Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot, V86-express Bjerke och Solvalla 12/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpot med 18 miljoner beräknat i åttarättspoolen den här veckan men kan bli lite till kanske. Bjerke i Norge delar omgången med Solvalla, och då är det mycket norska pengar att spela om så klart. Solvalla hade lite sämre bana förra onsdagen men redan på fredagen var det bättre igen, det var svåra omständigheter med mycket regn sist så räknar med klart bättre underlag nu. Bjerke brukar kunna erbjuda ett bra underlag, så inga konstigheter där.

 

Statistik och Spelteori.

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer, men inga voltstartslopp bland Bjerkes lopp den här omgången och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det lite sämre. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen är det ett klassiskt snabblopp i högsta klassen som heter Vägen till Elitloppet – Meadow Roads lopp, där vinnaren får en rosa biljett, inbjudan till Elitloppet. 

3 Double Exposure 56% blir stor favorit och ska så vara då hon varit Sveriges bästa sto i flera år i rad och i somras vann hon Hugo Åbergs Memorial och körde totalt in över 2,8 miljoner på bara sju starter under den säsongen. Hon snabbstartade i världselit och ledde loppet runt om den gången och här är inte sådant motstånd, så spets och slut är ganska givet scenario här då det är stallkamrat från bricka ett. Alla andra borde inse att det ska vara lönlöst att köra mot henne i spetstriden och loppet är nog bara över trots att det är första starten sedan slutet på september. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kanske favoriten bara är bäst men med intressanta ändringar på ett av motbuden från bra läge så är det mycket intressant att låsa loppet då man kan få riktigt bra betalt vid favoritfall här. 

4 Magnificent Tooma 47% ska gå i bike första gången sedan den ruggigt fina debuten i Redéns regi i november. Struligt med omstarter i årsdebuten och fick dåliga ryggar efter att ha tagit sig ut från stängt spår i voltstart över kort distans och inte mycket att säga om det loppet. Sist var det många som inte trivdes alls på underlaget Bergsåker bjöd på den tävlingsdagen och alla Redéns var sämre än väntat men den här var kanske den som ändå presterade bäst. Framåt med loppen i kroppen och här kanske han bara är överlägsen och tänkbar som tredje spik, men jag väljer ändå att gardera med ett intressant motbud. 

5 Zeolit 14% har perfekt spår och ska gå första gången med rycktussar, första gången barfota runt om och om det fungerar bra i värmningen så blir det nog bike, för första gången det med. Erik Adielsson upp är stort plus mot sist och den här är startsnabb så från bästa spåret kommer han kanske förbi favoriten, till ledningen och kommer favoriten bort kan den här leda loppet runt om. Släpper han om favoriten kommer i kraftfullt angrepp tidigt så får han bra lopp i rygg på den och drar den undan till slut kommer kanske luckan. 

 

Avdelning 1.

Tråkiga lopp över lag idag, där det ser ut att stå mellan ett fåtal aktuella så risken för låg utdelning är ändå överhängande, även om det inte krävs mycket för att det ska dra iväg på V86. 

Här är det litet fält över kort distans men då favoriten gör comeback här finns det anledning att försöka fälla honom då han absolut inte maxas i varken utrustning eller i förberedelser inför det här loppet. 

3 Ferrari B.R. 56% blir väldigt stor favorit även om tränaren ligger lågt, då han inte gått så snabba jobb inför det här. Han hals-opererades efter sin förra start och gör första starten på länge nu så tveksamt var han står formmässigt. Han har gått barfota fram och med öppet eller halvstängt huvudlag och har innan det här tävlat med blinkers och helstängt så klar nedväxling i utrustning och Midtfjeld säger att han inte blir besviken om han inte vinner men samtidigt inte blir förvånad om han skulle göra det. 

8 Red Bar är mycket startsnabb och då inte favoriten ska tryckas av kanske han kan vara före den, tidigt i loppet och därmed ta sig till ledningen. Han håller bra form och har startat på en del och det intressanta här är att han nog kommer att gå barfota runt om för första gången i sin 62:a start. Kanske leder den här loppet runt om men kommer hamna en bit fram tidigt i kraft av sin startsnabbhet så kan vinna från andra positioner än ledningen, speciellt om nya balansen faller väl ut. 

7 Jet Voice är man nöjda med fprmen på och har förhoppningar trots läget så kör de andra två betrodda mot varandra lite och att favoriten inte är riktigt på topp så lär Jet Voices avslutning bita bra. Nu rycker man alla skorna första gången på länge och det har gett bra effekt tidigare så klart intressant som singelprocentare. 

1 High Glider 3% är startsnabb och kanske kan svara upp innerspåret men kanske släpper man till favoriten och får ett bra lopp i rygg på den. Gick i vanlig vagn sist och nu blir det bike och då han är åtgärdad inför det här är han säkert bättre än på slutet och tänkbar utmanare på läget. 

5 King Classic 4% gjorde ett par bra lopp i vinter mot enklare motstånd men sedan varit sämre och sist var det dåligt kört för honom då det togs upp väldigt hårt. Är ganska startsnabb så från bästa spåret kan han hamna bra på det och även om han inte ska räcka mot de bästa här är han ändå en tänkbar outsider om han hittar bra position där framme. 

Ranking: A 3. B 8-7. C 1-5-2. D 6-9-4.

 

Avdelning 2.

Litet fält även på Solvallas inledande lopp på V86 och det är så klart tråkigt men det här fältet håller bra kvalitet även om nästan alla är långt under max intjänat med pengar för att vara med i loppet. Det som öppnar upp loppet är att de två bästa hästarna på pappret fått sämsta spåren och det gör att jag garderar på loppet även om jag inser att de mest betrodda har bra chans trots sina dåliga spår. 

7 Fascination D.K. 35% blir stor favorit och har gjort bra lopp som treåring och har årsdebuten som fyraåring avklarad, där det blev klart passivt upplägg. Kuskplus nu men möter äldre, mer rutinerade hästar och inte alls givet att hon bara slår det här gänget från så dåligt utgångsläge. Första starten i ny regi sist och får på helstängt huvudlag den här gången så laddas kanske framåt, men det kan kosta att ladda från spår så här långt ut. 

8 Cactus 21% är väldigt bra och den som står bäst inne i loppet då det är spårtrappa och man trodde väl man skulle få bättre spår än så här med aktuell prissumma. Kort distans och bricka åtta är så klart inte bra men den här tål en repa i tredjespår och gick snabbt till slut sist där det blev för långt fram. Med litet fält kanske det inte behöver bli lika långt fram oavsett var man hamnar och hon har visat bra form så väldigt bra chans oavsett vart hon hamnar. 

6 Sofies Case 8% är stallkamrat till favoriten och får nu bike första gången på länge så även om hon möter tuffare måste man ändå respektera att hon kommer med ett staket och fortsatt vass kusk upp så räknas så klart. 

1 Sashay Kemp 16% har minst pengar på kontot men är startsnabb och ska barfota och i bike. Barfota runt om har hon bara provat en gång tidigare, då hon var trea i treåringseliten på Elitloppshelgen förra året så klart plus. Kan kanske svara upp samtliga då det är maxat och kan leda loppet länge. 

3 Make More Cider 13% är startsnabb och från bra spår är det så klart intressant. Det är dessutom andra starten i sin nya regi så med årsdebuten avklarad och spetsläge måste hon räknas mycket tidigt. 

5 Visual Condition 3% har bästa spåret och maxas med i utrustning och balans med barfota och bike och även om Melander tycker att stallkamraten från innerspåret är en bättre chans så är nog inte den här långt efter även om hon har lite svårt att sätta nosen först. 

Ranking: A 8. B 7. C 1-3-6-5. D 2-9-4.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp över kort distans och jag rankar favoriten först även om hon inte direkt radar upp segrar så är hon ändå loppet givna spetsbud och bör då ha högst segerchans över den korta distansen. 

1 Finnskog Oda 26% låter det väldigt uppåt på och då hon är startsnabb finns chansen att hon leder loppet runt om. Behandlad sedan sist, då hon var lite sämre och väl förberedd inför det här. Hon ska toppas i utrustning då hon gått med öppet huvudlag tidigare blir det norskt nu och fortsatt bike på. Hon har mött hårda hingstar och valacker och står riktigt bra inne i det här loppet så gocd chans att hon spårar hela vägen. 

4 Sundby Söss 17% får fint kuskplus nu mot sist då hon var ute mot hårdare hingstar och valacker sist och går nog framåt med loppet i kroppen där det var bra tempo över medeldistans. Här är det ett toppspår så måste räknas tidigt i rätt klass. 

2 Osen Expressa 18% har ett bra spår och duger bra i klassen så räknas tidigt med lopp i kroppen till det här. 

5 Smedtulla 8% kommer med form men vinner inte så ofta och körsvennen har lite sämre statistik än värsta konkurrenterna här, då hon inte vunnit lopp i år ännu. Ett par galopper i rad dessutom och även om hon stått för bra comebacker i loppen så är det ändå chansartat trots ett bra spår, då hon står hårt inne i klassen. Det som gör henne intressant är att det blir första gången med kombinationen barfota och bike, även om hon testat båda för sig är det första gången med tillsammans och det kan ge bra effekt. 

6 Osen Prinsessa 16% känns överstreckad med alla värsta motbuden invändigt och det kan bli vingel trots litet fält. Galopperar en del och har inte vunnit så mycket senaste åren så bara aktuell vid riktigt bred gardering. Hon är ändå som bäst över den korta distansen på äldre dagar och gjorde ett klart bra lopp utvändigt om ledaren näst sist så absolut inte borta, bara lite dåligt spelvärde som ganska hårt streckad. 

Ranking: A 1. B 4-2. C 5-6-10-7. D 9-3.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

11 Usain Tilly 21% har gått väldigt bra i enklare sällskap på slutet. Nu möter han tuffare motstånd och ska köra bakifrån så det blir chansartat. Att han ska slå båda de bra där framme från så mycket sämre läge tycker jag är osannolikt, men kör de hårt mot varandra eller att de kommer bort på annat sätt så är detta en bra häst för klassen och räknas vid bredare gardering. 

12 Southwind Hillrazr 1% är bortlottad men går ner i rätt klass då han mött stenhårda kullkamrater på slutet så klart härdad för bra insats här, trots spåret.

1 Digital Eye 7% får svårt att försvara innerspåret och man växlar ner till vanlig vagn så räknas bara vid väldigt bred gardering då han riskerar att bli över rejält från start den här gången. 

9 Marcos Gallon 4% var lite sämre ute i spåren sist men klart bra gången före och nu ska han lättas första gången med barfota fram och den här har fått en del streck då han gästat svenska V75 ett par gånger i vinter. Då var han uppanmäld i Klass 1 och även om det här blev ett väldigt bra lopp för klassen så är det ändå ordinarie klass nu. 

Ranking: A 4. B 5. C 11-12-9-1. D 3-6-2-8-7-10.

 

Avdelning 5.

Storfavorit att försöka fälla i norskt lopp över sprinterdistans igen och jag går mot. 

2 Encore Un Sisu 46% är stor favorit då hon gjort ett par bra lopp från bakspår och nu fick ett fint utgångsläge. Sto i öppen klass och är kanske inte så startsnabb som ett par andra med framspår gör att det är favorit i fara. Mer stark än speedig kanske så distansen är därför mer plus för andra vilket gör det till minus för henne. Positivt är att det blir barfota runt om istället för skor bak som sist. 

5 Global Undefeded 27% rankar jag först då den här kanske kan få fart från bästa spåret bakom bilen och är det stallkamraten som kommer till ledningen i första skedet så kan han få ta över tidigt. Det som är intressant är att det blir första gången barfota runt om Frodes regi och dessutom ska det toppas i övrigt, då han får helstängt och bike efter att ha gått med norskt och vanlig vagn sist. Stora utrustningsplus från toppstall med fint läge och han är given att gå på och tänkbar chansspik. 

3 Ghandi B.R. 7% spurtade bra sist i skymundan men är klart gynnad av framspåret då han är ganska startsnabb och ska kunna få bra position där framme. Skor sist och det står barfota bak i programmet men här säger Frode att det blir barfota runt om och kommer den här till ledningen kan han leda runt om. 

10 Amazing Street 6% är en av två på bakspår men i litet fält där det finns utrymme för att det kan gå fort på vägen kan alla komma in i matchen. Femårigt sto som inte vinner så ofta men här står hon riktigt bra inne på pengarna och är absolut tänkbar. 

Ranking: A 5. B 3-2. C 10-7-4. D 6-8-1-9.

 

Avdelning 6.

“Mot Harpers” heter loppet över 2640 meter med en tilläggsfålla och mycket tråkigt att loppet bara lockat åtta anmälda hästar och det behövdes inte mycket startpoäng för att få vara med så klart. 

1 Boston Wise L. 55% siktas nog mot Harpers och kommer att stå bra inne där på startfållan även om han vinner det här loppet och här går man nog för vinst så klart. God chans till att leda loppet runt om då han inte möter några som radar upp sina vinster direkt. Själv är han rena maskinen med tre raka i Nurmos regi och nu blir det barfota runt om i direkt i årsdebuten och i det stallet behövs sällan lopp i kroppen för att vara på topp. Stabil, kompletterande spik som lär leda loppet länge då enda nollan för Nurmos kom då han gick i kön ute i spåren och det verkar han trivas sämre med, så klart lägesgynnad nu. 

7 Alone 25% har ett fjärdespår i volten och får långt fram så klart överstreckad. Vann bara ett lopp som femåring, på Romme och tjänade sina pengar som unghäst så har inte riktigt växt in i klassen som äldre. Det är väldigt skiktat lopp och litet fält så det kan så klart gå ändå och garderar man loppet så måste han med på kapacitet. Han gjorde ett bra lopp i årsdebuten och kommer säkert med bra form hit. 

5 Heading Reference 8% brukar behöva ett lopp i kroppen för att vara på tårna så är säkert bra redan nu. Intressant kuskbyte och han är mycket intressant då han gått bra i Silver i vinter med bland annat vinst från spår 10 mot hårdare motstånd än det här. Han gör bra lopp ute i spåren så distansen passar. Givna utmanaren till bra procent för er som garderar. 

2 Moneykeeper 7% får ett bra lopp där framme, kanske i rygg på favoriten och saknas det mycket i den kanske han kan ta sig förbi till slut på en kortspeed, då han varit igång och visat klart bra form på slutet. Luckor kommer garanterat i det här fältet så ingen risk att sitta fast och tidig vid gardering. 

4 Zephyr Kronos 2% kanske tänder till i ny-gammal regi om man fått någon ordning på honom så har han så klart kapacitet som räcker bar långt i det här fältet. 

3 Cayucos 2% går sällan i bike så intressant ändring med den på där många andra här avstår från bike i voltstarten. Vinner för sällan för att vara riktigt aktuell. 

Ranking: A 1. B 5-2-7. C 4-3. D 6-8.

 

Avdelning 7.

Medeldistans på Bjerke och då är innersta spåren okej bakom bilen och jag spelar med fyra-sex streck från framspåren tillsammans med en bra från bakspår. 

4 Sam The Man 44% har bra form och blir väldigt stor favorit men jag tror verkligen inte att det skiljer så mycket som procenten antyder till flera av motståndarna här. Visst är spåret bra och han står bra inne i klassen men inte alls givet att han kommer enkelt till ledningen här. Visst har han vunnit lopp från andra positioner än från spets och har faktiskt segrat i 12 av 26 starter så är bra så klart. Jag väljer dock att gardera brett då jag hoppas på svar och kanske lite körning mellan de betrodda här. 

2 Alpha Scarlet R.R. 21% vann ett liknande lopp på V86 tidigare i år och vann knappt efter att han blivit ett skrik och blev klar favorit till slut då. Startsnabb men utmanas av favoriten här i spetstriden och det kan bli bra tryck på loppet om de kör mot varandra en bit. Var lite sämre sist men det var efter längre mellan loppen då och går nog framåt med det i kroppen så räknar med att man vill försöka köra i ledningen här och svarar då favoriten en bit kanske. 

5 Vitro Diablo 17% är bästa chansen för Erik Killingmo, som har tre hästar i loppet. Den här har 17 bland de två främsta varav 11 segrar på sina 27 starter och kommer med absolut toppform så från bra spår väljer jag att ranka honom först på högt spelvärde. Att två tränare har tre hästar vardera i loppet gör att det finns bra chans för tryck på loppet då man brukar skicka fram någon för att hålla tempot uppe om ingen av sina egna sitter i spets. Bra spår och form på den här så räknas mycket tidigt. Stallkamraten 6 Park View 2% är spurtstark och hittar man ner med den här kan man få loppet men chansartat då det är lite långt ut på vingen. 

3 Harley D.E. 4% är Frodes val av tre hästar i fältet men kanske väljer han den för att den är besvärlig. Opålitlig är Frodes ord och honom men han har kapacitet som räcker här och från spåret lär han hitta ner i bra slagläge och skulle kunna skrälla. 

1 Dream Builder 5% var behandlad inför senaste starten och ska gå framåt med loppet enligt Frode så räknas trots att han kanske blir över från start men kan då få bra smyglopp. Chansartat då det skulle kunna bli för långt ner på innerspåret men var mycket nära betrodda Alpha Scarlet R.R. i ett liknande lopp på V86 tidigare i år och är inte sämre än de betrodda här. 

10 Pantani 5% har börjat femåringssäsongen i bra stil efter klart bra lopp som unghäst. Han är missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men har också en snabb avslutning. Var fin som trea, efter vilsam resa på innerspår i ett fint femåringslopp på Åby sist så kommer med full form och ska räknas med viss chans trots läget.

Ranking: A 5. B 4-10-2-1. C 3-6. D 7-11-9-8.

 

Avdelning 8.

Se “Bästa Spiken!”

1 Heavy Sound 15% blandar och ger så kanske vågar inte Haugstad trycka av från start då det blev galopp i starten sist. Kan nog ändå inte svara favoriten ändå men samtidigt är de stallkamrater så han gör nog bara vad som går för att få rygg ledaren här och därifrån kan han så klart överraska men till över 15% är han lite övertsreckad. Det finns risk att han hamnar betydligt sämre till med ett par snabba utvändigt och jag rankar ner på dåligt spelvärde här. 

8 Seismic Wave 13% ska ses som första utmanare och värst mot favoriten trots bricka åtta. Varit väldigt startsnabb i lägre klasser men oftast blivit släppt till ledningen då man haft respekt för honom. Nu är det ju inte så här och med några snabba invändigt som tävlat i eliten så kanske det blir tufft att komma till. Med minsta tur att man hittar ner i bra slagläge eller kommer fram utvändigt ledaren tidigt så ska den ändå räknas med chans då det är en riktigt bra häst med lopp i kroppen nu. 

2 Bill’s Man 2% satt fast med rubbet sparat i årsdebuten och går framåt med loppet och den här har klar potential och hög kapacitet. Är ganska startsnabb så kan få bra resa i främre träffen härifrån och med Erik upp kan den här överraska rejält. 

6 Hazard Boko 2% är startsnabb och Kanske kan slinka ner i rygg på favoriten om Haugstad är för passiv från innerspåret. Får ett bra lopp i rygg på ledaren i så fall men bör hamna bra till oavsett, i kraft av sin startsnabbhet.

10 Racing Brodda 2% har comebacken avklarad och går säkert framåt med loppet. Hon är en snabb avslutare och skulle det bli så att favoriten får lägga mycket i starten för att ta ledningen och sedan får tryck av Seismic Wave så kan andra komma in i matchen. 

7 Forfantone Am 5% har gjort tre bra lopp I år och är ganska startsnabb men måste ses som bortlottad i fortsatt lite för hårt motstånd. 

Ranking: A 3. B 8. C 2-6-1-10-7. D 9-4-5.

 

Stora systemet

Avd.1: 3-7-8.

Avd.2: 1-3-5-6-7-8.

Avd.3: 1-2-4-5.

Avd.4: 4-5.

Avd.5: 2-3-4-5-7-10.

Avd.6: 1 Boston Wise L.

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-10.

Avd.8: 3 Double Exposure

6048 rader som kostar 1512 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3-7-8.

Avd.2: 1-3-7-8.

Avd.3: 1-2-4.

Avd.4: 4 Magnificent Tooma

Avd.5: 5 Global Undefeded

Avd.6: 1 Boston Wise L.

Avd.7: 1-2-4-5-10.

Avd.8: 3 Double Exposure

180 rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.