Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Solvalla 16/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Solvalla är värd för veckans V86 där man har några fina lopp under kvällen där V86 avslutas med Prix Readly Express, som är ett fyraåringslopp med 400 tkr till vinnaren. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Det var snabb bana under Elitloppshelgen men det har kommit en hel del regn men man borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter.

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det kort distans för treåringar där det blir jämnt streckat mellan två mest betrodda och de sticker ut här. Jag tar ställning och spikar den invändiga 3 Cash Maker 40%. Tvåa i Treåringseliten under Elitloppshelgen på första gången barfota runt om. Öppnade bra mellan hästar då men hittade inte ner i andraspår och hängde i tredjespåret genom hela första svängen och backades ner i fjärde utvändigt. Tappade fart i sista svängen då han hade galopperande häst framför sig och på upploppet bröt en ut framför honom men avslutade starkt som två trots många hinder på vägen. Här kan han nog laddas från start och kan han hålla ute värsta konkurrenten från start så är nog loppet över. Med litet fält ger jag inte upp även om Örjan skulle tvingas ta safteystart och köra honom i dödens, jag tror att han bara är bäst. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen fegar jag och låser på två där den vågade kanske ska ta ställning och spika, men vilken? 

9 Hevin Boko 35% gick ruggigt bra i comebacken som hon gjorde i Stoeliten under Elitloppshelgen efter ett halvårs tävlingsfrånvaro. Hon klev ut från ryggen på Billie De Montfort och hade den inte brutit ut så mycket som den gjorde och hindrade Hevins attack så hade det nog varit riktigt nära i mål till slut. Vissa hävdar att hon hade klivit förbi och ordningen borde ha justerats, men jag tror det var rätt beslut, men tramsigt att det ska vara en bedömningsfråga. Hon var klart före Double Exposure som inte tagit stryk i Stoeliten på flera år så givetvis en riktigt bra insats och här ska hon väl bara gå runt samtliga då det är tillräckligt litet fält. Tänkbar spik, men vasst motbud kan sitta i ledningen så kan bli svår att nå om man kör för sent, men Forss brukar vara offensiv, så sänder nog i tid. 

1 Helluva Am 28% var också ute Elitloppshelgen, i helt annat lopp men mot hingstar och valacker där hon var tvåa från bakspår med visslande avslutning på en 10-tid över kort distans. Här är det Magnus A upp och han har vunnit med henne vid ett tillfälle de tävlat tillsammans tidigare och ska nog kunna se till att sätta henne i ledningen från bästa spåret i volten. Får han fuska bort några hundra meter så lär det gå riktigt fort sista halvan av loppet och det kan bli svårt för favoriten att hinna upp henne till slut. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Låser på de två mest betrodda, 9 Hevin Boko och 1 Helluva Am då min ranking är överens med kollektivets bedömningar bakom de två. Vilket gör det kallt att fylla på med fler här då de inte rensar tillräckligt bra för att de ska vara värda vad de kostar att markera. Har ni några kantbollar ni tror på så är det väl inte fel att strecka fler men jag ligger närmare till att spika än att ta fler. 

10 Dixie Brick 14% var med i samma Stoelit-lopp som favoriten var nära att vinna, fick ett rygglopp då men tappade till slut i snabb avslutning och räcker kanske inte mot de allra bästa ännu. Kommer dock favoriten bort här är hon bra nog att slå övriga så vid bredare gardering är hon nästa markering, men så ser det, som sagt också ut på streckfördelningen. 

6 Georgia Am 10% är startsnabb men fick en del pengar på sina fina starter i mars så startar lika start med konkurrenter hon inte allt för länge sedan var 20 meter före i starten. Blev rejält trött i finalen sist men att det blev mjölksyra var inte konstigt med omstart och ganska snabb öppning. Här kanske hon kan komma ner i rygg på Helluva Am i starten och då ska hon kunna vinna om luckan kommer till slut, så intressant med ny körsven nu med. 

3 Ies Juvel 6% är van att starta med 20 meter tillägg i Diamantstoet-lopp och tvingas då gå i tredjespår en bit allt som oftast, så mycket bättre läge nu. Kanske kan komma ner i rygg på troliga ledaren från ett fint startspår även om hon kanske inte är blixtrande startsnabb på kör, men efter några steg brukar hon kunna få upp farten bra. 

Ranking: A 9. B 1. C 10-6-3. D 5-2-7-8-4.

 

Avdelning 2.

Fyraåringslopp i lite lägre klass än vad som väntar längre fram i omgången och här är kanske favoriten i fara när det är comeback och klart dugligt motstånd för klassen. 

6 Mellby Illusion 41% gick över i passgång och galopp sist, sedan har han varit struken efter den starten och tveksamt med formen. Han har tränat starkt men inte gått några snabbare tempon så kan behöva loppet för att vara som bäst och han ska hålla sig till trav med. Anmäld första gången barfota runt om med Normus bestämmer hur det blir vid värmningarna, så kan vara chansartat och garderingen är på sin plats. 

7 Genrator 15% vann I stolopp mot äldre sist, från mellanfållan och att hon var nära att tappa aktionen sist tar man inte så hårt på från stallet. Hon kanske blev lite trött och stannade av men ska gå med samma utrustning och man räknar med samma form som på slutet. Läget är dock lite väl långt ut bakom vingen och bara en av flera som andrahandsfavorit och rankas ner ett par steg på sämre spelvärde. 

1 Gina Lollobrigida 14% är startsnabb och kan nog vara ledaren då hon ska få lite hårdhet inför Stochampionatet. Var bra i loppet sist även om hon stått över lite inför det och går framåt med den starten. Gått med öppet huvudlag tidigare och kanske provas med norskt huvudlag nu, i övrigt inga ändringar och räknas från spets, men skulle hon bli av med ledningen kan hin vinna från rygg på ledaren med så klart. 

2 Call To The Bar 12% är startsnabb från Svedbergs ständiga formstall och har ett bra spår. Var ute på V75 sist och mötte äldre och säkert lämpligare motstånd nu. Är speedig och har vunnit från rygg på ledaren förut så tänkbar vinnare från flera olika positioner här. 

9 G.K. Tetris 2% är loppets tänkbara skräll då han blir allt bättre efter att det tagit tid för honom att växa in i sin stora kropp. Sist var det lite lös bana för honom och det brukar vara fastare på Solvalla så ska nog gå bättre nu. Eventuellt barfota runt om, men minst barfota fram vilket oavsett är ett plus tillsammans med rejält kuskplus. Aviserat första bike nu, men eventuellt väntar man med det då det blev bakspår, är ändå intressant om det inte skulle bli så, då han har två startsnabba ryggar att välja på så kan komma igenom på bra sätt. 

4 Comes With Age 10% har toppspår och Stefan P Petterssons hästar har gått bra senaste veckorna så den här kan överraska här. Tuffare mot nu och galopperat en del så chansartat. 

Ranking: A 1. B 6-2. C 9-7-4-3. D 8-11-12-5-10.

 

Avdelning 3.

Femåringslopp som tyvärr lockat få deltagare men hög klass och inte alls givet att omgångens största favorit bara vinner här, då han dragit sämsta utgångsläget. 

8 Admiral As 70% var väldigt bra i Bronsdivisionen sist då han gled fram utvändigt om ledaren och vann lätt när han tryckte upp tempot sista biten. Första loppet på länge då och är säkert bättre nu men blir alldeles för stor favorit nu. Möter mycket hårdare än Brons-hästar nu, med flera mångmiljonärer invändigt och från sämsta spåret måste han garderas, jag rankar till och med ner ett snäpp på uteblivet spelvärde. 

4 Global Adventure 15% är givna utmanaren och det verkar som man vill ha rygglopp för åtminstone ett par av de invändiga så kanske vill de släppa till den här oavsett vem som tar ledningen av de invändiga. Kommer man till ledningen utan att det kostar för mycket så måste vinstchansen vara väldigt hög och han är en absolut kulltopp som slagit och matchat det här moståndet som två-, tre- och fyraåring så gör det nog som femåring med. 

3 Osterc 6% var ute i lopp med lägre prissumma på Kalmar sist men det var bra motstånd och han visade klar uppåtform då. Har ett bra spår och är startsnabb så hamnar i bra position här och ska kunna skrälla på sin skyhöga kapacitet. 

1 Union Forces 2% får första gången Goop upp och har tänt till på ny kusk vid tidigare tillfälle. Öppnade väldigt snabbt och släppte till Click Bait i september, för att sedan slå av den på linjen efter perfekt lopp i rygg på ledaren och slog även andra bra kullkamrater då. Snabbstartar här med och ska nog kunna få rygg på ledaren. Anmäld barfota runt om men kanske går med bakskor som fungerat bra på slutet, även anmäld med bike som i så fall blir första gången på länge. 

6 Summit In Sight 3% kommer med lopp i kroppen och värd att passas då många av Redéns hästar varit uppåt efter ett tags träning på nylagt material i träningsbanan. Provas med ny kusk och är alltid med där framme. 

Ranking: A 4. B 8. C 1-3-6. D 5-2-7.

 

Avdelning 4.

Försök i Diamantstoet och visst ska favoriten, 7 Mill Cava 25% på grunddistansen kunna komma till spetsen och leda loppet runt om. Hon blev dock het sist och galopperade både före star och i loppet men man tror det berodde på huvudlaget och ändrar på det till nu. Hon kommer från formstall och är mycket startsnabb så sitter i ledningen direkt här så blir hästen att slå. Men tufft mot från tillägget och ett par bra där framme med och jag landar i bred gardering då det 

12 Cactus 22% står riktigt bra inne på tillägget med klart mest pengar i fältet, med rutin och hårdhet. Näst sist satt hon sist utvändigt och blåste runt alla över kort distans och sist blev hon fast med sparat bakom hästar. Hon har ett ruggigt vasst sista halvvarv även om det blir lite spår genom slutsvängen är hon aldrig slagen. 

10 Xanthis Delicious 6% har ett bra startspår och visad form, då hon bytte ut tredje utvändigt till dödens sist. Höll uppe tempot så ursäktad att hon tröttnade lite till slut även om hon ändå höll klart bra till andraplatsen (mål-trea, men mål-ettan diskades). Magnus A upp och hon kämpar hela vägen in. 

1 Västerbo Vixen 1% kommer från stall som höjt sig rejält i år och har toppform senaste veckorna där den här har bästa spåret. Kan hitta rygg på favoriten här och ska kunna skrälla då. 

3 Kiera De Veluwe 14% ska gått framåt rejält med loppet i kroppen enligt Timo Nurmos och ska vara redo för en riktigt vass insats. Matchades en del mot kulltoppar som treåring från dåliga spår, mot motstånd med betydligt mer på sina konton. Klart lägesgynnad nu även om hon har en del galopper i historiken ska hon räknas tidigt från fint spår.

15 Beuty Wind 15% har bakspår på tillägget så kallt läge men är bra för klassen med mest poäng. Kanske lite överstreckad här med tanke på läget men tror att hon sjunker lite i procenten och hon åker med bland många. 

9 Dallas As 2% är härdad på Vincennes och hästar som tränats i Frankrike under vintern har vi sett fina exempel på hela våren så tänkbar skräll, då jag gillar spår två på tilläggsfållan där man ofta kan hitta bra lopp från. 

11 Eye On The Hill 1,5% och 13 Ottila Fri 1% står båda lite hårt inne på pengarna men har kapacitet för att skrälla och tänkbara vid riktigt bred gardering. 

8 Bianca Sisa 1% har bra spår och kan få ett fint lopp på innerspåret och intressant direkt i ny regi här, då han kom i bra form till Horpestad. 

Ranking: A 12. B 7-10-3. C 1-9-15-8-11-13-2-6. D 5-4-14.

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

Jag spikar Örjan på Gocciadoro-tränat, 3 Cash Maker som jag tror går framåt med tätare starter efter månad mellan förra starterna. Jag tyckte det såg ut som han absolut ska öppna snabbare på barfotabalansen och hoppas att han ska kunna hålla ut värsta motbudet i starten. Bakom de två mest betrodda startar två till med viss chans då det aviseras en del ändringar och låsa loppet på två finns inte på kartan, en eller flera är det som gäller här. 

5 Asteroid 33% har vunnit med sparat vid segrarna och startar snabbt, har bra spår och kusk men jag ser ett par frågetecken. Jag tror inte han tar en hel längd på favoriten i starten och dessutom har han varit struken inför den här starten. Han har inte startat på fem veckor och formen är ett frågetecken även om Frode säger att han har tränat bra. 

1 Ambrosius 11% kan få ett fint lopp om han håller upp innerspåret så pass att han kan hitta rygg på ledaren och blir det körning mellan favoriterna skulle han kunna överraska. Aviserat bike och barfota runt om så faller det väl ut kanske han är mycket bättre än tidigare med maxad balans och utrustning. 

8 Chopin Gar är startsnabb men missgynnad av spåret då så klart och inte startat sedan i april då han var på linje med favoriten, från rygg på ledaren. Inte mycket sämre än de två-tre bästa här men läget sätter ner chanserna. Anmäld första barfota och bike och dessutom eventuellt någon form av stängt huvudlag, men det låter som att det mesta kan dras tillbaka på grund av läget. Bestäms i värmningen.

4 After Work U.S. 2% gör intressant Sverige-debut efter att ha misslyckats i USA. Bra spår och kusk som brukar trycka av bakom bilen gör att det kan bli bra position där framme. 

6 Cocco B.F.C. 4% är inte så startsnabb och riskerar vingel från läget men kommer med stigande form, då han vann sist och provas med ny kusk här. 

Ranking: A 3. B 5. C 1-8-4-6. D 2-7.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen och ett ganska fint försök där favoriten lottats till ett av de bästa spåren och så klart ska ganska bra chans att vinna loppet. 

4 Born Unicorn 43% var bra från ett svårt läge på mellanfållan i Harper Hanovers lopp där han absolut inte gjorde bort sig. Fint startspår nu men kan kanske inte utnyttja det fullt ut då han inte är speciellt startsnabb men borde kunna komma ner i banan och det är ju oftast ledigt i dödens. Han går från alla positioner men är så klart sårbar om det blir lite vingel och fram utvändigt om någon som kommit till ledningen billigt. Räknas så klart mycket tidigt men spelvärdet ligger i att gå mot med ett par bra motbud här. 

6 Zap Di Girifalco 18% är bara tredjehandare på insatsfördelningen och det gör honom klart intressant som förstahäst för mig. Det ser ut som han ska kunna komma fram för att ta över ledningen här och då säljer han sig dyrt i toppformen han håller för dagen. Han står bäst inne i klassen här och nu aviseras barfota runt om. Spetsade sist och drog i bra tempo och bra ökade så ingen kunde ta något och kan nog köra ännu snabbare nu med två lopp i kroppen. 

11 Rotate 20% har höjt sig på ett sällan skådat sätt sedan ägarbytet och radar upp topprestationer. Kommer från vinst i finalen av Klass1 så går rakt förbi Bronsdivisionen, då han vann ett femåringslopp mot bland andra Hail Mary innan det och fick en del pengar på kontot. Det kanske blir tufft med Silverdebut från bakspår men på det han visat går det inte att räkna bort honom någonstans. Lite överstreckad kanske men platsar på de flesta garderade kuponger, utan tvekan. 

1 Viking Brodde 8% är väldigt bra men haft ett par hopplösa bakspår på slutet och även nu är det väl inte så bra spår åt honom. Med startsnabba utvändigt riskerar han att bli över men han är snabbare än den i andraspåret så kommer nog ut direkt om han vill. Ser Magnus A att det inte kan bli rygg på ledaren kanske han hittar ut i andraspår tidigt och kan hamna bra på det där. Alltid hållit hög klass och att det blivit fler andraplatser än vinster beror på att han matchats mot de bästa i kullen som unghäst. Han var bland annat tvåa i dagens huvudlopp, för två år sedan, bakom en viss Attraversiamo. 

3 Final Dream 2% är startsnabb men man spekulerar i att Zap Di Girifalco kan vara en bra rygg att släppa till. Kommer ingen och ställer frågan tidigt så kör man nog i ledningen men det är ett tufft försök den här gången och även om han visat form så kanske det ändå inte räcker. Vanlig vagn sist och bike på nu och från spets eller rygg på ledaren har man sett större skrällar vinna från. 

2 Rally Hans 3% visade uppåtform sist och lite form-höjning på stallet men inte startsnabb och kanske hamnar en bit ner trots bra spår. Tränarkörd är litet minus så klart och hästen står stenhårt inne i klassen så kanske inte räcker även om han har en vass spurt att tillgå. 

Ranking: A 6. B 4-1-11. C 3-2-5-9. D 12-10-8. 

 

Avdelning 7.

Ett fint sprinterlopp där man fått ha tjänat upp till en miljon och från bästa spåret hittar jag min kompletterande spik. 

5 Oxidizer 29% var med i hård öppning i Bronsfinalen under Elitloppshelgen med tredjespår in i svängen och det var startsnabba han spetsade mot då. Mjölksyra sista biten och kan han få öppna lite långsammare nu och då det är kortare distans så måste vinstchansen vara mycket hög. Visst är det startsnabba mot här med men han har spår invändigt om den som är värst mot i spetsstriden. På den kortare distansen tål han att gå utvändigt ledaren med och jag tror han bara är bäst här och spikar där det är jämnt streckat mellan tre hästar. 

3 Boston Wise L. 26% mötte övermakten sist i Harper Hanovers Lopp men fick med sig sista prispengen och fick sparade krafter efter resa i rygg på ledaren och väldigt sen lucka. Var inte nära att ta ledningen från Maestro Crow då och även om han är snabbare bakom bilen än i volt så får han nog svårt att fånga upp ett par startsnabba en bit ut här. Biken på nu när det är bilstart igen så kanske kan få rygg på ledaren, hamnar där framme iaf och ska räknas tidigt. 

7 Dark Roadster 21% är väldigt snabb första biten och laddas väl härifrån då det inte finns mycket annat val. Får svårt att ta sig förbi favoriten om den öppnar som sist men kanske kan komma ner i rygg på ledaren eller hitta annan bra position där framme så räknas om min spik kommer bort. 

9 Take The Credit 6% har ett lopp I kroppen för Redén och nu kanske det är mer passande kort distans så kommer han igenom från bakspåret så kan det gå. 

11 Whelk 2% och 12 Usain Töll 2% har båda två bra form och är startsnabba så klart missgynnade av sina spår men liten ljusning med en invändig strykning tidigt. 

6 Miracle Tile 3% är speedig och kan både öppna och avsluta snabbt och då han haft lite sparat i loppen på slutet så ska han kunna skrälla, med lite tur med loppet.

Ranking: A 5. B 3-7. C 9-12-6-11-1. D 4-2-8.

 

Avdelning 8.

Prix Readly Express med 400 tkr I förstapris och så klart riktigt fint startfält med fyraåringar vi lär få se mer av i flera av storloppen för kullen under året. 

5 Mister Hercules 41% har bästa spåret bakom bilen och gick väldigt bra från omöjligt läge sist och han rekordsänkte trots bakspår. Månad mellan starterna då och nu tätare så är kanske ännu bättre och kanske tar han sig förbi de invändiga i starten. Då är loppet kanske över men det sur som han kan åka på svar och då öppnar det upp sig. 

3 Mr Mah Can 17% trodde man ju skulle spetsa från innerspåret sist men det gick inte alls nu kanske han kan starta snabbare från en bit ut. Sparat med sen lucka sist mot ungefär samma gäng och här kan han hitta till ledningen och blir då hästen att slå.

7 Chiru 6% har haft risiga spår ett par gånger på slutet och fortsatt så, men gick starkt från utvändigt på nytt världsrekord sist. Det står barfota i balansen då men han gick faktiskt med fyra järnskor och det kan bli barfota den här gången. Nu är dessutom bike aviserat och det blir väldigt intressant om det blir så och till låg procent måste han med på alla kuponger. 

9 Selected News 6% var betrodd i fint fyraåringslopp mot ungefär samma motstånd sist men körde galopp efter en bit då, från spår en bit ut bakom vingen. Smygläge nu och kan avsluta bra med rätt resa och Hans-Owe körde 10-tempo efter galoppen sist så tror att formen är frotsatt riktigt bra. 

11 Hell Bent For Am 4% är opererad för en lös benbit och tränat på bra efter det och vann i årsdebuten och i debuten i ny regi. Ska köras försiktigt men är väldigt bra och går säkert framåt med loppet i kroppen så ska kunna skrälla här om det blir tryck där framme. 

6 San Moteur 17% är lite överstreckad då det låter som snällt upplägg med eventuellt skor på och vanlig vagn. Sen årsdebut här och siktas mot större uppgifter senare på säsongen men ska så klart kunna vinna ändå, på sin höga kapacitet. 

 

Ranking: A 7-5. B 3-6-9-11. C 4-1-2-8. D 10-12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1-9.

Avd.2: 1-2-4-6-7-9.

Avd.3: 1-3-4-6-8.

Avd.4: 1-3-7-9-10-12-15.

Avd.5: 3 Cash Maker

Avd.6: 1-4-6-11.

Avd.7: 5 Oxidizer

Avd.8: 3-5-7.

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 9 Hevin Boko

Avd.2: 1-2-6-7-9.

Avd.3: 4 Global Adventure

Avd.4: 7-10-12.

Avd.5: 3 Cash Maker

Avd.6: 1-4-6-11.

Avd.7: 5 Oxidizer

Avd.8: 3-5-7.

180 rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.