Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 47 Miljoner Jackpot V75 Boden 19/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Jackpot på 47 miljoner den här veckan då det blev för svårt för samtliga förra lördagen och sjuorna frös inne. Boden är värld för lördagens V75 och kör då sin senare omgång, som kallas midnattstravet vilket ger en första V75-start vid 19:30. Banan har ett långt upplopp med 200 meter och bredden är väl tilltagen, över medel. Ingen open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt. Många är nöjda med underlaget på banan som allt som oftast erbjuder bra fäste men kanske inte de allra snabbaste tiderna. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det ett Diamantsto-lopp där hästarna på grunddistansen har runt 150 tkr tjänat och på mellanfållan ligger de flesta runt 300 tkr i tjänade pengar medan de bästa på bakersta fållan har över miljonen på sina konotn. Det är en bra proposition för de på bakersta fållan och stor chans att bästa hästen där bak vinner loppet så håller favoriten här som hästen med absolut högst vinstchans i omgången. 

10 Balasamine Font 56% blir stor favorit med all rätt då hon går ner rejält i klass till lördagens start. Var favorit mot till exempel Fifty Cent Piece sist, i Fyraåringseliten Ston under Elitloppshelgen som är ett Grupp 2-lopp så betydligt enklare mot den här gången. Det blev galopp i den starten efter att ha förlorat spetsduellen från ett svårt innerspår och tjänade inga pengar då. Nu blir det skor på, vet inte om det kanske är säkerhetsåtgärd för att undvika galopp eller om man vill spara hovarna till större uppgifter men det kanske inte är så negativ förändring som det är på många andra. Visst är tuffaste konkurrenten precis utvändigt i starten och kanske kan hon hållas in men spår ett i volten för Goop ska det gå att komma ut ifrån direkt med startsnabb häst. Litar på att Goop löser den här uppgiften även om hon så klart har större mål under året men som utlandsfödd är många årgångslopp uteslutna. 

 

Gå Kort!

I inledningen kan det vara läge att försöka gå kort där strecken sprids en del och jag spelar nog med troliga ledaren och bästa hästen i ett lås. 

7 Leave Youre Sox On 30% har ett fint springspår med stallkamrat invändigt på springspåret bredvid. Det är inte startsnabbt från spår ett och andra startsnabba där framme kan nog tänkas släppa till den här så mycket hög chans att han hamnar i ledningen efter en bit här. Då är så klart vinstchansen hög, då alla värsta motbuden dragit bakspår här. Visst är det tuffare mot men den här har skalle och har vunnit 10 av 18 starter där han dessutom vunnit 6 av 7 starter på Boden, så klart hemmagynnad. 

10 Gogobet Sisu 22% är hopplöst osäker och sist blev det galopp när han skulle lyfta ut honom ett spår till i banan och han satt i rygg på den som vann loppet och hade nog varit nära i mål utan galoppen. Gick ju felfritt då från start vilket man trodde då det var lugnare från bakspår och i voltstart går det ännu långsammare i början så ingen anledning att stressa upp sig här heller. Mats E trodde han hade vunnit loppet utan galoppen och man provar att ändra lite på käken och hoppas det ska ge någon effekt och första gången Örjan upp är så klart plus när det handlar om att hålla hästar lugna. Jag tror på absolut toppchans och utan galopp vinner han nog här då det inte är en jättehård Klass 1 den här veckan. Bra underlag är också positivt på osäker häst och tänkbar spik. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 7-12-11. C 9-5-3-6-8-1. D 2-4.

Se ”Gå Kort!” 

Voltstart i Klass 1 och jag spelar med bästa hästen 10 Gogobet Sisu och förmodade ledaren 7 Leave Youre Sox On, där bästa hästen från bakspår alltid är gynnad om det blir omstart i lopptypen. Men ledningen är som vanligt guld värd och favoriten ska kunna leda runt om men om jag skulle tvingas ta ställning så hade det blivit chansspik från bakspår på Gogobet Sisu. 

12 Reven Dejavu 10% tog jag med tidigt sist på få streck när det var aviserat första i bike, men man drog tillbaka det. Trodde man skulle gasa från start då han är naturligt startsnabb men man backade sedan sköt han till riktigt bra till slut, ute i spåren som fyra och visade fortsatt formtopp. Nu blir det fortsatt Adielsson upp och han är vass i volten och då kan det gå att komma igenom på bra sätt från spår 12 men man behöver tur att det finns lucka att komma ner i. Fler är vakna den här gången och han ser ut att stiga lite på strecken så blir inte samma spelvärde som sist men bakom min duo är han tidig trots spåret. 

9 Condior 8% garderade jag med sist som ett spetsbud, men han vek ner sig tidigt från ledningen då, men ursäktad att det blev mjölksyra då det kostade att ta ledningen från bricka 8 bakom bilen. Nu får han ett smygläge istället och är anmäld med barfota runt om och han räcker bra i klassen så tänkbar. Lite kuskminus nu då inte Bergh kör själv men det kan gå. 

11 Mister Donald 16% gick bra sist och man är väldigt nöjda från stallhåll här så ska han räknas trots spåret. Gått som bäst på barfota bak och så blir det nog den här gången och det höjer chanserna och han är tidig vid bredare gardering än mina två streck. 

5 Just Celebration 3% står bra inne på pengarna och har ett par starter i klassen på slutet med lite långt mellanrum. Nu är han bättre med tätare starter och ska kunna komma iväg bra trots spåret då det är liten häst som är lätt att vända. Mats E vinner med mycket för dagen så bra att han kör och hittar man ner i bra slagläge ska han kunna skrälla när det är barfota runt om. 

6 Amperage Hanover 3% är stallkamrat till favoriten och skulle man pricka från sitt springspår här så vinkar man fram stallkompisen direkt och får ett bra lopp i rygg på favoriten. Varit helt okej på barfota runt om och bike på slutet men nu blir han va med biken då det är voltstart och han stå¨r hårt inne i klassen och borde få svårt att räcka. Toppkusk och tänkbar resa i rygg på ledaren gör ändå honom aktuell vid bred gardering. 

1 Kahlua Bishop 1% startar från bästa spåret och jag brukar alltid flytta upp hästar från det spåret i rankingen men det ser tufft ut för den här. Hamnar en bra bit ner invändigt och man varnar för att formen inte är på topp då man hade velat ha ett lopp till i kroppen inför det här. Har varit borta för skada i 11 månader innan han fått två lopp så kanske inte räcker även om det skulle bli bra resa. 

8 Silver Bullit 4% har gått bra på slutet och jag brukar varna för understreckade hästar från spår åtta i voltstart på V75 men det bygger ofta på att ettan ska hög spetschans och så är inte fallet här. Risker att hamna för dåligt på det men har gått bra flera starter i rad så löser det sig ska han kunna skrälla men mycket chansartat. 

3 Kentucky 1,4% är startsnabb i volten men här är man så klart inställd på att släppa spetsen. Det kan bli tredje invändigt om båda springspåren prickar så chansartat men hittar man rygg på ledaren stiger så klart chanserna en hel del. Två lopp i kropen efter strykning och formen verkar stigande så på hemmaplan ska han kunna speeda ner många med rätt lopp. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 13-11-3. C 1-10-5-6-2-4-14. D 9-12-7.

Kallblodslopp över medeldistans med 14 hästar fördelade på två startfållor där de på grunddistansen står bra inne när man får ha tjänat 950 tkr där framme men bara 1,5 miljoner totalt för de där bak. Jag tror mest på en häst på grunddistansen men tror ändå inte att de där bak är chanslösa och rankar flera ekipage högt, trots dåliga lägen. 

3 G.G.Ojjdo 24% skrällde som en av de största överraskningarna någonsin på V75 förra veckan och nu blir han klar favorit och det är så klart orättvist, även om vinstchansen så klart är hygglig. Han står bra inne i klassen och fick ett fint startspår men ska ha en fin resa med så det är klart att det alltid är chansartat om man inte gör jobbet själv och som favorit är spelvärdet lågt den här gången. Given på kupongen ändå men bara en av flera och loppet är öppet. 

8 Bol Brage 18% är min förstahäst i loppet som säkert kan komma igenom på bra sätt i starten med rygg på en startsnabb som nog laddas vad som går för ledningen. Den här kommer med raka segrar och var bland två främsta åtta gånger, varav fem vinster på 14 starter i fjol och det är få i loppet som kan mäta sig med den vinststatistiken. Toppform på stallet och Mats E vinner mycket åt J-O Persson och luckor brukar komma i den här lopptypen där det blir en del galopper så är inte orolig även om han sitter tredje invändigt med varvet kvar. Mats E brukar dock ge sina hästar chansen om han känner att det finns att åka med, räknar med att han tar rygg ledaren om det blir läge för det men tar sig ut i tid om det blir sämre position än så. 

1 Sundbo Nova 18% är startsnabb och har bästa spåret tillsammans med bästa kusken som vunnit med hästen tidigare. Det låter så klart som toppchans men hon tjänade snabba pengar i höstas och gått bra även i år men är ändå en av dom med minst pengar på kontot trots 370 tkr tjänat i fjol och redan 140 tkr inkört i år. Det är dessutom ett sto i öppen klass som möter rutinerat motstånd för klassen nu och inte alls givet att hon står mot samtliga här. Blir dessutom utmanad i spetsstriden men kanske kan komma ut och ta över tidigt men det kan kosta mer än det smakar och jag ser henne som överstreckad. 

13 Guli Rubin 12% har matchats mot eliten under en lång tid nu och fått hårdhet och då dessutom formen verkar vara på topp nu så ska han räknas tidigt mot enklare motstånd nu så klart. Går från alla lägen och har bra farter i kroppen och näst mest startpoäng, efter favoriten i loppet gör att han ska rankas högt. Adielsson upp i volten är alltid bra och han går iv’g med bike från alla spår så plus där, när många andra går i vanlig vagn. 

11 Guli Roy 2% gick bra i vintras men kom ur form och fick en träningsperiod och vann direkt i minicomeback i februari. Han har mött, varit favorit mot och slagit liknande motstånd många gånger och måste räknas direkt här. Det var länge sedan Ulf Körde men de har vunnit tillsammans tidigare och J-O Perssons kapabla hästar har skrällt i andra lopp på slutet så stallformen är på topp. Klart understreckad och bortglömd så rankas tidigt på högt spelvärde. 

10 Guli Storm 2% har spår ett i volten på bakre fållan så man chansar säkert på att köra rakt fram på innerspåret. Två lopp i kroppen efter att ha varit struken och ser ut att närma sig formen. Det stora här är ett rejält kuskplus och bjuds han rätt resa med luckor till slut så ska den här kunna skrälla då han har mest pengar tjänat och ör bättre än resultatraden. 

5 Kong Henry 9% har ett par -tre tunga säsonger bakom sig nu och harvar i breddlopp och mot enklare motstånd men har bra speed och med tur kan det bli som sist. Vinst på 1.24,0 från bakspår på medeldistans är bra och nu blir det rejält kuskplus så Örjan ska kunna hitta bra ryggar här med och tänkbar skräll. Betydligt mer travsäker än många av konkurrenterna och det ska gå att komma iväg från spåret. 

6 Rubus 2% har ett fint springspår och ska kunna öppna snabbt härifrån då han är titelförsvarare efter att ha spårat runt om i det här loppet i fjol från samma spår. Bättre än raden och kan man snuva Goop på ledningen så finns skrällchansen så klart oavsett om man väljer att köra i ledningen eller i rygg på ledaren kanske.

2 Nordby Kuling 3% har inte vunnit så ofta senaste två åren men kommer från vinst nu och har en formtopp med ett par hundra tusen inkört i år. Bra skrällspår och är stark och rejäl så ska kunna överraska många till slut. 

4 Norrlands Scott 4% breddlopp vid segern sist så betydligt hårdare mot och lurigt spår men vinst är vinst och det visar på form och här blir det barfota runt om som han inte gått på så ofta. 

14 Forspärla 5% vann 100 tkr-lopp sist men det var med Ulf Ohlsson och man mötte bara ston så helt annat nu. Spår fem i volten och står sämst inne av hästarna på tillägget så rankas ner långt ner men är ändå helt otänkbar vid riktigt bred gardering, på visad form och kunnande. Hon var tvåa i det här loppet i fjol med sparat men hade då spår tre på grunddistansen hittade rygg på ledaren och i år står hon 20 meter sämre till mot många av konkurrenterna. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 5-7. C 3-2-1-10-6. D 9-8-12.

Lägsta klassen på V75 med Klass 2 och jag brukar förorda gardering i den klassen och så även nu då jag inte alls litar på de mest betrodda och heller inte har något riktigt bra motbud att gå på. 

7 Pewdiepie 27% står bra inne och visade styrka sist vid vinst över 3140 meter under Elitloppshelgen, på första gången barfota runt om och det finns hov för samma balans igen. Dessutom är det aviserat första bike den här gången och kan nog öppna hyggligt med det känns långsökt att det skulle räcka till ledningen från så här långt ut. Långresa för orutinerad häst är ett frågetecken med och garderingen är given även om han så klart är tidig. 

4 Nicois Du Gull 22% är min förstahäst i loppet och tänkbart spetsbud från toppspår från stall som haft en rejäl höjning på hästarna i år. Gått med järnskor och sulor fram och lättas till aluminium runt om nu så det blir stor skillnad. Två raka segrar i billigare lopp men mycket sparat och den har galopperat bort mycket pengar så har mycket erfarenhet för klassen och fungerar han fortsatt i aktionen så ska han kunna tjäna snabba pengar. Kan falla in i gamla galopp-synder och inte att lita på så bredare gardering är på sin plats. 

2 The World Is Mine 20% drar mycket streck och var fin med halvstängt huvudlag och lopp i ledningen sist men kan nog inte ta ledningen från spår lite väl långt in. Får bra position oavsett och tränaren och kusken skrällde på V75 förra veckan och tar väl vara på sina chanser. Eventuellt blir det första gången med rycktussar nu, vilket han ska prova i träning under veckan så intressant men ändå lite överstreckad och bara en av flera här. 

3 Zätas Forever Star 10% ska ha gått framåt med loppen i kroppen och man tror att biken ska ge bra effekt. Tränat bra och rejält kuskplus med Örjan upp från bra spår ska räknas så klart. 

5 Shawn Leejs 4% har bästa spåret och tänt till lite på barfotabalansen i senaste starterna. Nu ska man dessutom hänga på bike första gången och eventuellt blir det ett open eye huvudlag så med den utrustningen och hemmaplan är han ett spetsbud. Sida vid sida tror jag inte man tar sig förbi Nicois Du Gull men galopperar den så är det här den troliga ledaren och borde få bra lopp där framme och Hanna Olofsson brukar ha någon vinnare när det är tävlingar på hemmaplan. 

11 First Mover 3% blir det mycket ändringar på då man rycker skorna för första gången. Öppet huvudlag nu istället för det helstängda och ryckhuva för första gången. Startsnabb så missgynnad av bakspåret men Mats E brukar ju dyka upp där framme oavsett vad han kör för dagen så räknar med skrällchans om utrustningsändringarna faller väl ut. 

1 M.T.Oberon 5% var helt okej i tidigare regi men fick inte full utdelning och har flyttat upp till Boden så hemmaplan nu. Läget är lurigt då han inte är tillräckligt startsnabb för att få riktigt bra position men får man tredje invändigt kan det gå om luckorna kommer i tid. Det intressanta då är att han får ett norskt huvudlag på första gången för Salmela. 

10 Soleil D’Inverne 3% har gått förbättrat i sin nya regi sedan i vintras och ska nu gå första gången barfota för Boden-tränaren. Visst är det tuffare mot men då många reser långt kan det vara fördelaktigt med hemmaplan och ska ha chans i öppet lopp. 

6 Zola Soft 4% är ganska startsnabb och laddas säkert då han borde gått framåt med ett par lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Brukar stå i låga odds och möter tuffare nu som enda sto i loppet och dessutom kan hon vara nervös på resa så har resesällskap så det låter problematiskt men hon verkar ha ganska hög kapacitet och då hon öppnar bra kan hon vara tänkbar skräll. 

 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 11-15. C 12-3-8-1-13. D 6-7-9-14-4-5-2.

Se ”Bästa Spiken!”

Spikar 10 Balsamine Font som är bara bäst här och från spår ett i volten går det långsammare från start än sist vilket gör att galopprisken är betydligt lägre den här gången då dessutom skorna åker på. 

11 Mellby Harissa 13% provade Stoeliten näst sist och när det var lite billigare sådant lopp kunde hon vara bra som tvåa trots bakspår och var före bra hästar som Alhambra Mail i mål. Intressant uppgift här med Örjan upp första gången från bra spår och med mest pengar på kontot står hon bra inne i loppet. Tröttnade rejält sist men var stressad redan inför starten då och då kanske Örjan kan hålla henne lugnare nu och tätare starter har ju varit positivt på Berghs hästar tidigare. 

15 Ava 12% har perfekt springspår och kan hamna bra på det tidigt och är loppets hemmahopp. Kommer från stark insats i finalen under senaste meetinget där hon var stark som trea mot bra motstånd och även om hon är åtgärdad lite sedan sist tror tränaren på fortsatt bra form. 

12 Iceland Falls 5% hade varit struken inför senaste starten då det var liknande lopp där hon tröttnade sista biten på en bra tid. Går säkert framåt med loppet i kroppen och från bra spår med voltstarts-specialisten Erik Adielsson upp är klart plus. Adielsson har kört henne en gång tidigare och då vann de 70 tkr-lopp på Solvalla redan då hon var tre år och den här ska räknas tidigt vid gardering. Tränaren Håkan Wallberg har ”goda vibbar” och ”tycker att 40-hästarna står bra inne och räknar med att min häst segerstrider.”

1 Todays Estelle 2% leder loppet länge då det är första gången barfota runt om och ett perfekt läge. Men vinsten i raden är från breddlopp på Dannero och även om hon har sitt livs form med rekordsänkning sist så är det nog för tufft mot den här gången och många som ska ha en dålig dag om det ska räcka. 

3 Katlin Way Scott 3% utmanar i spetsstriden och kommer i form då hon tände till barfota runt om sist och går så igen. Ganska fin Ready Cash-avkomma som höjt sig som fyraåring i ny regi sedan i vintras och Mats E kör i bra flyt. Kommer man förbi invändiga till ledningen blir det hon som leder länge men kan oavsett få bra lopp på innerspåret.

8 Lovely O.O. 5% var det positiva tongångar kring från stallet inför förra starten men travet fungerade inte den gången. Nu är det tufft mot och de på mellanfållan ska få tufft att både slå de där framme och hålla undan för bättre men underlaget brukar vara bättre på Boden och hon står bäst inne av hästarna på sitt tillägg, så ska kunna vara med en bit fram. 

13 Lady Zappa 1% kommer väl förberedd efter att ha stått över för en böld i halsen men har tränat starkt med 1.13,5/1600 meter som snabbast förra torsdagen. Hon är rutinerad och levererar nog bra insats direkt efter uppehållet på hemmaplan.

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 6-2. C 4-9-11-8-3-1. D 7-10-12.

Bronsdivisionen avgörs den här veckan över kort distans och här kan det gå undan hela vägen då alla betrodda och mest troliga vinnare fått helt okej framspår. 

5 Swagger 56% hade jag som spikförslag i tipsen för tre starter sedan och som tipsetta gången efter. Han var bra i båda starterna där han vann den ena och gick mot säker seger i den andra men galopperade till slut den gången. Han står fortsatt hårt inne i klassen och kan så klart rinna undan från spets men då galoppen kom på en stum bana på Umåker så väljer man att köra barfota bak och ha lite tyngd kvar i fram med skor den här gången. Det kan vara det som gör att han inte räcker här och får han inte ledningen är han sårbar. Klart överstreckad en här gången men tycker ändå det är förstahästen på läget, men garderas på allt. 

2 Syoss 20% är härdad i klassen och står bra inne i loppet men har haft svårt att vara riktigt långt framme i loppen med 100 tkr till vinnaren. Nu har han ju höjt sig ett snäpp i Wäjerstens regi, där han varit över ett år och gjort flera bra insatser på slutet då han bland annat sänkte sitt rekord över medeldistans sist, i sin 60:e start. Startsnabb och kanske kan ge favoriten en kamp om ledningen här och från spets borde han sälja sig dyrt över den korta distansen. 

6 Astronascente Zac 13% duger nog bra i klassen då han var fin som tvåa i finalen av Klass 1 sist och det här var inte den vassaste uppställning av Bronsdivisionen. Kunde inte nå stallkamraten som vann i fin stil sist men hade luft ner till trean så kanske inte kördes för fullt till slut heller, utan bevakade sin andraplats. Spår lite långt ut men med startsnabb invändigt och som startsnabb själv ska han få en bra start här och hamnar där framme så måste räknas tidigt då han gärna vill vara först när pris-checkerna skrivs ut. 13 bland de två främsta varav 9 segrar på sina 24 starter och klart flest startpoäng är bra siffror här och jag tror att han skulle kunna vinna loppet från utvändigt ledaren.  

4 Got To Dash 1,5% har ett av de bästa spåren och var krånglig på långresa sist och ursäktad från bakspår då han trivs som bäst när han är med där framme. Nu är det hemmaplan och första gången med norskt huvudlag och intressant kuskbyte. I övrigt barfota och bike och ska hamna bra på det härifrån och även om han kommer till ledningen kanske man släpper och kan få rygg på ledaren. Visst är det tufft mot men han har nog högre vinstchans än kollektivet bedömer. 

Berghs stallkamrater 11 Speedy Tilly 2% och 9 Moneykeeper 2% fick båda en tuff lottning här med bakspår på kort distans men båda är bättre än sina formrader och är tänkbara skrällar vid bred gardering. Båda är nog lika bra som de bästa här men lägena sänker så klart vinstchanserna rejält. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 12-7-8. C 11-1-5-2. D 6-9-4-10.

Silverdivisionen med ganska stor favorit från bra spår men motbud saknas inte och jag garderar men rankar åter favoriten först, även om spelvärdet inte är högt på honom. 

3 Cab Lane 41% lär väl hitta till ledningen tidigt och blir hästen att slå men han låg på en del sist och kallnade till slut även om han höll bra som trea. Det var i finalerna och hårt motstånd men även nu är det en ganska bra Silver och över lång distans har han inte råd att lägga bort krafter i onödan. Man provar nog att köra med norskt huvudlag nu istället för goggles som sist, för att han ska vara lugnare och han har vunnit över lång distans tidigare så har så klart bra chans från spets. Nurmos har bra form på stallet, över lag med åtta stallsegrar på veckans 22 starter, men också några strykningar för halsinfektion som så klart oroar. 

8 Upstate Face 22% har radat upp starka lopp på barfotabalansen men från det dåliga läget tänker man kanske spara lite på det och kör nog med baksskor. Man aviserar ett passivt upplägg för att inte bränna av allt i vecka på vecka start, som det är nu så chansartat men räknas ändå med chans på det han visat på slutet. 

12 Algot Zonett 12% har dåligt läge men öppnar ändå långsamt och en tidig strykning i loppet gynnar och kan någon mer bli struken vore det så klart gynnsamt. Wäjerstens stall går bra och nu är det aviserat barfota runt om, som han gick första gången på länge med den balansen näst senast, vid vinsten från dödens. Distansplus då han alltid går hela vägen in och han ska kunna vinna trots spåret. 

7 Ivory Di Quattro 9% gjorde det klart godkänt från svåra mellanfållan i Harper Hanovers Lopp och kanske hade varit ett placeringar längre fram med fritt lite tidigare. Distansen passar bra och även om spåret är risigt ska han kunna hävda sig bra här och dödens är oftast ledigt. 

11 Exodus Brick 1% var inte på topp sist men blivit åtgärdad sedan dess och ibland kan det bli bra insats direkt efter det. Nu är det dessutom kuskplus i Goop upp och skulle det bli tempo på loppet med en stark i dödens som håller uppe tempot eller om ledaren blir het så öppnar loppet upp sig. Den här är grundkapabel och även om han inte tävlat så ofta på distansen så klarar han den bra och var trea i Kriteriet från bricka 8, bakom Power och Brother Bill som treåring över 2640 meter. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 5-4-7. C 6-3-9. D 1-10-8.

Norrbottens Stora Pris med en miljon till vinnaren och det är spridda streck här så och vid gardering så hamnar man lätt på de fyra-sex mest betrodda så läge att ta ställning.

2 Very Kronos 29% är det givna spetsbudet och innan lottningen i försöken var han en av favoriterna till att vinna Elitloppet och var en av de två sidade hästarna. Här ska ingen kunna ta en längd på honom i starten från bra spår, speciellt då han kan få hjälp av en startsnabb sida vid sida i 3 Wild Love 8%. Wild Love överraskade många med extrem startsnabbhet i Östersund förra veckan men fick släppa när Hail Mary kom i kraftfullt angrepp och avslutade snabbt när luckan kom till slut. Kommer nog inte förbi Very Kronos nu men kan få ett bra lopp i rygg på ledaren igen och ska kunna skrälla då. Very Kronos trivs bra på medeldistans och från ledningen blir han svårpasserad och inte alls för stor favorit i lopp där det jämnt streckat bakom är det bra läge att spika. Båth säger att han fungerar bra med resor och om det ska bli för varmt så åker man dagen före, annars på morgonen men ska inte spela roll. 

4 Moni Viking 17% hade många som favorit till seger av Elitloppet efter att han fick en bra lottning i försöket men även om han följde med klart godkänt i snabba avslutningar så var nog kort distans inte hans bästa. Mer passande medeldistans nu men frågan är hur han kommer till här även om spåret är bra så lär de startsnabbare fylla på och han kan hamna en bit ner även om han kommer ner bra i andraspår direkt. Bara en av flera och hans hopp är att det går snabbt hela vägen, då biter hans tunga sista halvvarv bra. 

5 Gareth Boko 12% har tagit kliv i utvecklingen under en ny vår för Riordan och tredjeplatser både i försök och final av Elitloppet är starka papper när han nu har fyra raka lopp på 09-tider vilket är ruggigt bra. Bra avslut med lite sparat i båda loppen sist och för att ta sig till Elitloppet vann han från bakspår mot hårt motstånd så går från alla positioner. Han kan säkert även öppna snabbare nu med de här loppen i kroppen och från bästa spåret ska han räknas mycket tidigt. 

6 Who´s Who 15% visade på Åby, näst sist att han kunde öppna från start men det var från prerfekta bricka fem och ett spår längre ut nu med flera snabba invändigt blir kanske svårt. Risk för vingel men kommer han ner i banan på bra sätt så räknas han så klart tidigt. 

7 Vernisage Grif 13% kommer från vinst från utvändigt ledaren varvet kvar i Jämtlands Stora Pris och även om läget är kallt med spår utvändigt om alla värsta motståndarna så visade den insatsen att han tål lite spår på vägen. Visst spurtade Wild Love och Click Bait bra med sena luckor sist men övriga underpresterade kraftigt och det blir nog tuffare nu. 

9 Milliondollarrhyme 3% är klart missgynnad av bakspåret då han inte kan utnyttja sin startsnabbhet men här har han rygg på favoriten så kanske kan komma igenom på ett bra sätt. Visst krävs mycket tur för att vinna från bakspår i storlopp men till låg procent är han kanske enda tänkbara skrällen i loppet, på förhand, då övriga lågt streckade inte ska räcka.

1 Antonio Trot 2% har ett bra smygläge men har svårt att se att han skulle få rygg på ledaren som man hoppas från stallet. Tredje inner och det är betydligt mer chansartat men skulle han hitta rygg på favoriten kan han så klart skrälla, men brukar sakna den där extra skallen som krävs för att slå Elitloppshästarna. 

 

Stora systemet

Avd.1: 7-10.

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-8-10-11-13-14.

Avd.3: 2-3-4-5-7-11.

Avd.4: 10 Balsamine Font

Avd.5: 2-4-5-6.

Avd.6: 3-7-8-12.

Avd.7: 2 Very Kronos

2112 Rader som kostar 1056 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 10 Gogobet Sisu

Avd.2: 1-3-8-10-11-13.

Avd.3: 2-3-4-5-7-11.

Avd.4: 10 Balsamine Font

Avd.5: 2-4-5-6.

Avd.6: 3 Cab Lane

Avd.7: 2 Very Kronos

120 Rader som kostar 60 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.