Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 22/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


V86-Omgången. 
V86-Express på Åby och Solvalla även den här veckan och det är bra. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. I övrigt är spelstopp 20:30 och det är bra att det senare spelstoppet är tillbaka Sedan ett par veckor, efter sommarens sämre, tidigare spelstopp på V86. 

 
Bästa Spiken! 

I avslutningen är nog favoriten 7 Marion Fouty Bon bara i för bra skick senaste starterna för det här gänget, där det kanske inte är full form hos flera av konkurrenterna. Hon glider nog framåt tidigt i loppet och skulle hon inte bli släppt till ledningen så vinner hon nog från utvändigt. Det saknads inte motstånd men litet fält och att hon bara går snabbare och snabbare när det behövs är bra grejer.  
 
Gå Kort! 
I avdelning fem är det ett stayerlopp där 4 Samson kommer ut veckan efter att han vann ST:Leger mot ett par andra fina fyraåringar. Stark insats då efter att ha snabbstartat till ledningen den gången och nu ser han ut att kunna komma till spets tidigt igen då det är mindre betrodda framför. Inte helt givet dock då det är Micke J som startar 20 meter före och han gillar att köra i spets så det kan kosta lite mer att ta ledningen den här gången och som en av omgångens största favoriter den här veckan tycker jag det är läge att försöka fälla. Förstår att vinstchansen är bra men han är fyra år och möter ett par ganska bra äldre miljonärer som står 20 meter bakom.  
7 Andre Ward har så klart mer rutin och från ett fint tredjespår på sin fålla ska han kunna komma iväg bra. Han har bara startat fem gånger i år med bara en seger men gjort fyra starter på lite kortare tid nu och närmar sig nog full form. Jag dubblar systemet med honom.  
10 Can Lane är tänkbart tredje streck i loppet och han skrällde i liknande lopp på Åby för något år sedan. Han är van att möta hårdare motstånd och har ett fint springspår så kanske är i kapp de 20 meter före ganska tidigt. Här är det dock lite mer tveksam form och inte givet att jag streckar även honom. 

 
Avdelning 1. 
Ranking: A 9. B 10-3. C 2-4-6-7-1. D 5-8. 
Öppet lopp i en Expresstrappa där det är spårtrappa men bara 10 startande och ganska jämnt i vad dom har på sina konton. Så inte lika stor fördel för sämre spåren den här gången som det annars kunde ha varit i den här lopptypen.  
3 Mister Briljant Är loppets favorit då han tävlats mot hårda kullkamrater på slutet och är i rätt klass nu. Han var dock riktigt dålig i kvalet till Derbyt då han snabbstartade och släppte för att sedan få vilsam resa på innerspåret men slocknade redan halvvarvet kvar. Måste varit sjuk och tveksam form då han inte startat sedan dess och får ses som favorit i fara även spåret är bra och han kan få bra lopp i spets eller rygg på ledaren i kraft av sin startsnabbhet.  
9 B.G.Pastor Jonte är mycket intressant när det nu är debut i proffstränar-regi. Häst med hög kapacitet (som vi faktiskt frågade om vi fick köpa inför förra vintern men då var han inte till salu och sedan gick han ut och vann något lopp på V86). Nu är det Flemming som tränar och den här trivs ju barfota och det trivs Flemming med också, på sina hästar. Mycket intressant med försa gången i bike och den här kanske bara är bäst här även om Flemming vill se ett lop i kroppen. 
10 Unacerveza Broline står bra inne i loppet och har startat en hel del på V75 i år så ner i klass nu och han har vunnit 8 av sina 26 starter så skalle finns. Fördelaktigt med litet fält när läget blev som det blev men man räknade väl med det när man anmälde till spårtrappa och han går bakifrån med. 

2 Catch Me A Winner var riktigt bra i vintras och har nu ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro så är säkert bättre med den starten avklarad. Bra läge och form på Stens stall och styrningar i sommar så måste räknas med bra chans. 

4 Ingesson har varit lite väl passivt kör i några av sina starter och då han gått snabbast av alla vid i ett par av loppen så måste han ses som bättre än sin formrad. Bättre spår nu och hittar han ner i bra slagläge är det intressant som ospelad. 

7 Lovely O.O. Är stark och rejäl och van tre raka segrar i vintras och börjar hitta tillbaka till ful form nu kanske. Kommer från seger och räknas vid bred gardering trots att det är ett sto i öppen klass. 

6 Ready To Roll har ett bra spår statistiskt på Åby och med Åby-specialisten Jepson upp ska han kunna skrälla. Bättre än raden men så klart frågetecken för formen. 

 
Avdelning 2. 
Ranking: A 3. B 5-2. C 4-8-1. D 12-7-11-9-10.  
Fyraåringslopp i låg klass och mycket svårtippat så jag väljer att strecka på så länge strecken räcker.  
Ska man ta ställning är det kanske den knappa favoriten 3 Feeling Fat som har högst segerchans i kraft av sitt stora kuskplus här. Står perfekt inne på pengarna och på barfota bak har han gjort sju starter med sina alla tre segrar bland dom.  
4 Rally Inge är klar andrahandare på strecken då han är startsnabb och har toppspår måste det vara bra chans om han tar sig förbi de invändiga. Ingen som radar upp segrar men sin enda vinst togs på Solvalla så det är klart bra. Startsnabbhet har han visat i voltstart och debut bakom bil nu så litet frågetecken där.  
5 Heavens Pace Är anmäld första gången barfota runt om vilket så klart är intressant från toppspår med offensiv körsven.  
2 Alessia kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi och Goop kan vara ett klart lyft här så klar, dessutom från riktigt bra utgångsläge.  
8 Power Glide kommer från två raka galoppmisslyckanden men var bra innan och håller han sig till trav så är han bra för klassen och till låg procent är han intressant trots spåret.  
Kan bli så att jag försöker få med alla här då jag tycker flera här är svårbedömda och tror inte skrällarna i loppet har så mycket lägre segerchans som procenten ger sken av.  
 
Avdelning 3. 
Ranking: A 4. B 6-3. C 1-12-5-9-7. D 8-10.  
Här kommer omgångens största favorit ut i 4 Mellby Indigo men till 75% är det bara för mycket då han inte alltid har travet med sig hela vägen. Han kan mycket väl komma bort eller bli nedspeedad av någon med bättre trav och smygresa. Visst körs han kanske mot ledningen tidigt och får han då bestämma ska han ju rinna undan men inget jag vill spika.  
3 Farasi Surprise har spår invändigt om favoriten men är trög så kanske inte spelar så stor roll. Kuskplus nu med Steen upp själv och det är bra form på stallet så absolut tänkbar utmanare över passande distans. 

6 Draupner oppererades i våras och har tränat bra efter det så med ett lopp I kroppen nu går han garanterat framåt. Inte jättestartsnabb men flera invändigt är heller inte snabba så inte alls omöjligt att han kan vara före favoriten för att överta ledningen av 1 Profinitif, där man aviserat att man kan tänka sig att släppa. Barfota runt om och kanske bike på Profitif så intressant från kanske rygg på ledaren på Åby och stretchen till slut.  
12 Hellacopters gillar jag men han verkar ha gått ur den fina form han hade i våras, nu är han ändå nedstruken ett spår där bak vilket höjer chanserna något. Har sin enda seger för aktuell kusk så bra att han är åter upp. Tränaren vill se ett ryggklappning och hoppas han ska kunna bjuda till bättre då så helst inget offensivt och hittar man igen om och får rätt ryggar kanske det kan bli storskräll.  
 
Avdelning 4. 
Ranking: A 5. B 12. C 1-3-10-6. D 4-9-7-2-11. 
Ett uttagningslopp till Amatör-SM och här har favoriten en fin uppgift och jag spikar.  
5 No Pressure har bästa spåret och har ett ar starter på V75 bland de senaste tre så ner i rätt klass nu. Omöjligt läge sist och har kanske fått lite mer hårdhet med starterna på V75 i kroppen. Startsnabb från toppspår nu och jag tror han spetsar och leder loppet runt om så bra spetsspik i annars öppet lopp bakom honom. 

Båda värsta motbuden på pappret i 1 Zorro Kronos och 12 Fighter fick båda luriga lägen så ska man gardera loppet ska man nog rita på ordentligt och bra läge att spika. Zorro har sin seger och andraplats i formerades från breddlopp och möter tuffare nu, så med risk för att bli över från innerspåret måste han ses som klart överstreckad. Fighter är nog minst lika bra som favoriten men läget sätter ner chanserna även om han körs av en av de bättre körsvennerna i loppet. My First Offspring kommer med breddloppsmeriter på slutet och har kusk som bara kört tre lopp i fjol och inget i år, så de andra två motbuden har betydligt bättre körsvenner. Svårbedömt lopp i övrigt och skulle favoriten komma bort kan vem som helst skrälla, är känslan men kanske räcker det att låsa på 5-12 om man inte spikar. 

 
Avdelning 5. 
Ranking: A 4. B 7-10. C 1-3-5-9-6-11. D 7. 
Se ”Gå Kort!” 
Stayerlopp där två-tre ekipage ser ut att ha betydligt högre segerchans än övriga och då favoriten kanske bli lite för stor favorit så streckar jag även ett eller båda motbuden här.  
4 Samson och 7 Andre Ward är mina första två streck och kanske kompletterar jag med 10 Can Lane. 
5 Quite Special är intressant för er som garderar vidare då man haft höga tankar om honom tidigare men mer bortglömd nu. Visade uppåtform vid seger sist och kan få några svängar på innerspår här.  
1 Akela Play ska kunna leda loppet runt om favoriten kommer bort och gör intressant debut över distansen. Kanske svarar favoriten till och med, men kan också få bra lopp i rygg på honom. 
3 Billions kom till Goops regi för ca ett år sedan och har inte vunnit lopp men kan få bra resa bakom de två främsta här och lär väl kunna spurta bra till slut. Jepson upp första gången och rygg på ledaren eller tredje invändigt är de enda två vettiga löpningarna han kan få, så måste räknas med skrällchans om man garderar vidare. 

 
Avdelning 6. 
Ranking: A 9. B 6. C 2-10-4-3-8. D 1-7. 
Treåringslopp i låg klass och då är det så klart hög skrällchans och jag streckar samtliga då den tidiga favoriten från Normus är struken.  
Favoriter nu är från bakspår 9 Make Him Young och 10 Calling Out och det är klart chansartade lägen även om det är ett litet fält. Lennartsson är duktig och tar ofta till vara på sina toppchanser men ibland blir det lite för passiva styrningar och det har nog net råd med nu med favoriten. Obesegrad är han efter två starter vilket man gillar så klart så med offensivt upplägg är han kanske bara bäst, men inte alls givet. Calling Out är det frågetecken för formen på då han vek ner sig mot en ospelad märr i sitt senaste lopp. Favoriter i klar fara och garderingen är på sin plats.  
6 Roll Controll är nedstruken till fint spår och är nog ganska startsnabb. Galopp i två av tre starter inte bra men intressant om det skulle bli ledningen här. Även de andra två utvändiga är klart gynnade av invändig strykning och litet fält så spåren kanske inte är lika avgörande i det här loppet som i många andra. 

4 Red Rum var bra vid seger i sin första start men lite frågetecken efter det så nu provar Redén själv, det blir hans andra start som kusk för året men brukar hålla hög segerprocent. Intressant är att det blir första barfota på den här starten och det är det även på 3 Pretty And Evil. Båda ska nog räknas ganska tidigt från bra lägen om lottningen kan ge effekt.  
2 Merci Charly åker Stenströmer en bit med och får upp Ulf O på från bra läge så kanske kan överraska. 

 
Avdelning 7. 
Ranking: A 4. B 6. C 2-1-8-3-9-7-10. D Övriga  
Favoriten 6 Power Lane Laddas nog för fullt för att nå spets och det kan så klart kosta en del men kommer han till ledningen enkelt så är det så klart hög segerchans. Vunnit 6 av 11 starter men är därmed lite mer orutinerad än värsta motbuden och han har alla tuffaste motståndarna invändigt i starten så kan kosta lite att ta sig förbi alla och sedan hålla dem i från sig.  
4 Becker Grif tror jag mer på då det är aviserat barfota runt om efter en lite vekare insats med skor sist. På fyra starter utan skor har han tre segrar och en andraplats och här är det bra spår med duktig kusk, så tror han bara är bäst och tänkbar spik. 

2 Es Trenc kommer med 19 starter bland de tre främsta varav 8 segrar på 31 starter och det är starka papper. Missade hela fjolåret på grund av skador men gjort stark comeback i år i ny regi i Norge och nu blir det första starten om Sverige för Olav Mikkelborg, så klart intressant då han verkar trivas på distansen och är speedig. 
1 Art Vendil kommer från stall som går mot ett riktigt starkt år med stora framgångar nere i Frankrike. Den här kör dock alldeles för mycket galopp så får tävla i Sverige och går han felfritt kan han få bra lopp med chans på stretchen men jag står över då galopprisken är för hög. 
8 Hilltorp Hawk har fått två lopp i kroppen i sin nya regi och är en bra häst för klassen. Bakspår i de första starterna för Håkan K och ännu sämre nu kanske men garderar man på loppet rejält är han tänkbar skräll på sin fina kapacitet.  
 
Avdelning 8. 
Ranking: A 7. B 6-9. C 1-4. D 2-3-5-8. 
Se ”Bästa Spiken!” 
Visst blir Marion Fouty Bon stor favorit men hon har högst segerchans i omgången, tror jag och då är det läge att spika nästan oavsett procent på V86.  
6 Barbro Kronos Var tvåa i Stochampionatet så även om hon inte vunnit lopp i år så måste hon räknas till kulltopparna i år också, med över 1,3 miljoner tjänat på sju starter. Hon har körts offensivt i senaste två starterna och det visar att man tror mycket på henne, (för historiskt sett körs ofta Båth-tränat ganska passivt och spurtar snabbt till slut eller öppnar snabbt för att släppa och köra i rygg på ledaren, undantag finns så klart). Litet frågetecken för formen då hon bara gjort en start med galopp som resultat sedan Stochampionatet men håller henne som näst bäst här ändå. 

9 M.T.Perette Har inte vunnit lopp i år men tillhörde kulltoppen som treåring och klev enkelt förbi 1 Hilarius Am från dödens i korta E3-finalen. Tvåa i den finalen och var även i final av Breeders Crown och E3 över medeldistans men uppenbart att den korta distansen var bäst för henne, så klar fördel med distansen nu. Spelvärde i henne trots bakspår. 

4 Erin Zet har startat från bricka 8 två starter i rad och är nog bättre än raden så från bra spår ska alltid Reden/Kihlström räknas. 

1 Hilarius Am är mycket startsnabb och med rejält kuskplus på Kolgjinihäst måste det vara tidigt från spets eller kanske rygg på favoriten, med Goop. 

 
Systemförslaget 
Avd.1: 2-3-9-10. 
Avd.2: 1-2-3-4-5-6-8. 
Avd.3: 3-4-6. 
Avd.4: 5 No Pressure 
Avd.5: 4-7-10. 
Avd.6: 1-2-3-4-6-7-8-9-10. 
Avd.7: 4 Becker Grif 
Avd.8: 7 Marion Fouty Bon 
2268 rader som kostar 567 kronor. 


 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.