Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Halmstad 8/7

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.


V75-Omgången. 

Extra V75 under torsdagen då försöken av Sprintermästaren avgörs inom V75. Banan i Halmstad är mycket fin och har förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. Nu har man även valt att lägga finalen av Stosprintern på torsdagens omgång, istället för under lördagens omgång.  
 
Statistik och Spelteori. 

Uttagningslopp med små startfält borgar för ganska begränsad chans till höga utdelningar men här har det skrällt förr då man får bra spår även om man blir tvåa i sitt försök. Man ska nog inte räkna med för hög utdelning även om det så klart finns chans och man ska nog kunna hålla nere insatserna något just sådana omgångar. Kommer att försöka spela med lite färre andelar i andelsspelen den här omgången, kanske ca 7-9 andelar per system, istället för ca 9-12 som annars.  
 
Bästa Spiken! 
I första uttagningslopp som går som avdelning ett på V75 är det mycket troligt att 4 Önas Prince bara vinner sitt försök från ett bra spår. Spets och slut är givet scenario så även om han blir väldigt stor favorit så är det en av årets mest troliga V75-vinnare.  
 
Gå Kort! 
I tredje avdelningen är det sista uttagningsloppet till Sprintermästaren och där är det lite skiktat där ett par sticker ut. Det ser ut att kunna bli ganska jämnt på strecken men ingen som blir överdrivet stor favorit. Jag låser nog på tre hästar där jag spelar med de två betrodda och kompletterar med en lite mindre streckad.  
4 Hell Bengt For Am har varit bra hela tiden men hittat nytändning med miljöombyte och är loppets spetsbud så får räknas som förstahästen på det. Kan galoppera och kanske är värsta motbudet framme i dödens tidigt så inte givet att han håller den stången.  
7 Mister Hercules närmar sig favoriten på strecken och är en allvarlig utmanare men Örjan kanske inte kör fullt ut för vinst om det favoriten sitter i ledningen. Kommer dock den bort lär Örjan vara mer offensiv och kan vinna loppet på fler sätt än ett. 

1 Chestnut Boje är en rolig utmanare men det verkar vara många som springer på den bollen så att säga så spelvärdet ser ut att utebli. Kan han öppna snabbare med lättning i balansen och om det strular det minsta för favoriten så är den här med där framme och räknas. Åtminstone under hälften så mycket streckad som de två betrodda här så rensar en del blan ”flerbongarna”. 

 
Avdelning 1. 
Ranking: A  4. B 3-2. C 6-5-7. D 8-1. 
Se ”Bästa Spiken!” 
Spikar storfavoriten 4 Önas Prince men här har Bergh två hästar till start från invändiga lägen och den ena kanske är startsnabb nog att störa favoriten lite i spetsstriden. 3 Jula Trix Treasure har inte visat någon startsnabbhet på svenska banor men bara två starter här och har tjänat mycket pengar som yngre i USA. Nu är det Goop upp och första barfota aviserat så lär vara mycket bättre nu. 2 Mr Brilliant är däremot mycket startsnabb men möter nu riktig hårt motstånd då han är mer oprövad. Säkert bra ordning hit och kan svara en bit kanske, kan köras i rygg på favoriten och ta sig till finalen.  
Tunt bakom och som jag ser det är det Berghs duo som kan överraska om favoriten är sjuk, men de kan också se till att favoriten inte får en promenad i parken, så det ska kunna sitta i benen till finalen.  
 
Avdelning 2. 
Ranking: A 4. B 3-2.  C 5-8-1. D 7-6. 
Samma här, storfavorit som dragit bra spår men så startsnabb som Önas Prince är I förra försöket så har nog alla gett upp spetsstriden i finalen ändå. Det betyder att man hitta annan bra position och kanske framförallt få sparade krafter till finalen så jag tror favoriterna i de andra två försöken inte känner att de måste vinna sina lopp. Blir man tvåa med sparat får man bra spår ändå. 
4 Rome Pays Off har varit riktigt bra men radat upp andraplatser så kan mycket väl bli så igen och jag garderar. Man aviserar skoryck och det är så klart intressant men vi har sett Berghs hästar galoppera förr då man lättat för mycket. Ska säkert fungera bra på honom men lite oro finns så klart.  
3 Hell Patrol Var riktigt fin I debuten för Goop efter galopp och sedan har man ju trott på honom. Barfota då men andra balanser sedan och nu är det dags för barfota igen så från bra spår med Goop måste han räknas tidigt.  
2 Vegan Face har gjort tre starter i Kolgjinis regi utan att ha tjänat pengar men det är önskedistans och stallet har ju ställt iordning förr. Den här var tvåa i korta E3 i fjol och från bra spår kan han snabbstarta och kanske försöker man svara allt. 

5 Maesteraemon har fina spår fem men alla vassa motbud invändigt gör det inte lika bra som annars kanske. Var femma i Kungapokalen från bakspår och har varit en snackis. Kommer formen nu med Örjan upp ska han absolut räcka. 

8 Hennessy Am vann korta E3 i fjol så trivs över distansen och var fyra i Kungapokalen så redan visat att duger mot de bästa även som fyraåring. Läget är vad det är men hästen är bra och det är små fält där ett par kan komma bort så ska kunna vara en rejäl skräll här, då det åter blir kuskplus.  
 
Avdelning 3. 
Ranking: A 4. B 7. C 1-3-6-8. D 5-2. 
Se ”Gå Kort!” 
Tredje uttagningsloppet och det är de tre främsta som tar sig till final och den bäst snidade fyran. Här har åter favoriten dragit spår fyra bakom bilen och har bra chans att spetsa och leda runt om, speciellt då många kan vara nöjda med rygg på så bra häst för att försöka få med sig en andraplats.  
4 Hell Bengt For Am Är klar favorit från fint spår och är startsnabb men den har också en del galopper i historiken så det finns chans att han är borta på ‘kör’. Kommer han bara till ledningen enkelt så blir han ju hästen att slå och god chans att rinna undan så klart.  
1 Chestnut Bojje har ett innerspår han så klart kan bli över från start men är ganska startsnabb så blir inte alls överraskad om Bergh vässat extra hit. Fått lite styrka i längre lopp och byggt lite skalle i enklare sällskap, så som Bergh ofta matchar några av sina unghästar. Ger det rätt resultat ska den här kunna skrälla, men blir han bara tvåa-trea så låter det som man tror att två heat samma dag ska passa honom bra. 
7 Mister Hercules vann det sista stora treåringsloppet i fjol, Breeder´s Crown och tjänade fina pengar mest hela säsongen och kommer från Redéns toppstationen, så ska så klart räknas tidigt. Startsnabb men läget är kallt och han tål att gå bakifrån med så hä avgör nog Örjan hur det ska köras, beroende på hur tempot verkar bli. Kan slå alla här från utvändigt så inte omöjligt att han tar dödens tidigt och bevakar fältet, Örjan nöjer sig dock allt för ofta med andraplats i försöken till Sprintermästaren. Han gillar att ha sparat till finalen där han sedan kan lägga lasset, men den här har så bra skalle att här kanske inte Örjan får bestämma, om han kan vinna sätter han gärna nosen först. 

 
Avdelning 4. 
Ranking: A 11. B 1-12. C 3-2-9. D Övriga.  
Stayerlopp där jag helst spikar bästa hästen från bakersta fållan men det brukar oftast vara när det är lite pengar på de längst fram. Här är det ungefär samma proposition som i Harper Hanovers lopp men med skillnaden att det nog inte kommer bli samma fart som det brukar bli där. Därav är det lite bättre chans för de på grunddistansen här men fortsatt fördel de längst bak, då fältet inte är så stort som den annars kan vara, men tufft för de på mellanfållan, som vanligt.  
11 Wild Love är vinnaren av Harper Hanovers lopp på topptid och har utvecklats rejält av träning och tävlande nerei Frankrike. Tillbaka på sin gamla hemmabana och är kanske bara bäst, men går inte på optimal balans då hon ska ha skor på den här gången. Blir inte jättestor favorit så kanske är en tänkbar spik men det finns ett par vettiga motbud som kan höja utdelningen lite bättre och jag gör ett försök att fälla.  
1 M.T.Oscar Har bästa spåret och formen på topp så kan hålla upp ledningen härifrån och får han fuska bort ett mellanvarv ska han ett snabbt slutvarv att tillgå. Lurpassar de bästa där bak på varandra kan han mycket väl rinna undan, då han står perfekt inne på grunddistansen.  
12 Zarenne Fas ska växa in bra i högsta klassen trodde man ju efter ett par riktigt bra lopp i fjol men det har inte alls funkat i år ännu. Var som bäst från en bit in på sommaren förra året och det är det ju nu så kanske årstidare, (kan vara pollenproblem på våren, som inte är ovanligt alls). Hemmaplan nu och bara 12 hästar i loppet gör att han ska kunna skrälla då han är en av de två bästa hästarna i fältet.  
 
Avdelning 5. 
Ranking: A 5. B 4. C 10-3-6. D 11-9....övriga 
Lopp för körsvenner som inte fått ha gjort mer än 150 starter under föregående år och över kort distans kan det gå fort här. 
3 Isa blir favorit på att hon har spår invändigt om de värsta motbuden och kanske ska kunna vara först framme och svara alla om spetsen. Jag tror inte det är alls givet och tycker hon är överstreckad när hon möter bra hingstar och valacker. Visst, kommer hon till ledningen kan hon rinna undan och har även vinstchans från rygg ledaren men jag tycker hon är given att gå mot som favorit.  
5 Fromming tror jag har minst lika hög spetschans som favoriten, han har tagit ledningen från invändigare spår och bricka fem är bästa tänkbara, speciellt då den mellan honom och favoriten inte är startsnabb. Kommer den här till ledningen biter den nog ifrån sig bra över den korta distansen och det kan vara så att det blir en annan bike på för honom. Visst står han hårt inne på pengarna men duger absolut och har vunnit som uppanmäld och varit favoritspelad i spårtrappa tidigare.  
4 Apocalypto är kanske tuffaste hästen i fältet men inte så startsnabb så kan inte utnyttja sitt fina spår och mellan två startsnabba kan det kännas stressigt. Klarar han att inte galoppera i starten så lär det bli offensivt upplägg, som som ofta med Gocciadoros hästar. Nu blir det kanske litet kuskplus för den här då körsvennen brukar vara påläst och sansad I sina styrningar. Oavsett vem av spetskandidaterna som hittar till ledningen så kan nog den här slå dem från utvändigt men tror att den har lättare att plocka ner Isa än Fromming så låser på de två. Om den här galopperar så tror jag Fromming vinner. I rankingen hamnar jag på de betrodda bakom så vid gardering ska man nog strecka alla för att inte hamna på precis lika dant system som väldigt många andra.  
 
Avdelning 6. 
Ranking: A 3. B 4. C 1-5-6-2-8. D 7-9-10. 
Finalen av Stosprintern och här blir det en väldigt stor favorit med rätta men Bergh var ändå på henne en del och jag tyckte att en annan försöksvinnare imponerade minst lika mycket. Jag kryddar med ett extra streck som kan få bra smygresa och det brukar kunna spricka upp i unghästlopp för ston.  
4 Fifty Cent Piece är årets stora favorit här, som hunnit vinna Drottningpokalen på snyggt sätt och ser riktigt rejäl ut. Var bara bäst sist i ett ganska enkelt försök trots sämsta spåret. Betydligt tuffare mot nu så klart och blir kanske lite överstreckad, för så överlägsen som procenten antyder är hon inte. Jag garderar på att det är högt spelvärde att fälla henne här. 
3 Globalizer imponerade i försöket och såg aldrig ut som man körde på henne på henne riktigt, utan bara gled fram i tredjespåret och såg ut att kunna ha vunnit med hur mycket som helst. Har slagit kulltoppar i år i ett ’Margaretalopp’ och vann korta E3 för ston i fjol så trivs över distansen. Bättre spår nu än i sitt försök och är hon lika som hon såg ut att vara i sitt försök så kanske hon bara är bäst här. 

1 Betting Pacer var väldigt förbättrad sist och är ett hemmahopp från bra smygläge med bästa kusken. Höjer hon sig ytterligare med loppet sist och får ett bra lopp med lucka till slut ska hon absolut kunna överraska och som lågt streckad är hon tidig på min lapp. 

 
Avdelning 7. 
Ranking: A 9. B 12-7. C 10-6-11-2-8-5-1-3. D-
Nu har vi gått på många betrodda i omgången och har vi lyckats fälla ett par tre av de stora favoriterna med få motbud ska vi driva upp värdet rejält i sista om vi hittar skräll här. Jag vill ha en outsider så streckar alla och lutar mig tillbaka, då loppet är jämnt kan nästan vad som helst hända.  
7 J.J.Stitch blev nedstruken ett spår nu vilket var tråkigt, då det ökar chansen för favoritseger men det är fortfarande vingelläge och kostar det lite spår för in i svängen här kan det bli jobbigt till slut.  
1 Stenson drar en del streck men är inte så startsnabb så blir över från start och ska ha tur för att komma bra på det här. Given att ranka ner som betrodd.  
9 Cadiz tror jag mest på trots bakspåret och det är så klart chansartat men Fleming brukar ha ordning när han kommer till Sverige med den här. Står bra innne i klassen och kanske bara är bäst.  
12 Aurora Show har iskallt spår men sett bra i sin nya regi och fortsatt Jepson upp är bra. Hon har vunnit 14 av sina 23 starter så visat skalle även i tidigare träning och med lite tur kommer hon in i matchen.  
10 Mojo Express är anmäld barfota och med bike och så gick han vid tidigare seger i år och nu kommer han från en vinst med vanlig vagn och skor fram. Klart intressant med matning i form och fortsatt Örjan upp som vid vinsten sist så tidig till låg procent.  
11 Chang är anmäld med bike och har gått så bara en gång tidigare och då blev det galopp så kanske resultat på den utrustningen nu.  
Loppet är svårrankat men helgardering löser det och många lägre streckade som inte har så mycket lägre vinstchans än favoriterna här. 
 
Systemförslaget 
Avd.1: 4 Önas Prince 
Avd.2: 2-3-4-5-8. 
Avd.3: 1-4-7. 
Avd.4: 1-11-12. 
Avd.5: 4-5. 
Avd.6: 1-3-4. 
Avd.7: 1-2-3-5-6-7-8-9-10-11-12. 
2970 Rader som kostar 1485:-  

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.