Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 på Solvalla med Elitloppsförsöken 30 maj.

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Extra V75 på årets största travdag i Sverige, då Solvalla är värd för Elitloppet med 3 miljoner i förstapris. Två av V75-loppen är uttagningslopp till Elitloppets final, dit de fyra främsta i varje lopp möts i en final som ligger som lopp 12. I övrigt är det fin travsport i de andra loppen med, där det körs Elitkampen för kallbloden och Fyraåringseliten. I ramloppen, som V4 före V75 avgörs bland annat Treåringseliten med en miljon i förstapris och Montéeliten. 

Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter den här veckan, då det verkar bli riktigt bra väder hela helgen. 

 

Statistik och Spelteori.

Med storlopp blir det ofta lite skiktat och när det dessutom är två uttagningslopp till en final med på streckspelet är det risk för att utdelningen hålls nere en del. Dessutom är det ju ganska små fällt som också bidrar till att utdelningarna ska kunna skjuta i höjden. Grundtipset sådana extraomgångar är att inte spela allt för stora system, då det lönar sig för sällan för att vara en vinnande strategi. 

 

Bästa Spiken!

Hästen med klart högst vinstchans i omgången får tjäna som bästa spiken då han vinner sitt lopp för ofta för att garderas, oavsett procent. Man mår alltid lite bättre om omgångens största vinner just första avdelningen på streckspelet då det stör utdelningen minst och så är fallet den här omgången. 

8 Odd Herakles måste ha riktigt hög vinstchans trots spår längst ut och även om andra i loppet aviserar att de ska köra i ledningen så tror jag att de flesta ändå släpper när han kommer tidigt. Jag tror även att han vinner från utvändigt ledaren ganska ofta med så han är en stark spik i inledningen och blir inte ens omgångens största favorit. Han är som bäst utan skor och det blir första i år skorna ryker så det höjer vinstchansen medan spåret höjer oddset lite och sänker procenten något. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kommer omgångens största favorit ut och jag försöker fälla med ett par speediga, invändiga motbud och stänger loppet på tre streck.

6 Amornero Roc har sett riktigt kraftfull ut i sina starter på Solvalla i år och har totalt vunnit 17 av sina 29 starter så han är givetvis en mycket trolig vinnare här. Han har dock galopperat ett par gånger mellan alla sina vinster i Italien så det finns ju på kartan att han kan slå ihop, speciellt om det krävs lite extra i starten den här gången. Barfota runt om är ju oftast ett plus men på så här stor favorit vill man kanske inte ha chansningar egentligen.

4 Dark Roadster är mycket startsnabb så från perfekt spår lär han sitta tidigt i spets och kommer inte favoriten tidigt så körs han nog där. Maxat i balans och utrustning med barfota fram som han gått bra på i kombination med biken. Kommer favoriten bort leder nog den här runt om. 

5 The Bald Eagle är också speedig och vann trots bakspår då han gick första gången barfota runt om i förra starten. Det blir samma balans igen och nu har han statistiskt bästa spåret med duktiga Magnus A upp. Han ska kunna ta ledningen om den invändiga har en sämre dag eller hitta ner i rygg på ledaren, hamnar han utvändigt kan han bli avlöst i dödens av favoriten och få bra lopp i rygg på den så det finns många scenarion där han får bra lopp där framme så klart bra vinstchans. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

8 Odd Herakles blir min spik även om man aviserar att köra i ledningen med 4 Tangen Haap från toppspår med stigande formkurva. 5 H.V.Tuuri har slagit de bästa i Finland på slutet och är startsnabb så han kan kanske ta sig förbi invändiga i starten och kan ställa till det för Tangen Haap. Det kan bli barfota runt om och bike vilket är första gången, båda två ändringarna vilket så klart är anmärkningsvärt på en 11-åring. 6 Lome Brage öppnar med snabbt och kommer i form så ger de invändiga en match om ledningen och det ser ut att kunna bli bra tryck på loppet. Utanför de nämnda ska resten ändå få svårt att komma till då alla fyra bra är startsnabba och får bra positioner där framme. 

 

Avdelning 2.

Försök 1 till Elitloppet och här har en startsnabb favorit dragit innerspåret och då han har klart bra chans att försvara innerspåret så måste han rankas först. Det är flera med chans bakom och garderingen är på sin plats då det inte alls är helt givet att han håller upp innersniffen. Nämner alla hästarna och det blir nog till att gardera på här, en eller många. 

1 Vivid Wise As är en av förhandsfavoriterna till totalvinst och kan öppna vasst från innerspåret men kan också hetsa upp sig vara borta innan starten går, det har hänt förr. Kanske leder runt om eller får rygg på ledaren och kommer med till final. Då får man ta ställning till hur han såg ut i försöket då han är svårbedömd på förhand med långt mellan starterna. Är han stabil för dagen och håller upp innerspåret så leder han nog försöket runt om.

3 Milliondollarrhyme har utvecklat sin startsnabbhet då han fått prova att öppna allt snabbare så han är absolut en tänkbar ledare här. Öppnar invändiga favoriten snabbt lär väl den här vara nöjd med rygg på honom där det borde finnas plats och Fredrik B har kört passivare än så, vilket gör det till trolig position. 

4 Aetos Kronos är nog mer startsnabb än många tror men han trycks i princip aldrig av i starten. Hittar säkert hygglig position i andraspåret och har ett mycket tungt sista halvvarv som brukar sänka de flesta, tar sig till final och kan vinna redan i försöket. Kan vara mer gynnad av två lopp på samma dag, än några av konkurrenterna så absolut tänkbar som slutsegrare.  

8 Don Fanucci Zet är den knappa favoriten till slutsegern men inte alls lika givet att Örjan går all in för att vinna försöket. Han hushåller med krafterna och nöjer sig nog med att vara tvåa-trea för att få spår 3-6 och sedan blir det full fart i finalen. Örjan lyckas allt som oftast och har vunnit många storlopp där han inte vunnit försöket. 

7 Cyber Lane är startsnabb och lär laddas vad som går men från det här spåret ska det bli svårt att komma hela vägen till ledningen. Skulle det lyckas så leder den här loppet runt om men får nog svårt mot de allra bästa i finalen, speciellt om det kostat mycket i starten här i försöket. 

2 Mini Viking blir intressant i två lopp och över kort distans och Goop ser nog till att ta honom till finalen, han kan vinna försöket om det blir tryck på loppet så plockar han ner många. 

6 Bahia Quesnot och 5 Hickothepooh är båda speediga men min känsla är att ingen av de två räcker här och får nog svårt att ens ta sig till final. 

 

Avdelning 3.

Försök 2 till Elitloppet och här lottades ett par tidiga favoriter till totalsegern en bit ut bakom vingen och båda är i klar fara att ens ta sig vidare till finalen. Framförallt är det hög risk att de får ett dåligt spår i finalen om de inte lyckas vara bland två främsta här. Nämner något om alla även här och det lutar åt att jag garderar brett även här. 

8 Very Kronos fick sämsta spåret och lär väl bara tas ner i banan men tas det upp där framme lär han gå på i spåren tidigt för att försöka säkra finalplats. Det ska kunna gå och han ska kunna vinna loppet oavsett position men inte alls givet och kan lika gärna göra starkt lopp men bara bli fyra-femma som att han kan vinna. Har ägnat sig en del åt galopp tidigare i karriären även om han stabiliserat sig på sistone så kan han falla tillbaka till gamla synder.

6 Ecurie D. var ju den tidiga favoriten till totalseger men har inte visat 100% formintryck i år men är säkert toppad inför det här och kan vinna på kapacitet, oavsett position. Barfota runt om nu, som funkat bra tidigare, men första gången i år och Ulf har vunnit med honom vid enda gången de tävlade tillsammans. 

5 Gareth Boko har tänt till på miljöombyte och annan träning då han varit ruggigt bra på barfota runt om för Riordan. Han återhämtade sig snabbt förra veckan men det kan ändå bli tufft med tre snabba lopp på mindre än åtta dygn, om han går till final så kanske inte jätte-het som totalsegrare men i försöket kan han vinna från toppspår. 

1 Cokstile är titelförsvararen som kanske inte kan hålla upp innerspåret men kan täppa till så han får rygg på ledaren. Inte omöjligt att det kommer luckor till slut då har han en bra skalle att plocka fram då han säkert går framåt med ett lopp i kroppen. 

3 Seismic Wave är mångas favorit till ledningen här men inte alls givet då det finns flera startsnabba i loppet. Är stark och rejäl så kan vinna på fler sätt än från spets men Nurmos hästar har det historiskt sett svårt i lopp med försök och final samma dag så skulle inte spela den här som slutsegrare i finalen men han har bra chans att vinna försöket. 

7 Click Bait har spår en bit ut bakom bilen men är riktigt startsnabb så kan spetsa trots läget och från ledningen ska han kunna hålla undan då han trivs mycket bra där. Spetsbud även i finalen och ska kunna vara loppets skräll som slutsegrare. 

2 Heavy Sound är med startsnabb och kör för position i inledningen men jag har inte känslan av att han är riktigt så bra som de allra bästa. Problemet med spår två är att många är nöjda med att ligga i andraspår och därmed inte riktigt laddar och får sämre position än man kanske ska räkna med. 

4 Gelati Cut har fint startspår och kan öppna vasst härifrån och att många är startsnabba i fältet gör att det kan bli bra tryck. Tror inte den här räcker i finalen och kanske inte i försöket heller. 

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Det borde inte gå utanför de tre mest betrodda här men har favoriten Amornero Roc en sämre dag rensar det bra om någon av Dark Roadster eller The Bald Eagle vinner. Favoriten är bra för klassen men det är båda utmanarna med så jag blir inte förvånad om någon av dom två vinner. 

 

Avdelning 5.

 

Fyraåringseliten för ston med miljonen i förstapris och flera bra har fått fina spår bakom bilen och det blir nog tufft för övriga att slå alla de fyra med innersta spåren.

4 Fifty Cent Piece är klar favorit som kommer från vinst i Drottningpokalen och får Örjan upp nu. Bästa spåret och ska kunna ta ledningen men inte alls givet och blir det körning mot värsta konkurrenten på pappret så kanske ett par andra bjuds in i matchen. 

1 Balsamine Font vann från ledningen i comebacken på svensk mark sist och ska nu gå barfota runt om som hon gått riktigt bra på tidigare. Skulle kunna vinna från rygg ledaren om hon inte kan hålla upp innerspåret men kan också leda loppet runt om så klart. 

2 Marion Fouty Bon och 3 Sayonara bjuds in i matchen om de två förhandsfavoriterna körs mot varandra. Den förstnämnda trivdes inte på underlaget sist och slog upp en hovböld men det har läkt snabbt och hon ska fungera barfota men lite chansartat med formen. Hon ska gå i bike första gången nu och är startsnabb så ska kunna utmana från bra position. Sayonara förlorade mot favoriten sist i Drottningpokalen men är inte långt efter de bästa i kullen och mer fart på vägen så kommer hon nog in i matchen om de andra tröttnar lite till slut. 

9 Facination D.K. sa frode skulle gå i vanlig vagn men bike lyser rött där och det kan höja den här. 10 Beutiful Colibri har matchat Balsamine Font då de möts på Vincennes och duger här med vid överpace. 7 M.T.Perette hör till absoluta kulltoppen och med ett lopp i kroppen ska hon vara bra nu men känns bortlottad, kan ändå inte räknas bort helt. 

 

Avdelning 6.

Snabbloppet som ersätter Sweden Cup och nu tror jag det är dags för favoritvinst om de inte drar tillbaka på barfotan runt om. 

4 Disco Volante är mycket startsnabb och har absolut bästa spåret för snabbstartare så tror han leder runt om. Känslig för dåliga underlag och sist drog man tillbaka på barfota runt om men nu är det mycket fin bana och då tror jag att han bara leder runt om. Jämnt spelad mot värsta konkurrenten och spridda streck bakom så klart bra lopp att ta ställning i. 

3 Bill´s Man blev fast med sparat sist men får nog nöja sig med rygg på ledaren igen och det kan så klart gå om den knappa favoriten ligger på och luckan ändå kommer. Frode verkar ha höga tankar om den här så en allvarlig utmanare vid gardering så klart. 

1 Night Brodde kan öppna snabbt men riskerar att bli över här ändå, men lyckas han få rygg på Disco kan det gå på första barfota runt om. 

10 Zaccaria Bar var bra som tvåa bakom Cyber Lane i Copenhagen Cup sist och drar en del streck här men är väl bortlottad även nu. Kapacitet för att segerstrida med tur med loppet. 

 

Avdelning 7.

Fyraåringseliten där favoriten fått ett fint spår men det här är ett jämnt lopp och jag väljer att strecka många. 

4 Sister Sledge kommer med starka meriter från USA och har inlett med två raka segrar för Redén på svensk mark. Startsnabb och nu ryker alla skorna så given favorit men hon möter tuffa hingstar och valacker nu så inte alls säkert att hon är bäst här. 

8 Rome Pays Off och 10 Bepi Bi kanske båda är bortlottade men det är bara 10 hästar till start och båda är väldigt bra så har någon av dem lite tur med loppet så kan man komma in i matchen till slut. Den förstnämnda var med i lite körningar men var ändå nära favoriten här på fotot, ny kusk nu och visst kan han tända till på sådan ändring. Den sistnämnda har varit väldigt bra i Italien och gör intressant debut på skandinavisk bana nu så intressant att se. 

6 Chestnut Hill har fått två lopp i kroppen för sin nya tränare och nu ryker alla skorna så intressant att se då han kommer med meriter från USA. Spår en bit ut men körs nog offensivt från start och räknas tidigt. 

5 Hell Patrol gick väldigt fort till slut efter galopp på vägen i debuten för Goop. Går säkert framåt med loppet i kroppen och har bästa spåret bakom bilen så ska kunna skrälla nu när biken åker på. 

2 Henry Flyer Sisu är ostreckad men har tillhört kulltoppen som treåring och kommer med ett lopp i kroppen hit så ska vara bra med här från fint spår. Ny kusk och ska kunna skrälla då det är intressant debut över den korta distansen. 

1 Hector Sisu ska med kunna skrälla då han är startsnabb och speedig så kan få rygg på ledaren. Har körts passivt i flera starter så närmar sig nog absolut toppform. 

 

 

Spelförslaget

Avd.1: 8 Odd Herakles

Avd.2: 1-2-3-4-7-8.

Avd.3: 1-3-5-6-7-8.

Avd.4: 4-5-6.

Avd.5: 1-2-3-4.

Avd.6: 4 Disco Volante

Avd.7: 2-4-5-6-8-10.

2592 Rader som kostar 1296 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.