Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla 18/8

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Solvalla är värd för onsdagens extraomgång på V75 där årets största lopp för femåringar går av stapeln, Jubileumspokalen. Starkt startfält som oftast i det loppet med nu en och en halv miljon till segraren, men dessutom ytterligare ett grupp 1-lopp i European Championship for Mares. Ett riktigt fint stolopp med en miljon till segraren där och i övrigt många fler fina lopp under tävlingsdagen.

Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Däremot har det varit svårt att få undan vatten då det regnat väldigt mycket kan det ställa till det och vissa som planerat att köra barfota kan komma att dra tillbaka det. Såg det mycket under Jägersros tävlingar på tisdagen och den banan brukar tåla mycket regn så Solvalla kan få problem. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen väljer jag att ställning och spikar där det är jämnt streckat mellan två hästar och många väljer att strecka ytterligare ett par hästar och det ser ut att vara bra att komma undan på ett streck här. 

11 Lipstick Tooma har jag fått bra värde i att fälla som jättefavorit ett par gånger tidigt i sommar men nu ser hon ut att inte bli så stor favorit. Då är det väl läge att kliva på segertåget igen, hon inledde med en fjärdeplats i debuten för Reden men vann sedan sju raka segrar innan det började ta stopp lite när hon kom upp i hög klass. Sist var det mot Stoeliten och balansen blev fel och Örjan kunde inte köra på henne så tillbaka till ordinarie balans nu. Gången innan gick hon först i tredjespår hela slutvarvet och bjöd Alhambra Mail en rygg så åkte dit på speed mot den. Nu har hon fått pausa lite igen från tävlandet och är nog i bra ordning då lite omlagd kost på hästarna i Redens stall tillsammans med omlagda träningsbanor i våras har gett ytterligare en höjning på många hästar där. Det ska vara mer passande distans för henne nu och jag tror att hon bara är bäst här. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett mycket fint stolopp där jag försöker snåla på strecken, men ändå ger systemet utrymme att fälla en stor favorit, med ett vettigt motbud. 

6 Mellby Free ströks i Sto-eliten under Elitloppshelgen då hon var tänkbart motbud mot Billie De Montfort då Mellby Free var mångas spetsfavorit i loppet trots bricka 8. Det var bästa distansen men tyvärr hade hon dåliga blodvärden som gjorde att hon fick strykas och fin en träningsperiod i stället. Gjorde två lopp i spets för en dryg månad sedan och har gjort bra lopp tidigare efter längre uppehåll än så här. Hon är givna ledarinnan här så även om hon kanske hellre hade velat ha 1640 meter så är hon ändå hästen för övriga att slå och hon har gjort riktigt bra lopp på medeldistans med. 

4 Rebella Matters har höjt sig i Bazires träning och matchas mot hårt motstånd och redan kört in 1,6 miljoner i år. Sist var Face Time Bourbon och Ce Bello Romain de som var före i mål i Belgien så ner i klass nu och räknas tidigt. Känns som ett bra med den här som är lägesgynnad och borde få ett bra lopp tillsammans med det givna spetsbudet. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 10-9-1. C 7-4-2-5. D 6-3.

Jubileumsstayern över 3140 meter och med litet fält är det fördel de på bakersta fållan som vanligt i den här lopptypen. 

9 Racing Brodda är loppets klara favorit och trivs över distansen men lite jämnare borde det nog vara i strecken här då hon inte vinner på beställning efter unghästsäsongerna. Fick form-stärkande lopp bakom Hail Mary sist men var flera längder efter Usain Henna när de möttes näst sist på Visby. Hon ska vara betrodd men inte stor favorit, med på kupongen men klar favorit i fara. 

8 Reckless är nog kanske bästa hästen men galopperar lite för ofta för att man ska vilja lägga allt för många ägg i den korgen. Dubbla galopper och diskad efter fem veckors frånvaro inför det och går säkert framåt med lite tätare start nu och loppet i kroppen. Spår tre i volten och skor på igen gör att det är mer troligt med felfritt nu och kanske visar han sig bara vara bäst här så som hälften så hårt streckad som favoriten rankar jag honom etta på bättre spelvärde.

1 Reddington står 40 meter för de andra betrodda men med bara två till på grunddistansen och bara två på mellanfållan kanske de är ikapp honom lite för billigt för att den här ska ha toppchans. Lär ju sitta i spets och var riktigt bra i långloppet som blev konstigt kört i Halmstad, där han var tvåa så distansen är nog hans bästa. Ska så klart räknas med bra segerchans men bara en av flera i loppet. 

10 Usain Henna visade uppåtform sist och har till och med vunnit lopp över 3500 meter och många långlopp i Frankrike så är absolut bäst på drygare distanser. Bra form och kan gå i bike där de tre mest streckade kör i vanlig vagn är så klart plus. 

7 Apollon De Kacy är mycket bättre än sin resultatrad och gillar distansen. Visst har man inte fått se den där formen han hade för några år sedan då han radade upp segrar i Frankrike men kapacitet finns i massor. Westholm var nöjd med honom i comebacken och han behövde loppet för att få lite fart i kroppen och ska vara framåt nu. Han går i bike trots voltstart och det är fördelaktigt då andra växlar ner på den fronten. 1% är lågt och jag plockar med honom på högt spelvärde. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 7-5-4. C 3-9. D 8-1-7.

Treåringslopp för ston och jag tycker det ser öppet ut på förhand och har sagt det förr, att det kan skilja mycket på treåringarna från en start till en annan. Tänkbart att strecka samtliga och hoppas på en oväntad höjning hos någon mindre betrodd.

2 Seventh Heaven är mycket startsnabb och tränaren meddelar att ingen tar en länd på henne felfri, men det är just det, det kan bli galopp. Stressar hon inte upp sig och håller sig till trav rinner hon nog bara undan över den korta distansen, men det är fler startsnabba som vill söka position och då kan det bli stressigt. Jag garderar och hoppas på tryck på loppet och jag tror att loppet är mer öppet än de tidiga spelarna bedömer. 

5 Good Vibes har klart bäst meriter här med en adraplats i E3 för ston trots besvärligt läge och även en andraplats i finalen av Breeders Course som tvååring, mot hingstar och valacker. Är startsnabb från bra spår och med biken på men tar sig kanske inte till ledningen och hon blir lika gärna tvåa som vinner loppen. Har tjänat nästan två miljoner och har betydligt mer erfarenhet och hårdhet än konkurrenterna så måste räknas mycket tidigt även om det blir utvändigt ledarinnan här. 

Nurmos duo 7 Indra Spirit och 3 Lara Boko ska båda värmas i bike och det bestäms efter det om det blir första starten i de vagnarna och det är så klart intressant. Den förstnämnda får fortsatt Jepson upp och galoppen i hennes debut var för hon blev skrämd av en hund utanför banan så inga osäkra tendenser i övrigt och har snabbstartat vid segrarna efter det. Här kan det kanske bli barfota runt om för första gången men minst en rejäl lättning i balansen. Lara är också startsnabb men dest mer osäker i travet och skulle det bli felfritt hela vägen räknas även hon från ett bättre spår än stallkamraten. 

4 Miss Irma vann sina tre första lopp men var sedan bortlottad två gånger i rad då hon i gillade att gå för länge ute i spåren. Nu är det toppspår och läge för lopp i främre träffen och hon är startsnabb så ska kunna komma ner i rygg på ledaren då finns så klart bra segerchans om luckan kommer. 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 4. C 11-9-12-10-1-3-5-2. D 8.

European Championship for Mares och det ser öppet ut bakom en klar favorit här och jag väljer att låsa på två hästar då det krävs streck för nästan allihop vid bredare gardering. 

6 Mellby Free och 4 Rebella Matters blir mitt lås i loppet då jag tror mig ha ledarinnan och ett bra motbud som ska kunna sitta bra till där framme från sitt fina spår. Och då de värsta motbuden fick bakspår känns låset starkt. 

11 Kali Smart vann Fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen på Solvalla i stark stil men enklare lopp då och nu ställs hon mot äldre och kanske var det lite nedåtform hon visade sist. Kali slog 10 Cicharita sist de möttes och borde nog vara lite närmare henne på strecken. Chicharita är dock anmäld första gången med bike inte givet att det alltid blir som det är anmält och Nurmos brukar säga att man får se i värmningen hur det blir. Matchats snyggt och hårdare mot nu så kanske inte räcker trots biken. 

12 Dear Friend är ruggigt speedig när hon är på humör men just spår 12 är ingen picknick med många tuffingar att runda. 

1 EenymeenyminymoeDK kommer från vinst i Danska Mästerskapet för Ston, så kommer i full form. Hon har en stark spurt att tillgå så skulle hon kunna få rygg på ledaren eller som sämst tredje invändigt med luckor till slut går ingen säker när det är gubben i lådan, Örjan som förstärker i vagnen. 

5 Miracle Tile har toppspår och är startsnabb med bra kusk så den här kanske är först till plankan för att släppa till favoriten och får i så fall ett bra lopp. 

9 Unique Juni är bättre än raden och kommer hon igenom bra så kan hennes styrka fälla avgörande till slut. Klart tänkbar skräll vid bred gardering. 

3 Allegra Gifont har bra spår och kommer från Gocciadoros formstall och här kan det bli barfota runt om andra gången. Men ibland anmäls framför allt utländska hästar med maxad balans och bike för att sedan dra tillbaka på tävlingsdagen.

 

Avdelning 4.

Ranking: A 11. B 1-4-9. C 10-6-8-3-7-5. D 2-12.

En fin proposition för 11 Lipstick Tooma då hon slipper Stoeliten och distansen är nog hennes bästa i det här sällskapet, där hon är lite mer gynnad av längre distans än flera av konkurrenterna. Bakspåret är så klart inte kul men mer oddshöjande då hon visat att hon tål ett varv i tredjespår och ändå har krut kvar att segerstrida. 

9 Arquana As var nästan jämnt streckad med favoriten på de tidigare systemen men nu skiljer det lite mer men den här har mött betydligt enklare motstånd. Hon har fått snabba pengar med 330 tkr tjänat i sina senaste två starter och står ändå hårt inne i loppet och gör första starten sedan i maj. Visst behöver inte Nurmos hästar något lopp i kroppen generellt sett osv men nog är hon ändå lite övertsreckad här. 

1 Dixie Brick är nog Nurmos bättre chans i loppet då hon är härdad i hårdare lopp och håller bra klass och är gynnad av den långa distansen. Drygt fem veckor mellan starterna sist och mer passande med tre veckor mellan nu och sparade krafter med rygglopp i senaste två loppen. Visst är det ganska hög risk att hon blir över från start från innerspåret då hon inte öppnar så bra men tar sig Kontio ut så är hon riktigt bra. 

4 Call Me Brodda är startsnabb och har kanonläge men var med där framme då hon mötte Lipstick 5/6 men trots att Lipstick gick först i tredjespår hela sista varvet så hade CMB inget svar mot den sista biten. Den här har tävlat på och då läget är bra skulle hon kunna leda loppet länge och kommer favoriten bort kan hon vinna. 

8 Digital Class håller stark form men fick tufft spår och behöver en del tur men hittar hon ner i banan och kan rygga favoriten på något sätt så har hon en stark avslutning att tillgå. 

10 Gina Mearas var hårt spelad sist i samma lopp som Dixie Brick var ute i på Jägersro men var inte alls bra då så kanske formtapp här och därav den väldigt låga procenten. Hon står bra inne på pengarna och studsar hon tillbaka något så duger hon bra här. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 7-5-2. C 12-8-11-6-10-4. D 1-3.

Öppet lopp då favoriten 5 Balla You S.M. kommer med två raka nollor och är inte så startsnabb så favorit i fara då loppet är jämnt. 

7 Eight Hour vann sist då han mötte favoriten men spåret är långt ut så risk för vingel här även om hästen är i nyttig form och är nog ganska bra för klassen.

9 Himalaya Sisu har tänt till på barfotabalansen där hon är obesegrad på två försök varav ett var inom V75, över kort distans från bakspår. Ofta bortlottad men visat att hon duger bra torts en repa i spåren och sist gick hon i mål med sparade krafter 

12 Mellby Happy står så klart tufft till med sämsta läget men kommer med ett lopp i kroppen och är anmäld med bike. Hon är speedig och med lite tur med loppet kan hon slå till trots läget. 

2 J.J.Another Vinn är anmäld med bike och barfota runt om så från bättre läge än flera av de betrodda borde han få ett bra lopp och till under 2% är det intressant då det är första gången i bike i sin 28:e start. 

8 Minou Båven är klart minst streckad i fältet på sina 0,4% men är inte chanslös och det säger en del om loppet att det kanske inte skiljer jättemycket från första till sista häst i vinstchanser. Stolopp i lite lägre klasser har generellt sett hög skrällpotential och det här är absolut ett sådant lopp där det inte behöver vara fel att strecka alla. Minou är anmäld barfota runt om och med bike som vid segern högst upp i raden och dessutom är det rejält kuskplus så borde nog ha ett par procents segerchans trots spåret. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 2-10-5. C 7-3-1. D 4-8.

Jubileumspokalen med 1,5 miljoner till segraren och kanske årets bästa startfält i ett lopp och då är det ändå bara öppet för femåringar. 

10 Don Fanucci Zet är favorit och det är så klart väl förberett men bakspår mot så här många bra hästar är ingen picknick och det krävs en del tur på vägen tror jag. Favorit i klar fara men ändå mycket tidig på alla system på visat kunnande. 

2 Hail Mary har fått betydligt bättre spår än favoriten och det finns viss chans att han blir släppt till spets av Click Bait och har den en sämre dag så tar väl Hail Mary ledningen av egen kraft då han varit mycket startsnabb när väl Bergh tryckt av. Hög segerchans så klart men är han lite för nöjd med andraspåret och inte laddar så kanske han kommer fram för sent för att överta och får gå utvändigt men ändå bra segerchans  även från den positionen då det kan vara många längder före favoriten. 

6 Aetos Kronos är i riktigt bra form och inte beroende av något speciellt löpningsförlopp och kan vinna loppet på många sätt. Han har en ruggig avslutning att tillgå och jag tror han måste ha riktigt hög segerchans här. 

5 Click Bait är väldigt startsnabb och tar ledningen från perfekt utgångsläge och skulle det strula det minsta för Hail Mary med aktionen eller liknande så är det inte alls givet man släpper ledningen. Bra chans från spets i så fall men kommer Hail Mary i stark stil och ser formstark ut inför uppgiften så kanske man släpper och får då ett fint lopp i rygg på den och då kan det bli vinst om luckan kommer med. 

3 Admiral As har sett ruggig fin ut i snällare matchning än många av konkurrenterna här och kanske tar det ut sin rätt, att det blir svårare att slå de bästa om man knappt mött riktigt bra motstånd tidigare. Jag ser honom som klart överstreckad här och betalar inte för honom, klart medveten att han skulle kunna överraska än en gång på mig. 

9 Alradjah One var väl en liten besvikelse sist men var ute i Åbergs och hade inte startat på en månad så går säkert framåt med loppet och har siktats hit. Under 2% är lågt då han stod i 5 ggr pengarna sist mot bland andra Whos Who och Very Kronos och ska vara bättre nu. 

8 Iggy B.R. är förmodligen Norges bästa femåring och har näst mest startpoäng i fältet då han har kvar segern från Norska Derbyt i raden. Att han bara är streckad på 0,4% säger en del om klassen på loppet och även om jag inte tillmäter honom speciellt höga segerchanser tycker jag ändå att det är anmärkningsvärt. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 3-9. C 10-1-2. D 6-4-7.

I ett litet fält där en är struken på startfållan och det är bara fyra där framme och fem på tilläggsfållan så inte många att runda för fyraåringarna som står med 20 meters tillägg. Favoriten är grön och alldeles för hårt streckad så jag tar ställning och spikar mot. 

8 Rome Pays Off kanske ser ut som den ständiga tvåan då han var tvåa i både Kungapokalen och Sprintermästaren i år och trivs på den korta distansen. Ingen Önas Prince mot den här gången och sist körde man inte så hårt då det var svårt att nå Sister Sledge som höll spets. Nu är det stor skillnad, även om favoriten kommer till ledningen så kan det bli så att de andra tre där framme radar upp sig invändigt och det kan bli enkelt att glida fram utvändigt. Mot en som bara tjänat 370 tkr på sina 12 starter borde det vara bra chans att Rome Pays Of visar sig vara bara bäst och han lär komma iväg bra från sitt tredjespår i volten. 

3 Asteroid är så klart bra och att man tjänat lite som unghäst behöver man inte alltid ta så hårt på då många har betydligt högre kapacitet än de visar genom tjänade pengar. Hästen kan ju hjälpa att han matchats snällt men här blir det tuffare mot. Hade det varit lite större fält hade jag bedömt honom som en bättre vinstchans men då min idé i loppet kan vara nära tidigt så kanske det blir svårare för favoriten att stå mot, än om det varit fler för de där bak att runda. 

Garderar jag loppet stannar jag inte vid min idé och den stora favoriten utan jag streckar ytterligare två till där bak. 9 Boston Wise L. är stark och i absolut toppform så lär vara med på fotot här. 10 Chestnut Hill är bättre än raden och visar han full kapacitet så lär han vara med och göra upp om seger, speciellt med rejält kuskplus den här gången. Passande distans och mycket spelvärd procent så garderas loppet är det verkligen bra för systemet att ha med den här som rejäl kantboll i sista avdelningen i ett streckspel. 

1 Bidensky gör debut i Redens regi och kan så klart behöva lopp i kroppen men hur ofta har vi inte sett ruggiga höjningar redan direkt i hans träning. Bästa spåret och Örjan upp och kanske släpper man till favoriten men kommer den bort kanske den här leder loppet länge. 

2 Crak Di Girifalco har bara en start för Nurmos men går säkert framåt med loppet och vann ju då. Nu är det aviserat barfota runt om och spåret är bra så även om han står hårt inne i loppet och fick spår två i voltdebuten så kan det vara en tänkbar storskräll med rätt lopp. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-7-8-9-10.

Avd.2: 2-3-4-5-7.

Avd.3: 4-6.

Avd.4: 11 Lipstick Tooma

Avd.5: 2-5-7-8-9-12.

Avd.6: 2-5-6-10.

Avd.7: 8 Rome Pays Off

1200 Rader som kostar 600 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 1-7-8-9-10.

Avd.2: 2-4-5-7.

Avd.3: 4-6.

Avd.4: 11 Lipstick Tooma

Avd.5: 2-5-7.

Avd.6: 6 Aetos Kronos

Avd.7: 8 Rome Pays Off

120 Rader som kostar 60 kronor. 

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.