Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 61 Miljoner Jackpot på V75, Gävle 22/5

18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar

V75-Omgången.

Gävle är, som traditionsenligt värd för V75 lördagen en dryg vecka före Elitloppet och omgången är jackpotkryddad med 61 miljoner i sjurättspotten. Här går det sista rena uttagningsloppet till Elitloppet och det är sista chansen att kvala in på egen hand, utan att få inbjudning till årets stora lopp. Gävle är en ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom, och dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer segrar från spets här än på genomsnittet av Sveriges banor. Här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. 

 

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet stänger många på två-tre streck så klart bra läge att ta ställning i sådant lopp, och ska man gardera så ta bort en av de hårt betrodda eller spela med riktigt många. 

15 Ard 29% är bästa hästen i fältet och då rynkar kanske en del på näsan då hästarna på bakersta fållan står ganska hårt inne i propositionen. Men den här går som om den hade haft mer pengar på kontot i sin nya regi och trivs riktigt bra på barfota runt om. Galoppen sist kom då han blev påkörd efter 1000 meter och tappade mycket men körde ifatt fältet och på i sjättespår ut ur sista svängen gjorde han ruggigt snabba sista 400 som trea. Bland kallbloden går hästarna oftast sina tempon oavsett om det blir tredjespår länge och på tiderna är den här bara överlägsen och ingen annan som gått under 24-tempo över medeldistans. Visst kan säkert flera rekordsänka en del här men då får de göra det rejält om de ska slå den här så jag spikar, då han inte ens är favorit. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen är det ett lopp där många sprider strecken rejält så läge att försöka gå kort där. Stolopp som är ungdomslopp med femton hästar över två startfållor skriker väl skräll men inte den här gången, då de bästa nog är för bra. 

7 Maggiore 27% är loppets givna spestbud och favorit då hon är bästa hästen på grunddistansen och har ett fint springspår. Marc Elis matchar proffsen som körsven så klart fördelaktigt på den här, där jag till och med ser det som kuskplus att Marc kör, då Conrad Lugauer är ordinarie kusk. Hög spets och vinstchans då man siktat hit och stallet håller absolut formtopp. Men dubblar mer än gärna med en från tillägget, som jag till och med väljer att ranka först, då den varit ute i tuffare gäng. 

14 Teton Sweet Lindy 17% har fått snabba pengar och vunnit sina Diamantsto-lopp från fina lägen där framme på slutet så helt annan uppgift nu. Hon har dock varit väldigt bra och slagit mycket hårdare motstånd, då är hon nog också mogen att vinna även med tuffare upplägg. Magnus A är överjäklig i den här lopptypen då han tillhör de bästa vi har redan så är det klart fördelaktigt att bara möta konkurrenter som kör betydligt färre lopp. 

 

Avdelning 1.

Här är det som oftast voltstart i inledande avdelning och Silverdivisionen är det som får öppna den här veckans V75-tävlingar. 

6 Van Gogh Z.S. 51% är loppets givna favorit efter vinsten sist och det fina läget nu i kombination med att det är riktigt dålig klass på loppet som inte ens drog fullt fält. Många i klassen som har fina lopp att sikta på till nästa storhelg så många som stod över att anmäla hit och då kan det bli så här. Kommer den här till ledningen är loppet nog över men då det inte är helt givet att han tar sig till spets så blir loppet istället vidöppet. Han tog dessutom ett par galoppsteg i starten sist utan att det syns i programmet så inte helt att lita på då han även galopperade som slagen i starten före. Så även om han har bra kapacitet och fint läge och det blir barfota runt om nu så varnar man från stallet för att det nog inte är absolut toppform här. Med tanke på frågetecken för så väl spetschans som för galopprisk och form så är han för stor favorit och garderingen är på sin plats.

3 Majestic man 10% avslutade bra som två bakom favoriten då de möttes i början av maj och har sedan gjort en start till då han spetsade och satt fast med mycket sparat som oplacerad. Har matchats inför det här så nu är det läge för att köra i ledningen då det blir klart kuskplus och skoryck till den här starten. Från spets blir det hästen att slå men ska kunna vinna från rygg på ledaren med, om favoriten skulle ta sig förbi. 

8 Royal Navy Neo 8% möter betydligt enklare Silver-motståndare än han gjort på slutet och ska räkans trots bakspåret. Läget är alltid mer intressant på en skräll än en betrodd så klart och Goop på bra häst från smygläge i litet fält måste vara tidigt här, även om han kanske gjort sina bästa lopp senaste tiden i biken. Blir det omstart i voltloppen gynnas alltid bästa hästen från bakspår och oklart om det är den här eller möjligen den norska gästen. 

10 Red Bar 5% var hårt spelad mot Ferrari B.R. och Jet Voice sist på V86 när man annonserade skoryck för första gången i 62:a starten men å ändrade man sig strax innan start. Nu siktar man på att rycka alla skor till den här starten istället och tränaren tycker att han borde vara favorit i loppet, så skillnaden mellan det och fem procent som han nu är streckad till är ganska stor. Klart missgynnad av bakspåret då han är startsnabb, men med litet fält och kanske årets sämsta Silverdivision så måste han ha toppchans. 

7 Exodus Brick 7% tjänade sina pengar 2019 som treåring då han bland annat var trea bakom Power och Brother Bill i Svenskt Trav Kriterium och har sedan haft svårt att bära det i högre klasser. Tjänade 44tkr som fyraåring och har tjänat 42 tkr i år men är bättre än raden och sist mötte han Don Fanucci Zet, Hail Mary och Brother Bill så ner i klass nu. Innan det var han okej som tvåa bakom Kaptah från omöjligt läge så har nog något på g trots allt och är en tänkbar skräll här från ett bra springspår. 

2 Sansjöns Enzo 13% stod för en klart bra debut i sin nya regi men är inte helt stabil så även om spår två allt som oftast är ett ganska bra spår så har vissa problem med att det är lite snävt. Conrad kanske kan få iväg honom men ingen garanti och det kan bli lite vad som helst här så klart överstreckad på tidiga kupongerna men har sjunk lite på strecken under fredagen. Inte så konstigt att man valt att starta mest bakom bilen med honom och när det är volt växlas det ner från bike till vanlig vagn. Han står klart sämst inne i loppet med bara 39 tkr över gränsen för att få vara med Bronsdivisionen men då det här loppet blev klent och han nog hade haft ännu sämre chans i den lägre klassen den här dagen så ser det ändå ut att finnas chans här. Bara en av flera på lågt spelvärde trots allt. 

1 Voulez Vous 3% har statistiskt bästa spåret och är ganska startsnabb så ska kunna få ett bra lopp härifrån. Går framåt med loppet i kroppen och får han rygg på ledaren här kan han skrälla. Han har dock bara vunnit ett 50tkr-lopp sedan 2017 och brukar få svårt att sätta nosen först när det är hårdare mot så osannolikt att han räcker nu.

4 Jaques Noir 2% galopperade i regidebuten och om han tänder till på miljöombytet så kanske han skulle kunna skrälla med Örjan upp den här starten. 

Ranking: A 6. B 3-10-8. C 7-2-4-1. D 5-9.

 

Avdelning 2.

Se “Gå Kort!”

Stallkamraterna 10 Ies Elisabet 18% och 9 Xanthis Delicious 7% är båda tidiga utmanare där jag tycker att den förstnämnda blir lite överstreckad då hon bara vunnit 2/30. Mats E kör mycket lopp och vet hur hon ska köras för att skjuta till som bäst och spåret är bra. Den sistnämnda har också duktig körsven men mest intressant är att det blir blinkers på nu vilket hon får mer tryck av och blir rappare med. Spår två på tilläggsvolten är med bra. 

11 Zante Grif 7% har inlett karriären i nya regin i bra stil och även om det blev fel sist i upplägget så ska hon inte tappat form av det och är säkert bra igen. Spår fyra är inte så kul i volten då hon är ovan svensk volt och tappar nog en del, så det kan bli för långt fram. 

3 Nina Ginto 10% har Rosleff vunnit med innan och hästen går bra i sin nya regi. Bra startspår och står bra inne i klassen så måste räknas tidigt vid gardering, men också streckad därefter. 

2 North Dakota 3% ska kanske inte räcka här men skrällde rejält på V75 tidigare i år då hon heller inte skulle räcka. Nu blir det dessutom första gången barfota runt om så viss skrällchans från helt okej spår. 

6 Violette Face 4% har lite långt mellan starterna nu men det har varit en planerad träningsperiod så ingen fara där och är nog väl förberedd hit. Hon kan öppna snabbt med det här springspåret så snabbstart och rygg ledaren är kanske ett lämpligt löpningsförlopp här. Kusken är kanske inte så känd för den stora massan men han är duktig och har inlett året riktigt bra med hög vinststatistik. 

Ranking: A 14. B 7-10-3-9. C 6-2-11-1-8-5. D 4-12-13-15.

 

Avdelning 3.

Klass två och lägsta klassen där det oftast finns anledning att gardera då hästar tidigt i karriärerna som bekant kan utvecklas en hel del från start till en annan. Sämre lägen gynnas i loppet efter två strykningar och även om jag tror det är bra vinstchans för favoriten så är det många som inte är långt efter och det krävs nog en hel del streck för att känna sig säker här, en eller många. 

6 Call To The Bar 27% är loppets givna favorit från formstallet Marcus B Svedberg som nu blev nedstruken till bästa spåret, fem. Han är startsnabb och kan få överta ledningen från de flesta här skulle jag tro men inte givet att han ens trycker av för fullt om han ser att han komma ner i andraspår och den här kan nog vinna både från utvändigt, andra ytter eller tredje ytter om det skulle bli så. Inte beroende av ledningen och nu ska han testas med rycktussar eller ryckhuva för första gången så mycket intressant och som inte så stor favorit är han tänkbar spik i annars öppet lopp. 

5 Mr Briljant 19% har gjort några starter för Bergh och på distansen har han två segrar på två försök. Båda från ledningen på 12-tider så ska duga bra här då han säkert går framåt med loppen i sig och han trycks nog av vad som går för att ta sig förbi invändiga från ett av de bästa spåren bakom bilen. Tydligen ska Bergh inte varit helt nöjd med förberedelserna inför den här starten och kanske tar han sig heller inte förbi alla då han blev släppt till spets sist och inte blir det här kanske, så bara en av flera trots allt. Och med sådana rapporter kanske man släpper ledningen om man skulle komma dit. 

3 Illfindmywayhome 18% provade Redén med mycket utrustningsändringar sist och han trivdes inte i biken men fungerade bra i helstängt tyckte tränaren så huvudlaget blir kvar men vagnen ändras till det vanliga. Startsnabb från bra läge så får bra position och kan vara vinnaren, speciellt om han lyckas hålla ut alla utvändiga från start, då kan han spåra länge. 

2 Zenato 6% blev nedstruken till innerspår men är startsnabb så kanske kan hitta rygg på ledaren med lite tur att rätt häst kommer först och svarar ut övriga. Från rygg på ledaren eller möjligen tredje invändigt finns chansen då det kan bli utdragen körning då många här vill framåt. I lägre klasser spricker oftare fälten upp och kommer rätta luckorna kan han mycket väl skrälla för duktiga Jepson. Debut över distansen är så klart intressant. 

4 Aurora Borealis 10% är startsnabb från bra spår så ska hitta bra läge men borde inte ta spets när det är mot ganska bra motstånd för den låga klassen. Sto i öppen klass om inte vinner så ofta så inte jättehet. En av många startsnabba i loppet som med rätt resa i kanske rygg på ledaren skulle kunna överraska, från stall som sällan har svackor i formen. 

7 Global Black Money 9% är klart gynnad av strykning längre ner i banan och kan öppna snabbt så räknas med i spetsstriden. Hon ska köras första gången barfota här och det gör det intressant även om det är ett sto i öppen klass. 

8 Solkattens Shirazi 1% är startsnabb och klart gynnad av en strykning invändigt så hittar ner i banan på bra sätt kan han mycket väl skrälla. Han har varit klart bra i princip i många starter i rad så med lättning i balansen med barfota bak är det intressant trots spåret. 

11 Staro Onyourmarks 2% skrällde sist efter perfekt lopp men gjorde det bra på 13-tid full väg och kan avsluta snabbt med rätta ryggar. Har haft ett norskt huvudlag på ett par starter som man inte ryckt ännu så räknar med effekt när det blir läge att dra det och det är intressant trots spåret. Hon har ju trots allt vunnit fem av sina 16 starter och står perfekt inne på pengarna så har viss chans trots att det är ett sto i öppen klass. 

Ranking: A 6. B 3-2. C 5-7-4-8-11. D 9-12.

 

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

2 Ulvsåsen 37% är loppets klara favorit och inte så konstigt då han radar upp segrarna och har vunnit tio av karriärens tretton starter. Konstig galopp för två starter oroar och kanske börjar det ta lite stopp när han nu möter bättre motstånd för varje start. Står perfekt inne på pengarna på grunddistansen och kommer han till ledningen tidigt är han så klart hästen att slå. Jag tror dok inte att han räcker mot ett par de på tilläggen, då han måste rekordsänka flera sekunder för att hålla undan och det kan man inte begära. Säkerhetsvagn tidigare och riktig sulky för första gången nu ger nog en sekund om det funkar men stor förändring på ganska klar favorit är mer ett orosmoment än klart plus.

8 Mo Sjur 15% har ett par lopp i kroppen efter vinterträningen i sin nya regi och har siktats hit med ett tuffare träningsupplägg som lättats fram till lördagen. Ska vara bra nu och har fått bra effekt av barfota fram i tidigare regi så det blir den balansen den här starten. Bakspår på tillägg sist och bättre läge nu med spår tre på volten då han står bäst inne på mellanfållan ska han räknas tidigt och är tänkbart lås tillsammans med min spikidé för er som inte vill spika här. 

12 Nordby Fröy 6% har lopp i kroppen i nya regin och väldigt bra statistik på barfota runt om så måste ha hygglig vinstchans trots läget. Har mest pengar tjänat av de på bakersta fållan co ska komma iväg bra från spår ett i volten där bak. 

14 Björlifanner 3% överraskade lite på barfota runt näst sist då han vann 100tkr-lopp på Solvalla. Utvecklats bra i några starter i nya regin och kan skrälla här då han har bra fart. 

13 Nordby Kuling 0,2% är minst streckad i fältet och det säger lite om hur jämnt det är bakom de tre mest streckade då han inte ska vara chanslös. Var nära att storskrälla på barfotabalansen näst sist och har gått väldigt bra utan skor historiskt sett så inte omöjligt att han överraskar nu. 

Ranking: A 15. B 8-2. C 14-12-11-13-7-3-4. D 1-5-6-9.

 

Avdelning 5.

Fint försök i Klass 1 där kanske tre hästar sticker ut i kapacitet men det är inte långt ner till flera av hästarna bakom i kunnande så inte helt givet att det bara står mellan de mest betrodda och jag streckar på en hel del.

5 Zeolit 35% är befogad favorit men det ska kanske inte skilja så mycket mot ett par kanske till och med bättre hästar utvändigt. Han möter hårt motstånd och står lite hårt inne i klassen men slog bra häst i Magnificent Tooma sist som andrahandare på V86 då jag hade de två i låset den dagen. Det var maxning i balans och utrustning vilket gav bra effekt och så blir det igen så när det gav bra effekt i starten den gången gör det säkert set igen och spetschansen är hög från toppspåret. Han är böland de betrodda gång efter annan oavsett vad han möter och även om det kanske är ännu högre kapacitet hos ett par av motbuden så har han ändå visat form och har läget för att slå dem. 

8 Hombre D. 15% har utvecklats rejält till fyraårs-säsongen och kommer från kval och final i Kungapokalen så klart ner i klass till den här starten. Är kanske bara bäst här, speciellt om någon av de värsta motbuden ägnar sig åt galopp, som han har för vana att göra. Spår åtta är alltid spår åtta så oklart vart han hamnar härifrån och det kan bli för tufft att gå på tidigt om han blivit hängande en bit och det här är nog inte årets viktigaste lopp heller direkt. Så bra på slutet att jag rankar honom tvåa bakom favoriten trots läget. 

6 One Kind Of Art 16% har skyhög kapacitet och vinner I princip varje gång han går felfritt. Det är det som är problemet, väldigt ofta tar han till galopp och 9 galoppmisslyckanden på bara 17 starter är jobbig historik så man vill se honom mer stabil för att tippa allt för tidig. En av flera här även om han kanske har bäst kapacitet. 

2 Powerbank 7% är startsnabb och har haft usla lägen i årets två första starter så klart plus med läget nu. Har gjort det bra på barfota bak vid några tillfällen och så blir det nog nu med lättning fram, så tränaren och körsvennen tror på bra chans att komma till ledningen då det blir någon form av helstängt huvudlag. Man vill köra i spets och han tog en meriterande seger mot hårda stallkamrater i december, då han slog bland andra Hombre D. och No Doubt. Han kan leda loppet runt om eller få ett bra lopp i främre träffen och räknas oavsett löpningsförlopp. 

1 Mellby Ironman 14% drar en del streck men även om han är startsnabb så är det flera snabba en bit ut inte alls givet att den här försvarar sitt innerspår och kan bli fast. Får man rygg på ledaren eller till och med svarar upp ledningen så stiger chanserna så klart. Segare från start och var oinspirerad i loppet utan att man hittade fel efter så tveksamheter kring formen här och får ses som överstreckad och bara en av många här. Är han inte på tårna kan det bli tredje invändigt med två startsnabba utvändigt.

11 Pacific Kingdom 1% har slagit Zeolit på V75 i vår där han också besegrade D.Day Zet trots bakspår och han är inte så långt efter de bästa som procenten antyder. Ska lättas i balansen för första gången så kommer han igenom på och har lite tur med positionerna ska han kunna skrälla, speciellt om ett par av de betrodda kan komma bort. 

9 Reven Dejavu 2% utvecklas bra och är med där framme mest hela tiden, mycket tack vare sin startsnabbhet så klart missgynnad av bakspåret. Kom igenom bra från bakspår sist och höll farten bra mellan hästar. Står fortsatt hårt inne i klassen och bara en av många vid bred gardering men absolut tänkbar skräll om man målar på. 

12 Bara Du Chene 2% har jag tippat tidigt mest varje gång och med lopp på rulle räknas mot alla i klassen, men läget är sämsta tänkbara nu. Han är startsnabb så extra missgynnad av spåret och borde inte nå de bästa här. 

Ranking: A 5. B 8-2-6. C 11-9-1-12. D 4-7-3-10.

 

Avdelning 6.

H.K.H. Princ Daniels lopp där vinnaren får en rosa biljett till Elitloppet och den är så klart eftertraktad och många vill vinna loppet så klart. 

1 Disco Volante 44% är ganska stor favorit men till dryga 40% på givna spetsbudet som flera gånger slagit samma hästar och bättre från ledningen förr är absolut inte för hög procent. Jag misstänker också att han kommer att sjunka lite under lördagen då det verkar som många garderar eller går på ett motbud här så spelvärdet kommer nog att bli bra till slut. Ser inte att någon ska kunna ta ledningen från honom och över den korta distansen i högsta klassen brukar det vara ett ganska säkert kort att tippa den som leder loppet länge så bra spikalternativ den här veckan. Barfotabalansen är aviserad och den har han varit mycket bra vid två tillfällen men sämre vid ett, då banan inte passade alls och då det ser ut att bli uppehåll ser jag inga orosmoln. 

9 Gareth Boko 17% lär stiga rejält i procenten under lördagen då många stora system verkar gå på den här efter att den rankas först och förordas som spik hos flera tipsters som många ryggar. Det var ett ruggigt bra intryck i nya regin sist med kuskplus och fortsatt så nu, men det var inte mycket han mötte då bakom Tae Kwon Deo, som inte stod att känna igen för dagen och nästan gick över i passgång som slagen. Tufft att vinna kortlopp i högsta klassen från bakspår med flera bra där framme och då jag misstänker att den här närmar sig 25% så tar jag ställning för favoriten. För er som garderar så är han så klart första utmanaren då han dessutom utrustas med bike nu och även om det står att han gått så sist i programet så stämmer det inte. 

4 Harran Boko 14% är startsnabb och stallet har toppform så även om den här är grön i högsta klassen är han ändå en faktor i loppet, som startsnabb från toppspår. Har öppnat väldigt snabbt vid flera tillfällen men har ändå svårt att se honom ta en längd på favoriten här och då blir det chansartat. Anmäld med bike även om Conrad sagt att det blir vanlig vagn i tidiga intervjuer. Kan han hitta ner i rygg på ledaren och den drar på där framme kan han få chansen. 

3 Diana Zet 11% har väldigt mycket poäng och mycket ettor i raden men pengarna är tjänade i unghästloppen mot jämnåriga ston och det är ett stort kliv upp till att möta äldre eliten. Hon vann Stoeliten sist men ändå klart hårdare mot nu så hon är nog lite överstreckad och måste få svårt att vinna loppet. 

2 Milligans School 4% är en klasshäst i många år som tjänat väldigt mycket pengarna och är ändå ”bara” åtta år. Vann bland annat Årjängs Stora Sprinterlopp och miljonloppet Sundsvall Open Trot förra sommaren så håller nog klassen fortfarande. Han har betydligt högre vinstchans än under fyra procent och vid gardering så är han aktuell. 

5 Floris Baldwin 2% är också intressant vid bredare gardering då han har en snabb avslutning att tillgå och högre vinstchans än kollektivet bedömer. Intressant kuskbyte så från bästa spåret är ekipaget inte alls chanslöst här. 

10 Racing Mange 6% har sina anhängare men från sämsta läget ska han vara totalt chanslös mot flera bättre hästar. Rann undan från spets förra året från bästa utgångsläget i det här loppet och fick en rosa biljett då men i princip omöjligt att försvara den här titeln med det här läget. 

Ranking: A 1. B 9. C 2-5-3-4. D 8-10-6-7.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionen över 2640 meter och då är det inte så stressigt i inledningen och det märks på anmälda hästarna då det inte är så startsnabba hästar från framspåren. Favoriten står långt ut bakom vingen och då jag spelar med favorit i sjätte avdelningen behöver jag gärna få in en kantboll här för att värdet ska accelerera. Faller favoriten här lär det höja utdelningen bra då många förordar spik på den som hårt betrodd här. 

7 Admiral As 49% har stigit i procent under fredagen och många tycks gå på honom som spik och det är kallt att spela med storfavorit som singelstreck i sista avdelningen på streckspelen. Speciellt då det är troligt att en av de mest betrodda vinner loppet före och då stiger värdet dåligt eller nästan inget från femte avdelningen. Inte bra upplägg så klart läge att gå mot och leta anledning till gardering här. En anledning är att han inte har lopp i kroppen sedan han var oplacerad i Breeder´s Crown Final i november, så frågetecken för formen. En annan anledning är spåret då han inte är så startsnabb riskerar han att bli hängande en bit där ute oavsett om han kör framåt eller backar så behövs tur att hitta ner i position från det här utgångläget. Han har tjänat sona pengar mot kullkamrater som tre och fyraåring och även om han är kvar i Brons så är det ändå lite tuffare än många tycks tro att möta äldre mer rutinerade hästar i sina första lopp som femåring. Han har dessutom galopperat i sex av sina 18 starter så i en tredjedel av loppen har det blivit galopp och även om han var stabilare i senare lopp som fyraåring så oroar det ändå. Nu har jag avhandlat allt negativt och även om det blev en halv uppsats så ska ändå sägas att det är en riktigt bra häst för klassen som är anmäld med bike och har så klart hög vinstchans trots alla negativa ord jag skrivit om honom. 

9 Oxidizer 21% har nog siktats lite hit då antagligen Ohlsson lovat att köra den här tidigt då han annars är ordinarie kusk på favoriten. Jag tror heller inte att det är en sämre häst än favoriten och från ett smygläge kan han vara före favoriten tidigt i loppet om han kommer igenom bra, samtidigt som favoriten kan bli lite hängande i spåren. Klar för finalerna nästa vecka i klassen men står perfekt inne och kan kvala in till en final till här så lär inte spara på krutet. Fyra vinster och en andraplats på sex starter utan skor på alla hovarna är starka papper och nu blir det så igen, så klart positivt att det maxas. Han kontrade på ett bra sätt sist då han visade skalle efter att inte haft bra blodvärden och känts lite lojare i loppet då och nu har han tränat bra och är säkert betydligt bättre. Mindre än hälften så mycket streck på honom som på favoriten är inte rättvis bedömning av vinstchanserna och den här måste rankas först på högt spelvärde. 

1 Morotai Degato 14% har siktats mot den här starten och med två lopp i kroppen är det dags att rycka alla skor första gången i nuvarande regi och bara andra gången i karriären totalt. Utan speciellt startsnabba i loppet är chansen till att hålla upp innerspåret klart bra och han kan leda loppet runt då jag inte tror att han släpper när favoriten kommer fram efter ett tag. 

5 Twinkle Face 1% står bra inne i klassen och har bara gått på olika barfotabalanser ett fåtal gånger så i kombination med första gången i bike är det mycket intressant som ostreckad. Hon har bästa spåret statistiskt sett och även om hon inte varit så startsnabb tidigare så ska han nog kunna komma iväg bättre med maxad utrustning och startsnabb kusk från toppspår. Jepson brukar hur som helst hitta bra resor och kommer hon ner i bra slagläge biter spurten bra varför en procent är för lite här. 

10 Oracle Tile 4% och 11 Go west Young Man 3% har båda usla utgångslägen men är bra för klassen och har båda manga segrar på få starter. Båda får kuskbyten från föregående start och den som får bäst resa har chans att vinna loppet, speciellt om favoriten kommer bort på ett eller annat sätt. 

Ranking: A 9-7. B 1-5-10. C 11-12-6. D 4-2.

 

Stora systemet

Avd.1: 2-3-6-7-8-10.

Avd.2: 7-14.

Avd.3: 2-3-4-5-6-7.

Avd.4: 15 Ard

Avd.5: 1-2-5-6-8-9-11.

Avd.6: 1 Disco Volante

Avd.7: 1-5-7-9-10-11.

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3-6-7-8-10.

Avd.2: 7-14.

Avd.3: 6 Call To The Bar.

Avd.4: 15 Ard

Avd.5: 5-6-8.

Avd.6: 1 Disco Volante

Avd.7: 1-7-9.

90 Rader som kostar 45 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar