Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 58 Miljoners Jackpot Umåker 15/5

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

Jackpot på V75 då femmorna förs inne under Åbys fina sportsliga omgång förra lördagen, men dessutom frös femmor inne även från Vermos extra-omgång på söndagen så extra stor jackpot den här veckan. 58 Miljoner beräknas en ensam vinnare kunna få i veckans jackpot och det gör det så klart extra intressant. Umåker är värd för veckans V75 med spelstopp 16:20 på lördagen. 

 

Statistik och Spelteori.

Upploppslängden är nära medellång med sina 184 meter och bredden är strax över medel på båda långsidorna. Banan har varken open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till. Andelen spetssegrar ligger lite under medel men andelen favoritsegrar är precis som riksgenomsnittet här, så inga konstigheter. 

Spårstatistiken är intressant här där många tycks tro att innerspåren är helt okej på banan så säger statistiken faktiskt att varken bricka ett eller två kommer in bland de fem mest vinstrika spåren. Statistiken baserar sig på över 1100 lopp från 2010 fram till nu där spår fem och fyra som oftast är bäst här. Anmärkningsvärt är att spår sex och sju är båda klart före 3, 2 och 1, så spår en bit ut bakom vingen ska vinnarna i autostarterna hittas här. I voltstart är som vanligt spår ett bäst tätt följt av spår två. 

 

Bästa Spiken!

Här spelar jag med omgångens mest troliga vinnare som jag tycker kommer ut i sjätte avdelningen som är ett femåringslopp, som heter Berth Johanssons Memorial. 

6 Don Fanucci Zet 58% är nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och värsta motbudet har bakspår så det ligger klart öppet för att den här kommer till ledningen i ett tidigt skede och leder loppet runt om. Han är favorit till att vinna Elitloppet och kommer från ett par form-höjande lopp och ska bara spåra det här runt om. Stabil spik!

 

Gå Kort!

Avdelning två är Diamantstoet Försök med fullt fält fördelat på tre startfållor och här ser det ensamma ekipaget på dubbla tillägg ut att stå bra inne i propositionen. Men det finns också hästar på grunddistansen och mellanfållan som har bra kapacitet för sina tjänade pengar. Man hamnar på betrodda då man gardera på här så läge att ta ställning och gå lite kort här. 

15 Mille Millionaire 10% står bra inne i propositionen då hon brukar vara med på linjen mot hårdare hästar än så här. Vann två raka från årsdebuten i förr-fjol och var bra direkt även förra säsongen så räknar med att hon går bra direkt efter träningsperiod även nu. För lågt spelad här i förhållande till kunnande och kan vara ännu hårdare nu med flera bra starter i Frankrike under vintern. Hon hade problem med backen på Vincennes i sina första två starter där men sedan funkade det bra så verkar verkligen som hon blivit starkare på tränaren. Väl förberedd nu med banjobb inför årsdebuten och hon kan mycket väl vinna direkt. 

3 Navona 27% ska gå framåt rejält med ett lopp i kroppen enligt Bergh och nu blir det dessutom halv- eller helstängt huvudlag istället för öppet, då hon var lite lat med det. Kan nog ta sig till ledningen tidigt här då det är klart bästa hästen på grunddistansen och då det inte är så vassa runtomkring där framme kanske hon får sitta ifred länge och kan rinna undan. 

 

Avdelning 1.

Klass 1 över 2640 meter voltstart och bakom rätt favorit i loppet är det vidöppet så en eller riktigt många är alternativen här, i mina ögon. 

6 Digital Dominance 39% har gått framåt rejält i sin nya regi och med toppkusk till voltstartens spår sex så måste spets och vinstchansen vara riktigt hög. Klart rätt favorit och tänkbart spikbud då han står perfekt inne i klassen och har formen på absolut topp. Kommer att gå i bike trots voltstart och kanske halvstängt huvudlag, oavsett huvudlag lär det blir någon form av toppning. 

2 Arizona Dream 6% har gjort bra lopp efter en halsoperation direkt i sin nya regi sedan i höstat.  Går framåt för varje start nu och den här möter lite hårdare så klart men blir allt bättre själv. Mats E är ett plus i sulkyn och han kan hästen, dessutom blir det barfota runt om som passar på Love You-avkommor. Gick bra från spår fem i volten sist och från statistiskt toppspår ska vinstchansen vara betydligt högre än procenten antyder. 

7 Arch Lane 3% har ett fint springspår med duktig kusk och den här måste ha högre segerchans än tidiga spelarna bedömer. Var väl mer lovande än han visat hittills men varit skadedrabbad och kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi. Startsnabb och vann V75 i fjol från spets så prickar man från springspåret kan han gå med favoriten och kanske slinka ner i rygg på ledaren eller åtminstone hamna en bit fram här. Sju vinster på 13 starter är bra och nu går han med lättare skor tillsammans med någon form stängt huvudlag istället för öppet sist. 

3 Made Of Stars 15% är favoritens stallkamrat som inte är långt efterbästa hästarna här. Ännu längre distans hade passat bättre då han är riktigt stark och kan nog göra en del i spåren här. Kanske tar dödens tidigt om favoriten sitter i ledningen, blir då svårpasserad där, för övriga, även om han kanske inte tar ner ledaren på speed till slut. 

9 Deal Done Zet 22% blir det omstarter i voltstartsloppen på V75 brukar chanserna för bästa hästen på bakspår stiga oerhört mycket. Nu är det rutinerade kuskar där framme som inte gärna drar på sig omstarter så kanske går första starten den här veckan då det inte är så stressig distans men den här räknas tidigt oavsett. Googoo Gaagaa-avkomma som jag hoppades en del på från ledningen mot stenhårt motstånd sist. Då valde Örjan att släppa direkt då Algot Zonett kom i kraftfull attack tidigt och blev sedan fast med sparat som fyra bakom tre riktigt bra hästar, där Moni Viking vann. Ner i rätt klass nu och har nio segrar på sina 14 starter så måste åter räknas med absolut toppchans även om bakspåret så klart är chansartat med många bra där framme. 

4 Amorcer Levallo 6% duger bra i klassen men kommer från två galoppmisslyckanden och växlas ner till vanlig vagn mot bike på slutet. Går han från spåret har han bra speed och kan få en bra position tar han många till slut. 

5 Mister Donald 3% står lite hårt inne i klassen och har inte riktigt räckt från omöjliga spår över kort distans på slutet och bättre förutsättningar nu. 

10 Gazza B.R. 1% är ospelad nu men är bättre än procenten antyder och har varit klart bra i årets tre starter även om det blev galopp från start sist. 

1 O.K.Nalan 2% går ut från bästa spåret och kan få ett bra lopp med kuskplus nu. Står stenhårt inne i klassen men blir bättre för varje start och räknas med skrällchans om luckan kommer efter sargresa. 

Ranking: A 6. B 2-9-7-3. C 4-1-5-10-12. D 11-8.

 

Avdelning 2.

Se “Gå Kort!”

6 Arquana As 22% har fått tuffa lopp i Nurmos regi och visat att hon tål det men med Örjan upp kan det kanske bli mer vilsam resa nu. Växlas dock ner i utrustning med norskt istället för helstängt och vanlig vagn istället för bike och från stängt spår i starten är det chansartat då hon inte verkar vara så startsnabb.

9 Galant Sisu 15% kommer med två lopp i kroppen men växlas ner till vanlig vagn då det är chansartat spår fyra i volten och det kan bli fel härifrån även om Goop brukar hitta rätt. Står bäst inne på pengarna, av hästarna på mellanfållan och måste räknas på det

11 Moon Zappa 10% är startsnabb så springspåret passar bra då hon kommer med full form. Spurtstark häst, så hittar hon ner i bra slagläge måste hon räknas. 

14 Queen Roc 4% är klar för finalen under Elitloppshelgen så ska väl bara ha ett lopp i kroppen men med Magnus A upp har det kommit värre skrällar än den här. Hon står lite tufft till med bakspår på tillägget men är tuff själv och aktuell vid bred gardering. 

2 Kailua Boko 3% står hårt inne och åker långt men har gjort det bra vid långresa tidigare, vid vinsten på Solvalla näst sist. Vissa trivs väldigt bra med att stå på transport en bit och här blir det barfota runt om första gången på länge så intressant skräll. Hade borelia sis och fick antibiotika och det var borta snabbt så missade inte mycket jobb, men lite oroväckande för formen kanske.

Ranking: A 15. B 3. C 6-9-11-14-2. D 7-1-4-13-12-10-8-5.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen där omgångens största favorit kommer ut, men från ett besvärligt innerspår kan det bli problem och med ett par starka hästar i loppet kan tempot hållas uppe, så favorit i fara. 

1 Missle Hill 77% var inte Redén varit helt nöjd med i årsdebuten då han sprang och bröt lite men sist var han bättre och han tror att han är ännu bättre över medeldistans. Nu är det ett svårt innerspår där han kan bli över från men om han lyckas svara ledningen så kanske Mathias Andersson bakom 2 Doctor Doxey Zenz 0,2% pressar på som han brukar. Utifrån kommer flera som söker position och det kan bli bra tempo en bra bit. Till nästan 80% är det överstreckat på favoriten oavsett även om han är given som förstahäst här, då han går 10-tider varje gång, även på medeldistans.

5 Short In Cash 8% har härdats i Frankrike och fått vinna ett par lopp i enklare gäng när han gjort comeback i Sverige, så klart intressant även mot lite tuffare nu. Startsnabb så kan sitta i ledningen tidigt från absolut bästa spåret bakom bilen och tar han sig förbi favoriten i starten är han hästen att slå för övriga. Kan vinna från andra positioner med och räknas tidigt. 

7 Hachiko De Veluwe 3% är alltid väldigt intressant då han kommer ut och har inte gjort så många starter i eliten men är riktigt klassig häst. Sällan gått i bike och sist han gjorde det var i november, då han fick tredjespår in i svängen och tog utvändigt ledaren. Han höll väldigt bra då han kontrade ut Heavy Sound i dennes attack till slut men kunde inte stå mot Forfantone Am som fått fin smygresa och vann på kortspeed. Det var ett namnkunnigt gäng han mötte då och var före många bra hästar. Körs säkert offensivt och borde vara bra förberedd här då han var anmäld till Meadow Roads lopp i onsdags men poängen räckte inte till. 

4 Evaluate 1% hängde inte med sista biten när Sorbet drog undan snabbt och bara Dragster kunde haka på men nu är det mer passande distans då det kan gå fort en längre bit och inte behöver bli så stor tempoväxling till slut. Medeldistans har passat bäst för honom tidigare och från toppspår är han nästan garanterad en bra resa där framme och klart tänkbar skräll här. 

10 Antonio Trot 6% går bra i skymundan mest varje gång och sist blev det sparat i mål, där ettan och tvåan var riktigt bra. Adielsson upp är intressant nu och trots bakspåret kommer han säkert vara med där framme när priserna fördelas, då han har en stark spurt att tillgå.

3 Selmer I.H. 2% är startsnabb och inte alls omöjligt att han tar sig förbi de invändiga om han är på hugget för dagen. Kan ställa till det för favoriten och själv ett bra lopp i ledningen eller rygg på ledaren härifrån. 

8 Diamanten 3%, 11 Stoletheshow 0.4% och 12 Mindyourevalue W.F. 0,4% är alla tre bortlottade men duger i alla sammanhang när de har formen på topp, har någon av dom det nu är frågan?  Diamanten är startsnabb och ska köras barfota bak och med två lopp i kroppen kan han göra ett bra lopp nu. Stoletheshow går första barfota runt om på länge och kommer att göra det bra i guld i sommar men är missgynnad av bakspåret. Det som gör det lite intressant är att han alltid gått men öppet huvudlag hela karriären och nu ska provas med halvstängt för första gången. Mindeyourevalue W.F. går barfota runt om och är säkert bättre nu än sist när Bergh själv kör. 

Ranking: A 1-7. B 5-4-3. C 10-8-11-12-9. D 6-2.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen på V75 med Klass 2 och då är det alltid favorit i fara, inget undantag den här veckan då favoriten har bakspår. 

9 Global Attention 23% är loppets favorit trots sitt bakspår som han är klart missgynnad av då han varit väldigt startsnabb från fina spår, när det var start bakom hästar näst sist blev det galopp direkt. Bike och barfota som vid vinsten sist men bakspår är chansartat och även om det är absolut toppform så oroar ändå ett par galopper i raden då han provat V75 så givet att gardera även om han är svår att plocka borta bort på kapacitet. 

3 Cuenca 15% är stallkamrat till favoriten och kommer också med toppform hit så från bättre spår än de värsta konkurrenterna så måste han räknas mycket tidigt. Intressant kuskbyte men kommer från galopp, har mycket galopper i historiken och står ganska hårt inne i klassen så kanske lite överstreckad. 

7 Berra Steel 14% står bra inne i klassen och kan öppna ganska snabbt så söker sig kanske framåt tidigt och hittar man ner är det klart intressant. Gjort ett par starter på V75 och kommer från vinst mot bland andra Donners Am sist så räknas tidigt i det här gänget. Strulade i V75-starterna och fungerade inte så bra barfota bak så därav åker skorna på igen och det ska inte alls vara minus. 

6 Loveyouecus 4% gjorde lite sämre insats i förra starten än vid två raka vinster innan det men det är ett enkelt mönster att se. Vinsterna togs med bike på och det är karriärens enda två lopp i den vagnen och sist var det vanlig vagn på så klart plus med bike på nu. Startsnabb för tre starter sedan på barfota och med bike så är ett spetsbud trots spår en bit ut här och kan leda länge eller får ett bra lopp där framme. 

8 G.K.Justus 15% har gått bra varje gång och sist vann han från utvändigt men tål en repa ute spåren och spurtar ner många till slut här. Han har utvecklats bra och räknas tidigt men har riktigt dåligt spår och står hårt inne på pengarna. 

11 Amalencius B.B. 17% kan det bli första barfota runt om för och även om han är missgynnad av bakspåret så kanske det inte behöver vara så illa då han galopperat ett par gånger från stressigare framspår på slutet. Första gången Goop upp är så klart intressant och den här ska med tidigt, speciellt om det nu blir barfotabalans. 

1 Kaelan F.Goko 3% och 2 Cab Frontline 3% har båda spår som ofta överskattas bakom bilen men inte den här gången så klart intressanta som skrällbud från smyglägen. Båda går första barfota runt om och den förstnämnda får första bike på till den här starten. Även helstängt huvudlag för Hanna Olofssons häst som han gått med en start tidigare då han vann, så klara plus i utrustning och balans. 

10 Serious Sam 1% kommer med absolut toppform men borde ändå inte räcka, nu är det dock första gången med bike. Tränaren är inte missnöjd med spåret då han ändå inte är startsnabb och till under procenten är han absolut tänkbar som jätteskräll på välgarderad lapp. 

Ranking: A 7.  B 6-9-11. C 8-3-1-2-10-5. D 4-12.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen och här kommer ett nyförvärv i Goops regi ut som knapp favorit och läge att gå på honom då det är vidöppet bakom och garderar man loppet kostar det mycket streck, kanske nästan alla. 

5 Alcide Roc 18% har oerhört missvisande rad då han diskats på grund av orent trav vilket de är tuffa med i Frankrike. Han har varit bra mot hårt motstånd och här är det absolut bästa spåret så kan nog springa riktigt fort även om det kan fattas tempo i kroppen. Han startade ändå på Vincennes så sent som 30/3 och har gjort ett kvallopp i bra stil så ska nog vara bra direkt. Han är startsnabb och med Goop upp från bästa spåret kan han vara först framme för att överta ledningen från 4 Mr Clayton J.F. 4%. Clayton är snabbast av alla här från perfekt startspår och kan välja vem han vill släppa till så får bra lopp som vanligt och det är kanske en vettig komb att spela här, Goop som vinnare före Mats E. Samma kusk som då han var väldigt nära att ställa till med jätteskräll på Rommes V75-omgång i 4/4 och från rygg på ledaren kan han skrälla nu. 

1 Kaptah 16% har gått riktigt bra på slutet i biken och är alltid mer intressant då han är ett skrällbud men nu tillhör han de mest betrodda. Riskerar att bli över från start även om han är startsnabb men då snabb kommer från bättre spår kan han absolut bli över här. Rankas ner då han är överstreckad nu. 

2 Merritt 15% söker kanske efter formen lite men tränaren låter inte orolig och menar att han studsat tillbaka efter sämre insatser förut, vilket stämmer. Han är spurtstark och ska kunna hamna bra på det från spåret så tidig här då distansen passar bra. 

3 Franklin Face 15% håller många som tänkbart spetsbud och det är han kanske om favoriten inte kommer iväg tillräckligt bra kan han få ta över av Mr Clayton. Tror dock inte det spelar någon roll då han sällan räcker i V75 och han har gjort många starter som betrodd och många som mindre betrodd men sviker allt som oftast och det var förra vintern han vann i Brons från ledningen annars är det enklare lopp han vunnit. Rankas ner på dåligt spelvärde trots eventuell spetschans över kort distans. 

9 Viking Brodde 15% får intressant kusk upp i Magnus A första gången och den här är bra men haft svårt att hålla formen senaste året och även galopperat bort en del lopp. Blir det tryck på loppet så kommer bakspårshästarna in i loppet här. 

6 Betting Rebel 2% gillar hårt tempo hela vägen och här är säkert körordern att syna dödens och hålla bra fart. Väldigt upp och ner i prestationerna och gillar inte alls när det tas upp och kan skrälla även om han får tufft lopp. Har favoriten en dålig dag kan den här kanske köras hela vägen till spets. 

Ranking: A 5. B 2-9. C 4-6-1-3-12. D 8-10-11-7.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

9 Hail Mary 31% ska gått framåt med loppen i kroppen och Bergh kanske har balanserat för tungt men han kräver inte vinst nu heller även om han lättar ytterligare. Han är nöjd om han gör ett bra lopp som två och då kanske man inte ska nå ledaren om den får sitta i fred där framme. Ett monster då han är i form och potential att bli bland de bästa i världen men man måste ju tro Bergh då det låter på honom som att han inte lägger lasset för vinst här. 

10 Brother Bill 5% är intressant vid gardering då det är kallt att låsa på de enda två spelade i fältet och sterckar man på här så kan man lika gärna ta alla fyra som ska kunna vinna. Missgynnad av bakspår då han är startsnabb men intressant med ny kusk och Magnus A är som bekant intressant då man letar skrällar. 

7 Global Adventure är också en kulltopp som kommer hit med lopp i kroppen då han var ute i Gulddivisionen och kördes passivt så med loppet i kroppen är han aldrig borta även. Spåret är så klart jobbigt med spår utanför favoriten men fältet är litet och han ska få chansen här liksom alla andra.

Ranking: A 6. B 9. C 7-10. D 2-5-8-4-1.

 

Avdelning 7.

Tyvärr ett par strykningar i loppet där en mycket intressant häst försvunnit men fortfarande vidöppet och det kan krävas några streck om man inte har inte har en given spetsfavorit och går rakt ut på den. Jag tycker spetstriden är oviss och det kan bli rejäl körning mellan kanske tre hästar så det öppnar upp det även för övriga. 

4 Swagger 25% spikade jag sist i tipsen på V86 då han inte gjorde mig besviken utan till och med var ännu bättre än jag trodde han skulle vara. Barfotan runt om var ett rejält plus och även om han står hårt inne i klassen så är han nog bra i den här formen och från bästa spåret i starten, mellan de mesta startsnabba så är han det givna spetsbudet. Det är dock hårdare mot och inte alls givet att han tar sig förbi båda startsnabba invändiga så då kan det kosta en del och sitta i benen till slut. 

2 Jaguar Hill 21% var liksom favoriten väldigt plusbetonad på första barfota runt om sist och kommer att starta snabbt igen. Också ny i klassen men från spets kan han så klart vinna och lyckas han svara ut favoriten så blir han en svår nöt för övriga att knäcka. 

1 Syoss 10% är kanske ännu snabbare än de två mest betrodda men innerspåret inte helt bra på den här banan men han är betydligt mer härdad i klassen. Har ett lopp i kroppen nu med där tränaren säger att han gått framåt mycket med loppet så ska vara riktigt bra nu och även om han inte svarar ut båda så får han ett bra lopp och kan vara hårdare till slut om luckan kommer. 

5 Surf´n Turf 4% har bästa spåret och har ju höjt sig i nya regin så äevn om det kom en tidig galopp sist så är nog formen fortsatt bra. Hr behöver han inte ladda utan kan låta andra köra i starten och spara speeden och som lågt streckad är han intressant nu. 

6 Moses 15% stod för stenhårda sista 800 över samma distans på Solvalla för tre starter sedan och kanske är distansen hans rätta då han kan gå på hårt hela vägen. Låter han två-tre andra köra tufft första femhundringen så kan han gå fort resten av loppet. 

7 Whelk 6% var riktigt bra sist men med många bra invändigt blir det tufft då hon är ett av två ston i loppet och loppet hon vann sist var just ett stolopp. Bronsdiviosionen är tuff så även om hon nog räcker och står riktigt bra inne på pengarna är det kanske ändå för hårt mot den här gången. 

9 Otroligosåfin 11% är klar för finalerna och skulle väl få ett lopp i kroppen här då han är anmäld med skor och fick bakspår. Nu blev fältet mindre och det behöver inte vara kört men ändå lite överstreckad så bara aktuell vid riktigt många streck. 

3 Walther På G. 1% går sällan i bike så intressant att han får den på nu, då han presterat riktigt bra i den tidigare. Favoritdistansen måste vara kort och från ett fint läge kan han vara en tänkbar jätteskräll. 

Ranking: A 4. B 1-6-2. C 5-3-9-7. D 12-11.

 

Stora systemet

Avd.1: 2-3-6-7-9.

Avd.2: 3-15.

Avd.3: 1-3-4-5-7-8-10.

Avd.4: 1-2-3-6-7-8-9-11.

Avd.5: 5 Alcide Roc

Avd.6: 6 Don Fanucci Zet

Avd.7: 1-2-4-5-6.

2800 Rader som kostar 1400 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Digital Dominance

Avd.2: 3-15.

Avd.3: 1-4-5-7.

Avd.4: 3-6-7-8-9-11.

Avd.5: 5 Alcide Roc

Avd.6: 6 Don Fanucci Zet

Avd.7: 1-2-4-6.

192 Rader som kostar 96 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!