Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 på Skrubbs, Visbytravet 14/7

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Skrubbs, Visbytravet är värd för veckans V86-omgång och det är 19:20 som är spelstopp under sommaren. Ledningen är mycket värd på Visby med sitt korta upplopp på bara 156 meter. Doseringen i kurvorna är lite sämre än på dom flesta banorna och banbredden är lite under medel. Ingen vinklad startbilsvinge eller open-stretch att ta hänsyn till här. 

Kan bli lite kortare analyser än vanligt och kanske inte ranking på alla hästar i loppen under semestertider och ibland kommer de ut bara timmar före spelstopp för min del, men annonserar alltid på ett par-tre fb-sidor när de ligger ute. Loggar man in här på trav.se kan man också välja att prenumerera på tipsen och då få ett mail när vi publicerar tips. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är 8 Mateo De Reve 24% inte ens favorit men ska nog bara vara bäst som gick starkt mellan hästar i debuten för Goop sist och han har tränat bra sedan dess. Går garanterat framåt med loppet i kroppen och det kan bli ändringar här då han är anmäld både barfota och med bike och blir det något sådant blir det extra intressant. Det är en spårtrappa och här körs det nog framåt direkt, men gick bra från kön sist så hittar han ner i banan lär Goop köra i god tid och jag tror den här bara är bäst. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer en väldigt stor favorit ut i låg klass och visst är det bra vinstchans för Goops häst åter igen, då det är spårtrappa och inte tuffare mot än sist. 

10 Nymke Brigadoon 60% försökte jag fälla sist då hon blev stor favorit men sjönk till under 40% på slutet och sedan blev det inget lopp då flera motbud kom bort. Nu är det inte värre mot men inte heller samma spetschans och det är som bekant inte lätt att komma första gången till Visby. Orutinerade ston på bana med luriga kurvor och favoriten behöver gå minst någon sväng ute i tredjespår så inte alls säkert att hon grejar det här som klart överstreckad. 

4 Pretty Girl 18% har bara gjort en start och är treåring mot äldre så kanske bir tufft men främre träffen är guld värd på banan. Nu blir det läge för ledningen då man testar någon form av stängt huvudlag och kanske rinner hon undan från spets. 

8 R.K.Rainbow 6% har höjt sig sedan halsoperation i vintras och höjde sig ytterligare då man började köra i biken för tre starter sedan. Nu är läget vad det är men då det är spårtrappa så bättre med framspår och enklare hästar invändigt för en som ska köras offensivt. Hon fungerar bra i dödens och där brukar det ju vara ledigt så man kör garanterat framåt direkt och hon ska betydligt högre chans än kollektivet bedömer. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 10. C 1-5-9. D 4-7-2-6-8.

Fyraåringslopp över medeldistans med 11 hästar fördelade på tre startfållor då ingen är anmäld till dubbla tillägg så hamnar 11 Hector Sisu 17% på 60 fållan själv utan att ha så många att runda. Jag tycker den höjer sig rejält här och behöver som sagt inte runda någon för att glida ikapp de med 200k tjänat och mindre och sedan måste det göra sitt att han mött kulltoppar gång efter annan. Tänkbar chansspik.

Tillräckligt startsnabb för att ta ledningen är 1 Hamilton Atout 27% så den här kan leda länge för Goop. Kanske lite väl enkel och övertsreckad på att han vann sist och så att det är just Goop men ska kunna rinna undan i ledningen. 

10 Final Whistle 34% kommer med från seger och har vunnit hälften av sina tio starter och som ensam från springspår bör han kunna komma bra på det, då han är startsnabb. Visade styrka sist med seger över tre kilometer och måste räknas tidigt så klart. 

5 Happy Socks Sisu 15% får gå första barfota runt om nu och kan få ett bra lopp härifrån så räknas tidigt då Sjöström vinner mycket på Visby och även hästen kan banan.

9 Dennis K. 2% ser ut att vara både stark och snabb men har knepig aktion och sist blev han diskad för passgång till slut. Går han felfritt så ska han kunna skrälla. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 12. B 1-2-5. C 11-4. D Övriga. 

Här blir det nog lite för stor favorit i innerspårets 1 Strong Lover 41% som återkom efter att ha varit struken inför senast och går säkert framåt med loppet. Mest intressant och det som drar mycket streck är att det är rejält kuskplus med Goop upp. Barfota och eventuellt can´t see back på nu gör att han kanske kan hålla upp innerspåret men inte givet och han skulle kunna bli över från start. Favorit i fara då. 

12 Nicois Du Gull 13% är fältets bästa häst som var tvåa på V75 näst sist och senast blev det galopp i tuff final, så ner i klass nu räknas trots läget. Körs säkert offensivt den här gången och räknas tidigt. 

2 Monique Tooma 20% verkar inte alltid trivas i ryggar men när det blev full marsch-order bet det bra till slut, långt ute i spåren. Bättre spår nu och verkar höjt sig rejält till den här gången, jämfört med tidigare Sverige-besök så med ett par lopp i kroppen ska hon nog kunna vinna. 

5 Marjons Sleipner 4% körs ofta offensivt och på hemmaplan från toppspår ska det nog gå bra. I tidiga intervjuer säger man att det blir samma utrustning som tidigare men det är anmält första gången med bike. Blir det så är det mycket intressant. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 1-4. C 12-9-14. D Övriga.

Lågklassigt lopp med tillägg och även om favoriten var bra sist så vinner han ju inte så ofta och blir lite väl stor favorit nu. Många betrodda som kan tänkas galoppera och hamna på vingel så kanske inte fel att måla på med ännu fler än jag rekommenderar här och man kanske ska ta alla och hoppas på skräll. 

2 Arcipelago Jet 37% kommer från formstall och ska lättas i balansen så klart intressant från ett fint andraspår på grunddistansen men det var breddlopp vinsten kom i sist och han har en hel del galopper i historiken så inte givet att spår två är bra för honom. 

1 Volbeat 10% är ett hemmahopp i loppet som får rejält kuskplus och med många osäkra hästar i loppet ska den här kunna lägga beslag på spetsen. Med lättning första gången på länge och Goop upp så måste ekipaget tas på allvar. 

4 I Love You Sisu har ett fjärdespår i volten men utan hästar utanför ska det väl kunna gå lite bättre och gått okej men Ulf tidigare så räknas här, från stall med bra statistik i år. 

9 Hells Victor 16% kommer med två raka segrar på Visbytravet så räknas på hemmaplan men även om han varit bättre på slutet så har han en hel del galopper i karriären och spår fem i volten kan innebära vingel. 

12 Just Wish Boko 3% kommer från stall med toppform efter fina segrar på Kalmar i måndags och den här ska nog räknas trots bakspår på tilläggsfållan. 

14 Love Yure Choice 3% är bättre än raden och ska gå på optimal balans nu så trots läget ska det kanske gå. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 3-12. C 5-6-7. D 4-1-9-10-11.

Ett V75-Försök i Klass 1 där favoriten är från Gocciadoro i 5 Borboletta 35% som är ett av få ston i öppen klass här. Inte övertygat men kommer hon till ledningen med laddning från offensiva Mika kan det bli ledningen och då borde hon väl sälja sig dyrt över den kortare distansen.   

2 Billions 32% har gjort några starter i Goops regi och har startat från 8 i volt, 6 och 7 i auto efter vinterträning, så klart bättre spår nu och även om han inte vunnit så mycket lopp så beror det ju på att han matchats mot hårda kullkamrater. Han står bäst inne i loppet, det är bike på och uppåtform gör allt att jag rankar honom först.  

12 Hefner Am 4% har också matchats mot tufft motstånd och är riktigt rejäl. Det låter uppåt så med lopp i kroppen, tillfixning och barfota runt om ör det intressant trots spåret. Man vill se offensivt upplägg om tempot bedarrar men Lennartsson är inte den som tar dödens i första taget så risken är väl att det blir för långt fram om han inte får kör-order här. 

3 Devs Definitif 11% är stark och tuff med bra speeder så från ett bra spår får man ett bra lopp och tror inte man vill sitta fast igen med den här. Räknas mycket tidigt på hög kapacitet och även han har tävlat i hårda sällskap då han baland annat tagit sig till final i Kungapokalen i år. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 8. C 4-11-9-3-5. D övriga.

Stänger loppet på tre hästar och se ”Gå Kort!” för mer tankar om hästarna. 

10 Nymke Brigadoon blir för hårt streckad och även om vinstchansen är hög då det kanske är lättare mot nu än sist i en spårtrappa som inte blev fullt anmält till. 8 R.K.Rainbow är ett klart intressant motbud som höjer sig för varje start sedan halsoperation och att biken åkt på. 4 Pretty And Evil tror jag kan vara ledaren tidigt och här är det mycket värt med spets. 

11 Crossfit L.B. 3% kan gå snabbt mellan sina galoppmisslyckanden och skrällde till 100ggr på 1.14,7 för tre starter sedan. Missgynnad av bakspår då hon är startsnabb men PU skickar en häst hit så ändå intressant skräll vid bredare gardering. 

9 Breath Of Love 1% har höjt sig på barfotabalansen i två senaste starterna och trekvartsstängt huvudlag. Stallet och körsvennen gick det bra för på Kalmars breddloppsdag i måndags då han segrade med tre egentränade, till 35 ggr, 16 ggr och 3,6 ggr, så full from på stallet. Han förstår att det är hårt mot men låter uppåt nöjd och tror på sin, så tänkbar skräll. 

3 O.M.Genista 0,2% har inte vunnit lopp ännu men är ofta amatörkörd och här blir det två stora ändringar. Ryckhuva första gången och bike på första gången så med duktiga Lövdal ska det säkert vara förbättrat nu men borde inte räcka. Nämner det ändå som den med mest intressanta ändringar hit. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 3-6-9. C 2. D Övriga. 

Se ”Bästa Spiken!”

8 Mateo De Reve tror jag bara är bäst och spikar trots spår en bit ut bakom vingen, men det är spårtrappa så billigare invändigt än han mötte sist. 

9 Excellent Diamond 31% är loppets klara favorit som kommer från vinst, samma tävlingsdag på Axevalla som mitt spikbud var tvåa. Skillnaden är att den här var ute i ett mycket enklare lopp som var stängt vid 125 tkr tjänat och den Goops häst var ute i lopp som var öppet till 210 tkr tjänat för h/v men 295 tkr för ston så den här går upp i klass nu medan mitt spikförslag går ner i klass. Visst har favoriten här varit bra men spår nio är överkattat och drar ofta lite extra streck och det är sämre spelvärde på den här nu. 

3 Stojwiler One 29% drar också mycket streck här och är ett hemmahopp men den här möter hårdare nu. Hemmaplan och trivs här så kan ta sig till ledningen och då ska man kunna gå undan om de andra betrodda kommer bort från sina vingellägen. 

Det är de tre betrodda som man hamnar på och då är det läge att ta ställning så eftersom jag gillade intrycket på Goops nyförvärv sist så är det läge att spika då ett par andra är mer streckade. Ska man gardera behöver man krydda med några mindre streckade, men som jag ser det är det de som är mest streckade bakom som är aktuella då och loppet är skiktat med några mindre bra hemmaekipage som borde få svårt att räcka. 

6 Glen 8% är nog bättre än sin formrad då det varit mycket hårdare motstånd i senaste starterna så även om han bara är tre år mot äldre ska han hävda sig här.

2 Greenhill´s Rocco 4% kommer från andraplats från spets på Solvalla så kanske håller ut betrodd konkurrent sida vid sida. Kan skrälla från spets eller rygg på ledaren men kan framförallt ställa till det i spetstriden så det kostar lite för Stojwiler att komma till ledningen. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3-4. B 8-7-10. C 9. D 1-6-2.

Gotlandslöpningen som samlat ett helt okej startfält där 4 Jaguar Dream 65% blir för stor favorit då det är bara andra starten mot rutinerade Gulddivisionare. Visst han är ruggigt bra och lär tjäna bra pengar även i högsta klassen och från bra spår ska han vara favorit men det ska vara betydligt jämnare spelat. Jag spelar med två hästar A-gruppen men fyller på med fler bakom som är klart understreckad. Jaguaren var delad favorit ett tag även sist, jämnt streckad med Milligans School (som sedan drog ifrån en del på strecken sista timmen). Han var då sexa i mål och skulle kanske inte vara som bäst den starten, han ska gått framåt med det säger man från stallet men jag tycker det är hårt att göra honom till veckans största favorit. 

3 Zaccaria Bar 10% har efter andraplatsen i Copenhagen Cup mätt betydligt bättre motstånd än idag från bricka 10 två starter i rad. Nu är det plusläge och han är ganska startsnabb så får bra position där framme och jag tror det är mycket högre segerchans än vad procenten antyder. 

7 Monark Newmen 3% och 8 Dragster 4% är båda startsnabba och gynnade av invändig strykning. Båda körsvennerna är också bekanta med banan och vikten av att vara med där framme innan sista svängen så jag räknar med offensiva upplägg från båda och båda blixtrar till då och då och är klart streckvärda som ospelade. 

10 Nadal Broline 8% kommer in i matchen vid tempo och då det är litet fältet där några kan tänkas köra en bit så ska han kunna få bra lopp trots bakspår. Han har dock fått det serverat flera gånger utan att riktigt vilja sätta nosen först så kanske lite väl bekväm på äldre år. 

9 Makethemark 10% gjorde comeback efter betäckningssäsong sist och gick okej mellan hästar och den här går med i alla tempon och har varit en topphäst som kanske tröttnat på tävlandet. Ska ändå räcka när inte de bästa är med och kan skrälla om det blir tänkt fart på loppet, men överstreckad. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 1. B 10-12. C 7-6-15-4-9-14. D 5-3-2-13-8-11.

Gillar chanserna för 1 Gaylord Am 17% i sista som är troliga ledaren med bara två hästar på grunddistansen och från spets lär han försvara sig bra. Alla de värsta konkurrenterna behöver nog gå minst någon sväng i tredjespår och det är inte är inte helt enkelt att vinna från kön på den här banan. Det här långloppet har fullt fält över fyra fållor och då kan det bli tufft att hinna fram för 12 Racing Brodda 34% som är loppets klara favorit. Visst har hon slagit hingstar och valacker förr men från det här läget är hon bara en av flera då hon är lite överstreckad. Mitt spetsbud och spikförslag i Gaylorden trivs på banan och jag spikade honom även sist. Han har är väldigt bra för sina pengar och klarar att gå en bit upp i klasserna under året. 

10 Fort Knox 14% brukar höra till favoriterna även då han mött stenhårt på V75 men ofta svikit så nu har kollektivet tröttnat lite och han är fyra på strecken och då är det klart att det är läge att plocka upp honom. Han är bra och har mest pengar på sin fålla och spår tre där med Goop gör att han kan komma iväg bra. Garderar man tycker jg han är första motbudet. 

7 Arch Lane 17% är delad andrahandare men det tycker jag är fel även om han är bra för sin klass. Han har varit på plats i alla sina 13 felfria loppa av karriärens 16 starter där han dessutom vunnit nio av dem vilket är ruggigt starka papper men känns ändå övertsreckad. Debut på distansen och även om man anmält och vunnit över 2640 meter så har han bättre statistik på medeldistans. Aviserat barfota fram och med det galopperade i föregående regi på vid ett försök men vann också för ännu tidigare tränare på balansen vid ett försök, så kanske en chansning med lättning. Spår fem på sin volt är klart vingelläge och kan få jobbigt lopp. 

15 Colibri Des Pins 2% har redan hunnit skrälla efter bara två starter i Sverige och gick bra även i Sverige-debuten. Det har varit efter invändiga resor och svårt att få så bra lopp igen härifrån och dessutom hade han bara tre vinster på över 100 starter innan han kom till Sverige. Borde få det svårt men härdad på i franskt motstånd och i många lopp så då han tänt till på miljöombyte ska han kunna vara ett skrällbud trots allt. Svårt att se vettiga skrällar i övrigt i loppet, då de betrodda är bra. 6 Llama Tooma 5% kommer med formen på topp men spår fyra i volten är vingelläge och möter några för tuffa. 4 Bossy Alley 1% har ett bra andraspår och kommer med comeback avklarad så lopp i kroppen och har skrällt förr på distansen. Stark och tålig som provas med ny balans nu. 

 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-5-9-10-11.

Avd.2: 1-2-5-12.

Avd.3: 1-2-4-9-12.

Avd.4: 2-3-5-12.

Avd.5: 4-8-10.

Avd.6: 8 Mateo De Reve

Avd.7: 3-4-7-8-10.

Avd.8: 1 Gaylord Am

6000 rader som kostar 1500 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 11 Hector Sisu

Avd.2: 1-2-5-12.

Avd.3: 1-2-4-9-12.

Avd.4: 2-3-12.

Avd.5: 8-10.

Avd.6: 8 Mateo De Reve

Avd.7: 3-4.

Avd.8: 1 Gaylord Am

240 rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!