Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 13 Miljoner V86 Eskilstuna.

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jackpot på 13 Miljoner då sexorna frös inne förra veckan, då vi för övrigt hade alla rätt på Visbytravet. Det var lite otur att inte ett par favoriter kunde falla då vi satte två fina spikar till 24 och 29 procent där den ena, Mateo De Reve bara var tredjestreckad i sitt lopp och Gaylord Am i avslutningen bara var delad andrahandare på 17% när tipsen skrevs på onsdag eftermiddag, men blev knapp favorit till slut. Ett fint system med betydligt högre potential än det betalade men några tusen in och plus på andelsspelen. Fin form då jag också satte GS75 på ett andelsspel för ett par veckor sedan och spelade då in 460.000 kronor, så hoppas på fortsatta vinster. 

Värd för veckans V86 är Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter. Den har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Vi spikar inte från bakspår på den här banan och försöker få med så många spetsbud som möjligt. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen var det tidigt jämnt streckat mellan två ekipage men allt fler börjar inse fördelen av bättre läge för en av de två betrodda och jag spikar från bra läge här, då värsta motbuden dragit spår 12, 11, 7 och 9. 

2 Natorp Bo 34% stiger lite i procenten lite på under dagen men det är fortfarande klart rimligt spel på honom. Har inte övertygande segerprocent men bytte tränare i vintras och vann direkt för Sybille Tinter i våras och har sedan matchats mot hårt motstånd för klassen i några starter och då fått spår 8, 11 och 12 för att sist få ett innerspår att ta sig ut från. Provade lång distans första gången sist och tröttnade i dödens men såg bra ut till ett par hundra meter kvar så mer passande medeldistans nu är fördelaktigt. Kan köras till ledningen då värsta motståndarna i fältet dragit besvärligare spår och i princip alla där framme borde vara nöjda med rygg på den här favoriten. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kommer omgångens största favorit ut och visst var det ett bra spikförslag när man öppnade startlistorna. Då de tidiga systemen spelade honom på kanske rimligt dryga 50% i insatsprocent under de första dagarna men under senaste dygnet har han blivit väldigt stor favorit och spelvärdet är lågt även om segerchansen är hög.  

4 Black And Quick 66% har stigit rejält på strecken och blir nog för stor favorit här även om Nurmos har bra träffprocent så är den faktiskt ännu högre på hemmabana. Under de varma veckorna på sommaren är alla resor ett frågetecken på förhand och det är en faktor som gör att man helst vill veta om hästarna druckit som de ska inför tävlingarna och det är svårt att veta nu. En av flera små detaljer som gör att många hästar nära 70% blir för stora favoriter i streckspelen och den här är nog överstreckad här. Ska kunna öppna snabbare än sist bakom bilen och med två lopp i nya regin är det så klart en väldigt bra segerchans och jag garderar nog bara ett motbud, kanske två. 

7 Hilltorp Hawk 17% får första gången Adielsson upp och är startsnabb så trots spår en bit ut lär han laddas och kan han ta sig förbi favoriten tidigt kan han bli släppt till ledningen av övriga och blir då hästen att slå. Det blev konstigt kört sist i litet fält och intressant nu med första gången över kort distans som borde passa bra med hans amerikanska stam. Tänder han till på Redéns omlagda träningsbana under våren så ska han kunna prestera starkt direkt comebacken då han gjort bra lopp efter träningsperiod tidigare och inledde säsongen med tre raka segrar efter lika långt tävlingsuppehåll som nu. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 8. C 6-5-7-4. D 1-9.

Lopp för högsta klassen och fint litet startfält där strecken kanske hamnat lite fel kan jag tycka. 

3 Hachiko De Veluwe 34% håller Nurmos som sin bästa chans för dagen tillsammans med Black And Quick lite längre fram (som är omgångens största favorit). Det säger en del om vilken bra chans han ser det här som, efter att den här blev påkörd i årsdebuten har han haft dåliga spår i hårda lopp men visat form i skymundan. Det har varit anmält barfota några gånger men dragits tillbaka men nu verkar det vara läge att rycka alla skorna för andra gången och första gången på ett år. Ingen värdemätare på hur det fungerar då han galopperade den gången men Nurmos låter optimistisk i intervjuer och det blir spännande. Snabb avslutning sist här blir det nog laddning och tänkbar spik på mindre system men då det finns viss galopprisk vid laddning vågar jag kanske inte och garderar. 

6 Heavy Sound 36% är överstreckad då han har spår utvändigt om värsta konkurrenten och inte det kan bli vingel trots litet fält här. Baserar det på att Haugstad inte alltid kör till ordentligt även om han blivit allt bättre på senare år så håller han inte samma klass som Kontio, Jepson och Adielsson som han tävlar mot här och hela ekipaget ska i mål. Rankar ner något snäpp på dåligt spelvärde. Han kan ju behöva ett lopp i kroppen med då han inte startat sedan galoppen i Elitloppsförsöket i maj, så frågetecken för formen. 

8 Diamanten 11% håller jag före favoriten här och den här är startsnabb så trots spåret kanske Jepson laddar och blåser förbi alla. Skulle man välja det upplägget kan det dock kosta för mycket och han har vikit ner sig förr så kanske blir det passivare upplägg. Litet fält och Jepson brukar hitta bra lopp åt sina styrningar så räknas från alla positioner, speciellt om favoriterna kör mot varandra. 

5 Fighter Smart 6% är draget I loppet för manga då han visade klart bättre stil i senaste starten än i debuten för Kolgjini och fortsätter utvecklingskurvan i den stilen ska han kunna skrälla. Tjänade dock inte så mycket pengar under femårssäsongen och kanske behöver ett tag till att växa in i klassen efter mycket pengar från unghästssäsongerna i Frankrike men ska nog duga bra framöver. Är han bra redan nu kanske det blir svårt att få betalt längre fram så streckas på chans redan nu, vid gardering. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 4-5-1. C 3-2-9-6. D 10-8.

Treåringslopp över kort distans och jag tycker det är mycket öppet och streckar många, det behöver inte vara fel att strecka alla här då det är i låg klass för treåringar det ofta kan skrälla. 

5 Florence Ima 26% är ett sto i loppet som möter hingstar och valacker och här är halva fältet ston så lite udda än man är van att se. Hon aviseras få ett lopp i ryggar den här gången och då är det så klart favorit i fara. Mattias Djuse kör själv här och även om han är okej så ska han inte förväxlas med sina bröder i Mats och Magnus som är rejäla talanger i sulkyn medan Mattias satsar mer på träningen av hästar. Favorit i fara om hon inte ska köras i spets och garderingen är på sin plats. 

1 Illuminati K.W. 18% gör man nog allt för att snabbstarta med över den korta distansen och innerspåret är lite lättare att försvara över kort distans här än över medeldistansen. Ska så klart kunna vinna om det bli rygg på ledaren med och har ett bra läge för startsnabb här. 

4 Ove Palema 16% är ganska startsnabb så ska kunna få en bra start från perfekta spår fyra här och med Adielsson upp är det intressant. Ett lopp i kroppen efter längre uppehåll och går säkert framåt med loppet och har inte varit sämre än fyra i loppen så räknas tidigt även här. 

7 Sixten Roc 7% vann i fin stil från ledningen sist och vid nollan i raden galopperade han med segern på gaffeln in på upploppet då han skyggade för något. Mognare nu med några lopp till i kroppen och vann för Jepson sist så plus med honom upp fortsatt. Man säger i intervjuer att det blir vanlig vagn på men anmäld med bike så oklart där. Provat googles tidigare och sådana blir det nu men intressant med kanske första gången med ryckhuva då det testas i träning inför det här men bara tävlat med fast huva tidigare. Kan vara den som är först framme att köras till ledningen om favoriten nu ska köras i ryggar och jag rankar först på högt spelvärde. 

9 Ciel Wibb 4% får kuskplus här och i ett litet fält behöver inte bakspåret vara lika negativt som annars. Stefan P Pettersson har bra form på stallet ska den här kunna skrälla med lite tur med loppet. 

2 Mellby Joy 3% ska provas barfota runt om så faller det väl ut kan hon höja sig mycket och från fint smygläge ska hon kunna skrälla. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 5-9. C 1-12-8-6-7. D 3-2-4-11.

Stolopp där det nog står mellan de två mest betrodda men det skiljer väldigt mycket på strecken och man kan kanske komplettera med en eller ett par skrällar, speciellt om man kan spela med tre spikar på systemet. 

10 Teton Sweeet Lindy 53% har gått riktigt bra sedan han kom till duktiga Markus B Svedberg men han var ändå inte helt nöjd med henne sist och har lagt om träningen lite. Faller det väl ut kanske hon bara vinner här men med lite tyngre träning kan det behövas lopp i kroppen för att få upp farten och det är lite samma förutsättningar för alla tre jag streckar här. Ska vara klar favorit men spår fem i volten och comeback gör att hon känns lite övertsreckad, även om hon har kortare tävlingsfrånvaro än mina motbud. 

9 Tullibardine Boe 22% är nog inte så mycket sämre än favoriten så som mindre än hälften så mycket streckad är hon given på bra spelvärde. Stått i låga odds mest hela tiden i hårda lopp under vintern och det trots körsven med lite lägre segerprocent. Nu var det kuskplus i comebacken och nu blir det comeback igen med Lennartsson upp så fortsatt plus där. 14 bland de två främsta varav nio segrar på karriärens 27 starter är starka papper. Hon räknas tidigt då spåret inte ska innebära problem för henne då hon är stabil. Väl förberedd med mycket sjupsandsträning och sedan mycket rakbanejobb på slutet, så det låter uppåt i träningsrapporterna. 

5 Ester Cheri 5% trampade sig i hagen efter V75-starten i januari och fick vila och sedan en rejäl träningsperiod i djupsanden, där hon lagt på sig kanske 40 kg muskler till enligt tränaren. Visst kanske det behövs något lopp i kroppen för att få upp farten men hon har fått banjobb inför den här starten så kommer väl förberedd. Ingen utanför, optimal balans och rejält kuskplus gör att hon ska kunna spetsa trots spår fem i volten. Kommer hon till ledningen blir hon hästen att slå och bra kompletterande om de bättre kommer bort från tillägget. 

1 Jilla May 4% möter tuffare nu än hon är van vid men spår ett i voltstart borgar för bra position och kanske rygg på ledaren, så kommer luckan har större skrällar överraskat med vilsam resa på innerspåret. 

12 Bianca Sisa 5% kan räcka om hon prickar från sitt springspår på tillägget då hon visat bra farter och är bättre än raden skvallrar om. Vinsten i raden var i öpen klass men det var också med Tom Erik Solberg i stället för Horpestad och lite kuskminus nu när det är vingelrisk. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 7. C 12-1-3-5-2-8-10. D 9-6.

Se ”Gå Kort!”

4 Black And Quick håller Nurmos sin bästa segerchans för dagen tillsammans med Hachiko De Veluwe och stallet har väl förspänt hela tävlingsdagen med toppchanser i flera lopp och det kan bli flera segrar. Hög segerchans men väljer att gardera med ett bra motbud i 7 Hilltorp Hawk. Mer om resonemanget kring loppet och hästarna högre upp, vid ”gå kort”.

12 Again Kronos 5% är inte långt efter de två betrodda i kapacitet men läget över den korta distansen sätter ner chanserna. Nedstruken ett spår gör mer skillnad än man kan tro med större chans att komma ner i banan snabbare och en häst färre att runda vid att attacker. Två raka segrar och formen är på topp men har historiskt lätt att nöja sig med andraplatsen i loppen men vid bredare gardering är han ändå aktuell om han börjat gilla att vinna lopp nu. 

1 Mojo Express 4% har bra läge att kunna nå rygg på ledaren och Magnus A brukar hitta luckor så kan han lura den här först blir det skräll, men behöver tur både i starten och till slut. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 8. C 7-10-12-14. D 1-6-3-2-5-15-13-11.

Ett sorts lärlingslopp som kallas Ungdomsserien och det är för födda körsvenner mellan -91 och -03 som kört under 150 lopp föregående år. 

4 Lefty Gun 19% startar 20 meter före de mest streckade här och har bra chans att komma till spets då han är klart bäst av de på grunddistansen. Han är startsnabb och då det bara är fem hästar totalt där framme tror jag han är den tidiga ledaren trots spår fyra i volten och då ska vinstchansen vara riktigt hög. Jag chansspikar, mycket på att snacket på de två favoriterna på tillägget är att de ska gå i ryggar och spurta bra till slut och då kan det bli för långt fram på den här utpräglade spetsbanan. 

7 Global Benefit 35% är favorit i fara då hennes årsseger kom i stolopp för jämnårig och även om det inte är speciellt hög klass på loppet så är det tuffare att vinna från tillägg i öppen klass. Visst är Zeb duktig men klart kuskminus från Magnus A som kört vid hennes segrar och även om hon gått iväg från spår fem i volt tidigare så är det inte givet att det går bra från 2. Visst har hon mött tuffa ston på slutet och gjort det bra i skymundan och visst är hon startsnabb om hon kommer iväg men här låter det från stallhåll som man vill se henne i ryggar och spurta. 

8 Red Hot Roadster 21% är också startsnabb och står bättre inne på tjänade pengar än favoriten och har ett bättre spår. Har dessutom bra vinstprocent och är nog ensam i loppet om att ha vunnit lopp med 100 tkr i förstapris så är nog hårdast här. Första utmanare men även här aviseras rygglopp från stallet och man hoppas på stark avslutning sista 4-500 meterna, så chansartat upplägg. Kommer med två lopp i kroppen efter uppehåll och bör vara nära bra form.

10 Worrywart 7% har ett femtespår men då den från spår fyra är det mer plats i volten och Andreas Lövdal är bra i sammanhanget. Tränaren Jennifer Perssons stall har höjt sig rejält i år och det är väl spåret som oroar mest då han kommer från två raka galoppmisslyckande. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 12-11. C 7-9-10-5-6. D 1-4-8-3.

Se “Bästa Spiken!”

2 Natorp Bo är bättre än sin resultatrad och jag spikar på det fördelaktiga läget och kunnandet i hästen och mer om hur jag resonerar uppe vid ”Bästa Spiken!”

12 Moses 23% har hög kapacitet men har inte fått ut allt i år trots bättre lägen och att han varit betrodd mest hela tiden. Nu är läget riktigt dåligt men vid gardering är han ändå tidig med Jepson upp. 

11 The Bald Eagle 9% matchades oftast mot hårda kullkamrater som tre-och fyraåring och kommer senast från V75-start där han fick sparade krafter så ska hävda sig bra i klassen. Härifrån kan han inte utnyttja att han är ganska startsnabb men inte beroende av ledning och är som sagt hård och går snabba tider mest hela tiden. 

7 Neelix 7% har hög kapacitet och den som står bäst inne på pengarna men mest intressant är att han gör debut i ny regi nu och trivs han med miljöombytet kan han tända till.

9 Tony Afrika 14% får kuskplus i Adielsson så med rygg. På favoriten kanske han kan slinka igenom på bra sätt i starten och få hygglig position trots bakspåret. Bara gått i bike en gång tidigare och då var han bra även om det blev en galopp på vägen den gången som inte ska ha berott på vagnen. Mycket intressant att den vagnen är aviserad nu och han ska med vid gardering även om han kanske blir lite överstreckad nu. 

 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 5. C 6-4-2. D 1-7.

Ett litet startfält i ett annars fint fyraåringslopp över derby-distansen och loppet kallas Fyraåringstestet med 200 tkr i förstapris. 

6 Fifty Cent Piece 48% är för hårt streckad då det inte låter helt på-ställt här när det prats om test mot hingstar och test på distansen så kanske man inte kör som om det här var sista loppet direkt. Kommer från vinst i Stosprintern men fick ett bra lopp då tre hästar körde hårt första biten och Bergh sedan kunde gå fram och låsa loppet utvändigt, direkt när tempot var långsammare och gick undan i snabb avslutning. Värsta motbuden kom bort då Globalizer fick gå på först i tredjespåret när tempot gick allt snabbare sista biten och kunde inte ta något medan Betting Pacer fick för sen lucka men ändå var nära på kortspeed. I övrigt var det en ganska blek upplaga ingen riktig värdemätare så inte alls givet att den här ens räcker mot bra hingstar och favorit i fara även om hon var bra även vid vinsten i Drottningpokalen tidigare i vår. 

Nurmos duo 5 Sahara Jaeburn 18% och 3 Boston Wise L. 19% måste båda räknas tidigt på visad fart och vinnarskallar. Den förstnämnda vann finska Kriteriet som treåring och har nu årsdebuten avklarad och nu kan det bli första gången barfota runt om från att ha gått med järnskor tidigare. Den senare är härdad mot äldre i hög klass då han bland annat gått i mål med sparat i Harper Hanovers lopp så provat längre distans och med helstängt huvudlag på öppnar han snabbt och får bra lopp där framme här.  Boston Wise L. måste ha hög chans att komma till ledningen och spåra loppet runt om. Kan bli att Nurmos duo låser loppet i ledningen och dödens och gör upp till slut och kanske är Sahara bäst av dem och blir den istället släppt till ledningen av stallkamraten vinner den väl. 

Oklart hur loppet blir kört och andra blandar sig i spetstriden och i litet fält får alla chansen och jag helgarderar nog på det större systemet men förordar lås på Nurmos duo på mindre lappar. 

2 Selected News 8% med ett par galopper i formraden och då han satt fast med sparat sist är det en missvisande rad och han är bra. Skor på sist och passivt upplägg gör att det kanske finns att åka med nu när han lättas och provas kanske första gången barfota bak, kanske blir han stabilare i travet så än utan alla skor. 

4 Maesteraemon 2% var trea i finalen av Sprintermästaren och kommer med formen på topp men är en jänkare som kanske passar bäst på den kortare distansen. Litet fält gör att han kan få ett bra lopp från toppspår och då lär speeden bita bra till slut även här. Med Magnus A fortsatt upp, fint startspår och toppform så måste segerchansen vara betydligt högre än kollektivet bedömer. 

1 Chestnut Bojje 3% var väl förberedd för stark prestation i Sprintermästaren där han snabbstartade innan galoppen kom tidigt och så var den dagen förstörd. Helt annan distans nu men den kanske är hans bästa då han vunnit 4/5 på 2600 meter och var tvåa bakom 7 Marre´s Dreamboy 3% över 3100 meter. Då några kanske är ovana längre distans är båda de här klart gynnade av distansen och ska kunna överraska även om de möter riktigt hårt motstånd här. Den förstnämnda kan få rygg på ledaren och ett fint lopp. 

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 8-1. C 10-9-6-4-7-2. D 3-11.

Fint Försök i STL Klass 2 över 2640 meter bilstart och ett par av de mest betrodda har bakspår och favoriten kanske inte kan hålla upp sitt innerspår från start, så klar chans till överraskning i avslutningen. 

1 King Kong 28% är loppets knappa favorit och kanske är det rätt då han ska kunna försvara sitt innerspår då det är lite lättare att öppna snabbt från innerspåret över den här eller den korta distansen på banan, än det är över medeldistans. Det är ändå chansartat med startsnabb från bästa spåret och en bit ut är att föredra men han är tillräckligt snabb för att kanske ta sig ut och överta. Kommer han till ledningen körs han så klart där men på debuten över distansen så är det inte givet att han är bäst till slut och favorit i fara. 

10 Haitkin Am 24% var loppets favorit på de första systemen men spåret är risigt och det skiljer lite på det fyra till sju bästa här och han är klart överstreckad även om han sjunker lite i procenten. Är bra för klassen med hög segerprocent men möter tuffare nu och det är väl ett led i matchning inför Derby-kvalen senare i år på distansen och inte alls omöjligt att det blir passivt upplägg här. 

5 The Engine 5% är startsnabb och då biken åker på för första gången här är det hög spetschans från ett av de bästa spåren bakom bilen. Kankse släpper han ifrån sig spetsen om favoriten kommer ut eller om en snabb utvändig ställer frågan tidigt. Högre segerchans än kollektivet bedömer här då han har bra chans att sitta i spets tidigt eller få rygg på ledaren och med vagnbytet är det klart intressant. 

8 Amalencius B.B. 5% är kanske hästen med högst kapacitet i fältet då det är Nurmostränat som visat både styrka och fart. Startsnabb och körs nog framåt här och kommer The Engine förbi favoriten i inledningen så kanske den här körs till ledningen efter en bit men räknas även från utvändigt ledaren och andra positioner om han kommer ner i banan på bra sätt. Givetvis är det risk för vingel från längst ut bakom vingen men klart felvärderad av tidiga spelare och här är det högt spelvärde trots spåret då det är aviserat första gången i bike här. 

9 Jimmy Arthur 24% möter hårdare motstånd nu och är klart överstreckad men när Bergh kör själv och formen är bra så är han farlig att nonchalera men rankas ner på lågt spelvärde. 

 

Stora systemet

Avd.1: 3-5-6-8.

Avd.2: 1-2-3-4-5-7.

Avd.3: 5-9-10.

Avd.4: 4-7.

Avd.5: 4 Lefty Gun

Avd.6: 2 Natorp Bo

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-7.

Avd.8: 1-5-8-9-10.

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Hachiko De Veluwe

Avd.2: 1-4-5-7.

Avd.3: 5-9-10.

Avd.4: 4-7.

Avd.5: 4 Lefty Gun

Avd.6: 2 Natorp Bo

Avd.7: 3-5.

Avd.8: 1-5-8-10.

128 rader som kostar 32 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!