Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Charlottenlund 29/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Med anledning av Danska Derbyt över 3000 meter för dom bästa Dansk-uppfödda fyraåringarna så körs en extra V75 på Charlottenlund som är Köpenhamns travbana. Banlängden är 950meter per varv men upploppet är ändå ganska långt med sina 200 meter, detta drar då med sig att det blir något snävar kurvor här. Och det kan så klart vissa hästar ha problem med, och det krävs häst med bra kurvteknik för att kunna köras snabbt genom svängarna här. Ingen vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. Spelstopp 15:00 söndag eftermiddag.

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det ett treåringslopp i inte allt för hög klass och jag tar ställning och spikar den jag tror tar ledningen. 

4 Without A Doubt är inte ens favorit men har toppspår och borde kunna ta sig till ledningen direkt i starten och har sedan god chans att leda loppet runt om. Slog bra svenskt motstånd när han spårade hela vägen sist och jag hoppas på repris. 

 

Gå Kort!

I finalen av Danska Trav Derbyt kommer omgångens största favorit ut och då 5 Festival Of Speed kommer som obesegrad är det givet att han ska vara den klara favoriten. Han har dessutom en startsnabbstallkamrat precis innanför sig som kanske tar spets och släpper och släpper till honom då han själv med är startsnabb och båda har kanonspår. Han blir för stor favorit ändå då det är 3000 meter som är oprövad distans för de flesta här och streckar någon mer. 

2 Forever Shadow har matchats mot svenskt motstånd och trimmats alltmer över 2640 meter på slutet och har fungerat bra på barfotabalanser redan från tidigt i karriären. Här går han precis som i försöket hit och det var första gången i bike då, så klar plusvariant, med bike, barfota och norskt huvudlag. Bakom favoriten är det öppet så om Festival Of Speed skulle ha en sämre dag eller kommer bort så har den här bra läge och kan vinna. 

 

Avdelning 1.

Derbystayern och det ser ut att bli spridda streck bakom en ganska klar favorit, så några spikar kanske och de som garderar tar några streck. Jag kör mitt emellan, jag stänger på favoriten med ett motbud. 12 ekipage på tre fållor som inte lockat några kanoner till bakre fållan och då borde vinnaren vara på de främre volterna och favoriten startar på gunddistansen och motbudet från samma stall startar från mellanfållan. 

Flemming Jensens duo tror jag gör upp och Flemming brukar sällan dra på sig böter för drivningsförseelser så står det mellan hans hästar till slut kan nog den han inte kör gå förbi på rutin. 4 Even Steven är Flemmings val av sina två som sticker ut lite här. Den här har gjort det bra bakifrån med offensiva upplägg och nu kan han kanske hamna bra på det direkt så tänkbar spik. 

10 Andre Ward var väldigt fin sist då han gick i bike och man kör så igen, trots voltstart så det är klart intressant när det dessutom är kuskbyte här, som han skulle kunna tända till lite av. 

Båda kommer från seger i föregående start och har formen på topp, bakom är det öppet och ska man strecka fler blir det nog många streck. 

 

Avdelning 2.

Rätt favorit trots bricka 12 för Flemmings fina fyraåring som redan tjänat 1,5 miljoner. 

12 Fossa har haft en halsinfektion tidigare i sommar så man kunde inte sikta på Derbyt, men han ska vara väl förberedd inför det här loppet. Lite märkligt nog säger Flemming att det är hans bästa chans för dagen, så det får väl tas på allvar med mycket kan häxa från det här läget. 

8 Franz Jaeger är stallkamrat till favoriten som också fått dåligt spår men intressant med Kontio upp här och det är inte så vassa konkurrenter invändigt så körs han offensivt kan han hitta ner i hygglig position en bit fram. 

9 Frederik har bakspår och var lite besvikelse i kvalet till Derbyt så behöver visa lite mer här, men det tror jag absolut att han ska kunna göra. 

2 Ferrari Gardenia gick upp i klass när han togs ut i kvalen till Derbyt sist och räckte inte där men går han framåt med loppet i kroppen så har han ju fint läge här och borde komma bra på det.

6 Ferrari Surprise är hyglig bakom bilen och tog dödens sist men räckte inte då, men lättare mot nu och bra spetskusk kanske det går att få mer fart på den här från start. 

 

Avdelning 3.

Snabblopp i högsta klassen och här visade storfavoriten tveksam form sist och även om han har lite förklaringar så är det chansartat då han tidigare behövt ett ar lopp för att hitta tillbaka till formen. Jag gillar 5 Cokstile och det är bra spår nu men så omotiverad han såg ut sist så är det svårt att gå full ut på honom. Han har haft problem med en hov inför det förra loppet och kunde göra alla jobb och få samma upplägg som tidigare men han borde väl ändå hållit undan då han fick ledningen och mötte betydligt enklare motstånd än nu. 

2 Extreme är väl inte riktigt elithäst ännu i vad han visat under femårssäsongen mot hårt motstånd men om favoriten skulle ha en sämre dag igen så är den här bättre än vad Cokstile fick stryk av sist. Körs nog offensivt från bra spår och kommer favoriten bort är det hästen att slå, men kanske lite överstreckad i nuläget så jag fyller på med ett ekipage till. 

9 Slide So Easy har länge varit bäst av de äldre i Danmark men har bara kört in lite under 300 tkr i år så åldern börjar ta ut sin rätt. Han vann dock ett enklare lopp från spets sist och visar form så när biken åker på nu är det ändå intressant trots bakspår, om det kan bli lite körning där framme. 

 

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!”

4 Without A Doubt ska ha ett lopp i kroppen inför Kriteriekval men då han är startsnabb och det är stor risk att favoriten 1 Love You Too blir fast invändigt så tror jag på hög chans till spets och slut på min idé. Favoriten var en ruggig skräll när han vann Treåringseliten under Elitloppshelgen och har varit bra efter det, men han är bara medel från start och ska ha riktigt svårt att svara upp innerspåret här. Då blir det väldigt chansartat så kul att ta ställning mot. 

2 Borups Viking drar en del streck men har mött enklare motstånd så borde få tufft här då han dessutom inte vann mot billigare gäng sist som väldigt stor favorit. 

8 Larry Wood har matchats i tuffa lopp varför han inte vunnit så ofta och han är bra för klassen här men har så tveksamt läge att det borde kosta en del att komma bra på det. Får en del streck och det motsvarar kanske segerchansen men som sagt, han vinner inte så ofta. 

 

Avdelning 5.

Lägst klass för dagen där hästarna fått ha tjänat som mest 150 tkr danska och det ser öppet ut då Flemmings favorit fick spår åtta bakom bilen. 

8 Rossi Garline har gått bra på slutet men har hittills nöjt sig med andraplatser oftare än han vunnit och från spår längst ut bakom vingen i ett jämnt startfält på pappret är det inte alls givet att han ens har högst segerchans. 

6 Diesel är nästan lika hårt streckad som favoriten på de tidiga systemen och den här har varit ute i väldigt billiga lopp på slutet så smickrande formrad och lite tuffare mot nu. Risk för att bli hängande i spåren från en bit ut här och jag letar vidare. 

4 Django Caesar har ett fint spår för en gångs skull och visat bra form i ett par tuffare lopp på slutet. Ser ut att ha en stark långspurt för klassen och hamnar han bra på det nu så är han nog tuff till slut här. 

2 Eldon Neergård är ganska startsnabb och var på väg mot ledningen då han föll ur travet sist så håller han sig till trav lär han få bra position här och kanske spets. 

9 Dixie Dick kan ha tur och komma igenom hyggligt trots bakspåret då han har en startsnabb rygg han kan följa. Tävlat i Sverige och kanske lite enklare mot här samtidigt som det är kuskplus nu så ska man räknas tidigt trots bakspår. 

Jag kanske streckar samtliga då jag inte ser någon som helt chanslös här. 

 

Avdelning 6.

Danskt Trav Derby och här verkar alla ha gett upp då ingen tror att dom kan slå 5 Festival Of Speed. Trav är trav och det är ovan distans för alla och vem som helst klan ha en sämre dag så jag försöker att fälla med ett vettigt motbud från bra läge. 

2 Forever Shadow har gått bra speciellt i biken sist och PU:s stall har höjt sig formmässigt senaste två månaderna så här kan han få en klassisk seger om favoriten kommer bort. 

4 Frodo Cash är favoritens stallkamrat och är speeding så borde kunna öppna bra och släppa till favoriten. Då får han bra lopp i rygg på ledaren om det fungerar och då ska han väl bättre chans att få lucka än om någon annan sitter framför. 

6 First Blood vann Kriteriet i fjol och ska ha hittat absolut toppform hit enligt tränaren. Då han tror att distansen är klart plus för honom och han dessutom är startsnabb så försöker han nog ge favoriten en match både i spetsstriden och slutstriden. 

9 Fönix Vang gick barfota runt om och i bike första gången i Riordanas regi sist och fungerade bra så och det blir samma igen. Han har en stark avslutning och ska vara med i matchen om favoriten har en dålig dag. 

 

Avdelning 7.

Öppet lopp avslutar men jag tror det är några ekipage med bra lägen som ska hög chans att göra upp om segern. 

4 Bugsy är lite streckad men är startsnabb och från bra läge tar han nog ledningen initialt men här kan man tänka sig att släppa om någon av de mer betrodda ställer en fråga direkt. Får bra lopp där framme oavsett och ska kunna skrälla. 

5 Cadiz borde köras offensivt från fint spår och i egenskap av favorit så kan han få ta över ledningen av Bugsy tidigt och från spets blir han hästen att slå. Det är dock inte givet att han är första framme och ställer frågan då Flemming inte alltid trycker av för fullt och inte alls sällan nöjer sig med mer passiva upplägg. 20 av 27 band de tre främsta varav 13 segrar och han är nog bra för klassen så kanske bara är bäst oavsett position här. 

2 C you Again är stallkamrat med favoriten och mer startsnabb än han så den här är kanske den som sitter i ledningen tidigt. Var betrodd mot 1 Enjoy Banker sist men kunde inte svara när den kom i kraftfullt angrepp. Nu är det tvärtom på spelet men Bankern har betydligt svårare läge då han inte är startsnabb och ska kunna hamna en bit ner invändigt här och därmed överstreckad.

6 Encore Cloc var mer spelad än favoriten sist och kanske tar sig förbi den i starten igen så skulle Bugsy tagit spets är det kanske den här han släpper till om ingen av Flemmings hästar är före för att överta. Var favorit i Klass 2-försök på V75 i Halmstad näst sist och då blev det galopp och lite sämre än väntat sist så kanske är det inte full form här. 

 

 

Stora systemet

Avd.1: 4-10.

Avd.2: 2-6-8-9-12.

Avd.3: 2-5-9.

Avd.4: 4 Without A Doubt

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.6: 2-5.

Avd.7: 2-4-5-6.

2880 Rader som kostar 1440 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 4 Even Steven

Avd.2: 6-8-12.

Avd.3: 5 Cokstile.

Avd.4: 4 Without A Doubt

Avd.5: 2-3-4-6-8-9.

Avd.6: 5 Festival Of Speed

Avd.7: 2-4-5-6.

72 Rader som kostar 36 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.