Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 41 Miljoner Jackpot på V86, Åby och Solvalla 1/9

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Nu är det dags för finalen av V86 SuperDays där flera jackpotomgångars pengar samlats ihop till en stor den här veckans onsdags-omgång. Det beräknas kunna bli 41 miljoner till ensam vinnare på åtta rätt och det är i så fall rekord på spelformen så högt spelvärde den här veckan. Med spelmässigt intressant omgång öppnar jag även extra stora jackpotbolaget för 500:-/andel som heter TRAVPUNKTSE JACKPOT på ATG-tillsammans. 

Åby och Solvalla delar på omgången med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

Jag brukar gilla att spika i inledningen och här kommer en bra chans till spetsvinnare i favoriten 6 Miss Irma som vann Margareta-lopp under sommaren då hon svarade ut och slog bland andra Islay Mist Sisu. Stolopp för treåringar och då siktar väl dom flesta mot Kriterie-kval som nästa uppgift och då brukar det bli enklare att komma till ledningen för en favorit. Olycksfall i arbetet sist då hon överforserades i snabb öppning men Jepson är duktig och kör nog lite lagom här. Skulle han få svar så brukar han kunna ta sig plats i rygg ledaren på Åby så med hennes speed vinner hon nog från fler positioner än spets och stabil spik. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen ser det ut som att man ska kunna spara på strecken där ett par ekipage höjer sig lite och tänkbart att låsa på två streck här. 

3 Fighter har startat i ett par Klass2-försök på slutet och var bara okej från utvändigt ledaren sist men lär gå framåt med två tuffare lopp i kroppen nu. Från fint spår tror på tidig ledningen nu och därifrån är han hästen att slå. 

8 Minnestads Ecuador har så klart mött tuffare motstånd än så här och med närmare miljonen på kontot mot hästar som precis gått ur klass 2 så står väl tilläggshästarna ganska bra inne i loppet då det är få hästar att runda så inte värst mycket spår på vägen att räkna med. Då kan den här visa sig vara tuffast men han har varit struken sedan sist så lite tveksamhet finns så klart.

 

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 2-1. C 5-8. D 3-4.

Se ”Bästa Spiken!”

Jag spikar favoriten direkt då jag gillar 6 Miss Irma och hon har matchats lite tuffare än så här med bland annat vinst i ett Maragareta-lopp. 

2 A Perfect Face drar en del streck och är startsnabb hon med så kanske tar den här sig förbi 1 Mahak Mary som ska testats i ryggar den här gången och då kanske Adrian försöker svara spets. Tror dock att det är fördel favoriten i spetsstriden då det är fördel en bit ut i banan på Åby och spår sex är riktigt bra här jämfört med många andra banor. Adrians häst blir värst mot men inte ens givet att den passerar den invändiga och blir det Takters styrning i rygg ledaren är den värst mot. 

8 Deborah S.H. har varit bra och stallet har haft ett fint år i övrigt men den här borde väl vunnit sist för at få bästa betyget och möter väl några för bra nu. Litet fält gynnar så klart när det blev dåligt läge men ska göra det ute i spåren när tre bra motståndare alla kan få lopp på innerspåret. 

5 Lillians Love kommer från annat formstall som haft höjning sista månaden generellt sett och det brukar dra med sig fler i stallet. Bra spår, speedig häst och högt spelvärde så tidig vid gardering.

 

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 8. C 6-2-9. D 4-5-1-7.

Se ”Gå Kort!”

3 Fighter och 8 Minnestads Ecuador sticker ut lite här och man kanske kommer långt med två markeringar här men tänkbart att ta med en kantboll som tredje häst här. 

6 Stud Muffin gillar jag och den här har startat en hel del i monté i sin nya regi men vann sulkylopp i tidigare regi vid ett par tillfällen på Åby så trivs på banan. Intressant med Ulf Ohlsson upp och Jennifer Persson har 18% segrar på sina tränade i år. Lågt streckad här och kan få ett bra lopp i litet fält så tänkbar skräll. 

2 S.G.Sherman kanske kan komma ner till plankan och med open stretch att tillgå borde väl Örjan släppa till favoriten om han kommer till spets. Walmann har haft liten formhöjning i stallet sista tiden och den här kan väl utmana men jag ser honom som överstreckad, men tar med vid bredare gardering. 

9 Fonda Boko ska väl kunna skrälla här då det är litet fält och den här är stark och rejäl i grunden men har inte vunnit lopp i år ännu och visst vingelläge nu. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 5. C 9-10-3-6-11. D 1-2-4-7.

Lite längre lopp med tillägg och då ska väl tilläggshästarna vara klart gynnade då det är få på grunddistansen och jag spelar mest med de från tilläggsfållan. 

5 Mellby Ironman är hopplöst osäker och inte givet att han travar hela vägen den här gången heller så givet att det är en favorit i fara. Garderingen är på sin plats och den vågade kanske till och med spikar mot här. Man chansade sist i tuffare lopp med barfota runt om som inte fungerade alls och går tillbaka till ordinarie balans nu. Bergh kör själv på hemmaplan och distansen är ett plus så givet att den här är tidig, men jag har en annan förstahäst. 

8 Dekanen K. tror jag klart mest på och som nästan hälften så mycket streckad som favoriten är det kanske läge att spika. Spår fyra är så klart chansartat med Flemming är rutinerad och känner sina hästar väl så jag tror på bra insats trots läget. Han släppte ledningen till Festival Of Speed sist och Flemming trodde han hade att åka med då han gick ut redan in i sista svängen. Speeden ebbade ut och han körde inget på sin häst då han såg att det inte gick att slå det obesegrade löftet. Festival gick vidare och vann Danska Travderbyt i söndags inget sådant motstånd idag och då är den här kanske bara bäst. Struken sedan sist oroar så klart men litar på att det är ordning här då hela Flemmings stall gick otroligt bra i söndags med flera vinster och framskjutna placeringar inom V75 i stark stil.

9 Amorcer Levallo gör intressant regidebut här och den här har bra kapacitet för klassen. 14 bland de två främsta varav 8 segrar på karriärens 26 starter är starka papper men kan behöva lopp i kroppen. Klart minus på körsven och snävt spår men räknas ändå tidigt på hästens kunnande. 

10 Loveexplosion H.C. kommer med två lopp i kroppen och har bästa springspåret där bak så ska kunna hamna bra på det. Barfota runt om första gången sedan i april är plus och den här är ofta med där framme till slut i sina felfria lopp. Galopprisk finns alltid men det brukar ju vara lugnare avgång och färre snabba tempoväxlingar i lägre lopp med voltstart. 

3 Ninia’s Boy galopperar väldigt ofta men kan säkert gå en rätt snabb tid på distansen och är inte alls mycket sämre än tilläggshästarna. Tycker dock att galopprisken i kombination med att de mer rutinerade kan vara nära tidigt gör att det bara är aktuellt vid väldigt många streck, men kapacitet finns absolut för vinst med kuskplus och fint spår. 

6 A Sectret Word har ett fint andraspår på tillägget och Takter borde väl kunna hitta bra position här. Inte helt borta med kuskplus mot ordinarie körsvenner och den här har skrällt förr så överraskar med fina prestationer då och då. 

11 Shapes är nog bättre än raden men vinner för sällan för att tas på största allvar. Springspår och Jepson på Åby är ändå lite intressant så garderar man riktigt brtt ska den kanske med. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 11. B 6-4. C 3-7. D 2-10-9-1-5-8.

Omgångens största favorit ska gå ut i sitt första voltstartslopp och läge att gardera även om 11 Hemisphere kanske är bara bäst här. Han har 8 galopper på 17 starter i Sverige och galopperade alla starter i USA så voltstarten måste vara ett stort frågetecken. Men det kan också vara lugnare att kliva i väg i volt även om yttersta springspåret är lite snävt så finns inga bakspårshästar att ta hänsyn till då man vänder upp och det ger extra utrymme. Han ska räkans som klar ett på kunnande men ingen spik för mig. 

6 Typhone Face gjorde debut i ny regi sist och går garanterat framåt med loppet i kroppen och kuskplus nu. Ganska startsnabb så från ett fint andraspår på tilläggsfållan borde han hitta bra position och med bara fyra hästar på främre fållan kan han vara nära dom där framme tidigt. Skulle favoriten ta en ”saftey-start” eller galoppera från sitt spår så kan det vara väldigt många längder mellan den här och favoriten när dom närmar sig sista svängen. 

4 Jeppas Uppercut är startsnabb så utan hästar utanför sig så kan det nog gå att komma i väg bra även från spår fyra då Jansson kan det där. Ska kunna köras till ledningen och därifrån blir han hästen att slå. 

3 I Love You Sisu kommer från stall som gått bra hela året och har fortsatt form. Sist var det tempotorsk i kön för den här så inget att säga om och det blir lättning i balansen nu med barfota bak så intressant från perfekt spår. Bara tre år mot äldre men kan gå från bra läge då han får ett bra lopp där framme.

7 Alert Kronos är väl tänkbar skräll från fint spår och bra kunnande. Ny regi nu och kan behöva loppet i kroppen och segrarna i raden är för Khilström och lite sämre statistik på dagens körsven. Är nog lite mer för framtiden. 

 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 3-9. C 7-4-1. D 5-2-8.

Treåringslopp med bra klass och svårt att få grepp om loppet då man kanske ska ge den stora favoriten ett snällare lopp i ryggar den här gången. 

6 Donizetti är ju bäst men blir det att leta sig ner i banan och köra passivt är det ju inte bra så klart. Jag tror ändå man får söka sig lite framåt och kanske är ingen annan position ledig än utvändigt ledaren och det finns väl inget snällare lopp än att bli släppt till spets i kraft av sitt stora favoritskap och få bestämma tempot själv. Jag spikar på något system men gardera brett på något, så är dom två alternativen i det här loppet, svårt. 

3 Aquarius Face är bra och det är aviserat första bike här så det är klart intressant då han matchats tufft är det verkligen en som kan vinna loppet från bra spår. 

7 Mustang Racer har varit väldigt bra sedan man lättade till barfota bak och nu blir det barfota runt om första gången och hemmaplan. Trea i E3-final i juli och fortsatt bra form här så tidig trots spår en bit ut.

9 Chopin Gar är stallkamrat med favoriten och ensam på bakspår så i litet fält kanske Jepson kan hitta igenom och få ett bra lopp. Kom från Nurmos till Riordan tidigt i augusti och har varit bra på barfotabalansen så fortsatt så och tänder den här till på miljöombyte så är han nog inte alls sämre än de mer betrodda här. 

 

Ranking: A 3. B 7. C 9-4. D 2-5-6-11-8-12-10.

Favoriterna höjer sig men intressant sko-ryck på en från bakspåret och jag stänger på tre-fyra streck är nära nog helgarderat här. 

3 Faeza Zet har glänst i enklare gäng och gör debut bakom bilken och fungerar det bra så blir det väl hästen att slå då det är invändigt spår mot övriga betrodda. 

7 Miss Imperatice har öppnat bra bakom bilen och vunnit sina tre lopp och Nurmos-tränat med obesegrat är så klart tidigt. Lite vingelrisk så här långt ut bakom vingen och därför kanske favorit i fara här. 

9 Indra Split är stallkamrat med Nurmos favorit och här ska det testats barfota runt om så hamnar man inte allt för långt bak så är det mycket intressant att se hur fort hon kan gå till slut på den balansen. Speedig då hon visat startsnabbhet så det är klart missgynnsamt med bakspåret men kan det bli lite körning där framme lär det bita bra till slut här. 

4 Stinaalvina Zonett var startsnabb bakom bilen sist så från perfekt spår kanske man kan hitta förbi alla invändiga och släppa till en av favoriterna. Höjde sig på lättning i balansen sist så inte otänkbart att man kör i spets om ingen ställer frågan tidigt men segerchans oavsett så klart. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 6. C 10-9. D 1-7-3-4-2-8.

Expressprintern och ett par hästar drar mycket streck där båda är startsnabba och gör upp om ledningen och segern. Bra lopp att ta ställning i, där 5 Racing Ribb har vunnit Brons-försök i år och var sedan trea i finalen från tufft läge och sedan dess vunnit ett av dom här loppen från dödens. Han gick upp i tuffa Silverdivisionen så haft lite svårare att räcka och sist när han  blev het i spets var det för lång hem, även om han annars fungerar på alla distanser. Nu blir det annat huvudlag för att få honom lite lugnare och med den genomköraren i kroppen så tror jag Johan känner hästen bättre och kan vinna nu i stället. Adrian och ofta Dante som kört honom i tidigare regi så stort kuskplus med regibytet och jag tro han kan välja om han tycker det är värt att svara spets eller släppa till värsta konkurrenten och ta den på stretchen.

6 Tabasco C.D. är loppets favorit och är kanske både en lite bättre häst på uppgång då han bara är fem år och dessutom lite snabbare från start. Här ska det laddas med helstängt huvudlag, bike och barfota bak. Visst låter det väldigt bra men biken har inte gett jätteeffekt på den här och inte barfotan bak heller. Båda grejerna tillsammans har bara testats två gånger i för tufft motstånd så det är klart att det fungerar bra. Vad gör att jag tar ställning här är att det trots allt kan bli lite för bra och ser Johan att det är läge att släppa och få rygg på den här är jag inte lika övertygad om att Markus Niklasson är lika taktiskt rutinerad som Johan Untersteiner. Markus med 6-8% segrar medan Johan ligger stadigt på mellan 16-19% genom åren gör att det väger över till Johans fördel med ganska likvärdiga hästar kapacitetsmässigt. 

Ska nämnas att dom mötts tidigare i ett precis likadant lopp på Åby, då var Tabasco snabbare från start, mer spelad men kom inte till spets och fick dödens. Men Racing avlöste tidigt och gav Tabasco ryggen och höll sedan undan med en läpp. 

Bakom är det tunt när 9 Miss Silver och 10 Can Lane båda drog bakspår där det första kommer från galoppmisslyckande, men såg fin ut i det läget. Den senare är stallkamrat med min idé och tjänar nog bra pengar när biken åker på igen efter ett opassande voltstartslopp sist. Båda gynnas så klart om det blir körning mellan favoriterna och i ett litet fält ska båda kunna vinna med lite tur här, men övriga får svårt. Spik eller fyra streck är tipset. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 2-5. C 9-4-7-6-10-1. D 11-12-8.

Lurigt treåringslopp avslutar omgången och det här är i väldigt låg klass så alla är på väg uppåt i karriärerna och svårt att se vem som tar störst steg i utvecklingen för varje start och träningsvecka här. Jag måste gardera på en hel del här men givet att ranka tidigt från storstallen med fördelaktiga lägen och toppkuskar så klart.

3 Kash Keeper är favorit och firma Redén/Khilström från fint läge ochdet är alltid vältränat när man startar från det stallet och den här är startsnabb med så given förstahäst. 

2 Albacete är startsnabb så får bra position men från Båth är det inte ovanligt med lite preparé-liknande upplägg inför större uppgifter. Blir det rygg ledaren på favoriten kan det så klart gå ändå och alltid bra med invändiga resor i lopptypen, men den här kan också leda loppet runt om. 

5 Martin V. var lite seg sist men ska få bättre fart med barfota runt om här. Love You som pappa och då brukar sko-löst ge bra effekt och Åke kan ladda från fint spår så ger det effekt även i startsnabbhet så är det klart intressant. 

4 Luca Vialli Boko utvecklas för varje start och har bra startspår så ska räknas men inga ändringar här eller på de andra två favoriterna. Alla siktas mot Kriteriekval som nästa uppgift så kanske lite för mycket streck på alla tre betrodda här och det skulle kunna skrälla. 

9 Dream Sensation är missgynnad av bakspår då han är startsnabb men rygg på spetsfavorit i andraspår och kan komma igenom på bra sätt och räknas då tidigt trots läget. 

7 Oryx Håleryd kommer från stall med ständigt hög segerprocent och här blir det första barfota med Ulf Ohlsson upp så det ska vara tidigt trots spåret. 

10 Tailwind inledde karriären i USA men går första i bike på svensk mark nu och första gången barfota fram. Låga blodvärden sist och åtgärdad sedan den starten så kan prestera bra direkt här. 

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Miss Irma

Avd.2: 3-6-8.

Avd.3: 5-8-9-10.

Avd.4: 3-4-6-11.

Avd.5: 1-3-4-6-7-9.

Avd.6: 3-7-9.

Avd.7: 5 Racing Ribb

Avd.8: 2-3-4-5-7-9.

5184 rader som kostar 1296 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Miss Irma

Avd.2: 3-6-8.

Avd.3: 8 Decanen K.

Avd.4: 11 

Avd.5: 6 Donizetti

Avd.6: 3-7-9.

Avd.7: 5 Racing Ribb

Avd.8: 2-3-5-9.

108 rader som kostar 27 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!