Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Bollnäs 11/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

På lördag är det Bollnäs som är värd för V75 och det är en ganska snabb bana där många tycks trivas på underlaget. Upploppet är långt med sina 207 meter men ändå vinner ledaren oftare här än i genomsnitt. Inga konstigheter i övrigt, då varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här. 

 

Bästa Spiken!

I Diamantstoet har Wäjersten en fin favorit som bara gjort tre starter i hans regi och höjt sig rejält där. 9 Strangerinthenight 30% vann Diamantstoförsök redan för ett år sedan, för sin förra tränare, då hon mötte tilläggshästar med mellan 1-2 miljoner på sina konton, så står bra inne i klassen trots att hon inte är jättenära taket för vad hon får ha tjänat här. Sist provade hon lång distans där hon bara var slagen av Coin Perdu men hon var långt före bland andra felfria Axle Rose och Tsunami Diamant och inget sådant motstånd den här gången. Här är det helt okej spår och det är desto bättre då det är fler än fem hästar på grunddistansen och Wäjersten låter riktigt nöjd med läge, form och att han är favorit. 

 

Gå Kort!

Jag provar att stänga första avdelningen på två streck där jag tycker att bästa hästen är 4 Hunter Montana 21% men då den fått spår fyra så vill jag ändå gardera. Sist satt kusken och sov och hade chansen att ta sig ut tidigare i loppet och kanske var det kör-order och det kan varit siktat på V75-lopp nu. Fin även i debuten för Goop då han höll starkt mot en riktigt bra häst för klassen, då var det första starten på ett år för hästen och med två lopp i kroppen tror jag den är mogen att vinna nu. Han har öppnat snabbt bakom bilen och skulle han komma i väg från spåret för duktiga Goop så kanske han till och med kan ta spets trots spåret, då är det väl över. 

6 Mellby Ironman 18% är en stark utmanare, framför allt i spetsstriden då han fått ett fint springspår och då 1 Dulce De Leche 3% står hårt inne och kanske inte ska räcka så kan den släppa från bästa spåret. Mellby Ironman gick jag mot sist som favorit och han fick ett bra lopp men räckte inte men han kan studsa tillbaka bra med et loppet i kroppen efter galopp-misslyckandet i Derby-kvalet. Står perfekt inne i loppet och kommer han till spets så blir det hästen för övriga att slå och det är hög chans att han leder loppet runt om. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 6. C 7-2-11-1. D 9-3-8-5-10-12.

Se “Gå Kort!”

Lås på 4 Hunter Montana 21% och 6 Mellby Ironman 18% känns som ett bra lås på förhand då jag inte trior att alla kan vinna loppet och jag chansar bort favoriten 2 Final Whistle 28%. Favoriten tycker jag har mött lite enklare när han vunnit sina lopp och här står han hårt inne. Visst är spår 2 bättre än många tror och den här fungerar bra i volt så spåret är jag inte orolig för men när Mattias kör sina egna är det kuskminus än när han sätter upp någon av sina bröder. Han tränar bra men gör mer taktiska missar än bröderna, så bland inte ihop de för att alla heter Djuse. 

7 Zerozerosette 11% siktar väl på ledningen och har varit bra i den positionen och jag förordade spik för honom sist, som icke-favorit mot just en favorit från Mattias Djuses stall som Mattias körde själv från spår två i volten. Nu är det lurigaste springspåret för Zerozerosette mot spår ett sist så det kan vara besvärligare för Mathias Andersson att komma helt rätt på det härifrån och det finns vingelläge med startsnabba invändigt. Lättas i balansen och räknas trots mindre framgångsrik körsven. 

9 Youre Dreamlove 7% kommer från försök och final i Diamantstoet där hon överraskade till en tredjeplats näst sist och kan räcka även här. Kuskplus nu men bakspår och ett av få ston i öppen klass som dessutom är ny i klassen är lite tveksamt. Stallkamraten 11 Reven Dejavu 9% får i stället kuskminus men är härdad på V75 och hittar den här någon form nu igen så måste den hävda sig bra i en ganska dålig Klass 1 den här veckan. 

På utrustning och balans är det intressant med barfota runt om på 3 Double Formula 1% och 8 Dugur. 0,2% som båda sällan gått på den balansen. Båda kan få fina smyglopp från bra lägen att hitta sådana resor från. Nämnda 7 Zerozerosette och 9 Youre Dreamlove är dom enda som är anmälda med bike där flera växlar ner på den fronten med tanke på voltstart, så intressant om det funkar för de två. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 12. B 8. C 6-11-13-10-3-14. D 1-2-4-5-9-7.

Kallblodslopp och här står favoriten bra inne i propositionen men då 8 Nårje 28% inte ska kunna öppna speciellt snabbt från ett fjärdespår är nog de 20 meter bakom i kapp tidigt. Visst är det kanske hästen med högst kapacitet ändå men han galopperar för ofta och är en favorit i fara från besvärligt, snävt startspår. 

12 Tangen Frikk 20% är i riktigt bra form och gick 1.24,2 över 3200 meter sist vilket är en tid de andra i loppet ligger runt som bäst över medeldistans. Problemet är att den här inte heller gått snabbare än så över medeldistans så hade nog gillat om det var ett varv längre men på en fin bana lär väl den här rekordsänka en del nu och från ett fint tredjespår i volten kanske han bara krossar alla här. Bara gjort ett fåtal starter i Tjomslands regi och ser ut att gå framåt för varje lopp och tänkbart att låsa loppet på två streck men loppet är nog ganska jämnt och jag streckar några till.

 11 Månremus 3% har bra kusk och här testar man med skoryck och en vagn som tränare Reiser kallar för “halv-jänkare” så det är mycket intressant kantboll. Hästen är bättre än någonsin och har rekordsänkt ett par ggr, både över kort och medeldistans under sommaren och faller nya balansen väl ut så måste segerchansen vara högre än procenten antyder. 

10 Valle Hugo 13% rankas ner något snäpp då han trivs bäst då han vara med i främre träffen hela vägen och inte tar i lika bra bakom hästar. Kontio tillbaka upp här ändå klart plus samtidigt som han går i bike från fina spår ett på sitt tillägg och trivs på banan med fin tid näst sist gör ändå att han måste streckas tidigt. 

13 Tangen Töff 4% kommer från vinst och får kuskplus här och går nu barfota runt efter att sparat på bakhovarna sist. Med rätt resa ska han kunna skrälla då jag tror han kan rekordsänka en del på den här fina banan. 

6 Alm Nagano 12% meddelar tränaren att han går framåt för varje start på slutet så hittat en riktigt fin toppform och håller det i sig ska det vara bra chans. Ska vara startsnabb oavsett spår och då han står 20 meter bättre till mot de där bak som han annars stått lika start med tidigare så är det klart bra läge. Med bara fyra ekipage på grunddistansen med mindre spelade så kanske han kan köras mot ledningen och då kan det bli långt fram för övriga. 

14 Tangen Braute 13% har skrällt rejält ett par gånger i rad men Tangen Töff hamnade för långt bak och var en bra bit efter som tvåa men är nog jämn-bra hästar med den. Ser det som vingelläge och många bra mot så tycker han är lite överstreckad. 

3 Sölvsveds Atlas 5% är den på grunddistansen som skulle kunna överraska från toppstall och med toppkusk. Har visat bra speed vid seger från rygg på ledaren tidigare i sommar och skulle kunna hitta ett liknande lopp. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 4-11. C 8-2-1-9-12-6. D 5-3-10.

Klass 2 över kort distans och i lägre klasser går det ibland för fort för dom där framme och fler kommer in i matchen. 

4 Santos De Castella 54% har ett toppspår bakom bilen och är ganska startsnabb så ska kunna utmana om ledningen och kommer han dit är det så klart hög segerchans. Nu blir han väldigt hårt streckad och inte alls givet att han når spets här då 2 Loveyouecus 5% med är startsnabb och nog gör allt för att svara ledingen om han kommer dit. Här blir det bike på och barfota runt om och så gick han när han kördes offensivt på V75 tre starter sedan och även vid två segrar i våras, det kan hålla hela vägen nu. Favoriten skulle väl ha vunnit sist då han hade greppet men blev ut kontrad så lite frågetecken både för skalle och form för att vara omgångens näst största favorit och garderingen är på sin plats. 

7 Double O.Seven 16% hade bakspår sist och kördes lite på chans bakom hästar och var klart bra som tvåa med lite sparade krafter. Nu blir det bike på som vid ett par sommarens segerlopp och kvar i klassen och står bra inne. Måste räknas då han är startsnabb och kan hitta bra position trots spåret. 

11 Grand Canyon Sisu 15% gick låg 12-tid redan i våras och har blivit ännu bättre under sommaren och fungerat bra barfota runt om vid senaste två segrarna. Har vunnit från liknande läge näst sist då man hade lite tur men det kan bli så igen om man kan slinka igenom på bra sätt och det här är kanske bästa hästen i fältet för dagen, men läget är chansartat. 

1 Candlestine 7% får ett bra lopp om Wäjersten kan hålla rygg på spetsbuden från spår 2 eller 4 och får hon lopp i rygg på ledaren så måste hon kunna skrälla om luckan kommer. Ute i hårt Stoderby-kval sist och duger nog bra här trots att hon är ett av få ston i öppen klass här. 

8 Majestic Up 1% fick ett bra lopp serverat av Jepson sist men räckte ändå inte till men härdad i klassen nu och går han framåt med loppen i kroppen så kanske han kan skrälla nu i stället. Han har deffinitift högre segerchans än tidiga spelarna bedömer. 

12 No Pressure 0,4% var med i två körningar om ledningen näst sist på V75 och ursäktad att mjölksyran kom till slut då, över längre distans. Målfototorsk sist och nu blir det lättning i balansen och första gången bike på så kanske kan skrälla trots sämsta spåret. 

9 Nicois Du Gull 0,3% är ospelad men tillhörde favoriterna i samma klass för tre starter sedan vid andraplatsen och bortlottad i två starter efter det. Tufft läge igen men kvar i klassen och nu aviseras bike så ska kunna vara storskräll här. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 15-1. C 8-10-13-6-3-14-11-5-2-7. D 4-12.

Se ”Bästa Spiken!”

Öppet lopp bakom den givna favoriten 9 Strangerinthenight som kanske bara är bäst här och till runt 30% är det en väldigt spelvärd spik. Tror dock att hon stiger ordentligt på strecken fram till start men då det är lite ’en eller alla’ här tar jag ställning och spikar. 

6 Liquif’em 4% säger Ove A att han ska köra i ledningen med så kan ställa till det för 1 Muzzle The Yakker 16% som jag annars trodde en hel del på när jag såg att det blev bästa spåret. Om det blir lite körning mellan de två på grunddistansen gynnar det min spik. Vid gardering är nog främsta utmanaren 15 Alexi Quick 8% mest intressant till låg procent. Visst är läget chansartat men hon är enda hästen med bakspår på tillägget och har hon lite tur att ta sig igenom bra och kanske ta rygg på favoriten här så ska hon kunna överraska. Hon står väldigt bra inne i propositionen och vunnit liknande lopp i sommar. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 1-8. C 6-10-9. D 7-11-2-3.

Silverdivisionen med ett par strykningar, framför allt på det tidiga spetsbudet gör att segerchansen stiger något för de två betrodda där framme då det blir lättare för dem att hitta position utan att det kostar lika mycket. 

1 The Bald Eagle 25% är loppets knappa favorit men han är helt ny i klassen efter seger i försök av Brons och tredjeplats i finalen i den klassen. Nästan en hel månad mellan starterna nu och inte givet att det är samma fina form fortfarande och även om han är startsnabb så är innerspåret sällan enkelt att svara upp. Favorit i fara men skulle han hålla spets är hans å klart hästen att slå. 

4 Van Gogh Z.S. 19%är med ganska startsnabb och har ett bra utgångsläge och det här är stallets bästa chans för dagen, (tillsammans med Mellby Ironman i första) och Bergh visade bra form under torsdagen då stallet tog flera segrar. Startspår en bit ut är fördelaktigt och han kan ta sig förbi favoriten och blir i så fall väldigt svårslagen i spets här. Han är inte beroende av spets och kan vinna med andra lopp med och måste vara väldigt tidig här då han bara är trea på strecken och under 20%. 

6 Morotai Degato 11% har klättrat genom klasserna och tränaren vill ge honom snälla lopp i Silver och hittar man ner i banan så blir det nog ryggresa. Nedstruken till bästa spåret så även om han är ganska ny i klassen ska han kunna vinna till nu rimligare procent ön på sistone. 

8 Eddy West 23% är stark avslutare och fördelaktigt med ett par strykningar i loppet så det kan bli lättare att hitta ner i banan. Han vann direkt i debuten i klassen och räknas igen med hög segerchans trots spåret, då det inte är jättehård Silver den här veckan. 

10 Digital Dominance 15% var trea i Harpers i maj och har båda vinsterna i före det i Klass 1 över 3140 meter och 2640 meter så ska nog ha längre lopp för att komma till sin fulla rätt. Övriga två segrar i år är också över 2640 meter och 3140 meter och har gått upp i klass och är ny i Silverdivisionen så kanske har han inte riktigt den speed över kortare distanser som krävs för att vinna i klassen redan nu. Bakspår på ny i klassen är tufft och han var struken inför senaste loppet så inte givet att han är tillbaka i full form redan efter bara ett lopp även om han var klart bra direkt. 

9 Sign Me Up Too 1% står bra inne i klassen men vunnit mest under sadel senaste åren även om han har seger även för sulky i år. Han klättrade snabbt genom klasserna för ett par år sedan och det är tufft i Silver men nu står han fint inne och många är relativt nya i klassen här så han skulle kunna överraska med lite tur. 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 10-4-12. C 6-9-3-1-7. D 2.

Bronsdivisionen över medeldistans med bilstart och ganska fint lopp för klassen där ett par strykningar ger även ekipagen från sämre lägen chansen att komma in i matchen. 

5 Moses 44% är en stark favorit från bra spår som tände till på miljöombyte sist och har även tidigare visat väldigt höga toppar. Han blandar och ger i så inte givet att han fungerar lika bra igen men ska man gå på en här så är han den givna förstahästen. Det är dock hög chans för favoritseger i sista avdelningen så det är givet för systemet att försöka fälla favoriten här, men för de som garderar brett i sista går den här att gå på. 

6 Cash Cowboy 5% är startsnabb och har gjort en del starter på V75 i år så härdad och duger här om han skulle komma till ledningen på bra sätt. Har favoriten en bra dag kanske han inte kommer förbi och då är det så klart mer chansartat. 

4 Xanthis De Roi 11% har jag nämnt tidigt som skräll i sina första lopp i klassen och visst står han fortsatt ganska hårt inne och är mindre intressant när han letar sig över 10%. Han har dock ett bra läge nu och gjort det bra på slutet så nu när det blir det halvstängt huvudlag efter att ha gått med öppet tidigare så är det fortsatt intressant. 

Bakspårens 10 Tale Of Jacks 4%, 9 Riptide R.D. 4% och 12 One Kind Of Art 4% är alla bra nog att vinna loppet även om den sista är ny i klassen så har han kapacitet för att hävda sig i Brons. De tidigare har något bättre spår och är båda härdade i klassen och extra intressant med andra gången någonsin i bike för Tale Of Jacks. 

3 Speedy Tilly 7% är den av Berghs hästar i omgången det låter som han tror minst på och att den kanske inte är i full form här. Så även om det skulle bli ledningen så lär det bli spets och så klart kan han överraska från rygg på ledaren men jag väljer att plocka bort honom på avslaget från tränaren. 

1 B.T.´s Viclando 1% är startsnabb och får kuskplus i Örjan så kan man hitta rygg på ledaren skulle man kunna skrälla med lucka till slut, som Örjan brúkar kunna hitta. 

7 Bear Hope 1% står bra inne i klassen och har gjort många lopp på V75 men inte vunnit i år även om han har många framskjutna placeringar. Bike på och Jepson upp är intressant kombo trots läget och han spurtar snabbt om han hittar ner i bra slagläge. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 5. C 12-6-7-10. D 11-4-2-1-9.

En vanlig Gulddivision med ”bara 150 tkr” i förstapris som lockat ett starkt startfält men favoriten har ändå en riktigt bra uppgift och det kan vara en vettig spik. 

3 Milliondollarrhyme 58% är väldigt startsnabb och har spår invändigt om alla värsta konkurrenterna och dessutom har han en startsnabb i 4 Ajlexis Cubano 0,4% sida vid sida som kan hjälpa honom att svara ut övriga. Ajlexis nöjer sig så klart om han skulle komma ner i rygg på favoriten och får bra lopp därifrån. Favoriten har jag spikat i senaste två starterna och näst sist blev man ju inte besviken, men sist lyckades Fredrik B köra bort honom trots garantispets och val av eget tempo. Nu är det åter proffskusk upp som vid segern näst sist och Ulf har kört honom en gång tidigare med seger som resultat och den här kan låg 9-tid i ledningen och då blir han svår för övriga att fånga. 

5 Brother Bill 11% är riktigt bra men det ebbade ut för honom rejält sist även om han höll klart godkänt som trea efter att första varvet gått långsamt och det blev tunga sista 800 i tredjespår. Han har varit bättre när han är med där framme och från bästa spåret borde han få ett bra lopp skulle favoriten komma bort kan han köras till spets och leda runt om. Från ledningen slog han Don Fanucci Zet näst sist och har nog fortsatt bra form. Jepson fortsatt upp och stallkamrat som kan avlösa i dödens om han vill är positiva grejer. Tänkbart att låsa på den här tillsammans med favoriten men utmanare saknas inte och garderar man vill man kanske strecka fler trots allt. 

6 Inti Boko 7% har varit klart bra i sina två lopp efter lång tävlingsfrånvaro och körs kanske fram i dödens här så skulle favoriten ha en sämre dag kan han vinna från utvändigt men kan också bli avlöst och få bra lopp i ryggar. Örjan upp är bra så klart och Nurmos har bra snurr på stallet. 

12 Milligans School 8% är riktigt bra och har en formtopp sedan slutet av juni och med kusk som gärna chansar in mellan hästar och kör offensivt så kan det gå trots det annars hopplösa spåret. Det är så klart risk att det kostar för mycket men kommer man igenom hyggligt och det blri bra tryck där framme så kan det gå. 

7 Click Bait 5% är startsnabb och har varit bra under våren och sommaren men kanske gått ur formen lite på slutet. Skulle han studsa tillbaka på bra sätt kan han så klart utmana om ledningen och kommer man dit är det god chans att han leder runt om. Hästen är bra nog att göra det trots spår långt ut men kusken är inte alltid lika offensiv, så vingelläge nu. 

10 Diamanten 6% är klart bra mest hela tiden och fick vinna sist men hårdare mot nu och bakspår igen så det blir chansartat. 

 

Stora systemet

Avd.1: 4-6.

Avd.2: 6-8-10-11-12-13.

Avd.3: 1-2-4-7-8-9-11-12.

Avd.4: 9 Strangerinthenight

Avd.5: 1-4-6-8.

Avd.6: 4-5-6-9-10-12.

Avd.7: 3 Milliondollarrhyme

2304 Rader som kostar 1152 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 4-6.

Avd.2: 6-8-11-12.

Avd.3: 1-2-4-7-8-11.

Avd.4: 9 Strangerinthenight

Avd.5: 1-4-6-8.

Avd.6: 5 Moses

Avd.7: 3 Milliondollarrhyme

160 Rader som kostar 80 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.