Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Bjerke 12/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Extra V75 på Bjerke i Norge, då flera storlopp för unghästar ska avgöras samma dag. Finalerna i både Norskt Travderby och Norskt Travkriterium för så väl varmblod som kallblod ska avgöras. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

 

Voltstart och spår

Att tänka på att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på volterna är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige. 

Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det lite sämre. 

 

Bästa Spiken!

I långlopp brukar rutinen ta ut sin rätt och i fjärde avdelningen måste 15 Ble Du Gers ha en mycket hög segerchans trots dryga tillägg. Bara de 20 meter före och två på samma fålla som har en del pengar tjänat men de där framme är i väldigt låg klass och borde ha mycket svårt att hålla undan. Ble har matchats mot eliten i sommar och gjort det klart bra och stayerdistans passar honom bra så jag tror det blir offensivt upplägg här och han borde bara mala ner det här fältet då ingen motståndare ser ut att ha vad som krävs för att matcha honom. 

 

Gå Kort!

Jag låser på 2 Tangen Bork och 9 Oppgårdsdrängen i femte avdelningen där Norskt Travderby -Kallblod ska avgöras. Favoriten blir omgångens största men tror att den senare hade vunnit Svenskt kallblodsderby före favoriten om han inte snubblat till lite på upploppet. Han höll travet och fick upp farten igen men kunde inte nå Tangen Bork men skulle absolut kunna få revansch den här gången. 

 

Avdelning 1.

Norskt Travkriterium - Kallblod och orutinerade kallblod tycker jag kan vara mycket svårt att räkna på väntade prestationer så jag gardera loppet ordentligt. 

3 Brenne Odin är obesegrad efter åtta starter och han är startsnabb men nu möter han många av Tjomslands hästar och där tror jag väl man försöker köra lite om spetsen mot honom med åtminstone någon. Kan bli ett tuffare lopp den här gången men kommer han till spets utan att det kostar så är väl risken/chansen hög att han förlänger son segersvit. Jag gör ändå ett försök att fälla då det finns chans för att en eller ett par kan utmana i spetsstriden, då det lättas i balansen på flera av Tjomslands hästar. 

I kallblodslopp över lag och i unghästloppen i synnerhet ska Öystein Tjomslands hästar ofta tas på allvar och han har inte mindre än sex hästar i den här finalen. 2 Tangen Minto har vunnit 6/8 och har duktiga Tom Erik Solberg upp från bra spår så den är startsnabb kanske han kan köras i ledningen. 5 Tangen Ove och 4 Trö Kasper har med bra spår där den senare får rejält kuskplus och den första körs av tränaren själv. Liksom de tidigare Tjomsland-hästarna lättas även 9 Holter Odin och 11 Smedheim Braut i sina respektive balanser och 1% på den sist nämnda med Goop upp är lågt. Faller skorycken väl ut på någon eller några av Tjomslands hästar så har vi ju sett honom ställa i ordning till stora finaler förr och jag streckar fem hans sex hästar.

1 Mjölner Malvin ska gå första gången barfota runt om och blir han lite rappare med den balansen kanske han kan få ett fint lopp i rygg på ledaren så streckar även honom. 

 

 

Avdelning 2.

Jag försöker chansa lite i den här omgången där många väljer at spika i unghästloppen och gardera i andra avdelningar försöker jag spela lite tvärt om. Här i andra avdelningen sprider många strecken rejält och jag tycker verkligen en häst sticker ut här. 

7 Stas Eldi var ute i Norskt Mästerskap för ston näst sist och var fyra mot de bästa stona där Ulsruds Tea var överlägsen och inget sådant motstånd den här gången. I övrigt hamnar hon ofta på en eller annan tilläggsfålla i sina lopp då hon tjänade mycket pengar som treåring. Hon har därför haft svårt att sätta nosen först men senaste starterna har det varit klar uppåtform. Nu när det är lika start mot en del hästar hon annars får startat en bit efter så är det klart fördelaktigt och dessutom är hon nedstruken ett spår, till helt okej sjättespår bakom bilen. Nu är det kort distans och hon är startsnabb, så då ingen annan med framspår gått under 1.24 i lopp är det god chans att komma till spets och leda loppet runt om. 

6 Börke Billie är nästan lika hårt streckad som favoriten och tränaren tror att det blir svårt att svara Stas Eldi i spetsstriden men verkar nöjd om man kan få rygg på henne. Hon står hårt inne men hittar hon rygg på ledaren skulle hon kunna överraska men väldigt överstreckad här. 

8 Nordli Alma är också startsnabb och borde hamna bra på det. Det intressanta är att det är första starten i Frode Hamres regi och det kan bli första gången barfota runt om. Hon tjänade mycket pengar som treåring men vann som fyraåring på 1.24,3 så har fortsatt att utvecklats även efter treåringssäsongen. Har 8 segrar på 25 starter så får man henne att trava felfritt så hittar hon till mållinjen. Hon måste vara värsta utmanaren, då även hon är nedstruken ett spår. 

1 Briskeby Anna drar en del streck men har startat 20 meter före favoriten då de möts tidigare så står tufft inne. 

9 Villmira kan snabba tempon och har mer rutin än de betrodda så borde kunna avsluta starkt här. Hon blir dock lika gärna tvåa-trea i loppen så kanske inte rätta vinnargnistan finns där men hon duger med lite tur här. 

12 Finnskog Ida är i princip ospelad men den enda som gått en 22-tid i fältet, men det var i fjol och kanske är formen för dålig för att räcka från det här läget. 

 

Avdelning 3.

Norskt Travkriterium och det är för de treåriga varmbloden över medeldistans. 

1 I.D. Exceptional är loppets stora favorit och ska så kanske vara men även om han är startsnabb är spåret chansartat och många går nog framåt och är toppade hit så inte alls givet att han är så överlägsen som strecken antyder. Rycktussar i första gången sist men behövdes inte så kan bli första gången de ryckas här. Ole Johan Östre är duktig tränare och även om han har bra statistik som körsven så är han inte helt lyckad som catchdriver alla gånger så jag väljer att gardera loppet rejält. 

3 Trixton Frecel var bra sist och har haft spår en bit ut mest varje gång så med bättre spår och ordentligt kuskplus i Goop är det mycket intressant. 

Frode Hamres duo 4 Charlston Volo och 6 Thunderball S.F. ska båda gå i bike där det är första gången för den senare som även får barfota fram första gången. Den förstnämnda står det helfel i programmet på, han gick med bike sist men med skor runt om och nu blir det fortsatt bike och barfota fram första gången. 

5 I.D. Explosive är starstnabb från bra spår och lättas i balansen sedan sist så kanske kan utmana i spetstriden från bra spår med kanske litet kuskplus. 

 

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!” 

6 Rittmester Hill drar väldigt mycket streck och sällan man ser propositioner där en med mindre än 200 tkr tjänat står dubbla tillägg för att sedan ha elithäst 40 meter bakom sig i sin tur. Det brukar generellt sett vara svårt att vinna från mellanfållor i den här lopptypen men med väldigt på grunddistansen och första tillägget skulle han kanske kunna få överta ganska tidigt. Han har visat att han har överkapacitet för sin låga startprissumma med 8 segrar på 11 starter men tufft att vinna långlopp mot hårt motstånd i så här långa lopp. 

14 Kick Off Classic har jag förordat spik på i ett par andra extraomgångar från norska banor och han har varit bra vid segrarna de två starterna, på stayerdistans. Det har varit annat motstånd än Ble Du Gers men skulle favoriten komma bort så är det här den med högst segerchans bakom. 

14 Jet Voice var jämnt spelad med Kick Off Classic i sitt näst senaste lopp, och var helt okej som tvåa bakom honom men det var i juni och sporadiskt med starter i sommar så frågetecken för formen här. Kapacitet för att skrälla då han trivs på distansen men får nog visa lite form innan man streckar från lika start mot Ble Du Gers. 

 

 

Avdelning 5.

Se “Gå Kort!”

2 Tangen Bork och 9 Oppgårdsdrängen är de två som höjer sig här och jag låser loppet på de två.  

För den som garderar finns ett par lägesgynnade som kan närmat sig favoriten och går framåt för varje start. 1 Langlands Hövding och 4 Grisle Tore G.L. är båda stallkamrater med den stora favoriten och skulle han ha en sämre dag ska någon av dom absolut kunna vinna. Den förstnämnda är startsnabb och ska kunna få ett bra lopp i rygg på ledaren medan den senare tål att gå utvändigt så Tjomslands trio kan låsa loppet och skulle favoriten inte vara som bäst för dagen så är de andra nära och ska kunna skrälla. 

 

Avdelning 6.

Ett fint lopp för Gulddivisionshästar i Norge och det har samlat ett bra startfält där positioner lär ha stor betydelse. Svårt att räkna på hur det blir kört med flera startsnabba men 8 Hickothepooh hade väl varit knapp spetsfavorit om det inte varit för en spricka i hoven sist och han måste gå med skor. Han är nedstruken ett spår och matchats i hårda gäng men nu kanske man bara försöker hitta ner i banan och om man inte kör för ledningen och har skor på så måste han väl ses som överstreckad. 

1 Bills Man har inte kunnat svara upp innerspåret tidigare och kan bli över igen från läget då det är flera startsnabba utvändigt men Frode har tidigare strött lovord över hästen och hittar man ut så räknas han tidigt. Som favorit är det dock kallt och garderingen är given. 

4 Lionel vann Norskt Märsterskap i stark stil sist och det var med biken på som han går i nu med. 16 miljoner tjänat är starka papper och han verkar ha hittat en ny formtopp så från toppspår måste han räknas med högst segerchans här om han kan sitta utvändigt ledaren och bestämma tempot tidigt här. 

3 Sam The Man är ny i högsta klassen och har egentligen pengar på kontot för att stå hårt inne i näst högsta klassen. Mötte samma hästar i Norskt Mästerskap näst och vann lätt mot enklare motstånd efter det nu är det ändå bra spår, Goop upp och eventuellt bike på så då ska han kunna leda runt om eller vinna från rygg på ledaren. 

6 Always On Time är väldigt startsnabb och då kanske inte Hickothepooh laddas för fullt och Goop säkert kan tänka sig ett lopp i rygg på ledaren så är det nog den här som är loppet spetsfavorit. Från bästa spåret och kanske enkelt till ledningen ska han kunna rinna undan men det kan också bli tuff press om Lionel kommer tidigt. 

2 Ferrari B.R. var trea i Norskt Mästerskap sist trots hopplöst spår och han är bättre än formraden så hittar han rätt form så finns kapacitet för att vinna. Bra spår och måste räknas tidigt.

 

Avdelning 7.

Norskt Travderby och här är det varmblodens tur att göra upp där det är en stark favorit men jag försöker ändå hitta ett par motbud att gardera med då de flesta är ovana distansen kanske det kan hända något. 

3 Cicero T.G. blir väldigt stor favorit och har vunnit 10/11 starter men det är just det att han bara gjort 11 starter och inte är grön på distansen. Han är väldigt bra och om han skulle bli av med ledningen så är det kanske 4 Kraesj som tar ledningen och släpper då det är en stallkamrat. Den senare ska dessutom lättas och körs barfota bak och blir det rygg på favoriten kan han kanske speeda förbi till slut och skulle favoriten komma bort kan han leda loppet runt om. 

2 Falcon Eye har inte missat plats i livets starter och med tyngden på segrar så räknas han i alla sammanhang då han verkar höja sig med loppen med. 14 starter 7 segera, 5 andraplatser och 2 tredjeplatser är hans facit och här har han ett bra spår. Man ska försöka svara Gundersens hästar och köra i ledningen om man kan så det kan bli lite tempo på loppet och lyckas han svara ut dom så kan han leda loppet runt om. Blir det han som hamnar i rygg på ledaren kan det gå den vägen med så klart. 

9 Joshua B.R. får rejält kuskplus i Goop och kommer han igenom på bra sätt så visade han näst sist att han kanske hellre spurtar snabbt till slut än går utvändigt ledaren som sist. Goop brukar kunna servera sina styrningar bra resor och jag blir inte alls överraskad om han skräller här då hästen matchats lite mer över aktuell distans än många av konkurrenterna. 

5 High Flyer tillhörde kulltoppen som treåring men har bara gjort fyra starter i år och hittar han tillbaka till fjolårsformen med tätare starter och förra loppet i kroppen så ska han absolut kunna utmana från bra spår. 

1 Super Winner får en del streck på läge och startsnabbhet men jag tror han får svårt att svara ett par snabbare utvändiga så risk att han blir över men skulle det vara han som hittar rygg ledaren kan han skrälla, men tror det blir tredje invändigt och då är det mer chansartat. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 1-2-3-4-5-9-11.

Avd.2: 7 Stas Eldi

Avd.3: 1-2-3-4-5-6-9.

Avd.4: 15 Ble Du Gers

Avd.5: 2-9.

Avd.6: 1-2-3-4-6-8.

Avd.7: 2-3-4-9.

2352 Rader som kostar 1176 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.