Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Bjerke med Oslo GP 13/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Extra V75 på Bjerke i Norge, och då är det mycket norska pengar att spela om så klart. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

För övrigt är det spelstopp 15:00 är det som gäller för V75 på söndag. 

 

Statistik och Att tänka på.

Att tänka på är att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på startfållan är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige även om man är en bit ut i banan även här så klart.

Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det lite sämre. 

 

Bästa Spiken!

Samma som i gårdagens tips, inget revolutionerande i den här kategorien då jag helt enkelt väljer den i särklass säkraste vinnaren som bästa spiken. 

10 Odd Herakles 82% var bara helt otroligt bra i Elitkampen mot en väldigt starkt kämpande konkurrent. Bakspår över kort distans gör det så klart lite mer spännande men i ett litet fält ska han bara köra runt konkurrenterna och kusken brukar vara offensiv så jag är inte orolig att han sitter kvar för länge där bak. Mycket stabil spik i avdelning tre. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen är det rätt favorit från bra spår med tre lopp i kroppen är han nog nära toppformen men och 3 Macro Star är en tänkbar spik. Litet fält gör dock att alla får chansen och jag väljer ändå att gardera med ett eller ett par motbud. 

5 Almond Paste kördes offensivt sist och tröttnade och är sto i öppen klass så det kanske blir tufft här men hon är klart understreckad från bästa spåret så det gör henne aktuell. Ole Johan Östre kör kanske inte alltid optimalt men har väldigt bra stil på träningen och den här vann 5/18 i fjol och är bra för klassen. Nu aviserar han passivt upplägg och då kan det bli bra. 

9 Staro On The Rocks är den tänkbara garderingshästen så klart, då han kommer med bra form efter vinst från utvändigt sist. Nästan lika hårt streckad som favoriten så klart överstreckad men Frode Hamres hästar ska alltid passas och det kan gå trots bakspår då det är få hästar i loppet. 

 

Avdelning 1.

Stayerlopp som inte håller jättehög klass men hästarna på grunddistansen står ganska bra inne i loppet medan de på mellanfållan ska i princip vara chanslösa, om man ser till vad de tjänat där. Bästa hästarna på bakersta fållan brukar plocka in tilläggen och har högst vinstchans som vanligt. 

11 Jet Voice är loppets knappa favorit men vill nog helst ha smygresa på äldre dagar och även om formen verkar bra är det chansartat och jag rankar ner honom. Tio år gammal och intressantare yngre motbud finns så tveksamt om han ens får plats på kupongen som klart överstreckad. 

12 Kick Off Classic har matchats i Silverdivionen på svenska V75 och gjort det helt okej. Är nu ur klassen och ska ta steget in i högsta divisionen och här måste han stå bra inne. Vinner inte jätte ofta men det beror också på att han matchats mot tuffare motstånd så här kan han visa sig vara bara bäst. 

2 Ian B.R. blev bortkörd efter noter sist och är bra för klassen där framme. På med norskt huvudlag nu och han ska ha bra chans att komma till ledningen där framme och blir hästen att slå. I övrigt var det inte jättevassa hästar på grunddistansen men de står bra inne i propositionen så det skulle kunna skrälla för den som kan hitta rygg på ledaren och smyga med. 

5 Fougueux har bra kusk och kanske kan komma ner till plankan för en vilsam resa, så kan gå. 

6 Free Million lättas till barfota runt om och trivs på lång distans så även om det är långsökt kan han med vara tänkbar skräll. 

3 C Nu Gilbak är startsnabb och kanske kan ta ledningen för att släppa till Ian BR och får i så fall ett bra lopp i rygg på en som förmodligen inte släpper till någon annan. 

15 Zelov är härdad nere i Frankrike och passar på distansen och när han gjorde debut i nya regin på Charlottenlund för två starter sedan skrev jag att han nog behövde ett par lopp i kroppen för att vara på topp. Nu var han bättre redan sist och är nog nära toppformen och kan absolut vinna den här gången. 

9 Pantani är den enda som står hyggligt inne på mellanfållan och kommer från Frode Hamre så ska så klart räknas med viss chans men jag tycker det ser tufft ut att komma bra på det härifrån. Mycket tur krävs även om han är härdad och tävlat en del mot svenskt motstånd och är bra för sina pengar, så att säga. Han har dock varit struken inför det för halsinfektion och då brukar det behövas ett lopp i kroppen så överstreckad. 

Ranking: A 2. B 12-15. C 11-5-3-9-6-13-1. D 8-7-10.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

3 Macro Star har bra form och spår så är klart befogad favorit men jag stänger med ett par streck till där 5 Almond Paste är den roliga som o-streckad från bästa spåret och hon är bättre än form-raden. Frode Hamres bästa av sina två har bakspår men tål lite spår så 9 Staro On The Rocks ska räknas. 

2 Dan Mölgård är stark och i litet fält ska han inte hamna allt för långt bak även om han inte är startsnabb. Form, toppkusk och ligger i andraspåret så tänkbar vid bredare gardering. 

8 Hat Trick är Frodes andra häst i loppet som han matchat i Sverige så kanske lite enklare mot nu men åttonde-spår och bortvald gör att han rankas ner så klart. 

Ranking: A 3. B 5-9. C 2-8-6. D 1-4-7.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spoiken!”

Spikar så klart 10 Odd Herakles här och några är väl givna precis efter favoriten. 

6 Kleppe Fanden 2% var trea bakom de två överlägsna i Elitkampen och kommer med absolut toppform så skulle favoriten inte komma till start blir det här min förstahäst, bakom den. Visst finns risken att bli hängande från spår en bit ut men jag tror att man kör framåt och han ska ta sig förbi många tidigt här om han bara tuggar på. 

9 Lome Brage 2% kan inte utnyttja sitt främsta vapen i startsnabbheten från det här spåret men är riktigt bra och skulle favoriten strykas spelar jag med honom tidigt trots bakspåret. 

3 Ulsrud Tea 8% är världens bästa kallblods-sto men brukar så klart få tufft mot bästa hingsten i världen. Klart överstreckad och ska väl vara 5%, rankas ner på sämre spelvärde än de andra två nämnda motbuden. 

Ranking: A 10. B 6-9. C 3-4-5. D 2-7-1-8.

 

Avdelning 4.

Europamatch för fyraåringar som samlat ett litet fält där dessutom en redan är struken så bara åta hästar till start och kanske kan man strecka samtliga här, åtminstone många markeringar är att föredra då det ser öppet ut. 

7 Elegant Ima är startsnabb och klart gynnad av den invändiga strykningen men i årsdebuten efter lång tävlingsfrånvaro måste han rankas ner som klar favorit. Ett par som nog öppnar snabbare invändigt och ingen av dem har tänkt sig att släppa ledningen så den här riskerar att bli hängande och är bara en av flera här. Dessutom fick han strykas för feber inför en tilltänkt start så frågetecken för formen och ska nog behöva minst ett lopp för att vara på topp. 

2 Synergy är startsnabb men jag tror att det var negativt att bli nedstruken till innerspåret. Vissa har honom som spetsbud men jag tror att det finns snabbare en bit ut, första biten så risk att han hamnar i säcken. Kan så klart vinna från rygg ledaren men inte roligt som delad favorit med chansartad resa. Räknas så klart med klar vinstchans då han blev hängande sist och fick backa så gick i mål med kanske lite sparat trots 09-tid. Lyckas han svara spets är det kanske bara över. 

9 Bubble Effe har ett lopp i kroppen och siktades mot Fyraåringseliten under Elitloppshelgen men hade för lite poäng så kommer med planerad form. Varit bra i kulltoppen i Italien och ska räknas mycket tidigt här trots bakspåret. Det ser ut att bli körning från start på flera händer där framme och det gynnar honom så klart och kommer man bara igenom hyggligt så brukar man ju inte köra för sent med Gocciadoros hästar och vinstchansen är hög. 

5 Henessy Am har ett fint startspår och kommer från en fjärdeplats i Kungapokalen och vann korta E3-finalen som treåring i fjol så får räknas till kulltoppen. Inte så startsnabb men då han vann E3 gled han fram i dödens efter att några vassa konkurrenter galopperat bort sig och han vann i bra stil så tål nog dödens även här. Gick fram utvändigt ledaren tidigt även i Kungapokalen så även om det är lite långt mellan starterna nu så visar han ändå att han matchar de bästa i år med. Skor på nu då man sparar hovarna till Sprintermästaren men det fungerar bra med. 

6 Costom Cheval är startsnabb och hängde på hyggligt till fjärdeplats sist i vasst gäng på svenska V75 i fint fyraåringslopp. Nedstruken till bästa spåret här så tar ledningen kan så klart rinna undan från spets med och man vill försöka i ledningen den här gången.

Övriga är nog inte så långt efter och med litet fält får alla chansen, mer eller mindre och det kan löna sig att strecka de sista tre med. 

3 Stonefire U.S. är med startsnabb och blandar sig i spetsstriden men borde väl nöja sig med rygg på ledaren eller tredjepar invändigt då man verkar inse att det är hårt mot här. 

Ranking: A 9. B 6-2. C 5-7. D 3-8-4.

 

Avdelning 5.

Diamantsto Försök och här kommer omgångens näst största favorit ut, visst är det rätt favorit men kanske blir hon för hårt streckad och jag gör ett försök att fälla henne. 

10 Sofies Case står bra inne i loppet och radar upp fina prestationer och bra placeringar med mycket segrar i raden. Det gillar kollektivet och gör henne till väldigt stor favorit, visst är hon given tipsetta men då hon blir för stor favorit får man bra betalt för garderingar om hon faller. Startsnabb men kan bli hängande från spår en bit ut så det kan bli lite spår på vägen här och så dåliga är inte motståndarna att hon bara kör åttor runt dem i tredje å fjärdespår in i svängen. 

7 Rexine gör comeback nu och hon vet med vart mållinjen ligger med 12 segrar på sina 29 starter och kan säkert göra ett bra lopp direkt här, tidig. 

1 Comtessa Du Chagny och startar 20 meter före favoriten och kan sitta i ledningen här så får man fuska bort lite ger hon nog tilläggshästarna en rejäl match. Tio bland de två främsta, varav fem vinster på karriärens tretton starter är starka papper och hon står sig nog bra i klassen. Tävlingsuppehållet beror på strul med identiteten och DNA-test har gjorts så inga problem och hon har tränat bra. Blir svår att nå där framme, men kanske behöver ett lopp i kroppen. 

2 N.Y. Embrasse Moi står också bra till där framme med nära till tilläggsgränsen och hon är behandlad sedan förra starten. Kan behöva lopp i kroppen meddelar man från stallet men kan prestera direkt efter uppfräschning så klart och är en tänkbar skräll om man hittar ner i rygg på ledaren.  

5 My Cool Mama kommer från två raka segrar och möter så klart tuffare motstånd nu, då hon står hårt inne på tillägget. Segrarna tagna med Tom Erik Solberg som är ett fortsatt plus så klart och från spåret ska hon komma iväg bra och ska kunna skrälla här. 

11 Ilenna Bonanza och 9 Encore Un Sisu är Per Oleg Midtflelts två hästar i loppet som båda står ganska bra inne i loppet och vinner en del lopp så ska kunna hävda sig även om det är hårt mot nu. Båda streckas vid bred gardering men lite minus finns hos båda där den först nämnda haft halsinfektion sedan senaste starten och kan behöva loppet. Den senare kan bli hängande från spåret då hon inte är så startsnabb eller stabil i volten. 

Ranking: A 10. B 1-7. C 2-5-11-9. D 6-3-4-8-12.

 

Avdelning 6.

Litet fält i ganska hög klass i ett sprintlopp där det dessutom tillkommit två strykningar så bara åtta hästar till start. Det bryr sig inte favoriten om kanske då han är startsnabb och ska ha hästarna bakom sig hela loppet och tror det kan bli så och spelar med min kompletterande spik här. 

3 Red Bar är loppets knappa favorit och jag tror på hög spetschans och därmed också hög segerchans och där två är precis jämnt streckade är det alltid bra att ta ställning. Blev hårt spelad mot Ferrari B.R. i maj (som drar en del streck i huvudloppet, Oslo GP) och var före den i mål även om man drog tillbaka på första barfotan då. Gick sedan så på V75 i Sverige där han gick ruggigt bra i ett lopp som det inte skulle gå att ta något bakifrån i, efter att favoriten fuskat bort en del i spets för att öka succesivt till ett snabbt slutvarv. Nu åker baksorna på men ska nog kunna snabbstarta på den balansen och spetschansen är bra och även formen så jag tror han leder loppet runt om. 

1 Zaffiro Jet var målt-våa sist i ett tufft Bronsdivisions-försök men diskades. Är lika hårt streckad som favoriten här men den har matchats i klassen över så upp i klass för den här och klart överstreckad nu. 

4 Marvellous Tooma är intressantare som motbud vid eventuell gardering från toppspår och med klart missvisande resultatrad. Var åtta gånger bland de två främsta, varav fyra segrar på 16 starter i fjol och tjänade över en halv miljon den säsongen och är bra för klassen. Speedig om han hittar ner i bra slagläge så intressant att dubbla med för den som inte litar på min spik. 

5 Lucky Queen Soa är startsnabb från bästa spåret och hamnar bra på det och står bra inne på pengarna. Sto i öppen klass och om hon tar sig förbi alla invändiga är det nog inte omöjligt att man släpper om Åsbjörn ställer en tidig fråga med Red Bar. 

Ranking: A 3. B 4. C 1-5-6. D 9-2-7.

 

Avdelning 7.

Oslo Grand Prix och det är ett ganska hyggligt startfält även om man sett betydligt tuffare upplagor. Det är öppet och spelvänligt men jag har svårt att ta ställning och spelar nog med alla hästarna här och det har faktiskt skrällt lite oftare här än i många andra storlopp, historiskt sett. 

Nämner något om alla ekipagen.  

1 Bills Man har Frode Hamre höga tankar om och har trott på bra chans vid Solvalla-starterna där han gått bra. Här försöker man svara upp all och kan han hålla upp sitt innerspår vill Frode köra i spets och tror på chans där och det kan absolut gå nu när han har tre lopp i kroppen i år. 

2 Ferrari B.R. har fått starta igång men sist var det maxat i utrustningen och så igen så klart, barfota, bike och helstängt. Tvåa på 10-tid utvändigt sist och är säkert ännu mer framåt med loppen i kroppen och vann på 10-tid även över medeldistans tidigt i vintras på Vincennes. Från bra spår ska han räknas då han ser ut vara nära toppform. 

3 Floris Baldwin avslutade väldigt snabbt med sen lucka sist, som tvåa bakom Gareth Boko på Gävle där han hade fått en Elitloppsbiljett om han vunnit det loppet. Säger lite om klassen på hästen som blandat och gett under våren men nu verkar det vara toppform och han har en snabb avslutning att tillgå. 

4 Rushmore Face har gjort det bra då han startat i lite enklare gäng men är kvar i Silverdivisionen på tjänade pengar så ska kanske inte räcka här. Fast i tredje invändigt i Copenhagen Cuo näst sist. Bra form och ett av de bästa spåren skulle kunna innebära storskräll då kapaciteten är hög. 

5 Hickothepooh tog en Elitloppsbiljett i och med vinsten i Finlandia Ajo och blev fast med sparat i ryggar i sitt Elitloppsförsök och kommer nog hit med sparade krafter. Toppspår och måste räknas tidigt här. Skor på då och nu blir det barfota runt om, bike och öppet huvudlag. 

6 Dragster gick en bra avslutning i skymundan i Harper Hanovers lopp sist och här blir det rejält kuskplus och han ska räknas tidigt här. 

7 Ble Du Gers har inte varit som bäst i år men var helt okej i snabb avslutning bakom hästar i Paralympiatravet näst sist och här trivs han på banan och är loppets titelförsvarare som ska kunna skrälla. 

8 Guzz Mearas vann femåringseliten på Charlottenlund näst sist, mot balnd andra Emoji och Upstate Face och tvåa bakom Night Brodde i Elitsprintern under Elitloppshelgen. Lite sparat i det loppet från rygg på ledaren på 1.09,6 är ett rejält formintryck och med litet fälte räknas han trots bricka 8. 

9 Viking Va Bene är skadedrabbad som gjort stark comeback i år med vinst i båda sina felfria lopp efter tävlingsfrånvaro sedan sommaren 2019. Slog Hickothepooh och Floris Baldwin i comebacken så ska kunna skrälla med smygresa här. 

10 Vitruvio är en topphäst som fick lite för tuff inledning på Harpers sist och nu åker biken på så är nog bättre på mer passande distans. Han vann loppet för två år sedan och kan stå för virvlande avslutning igen, även om han kanske inte är lika bra som för två år sedan. 

Ranking: A 1-3. B 5-10-6-8. C 2-9. D 7-4.

 

Systemförslaget.

Avd.1: 2-12-15.

Avd.2: 3-5-9.

Avd.3: 10 Odd Herakles

Avd.4: 2-5-6-7-9.

Avd.5: 1-7-10.

Avd.6: 3 Red Bar

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.

1350 Rader som kostar 675 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.