Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Åmål 1/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Åmål är en av få 800 metersbanor med oerhört kort upplopp med sina 105 meter är det väldigt viktigt att sitta i främre träffen när man går in i sista svängen. Mycket högre vinstprocent för den som leder loppet jämfört med snittet på svenska banor. Enda banan som kör i högervarv i Sverige med. Spelstoppet på GS75 är 15:00, söndag eftermiddag. 

 

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt när man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. 

På andelsspel är det med lite extra häftigt då det går in och man markerat för GS7 som när jag spelade in 460.000 en omgång tidigare i somras på en omgång som annars gav 180 tkr. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det ett ganska lågklassigt kallblodslopp där det är delat favoritskap på 11 Gomnes faks och 10 Ramstads Kristian som båda har besvärliga lägen och det är inte alls givet att de kommer bra på det från bakspåren. Ramstad Kristian är klart missgynnad av bakspåret då han inte kan utnyttja sin startsnabbhet och tränaren ser värsta konkurrenten som en tuff nöt att knäcka. Jag håller med och tror att Gomnes Faks är bättre än konkurrenterna här och ska gå med körspö första gången så det är med intressant detalj. Norska kallblod är lite tuffare, framförallt i de lägre klasserna och den här borde köras offensivt här och segerchansen är hög då han varit allt bättre i år. Bakspåret är så klart chansartat men också ”oddshöjande” så chansar och spikar trots spåret. 

 

 

Gå Kort!

I ett ganska lågklassigt stolopp i femte avdelningen sticker tre ekipage ut på streckfördelningen och jag väljer att låsa på två av hästarna. 

1 Princess Of Aloha kom till David Perssons träning i våras och är fortsatt osäker med galoppmisslyckanden i ungefär varannan start. Spåret är så klart chansartat men om hon trivs med högervarvet och går felfritt så har hon kapacitet att vinna i det här gänget. 

5 Spinofhope L.B. har desto bättre utgångsläge med körsven som kan banan men det mest intressanta är att hon går barfota runt om första gången. Hon är startsnabb och sitter hon i spets så är kusken kanske mest känd för att inte släppa till någon. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 10-7-3. C 5-2-1-8-12. D 4-9-11.

I första avdelningen gillar jag att försöka hitta spik och här har vi ett bra alternativ från fint spår på banan och då det ser lite tunt ut bakom tror jag att favoriten är bara bäst. 

6 M.T.One Wish är stark och verkar lättplacerad utan ha den riktiga speeden som krävs för att spetsa. Provats med lite olika utrustning och inte fått någon effekt av biken så inte så orolig att man provar att växla ner till vanlig vagn igen då det är snäva svängar här. Lite minus att Jepson valt bort henne men behöver nog inte tyda på att 10 Hera Sisu skulle vara så mycket bättre häst, (som han valt att köra). Micke J första gången upp behöver inte vara fel och då kanske det körs resolut mot spets och då tror jag hon ska försvara sig bra. Har varit bra i många starter på slutet men mött bra hästar och sist var det betydligt mer meriterade hästar mot i spårtrappa så klart ner i klass nu. Tror hon kan vinna även från utvändigt och räknar med offensivt upplägg. 

10 Hera Sisu blev Jepsons val av de två och tror att det beror mer på att han lojal mot Martinsson än att han håller den som speciellt mycket bättre. De är nog ganska likvärdiga hästar men från det här bakspåret blir det problematiskt då hon inte kan utnyttja sin startsnabbhet, men har en bra speed att tillgå.

3 Jatzy Jazz drar en hel del streck på att hon avslutade med snabbt sista varv vid segern från ledningen i P21-lopp näst sist. Stod sedan bra inne i ett billigare lopp än detta, då det var spårtrappa och var åtta i mål. Möter ett par bättre nu och är klart överstreckad. Visst kan hon ta spets och då kan det gå men tror inte hon står mot om favoriten körs offensivt. Svarar hon den kan hon få stryk av smygkörda istället. Kan eventuellt bli första bike nu och det hinner man ju se inför tävlingarna och blir det så är hon mycket mer intressant. 

7 Highland Sisu fungerar på banan och visade klar uppåtform sist och räknas igen vid gardering. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 10. C 3-2-5-9. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

Spikar i öppet lopp för många och förutom min klara förstahäst är det vidöppet även för mig och garderar jag tar jag alla. 11 Gomnes faks borde bara vara bäst men kommer han bort är det svårt. 

3 Bjönemyr Dennis har ett lopp i kroppen efter några veckors frånvaro och man väldigt nöjda med honom i comebacken då han satt fast med sparat. Bra spår och kanske kan ta sig till ledningen tidigt här. Har gjort det bra på banan tidigare och står bra inne i loppet, men som sagt inte givet att han får spets då han har en startsnabb utvändigt som kanske provas i ledningen igen. 

5 Trö Faks kördes i ledningen sist och var tidigt slagen så man kanske släpper spets den här gången om man kommer dit. Bra spår och från rygg på ledaren kan han överraska. 

9 Isbjörn har bra fart men gör comeback efter skadebekymmer och inte ett lopp sedan 2019 så borde behöva något lopp i kroppen, men kapacitet för att vinna direkt. 

2 Harald har segern högst upp i raden och behöver framskjuten placering för att inte tappa alla startpoäng. Har visat att han klarar banan och från bra spår bör han räknas. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 2-8. C 3-1. D Övriga.

Riktigt låg klass på loppet och här kommer omgångens största favorit ut så läge att försöka fälla då ingen ska vara så hårt spelad här. 

2 Mellby Ia ligger man lågt med tidiga intervjuer och ändå blir hon omgångens största favorit. Ett av två ston i öppen klass här och har nog andra uppgifter i sikte men visst kan hon vinna då hon står på benen är hon ganska startsnabb men favorit i fara och högt spelvärde att gardera på i loppet. 

6 Global Billboard har galopperat bort en del pengar och är inte att lita på men bra i felfria loppen och dagfinn har vunnit med honom då han kört vid ett tillfälle tidigare. Bra chans felfri men jag streckar fler då båda betrodda skulle kunna vara borta tidigt här. 

3 Matadore har fungerat i högervarv tidigare och senaste var han störd för att man satt vagnen fel och det gör man nog inte om igen. Han kändes tydligen väldigt fin annars och här ska han köras som det är bästa hästen enligt tränare och körsven. 

1 Wilhelm Tell är startsnabb och har vunnit på Åmål från spår ett tidigare och man laddar vad som går och rygg på ledaren behöver ju inte vara fel heller. Ordning inför detta och tränaren är optimistisk om chanserna. 

8 Keziah Boko har klart missvisande rad och vann två lopp i rad i vintras i tidigare regi. Har man hittat rätt på honom hos Svanstedt så lär han visa att han är i för låg klass. Man har lagt om träningen och laddar från start trots spåret då han är startsnabb och nu blir det hel- eller halvstängt huvudlag efter att gått med öppet. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 10-5. C 6-9-4-1-12-2. D 7-8.

Lite bättre klass på det här loppet än tidigare avdelningar och tänkbar spik på favoriten här, men intressanta ändringar på ett av motbuden gör att jag dubblar systemet. 

3 Atlas Font har en hel del galopper i raden och man provar lite olika balanser och sist fungerade inte barfotan alls. Nu är det skor på igen och med fortsatt Jepson upp är det klart plus mot Fiore som normalt sett kör honom. Bra spåret och jag hoppas på felfritt den här gången då är han nog bara bäst då han kan öppna bra bakom bilen och kommer han till ledningen så har jag svårt att se någon plocka ner honom. 

Blir kanske för stor favorit då han stigit en del på strecken och det saknas inte motbud så låser med en med intressanta ändringar. 

5 Global Unesco har kastrerats i maj och även om det är fyra raka galopper i formraden är det ändå mycket intressant nu. Segern högst upp i raden och förlorar alla startpoäng om man inte får bra placering nu och dessutom barfota runt som den vann på vid första försöket så. Startsnabb och är han stabilare som valack så är det mycket intressant till för låga procent. 

10 Digtal Lucky är tuffast mot min duo trots bakspår och Gylling brukar köra offensivt men klar skillnad i rutin på körsvennerna här. 

6 Violette face är näst mest streckad men det är ensamt sto i öppen klass som riskrar hamna på vingel här. 

Lägesgynnade 4 Rajs Oh Lord  är startsnabb och tar man sig förbi favoriten i starten så blir det bra lopp i rygg på ledaren om man släpper. Körs av rutinerad kusk som gärna kör i ledningen men den här hästen vinner sällan även om det är en etta i formraden nu, men det är från breddlopp.  

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 1. C 9-3-8-7. D Övriga. 

Ser det som ett ganska starkt lås med den jag tror har högst kapacitet i 1 Princess Of Aloha tillsammans med den troliga ledaren i 5 Spinofhope L.B. Båda går på bästa balansen, barfota runt om och båda körs av kuskar som kan banan och tror man har hög chans att ”överleva” loppet med de två. Ska man börja gardera brett här kan man lika gärna ta alla är känslan och bra att försöka gå kort. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5-10. B 7-9-4-3. C 8-12-2. D 1-6-11.

Lopp över 1680 meter som håller ganska bra nivå på hästarna för klassen de är i och jag har svårt att få grepp på loppet och jag fastnar nog i att det krävs en del streck här. 

5 Upcoming Artist är det aviserat första bike på och barfota fram som är en av hans bästa balanser efter att ha gått med skor flera starter i rad. Från bra spår och med utrustningsplus ska han kunna ta sig förbi invändiga i starten kanske och i ledningen är vinstchansen så klart lite högre än procenten antyder. 

3 Aces High är nog lite snabbare från start än alla andra här men man brukar släppa ledningen med den här och körs ofta i rygg på ledaren. Inte vunnit lopp i år men från fint spår och lopp i rygg på ledaren kan han vinna nu då formen är helt okej. Kanske lite överstreckad nu. 

4 A Deal Is A Deal är ganska startsnabb från toppspår men inte säker på att han svarar Upcoming Artist och då blir det väl utvändigt för den här. Det finns dock en bra chans att man får ett lopp i andra utvändigt då favoriten 7 Romantico körs offensivt och avlöser utvändigt. Romantico gör det klart bra allt som oftast och körs nog offensivt och skulle han komma hela vägen till ledningen är vinstchansen hög. Det kan dock bli svar och kostar det dryga spår i inledningen från spår så här långt ut så är det väl trots allt favorit i fara.

8 Roc Star Joli är startsnabb och laddas säkert över den korta distansen men det är så klart vingelrisk från läget och han vek ner sig i ledningen sist och växlas ner till vanlig vagn. Stallet har dock fortsatt form över lag och den här duger i loppet så räknas med chans på det och sin startsnabbhet. STRUKEN!

9 Enjoy´s Top Gun får bra kuskplus efter att ofta körts av enklare körsvenner och här kan både kusk och häst banan bra så ska kunna vinna loppet trots bakspår. Bättre än raden men blir oftare tvåa och trea än vinner så främst ett platsbud men med första Jepson kanske det är dags för vinst nu när det eventuellt blir halvstängt huvudlag i kombination med murphyn på insidan (som han brukar gå med). 

10 Maestro Zon är bättre än raden och matchade hårda kullkamrater som treåring där han var tvåa i E3-final. Mött hårdare motstånd än det här i år med och går ner i klass nu. Helstängt huvudlag åker på nu och vinstchansen måste vara hög trots spåret. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 6-1. C 9-7-5. D Övriga.

Högsta klass på loppet för dagen är i avslutningen men det är skiktat och de tre bästa sticker ut, där de två mest streckade dragit iväg rejält på strecken. Jag spelar med tre hästar för att ha chans att få upp värdet om det skulle vara lågt inför sista. Tror dock att värdet kommer vara bra så man tål en favorit här och tänkbart att spika här med. 

3 Västerbo Lexington vann ett uttagningslopp till Derbyt i fjol i början av augusti så trivs vid årstiden och även om han inte vunnit lopp sedan dess så är han nog bäst här. Visat uppåtform tidigt i sommar med bland annat en andraplats från spår 12 i Silverdivisionen och är kanske bara bäst här. Har dock varit lite sämre i två senaste starterna men han tränar fortsatt bra och kan vara tillfälligheter och han möter alltid stenhårt så när det är betydligt billigare lopp tror jag på hög segerchans. Bergh lämnade återbud och fösta gången Stefan Persson upp kanske bara kan vara positiv ändring som han kan tända till lite på. 

1 Karat Band är ojämnt startsnabb men innerspår är aldrig enkelt och den här har inte startat sedan tidigt i april så kan behöva loppet. Vann det här loppet ifjol och var sölig ut då men avancerade tidigt till utvändigt ledaren och bröt ut mycket ut ur sista svängen men fick behålla segern trots att han kraftigt störde den som blev tvåa. Inte vunnit lopp sedan dess och ett par tuffare mot den här gången än sist så det finns lite frågetecken, framförallt för formen men det finns det ju hos konkurrenterna med och han är bra nog att vinna om han kommer ut. Har kastrerats sedan sist och ofta kan hästar bli bättre då även om det får mindre effekt desto äldre de är när man gör det. 

6 Counterfeighter var ute i stenhård Silverdivision på V75 sist bakom Rotate och Upstate Face från rygg på ledaren var han fyra i mål och kanske borde varit trea för att få toppbetyg men ändå klar uppåtform i senaste två loppen. Startsnabb och ska få bra position och blir det ledningen från bra spår och släpp till favoriten blir det ett fint lopp. Jepson vann 100 tkr-lopp på Solvalla första gången han körde honom så att han kör är plus. Rankar honom före Karat Band på att han ändå visat lite form och har mycket högre spelvärde. 

 

Systemet

Avd.1: 3-6-7-10.

Avd.2: 11 Gomne Faks

Avd.3: 1-2-3-6-8.

Avd.4: 3-5

Avd.5: 1-5.

Avd.6: 3-4-5-7-9-10.

Avd.7: 1-3-6.

1440 Rader som kostar 1440 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.