Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Vermo 9/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Vermo med en extra V75-omgång på söndagen, där finska storloppet Finlandia Ajo ligger i fokus och vinnaren av det loppet får en rosa biljett, vilket innebär erbjudande om att starta i Elitloppet. 

 

Bästa Spiken!

Första avdelningen är ett fyraåringslopp där det är jämnt spelat och det är läge att ta ställning i det lilla fältet och jag spikar trots spår en bit ut bakom vingen. 

7 Bepi Bi 29% är en kulltopp från Italien och det är inte lätt att springa in ett par miljoner som treåring där prispengarna är betydligt lägre. Trea i Derbyt där och vann Orsi Magnelli. Han gör årsdebut här men de riktigt bra från Gocciadoros stall har visat att de oftast inte behöver lopp i kroppen för att prestera riktigt bra. 

Han skulle startat 11/4 men fick strykas för feber men stod bara över några jobb och har tränat bra efter det. Hade ett banjobb på 1.13 i 1600 meter inför det tilltänkta loppet så tempon i kroppen finns, även om han inte startat i lopp på länge, meddelar Sinead Cornicoli i Gocciadoros stall. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer en stor favorit från Gocciadoro, igen, men här kanske jag spelar med ett lås på två hästar då han blir lite väl hårt streckad och inte har startat sedan tidigt i mars, ett annat alternativ är att strecka en tredje häst med. 

2 Aston Bar 47% har vunnit alla elva lopp han gjort i Gocciadoros regi men inte startat sedan i mitten av mars och även om han rapporteras ha gått bra i jobb sedan dess är det ändå ett litet frågetecken för formen. Visst säger man att distansen ska passa men han går sällan längre lopp än 1600-2100 meter så frågetecken för distansen mot hästar som oftare går över framförallt medeldistans. Given förstahäst men garderar med ett par streck.

8 Amazing Warrior 12% tog rejäla kliv i utvecklingen under fjolåret och körde in mycket pengar men står bra inne i klassen och har slagit de här tidigare (förutom favoriten så klart). Väl förberedd och har favoriten en dålig dag eller behöver ett lopp i kroppen så är det här första utmanaren trots läget. Går bra efter vila så comebacken är mindre frågetecken här och bara spåret som oroar. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

2 An-Dorra 26% är lika hårt streckad som favoriten och har tjänat lika mycket pengar men är ett sto och även om hon slagit hingstar och valacker i Finland är det oftast lite tuffare för stona i öppen klass. Startsnabb och sitter hon i spets tidigt så kanske den knappa favoriten får en tuff nöt att knäcka men jag tror helt enkelt att Gocciadoros häst är hårdare.

3 Consalvo 19% är inte så startsnabb så är gynnad av det lilla fältet då han inte kan hamna allt för illa på det. Årsdebuten avklarad där han gick klart godkänt som tvåa från dödens och räknas tidigt vid gardering. 

1 Powerblaster 17% drar en del streck då V75-spelare känner igen honom men här är det tuffare mot än i Klass 1 på V75. Då han var som bäst var dessutom när han tävlade i ännu lägre klass och var bra i försök och final av Klass 2 i vintras. Borde bli över från start och han tillsammans med övriga borde inte räcka mot de tre bästa här. 

Ranking: A 7. B 2-3. C 1-5-4. D 6.

 

Avdelning 2.

Stayerlopp och här ser ett par på mellanfållan ut att stå bra inne i loppet men favoriten på bakersta tillägget har så klart bra chans att runda samtliga men inte alls givet, så gardering är på sin plats. 

14 Don Williams 32% gillar distansen men har inte haft speciellt bra form i år även om det var ett klart fall framåt med vinst sist. Blir lite för stor favorit här då det finns intressanta ekipage både på grunddistansen och på mellanfållan så bara en av flera även om han så klart har bäst meriter här. 

11 Marschall Match 19% står riktigt bra inne på sitt tillägg och vann Bronsdivisionen på Bergsåker tidigare i år. Har fått två lopp i kroppen för sin nya tränare; Pekka Korpi och närmar sig toppformen enligt honom, så måste ha hög vinstchans här. 

9 Harvey 8% har fått ett lopp i år, i sin nya regi och ska duga bra här då han visade form direkt i årsdebuten. Har bara gjort en start på den aktuella distansen med vinst som resultat så ska passa bra i långlopp och bör ha lite högre vinstchans än procenten antyder. 

3 Jepas Tarpon 14% är nog bästa hästen på grunddistansen och efter en strykning där framme har han ännu mer ålats i volten och ska kunna få en bra start. Startsnabb och hävdat sig i svensk konkurrens så kunna leda loppet länge här. Årsdebuten avklarad i sin nya regi och blir hästen för övriga att slå då det är troliga ledaren. 

8 Samvais 14% är inte riktigt samma kalliber som mina övriga streck och jag väljer att plocka bort honom som en av de betrodda. Visst kan han vinna loppet med en fin smygresa men från det här läget kan ett par av tilläggshästarna var ikapp honom tidigt. Debut över distansen och Korvenoja vill ge honom ett snällt lopp på innerspår och hoppas på pengar då rimmar över 14% illa och han är klart överstreckad. 

4 Quick Diablo 2% och 7 Wild Action 2% är väl de två till väldigt låg insatsprocent som är tänkbara skrällar där framme, vid bredare gardering. Båda ska nog kunna överraska från helt okej lägen (då spår fyra är nedstruket till spår tre) om de får rätta resorna. Båda vinner en hel del lopp och är nog båda bättre än sina respektive formrader på slutet. 

Ranking: A 11. B 14-3. C 9-4-7-8. D Övriga.

 

Avdelning 3.

Klass 1 och flera av loppen här är försök till STL-finalerna på V75 under Elitloppshelgen och här är väl många intresserade av att ta sig dit så klart. 

5 Benedetto O.P. 61% blir stor favorit men jag väljer ändå att spela med honom som kompletterande spik då jag går för att fälla omgångens största i avdelningen efter. Den här var totalt överlägsen och är kvar i på tok för låg klass och han har comebacken på skandinaviska banor avklarad. Han mötte en bra häst för klassen som försökte svara honom men blev totalt krossad då Benedetto verkade vara av helt annan ras och det såg inte ut att vara slutsålt i mål trots bra fart hela vägen. Passar kanske bättre med kort distans om man vill bomba i full fart hela vägen men i den här klassen går den nog starkt hela vägen även över medeldistans, då han vunnit flera lopp på distansen i Italien. Konkurrenterna har nog sett förra loppet och då ska ingen våga svara och diskningen på Vincennes för tre starter sedan kom efter att han tagit honom ur fältet felfri, in på upploppet. Han fick rejält med mjölksyra då han fick tredjespår i över 1000 meter till ledningen och inte konstigt att han blev rejält trött in på det långa upploppet.

3 Mystic Mom 16% är värsta motbudet då han är bättre än raden och Riordan har bra form på stallet. Från fint utgångsläge är han första utmanare här då han står bra inne i klassen och mött hårt motstånd tidigare , inom V75 gång efter annan. 

8 Callela Lincoln 12% har risigt läge men tillkommer invändiga strykningar så kan han vara aktuell då han kommer i toppform med fem raka segrar och 9/24 totalt men stöter på två bättre den här gången och är bortlottad. 

Ranking: A 5. B 3. C 8. D Övriga.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp och även om favoriten slagit det här motståndet tidigare så väljer jag ändå att gardera då motstånd inte saknas och lever ett av par av konkurrenterna upp till sitt bästa så skiljer det inte så mycket som strecken antyder. 

6 Lissun EErikki 76% har gått framåt med vinterträningen och kommer hit med fyra raka segrar på bra tider. Har dock en hel del galopper tidigare i karriären och är på tok för stor favorit av den anledningen och läge att hoppas på galopp och gardera omgångens största favorit här. 

7 Polara 6% känner vi igen från Elitkampen tidigare år och även om han kanske inte är lika bra nu som för ett par år sedan så minns man honom som väldigt startsnabb. Kanske inte har visat samma startsnabbhet när han haft sämre form men här säger tränaren att han ska vara betydligt bättre än senaste loppen, då han tränat förbättrat. Även om han inte är lika bra som för två år sedan så är han ju fortfarande startsnabb och kommer favoriten bort så är han bra nog att vinna. 

3 Morison 8% har varit bland de två främsta i 46 av sina 98 starter, varav 27 vinster och hgär sällan ett dåligt lopp. Från bra spår kommer han bra på det och har favoriten en sämre dag eller kommer bort så är han tidig utmanare. 

2 Pyrörylän Paroni 6% är tänkbar skräll på sin startsnabbhet och fina utgångsläge. Kan 22-tider på distansen och kan leda loppet länge men kan så klart vinna från rygg på ledaren med. 

9 Rokin Maxi 0,2% har haft skadeproblem med sina ben men det ska vara åtgärdat nu och han har kunnat träna på förbättrat. Han ska gå framåt mycket med varje lopp och ska nu gå barfota bak så för er som vill ha med en ostreckad för att bli ensamma så kan han vara aktuell som jätteskräll. 

Ranking: A 6. B 7-3. C 2-5-9. D Övriga

 

Avdelning 5.

Se ” Gå Kort!”

9 Main Stage 15% slog bland andra Don Williams i långloppet Etain Royal Stayer där man fick biljett till Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Där får han stå på startfållan om han har tjänat under 700 tkr och därför vill han kanske inte vinna €11000 för då får han stå stenhårt inne på mellanvolten i årets stora lopp för honom. Han ska vara nöjd med ett bra lopp i kroppen och borde nöja sig med andra-tredjeplats. Tränaren tycker att det likvärdiga chanser för sina två hästar och det gör 5 Ivan B.R. 8% betydligt mer intressant från ett klart bättre läge. Billigt lopp i årsdebuten men tränaren var överraskad att han var i så bra form redan då och han vann lätt. Debut i ny regi då och ska gå framåt med loppet så tänkbar utmanare från toppspår och blir mitt tredje streck om jag inte låser på de två tidigare nämnda. 

1 Anything For You 6% står bra inne i klassen och får duktig svensk kusk upp nu från fint smygläge. Usla spår på slutet så missvisande resultatrad och med årsdebuten avklarad gör han nog ett bra lopp och för er som streckar vidare är det en tänkbar skräll. 

Ranking: A 2. B 8-5. C 1-9. D Övriga. 

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen och knapp favorit från bra spår men loppet är jämnt och jag streckar på en hel del här. 

5 Mas Champ 22% tände till som femåring i fjol och har klättrat genom klasserna med nästan en miljon tjänat på ett år. Har varit bland de två främsta i 27 av sina 34 starter varav 19 segrar så räknas nu när formen är stigande igen. Lite sämre i några starter med skor inför senast då han åter var bra igen, när det var första barfota runt om på ett tag. Anmäld barfota fram men ska enligt intervjuer gå barfota runt om igen. 

1 Zap Di Girifalco gör debut i ny regi och höjer sig i spets men inte alls givet att han kan försvara innerspåret här. Bara en av flera här då han riskerar att bli över från start med ett par startsnabba utvändigt. 

3 M.S. Triple J. 2% gjorde det bra som femåring efter en stark unghästkarriär och är bättre än raden så till under två procent från bra läge måste han räknas. Formintryck som fast sist och ska kunna överraska med rätt lopp, då han kan få rygg på ledaren eftersom han kan öppna snabbt. 

2 Knows Best 14% hade en tuffare femåringssäsong efter att ha tjänat en hel del pengar som unghäst och var bland annat två i Finska TravDerbyt så från bra läge. Om han tagit till sig vinterträningen ska han kunna hävda sig här, då han är startsnabb och får bra position. 

9 Run For Royalty 11% lång skadefrånvaro förra året och står bra inne i klassen så då han kommer från två raka segrar ska han räknas med formen på topp. 

11 Zio Tom Jet 8% är van tuffare, svenskt motstånd så ska räknas tidigt här trots läget, då Riordan har bra form på stallet. 

12 Skyfall Shine 19% har sämsta läget här men kommer med nio segrar i rad och körde in 800 tkr som fyraåring och ska duga även här. Hårdare, äldre mot nu och hans tår lite hårt inne på pengarna men då han vunnit 17 av 32 lopp så ska han väl ändå räknas trots spåret. Lite överspelad dock, som andrahandare och rankas ner på dåligt spelvärde.

7 North Lexus 1% och 4 Com Milton 1% kommer båda med full form och är tänkbara jätteskrällar här. 

Ranking: A 5. B 2-11-3-1-12. C 7-4. D 8-6-10.

 

Avdelning 7.

Finlandia-Aijo där vinnaren får en plats i Elitloppet, så givet att man går för det här och det kan bli ett riktigt rivigt lopp. 

3 Vernissage Grif 16% var jämnt spelad mot Heavy Sound sist, då båda galopperade bort sig tidigt i loppet som Dear Friend vann. Var knepig sist men man har inte hittat något fel hos veterinären och han har travat bra efter det då han tränat på starkt. Hingstig av sig så kan hetsa upp sig lite men när han tävlar på topp är han riktigt bra och gör nog ett bra lopp här. 

5 Millondollarryhme 29% har gått framåt ytterligare med en vinters träning och var riktigt startsnabb då han trycktes av från start sist. Två lopp i kroppen och kan leda här runt om men får bra lopp oavsett, från bästa spåret. Loppets givna favorit, då segern togs med punktering på ena hjulet sist. 

1 Zarenne Fas 8% är startsnabb så kan få rygg på Milliondollarrhyme och kommer den bort så kan den här leda runt om. Ska gå framåt med årsdebuten avklarad och har nog en riktigt bra säsong framför sig. Kan vinna från rygg på ledaren och han är titelförsvarare här så trivs på banan och gör sällan ett dåligt lopp så klart streckvärd till låg procent. 

7 Dear Friend 22% var bra vid vinsten sist men kom till ledningen då och när de två bättre hästarna galopperat bort sig var det inte mycket till motstånd kvar. Nu är det åtminstone tre motståndare som är klart bättre från bättre utgångslägen så osannolikt att alla kommer bort. Hon är startsnabb men från spår så här långt ut är hon chanslös på ledningen med elithästar invändigt. Hon är klart överstreckad här så trots att hon är både snabb från start och spurtstark ska det bli svårt att vinna loppet den här gången. 

10 Next Direction 9% är en av Finlands bästa hästar och har årsdebuten avklarad så gör nog ett bra lopp. Startsnabb så klart missgynnad av bakspåret och borde få svårt att komma till den härgången. Litet fält och för er som garderar på rejält så är han ändå aktuell yill ganska låg procent. 

4 Le Gros Bill 12% är startsnabb från bra spar men är förhållandevis färsk i högsta klassen och ska inte räcka mot det här sällskapet men är en faktor i spetsrusningen. 

Ranking: A 5. B 1-3. C 7-10-4. D 9-2-6.

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Bepi Bi

Avd.2: 3-4-9-11-14.

Avd.3: 5 Benedetto O.P.

Avd.4: 2-3-6-7.

Avd.5: 2-5-8.

Avd.6: 1-2-3-4-5-7-9-11-12.

Avd.7: 1-3-5-7-10.

2700Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 7 Bepi Bi

Avd.2: 3-9-11-14.

Avd.3: 5 Benedetto O.P.

Avd.4: 6 Lissun Eerikki

Avd.5: 2-8.

Avd.6: 1-2-3-5-9-11-12.

Avd.7: 1-3-5.

168 Rader som kostar 84 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.