlägsen. 4 Admiral As 76% blir väldigt stor favorit men är också för bra för klassen han är kvar i och nu har han fått alldeles perfekt spår. Spår invändigt om värsta konkurrenterna på pappret med, så det är en spik att inleda med.  
 
Gå Kort! 
I avslutande avdelningen ser det ute om att många sprider strecken på ett par tre ekipage och många garderar bredare än så och då är det läge att försöka chansspika eller lösa loppet på färre hästar. Jag försöker låsa loppet på två ekipage där jag gillar spetsrusaren 4 Swagger 24% men dubblar systemet med en skräll jag tror har betydligt högre segerchans än procenten antyder. Det finns på kartan att min spetsfavorit först får lägga en del för att ta spets och sedan skulle kunna få mjölksyra till slut. Jag trodde förr att kort distans var hans bästa men han har visat att han står hela vägen hem om han får gå i eget tempo även på medeldistans. Det loppet han gjorde i ledningen var dock på högsommaren och då kan det bara rinna undan och det finns så klart att han tröttnar en bit in på upploppet nu. 

5 Frodo S. 5% har bästa spåret och är också startsnabb och fick ett preparé-lopp sist efter två raka segrar från ledningen och har tävlat i tuffa sällskap i över ett år med hög segerprocent som resultat och ofta med där framme. Borde nog vara spelad till strax över 10% här men jag tror segerchansen är något bättre än så till och med, så klart intressant här. Speciellt om favoriterna kör lite om ledningen och han kan slinka ner i bra slagläge bakom de två och det borde bli bra position med duktiga Jepson upp som skrällt förr på Solvallas finaler med Gooptränat.  
 
Avdelning 1. 
Ranking: A 4. B 6-5. C 8-7-1-10-3. D 9-11-12. 
Se “Bästa Spiken!” 
4 Admiral As är det i princip bara galopp mot och jag spikar men för er som har andra spikar och vill gardera så finns faktiskt något att ta på. Han har två galoppmisslyckanden bland de fem senaste loppen, och båda galopperna har kommit på Solvalla så det finns ett litet ororsmoln.  
5 Rackham 11% har höjt sig senaste två starterna och vann Bronsfinalen näst sist för att sedan vinna Silverdebut direkt efter, så riktigt bra form. Bergh upp är klart kuskplus mot sist och det här är en vettig utmanare i den formtoppen han hittat.  
6 Oxidizer 3% är både startsnabb och snabb till slut och spåret är inte allt för dåligt då så borde hitta ner en bit fram. Han har nog lite bättre segerchans än procenten antyder och presterar på ständigt hög nivå och nu kan det bli helstängt huvudlag.  
7 Eddy West 2% gick okej efter att blivit het en bit och kanske la bort en del krafter tidigt i loppet då. Kommer han ner i bra slagläge så hävdar han sig bra i Silver, men lite vingelläge nu. 
8 Morotai Degato 0,5% har en riktigt stark spurt att tillgå så skulle han ha tur och komma ner i banan så slår han många till slut. Helt ospelad så vid bred gardering är han en kul skräll. 
10 Fort Knox 0,7% har resultaten 3-4-3 på slutet i tuffa lopp och är bättre än sin resultatrad i övrigt med och även om det tagit lite stopp i högre klass så ska han duga även i Siver. Inte lätt att vinna final från bakspår i Silver men skulle favoriten galoppera så är det öppet bakom.  
1 Sweetman 4% är startsnabb och ska kunna välja ett rygg på favoriten om Örjan kör offensivt men inte givet alls och Örjan har suttit nöjd utvändigt med Admiral As förut. Sweetman kan då få bra lopp där framme oavsett och har favoriten en dålig dag så kanske den här kan skrälla. 

 
Avdelning 2. 
Ranking: A 2. B 12-4-3. C 7-5-9-11-8. D 10-6.  
Klass2-finalen och favoriten 2 Parker 38% rankade jag etta mot en stor favorit sist och han vann lätt så nu blir han själv stor favorit. Inte alls lika het nu då han blev nedstruken till innerspåret som inte är helt klockrent på Solvalla, men är ändå förstahästen på visat kunnande och kuskplus.  
3 S.G.Kingstone 17% är mer aktuell då han stod för en riktigt rejäl insats sist men nu är det kuskminus men Torbjörn har vunnit med honom tidigare. Det som gör det extra intressant nu är att Walmann säger att man planerar att köra barfota runt om och med bike. Det har inte funkat riktigt tidigare men nu när han höjt sig kanske det kan ge riktigt bra effekt, men det har blivit galopp tre senaste försöken med den kombinationen. Man bestämmer sig efter värmning men det är givet att det blir blinkers som han gått bra med på slutet.  
4 Santos De Castella 20% hade punkgering sist och är bättre än han fick visa då, han visade i starten före det att bilen ger bra effekt och fortsatt den nu med. Som jag skrev sist så borde han väl kanske vunnit starten före för att få högsta betyg men går säkert framåt med loppen och har betydligt bättre spår nu än den han blev ut-kontrad av näst sist.  
7 Funny Boy 3% visste man väl skulle få knepig resa från innerspåret sist och kom ut en bit ner och satt väl nästan sist utvändigt och hade sega ryggar. Innan det spurtade han hem ett par raka segrar och vinsten näst sist togs från bricka 11 över kort distans på Åby. Nedstruken ett spår är klart positivt och glöm senaste starten, intressant nu.  
12 Sourire Frö 7% Blev fast med rubbet sparat efter att snabbstartat och släppt i kval till Svenskt Travkriteriet. Skulle alltså kunnat vara med i lite större lopp den här dagen och är i absolut toppform. Han är bara tre år men kvar i för låg klass och är väl enda treåringen i år som vunnit i vanligt klass-lopp på V75 (?). Kuskplus nu och toppform gör att jag ser honom som tidig här, trots spåret.  
5 Clandestine 5% Är sto i öppen klass men nedstruken till spår fyra och är snabbstartare så kan spetsa och sätta favoriten i trubbel. Släpper väl till någon bra så kan få fint lopp i rygg på ledaren och ska kunna skrälla.  
11 Global Virgin 0,8% får rejält kuskplus och sparade hovar sist så barfota som hon gått klart bäst på. Sina två livs segrar tagna i 25tkr-lopp på Örebro så kanske får som sto i öppen klass här, men håller nog bra form.  
8 The Word Is Mine 0,4% väl inte så tidig i rankingen men nedstruken ett spår och jag vill nämna att det blir första gången med helstängt huvudlag här och det kan ge riktigt bra effekt så se upp.  

Avdelning 3. 
Ranking: A 15-13. B 12-2. C 1-5-8-7-6. D 3-11-9-10-14-4. 
Finalen av Diamantstoet och det brukar ofta bli riviga historier i den klassens finaler.  
15 Activated 14% är så klart bästa hästen då hon tävlar mot Stoeliten normalt sett men med många att runda räcker det inte alltid att vara bäst i de här finalerna. Det gäller att inte för många är i vägen och att man kanske kan få lite draghjälp en bit med så givet att det är chansartat utgångsläge så klart. Hon var riktigt bra näst sist då hon gjorde stark comeback efter långt uppehåll och tränar fortsatt bra. Hon var sämre efter men det skyller man på lite för täta starter för henne och framförallt att hon inte alls trivdes på underlaget sist som var lite löst enligt många. Räknar med toppinsats igen och rankar henne först till vettig procent.  
13 Zante Grif 15% startar hela tiden i från jobbiga tillägg i hårda lopp och nu har hon bakspår på tillägget men kanske kan komma igenom på bra sätt då. Hon håller fortsatt riktigt fin form och har en vass avslutning att tillgå och nu är det intressant då det blir första gången barfota runt om. Tänkbart att låsa på mina två A-hästar då båda har chansartade lägen och hoppas att åtminstone en av dom får ett hyggligt lopp. Öppet bakom och två eller många är alternativen för mig.  
12 Orlando 5% har springspår och gör det bra ofta i den här klassen. Här står hon perfekt inne i propositionen och kommer hon bara ner i banan från sitt springspår så borde hon kunna vara långt framme nu.  
8 Darah Bibo 12% har ett fint tredjespår på sin fålla och har visat uppåtform på slutet så måste räknas vid gardering här. Tycker dock hon är lite överstreckad då segrarna i år kommit efter tidig ledning och tar kanske inte i lika bra bakom hästar, så bara en av många.  
2 Bowling El Mar 6% har ett för henne fint andraspår i främre fållan, där kommer hon kunna starta bra ifrån då hon fungerar bra i voltstart. Nu blir det optimal balans med barfota runt om men vanlig vagn. Vann en fin spårtrappa näst sist mot hingstar och valacker från bricka 12 bakom bilen så ska kunna vinna även här med rätt lopp.  
1 Minucci Zon 14% har bästa spåret där framme och kan öppna så bestämmer om och till vem hon vill släppa. Slog 5 Rarity A.F. 20% sist och borde väl vara mer jämnt streckat mellan de två. Rarity har hunnit med ett lopp till för hon vann och får kuskplus så utan hästar på utsidan kan hon nog få en bra start trots spår fem och räknas så klart.  
7 Saga Doc 6% hade en mersmakande tredjeplats sist efter riktigt snabb avslutning. Hon tävlar ofta i hårda lopp så vinner inte så ofta men formen är på topp och hon skulle kunna fälla många i spurten.  
 
Avdelning 4. 
Ranking: A 3. B 1-2-10. C 5-12-4-6-9. D 8-11. 
Travoaks final där det som sticker ut är att Nurmos har fyra hästar som alla vann sina försök och fick bra lägen i finalen då så klart.  
1 Seniorita Tokio 21% valde man innerspåret med efter att Ulf trott att hon ska kunna svara ut övriga i starten. På Ulf låter det som det var mycket sparat och han har en bra chans att leda loppet runt om men jag tor mer på en av stallkamraterna 3 Isabelle Sisu 14%. Isabelle fick också mycket krafter sparade i sitt försök och Jepson är duktig på att spara krafter och ändå vinna loppen. Här är det betydligt bättre läge än sist och hästen är obesegrad och sånt gillar man ju så klart, när man inte vet hur bra dom är ännu. Dessutom kan det bli första barfota runt om, första med bike och första med goggles! 
4 Lara Boko 11% är den av Nurmos kvartett som jag tror lite mindre på men från toppspår ska även den här kunna vinna så klart. Hon har gått bättre sedan man ändrat lite i balansen och det blir fortsatt samma. 5 Rihanna W.I. 7% är den av stallets fyra hästar som har klart mest rutin och har startat på i ett år nu och gör det bra mest varje gång. Hårding som tål dödens eller andra positioner med och ska räknas.  
2 Red Lady Express 17% är den som slår sig band de bra startspåren mellan Nurmos armé och hon duger bra här. Hon är startsnabb och skulle kanske kunna ta sig förbi den knappa spetsfavoriten. Här blir det första gången bike på och så hoppar Adielsson upp som brukar kunna få lite extra fart på hästarna från start så inte omöjligt att hon snuvar favoriten på spetsen och kan då leda runt om. Får bra position där framme oavsett och måste ha hög segerchans. 

Orutinerade ston där många gör sin första stora final och testas med maxad utrustning och balans gör att det skulle kunna bli en hel del galopper och då får nog alla chansen så streckar minst ett par från bakspår med.  
10 Glamorous Rain 16% körs av Khilström och tränas av Redén det räcker väl nästan så. Men här är det dessutom aviserat första gången i bike, första gången med vant se back istället för öppet huvudlag. Man lättar också balansen med aluminium fram och barfota bak mot järnskor runt om tidigare så räknas trots bakspår. 

12 Great Skills 7% håller Lennartsson och Sundberg som ett väldigt, väldigt bra sto och hon ska räknas trots säsmsta spåret. Gick med helstängt i sina första två starter men gått med öppet huvudlag på slutet och nu åker det helstängda på igen. Är säkert bättre än vid andraplatsen sist och med lite tur med loppet ska hon ha chans, då det är många ändrar mycket och det kan gå lite för fort för vissa där framme. 

 
Avdelning 5. 
Ranking: A 5. B 2-4-9-12. C 1-11-10. D 3-6-7-8. 
Finalen i Klass1 och det ser ganska öppet ut då favoriten 9 Perpetuate 46% står lite hårt inne mot många i klassen här och har dessutom bakspår.  
4 Mateo De Reve 23% drar också mycket streck och jag tippade honom tidigt när han inte ens var favorit mot betydligt enklare motstånd. Tuffare mot och han är mer påpassad av kollektivet nu så inte lika kul nu. Gör det nog bra och på några streck ska han med så klart, då han är ganska startsnabb från fint spår med Goop.  
5 Condior 11% tor jag mer på då han står riktigt bra inne i klassen och är startsnabb från toppspår. Kuskplus och jag tror Bergh kör vad som går för spets här så kommer han till ledningen blir han hästen för övriga att slå. Klart intressant procent på den jag håller som spetsbud och jag rankar honom först. 

12 Tattoo Avenger 5% hade jag tidigt på få streck när han vann till 2% på Bergsåker näst sist. Sylvass spurt då och Haapakangas hade då siktat dit med lopp vecka-vecka. Nu är det samma upplägg och hästen har gått framåt så även om läget är iskallt så lär han slå många med sitt tunga slutvarv och fina långspurt.  
2 Ivan Boko 6% kommer från snabb spurt vid segern sist och har vunnit båda sina lopp i Goops regi med Jepson upp och fortsatt han som kör. Haft dåliga spår många gånger i starterna för Goop så klart plus-läge nu och måste kunna få bra slagläge och spurtar nog ner många igen, kanske alla? 
1 Mellby Ironman 3% var riktigt bra i spets sist men blandar och ger och i starten innan var han inte alls så bra. Nu är det innerspår bakom bilen och även om han är ganska startsnabb så ska han inte kunna svara de snabbare från spår fyra och fem här. Det kan bli en bit ner invändigt men skulle han ha tur att få rygg på ledaren får han så klart räknas. 
 
Avdelning 6. 
Ranking: A 3. B 4-7-10. C 2-1-11-5. D 8-9-12-6. 
Finalen av Svenskt Travkriterium och här är har firman Redén/Khilström riktigt bra favorit med Francesco Zet 44% som blir min kompletterande spik. Han ska lättas med barfota bak och får rycktussar för första gången som Redén provade måndagens träning och tror han ska svara väldigt bra på. Den här är nog bara bäst i en jämn kull bakom honom.  
4 Donizetti 18% är allt bara bra med och han ska gå som i kvalet. Riordan har riktigt bra form på stallet och den här har tillhört favoriterna till att vinna loppet långt innan kvalen gick så han stärker väl bara sina chanser med seger från uselt läge i det loppet.  
2 Mister Invictus 15% låter Nurmos uppåt kring och här kan det bli första barfota runt om så även om han har mindre rutin än många andra här har vi ju sett förr att det inte behövs i Nurmos-tränat. Goop upp från toppspår och det är en allvarlig utmanare om segern. 

10 Mellby Jinx 5% är Båth lite orolig för att formen kanske inte prickats perfekt då han hade hoppats på lite mer tryck i honom i uttagningarna hit. Han fick gå i tredjespår sista varvet och bjöd rygg till konkurrenter men kunde ändå vara tvåa och är säkert bättre nu så jag tror mycket på honom. Han har lättats upp i träningen och ska nu gå första gången barfota runt om så med fina startryggar kanske han kan ha tur och komma igenom på vettigt sätt. 

1 Kavatosåfin 3% är startsnabb och skulle kunna få ett lopp i rygg på ledaren, så då finns alltid viss skrällchans så klart. Bergh brukar kunna ställa i ordning till finaler, så passas vid bredare gardering trots sin orutin. Stallkamraten 11 Mustang Racer 2% kanske är en bättre häst men har desto sämre läge. Mer lopp i kroppen mot hårt motstånd så är tänkbar trots spåret. 

7 Indy Rock 10% har gjort få starter men svarade för ruggig prestation för att ens ta sig hit med galopp tidigt och snabbt sista varv. Barfota första gången då och håller hans ig felfri nu går ingen säker för hans tunga avslutning. 

5 Dowhatyoudodowell 1% får ordinarie kusk upp nu och har tjänat bra pengar under säsongen och duger i alla treåringslopp så med lite tur från toppspår ska han kunna storskrälla här. 

8 Global Cashflow 0,3% är bättre än raden och har så klart ett omöjligt läge men stallet har form och här blir det kanske första barfota runt om och dessutom första gången med Ulf O upp. 
 
Avdelning 7. 
Ranking: A 4. B 5-2. C 3-11-1-9-6. D 12-10-8-7. 
Se ”Gå kort!” 
Bronsdivisionens final och ganska öppet lopp på pappret men jag väljer att gå lite kort här och spelar med ett av spetsbuden tillsammans med en skräll från bra spår. De jag låser på är 4 Swagger och 5 Frodo S. Då jag tror att den förstnämnda kommer till ledningen då PU låter som han kan tänka sig att se favoriten 2 Grandfather Bill 27% i rygg på ledaren. Visst kommer säkert Johan göra ett försök att svara Swagger men inte säker på att det går när den kommer fort från ett par spår längre ut bakom bilen och bricka fyra är riktigt bra på Solvalla. Grandfather Bill hade jag som omgångens bästa spik sist och han steg en del i procenten sista dygnet då fler förstod att det var bra chans för spets och slut. Då var PU tydlig med att det var toppchans från spets men lika tydlig med han tror inte han räcker i klassen om han får gå i spåren, då han tor att han ledsnar då. Han säger fortsatt att innerspåret är viktigt att komma till och att inte ledningen är det viktigaste, det kan fungera bra med rygg på ledaren med och kortspeed om luckan kommer. Det gör att det är frågetecken för upplägget och köra i rygg på ledaren som favorit är chansartat då den som leder är mer benägen att köra mot just rygg ledaren om det är en favorit. Kan han svara ut Swagger så är det trots allt bike på Grandfather nu och han har ju höjt sig i spets sista loppen så kanske spårar han runt om och ni som garderar vidare eller vill spela med tre streck så är han nästa häst.  
11 One Kind Of Art 21% har nog många den vassa spurten sist på näthinnan då man streckar här men 21% är för mycket då han möter många bra i klassen och är ganska ny i Brons. Visst har han visat att han kommer duga bra och även fungera i Silver med så småningom men han blandar och ger i sina presentationer och inte ofta han levererar flera topplopp i rad som han nu faktiskt gjort. Så kanske har han stabiliserat sig men inget jag skulle rekommendera tidigt spel på till så här hög procent. Hade honom som fyra i rankingen sist trots spår 12, till 4% men inte alls lika kul nu då han möter några hårdare. 

1 Astronacente Zac 6% är härdad i klassen och gör sitt sista lopp i Brons men med ett par snabbare utvändligt kan han hamna tredje invändigt här och då är det högst chansartat. Har Goop lite tur kan han få rygg på ledaren och då är det klart bättre chans så klart och ligger nog ungefär rätt i procenten.  
3 Showtimejackflower 3% är en bättre häst sedan han kom i OKB-regi och han har tänt till på annan träning och miljöombyte så från bra spår och med kuskplus måste han högre segerchans än den låga procent han är streckad till. 

9 Cash Cowboy 3% har en startsnabb rygg att följa och med tryck på loppet skulle han kunna skrälla om han kommer igenom till bra position. 

 
Stora systemet 
Avd.1: 4 Admiral As 
Avd.2: 2-3-4-5-7-12. 
Avd.3: 1-2-5-7-8-12-13-15. 
Avd.4: 1-2-3-4-5-10-12. 
Avd.5: 2-4-5-9-12. 
Avd.6: 3 Francesco Zet 
Avd.7: 4-5. 
3360 Rader som kostar 1680 kronor.  
Lilla systemet 
Avd.1: 4 Admiral As 
Avd.2: 2-3-4-7-12. 
Avd.3: 13-15.
Avd.4: 1-2-3-5-10. 
Avd.5: 2-5. 
Avd.6: 3 Francesco Zet 
Avd.7: 4 Swagger 
100 Rader som kostar 50 kronor.  


 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar