Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 4,1 Miljoner Jackpot på Axevallas GS75 6/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75- Omgången.

Jackpot på 4,1 miljoner på GS75 den här veckan då ingen hade alla rätt för två veckor sedan och det var extra V75 förra veckan, då det var Elitloppet. Vid jackpot på just den här spelformen fördelas pengarna inte bara i sjurättspoolen utan även i sex- och femrättspoolerna. Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. 

Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. Det är också min hemmabana så lite bättre koll på hästarna här än då det varit många omgångar lite mer norrut i vinter på spelformen. 

 

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspoolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre pooler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspoolen och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det intressant stolopp med 12 hästar till start, fördelade på två startfållor och tilläggshästarna har klar fördel. Min spikidé har 3-4 ggr så mycket pengar på kontot mot de på grunddistansen och med bara tre hästar där framme ska de få svårt att stå mot de 20 meter bakom. 4 Beware Kronos är favorit men inte så stor och har mest pengar tjänat och är säkert god för betydligt mer då hon siktas mot årgångslopp. Kvalade in till Svenskt Trav-Oaks i höstas men fick inget med sig i finalen så kvar i för låg klass och ska bara vinna ett lopp av den här typen. Nu är det dessutom intressant med barfota runt om aviserat och formen är i stigande efter fyra starter i år där hon varit klart godkänd varje gång. Startsnabb och ska kunna ta sig plats att komma ut tidigt här och jag tror hon bara är bäst. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det ett ganska skiktat lopp där några få sticker ut och jag väljer att gå mot favoriten och låser på två andra streck. 

6 Vagabond Bi var märkligt oinspirerad sist och kanske trivdes han inte med Danmarksresa och den lite annorlunda banan, svårt att veta men då man inte hittat några fel på honom ska han få en chans till så klart. Han har tränat bra sedan sist och från det här läget körs han nog framåt direkt. Kanske kan han ta sig förbi båda de värsta motbuden och övriga borde släppa om han kommer med bra fart så det kan bli spets tidigt här och då är han hästen att slå. Innan förra starten var han ute i Gulddivisionen flera gånger i rad och betydligt enklare mot nu och han kanske bara är bäst. 

4 Zap Di Girifalco väljer jag att dubbla systemet med då han har spår invändigt om min idé och kan vara före för att ta över ledningen. Jag tror ändå att Vagabond Bi ska kunna slå den här från utvändigt om den har full form men det är just det som är frågan och därför jag garderar. Den här gjorde debut i ny regi sist och startade i princip bara på V75 för Goop, där han dessutom vann flera gånger, en gång i Bronsdivisionen och hela tre gånger i Silverdivisionen. Nu går han upp i klass lite men borde duga även här då han såg fortsatt fin ut i sin nya regi. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Går som sagt mot favoriten och låser på två bra motbud där en blir klart understreckad i 6 Vagabond Bi som är van hårdare motstånd men då det är frågetecken för formen så vågar jag inte spika. Dubblar systemet med 4 Zap Di Girifalco som har ett perfekt utgångsläge och kanske kommer till ledningen tidigt här. 

3 Alone är loppets klara favorit som fått två lopp i kroppen och säkert är i stigande form. Här är det dock inte aviserat optimal balans och han är inte så startsnabb att han kan vara en bit efter de värsta konkurrenterna redan i starten och inte lätt att plocka längder till slut på snabba sommarbanor. Han har dessutom nio andraplatser och bara fyra segrar på sina 34 starter så lite fel lutning på placeringarna för att vara klar favorit mot hårt motstånd för klassen. 

1 Jula Downton är startsnabb och gör intressant regidebut här då han flyttade till Berghs träning i mars. Barfota bak aviserat direkt i comebacken men förmodligen öppet huvudlag tyder på att man inte maxar och därmed inte begär toppform direkt. Vinner lite sällan men Bergh har stått för förvandlingsnummer förr så ska kunna skrälla från kanske rygg på ledaren. 

7 Staro Leonard har en stark spurt att tillgå och duger nig här men formen är ett klart frågetecken då han kommer från två raka galoppmisslyckanden. Spåret är långt ut och han hamnar kanske för långt bak så rankas ner. 

8 Ural har kanske sina bästa säsonger bakom sig men är startsnabb och hittar man ner i bra position duger han. Nu åker biken på första gången i år och den går han inte ofta i så kanske tänder till på det. 

Ranking: A 6. B 4-3. C 1-8-7. D Övriga. 

 

Avdelning 2.

Här är det låg klass med fullt femtonhästarsfält fördelat på två startfållor och det är svårtippat och jag förordar bred gardering här. 

11 Giordano Soa är ganska klar favorit här och bättre än form-raden visar men är chansartat då man heller inte vet riktigt hur det är ställt med formen. Ett par lopp i kroppen och från springspår kan Goop sätta honom långt fram tidigt så kanske är han bara bäst här men jag väljer att gardera på rejält. För ett mindre system kan det ändå vara en chansspik då det är vidöppet bakom och han måste vara bäst här på kapacitet och tidigare visat. 

8 Bikila har en stark avslutning som ska kunna bita bra på Axevallas långa upplopp. Spår tre i volten är bra men växlas ner till vanlig vagn nu när det är voltstart och vinner inte så ofta. 

7 Keegan Trot har ganska hög kapacitet för klassen men hopplöst osäker och inte alls givet att det blir bra start från spår två i volten här. Felfri räknas den tidigt så klart men då det är oklart om man klarar spåret eller framförallt in i första svängen om det är stressigt, då galopperna ofta kommit efter 100-200 meter så gör det att jag rankar ner lite. 

6 Prima Kaiser vann ett par breddlopp i april och duger nog även här då han är startsnabb och kan få ett bra lopp för bra körsven. 

12 Niklas M.J. har springspår och kanske kan hitta ner en bit fram men har framförallt styrkan i avslutningen vilket är bra på Axevallas långa upplopp. Han söker sig nog bara ner i banan och hoppas på att inte hamna altt för långt bak i andraspåret. Vinner inte så ofta men loppet håller inte värsta kvaliteten för klassen så det kan gå. 

2 Ola Islet är kanske bäst på grunddistansen och hittar en bra position där framme så om det blir första gången barfota runt om ska han kunna vinna loppet. Det blev dock omkört lopp efter en olycka sist och han blev rejält sliten efter två lopp tätt efter varandra och fått stå över lite efter det. Frågetecken för formen men duger i klassen. 

4 Gypsy Eyes kanske det blir barfota runt om för, vilket skulle vara andra gången. Galopp vid första försöket så i fjol men kanske mogen att gå så nu och då kan det ge höjning. Vinner inte ofta och blir gärna trea eller möjligen tvåa i loppen så inte jättehet, men om man rycker skorna är det intressant.

5 Zeroguning var sämre sist och kanske passade inte banan nu blir det sulkylopp istället och kanske blir det fortsatt barfota runt om. Hemmaplan och med få på startfållan kan han komma till ledningen för att släppa till någon bra. Blir det ett bra lopp i rygg på ledaren eller möjligen tredje invändigt ska han kunna skrälla. 

9 Listas Tinge Ling kommer från formstall och går ut på hemmaplan nu så måste räknas med duktiga Magnus A upp. Struken sedan sist men stod bara över en dag då det var bra direkt efter och var någon vrickning eller liknande. Sämre i monté sist och missvisande rad och ska räknas trots lurigt spår här. 

Ranking: A 11. B 6-8. C 2-9-7-5-4-12. D Övriga.

 

Avdelning 3.

Andra Testet StoChampionatet är ett fint fyraåringslopp för ston över StoChampionats-distansen 2640 meter. Bara tio hästar anmälda och det gör att de från sämre lägen har lite högre chans att komma in i matchen och jag spelar nog med tre eller fyra streck här då favoriten är väldigt överspelad på de tidiga systemen. 

8 Hoboken Am blir väldigt stor favorit men har inte startat sedan hon var tvåa i Svenskt Trav-Oaks i höstas, 26/9, så inte ett lopp på väldigt länge. Skor på och spår längst ut bakom bilen gör att det kanske är passivt upplägg att räkna med i comebacken vilket gör det klart chansartat. Även om det hade varit fullt påställt direkt är det ändå för stor favorit då hon möter ett par riktigt bra kullkamrater som dessutom kommer med lopp i kroppen hit. 

4 Hill´s Angle har kanonläge och kan sitta i ledningen tidigt här och är då hästen att slå. Tävlade med i kulltoppen som treåring och vann lopp nere i Italien redan som tvååring och har vunnit sju av sina 15 starter. Gick bra för Goop men har nu en start i sin nya regi och gick bra som tvåa i comebacken från omöjligt läge. Ska gått framåt med loppet och gick då med öppet huvudlag som byts ut till ett helstängt så som givet spetsbud blir det min förstahäst och tänkbar chansspik. 

Motstånd saknas inte och utöver den stora favoriten från bricka 8 så räknas båda bakspårshästarna med bra chans då det bara är tio hästar till start och någon av dem ska kunna hamna ganska bra på det. 

9 Hall Of Fame är totalt bortglömd på strecken här och givet garderingsbud då hon är lite mer igång än flera av konkurrenterna här. Tre starter på barfotabalansen och med Magnus A upp har nog satt fram henne rejält till nu, så hon ska nog prestera bra. Stallformen är på topp då tränaren hade en V75-vinnare på sin hemmaplan under lördagen. 

10 Loaded Maria 3% är en kulltopp med som avslutade treåringssäsongen med en andraplats i Breeder´s Crown Final i höstas. Markus B Svedberg har haft toppform på sitt stall hela året så även om den här aviseras gå med skor och vanlig vagn så ska den ändå kunna överraska med rätt resa. Testas med ny kusk vilket en del hästar tänder till extra på. 

3 Global Brilliance är ospelad men har bra spår och är mycket intressant i sin nya regi. Har dock haft en halsinfektion för bara ett par veckor sedan så formen är ett frågetecken. Hon har dock tränat bra och är åtgärdad sedan hon kom i David Perssons regi och är ganska startsnabb så ska kunna skrälla om hon hittar rygg ledaren eller annan bra position där framme. 

Ranking: A 4. B 8-9. C 10-3-5-6-2. D 1-7.

 

Avdelning 4.

Kortlopp i låg klass och visst skriker det bred gardering men jag hittar en stark spik här även om han stigit en del på strecken under förmiddagen är det okej procent. 

6 Quantum Roc är favorit och är niog ganska bra för den låga klass han är kvar i så måste ha bra chans även om det kanske blir lopp utvändigt ledaren här. Är startsnabb så kanske tar sig förbi invändiga till ledningen och då är nog loppet över men tror på bra vinstchans även från andra positioner. Visst är det länge sedan han startade men är väl förberedd med ett par snabbare banjobb inför det här och man lättar i balansen med barfota bak. Helstängt huvudlag och offensivt upplägg är bra.

5 It Ain´t Me är startsnabb och har spår invändigt om min spik med kusk som har för vana att alltid köra i ledningen. Kan kanske svara ledningen och körs väl där då men inte helt givet då favoriten är väldigt startsnabb för klassen med. Det är ett sto i öppen klass som inte vunnit lopp ännu så klart överstreckad då hon lär få press av favoriten om hon kan hålla ledningen. Vid gardering öppnar loppet istället upp sig för andra, men kommer favoriten bort eller har en sämre dag ska hon så klar kunna leda hela vägen. 

3 Helavs Theluji är startsnabb från bra spår så kan få en bra resa här. Tände till lite på kombinationen barfota runt om och bike vid vinsten för tre starter sedan men det är enda segern på 21 starter. Ska räknas tidigt bakom favoritduon trots få vinster i raden, men startsnabbhet, balans och utrustning är toppat. 

2 Hanita Fayline drar en del streck men har bara vunnit 1/16 och är sto i öppen klass så även om det är kuskplus borde det bli svårt. Har dessutom inte varit någon som trott mycket på henne tidigare i karriären heller då hon stått i höga odds allt som oftast. 

4 Mr Kindic var lite sämre näst sist men snabb till slut på barfota runt om sist. Kändes ändå inte som bäst på balansen enligt Rickard Svanstedt så återgår till bara barfota bak. Ojämnt startsnabb och från bra spår lär han få bra position och räknas på hemmaplan på debut över sprinterdistans. 

7 Grayson Sisu är startsnabb med och får Khilström upp så även om läget är kallt kan de hitta ner i vettig position. Kan vara aktuellt vid gardering med ett par lopp i kroppen och debut på kort distans. 

11 Hector De Sajan kördes tufft sist, först för ledningen och sedan för att försvara sig så tröttnade in på upploppet. Vann från spets starten före och en av få med lite segrar i historiken och har gått i mål på lite 14-tider så kan duga trots spåret. 

Ranking: A 6. B 5-3. C 7-4-11-2. D Övriga.

 

Avdelning 5.

Se “Bästa Spiken!”

Jag spikar knappa favoriten då värsta motbudet på pappret dragit bakspår på tillägget och det finns frågetecken hos ett par andra motbud med. 4 Beware Kronos kommer iväg bra och går barfota runt om första gången så trolig vinnare.

12 Manstone Two U. startar från riktigt häxläge här men kommer med form, kan banan och vann efter en bit ute i spåren sist. Betydligt hårdare mot nu så klart överstreckad och bara en bland flera vid bredare gardering

5 Grace Keely är första motbudet då Riordan har bra form och jag brukar gilla spår två i volten, speciellt på tilläggsfållan då det inte kostar lika mycket att hitta position från det läget. Inte helt givet att hon går iväg från spår två ändå men kommer från vinst på bra tid från bakspår och tål en repa ute spåren. Magnus A upp är klart plus. 

7 Best In Show As kommer med två lopp I kroppen och vann sist så formen är bra här men spår fyra i volten på orutinerade ston är inte optimalt så klart. Matchats mot ganska bra motstånd för klassen så ska ändå räknas mycket tidigt vid gardering då hon ska duga bra här. 

2 Elektra U.R. ska gå första gången barfota runt om och är så klart intressant vid gardering. Hon har inlett karriären i bra stil men frågetecken på slutet med två raka galopp-misslyckanden så oklart med formen här. 

1 Ulla Palema får kuskplus i Goop upp och har bästa spåret där framme. Hon ska kunna få ett bra lopp på innerspåret och blir det lite körning i loppet brukar det som bekant spricka upp i den här lopptypen på Axevallas långa upplopp. Speedig men osäker och kan Goop hålla henne i trav ska hon kunna skrälla.

Ranking: A 4. B 5-7. C 12-1-2. D Övriga.

 

Avdelning 6.

Tråringslopp för ston och då är det så klart öppet när alla är i början av sina karriärer. Nu har flera av de bästa fått fina framspår så klart troligt att en av de fyra mest streckade har hög chans att avgå med segern. 

1 Cintra har varit struken sedan sist men från stallet säger man att hon inte missat mycket träning och ska vara bra nu. Startsnabb med och innerspåret är bättre här än på vissa andra banor. Bergh är tillbaka från semester och alltid bra när han kör sina egna hästar, speciellt unghästarna. 

3 Aranka Face har visat startsnabbhet och lär utvecklas rejält med varje start då hon bara gjort fyra lopp. Tre raka segrar och vann efter längre resa sist så klarar att tävla på bortaplan, vilket kan vara en faktor på orutinerade ston.

5 Isla Mist Sisu är loppets stora favorit då hon vunnit Svensk Uppfödningslöpning mot hingstar och valacker som tvååring. Har redan tre lopp i kroppen i år och är väldigt startsnabb så kan ta ledningen och spåra loppet runt om men nu år det långt upplopp. Blir det lite tryck på vägen så ska hon kunna torska så garderingen är given, speciellt då det kan bli svar invändigt den här gången. 

4 Ain´t Misbehaving har inte mycket erfarenhet med bara sju lopp innanför västen men från bra spår från stall i toppform så är hon intressant. Haft sämre spår allt som oftast och hamnar nu bättre på det så ska kunna skrälla. 

Ranking: A 5. B 3. C  1-4. D Övriga.

 

Avdelning 7.

Hertiginnan av Västergötlands Kronprinsessan Victorias lopp är ett ganska långt namn på ett lopp som bara är öppet för kvinnliga körsvenner. Högt förstapris och ganska prestigefyllt lopp att vinna. Tre hästar sticker ut på strecken och antingen chansar man att spika den man tror mest på eller så får man strecka på några till för att spela lite mot kollektivet här, där de flesta låser på två-tre hästar. 

1 Global Agreement kommer med årsdebuten avklarad där han gick i vanlig vagn och kördes lite passivt men oklart hur det är med formen då han inte såg som piggast ut till slut då. Lite för stor favorit här även om han är startsnabb och kanske kan hålla upp innerspåret här. Var riktigt bra när biken åkte på i höstas och nu får han den på så kan vara en annan häst än i förra starten men jag väljer ändå att ranka en annan före. 

3 Apocalypto stod för en riktigt rejäl insats i Sverige-debuten då han fick första svängen i tredjespår från bricka 8 på Lindesberg, sedan tryckte han på hela vägen utvändigt och var överlägsen. Kan vara i för låg klass och med bättre spår här kanske han bara är bäst. 

10 Zante Grif blev bortdömd från vinsten på V75 sist då körsvennen tog sig ut i en lucka som inte riktigt fanns där ännu. Många tyckte det var okej och hon vann loppet lätt i snabb avslutning så formen är på absolut topp här. Hade hon fått behålla vinsten hade hon haft för mycket pengar för att få vara med här så står bra inne i loppet. Kuskplus nu där många får körsvenner som kör lite färre lopp och den här ska duga bra även om det är enda stoet i öppen klass. 

4 Starbec´s A. To Z. har ett bra startspår och hade form vid samma årstid i fjol och verkar hittat tillbaka till den formen i år med. Loppets hemmahopp och har en fin spurt att tillgå så när han ska kunna hitta bar slagläge från ett av de bästa spåren måste han räknas tidigt. 

6 Cruise skrällde rejält I ett fint fyraåringslopp på V75, uppesittarkvällen i vintras och den här hade man förhoppningar på som unghäst. Inte fått utdelning på sin kapacitet och kanske kan klättra lite i klasserna som äldre istället. Susanne H Osterling kör bra och brukar vinna den typen av kuskmatcher så under en halv procent måste vara för lågt. 

2 Pacific Kingdom har kommit till åren men har varit skadedrabbad så bara gjort 24 starter så spelar kanske inte så stor roll att han inte tjänat mer än han har som nioåring. Varit ute på V75 i flera raka starter så och även skrällt där i år mot bland andra Zeolit och D.Day Zet i Klass 2. Duger bra här med från fint utgångsläge kan han ha samma tur som vid nämnda segern.

Ranking: A 3. B 1 C 10-4-6-2. D Övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 4-6.

Avd.2: 2-4-5-6-7-8-9-11-12.

Avd.3: 4-8-9-10.

Avd.4: 6 Quattro Roc

Avd.5: 4 Beware Kronos

Avd.6: 1-3-4-5.

Avd.7: 1-2-3-4-6-10.

1728 Rader som kostar 1728 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 4-6.

Avd.2: 11 Giordano Soa

Avd.3: 4-8-9.

Avd.4: 6 Quattro Roc

Avd.5: 4 Beware Kronos

Avd.6: 1-3-4-5.

Avd.7: 3 Apocalypto

24 Rader som kostar 24 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.