Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Mantorp 5/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V75 och det är ju en kul bana då det var just här som jag spelade in över 2,4 miljoner på sju andelar, för ett par år sedan. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans. Intressant omgång där jag tror det stor chans att man ska kunna fälla största favoriten och med några riktigt jämna lopp till på kupongen kan det ge bra. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det Klass 2 där jag brukar vara inne på att fälla favoriterna nästan jämnt, just för att det är i den klassen favoriten oftast torskar, historiskt sett. Visst letar man lite extra där efter motbud men den här veckan tycker jag att det är en väldigt stark favorit och jag spikar då han fick ett klart bra spår. 

3 Edens Boy 63% heter han och den långa distansen ska passa då han är stark och rejäl. Han pressade stenhårt på Venture Capital som han fick ge upp mot till slut på Lunden. Den gick ju sedan ut och bomb-vann finalen på elitloppshelgen förra lördagen så inte mycket att säga om den stack undan i spets. Nu är det betydligt enklare mot och mer passande distans så tror att den ska bra chans att vinna oavsett position. Kör han offensivt tidigt kan han få ta över av i princip alla men får han svar vinner han nog med lugn dödens med. Vad gäller utrustningen kanske det blir ett norskt huvudlag den här starten, i övrigt samma som i förra starten. 

Tilläggas sent, nu innan jag släpper tipsen är att jag ’gjorde loppet’ när han stod i 55% och då hoppades jag han skulle sjunka till runt 50% då det är en annan ännu större favorit i omgången. Men nu har han istället stigit rejält under veckan och är 63% så det kanske blir lite för hårt spel på honom men jag väljer ändå att stå fast, med honom som bästa spiken, så försöker vi fälla den andra stora, som fortfarande är ännu hårdare streckad. För er som tycker han blir för stor favorit nämner jag en hel del om flera av motbuden nere vid Avdelning 2. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer omgångens största favorit ut på över 70% men det finns frågetecken för löpning och då man planerar att växla ner i balans och garderingen är på sin plats. 

4 Zorro Wind 73% är på tok för stor favorit här då han inte är så startsnabb att han ska kunna utnyttja sitt fina spår och kanske är tre-fyra av de värsta motbuden före honom tidigt här. Favorit i fara även om han visat stort kunnande i sina första starter på svenska banor och var riktigt bar på barfotabalansen sist. Nu åker dock skorna på och man sparar barfotan till eventuell final i meetinget. Står bra inne i klassen och körs säkert offensivt men över kort distans kan det redan vara för sent om värsta konkurrenten sitter i ledningen tidigt. 

5 Aragorn As 12% är en väldigt bra häst för klassen och vann trots bakspår på kort distans sist. Höjt sig rejält i sin nya regi och ytterligare ett snäpp på barfotabalansen. Här ska han kunna hitta bra position direkt och kanske tar han sig förbi favoriten direkt och söker sig framåt. Inte omöjligt att han kan få ta över ledningen eller åtminstone får ett bra lopp utvändigt ledaren eller i andra utvändigt som sämst kanske. Tror dock att spetschansen är ganska hög så rankar honom först här då jag hoppas att favoriten kommer bort och tror inte den här är sämre än favoriten oavsett. 

7 Reven Dejavu 2% är väldigt bortglömd på strecken här, kanske för att det spår långt ut bakom vingen. Jag tror dock att han kan få bra fart från det läget när nu biken åker på för första gången och Adielsson har vunnit bakom den här förr. Det blir första gången på länge som han kör och klart kuskplus på häst i full form. Kanske inte kan komma hela vägen till spets med ett par snabba där invändigt men inte heller omöjligt, dessutom kan han vara före favoriten tidigt och kan bli avlöst utvändigt. Bör få bra position oavsett, i kraft av sin startsnabbhet, så vinstchansen måste vara betydligt högre än kollektivet anser. 

 

Avdelning 1.

I Bronsdivisionen är det medeldistans med voltstart och favoriten har dragit ett springspår vilket gör att det ligger öppet för att han ska kunna köras till ledningen efter en bit och då måste vinstchansen vara väldigt hög. 

7 Sato 35% blir min kompletterande spik då loppet är väldigt öppet bakom favoriten och då är det alltid fördelaktigt att ta ställning. Blir inte allt för stor favorit och han har hittat bättre stabilitet sedan han kastrerades i fjol så galopprisken ska nog inte vara så hög som den kanske hade varit innan det. Dessutom har han ofta varit tränarkörd och klar fördel med proffskusk upp som kört i bra flyt senaste året så den här ska han väl bara leverera med. Hästen har nog kapacitet att hävda sig även i nästa klass på sikt så när han står bra inne i Bronsdivisionen där många andra står lite sämre inne den här gången ska vinstchansen vara hög. 

11 Bordeaux S. 18% är bästa hästen av de där bak och vid omstarter i voltloppen stiger chanserna avsevärt för bästa hästen där bak. Jerry Riordan har riktigt bra form på stallet och den här är inget undantag så gör favoriten bort sig är han främsta utmanaren trots spåret. Vann från bakspår på just Mantorp sist i väldigt snabbt slutvarv så trivs på banan dessutom.

1 Martin Tooma 7% har bästa spåret i voltstarten så då han är snabb ska han kunna hålla upp innerspåret en bit här och släppa till favoriten. Han får ett bra lopp invändigt, som sämst tredje invändigt oavsett och ska kunna överraska. Riktigt risiga lägen gång efter annan på slutet så klart missvisande resultatrad. 

6 Vien Ici 3% är med startsnabb och speedig så från ett fint springspår kanske han kan vara först till plankan för att sedan släppa till favoriten. Stenströmmer har absolut toppform på det mesta i stallet för dagen och den här kanske hittar tillbaka till fjolårets sommarform. Han vann ett par gånger på V75 då där jag hade med honom tidigt i tipsen när han skrällde och vid gardering är han tidig även nu. 

8 Quite E. Wood 6% har ett bra smygläge och lyckas ettan hålla upp ledningen kan han komma igenom på bra sätt och få ett fint lopp. Här testar man med bike trots voltstart och det ska nog fungera bra från rätt spår och kommer rätta luckorna går ingen säker då han står bäst inne i klassen av alla i loppet. 

2 Amerindienne 12% har ett fint spår som har bättre statistiska framgångar än både aktiva och vissa ’expert-tyckare’ tycks vara medvetna om. Rejält kuskplus nu och hemmahopp på tränarfronten så tänkbar men kanske lite överstreckad då det är hårdare mot än han är van vid på slutet. Inledde karriären i bra stil för Nurmos med mycket vinster så bra kapacitet. 

10 Taxi Out 2% har blivit annan häst i nya regin, dit han kom utan segrar i karriären men har nu tagit flera vinster i bra stil och gjort det bra även med utvändiga löpningar. Läget är kallt men Adielsson upp är klart plus och oftast hittar bakspåren igenom till bättre positioner i volt, än när det är bilstart. 

3 Totti Face 9% har ett bra spår och drar en del streck på en rad med framskjutna placeringar på slutet. Han står dock hårt inne i klassen och med flera startsnabba är det ovisst vart han hamnar. Han är mer stark än speedig och tufft att vinna på V75 då alltid någon annan speedar förbi även om man får ett bra lopp. 

Ranking: A 7. B 11-6-1-8. C 2-10-9-3. D 4-5-12.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

3 Edens Boy är, som nämnts högre upp, min spik i omgången trots att det är i Klass 2 där jag oftast brukar gardera brett eller gå på lite motbud. Tror den här är stark nog att vinna på flera olika sätt men har nog ganska bra chans att sitta i ledningen tidigt och då blir han nog svår att slå. 

4 Max Håleryd 12% har gått bra för Goop I ett par starter innan det blev galopp sist på V75. Kvar i klassen därmed och när Goop är upptagen bakom egentränat så får Khilström chansen här. Tänder han om igen på kuskbyte så har han visat att han tål distansen och barfota runt om är hans bästa balans och går så igen. Perfekt startspår gör honom mycket intressant och kan han vara före favoriten tidigt kanske han körs till ledningen och stannar där länge. 

12 Teton Nikkis Man 3% är ett nytt förvandlingsnummer hos Ola Samuelsson, dit han kom utan en enda seger på 33 starter och bara en andraplats som bästa resultat. För sin nya tränare har han på barfota runt om vunnit tre raka starter och är obesegrad i den här regin. Nu är det dessutom proffsförstärkt i sulkyn med Jepson upp så även om spåret är tufft måste han ändå räknas. 

2 Das Outo 2% är startsnabb från bra spår och ska gå första gången barfota runt om i sin 20:e start vilket så klart är intressant. Mest mött enklare motstånd på slutet men var bra som tvåa på V75 uppesittarkvällen och har nu två bra lopp i kroppen så säkert bättre den här säsongen. Han ska duga i lägsta klassen, där han står bra inne. 

7 Howdy Quick 4% har fem segrar på åtta starter i billigare gäng men fick en start på V75 sist. Det blev lite för tufft upplägg när han avancerades mitt i loppet till utvändigt ledaren men fick då svar på vägen och ursäktad att han blev trött sista biten. Går säkert framåt med det hårdare loppet i kroppen så även om läget är lurigt kan han vara tänkbar här. 

6 Go Peppergirl 2% gick bra in i mål som trea i det loppet Howdy Quick slutade femma i och det var i fin stil ute i spåren sista biten. Riordan har riktigt bra form på stallet och hon skulle kunna överraska med rätt lopp här speciellt då det blir lite ändringar. Rycktussar och norskt huvudlag ska på nu så det är spännande. 

11 Staro Obrigado 6% var betrodd men chanslös att hänga med i loppet där favoriten här var trea sist men han fick tydligen punktering och gick på bara fälgen över upploppet på en låg 13-tid så är ursäktad. Duger säkert i klassen men spåret är kallt. 

10 The Primerose 4% är ett fyraårigt sto som har större uppgifter att siktas mot så här sparar man fortsatt skorna med fyra lätta aluminium på. På Goop låter det som hon ska få bra effekt på barfotan och hon har hov för det redan men man väntar med den växeln. Man går inte all in för att vinna här, när spåret blev dåligt så det borde bli tufft då, men passas i stolopp framöver när det lyser rött på skoinfon. 

Ranking: A 3. B 4. C 12-2-7-6-11-10. D 1-5-9-8.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen och det är lite lugnet efter stormen då alla bästa var ute i Elitloppet eller Harper Hanovers lopp och några bra i snabbloppet som var ersättningslopp för Sweden Cup, förra helgen. Ingen som startar vecka-vecka efter det då många går all in och tömmer sig totalt men ändå ganska bra klass på veckans Gulddivision eller STL Open som det kallas nu mera. Många fina hästar där flera av de bra fått tuffa utgångslägen så ganska ovisst hur det blir kört den här veckan och det har potential att bli ett roligt lopp. 

2 Stoletheshow 11% är startsnabb och alla mins väl Jubileumspokalen förra sommaren då han kom i mål på som tvåa på 1.10,3 full väg efter hård körning hela vägen. Han kommer nog att vara en bra häst i högsta klassen ett par år framöver och när han nu fått ett bra spår måste han vara tidig i loppet. 

4 Short In Cash 25% är ganska snabb ut och från ett av de bästa spåren laddar säkert Goop för att försöka komma till ledningen men då jag tror det kan vara upptaget så är det här favorit i fara. Han är färsk i högsta klassen och det är hårt mot så trots det fina spåret borde han ha något lägre vinstchans än procenten antyder. Bara en av många då han är överstreckad. 

8 Handsome Brad 18% har spår långt ut bakom vingen men här trycker man nog av från start då formen är på topp och backar man ger man ju upp. Stallet har absolut toppform och som vanligt taktiskt duktiga Jepson upp gör att han ändå ska räknas med chans trots spåret. 

10 Hachiko De Veluwe 6% är en riktig klasshäst som Nurmos gett tid att komma tillbaka efter skadebekymmer. För tufft upplägg sist och störd till galoppen i starten före så ingen tur i årets två starter och duger bra här trots bakspåret. 

11 Milligan´s School 9% är en absolut elithäst som så klart är missgynnad av bakspåret men han har meriter som räcker och bli över här. Lite längre distans startar han inte över så ofta så intressant att se hur hans rutin och kapacitet biter här då han fick rubbet sparat sist och tränar fortsatt starkt.

1 Antonio Trot 18% är hårt streckad och drar ofta mycket streck utan att vinna speciellt ofta. Här blir han över från start och kanske kan det bli tredje invändigt och då kan det bli svårt att komma till då det är ett jämnt fält och inte givet att det blir några luckor. Hittar han dock ut på vägen kan det ju vara gynnsamt att ha fått någon sväng på innerspåret och han spurt biter oftast bra. 

9 Global Welcome 5% har rygg på min spetsfavorit och kan han hänga på bakom den en bit ska han kunna komma igenom på bra sätt trots bakspår. Kulltopp som tre- och fyraåring men gjorde även en bra femåringssäsong och kommer med två lopp i kroppen hit. Vunnit båda starterna i år, mot enklare gäng men går säkert framåt med de loppen och nu rycker man alla skorna vilket han varit bäst på. 

5 Forfantone Am 4% är i bra form och har bästa spåret bakom bilen så ska väl räknas även om det kanske växlas ner till vanlig vagn från biken. Man provar norskt halstängt i stället för bara halvstängt sist så kanske ger lite extra på små ändringar. 

Ranking: A 2. B 10-11-8-4. C 9-1-5. D 6-3-12-7.

 

Avdelning 4.

Diamantstoet Försök I Meeting 4 med finaler på Färjestad 2/6 och de som placerar sig bra i det här loppet hamnar på bakersta fållan i den finalen så inte givet att man siktar dit. Det här blev ett riktigt fint stolopp där alla tjänat runt miljonen så räknar med ett bra lopp där favoriten fick bakspår. 

11 Lipstick Tooma 24% blir favorit här trots bakspår och trots att hon är uppe i betydligt högre klasser nu än hon tävlade i fjol, när hon fick snabba pengar. Hon vek ner sig lätt mot stötte på Algot Zonett sist och kanske går hon framåt med det loppet i kroppen men svårt även nu. Redén har absolut toppform på stallet och säger att hon nog ska vara bättre nu så kan räcka trots bakspåret. 

4 Cactus 15% har ett fint startspår och sist visade hon att hon kan vinna oavsett position då hon hade spår åtta bakom bilen sist och hamnade sist men slog ändå ett bra gäng till slut då. Tränar fortsatt bra och kommer han bra till ska han ha riktigt bra chans då det dessutom är första gången med Magnus A upp till den här starten.  

5 Call Me Brodda 20% är startsnabb från bästa spåret och kusken tror på toppchans så det måste vara bra läge för ledningen runt om här. Det är dock flera startsnabba invändigt så inte alls givet att hon kommer till ledningen och då är hon sårbar och klart övertsreckad. Kan ändå inte plocka bort henne heller då vinstchansen är ganska hög, speciellt om hon spetsar. 

1 Mellby Harissa 12% är kanske värst mot i startrusningen och kommer den här till ledningen så ska hon köras där men kan så klart vinna även från rygg på ledaren. Får oavsett en bra resa och kostar det inte allt för mycket första biten så har hon bra segerchans. 

2 Queen Of Trix 2% var före Mellby Harissa i hennes årsdebut i april men då galopperade den från start. Den här är också startsnabb men borde inte ta en längd sida vid sida men ska kunna hitta ner i rygg på Harissa och om den körs i ledningen kan det bli ett bra lopp för den här. Kommer man förbi den invändiga så låter det på André som han vill släppa till Call Me Brodda och då blir det ett lopp i rygg på ledaren oavsett.

7 Whelk 7% har riktigt bra form men spår lite väl långt ut bakom vingen kanske så krävs en del tur men alltid intressant med kuskbyten på Westholms hästar. 

8 Alhambra Mail 4% gick väldigt bra i vintras och man trodde hon skulle höja sig ytterligare ett snäpp när man började kunna rycka skorna. Funkade inte alls i voltstarten näst sist men gången efter visade hon att formen är på väg tillbaka. Här krävs mycket tur från läget i ett starkt, jämnt startfält men hittar Jepson ner i banan och får rätta ryggarna ska hon kunna skrälla. 

3 Karamell Hill 10% ligger man lite lägre med inför den här starten och kanske blir det skor på bak för att spara lite på hovarna. Då man tror att formen inte är på topp rankas hon så klart ner lite men så bra kapacitet att hon ändå är aktuell vid bredare gardering. Då informationen gått fram i de mesta medier så sjunker hon på procenten och kan bli spelvärt garderingstreck framåt lördag eftermiddag. 

Ranking: A 4. B 1-11-5. C 2-8-3-7-9-6. D 10-12.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

Klass 1 över kort distans där omgångens största favorit kommer ut och man kan göra ett allvarligt försök att fälla honom med ett par bra motbud. Tror inte alla ska kunna vinna loppet så jag försöker att inte slösa allt för många streck här. Mina streck blir den stora favoriten från fint spår i 4 Zorro Wind, det vettiga motbudet från också toppspår i 5 Aragorn As. Kompletterar med ett tredje streck i startsnabba 7 Reven Dejavu med intressanta ändringar som lär hitta bra position trots spåret. 

9 Bara Du Chene 3% drar svåra spår mest hela tiden men är härdad i klassen efter flera starter på V75 och när det väl stämmer ska han kunna skrälla. Här har han rygg på två startsnabba hästar och kan han välja rätt rygg som han kan följa en bit ska han kunna ta sig igenom på ett bra sätt, så hittar han bra position finns chansen. 

10 Even Steven STRUKEN! står hårt inne i klassen men åker långt och Flemming brukar ha ordning på hästarna han tar ut i svenska V75. Från läget krävs både mycket tur och en bra styrning så svårt att få båda och får nog härdas i klassen den här gången men skrällduglig på kapacitet och bättre än raden. 

1 Sashay Kemp 4% är en klar faktor i spetsstriden och över kort distans låter det på körsvennen som han kommer att köra i ledningen om man lyckas hålla den. Då måste även den här räknas med viss vinstchans om favoriten kommer bort. Ett av få ston här i öppen klass så tror dock att det blir svårt att stå mot några av de bättre här, speciellt om det skulle bli så att favoriten kommer upp tidigt och pressar på. 

2 Bridge Jumper 0,3% är väldigt startsnabb från ett klart bra startspår och tar kanske ledningen initialt, men här borde han vara nöjd med en bra rygg att släppa till då han borde hållit lite bättre sist. Kan bli svårt att ta sig förbi den invändiga sida vid sida och kan komma ner i rygg på den. Kanske inte är helt på topp även om man tror på bra form från stallet och man skyller på dåligt underlag sist. Han är en faktor i spetsstriden och ibland kör Daniel Olsson i spets även när han kanske inte borde göra det, och ibland håller det bättre än väntat. 

6 B.G.Pastor Jonte 1% avslutade bra då det var första gången med helstängt huvudlag då, samma nu och fortsatt Magnus A upp är bra för den som letar tokskrällar här.  

Ranking: A 5. B 4-7. C 9-1-6-2-10. D 11-12-3-8.

 

Avdelning 6.

Ina Scots Ära - Fyraåringslopp där det samlats ett riktigt fint startfält och mycket svårspelat då alla siktar mot större uppgifter. Samtidigt är det 250tkr i förstapris här och giver att man går för vinsten här och då favoriterna fått tuffa startspår så är det givet att spela brett här. Jag sprider strecken rejält då jag tror att det är hög chans att en av de betrodda vinner i sista avdelningen och då behöver jag favoritfall i näst sista för att få upp utdelningen.

1 Mr Mah Can 17% är startsnabb och då favoriten har spår längst ut på vingen tror jag att Rikard N ska kunna svara upp ledningen och kör då där så klart. Kan leda runt om men andra från bra spår kan överraska och då innerspåret är lite svårt att hålla upp kan han bli överflyglad om man inte prickar perfekt för att få upp farten härifrån. 

7 Selected News 19% gjorde Hans-Owe en ’fuling’ med för tre starter sedan när han sa att barfotan var felanmäld och att han planerade att köra med skor och kanske passivt upplägg från bricka 6 då. Det blev tvärt om, han ryckte skorna och körde offensivt, så rätt åt honom att han åkte dit sista biten mot Brambling efter en sådan mörkning, vilket är ett otyg. Hästen är oskyldig så klart och duger mot kulltopparna så med tre lopp i kroppen och efter en bra insats sist vid vinsten så är han nog i absolut toppform. Han ger därmed övriga en match här då han trivs i dödens och där brukar det ju vara ledigt så söker sig nog framåt.

2 Ready Tonight 1% ska gå första gången barfota runt om och dessutom helstängt huvudlag och från bar spår kan den här vara omgångens storskräll. Han är nog en som absolut kommer att hänga med i kulltoppen i år och kanske redan nu med två lopp i kroppen efter vinterträningen.

8 Önas Prince 26% är klart överstreckad som klar favorit här, men då han trots allt ska testas första gången i bike nu i sin 18:e start. Det gör ändå att man inte kan plocka bort honom helt på en välgarderad kupong men läget är väldigt chansartat med så många fina hästar invändigt, där det dessutom aviseras att ledningen är upptagen. Visst ska han väl kunna vinna från utvändigt ledaren men då det kan kosta lite extra att ens ta sig dit från det här spåret så kan det bli tungt upplopp, även om det är kort. 

11 Mister Hercules 21% drar mycket streck och det är väl väntat då det är Khilström/Redén med toppform på en kulltopp. En strykning där bak gynnar och formen är bra efter vinst i ett Margareta lopp mot flera av dagens konkurrenter, men helt annan uppgift nu och kanske blir det svårt att komma till från bakspår här. 

5 Sahara Jaeburn 6% har tränat styrketräning i backen i vinter och kommer säkert ut i bra stil direkt även om han inte startat på länge. Vann finska Kriteriet i fjol från dödens och siktas nu mot finska Derbyt till hösten men kan vara direkt då han gjort ett banjobb inför det här. Toppspår för topphäst och räknas så klart med chans. 

4 Custom Cheval 1% vek ner sig i ledningen sist men vann i bra stil gången före och har tre lopp i kroppen. Nu blir det start i Sverige där man får ha körspö men framförallt är det rejält kuskplus i Jepson upp. Bra startspår och resor han presterat bra med tidigare så ingen oro där. 

6 Maesteraemon 3% har många jagat i senaste starterna då det varit aviserat eventuella lättningar och bike en del på slutet men det har dragits tillbaka gång efter annan. Nu är det åter aviserat lättning med barfota bak och bike på så när många glömmer bort honom är det intressant att plocka med honom som ostreckad. Det var bakspår näst sist i finalen av Kungapokalen och inte mycket att säga om att det inte gick ta mer än en femteplats då. Sist fick han lägga en del för att försvara innerspåret och när sedan Selected News kom fram utvändigt utan att ha spillt några krafter så blev det för tufft att stå mot. Blir det ändringarna som är aviserad så kanske han är riktigt bra med ett lite tuffare lopp i kroppen. 

Ranking: A 1. B 7-2-11-5. C 8-4-6. D 3-12-9-10.

 

Avdelning 7.

Silverdivisionen och där är nog favoriten klart bästa hästen, men spåret kan bli en fälla och jag väljer därmed att gardera loppet även om man skulle kunna spela med en alternativ spik eller utgångshäst här. 

1 Algo Zonett 32% har dragit ett, för honom, besvärligt innerspår och visst blir han ganska säkert av med ledningen här och då kan det bli problematiskt. Han utvecklas för varje start och har växt in bra i Silver där han vann lopp redan i debuten i klassen, i januari. Nu fungerar han bra på barfota runt om vilket var första gången man provade på länge sist, då han slog Lipstick Tooma lätt, från utvändigt. Han kanske är snabbare från start nu med, på barfotabalansen och trycks nog av en del, så även om han blir av med ledningen så kan han öppna tillräckligt fort för att ta sig ut och kanske överta tidigt. Bara han kommer ut i andraspår tror jag han är starkast till slut oavsett vilket upplägg Wäjersten väljer och tänkbart spikbud men då spåret kan bli en fälla väljer jag att gardera på. 

7 Ubiquarian Face 17% är ganska startsnabb och är mycket gynnad av en strykning invändigt och kanske är snabbast fram för att komma till ledningen tidigt. Det är dock ett par startsnabba innanför så det kan kosta att ladda för ledningen från spår så här långt ut och då formen ändå är lite tveksam är han bara en av flera. Blir favoriten fast på innerspåret så kan den här rinna undan från ledningen då han står perfekt inne i klassen. 

9 Alcide Roc 10% ska gå första gången i Goops regi i biken vilket man, från stallet, tror ska ge lite extra och det är så klart mycket intressant. Ingen startsnabb rygg och kan hamna något snäpp för långt bak men är så bra att han ska räknas trots spåret. Jag förordade spik på honom direkt i debuten för Goop och han kanske går framåt med loppet i kroppen. Missvisande rad då diskningarna på Vincennes kommit för orent trav och han har gått bra i de loppen men i Frankrike körs han heller inte i bike, så intressant utrustningsändring. 

5 Spickleback Face 2% är snabb från start och är bättre än sin resultatrad. Vi förordade spik på honom i tipsen då han knäckte Remarkable Feet från utvändigt på Eskilstuna näst sist. Har dock varit struken sedan sist så oklart hur det är med formen men han kan vara före Adrian till ledningen och körs kanske där om han kommer dit. Stark och rejäl så högre vinstchans än procenten antyder från bästa startspåret. 

3 Gerry 14% drar en hel del streck och har kanske höjt sig lite med ett par lopp i kroppen. Tufft ändå att vara ganska färsk i klassen efter att ha gått okej bakom kulltoppar som fyraåring och behöver kanske fler lopp i klassen för att växa in. 

12 Viking Brodde 12% drar en del streck men är bortlottad här då Silverdivisonen vinns väldigt sällan från bricka 12 och nästan aldrig på banor med kortare upplopp på sommaren. Hästarna är helt enkelt för bra att från lägen man ofta hamnar sist från är ännu svårare att vinna från, där hästarna kan springa riktigt fort hela vägen. Magnus A på Nurmos-tränat är bra så klart men den här har dubbelt så många andraplatser som vinster, vilket inte är så vanligt på just Nurmos hästar och rankas ner på det och läget. 

4 Gina Mearas 3% är ett sto mot hårda hingstar och valacker och även om hon kanske är allra snabbast precis första biten så släpper hon nog ifrån sig ledningen direkt, om hon skulle hamna där. Nöjd med lopp på innerspåret och kan så klart skrälla med rätta luckorna, men osannolikt. 

2 Pinto Bob 2% tillhörde de precis bakom kulltoppen som fyraåring och var bland annat tvåa i Sprintermästaren men har heller inte vunnit lopp sedan sensommaren 2019 så haft lite tuffare som äldre. Söker väl formen och bara aktuell vid riktigt bred gardering på kapacitet och läge. 

Ranking: A 1. B 9-7. C 5-3-12-4. D 2-8-10-11.

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Sato

Avd.2: 3 Edens Boy

Avd.3: 2-4-8-9-10-11.

Avd.4: 1-4-5-11.

Avd.5: 4-5-7.

Avd.6: 1-2-4-5-6-7-8-11.

Avd.7: 1-5-7-9.

2304 Rader som kostar 1152 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 7 Sato

Avd.2: 3 Edens Boy

Avd.3: 2-8-10-11.

Avd.4: 4 Cactus

Avd.5: 5-7.

Avd.6: 1-2-5-7-11.

Avd.7: 1-9.

80 Rader som kostar 40 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.