Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 E3-Finaler Färjestad 3/7

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Färjestad är värd för GS75 den här veckan och det är utpräglad spetsbana av lite speedway-stuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Banbredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Det är final-omgång i alla loppen utom i Gulddivisionen som är ett försök till STL Open med final 26 september på Solvalla men det är ändå lite högre förstapris än normalt för klassen. Det är dessutom årets första E3-finaler och nu börjar storloppssäsongen på allvar för treåringarna, (även om vi redan i maj har Treåringseliten men då inte stängt för endast svenska uppfödningar).

 

Statistik och Spelteori.

Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha här. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst. 

Det blir ändå lite annorlunda kört just när det är V75 i allmänhet och i finaler i synnerhet där det kan gå för fort där framme och alla är rejält toppade så det går att vinna från kön med så klart. Det är klart annorlunda statistik i lopp där det är hästar av hög kvalitet, då det blir lättare för en riktigt snabb häst i hög klass att försvara innerspår och liknande moment. I finaler av årgångslopp där försöksvinnare får inre spår är det så klart betydligt högre chans att man svarar upp innerspåren i den lopptypen, så där bör man inte ta hänsyn till allmän statistik alls. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är det E3 Final för hingstar och valacker, där det blir väldigt jämnt mellan flera av de betrodda men jag har stor tro på den mest rutinerade hästen, från mest rutinerade tränaren inom just E3. 4 Mellby Jinx 21% är inte så stor favorit men är Båths klart bästa chans det här året att ta hem en av E3 på medeldistans. Han har inte gått optimalt hittills i år på något sätt men nu ställer nog Båth i ordning rejält, som så många gånger förr. Han har visat att han kan vinna från kön, sist blev det väl serverat då en galopperade bort sig halvvägs in i loppet och han fick andra ytter, där han kunde sita kvar i det försöket man fick köra i lägst tempo där framme och Mellby Joker borde väl runnit undan men Mellby Jinx visade riktigt fin skalle där. Man har inte tryckt av honom från start i någon av årets fyra starter och nu är det väl läge och kommer han till ledningen eller utvändigt om ledaren utan det går alldeles för fort så tror jag att han bara vinner, men ger inte upp det blir andra positioner heller. Man har sparat växlar på den här med lättning i balansen nu med barfota bak och alla Båths tre hästar i loppet går första gången med rycktussar och det låter jäkligt bra. 

 

Gå Kort!

I gulddivisionen låser jag på tre streck där den som är trea på strecken är häften så mycket spelad som de två mest betrodda. Även om jag hamnar på tre favoriter så höjer de sig så mot övriga på visad form så har svårt att se det gå utanför mina streck där. 

1 Click Bait 39% stiger allt mer på strecken som givna spetsbudet i loppet där han försvarar sig bra ifrån. Gick riktigt bra till slut sist så visat att formen är fortsatt bra men kanske är kort distans hans bästa och inte helt givet att han håller undan om någon av de två värsta motbuden kommer fram utvändigt tidigt. Ska vara favorit på spetschansen  och på att de andra har bakspår men det ser ut att bli lite för hårt streckat här. 

Den av 10 Handsome Brad 31% och 12 Milligan´s School 15% som kommer igenom bäst från start och tar dödens här ska ha bra chans på visad toppform på slutet. Båda kommer från seger efter tidigt avancemang till utvändigt om ledaren och funkar bra i den positionen. Milligans kördes hårt om ledningen även näst sist från bricka 11 men gick ner i rygg till slut och blev fast, så är okomplicerad att skicka in mellan hästar för att hitta position. Handsome har startsnabb rygg att välja för att komma igenom så oklart vem som är första framme här och jag streckar båda och hoppas på rivigt race. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 3-1-5. C 9-4-2-11. D 6-7-12.

Bronsdivisionens final och favoriten har fått bakspår men är väl förmodligen huvudet högre än sina konkurrenter här, men från läget finns chans att fälla och jag försöker gå kort här med bara ett motbud där framme. Detta på grund av att min ranking överensstämmer lite för mycket med strecklistan och tar jag fyra, fem streck så landar jag i de mest spelade ändå och bra att försöak spara på markeringarna då. 

10 Admiral As 47% är väldigt bra för klassen och kanske bara rundar samtliga här men blandar och ger lite och sist blev det galopp i starten, så inte helt att lita på. 

3 Gooner 15% har ett fint spår och kanske kan ta sig förbi de invändiga till ledningen men oavsett får han en bra position och han är inte beroende av spets. Gått starkt från svåra lägen på slutet och Wäjerstens stall och styrningar går fortsatt bra så hög segerchans på den här. 

1 Amornero Roc 14% är bra men inte alls givet att han kan svara de två närmast utvändiga här och det kan bli tredje invändigt så stor risk att han blir fast här. Dessutom är nog kort distans hans bästa så inte givet att han vinner även om han skulle kunna hålla ledningen när det är tufft mot. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 3-1. B 2-4-10-9. C 5-6-7-8. D 12-11.

Klass 2 och då garderar jagoftast om jag inte har någon jag tror väldigt mycket på, men här ser det öppet ut och jag streckar många. 

1 Illfindmywayhome 22% är inte ens favorit men det är Kanske för att det ska vara svårt att håla upp innerspåret på den här banan. Han kan nog lyckas med det trots allt och blir i så fall hästen att slå och ör så klart inte borta även om det blir rygg på ledaren då det ibland går för fort i lägsta klassens finaler och det spricker allt som oftast upp. 

3 Zenato 4% ska ha provats med helstängt huvudlag i ett finslipande jobb under torsdagen och det har Jepson trott ska ge riktigt bra effekt på den här. Hade den här tidigt i rankingen innan man fick den infon så på läge och utrustningsändring till väldigt låg procent så kan den här rankas först. 

9 Kissinger Boko 24% är loppets favorit som visade sig lugn och fin i voltningen sist då han tog ledningen i alla återkallade starter plus den som gick iväg. Dunder var lite orolig inför det men hästen utvecklas för varje start och är nog ännu bättre nu men bakspåret tar ner chanserna så klart. 

10 Pewdiepie 16% funkade riktigt bra med långresa och lopp utvändigt om ledaren och den här har tänt till ordentligt på barfotabalansen. Goop och hemmaplan gör att den räknas tidigt. 

2 Incredible Wine 11% är behandlad första gången i Dahlborgs regi inför det här och nu ska det lättas med barfota bak. Biken vann han med första gången den åkte på för tre starter sedan och han har svarat bra varje gång på ändringar och här är det även omlagd träning så många smågrejer som gör den mycket aktuell. 

4 G.K.Justus 11% vann i stark stil trots bakspår sist och nu är det väldigt bra spår så kommer han ner i bra slagläge lär det bita bra till slut även nu. 

 5 Global Attention 7% har med bra spår och han tog ledningen då det var första i bike på länge näst sist. Kan utmana i spetsstriden med den vagnen och från så bra läge med Mats E upp. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 10-12. C 11-9-2-6-7-4. D 3-5.

Se ”Gå Kort!”

Stänger loppet på de tre klart mest streckad vilket kanske inte är så bra speltekniskt men 1 Click Bait, 10 Handsome Brad och Milligan´s School höjer så mot resten att det blir en billig ”helgardering” att strecka alla tre. 

11 Milliondollarrhyme 5% har en stark spurt att tillgå men hade sin formtopp lite väl tidigt i år så verkar vara lite på retur kanske. Kan ju få rygg på någon av de betrodda här bak, till slut och då sprurtar han vasst till slut. 

2 Makethemark 3% blir sällan så här lågt streckad men bara ett lopp i år och comebacke nu efter betäckninssäsong så svårbedömt om han vill tävla på samma nivå som tidigare nu. Bra spår och given för den som vill ha fler markeringar och letar o-streckade skrällar med hög kapacitet.

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 5-1. C 9-4-7-3-10. D 11-12-8.

E3 Final för ston men dubbla prispengarna i år och det lär bli snabba pengar på många här. Jämnt på förhand och i de tidiga storloppen för unghästar har det historiskt sett skrällt en del på sto-sidan och jag streckar alla här och kollar på fina hästar. 

2 Lacille Boko 24% är loppets givna favorit och det låter bra på Båths hästar inför dagen och den här går både bakifrån men körs nog gärna mot ledningen här. Adielsson och Båth kan mycket väl vinna båda storloppen men jag tycker det är jämnt här och då vill man ju fälla favoriten, men rankar henne ändå först. 

4 Glorious U.M. 6% är stallkamrat till favoriten och kanske kan den här ta sig förbi samtliga invändiga för att sedan släppa till favoriten. Får bra läge där framme oavsett och räknas tidigt.

1 Red Lady Express 17% höjde sig rejält med kuskplus och barfota runt om sist och fortsatt toppkusk upp så blir det intressant. Man vill att hon körs i ledningen men härifrån kan det vara lika bra att köra i rygg på ledaren kanske, det brukar ju gå för fort i storloppen för treåriga ston. Jepson löser det nog till bästa placering, så får man se om hon räcker. 

5 Black Magic Eyes 13% lättades sist och gick med norskt och samma huvudlag nu men ännu mer lättning med barfota runt om och efter risiga utgångslägen på slutet är det dags för toppspår. Reio har haft bra form hela våren och med kusk som ofta är med på linjen när det är stora pengar är klart bra grejer.

6 Bright Crystal 8% startar på hemmaplan och får bike på första gången så här kan det bli offensivt. Försat barfota runt om sist fungerade bra och även om spåret är en bit ut bakom vingen här så är det ändå bättre än tidigare bakom bilen. 

9 Rihanna W.I. 19% har rygg på favoriten i starten och kanske kan komma igenom på bra sätt. Nurmos och Kontios bidrag i loppet som har näst mest på kontot och visat att hon går bakifrån så räknas trots spåret. 

Mattias Djuse har två hästar till start och det är starkt för en så ung och relativt ny tränare. Båda är bra och 11 Global Countess 0,4% har Magnus A upp och första barfota runt om som kan höja henne. 3 Al´s Starlicious 2% har fortsatt Mats E upp och visade sig stark i spurten sist då hon vann sitt försök hit trots position i sjättepar utvädigt, vilket är mycket ovanligt på Sundbyholmstravet. 

 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 3-6. C 10-7-1-10-8. D 9-4-2-12.

Här är det en riktigt bra favorit som förmodligen bara vinner loppet och jag spikar

5 Zorro Wind 60% stiger på procenten men är lart bästa hästen och är i för låg klass så med Örjan upp och från bästa spåret är det en trolig vinnare och spik. Kommer kanske till spets tidigt med och då är loppet bara över. 

3 One Kind Of Art 14% kan utmana i spetstriden men är ojämnt startsnabb och blandar och ger lite men är riktigt bra för klassen när han är på rätt humör. 

1 Aragorn As 12% riskerar att bli över rejält från sitt innerspår och får nog problem att komma till i loppet. 

6 Yuvaraj 5% kan nog komma bra till från det här spåret och räknas tidigt vid gardering då han är rejäl för klassen och går hela vägen in. 

11 Mister Donald 2% ska gå barfota och i bike vilket är första gången på båda och Goop säger att han tror på riktigt bra effekt men ligger ändå lågt från läget, så kanske blir passivt upplägg. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 2-6-10. C 4-12-7-8. D 3-11-5-1.

Omgångens största favorit 2 Born Unicorn 65% kommer ut i Silverdivisionens final här och det är väl en befogad favorit men blir för hårt streckad. Han var helt okej som femma i Harpers och vann i Silverdivisionen både före och efter det men har inte varit helt att lita på och har svikit förr då det till och med blivit en del galopper även om det blivit stabilare i Redéns regi. Är inte startsnabb så kan inte utnyttja sitt framspår men får väl bra position och räds nog inte en ugn dödens så vinstchansen är bra men det är hårt mot. 

9 Cab Lane 8% är minst lika bra som favoriten här och är storfavorit gång efter annan i klassen och har slagit favoriten här då de möts tidigare. Nu skiljer det alldeles för mycket på strecken bara för att han torskat som hårt streckad två gånger i rad. Han har ändå hållit bra båda gångerna och det har varit stenhårda lopp där han låg på näst sist och ödslade en del krafter och sist möte han en som bara var för bra. 

6 Zap Di Girifalco 3% ska kunna ta sig till ledningen tidigt här och därifrån blir han hästen att slå. Inte alls givet att det blir så hård fart på loppet även om någon av de betrodda glider fram tidigt utvändigt och ledaren kan absolut gå undan tillslut här. Visst tar väl 3 Mr Clayton J.F. 0,3% ledningen initialt men släpper om den här kommer tidigt och jag tror att det blir så. 

10 Vikens High Yield 5% har riktigt missvisande rad i förhållande till kapacitet och han står väldigt bra inne i Silver där han är härdad. Riktigt bra avslutning sist då spelarna börjat tröttna på honom är det klart intressant och given trots spåret, då det var lite uppåt i formintryck sist. 

4 Viking Brodde 9% har ett toppspår och det har strulat rejält på slutet då det blev kort startgalopp längst in bakom svajig vinge sist och hopkrokad med konkurrent vid galoppen för tre starter sedan. Näst sist var det hopplöst läge så han är bättre än sin resultatrad på slutet och Magnus A från fint spår med bra häst från storstall ska kunna vara pott. 

12 Rotate 5% har så klart ett näst intill omöjligt spår men han har höjt sig så mycket under våren så man kan inte räkna bort honom. Tvåa sist från risigt spår, bakom favoriten och nu väldigt stor skillnad i strecken så intressant som skräll. Hästen och Goop har hemmaplan och det kan bli offensivt då han själv har honom som varning här, då han känns fortsatt fin i träning och lopp. 

7 Van Gogh Z.S. 2% är både startsnabb och stark så bör få ett bra lopp och här är det första gången Adielsson upp så lite intressant. Speciellt om det skulle strula för Zap Di Girifalco, då kan den här vara först framme och överta ledningen, trots spåret. 

8 Evens Cool Boy 1% har tre lopp i kroppen nu efter att inte startat sedan förra sommaren och varit uppkollad hos veterinär sedan senast. Hög kapacitet men spåret är lurigt så klart. 

 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 2- C   D 

Se ”Bästa Spiken!”

4 Mellby Jinx blir min spik från toppspår med kusk och tränare som vunnit E3 förr och det är hästen med klart mest meriter och pengar i loppet. Med intressanta ändringar tror jag han höjer sig ytterligare ett snäpp och bara är bäst här, då han dessutom kommer till finalen med mest sparat av de betrodda. 

1 Idomenio Sisu 16% toppades i balans och utrustning redan i kvalet hit och det föll väl ut och det blir så klart samma igen. Vann på 1.11,9 vilket är en tiondel från Aetos Kronos svenska rekord och tar han loppet bra så kan han vara ännu bättre nu, inte helt givet, då det kan sitta lite i benen med. Han är startsnabb men spåret är lurigt här, men samtidigt ska det tas en hel längd och när alla är så snabba är det ändå fördelaktigt med innerspår. Kan bli rygg på favoriten med och det är så klart inte illa det heller då det brukar spricka upp till slut i unghästloppen. 

2 Donzetti 13% höjde sig på lättning i balansen sist med barfota fram, nu ska han gå med lite lättare skor bak till den här starten dessutom. Det blir första gången i bike och det har Riordans unghästar fått bra effekt av tidigare och det ska nog passa bra även till den här. 

6 Incase Of Fire 20% är nästan lika hårt streckad efter att förlorat sitt försök mot en som fick gå ute i spåren till slut, ändå är han mer streckad än Donzetti nu igen. Detta trots spår långt ut med alla värsta motbuden invändigt och den här känns klart övertsreckad och rankas ner på lågt spelvärde. 

3 Mustang Racer 10% vann från utvändigt med spår tio på Sundbyholmstravet och han är klart gynnad av bättre spår nu då han är startsnabb. Bergh lättade i balansen sist och filar säkert lite extra nu, han brukar ju hitta på grejer till större finaler och den här blir farlig då han får bra position där framme.

5 Felix Orlando 12% har bästa spåret statistiskt men som jag varit inne på tidigare så är det inte lika bra i finaler där alla snabbaste hamnar invändigt så viss vingelrisk på den här. Skor aviserat nu med och inte så het även om stallet har sjukt bra form och hästen har hävdat sig bra i kulltoppen. 

 

Stora systemet

Avd.1: 3-10.

Avd.2: 1-2-3-4-5-9-10.

Avd.3: 1-10-12.

Avd.4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.5: 5 Zorro Wind

Avd.6: 2-4-6-9-10-12.

Avd.7: 4 Mellby Jinx

3024 Rader som kostar 1512 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 3-10.

Avd.2: 1-3.

Avd.3: 1-10.

Avd.4: 1-2-4-5-9.

Avd.5: 5 Zorro Wind

Avd.6: 2-4-6-9-10.

Avd.7: 4 Mellby Jinx

200 Rader som kostar 100 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.