Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V86 Örebro och Umåker 31/8

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86-Express Superdays rullar vidare och nu är det dags gör sista omgången innan onsdagens stora jackpotomgång. Jag gör ett kortare tips till tisdagskvällen där Örebro och Umåker delar på omgången. Mer fokus på spelet till onsdagens omgång och i kväll öppnar jag andelsspelen dit, med även stora jackpotbolaget för 500:-/andel som jag bara öppnar vid jackpot på V75 annars. På onsdagen är det dock kanske årets största jackpot på V86 då åttan frös inne igår och jag hade ändå båda största skrällarna på systemförslaget men föll sedan på mer betrodda och systemet var värt ett bättre öde. 

Nog om gårdagen och om onsdagen, idag öppnar jag tyvärr inte tillsammans-lagen då det varit lite svalare intresse för spelet på flera av extraomgångarna. 

Nu kort om kvällens banor där Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor.

Umåker har upploppslängd strax under medel, med 184 meter som gäller och banbredden är något över medel, ingen vinklad vinge och ingen open stretch här heller. Här ligger segrar från spets lite under medel, men favoritsegrar är ungefär medel här så inga konstigheter i övrigt. 

 

Bästa Spiken!

Bäst spik i omgången hittar jag i avslutningen där en kommer ut som jag spikat ett par gånger i rad på spelen, även i tipsen här på V86 28/7. 1 Gurra Palema är fortsatt i alldeles för låg kapacitet för sina inkörda pengar och står bra inne i alla propositioner han kommer med i. Har ju rundat packet i enkel stil trots sämre lägen och nu är det bästa spåret där han kan ta spets när ingen startar från springspår och om han kanske skulle bli av med spets så är det få där framme och han kommer säkert till ledningen direkt ändå. Både Sandra och Thule verkar ha ganska höga tankar om den här, speciellt för den låga klass han är kvar i och jag tror inte han är mycket sämre än dom med knappa miljonen mellanfållan i just det här loppet. 

 

Gå Kort!

I kallblodsloppet i fjärde avdelningen väljer jag att spara på strecken då tre sticker ut så stänger på dom. 2 Grude Bambi drar mycket streck och blir för stor favorite som sto som ska hålla undan för bättre hingstar och valacker där bak och det brukar sällan gå. Nu är det ju hela 40 meter försprång mot dom bästa så kanske kan hon rinna undan om hon får ledningen enkelt och ett par av de bästa kommer bort. Klart överstreckad men svår att plocka bort. 

10 Backegubben är väldigt bra och får Ulf Ohlsson upp från ett fint tredjespår på volten så även om det är mycket galopper i historiken så kan det gå med dagens förutsättningar. Lopp i kroppen efter träningsperiod och kan vara riktigt bra nu. 

9 Källsjöviking tror jag är bästa hästen här och totalt bortglömd på strecken. Tyvärr aviserat skor på nu där barfota är hans bästa balans men spår två bakre fållan gillar jag och han är snabbast i fältet. 20 bland de två främsta varav 11 segrar på karriärens 48 starter är starka papper och lite stabilare i travet än många andra här även om det var galopp sist. Det var faktiskt bara andra galoppen på 26 starter i år och i fjol. Rekordsänkte näst sist som fyra mot mycket hårdare motstånd och är startsnabb så kan komma bra på det här trots dubbla tillägg. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 6-2-1-5. C 8-9-10. D 4-3.

Voltstartslopp över medeldistans inleder omgången och ganska välkända hästar i loppet men ändå svårt se hur bra dom är mot varandra och jag väljer att strecka på en hel del här.

7 Phoenix Photo har minst pengar tjänat i loppet men han är bland de yngre och fortfarande på väg uppåt där många andra stannat av lite i utveckling på tävlingsbanorna, så att han står lite hårt inne behöver inte betyda så mycket här. Kommer från seger och fungerar i voltstart så ska vara favorit då han kanske kan köras till spets här. Läget är ändå lite chansartat så jag tycker garderingen är på sin plats. 

2 Jaques Noir har varit i Jennifer Perssons träning sedan i april och sist var det rejält fall framåt i formen efter ett par lopp i för tuffa gäng på V75. Tävlat mycket i hård konkurrens och går bra när han möter som nu lite enklare hästar för klassen. Testas med ny kusk nu och spåret gillar jag. 

6 Malkin har en del galopper i historiken på slutet och ett par av loppen är från monté men den här är bra när det är form och har vunnit Silverdivisionen i år och det är merit andra här har svårt att visa upp. Det var i kraftfullt angrepp från tredje par utvändigt med 700 meter kvar och tog sig till spets in i sista svängen, så en riktig ”Svanstedtare”. Springspår nu och kusk med bra segerprocent. 

5 Urgent Call håller bra form och är ganska stabil i volten så det ska funka bra trots spår fem. Barfota bak som han fungerat bra på tidigare är bra och då han gått bra hela sommaren ska han kunna hävda sig bra här. 

8 Seek And Destroy börjar bli till åren men har kul smygläge i litet fält och skulle kunna skrälla om fältet spricker upp. Han har en rejäl skrällvinst i formraden och har gått bra i sommar så det är intressant här. 

1 Önas Nougat har inte vunnit sedan fyraåringssäsongen men har heller inte startat så mycket och Jari har bra statistik historiskt på litet material så borde kunna få fart på den här med, som har hög kapacitet. Kom till honom i mars och har nu tre lopp i kroppen så när det blir litet kuskplus från bästa spåret så måste han räknas med klar skrällchans. 

Jag streckar nog dom andra två 9 Lady Zappa och 10 Betting Rebel som båda gynnas av det lilla fältet och bakspår behöver inte alls vara iskallt här. Den första var ute i för tufft sist och hade annars två raka i juli så håller nog bra sommarform fortfarande. Den senare får kuskplus och går på optimal balans. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 10-9. C 5-2-3. D Övriga.

Kortlopp I ganska fin klass och några sticker ut så jag stänger loppet på tre streck. 

6 Aperfectdream är loppets klara favorit och körs nog offensivt här. Barfota och bike nu är maxat så räknas klart först här men garderar med ett par starka motbud från bakspåren. 

9 Global At Work trodde jag en hel del på sist i ett Diamantstoförsök men Örjan körde fast invändigt och det var gott om krafter sparat i mål. Spets och slut i spårtrappa före det och är speedig så kommer hon bara igenom hyggligt kan hon mycket väl vinna nu. 

10 Fox Star är fyra år och på väg uppåt så efter ett par lopp i lite hårdare konkurrens på slutet är det väl rätt motstånd den här gången. Testades i bike första gången näst sist och var bra bakom bland andra Fifty Cent Piece, där han var före Global Badman (som startar i derbyt på söndag) och Axel Ruda som fyra och inget sådant motstånd nu. Biken på för andra gången nu och det här kan absolut vara vinnaren här trots läget. 

5 Marvelous är hårt spelad men jag tror helt enkelt inte att den här räcker trots bästa spåret bakom bilen. Det är debut i ny regi och visst kan den höja sig ordentligt men jag vill se det först då han inte startat sedan i maj 2019 borde det behövas lopp i kroppen för att vara på topp. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 3-12.C 14-10-7. D Övriga.

Stolopp med spårtrappa I ganska låg klass och gardering är på sin plats här. 

4 La Fille De Niky blir lite för stor favorit här och loppet är nog mer öppet än att hon bara vinner som treåring mot äldre i en spårtrappa. Visst är hon fin och kan leda loppet runt om men samtidigt orutinerad och näst sist blev det galopp, jag garderar. 

3 You To Special har spår invändigt om favoriten och 8/10 bland de tre främsta i sina lopp. Startsnabb med och spår innanför favoriten så kan hålla ut den och körs antingen i spets eller i rygg på ledaren antar jag och då är vinstchansen så klart bra från båda positionerna. 

Jag letar ofta motbud från sämre lägen i spårtrappor och ett par där bak har mer än dubbelt så mycket tjänat som de mest betrodda här, det brukar ha stor betydelse till slut i loppen. 12 Nina Ginto och 14 Dear Matrix kommer båda från formintryck i senaste starterna och tycker att båda borde ha lite högre segerchans än deras procent antyder. Högt spelvärde på båda och jag streckar tidigt här. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 10-2. C 1-12-4-7. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

Stänger på tre ekipage 2 Grude Bambi ,10 Backegubben och 9 Källsjöviking där favoriten är klart överstreckad medan min sist nämnda är väldigt understreckad.

12 Stålville är stallkamrat till min idé i loppet och den här får kanske lite kuskplus och är tänkbar vid bredare gardering. Lite tveksam form och vinster i lopp mellan 10-22 tkr till ettan senaste åren så det är nog för tufft ändå och han har sjunkit lite på strecken under dagen och det är nog rätt. 

1 Bara Snygg måste nog rekordsänka väldigt mycket för att räcka här men från rygg på ledaren och flera av de bra kommer bort så kan det väl gå. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 7-2. C 3-6-5-12. D Övriga. 

Kompletterande spik på bästa hasten som är startsnabb och jag tror hank an svara upp innerspåret och då är han nog bara bäst. 1 Grand Canyon Sisu är startsnabb nog att hålla ut övriga och skulle någon överflygla honom i starten så är han ju snabb så han kommer ut för att ta tillbaka ledningen och det måste vara hög segerchans. Här har man väntat med barfotan och sist var det dags och det gav riktigt bra effekt så bra att det blir så igen. Spik!

7 James Gonzales är med startsnabb och har liksom favoriten en stark segerstatistik men från läget måste det ändå vara viss vingelrisk med några ganska snabba mellan med. Den här har inte startat sedan december i fjol och borde behöva ett lopp i kroppen. 

2 Perfecy Score Ås kommer från stall som hittat en liten formtopp och den här är också startsnabb men borde inte ta en längd på invändig. Kan det bli körning mellan ett par andra mot favoriten så kommer den här in i matchen och kan få loppet i draget. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 5. C 11-7-6-1. D Övriga.

9 Bowling El Mar är bästa hästen som gjort det bra de två gånger hon testat V75 i år och när det var lite enklare mot sist var hon bara bäst. Inte mycket hårdare mot nu och hon går kanske bara runt dom här då Wäjersten låter nöjd med läge. Han tycker det är likvärdiga chanser på hans två här och positioner avgör. Jag streckar ändå ett par till utöver Wäjerstens duo och för den som inte gillar mina andra spikar så kan Bowling vara tänkbar chansspik där det är jämnt spelat mellan två. 

5 Diones Smaragd är favoritens stallkamrat och jag brukar säga att det sällan behövs dela ut straff för drivning när två stallkamrater gör upp över upploppet så det kan bli lugnare mellan dom här två om det står och väger. Både Mats E och Wäjersten kör dock ofta för fullt till slut även om det är stallkamrat mot, då båda är riktiga vinnarskallar och räkna inte med läggmatch av Djuse. 

11 Krakas har varit i Dunders träning sedan i maj och gjorde comeback nu i augusti så kommer med två lopp i kroppen hit där han varit bättre efter första starten så går säkert framåt ytterligare. Dunder är ingen dålig körsven men alltid intressant när hästar får ny kusk, så även om kanske något sämre körsven hoppar upp kan det få positiv effekt ändå, av ändringar. 

6 Oliveria är också relativt ny i Dunder regi och har fyra lopp i kroppen för honom där hon vart klart okej. Startsnabb och gynnad av en strykning så tänkbar vid bredare gardering här. 

7 Anthem blev nedstruken ett spår och jag gillar läget i spårtrappan då han har betydligt mer på kontot än invändiga. Stark formrad där Sandra Eriksson kört vid båda segrarna och hon har väldigt bra träffprocent bakom den här, med 4 vinster på 7 försök. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 4. C 2-1-7. D Övriga. 

Ett V75-försök i Bronsdivisionen så bra klass på loppet där omgångens största favorit kommer ut i 3 J.J.Stitch och visst är det hög segerchans men vi såg igår att inget är givet. Den här har dessutom fått mycket snabba pengar med 525 tkr tjänat på fyra starter så kliver upp i klass på slutet. Han tål Brons med men inte alls givet att han spetsar på ett par steg och kostar det lite så är det inte alltid enkelt att vinna Brons-debuten, bättre hästar än den här har torskat. Grundtipset är ändå att han tar ledningen och leder hela vägen så klar förstahäst och tänkbar spik på mindre lapp men här chansar jag lite och går för större pengar. Inte så mycket sämre hästar än han själv och kommer han bort finns flera som gör upp. 

4 Toto Barosso är en fyraåring som kunnat matchas i lite andra lopp än favoriten här, då den här är uppfödd i Sverige. Mött stenhårda kullkamrater och hängt på bra då han bland annat kvalade in till Finalen av Sprintermästaren och fick med sig pengar där, trots sämsta läget. Är nog inte alls låmgt efter favoriten i kapacitet och har kanske mer hårdhet än honom så mycket tidig. 

2 Sato gillar jag och han har skyhög kapacitet och han har varit stabilare sedan han kastrerades men fortfarande inte fått ut vad han kan i loppen. Kan hamna hyggligt på det nu så ska kunna skrälla. 

7 Kurri Jari Boko har matchats mot årgångskonkurrens och duger med i Brons även om det är lite vingelläge så måste den här med räknas. 

1 Vitro Diablo är startsnabb så kör väl för att försöka få rygg på favoriten här kanske, men kommer J.J. bort så kan den här leda runt om. Rygg ledaren har större kantbollar skrällt från och här är det kuskplus . 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 1. B 4. C 8-11-12-2-3-13-10. D Övriga.

1 Gurra Palema har god chans att leda runt om, mer motivering och tankar kring den här i ”Bästa Spiken!” högre upp i texten.

4 Claud P.Hill mötte favoriten här sist och var inte ens nära i mål men fick också ett sämre lopp då favoriten kunde köras till ledningen tidigt. Den här avslutade mycket snabbt i skymundan, men då var Gurra redan i mål, uppåtform i sommar sedan man ryckt skorna. Få där framme men har en och annan galopp i historiken även om han klivit i väg från både spår fyra och fem i volt så finns ändå liten galopprisk. Första utmanare då jag tycker dom på mellanfållan ser lite trötta ut över lag. 

8 Mellby Don Juan är väl okej på mellanfållan och har fint spår tre i den volten. Har gått barfota bak tre gånger av sina 77 starter och har en seger och en tredjeplats på den balansen så klart plus att det blir så. 

10 Lexington Tooma drar kanske en del spel, inte så jättemycket men tror det är chanslöst. Spår fem i volten kan det kosta lite att ta position ifrån och den här kommer med seger sist och form. Han har tävlat en del på V75 genom karriären men det var 2018 han vann ett lopp med 50 tkr i förstapris annars är det bara segrar i 10-30 tkr så ska inte räcka. 

11 Coogan kom till Hanna Forslin i mars i år och tog väl inga kliv i utvecklingen i ny regi så måste få riktigt svårt att gå runt hela fältet. Stark och rejäl så kan säkert få med sig bra pengar då startfältet är ganska tunt. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 1-2-5-6-7-8-9-10.

Avd.2: 6-9-10.

Avd.3: 3-4-12-14.

Avd.4: 2-9-10.

Avd.5: 1 Grand Canyon Sisu

Avd.6: 5-7-9-11.

Avd.7: 1-2-3-4-7.

Avd.8: 1 Gurra Palema

5760 rader som kostar 1440 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!