Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Axevalla 25/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


V75-Omgången. 

Ingen GS75 den här veckan då det är extra V75 på Axevalla, när finalen av Stochampionatet ska avgöras den här söndagen. Axevalla travet är banan har som bekant har Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till.  
 
 
Avdelning 1. 
Tänkbar spik i favoriten 1 Begum Kronos som bara blev trea i sitt försök till stochampionatet. Tillräckligtstartsnabb att kunna komma ut men kan bli fast så gardering är nog på sin plats. Jag spelar nog ändå med några fler här. 4 North Dakota är ganska startsnabb så ska komma bra på det. 7 clockwork är bra i klassen och ska hävd sig trots spåret. 
 
Avdelning 2. 
Öppet lopp och jag tar många här! 11 Beckham är kanske bäst från tillägget med Jepson upp men motbud saknas inte. 7 Hamilton Atout från springspåret med Goop räknas som favorit men 8 Niford Des Baux utmanar med Magnus A från bra smygläge. Mål på med några till är tipset.  
 
Avdelning 3. 
Jättefavorit i 10 Highwy To Hill men jag tror inte han ska vara nära 80% så gardering ätning på din plats här, även om vinstchansen är hög. Carl Johan Jepson och Kevin Oskarsson kör två vettiga motbud från bättre lägen. 5 Ploquepin har matchats mot tufft motstånd och är bättre än raden. 2 Chatty Kronos kommer från vinst i 250 tkr lopp och ska duga bra här.  
 
Avdelning 4. 
Montélopp i hög klass för ston och det är svårt att sätta in hästarnas prestationer i den här lopptypen. Fyra ekipage sticker ut och har svårt att se det gå utanför den kvartetten så billig ”helgardering” med fyra streck här.  
3 Under The Counter var väldigt fin vid segern på Solvalla sist men det var över kort distans och dessutom var det i mars så oklart med formen efter lång tävlingsfrånvaro. Måste vara överstreckad och favorit i fara här till över 50%, kan justeras lite under söndagen så klart då omsättningen är låg när jag skriver det här.  
4 Grande Diva Sisu gör debut i monte och hela Nordströms stall har varit riktigt bra länge och den här kanske bara är bäst.  
8 Up To Me och 6 Donatella Center rids båda av riktigt duktiga ryttare där den förstnämnda ska gå första gången barfota runt om i monté och det kan ge bra effekt. Den senare har tänt till i monté och har en fjärdeplats och annars bara pallplatser på sina sju lopp i disciplinen och lär vara med i främre träffen igen.  
 
Avdelning 5. 
Här är de två mest streckade i Global Agreement och 6 Global Attention jämnt streckade och då är det läge att ta ställning. Den förstnämnda är spikbudet och vid gardering ska man nog strecka fler än de två mest betrodda.   
Avdelning 6. 
Diamantstoet och jag spelar med en på främre fållan som spik då 3 Aurora Show är med där framme från början. Jag tror det är en bättre och rejälare häst än favoriten 6 Mellby Happy.
Favoriten går upp i klass nu och det var betydligt enklare gäng vinsten kom i sist och mitt spikbud har betydligt mer erfarenhet efter att ha gått bra i Italien innan hon kom i Dahléns träning. Från tillägget utmanar så klart bättre hästar men med fullt fält och många att runda kan det bli för långt fram. Alla tilläggshästarna räknas vid bredare gardering men Walins duo 11 Xanthis Delicious och 15 Orlando har bra kuskar och båda ser ut att ha bra form så de är väl värst mot min spik.  
 
Avdelning 7. 
Ranking A 2. B 1-9. C 3-11-8-10. D 4-5-6-7-12.  
Finalen av StoChampionatet med stora pengar till fyraåriga ston och årets upplaga håller bra klass i form av hög nivå på bredden av kullen, utan någon riktig drottning i kulen som sticker ut ännu.  
8 Eagle Eye Sherry var klart bäst som treåring och vann både Trav-oaks och Breeders’ under hösten så var kullens drottning i fjol och har inlett säsongen helt okej. Tredjeplats i Drottning-pokalen som knapp favorit och fick en träningsperiod inför uttagningarna hit och går nog framåt med loppet i kroppen. Hon är väldigt startsnabb men fick spår 8 så mycket chansartat och det gör henne kanske lite överstreckad då det är oklart hur hon ska komma in i loppet. Rankas ner på sämre spelvärde den här gången även om jag gillar henne skarpt.  
2 Hall Of Am borde nog bli favorit men är inte det på tidiga systemen så rankas först på bra spelvärde till under 20% från fint läge. Kul med Magnus A på en av de absolut mest troliga vinnarna i storlopp och vore väl kul om han får en klassisk seger här. Hästen ser verkligen fin ut och verkligen matchats på rätt sätt mot det här. Kanske tar sig förbi invändig häst och blir det ledningen måste chansen vara riktigt bra.  
11 Honey Mearas är loppets tidiga favorit som varit med och huggit bland de främsta i många storlopp och lär dyka upp i segerstriden igen. Går barfota runt som hon bara gjort som tvåa i Drottning-pokalen tidigare och hon är mycket fin så. Norskt huvudlag och så testar man rycktussar i jobb inför det här och blir nog så i första gången i lopp. Eventuellt blir det också första gången med bike så absolut toppning på all utrustning och balans men läget och spelvärdet gör att hon ändå rankas ner ett par snäpp men ska med på alla system.  
9 Globalizer fick välja spår sist av försöksvinnarna så tråkigt med bakspår men då hon inte är så startsnabb (mot de bästa, ännu) så är det kanske ändå lite bättre än 6 med många snabba invändigt. Får rygg på startsnabba och ska kunna komma igenom hyggligt så hamnar hon i bra slagläge har hon en tung spurt att tillgå. Riordan har fullform på stallet och är bra på att ha hästarna som bäst till stora uppgifter.  
1 Global Brilliance ska laddas mot spets men skulle hon bli av med ledningen får hon väl ett bra lopp i rygg på ledaren och med långt upplopp kan det lösa sig även då. Körs i spets om man kan svara så hög segerchans både från ledning och rygg ledaren. Lite ändring på huvudlaget då det blir helstängt med små hål i då hon ska svara bra på utvändiga hästar. Det här det vettigaste hemmahoppet som verkligen matchats med bara det här i sikte och det hade varit väldigt roligt om hon får vinna loppet.  
3 Sayonara gick första gången med norskt huvudlag i försöket hit men det behövdes aldrig ryckas så det kan bli så igen eller så. Hänger man på helstängt direkt och intressant extra växel oavsett. Jepson på Axevalla från bra spår med bra häst ska alltid passas, speciellt med häst från stall med mycket framgångar i årgångsloppen senaste åren men kanske fortfarande lite underskattad som tränare från den stora massan. Bra spelvärde här.  
10 Barbro Kronos tillhör absoluta kulltoppen och vann E3 över medeldistans och var trea i Oaks som treåring men inte riktigt hittat fulla formen som fyraåring ännu. Båth har koll på grejerna och det kan ha varit medvetet efter galoppen i uttagningen till Drottningpokalen och nu kommer hon med två lopp i kroppen hit. Har nog aldrig varit så lite streckad som är  den här gången men är lika bra som de bästa här och får hon ett bra smyglopp ska hon kunna skrälla.  
 
 
Systemförslaget 
Avd.1: 1-3-4-7. 
Avd.2: 1-4-6-7-8-12-13-15. 
Avd.3: 2-5-9-10. 
Avd.4: 3-4-6-8. 
Avd.5: 3 Global Agreement
Avd.6: 3 Aurora Show 
Avd.7: 1-2-3-8-9-11. 
3072 Rader som kostar 1536 kronor.  

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.