Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Charlottenlund 16 maj

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

På söndagen körs en extra V75 på Charlottenlund som är Köpenhamns travbana med spelstopp 15:00 söndag eftermiddag. Banlängden är 950 meter per varv men upploppet är ändå ganska långt med sina 200 meter, detta drar då med sig att det blir något snävar kurvor här. Det kan så klart vissa hästar ha problem med, så det krävs häst med bra kurvteknik för att kunna köras snabbt genom svängarna här. Ingen vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till och underlaget brukar vara väldigt bra. Att tänka på är att vid kort distans startar bara sex hästar i bredd bakom bilen i Danmark och max 10 hästar till start. Vid längre distanser är det åtta i bredd bakom bilen som vanligt. 

 

Bästa Spiken!

6 Cokstile kommer ut i ett billigare gäng än han är van vid då han tävlar över kort distans i Charlottenlund Open som går över 1600 meter. Han är nedstruken två spår och har ett absolut perfekt fjärdespår här så även om det är årsdebut ska han bara vinna loppet. Tvåa bakom Double Exposure i ett stenhårt Hugo Åbergs i somras, men han är faktiskt titelförsvarare i Elitloppet då Propulsion blev diskad i efterhand. Han blev då tidigt utstött i tredjespåret och drog fram Propulsion och höll samtliga övriga stången in på upploppet och stod för en mycket stark insats och med den insatsen på näthinnan ska kunna vinna ett lopp i den här klassen lite hur som helst det blir kört. Måste vara en stabil spik här, i tredje avdelning och bara att vända blad där. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det ett stayerlopp och där brukar jag försöka spika bästa hästen på bakersta tillägget, vilket historiskt sett varit vinstgivande då den långa distansen oftast tar ut sin rätt och bästa hästen vinner oftare, desto längre distans. 

13 Vagabond Bi 17% har mött bra gulddivisionare och hävdat sig bra även om det blev en plump i protokollet sist då han rullade över i galopp. Kanske gick det lite för fort in mot svängen då han var nära att kunna svara upp rygg ledaren när han fick upp farten, kanske blev han hovöm, för var det tydligen efter loppet. Har inte stått över något och tränat bra efter det, så olycksfall i arbetet då och här är han bäst, men det kan som bekant bli för långt fram i fullt fält på snabbare sommarbanor så dubblar nog med en på grunddistansen. 

5 Ol Dongo Lengai 21% har varit ruggigt bra för sin klass då han gästat Sverige ett par gånger och vunnit från kön med repa i spåren och här är han klart bästa hästen på grunddistansen så hög chans att han får ta över ledningen tidigt. Det är debut över distansen med det är mer spännande än oroande då han gått bra på 2500-2640 meter och har årsdebuten avklard på hemmaplan. Vinstvan, så även om han har lite pengar så är han nog bra nog att gå en bit upp i klasserna och körs han bara offensivt här måste vinstchans vara hög.

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

9 Dortmund 15% hade jag först i ranken mot så bra häst som Indra´s Secret i oktober i fjol då han vann ett långlopp på Jägersro. Då stod han bra inne i loppet och var kuskförstärkt med Johan Untersteiner från springspår och hamnade bra på det för att sedan vinna loppet. Nu är det andra förutsättningar och klart kuskminus då tränaren kör själv och från spår två i volten är det inte lika givet att han kommer lika bra på det. Dessutom har han inte alls samma form som i höstas då han bara gjort två starter sedan dess och är nog lite överstreckad här. 

10 Ganyboy 6% och 15 Apapmand 8% är mer intressanta vid bredare gardering då båda är distansgynnade och båda får ordinarie kusk upp till skillnad mot bådas senaste starter. 

8 Payet D.E. 5% får mest intressant kuskplus i fältet och kan komma iväg bra fårn sitt spår så måste ha bra chans bakom mina två första streck. Bara gjort ett lopp över distansen och gjorde det då bra så det här är nog de alternativa tredjehästen i loppet för mig vid fler hästar, då han står bra inne på sin fålla. 

14 Zelov 2% gör debut i ny regi och har tävlat en del på Vincennes så bör ha hårdhet för distansen men inte gått lopp på väldigt länge. Borde behöva minst en start kan man tycka men vid riktigt bred gardering är han nog farlig att nonchalera. 

Ranking: A 13. B 5-8. C 10-9-15-14-1-7-4-10-6. D 2-12-3.

 

Avdelning 2.

Stoeleiten och ganska klent startfält där flera har under miljonen tjänat och favoriten är kanske den rätta även om hon är klart missgynnad av bakspår i ganska jämnt fält, jag väljer att spela med annan a-häst. 

10 Ultra Bright 39% hade en bra proposition sist då jag förordade spik och hon blev knapp favorit till slut och levererade. Nu är det betydligt hårdare mot och framförallt är det minus på kuskfronten då Örjan och Erik kört mycket på slutet men nu väljer tränaren att prova själv igen. Tidig här ändå så klart men bara en av flera här. 

5 Vergina Grif 15% har gästat skandinaviska banor förr och varit bra men från stallet säger man att hon inte är lika explosiv på äldre dagar som hon varit tidigare. Hon har dessutom galopperat in i första svängen och då är inte lundens snäva svängar att föredra så klart orosmomnet. Hon är överstreckad men går hon felfritt så kan hon mycket väl vinna så ska med på garderad kupong. 

2 C D 13% är mest intressant då hon mött hårt motstånd i Farankrike och har kommit hem för sommarvila och träning inför ett vintermeeting på Vincennes. Gör nu sin sista start och kommer från J-M Bazires toppstall så även om hon galopperat två starter i rad så är hon nog väldigt bra för klassen här. Från bra spår ska det vara toppchans och kortare distans är kanske positivt då galoppen sist kom in på upploppet över 2700 meter. 28 placeringar bland de två främsta varav 19 vinster på 59 starter är bra lutning på placeringarna och hon är en tänkbar chanspik då det finns frågetecken hos båda värsta motbuden. 

1 Eenymeenyminymoe15% och 3 Prapai R. 8% står båda hart inne på pengarna men från bra spår och då båda två kan öppna hyggligt och även avsluta snabbt så ska de räknas om de får bra positioner. Båda kommer från ett par av Danmarks bäst stall och är säkert väl förberedda inför den här starten, så när det finns galopprisk för ett par av de bästa och favoriten har bakspår så är det så klart intressant. 

Ranking: A 2. B 10-5. C 1-3-6-11. D 4-7-8.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Två strukna i loppet och bara åtta ekipage till start där Flemming Jensens duo 2 Slide So Easy och 10 Tyccon Conway Hall hunnit bli 12 respektive 11 år och även om de ska räknas vid gardering så börjar de bli till åren och när utländska yngre hästar gästar Danmark kanske det blir för tufft. 

3 Dignet Et Droit 10% kanske ska gå barfota vilket blir ett bra plus då han brukar gå med skor och kommer med bra form. Han var före bland andra Bahia Quesnot och Etonnant i sin förra start som trea på 1.10,4 så ska räknas tidigt här bakom favoriten. 

8 Generaal Bianco 4% är klart missgynnad av bakspåret men gynnad av ett par strykningar och ska kunna överraska om inte Cokstile har formnen på topp efter lång frånvaro. Gick klart bra sist och intressant med kuskbyte här så kan skrälla. 

1 Ids Boko 20% ser jag som överstreckad då han riskerar att bli över från innerspåret och har inte mött så här bra motstånd speciellt mycket och behöver nog mer hårdhet för att 20% ska vara befogat mot Cokstile. 

Ranking: A 6. B 3-8-2. C 1-10. D 9-7.

 

Avdelning 4.

Fyråringseliten och ganska fina fyraåringar för att vara tidigt på säsongen och de bäst har fått fina framspår så jag spelar nog med de sex bästa spåren bakom bilen. 

5 Bengurion Jet 70% är för stor favorit även om det är hästen med bäst meriter och från stallet tror man bara han ska vinna. Det är långresa och Gocciadoros hästar var besvikelse förra söndagen i Finland så läge att försöka fälla den här och gardera på en del. Banan är speciell här med ska man komma ihåg och det kan ställa det extra för unghästar med mindre rutin av skandinaviska banor över lag. 

3 Fossa 10% galopp i comebacken men en kulltopp i Danmark som kan banan och från bra spår måste han vara tidig. 

1 Coventry Hall 9% gjorde en bra comeback sist i första starten i sin nya regi och ska nu få norskt huvudlag istället för helstängt men fortsatt barfota och bike. 

4 Philosopher 1% är bättre än raden och har ett bra utgångsläge så med mycket högre vinstchans än tidiga spelarna bedömer så är det ett klart streckvärt bud med intressant kuskbyte. 

2 First Blood 1,5% är en kulltopp på hemmaplan som kan banan och är ganska startsnabb så även om det är årsdebut kan han skrälla då han inte ska vara så mycket sämre än de bästa här. 

6 King Schermer 1% bör ha bättre chans än procenten antyder då han var bra efter offensiv styrning på Vincennes i förra starten. Det var dock i januari så kanske behöver lopp för att vara i form men kan överraska då det nog blir första gången med rycktussar nu. Kan öppna snabbt och man siktar på ledningen och vill köra där.

11 Kilimanjaro 2% och 12 Stonefire U S 1% är fina fyraåringar som kommer med visad form men är bortlottade nu och möter kanske några för bra. Toppstall och målar man på kan de vara aktuella trots allt. 

Ranking: A 5. B 6-3-1. C 4-2-11-12. D 9-7-8-10.

 

Avdelning 5.

Klass 2-försök till elitloppshelgens finaler och här kommer veckans skrik ut där det är bra rykten från Holland och det är nog bara att spika favoriten och hoppas att den inte stiger för mycket på strecken sista timmen. Öppet bakom så en eller alla är tipset. 

7 Edens Boy 32% ska vara mycket bra för klassen så då han är stark och oöm ska han vinna loppet oavsett löpningsförlopp. Han är öppna hyggligt så kanske gasar han till ledningen tidigt och då ska väl loppet vara över, men hittar ner i banan så har han bra chans därifrån med. Han har höjts rejält på barfota runt om och går så nu med så mycket hög vinstchans. 

2 Badoglio Luis 125 är nog värst mot och har ett bra spår då han inte är så startsnabb och kan få bra position ändå. Står bra inne i klassen och räknas direkt vid gardering. 

3 Staro Obrigado 19% verkar vara anmäld barfota men intervjuer sägs att han ska gå som sist med skor så oklart vad planen är här. Väldigt billigt motstånd vid segrarna på slutet så kanske lite överstreckad när han möter hårdare nu. 

1 Venture Capital 13% kommer med staket I raden men är inte så startsnabb så riskerar att bli över från start och är då så klart i fara från innerspåret. 

Ranking: A 7. B 2-1. C 5-3-8-9. D 4-12-11-6.

 

Avdelning 6.

Copenhagen Cup har sänkt sitt första pris och är inte alls samma lopp som det var för några år sedan och förra året fick inte ens vinnaren Elitloppserbjudande vilket annars varit normalt om man presterar bra i ett storlopp två veckor före. 

3 Cyber Lane 67% möter lämpligt motstånd från bra spår men är för stor favorit och läge att försöka fälla honom. Borde väl plockat ner en enkel häst som Racing Mange i årsdebuten och var nära för att sedan få en onödigt tuff öppning där han kanske borde valt en lugn dödens. Så blivit lite fel och får han komma till ledningen nu är han så klart hästen att slå. 

9 Bahia Quesnot 7% vann Prix De Cornulier i vintras, som är världens största montélopp men är ingen utpräglad montéhäst och var bland annat trea i Grand Criterium De Vitesse i mars så duger även för sulky så klart. Är nog värsta utmanare här då hon har vass spurt att tillgå och kanske körs 5 Extreme 11% hårt utvändigt favoriten och öppnar upp loppet. Extreme är hemmahoppet men är bara fem år så kommer precis från unghästkarriären så är grön i högsta klassen, men visat redan att ska duga i alla sammanhang. Fint intryck mot hårt sist och vann mot bland andra Slide So Easy före det så har bra form och har favoriten en sämre dag kan han vinna från utvändigt. 

1 Denecheur Du Vif 5% har vunnit lopp både på Vincennes och Cagnes Sur Mere i Frankrike i år och är startsnabb så innerspåret kanske inte är kallt för honom. Kan få rygg på favoriten här och blir det tryck på loppet räknas han så klart med en sådan resa. Kommer favoriten bort finns ju på kartan att han kan leda loppet runt om. 

8 Heart Of Steel 3% är titelförsvarare då jag trodde han skulle gå mot en riktigt stark säsong i fjol var han lite av en besvikelse efter att han vann det här loppet. Han hade problem med halsen och gjorde ett ingrepp och var väldigt fin vid vinst direkt i starten efter det på Tingsryd men räckte inte riktigt till sedan och fick tidigt gå till vila och vinterträning. Var riktigt bra i årsdebuten då han gick på tidigt och höll bra utvändigt ledaren och var före Extreme då trots hårdare lopp mot bland andra Aetos Kronos. Måste räknas med chans på kapacitet trots det sämre startspåret än värsta motbuden. 

Ranking: A 3. B 5-9. C 1-8. D 4-6-2-10-7.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionen och här är det ett lopp på pappret men de som är streckade är väl de man hamnar på vid gardering men ta så många man har råd med här är tipset.

9 Dream Kåsgård 21% är favorit och är bästa hästen här med då många vassa har framspår blir det många att runda och inte ovanligt att Flemming väntar lite för länge med sina attacker så det kan bli för långt fram. Dessutom ny i klassen så favorit i fara även om jag gillar hästen. 

1 Zafiro Jet 12% är startsnabb och får ett bra lopp även om han inte skulle klara av att svara upp innerspåret. Tidig.

2 Dominic Wibb 12% ojämn men riktigt bra då han är bra och sist var det barfota runt om för andra gången i livet och klart bra intryck som tvåa då. 

3 Taxi Out 7% har varit annan häst I sin nya regi och måste ha bra chans från fint spår. Vingel sist från omöjligt läge men han är startsnabb så kan ta spets här och kanske leder han runt om men tål också döens.

4 Pere Ubu 13% är nog ändå favorit till att ta sig förbi invändiga trots sida vid sida mot en startsnabb men den här får riktigt bra fart i starten när biken är på. Halsproblem sist och fick stå över lite men ska ha tränat bra efter det. 

5 Il Duce Boko 20% stark och rejäl men risk för vingel med startsnabba invändigt. Räknas så klart väldigt tidigt men inte jättehet som delad favorit. 

8 Natorp Bo 2% åker man långt med och kommer med vinst i comebacken. Stark och oöm så har chans trots spåret. 

10 Ejoy The Game 6% var bara slagen av Emoji sist och kommer med formen på topp hit och räknas som ett av hemmahoppen. 

Ranking: A 9. B 1-2-3-5. C 4-10-8-7-6. D 11-12.

 

Spelförslaget

Avd.1: 5-13.

Avd.2: 1-2-5-10.

Avd.3: 6 Cokstile

Avd.4: 1-2-3-4-5-6.

Avd.5: 7 Edens Boy

Avd.6: 1-3-5-8-9.

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

1440 Rader som kostar 1440 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.