Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Axevalla 24/7

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Axevalla är värd för lördagens V75-omgång och det är banan som har Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans, då det långa upploppet gör att fler får chansen till slut. 

 

Bästa Spiken!

13 Maestro Crowe har ett fint stayerlopp i fjärde avdelningen där han bara ska vara bäst och segerchansen måste vara riktigt hög här. Det låter positivt och snarare fördelaktigt att det är första stareten efter uppehåll för honom då det inte alls fungerade med tätare starter. Nu kan han gå barfota igen som han bara gått med i Harper Hanovers lopp där han körde lite för fort och vek ner sig till slut mot världseliten. Annat motstånd nu och visade startsnabbhet på barfotabalansen så från springspåret kan han köras framåt och skulle han komma ner i någon lucka i andraspåret kan han styra på när han vill sedan men ingen fara om han skulle bli hängande, då kan han köra hela vägen till dödens och kanske blir han till och med släppt till ledningen efter en bit med offensivt upplägg. Många borde vilja ha hans rygg och han kan få loppet här. 

 

Gå Kort!

I avslutningen är det en fin Gulddivisionen över medeldistans där hemmahoppet 1 Handsome Brad blir klar favorit som titelförsvarare i lördagens finaste lopp så klart. Han har klar spetschans och därmed hög segerchans med, då formen är på topp. 

5 Milligans School går bra när han får vara med där framme och här har han bästa spåret bakom bilen. Barfota runt om utmanar han favoriten i spetsstriden och han kan absolut vinna från dödens med då han trivs där, så favoriten får inte ha en dålig dag för att stå mot den här. 

3 Short In Cash kan profitera om de två förstnämnda kör mot varandra och Goops häst har växt in bra i Gulddivisionen och utmanade sist Cyber Lane trots betydligt tuffare löpning. Får han lite enklare lopp och hjälp med att tempot hålls uppe hela vägen av de två framför så lär han vara nära i mål över det långa upploppet. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 8-2-4-7-1-6. C 9-12-11-5. D 10.

En riktigt jämn Silverdivision och då väljer jag att ranka många av framspåren först då det kan bli tufft att komma in i loppet för bakspårshästarna med så många bra där framme. 

3 Gustafson är loppets knappa favorit och är ganska startsnabb men tar sig nog inte förbi någon av de invändiga. Blir han släppt till ledningen kan han så klart vinna och han kan kanske vinna även från utvändigt om han är sin bästa form. Det är dock oklart med formen då han gör comeback här och långresa i värmen är så klart med ett litet orosmoment. 

1 Final Dream och 2 Ingo är båda startsnabba och på kort distans kan nog båda tänka sig att köra i ledningen och favoriten får nog inget gratis då. Den förstnämnda är väldigt startsnabb och har god chans att svara upp innerspåret. Den senare har klart missvisande resultatrad och vinsten för fyra starter sedan var på stora banan på Vincennes och det är ingen picknick. Två lopp i kroppen på Ingo och han ska ha bra vinstchans här för om han inte kommer till ledningen kan han bli avlöst i dödens av favoriten och få ett bra lopp. 

8 Beartime är o-spelad av de startsnabba då han fick spåret längst ut men Jepson är duktig på det taktiska och han kanske kan hitta ner i bra slagläge bakom de andra snabbstartarna. Det som är mest intressant här är att han får en bike på sig första gången i sin 43:e start och faller det väl ut så måste han ha mycket högre segerchans än kollektivet bedömer. 

4 Great King Wine får kuskplus nu och har ett bra spår så ska räknas med skrällchans från bra spår. 

7 Zio Tom Jet är startsnabb men många som är det här men riktigt bra form här och laddas nog. Chansartat läge men bör komma ner på bra sätt i banan och ska räknas i den fina formen han håller med lite tätare starter på slutet efter kortare uppehåll efter Elitloppshelgen. 

6 Alcide Roc har få starter i Sverige men står bra inne i Silver och nu blir det bike på, som testades från bakspår näst sist men det blev lite för tufft upplägg då. Startsnabb så ska kunna hitta bra position där framme med biken på från okej spår. 

12 Morotai Degato är ny i klassen men har visat starkt kunnande hela året och hävdar sig nog även i Silver men läget med spår 12 över kort distans är kallt. Ändå tänkbar skräll vid överpace. 

9 Deede Star drar en del streck och har hög kapacitet men är helt ny i klassen så från bakspåret kanske han inte räcker redan nu, även om formen är bra. Han har startsnabba ryggar så ska kunna komma igenom bra men ändå chansartat.

 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 12-2-8-5. C 9-4-10-6-7-9-11. D 3.

5 Yankee Dee är loppets favorit då det nu ska lättas från järnskor med sulor till barfota runt om och tränaren tror på riktigt bra effekt. Det är alltid mer intressant på kantbollar med roliga ändringar än på favoriten, då blir det istället mer chansartat. Nu är det dessutom spår fem i volten och även om många tror det ska gå bra så är det ändå ett orosmoment. Jag streckar på rejält här då ingen känns helt chanslös och jag kan tänka mig att strecka alla här. 

1 Havbergs Classic har bästa spåret i volten och även om han står lite hårt inne på pengarna så väger utgångsläget upp. Sparade krafter som trea sist och det var bra uppladdning inför det här. Har varit bland de två främsta i fem varav tre segrar på sina elva starter och det är en häst som ska duga bra i lägsta klassen då spåret är så bra. Ska kunna hålla ledningen här och blir då hästen att slå men även om det skulle bli rygg på ledaren så måste vinstchansen finnas där. 

2 Namur kommer med bra form och fick ett för honom bra spår då han ska kunna komma iväg bra härifrån. Visst är det tuffare mot men han har visat snabba speeder inte minst sist och skulle kunna komma till ledningen och bör försvara sig starkt därifrån men optimalt är kanske ett lopp i rygg på ledaren med lucka över det långa upploppet. 

8 Whiteligttrotter är ett sto i öppen klass men hon står riktigt bra inne i loppet och det är höga tankar kring henne från tränare och kusk. Micke J kan banan och smygläget är bra i lägsta klassen så ska kunna skrälla till under 3% då hon är bättre än raden och har bra speed att tillgå om luckan kommer. 

12 Luringen La Ma vann på första barfota bak sist och ska lättas ytterligare till den här starten så intressant med första barfota runt om här. Den här har man höga tankar om och man siktar mot derbykvalen men formen är riktigt bra redan nu så han ska ha bra segerchans trots spåret här. Spår 12 i volten är klart bättre än 12 bakom bil så kommer man fram på bra sätt behöver det inte bli helt iskallt. 

4 Upside Face ska räknas trots snävt spår då det är rejäl lättning från järnskor i karriärens alla starter till barfota runt om nu. Kommer med form. 

10 Versace Broline är ganska hårt streckad med rätta då han är bra för klassen men voltstart är en riskfaktor för honom och inte givet att man kommer bra på det alls, speciellt då det är bakspår. Bara en av många som ganska hårt betrodd och kanske överstreckad här. 

 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 3-13 C 4-10-12-15-6-1-5-7-11-14. D 9-2.

Här ligger chansen att få hög utdelning i omgången och även om favoriten kanske är den rätta så är 3 Nymke Brigadoon för stor favorit den här gången. Över 71% är mycket på orutinerade hästar där den här dessutom gjort sina fina lopp i bike när det varit autostartslopp. Nu är det voltstart, som fungerade i debuten för Goop men tuffare mot nu med två frågetecken är det läge att leta motbud även om hon så klart är tidig. 

8 Break Through har ett fint andraspår på tilläggsfållan och då ska hon kunna komma iväg bra så får hon en fin position här och det kostar lite mer för farvoriten där framme så har hon vettig chans att slå den till slut. Tävlade i hårda gäng ett par gånger i rad inför sist då det blev tredjespår till dödens och sedan tredjespår i gen vid attack efter att blivit avlöst utvändigt. Det blev lite för mycket spår på vägen sist men höll bra och stämmer det lite bättre nu tror jag på betydligt högre segerchans än procenten antyder. Jag rankar henne först på högt spelvärde då hon går som tidigare och ett par av motbuden tvingas växla ner i utrustning. 

13 Marble Arch har springspår på tillägget här och ska kunna hitta ner i bra position med Jepson upp. Hon ska duga riktigt bra i klassen. Hon vann flera raka segrar när man började köra barfota i fjol med henne och bra effekt även i år då hon vann i andra straten med den balansen sist och kommer med full form. Lite minus på att det inte bli bike nu, som sist men vann många lopp i fjol utan den. Jepson kan Axevalla och ska kunna skrälla här. 

4 Dream Of Money D.E. later det väldigt uppåt på från tränarhåll och det är väl bara galopprisken i starten som oroar. Häxlägen ett par gånger i rad på slutet och den här ska kunna få rejäl effekt av barfota runt om tror Crebas och då blir det nog offensivt upplägg om hon går felfritt. Knappa 2% är i underkant på det här hemmahoppet och där flera orutinerade ston ska ut på resa i värmen är det klar fördel att tävla på hemmaplan. 

10 Lovely O.O. har varit allt annat än stabil men galopperna har kommit lite när som helst och spåret oroar inte jätte-mycket. Det har varit bra träningsrapporter gång efter annan och kanske får hon betalt nu då hon står riktigt bra inne i loppet och har matchats mot hårdare. Nästa streck om det finns plats för ett till men annars första reserv då hon faktiskt inte fått ett riktigt fullföljt lopp i kroppen på ett tag. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 11-10. C 4-2-5-14-7-8. D 9-1-12-15-3-6.

Se ”Bästa Spiken!” 

13 Maestro Crowe är märkligt lågt streckad på bara 37% under fredagen och måste ha bra chans att vinna loppet nästan varannan gång och är därmed en stark spik. 

11 Reddington var riktigt bra efter ett par körningar i loppet sist mot bland andra Zarenne Fas. Så klart enklare mot nu men det var ändå start 40 meter före Zarenne då och ytterligare häst från startfållan som var med i körningar som var före i mål men diskades för trängning. Nu är det blir det mer passivt upplägg med ryggresa då inte Bergh kör själv men stämmer det är han given utmanare om favoriten kommer bort. 

10 Uncle Töll möter tufft nu men är bra själv och har gått bra på barfotabalansen på slutet i kombination med biken men nu blir det tyvärr vanlig vagn. Ändå intressant debut på den långa distansen och då han står bra inne på pengarna och har en stark spurt att tillgå ska han räknas tidigt vid gardering.

2 Zurich As 21% får bli veckans avslag av de betrodda i omgången då han är klart överstreckad här från mellanfållan. Fördelaktigt med innerspår på sin fålla och med bara på en på grunddistansen finns det bra chans att köra sig till ledningen tidigt men inte alls givet att han är först framme och det kan bli stökigt om de starkare från bakersta fållan kommer tidigt. Upp rejält i klass nu och även om han varit bra så borde minst ett par-tre av de hårdare bli för tuffa här. Tror man dock på vingel för favoriten och för passiva upplägg på andra där bak samtidigt som den här tar sig till ledningen så ska han så klart ha viss segerchans och streckas om man målar på med mycket streck i loppet. 

4 Mojito Day har ett fint tredjespår på mellanfållan och kuskändring till Magnus A här så ska kunna vara den som tar sig före Goops häst till ledningen tidigt här. Kusplus gör nog ett bra lopp och räknas tidigt vid gardering. 

5 Cuenca står riktigt bra inne på mellanfållan här då han hävdat sig på V75 tidigare och slog bland andra Amelencius B.B., G.K.Justus och Berra Steel vid Klass 2-segern i maj. Körde galopp efter en bit i hård final under Elitloppshelgen näst sist och gjorde debut på distansen sist då det också blev tidig galopp. Galopperna på slutet har kommit in i första svängen och inte i startmomentet så spår fyra kan gå och han har nog betydligt högre segerchans än procenten antyder. Kul skrällbud för den som vill gardera loppet. 

14 Dominic Wibb körde Dante upp i vagn med i förra starten, då ekipaget en bit framför galopperade och det borde kanske kunnat undvikas. Krokade även ihop med ekipage i starten men det var kanske varken hästen eller kuskens fel, men minst sagt blev det en dålig dag där. Bytt regi nu och kuskplus från smygläge med spår åtta på volten längst bak kan det bli några svängar på innerspåret och hittar man luckor på vägen lär det bita bra över upploppet för den här. Under 1% är väldigt lite på så här kapabel häst och garderas loppet ska han med. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 3-6. C 7-2-1-11-10-9. D 12-4-8.

Klass 1 och ganska öppet bakom en stark favorit från bästa spåret och jag rankar 5 Zion Font klart först här och han är en tänkbar spik om man inte fastnar för mina andra spikförslag. Han visar rejäl startsnabbhet i sina lopp på hemmaplan mot betydligt enklare motstånd men vinner också stort mest varje gång och duger garanterat i näst lägsta klassen på V75. Han har vunnit 17 av sina 20 starter och kommer med sex raka segar och det är hög chans att han förlänger segerraden genom att leda loppet runt om. 

3 Reven De Javu är också startsnabb och kommer favoriten bort så kan den här leda loppet runt om. Kan köras från rygg på ledaren med och kommer luckan i tid så är upploppet som bekant långt på Axevalla. Formen är bättre än vad raden skvallrar om och han har växt in bra i klassen och hävdar sig bra här med kuskplus från bra spår. 

6 Bravo Santana är intressant med första barfota i sin 27:e start och han har vunnit 9 av 26 starter så intressant då han står riktigt bra inne i klassen. Dessutom blir det nog halvstängt huvudlag och han ska ha bra chans trots den låga procenten. 

2 Zenato och 1 Condior är båda mindre streckade som ska kunna få bra smyglopp i draget bakom de bästa här. Tänkbara skrällar båda två som startat på en del på V75. 

7 Benedetto O.P. drar en del streck men kort distans är nog hans bästa så från spår en bit ut är det tveksamt men intressant med anmält med bike och han är klart aktuell vid bredare gardering. Frågetecken för distansen och spåret gör att jag ändå rankar ner lite. 

Från bakspåren är nog duon 11 Halo Am och 12 Carry Cash bäst men den senare har 12 och är ensamt sto i öppen klass och även om hon slagit hingstar och valacker i lägre klasser så är det inte helt enkelt på V75. Senaste segern togs i stolopp och det blir nog för tufft. Den först nämnda har inte startat sedan Elitloppshelgen och går upp en klass nu så tveksamt med formen på den. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 3-7-10. C 1-2-9-4-6-11-8. D 12.

Fin Bronsdivision där det nog blir kostsamt vid gardering då det är jämnt bakom den klara favoriten och jag spelar med min kompletterande spik här. 

5 Amornero Rock kommer från andraplats i så väl försök som final i klassen och sist gjorde han ett starkt formintryck som tvåa knappt slagen av Admiral As. Han är mycket startsnabb och klart fördelaktigt att vara kvar i klassen, då han står riktigt bra inne i loppet. Hög chans att han bombas till ledningen och stannar där hela vägen. 

Bakom är det som sagt öppet och 3 Velten Versailles kanske kan vara först framme och ställa frågan till 1 Golden Guard om att överta ledningen. Tror dock att favoriten är den enda Jonathan är intresserad av att släppa till med Golden Guard som är obesgrad i ledningen och skulle favoriten komma bort kan han leda runt om. Velten Versailles är härdad på Vincennes och snabb nog att få bra position så är nog första utmanare trots allt. 

7 Astronacente Zac är startsnabb och står bra inne i klassen och duger här om han hittar ner i bra läge. Goop upp och till 3% måste det vara bättre segerchans än så och jag rankar upp på högt spelvärde. 

10 Oracle Tile och 9 Mystic Mom är nog bakspårshästarna med bäst chans om det skulle bli rejält tryck på loppet. Båda är starka avslutare där den förstnämnda får kuskplus och är totalt o-streckad här så jag chansar och rankar upp den på bra spelvärde. Den senare kommer från ett starkt slutvarv till seger mot bra hästar men det var en spårtrappa där han hade mest pengar. 110 tkr in då och ändå står han hårt inne i högre klass nu och kanske får det tufft men formen är bra och kan han komma igenom i snabba startryggar kan han överraska. 

8 Showtimejackflower gör debut i ny regi och är helt o-spelad här till 0,19% men kanske får svårt att vinna även om han höjer sig i ny miljö, intressant att se hur han går inför framtida lopp i lämpligare sällskap. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 5-3. C 4-11-9-8. D 12-7-2-6-10.

Se “Gå Kort!”

Jag spelar med tre betrodda men där det blir högt spelvärde med båda de mindre streckade då de har mindre än hälften så mycket streck som den klara favoriten. 1 Handsome Brad ska kunna leda loppet runt om men kanske blir utmanad av 5 Milligans School i spetstriden. Bakom de två kan Goop få loppet med 3 Short In Cash. Mer om mina tankar om loppet uppe vid ”Gå Kort!”. 

11 Velvet Gio blev favoritspelad mot 4 Ble Du Gers, efter att BDG försvarade sin titel i Oslo Grand Prix. Full form på båda men kanske inte räcker mot de allar bästa här men för er som garderar bredare är båda tidiga. 

Bortlottade är väl 8 Milliondollarrhyme och 12 Antonio Trot som annars duger i sammanhanget men oklart hur det ska gå från de lägena i högsta klassen. 

9 Floris Baldwin kan Kanske hålla ryggen på favoriten och om det skulle kunna bli rygg poå ledaren har han en snabb spurt att tillgå så intressant med kuskplus här, som o-streckad. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-2-3-4-6-7-8.

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.3: 3-4-8-13.

Avd.4: 13 Maestro Crowe

Avd.5: 3-5-6.

Avd.6: 5 Amornero Roc

Avd.7: 1-3-5.

3024 Rader som kostar 1512 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 2-3-4-8.

Avd.2: 1-2-5-8-12.

Avd.3: 3-8-13.

Avd.4: 13 Maestro Crowe

Avd.5: 5 Zion Font

Avd.6: 5 Amornero Roc

Avd.7: 1-3-5.

180 Rader som kostar 90 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.