Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 13 Miljoner Jackpot V86 Solvalla 11/8

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86 på Solvalla den här onsdagen har en Jackpot på 13 miljoner kronor och det är så klart extra intressant då. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Svensk Travsports Unghästserie i fyra av loppen där det är låga klasser på unghästarna och då kan det bli överraskningar. Ytterligare något fint fyraåringslopp i hög klass och annars ganska fina lopp så kul omgång. 

 

Bästa Spiken!

Många unghästlopp och då är det svår-spikat där det kan vara bra utveckling på hästarna så svårt att hitta riktigt troliga spikbud i omgången och jag spelar med bästa spiken i ett ”vanligt” lopp. I sista avdelningen kommer en häst ut som jag hade under samma rubrik då han vann i totalt överlägsen stil på Visby näst sist. 4 Mateo De Reve var inte favorit då heller men med bike på och barfota runt om kördes han till ledningen ut ur första svängen trots spår åtta bakom bilen. In mot sista svängen satt Goop bara och tittade sig omkring och kunde nog släppt av honom lite när som helst och vunnit med ännu mer om han velat för när han lättade på tömmarna var ingen nära att hänga på. Sist kom de med mer pengar från 20 meter bakom honom nära tidigt i loppet men själv fick han överta ledningen efter en bit och stack undan med flera längder då med till slut. Läget är desto bättre nu och ytterligare och då han ser ut att gå framåt rejält med loppen så med biken på som näst sist och utan skor som senaste två så är det nog hög chans för spets och slut från toppspår. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är det ett lite startfält för riktigt bra fyraåringar över kort distans. 

6 Boston Wise L. är bra och fick med sig lillpeng med lite sparat i Harpers och har varit bra efter det. Ganska startsnabb och ger övriga upp och släpper till honom kanske loppet är över men då Melander har ett par riktigt tuffa utmanare invändigt tror jag inte de ger bort loppet. Visst är den här tuff nog att vinna på andra sätt men klart mer chansartat om det blir lite svar och motstånd på vägen så över 50% är nog i överkant. 

5 Chetsnut Hill får eventuellt helstängt huvudlag på den här straten och från toppspår i litet fält går det ju inte hamna allt för dåligt på det. Haft sämre lägen i sina starter i Sverige och inte lätt att ta något från bakspåren över kort distans i fulla, hårda fält. Kort distans ska vara hans bästa och utan galopp och lite effekt på huvudlagsändring så måste segerchansen vara mycket högre än de 5% han är streckad på. 

3 Capricornus är en av Melanders tre hästar i fältet och från bra spår med Magnus A fortsatt upp över rätt distans så ska den här räknas tidigt. Två lopp i Sverige nu efter lång tävlingsfrånvaro och går garanterat framåt rejält med loppen i kroppen. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 5-7. C 8-9-1-4. D

Tilläggslopp i hög klass och med runt två miljoner på hästarna som står 20 meter efter den stora favoriten är det troligt att någon av dom ska få ett bra lopp och då ska man absolut kunna fälla favoriten här. 

5 Champ Lane ska gå barfota som vid segern i Derby-uttagningen för tre starter sedan, i finalen var han sjuk. Sedan startade han inte förrän nästan ett år senare och har bara ett lopp i kroppen då han slog enklare gäng. Nu gör debut mot äldre hästar som precis tagit sina kliv i Gulddivisionen och det borde inte bli allt för enkelt. Nära 60% är i klar överkant även om han har försprång mot de värsta och ska gå barfota nu. Ingen utanför sig och ska väl kunna komma i väg bra trots fem men det brukar ju inte bli snabbstarter därifrån och tilläggshästarna kan vara riktigt nära tidigt. 

6 Global Undecided är favoritens stallkamrat och är nog fältets bästa häst då Champ Lane har betydligt färre lopp innanför västen. Han provade gulddivisionen sist och gick bra bakom hästar och med loppet i kroppen så är det nog läge för bra prestation då han dessutom kan gå i bike från spår ett på sin fålla. Vinsten längst upp i raden med, från en final i Silverdivisionen så många poäng ryker vid dålig prestation nu så det borde inte bli allt för passivt upplägg. 

7 Remarkable Feet kommer med två lopp i kroppen efter comeback och den här har vunnit Silverdivisionen i år och gått ur den klassen nyligen så ska kunna hävda sig bra här. Går framåt med loppen i kroppen och räknas med bra chans. 

8 Flash Håleryd var positiv som tvåa bakom Pacific face över 4100 meter sist och visade klar uppåtform. Han vinner inte så ofta och senaste vinsten kom just i början av augusti i fjol, i Silverdivisionen. Han möter tufft motstånd mest hela tiden så klart men är tuff själv med när det stämmer det visade han sist, även om det bara blev en andraplats. Han kanske får inrikta sig på långloppen framöver då han visade sig trivas där men kommer favoriten bort kan han mycket väl överraska här. 

9 Colibri Des Pins är kanske tänkbar storskräll och han skrällde rejält för Jepson näst sist då på just Solvalla. Bättre proposition för honom då och han har bara vunnit 4/108 starter och kanske ska få det vårt nu. 

1 B.T´.S Viclando får kuskplus och kommer med två raka segrar. Visst i enklare gäng men han är startsnabb från bästa spåret och kan välja att släppa om favoriten går felfritt. Rygg ledaren kan man alltid skrälla från. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 10-2. C 3-9-7-1-5-12-11. D 6-8.

Treåringslopp för ston, stängt vid 100 tkr tjänat och det är väldigt låg klass så klart. 

En ganska stor favorit från bakspår som inte vunnit lopp ännu där hon tjänat totalt 70 tkr och det gör det så klart till favorit i fara även om 10 Felicia Zet varit bra som tvåa i alla sina starter. Firma Reden/Khilström ska alltid passas men oftast lite extra när det är större lopp och det finns större uppgifter för den här i höst så inte givet att det blir offensivt upplägg här. 

4 Dandruff hade bytt foder inför förra starten och var inte på topp, vant sig mer nu och mötte en stark motståndare den gången. Det är så klart tufft mot för klassen nu med men hon ska vara klart förbättrad nu så måste tas på allvar från toppspår. 

9 Loaded Leila låter det bra på i träningen och rygg på startsnabb så kan komma igenom i andraspåret på bra sätt med lite tur. Inte helt borta trots bakspåret och en av de med lite högre segerchans i loppet då hon nog går framåt med två lopp i kroppen efter uppehållet. 

Garderar man vill man ju hitta skräll och jag tycker två lägesgynnade i 3 Visual Alert och 2 Dior Tilly är intressanta. Bröderna Magnus och Mats rattar och båda hästarna är startsnabba så får bra lägen där framme och båda ska lättas i balansen. Lättare skor än tidigare runt om på den senare och eventuellt barfota bak och lättare framskor på den först nämnda. Båda ska räknas med lite högre segerchanser än de tidiga spelarna bedömer. 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 3-1. C 2-9-5-8-10-7. D 6-11.

Fyraåringslopp för ston som är stängt vid 250 tkr och det är ungefär samma kass som lägsta klassen inom V75 och då vet vi att allt kan hända (då bland annat en till under en halv procent skrällde i lördags). Jag tror mig dock hitta väldigt högt spelvärde i att spika här. 

4 Keira De Veluwe har kört galopp på slutet men är hårt betrodd varje gång trots flera dåliga utgångslägen och blir nu lite mindre streckad än hon brukar vara, tack vare sin klart missvisande rad. Visst är det chansartat men spåret är riktigt bra nu och biken är fortsatt på som hon var bra två med för tre starter sedan, den hade hon även sist då hon blev över i starten och fick ta sig ut en bit ner och tröttnade i attacken vilket resulterade i galopp. Hon var hårt spelad mot bland andra Globalizer och Helluva Am i uttagningslopp till StoChampionatet, det hade 1,8 miljoner respektive 600 tkr på sina konton så klart ner i klass nu. Är nog bara bäst här och tycker det bara är galopp mot och som bara tredje-streckad är det läge att ta ställning. 

3 Honfleur Mearas är nästan dubbelt så hårt streckad som min idé men har också osäkra tendenser och kommer även hon från galoppmisslyckande. Hon är dock startsnabb felfri och blir väl favorit på spetschansen men har varit ute mycket enklare gäng min idé stött på och det brukar spela roll. Helt annat motstånd än hon är van vid och hon har näst minst pengar på kontot här. 

2 Habit Silvio har höjt sig på barfotabalans i senaste två starterna och hela Goops stall går starkt för dagen. Fungerade bra med långresa sist och har vunnit ett par lopp tidigt i karriären så från bra spår finns chans men lite överstreckad då hon möter någon som jag tror blir för tuff. 

1 Make My Dream har tre lopp i kroppen efter uppehåll och regibyte så intressant då hon nu lättas i balansen. Barfota bak kanske ger bättre startsnabbhet och kan hon överraska lite i spetsstriden leder hon loppet länge. Det troliga är dock att det blir rygg på ledaren och det är bra position i den här lopptypen då det ofta blir luckor. 

9 Devs Dandelion är inte startsnabb så kanske inte så missgynnad av bakspår som andra skulle ha varit, då hon har styrkan som vapen. Lite tur och rätt ryggar så kan det gå då hon nog är den med högst segerchans av bakspårshästarna då hon vann lopp på Solvalla så sent som för några veckor sedan. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 5-6. B 3-1. C 4-2. D 8-7.

Stänger loppet på tre streck i 6 Boston Wise L., 5 Chestnut Hill och 3 Capricornus då Melanders hästar fått spår invändigt om den lite för stora favoriten. Jag tror utmanarna är mer gynnade av distansen än vad favoriten är dessutom. 

1 Hector Sisu har jag haft med och rankat upp som skräll vid några tillfällen på hans startsnabbhet, men jag har blivit lite besviken på honom tyvärr. Nu är han andrahandare på tidiga kuponger och överstreckad på det och även om han lyckas hålla ledningen så brukar han ju släppa ifrån sig den. Det blir förmodligen ett lopp i rygg på ledaren och då brukar ju få svårt att hinna dit om luckan skulle komma, så chansartat även om han visade klar uppåtform sist.

Övriga borde få svårt och bra att plocka bort en av de betrodda när man spelar med få streck, för att systemet ska få så bra potential som möjligt med små justeringar mot kollektivets systemuppbyggnad. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 3-4. C 5-8-10-9-2. D 1.

Treåringslopp där de får ha som mest 150 tkr på sina konton och det är så klart väldigt låg klass där många går framåt i utvecklingen för varje start och även går framåt för varje veckas träning. 

3 Mister Invictus blir för stor favorit även om det kanske är mångas givna förstahäst i loppet då han har spår invändigt om de värsta motbuden. Pausat inför det här det här och tre segrar och en andraplats på sina lopp, där han satt fast med sparat då han var tvåa. Ingen av hästarna här ska vara helt toppade inför det här loppet då alla har större uppgifter i höst, därav är det inget vidare värde att gå på en stor favorit även om det här är en riktigt bra häst som får första gången Örjan upp. 

7 White Walker har också varit ifrån lite efter att ha skadat sig lite inför tilltänkt start men inte stått över allt för mycket och tränat starkt inför det här. Han har liksom favoriten bara gjort fyra starter och varit bra i alla, den här är faktiskt obesegrad och jag tror han är snabbare från start. Båth vill att han ska få lite tuffare matchning inför höstens större lopp och säger vidare att han har inga problem med att Erik ska ge honom en rejäl genomkörare här. Nedstruken ett spår och kommer den här till ledningen blir han nog svårpasserad och det blir mitt förstastreck på att han är min knappa spetsfavorit och då han startar obesegrad, som man måste gilla. 

Liten comeback för båda betrodda och risk för vingel från spåret på min idé gör att jag fyller på med många hästar här, men den djärve chansspikar min A-häst. 

4 Lorenzo Boko och 5 Thats So Clever är båda lägesgynnande och den först nämnda får lite kuskplus och har betydligt mer erfarenhet än många av konkurrenterna. Båda kommer från stall med bra statistik och den förstnämnda tror Riordan ska kunna en 13-tid här. Den senare är startsnabb och ska vara uppåt i form efter att ha varit dålig i halsen sist. 

8 Luca Vialli Boko och 10 Illuminati K.W. är nog inte så missgynnade av sina lägen då det är litet fält efter en strykning och bara tio anmälda från början. Den förstnämnda var nog lite sämre näst sist på grund av resa i hög värme och studsade tillbaka på bra sätt sist. Den senare har en del galopper i historiken och kanske blir det lättare att få felfri från ett mindre stressigt bakspår och han går barfota fram som senast (även om det inte är noterat vid senaste starten). 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 3-6. C 4-9-5-8-7. D 3-12-11.

Fyraåringslopp som är stängt vid 150 tkr tjänat och även här gäller samma som i de andra årgångsloppen för dagen, alla siktar nog mot andra lopp. Därmed ska kanske inte alla vara helt på topp hit och det är nog ingen som vill sänka sina hästar med överdrivet offensiva styrningar och det finns hög risk att ledaren rinner undan i flera av loppen. 

1 Double O.Seven är loppets spetsfavorit men utmanare saknas inte och från innerspåret är det inte helt givet att det går. Hade vingelläge mot i ganska hårt lopp för klassen sist och här kör nog Goop vad det går för att hålla ledningen så även om någon skulle vara snabbare öppnar han snabbt nog för att kunna ta sig ut. Hög segerchans men ska kanske inte vara nära 50%. 

3 M.T.Powertool, 4 Hanibal Face och 6 Excalibur Zet är alla tre startsnabba med, så de utmanar favoriten i spetsstriden och om någon lyckas att ta sig förbi så ökar chansen för den så klart. Alla nämnda ska kunna få lopp i främre träffen oavsett och har favoriten en sämre dag så kan någon av de andra slå till. Alla tre ska vara bättre till den här starten än i sina senaste starter enligt respektive tränare och mest intressant är att Powertool ska gå första gången i bike till den här starten. 

9 Hamilton Atout är den med högst segerchans av bakspårshästarna och har rygg på favoriten, som är stallkamrat. Håller favoriten ledningen kan den här få rygg på ledaren och då lär man nog försöka bjuda luckan till slut. Första gången Jepson upp är intressant. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 11. C 12-15-9-3-8-6-10-14. D 5-4-1-7-13.

Spårtrappa och då brukar jag leta vinnare från sämre lägen då de helt enkelt brukar stå riktigt bra inne och slipper hela 20 meter tillägg som de haft i de mer traditionella lopptyperna. 

3 Maragareta Tooma har dock lite för lite på sitt konto i förhållande till sin kapacitet och ska väl vara favorit trots hälften så mycket på kontot som många av värsta konkurrenterna. Man tål ju som bekant någon riktigt stor favorit på V86 och det behöver inte vara fel att spika henne på ett mindre system, men då rekommenderar jag att man spelar med tre spikar för att få med fler kantbollar i andra lopp. Hon blir kanske lite för stor favorit då det är nära 70% och på större system är hon intressant att försöka fälla. 

11 Zante Grif kunde haft betydligt mer på kontot då hon blev diskad i ett Diamantsto-lopp för trängning och varit fortsatt bar efter det. Ofta jobbiga lägen från tillägg i hårda lopp mest hela tiden och är klart bra för klassen. Hon är värsta utmanaren och tänkbar att låsa med den här men jag lutar åt att med ett par skrällar med. 

15 Miss Silver har klart mest tjänat med över 900 tkr på kontot mot favoritens 360 tkr och det är stor skillnad på vad de mött och den här kommer från seger mot betydligt mer rutinerade motståndare. Visst var det från spets och helt annat läge nu men det är oftare än många tror som skrällarna kommer från just de absolut sämsta lägena i spårtrapporna och den här är inte borta. 

Goops har fyra hästar till start där kanske tre av dom har segerchans 12 Beuty Wind, 9 Myse D’Erpion och 8 Galant Sisu där den sist nämnda ska gå i bike som hon fungerat bra i tidigare. Galant Sisu provas med ny kusk och är startsnabb så kan komma bra till trots spår långt ut bakom vingen. Myse är Goops val av sina så kanske den med bäst chans av hans hästar även om jag tror mer på Beuty som körs av Jepson. Beuty Wind var betydligt mer spelad än Myse sist de möttes i en final i Diamantstoet och Beuty var klart före i mål och har hunnit med en start till sedan dess. Hon har 13 bland tre, varav 6 segrar på karriärens 20 starter och står bra inne i loppet. 

3 Mill Cava var bra som trea i uttagningslopp till StoChampionatet så rätt klass nu och är startsnabb och får bra position där framme och är därmed tänkbar skräll. 

6 Secret Snap kanske inte räcker men kommer favoriten bort så ska den ändå nämnas då det är körspö och rejält kuskplus. Kommer från seger så formen är bra och Kontio har fått fart på många mindre startsnabba bakom bilen förr. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 1-2. C 5-3-6-10. D 7-11-9-12-8.

Se “Bästa Spiken!”

4 Mateo De Reve står lite hårt inne i loppet men det ser ut som han har alldeles för lite pengar på kontot efter de senaste, totalt överlägsna vinsterna. Det finns lite frågetecken för formen hos värsta motbuden på pappret och då han är startsnabb ska han kunna utnyttja spåret och kommer han till ledningen så vinner han nog oftare än varannan gång här. 

2 Bugatti Miles har många anhängare, med rätta och jag gillar honom med. Han är dock inte lika startsnabb som min spik och kanske är Örjan lite för nöjd med att redan sitta i andraspåret så det kan bli att man blir kvar där när andra fyller på. Han har inte startat sedan i maj så kanske behöver lopp i kroppen med och sitter min idé i ledningen så är det inte givet att den här plockar ner honom även om det är full form. 

5 Made Of Stars är anmäld barfota runt om vilket så klart är intressant om det fungerar men inte heller han har startat sedan mitten av maj så frågetecken för formen där med. 

3 Suarez står bäst inne på pengarna och är rejäl från bra spår men också han har tveksam form och har varit struken sedan senaste starten, som var i maj den med. 

1 Amalencius B.B. nämndes tidigt I tipsen sist och rankades högt trots låg procent men det justerades lite under sista timmarna och den här är riktigt bra för klassen. Den enda av motbuden till min idé som visat väldigt bra form. Han blir nog värsta utmanaren men är kanske inte tillräckligt snabb att svara upp innerspåret. Skulle Claes ladda vad som går och svara min spik så kan den här vinna från ledningen. Mitt tips bygger dock på att den här inte ska kunna svara men får ett lopp i rygg på ledaren kanske så första utmanare om luckan kommer. 

 

Stora systemet

Avd.1: 5-6-7.

Avd.2: 2-3-4-9-10.

Avd.3: 4 Kiera De Veluwe

Avd.4: 3-5-6.

Avd.5: 3-4-5-7-8-10. 

Avd.6: 1-3-4-6-9.

Avd.7: 3-11-12-15.

Avd.8: 4 Mateo De Reve

5400 rader som kostar 1350 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5-6.

Avd.2: 2-3-4-10.

Avd.3: 4 Kiera De Veluwe

Avd.4: 3-5-6.

Avd.5: 7 White Walker

Avd.6: 1-3-4-6-9.

Avd.7: 3-11.

Avd.8: 4 Mateo De Reve 

240 rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!