Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Vaggeryd 2/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Vaggeryd är värd för GS75 den här veckan. Upploppet är 200 meter och banan är smalare än medel, lite snäva svängar med något lägre dosering än på många andra banor men i övrigt inga konstigheter. Tar mycket hjälp av en duktig tipster och god vän i Jens Lönnaeus den här gången, i häst och loppanalyserna, vi har haft framgångar tillsammans tidigare, på just GS75 och hoppas på bra chans igen. 

 

Statistik och Spelteori.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt då man får alla rätt. Detta är bra om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. 

 

Bästa Spiken!

Ett rätt så bra lopp för den högre klassen avslutar omgången med 1 Payet D E i favoritposition, och i en rättmätig sådan. Hästen har stridit på bra på V75 och enklare emot här. Spetsläge och kommer hästen dit billigt lär den bli svårslagen. Given förstahäst och bra spik då vi hoppas kunna ha fällt de större favoriterna tidigare i omgången, så ska värdet kunna vara högt nog för att tåla en ganska stor favorit i sista avdelningen. 

 

Gå Kort!

Vi inleder omgången med ett rivigt sprinterlopp med rätt så bra klass. 4 Don Cash är i favoritposition, och mycket stor sådan. Hästen har varit formtoppad i år och är väl rättmätig favorit. Dock väldigt klar favorit och här finns lite aber. Hästen är snabb ut, men blir ofta alldeles för pigg vid laddning så Adrian tar garanterat en lugn start här. Bra chans oavsett resa. Vi tycker dock att det finns ett spännande motbud i 7 Spartak Face som är på gång igen efter några lopp i kroppen. Hästen kan öppna och här tror vi att vägen till ledningen ligger öppen och då är nog hästen redo att springa en bra tid, för det här är en häst som stall Lugauer alltid hållit högt. Tippas och skillnaden mellan Spartak Face och Don Cash känns betydligt mindre än vad streckprocenten antyder. Mycket starkt lås där vi får bra effekt om favoriten faller då våran förstahäst är streckad på 16%. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!”

Mycket troligt att någon av våra hästar i låset vinner loppet men för den som har streck att slösa så står 8 I´m A Beliver bra inne i loppet. Det är fördel ston i propositionen och hon har nästan miljonen på kontot så dubbelt så mycket tjänat som våran förstahäst och det är så klart bra. Läget är uselt men i litet fält kommer man till ändå och hon tände till ett par lopp när man ryckte skorna första gångerna i år men var desto sämre sist så tveksamhet kring formen. Nu åker dock biken på och första gången med bike och skolöst på nästan ett år är så klart lite intressant till låg procent. Övriga ska inte räcka, så de olika lösningarna är chansspik på Spartak Face, lås på den tillsammans med favoriten eller stänga på tre hästar för att få med en rejäl kantboll till under tre procent. 

Ranking: A 7. B 4. C 8-6-2. D 3-5-1.

 

Avdelning 2.

Den andra avdelningen utgörs av ett koppel lovande treåringar och neutralt sett är denna typ av lopp alltid intressanta. Hästarna är orutinerade med bara ett par lopp på kontot, och det kan betyda stora skillnader i prestationerna från en gång till annan, ofta blandat med en hel del galopper. 

Stall Kolgjini åter i favoritposition med 1 Athena Face som gjorde det bra i debuten. Finns utveckling här och siktet nog inställt på tidig ledning och sedan dra i ett hårt tempo. Kan gå, men vi har blivit imponerade av Lindgrens 10 Redbull Pellini som varit rejäl i år. Tränaren uttryckte besvikelse efter starten på Solvalla då hästen var sämre, men gick ändå en konkurrenskraftig tid mot hårdare motstånd. Hästen måste stå sig väl här och tippas. Bakom dessa nämns 2 X Tour och 4 Black Fire som var bra i sina respektive debuter, samt 6 Braddock som stretade emot bra från ledning senast, och som har spetsläge initialt igen. Dessutom är stallformen hos Fredrik Persson klart bra för dagen.

Ranking: A 10. B 1-6. C 2-4-3-9. D 7-8-5.

 

Avdelning 3.

Den tredje avdelningen är ett montélopp och ett mycket spännande sådant. Många grymtar säkert till, men vi är starka anhängare till att sadelsporten får visa upp sig på riksspelen, och föredrar det verkligen framför tre, fyra kallblodslopp av låg dignitet som det blir så fort GS-cirkusen rör sig norröver.

Klar och tydlig favorit är 10 Nelly Pepper, och rättmätig sådan. Hästen var bra på Hagmyren sist och verkar vara en riktigt bra montéhäst, med framgångar utomlands. Bra chans och given förstahäst, kanske tänkbar som spik då Emilia bara ser till att vinna loppen i år, oavsett hur det rids runt om kring. Motbud saknas inte den här gången och det är öppet bakom, men klart rimlig procent på favoriten till 39%. 

6 Simb Triumph är också en väldigt bra montéhäst för klassen. Varit ifrån tävlandet, men laddas framåt direkt och är mindre streckad än väntat. 

2 Havbergs Viking har gjort det bra i hårdare sällskap än detta och har närmast perfekta förutsättningar. Dock vinner hästen inte på beställning och streckprocenten är väl mycket uppåt nu. 

Vi brukar notera när hästar gör sina första starter i monté, då det kan medföra en nytändning. En häst som nått vägs ände med sulky, men som vi tror kan tända till i monté är definitivt 5 It´s Time. Startsnabb och lättplacerad och det låter småuppåt från stallhåll. Bud. 4 Yoghurt Composite debuterar också i monté och får bra ryttare direkt. 

Avslutningsvis nämns både 8 Scotch Brodde och 9 Quite A Quality som tidigare visat höga toppar i sadelsporten. En eller många, öppet bakom favoriten.

Ranking: A 10. B 6-2. C 5-8-4-9. D 1-3-7.

 

Avdelning 4.

 

Ett kul stolopp i Wången Cup över kort distans följer och här blir 2 Begum Kronos klar favorit. Hästen avslutade rappt i kvallopp till Drottning Silvias pokal sist och dessförinnan härdad på V75. Går ner rejält i klass och kan öppna, och den korta distansen är nog bara ett plus. Dock mycket stor favorit och vi är inte helt övertygade att hästen bara går ut och vinner.

 

Vi är lite nyfikna på 4 Daydream La Marc här som gjort det bra hittills i år. Kom bort senast på V75 och det var inget att säga om. Hästen är klart bäst i front men kan inte öppna tillräckligt bra för att vara spetsbud som vi ser det. Klarar dock dödens också och här blir det nog ett offensivt upplägg. Låg streckprocent i nuläget. 

7 Saonoi duger bra i denna omgivning och startar på kort distans för första gången. Kan bli tappstart, men körs av bra kusk. Mötte favoriten i V75-loppet på Mantorp för två starter sedan och det var lite skrik på henne då. Galopp tidigt som spelad till 5 ggr, då den stora favoriten här stod i 15 ggr och det ska inte skilja så mycket mellan dem nu heller. 

1 Pim Pim Joli och 3 Symphonic Irja är båda snabba ut och kan hitta en bra position direkt. Visst stöter hästarna på hårdare motstånd här men som ospelade kan det vara roliga skrällbud från bra position i öppet lopp. 8 Mahara Guthaär också ett rätt bra sto för klassen. Höll bra i årsdebuten sist och Victor Rosleff duger bra i den här typen av race. Det gör också Tyler Mifsud som i många fall kör bättre än sin arbetsgivare och dennes försteman. 10 Lady Beluga är också en fin häst för klassen. Räknas trots läget.

Ranking: A 2. B 4-7. C 1-10-8-3-9. D 5-6-11.

 

Avdelning 5.

Ytterligare ett unghästlopp, denna gång är det de fyraåriga stona som är i fokus. Mycket klar favorit är 3 Cash And Carry som har mycket bra fart för det här loppet och är obesegrad felfri. Ska väl vara favorit men tycker Anders Svanstedt i favoritposition som kusk alltid är värd att gå emot. Vi tycker väl att han vinner väldigt lite lopp och inte alltid är så taktiskt slipad som många andra av toppkuskarna. I detta lilla fält kanske inte det behövs, men garderas och bakom är det öppet så helgardering behöver inte vara fel här. 

Med exempelvis 6 Go Peppergirl som nu har lopp i kropp och var fullt godkänd bakom Maggiore sist. Barfota runt om nu.

7 A Cash Machine kvalade till Drottningens pokal sist och svarade för en rapp avslutning. Mycket lättare emot nu. Visst har hästen vunnit båda sina lopp utan skor och nu är det skor på anmält. Men hästen är helt ospelad och går ner remarkabelt i klass. 

8 Coumba har ett par lopp i kroppen och 1 Wild Nature var tunt jobbad inför förra startens återkomst och gick ändå helt okej. Gynnas i ledning och här har hästen i alla fall förutsättningar för att komma dit. 

Ranking: A 6. B 3. C 7-8-1-2-4. D 5.

 

Avdelning 6.

En spårtrappa tar vid över lång distans. Jämnt spelat så det förslår och favorit i nuläget är 10 Muscle Crown som var enorm sist från dödens med barfota runt om och bike. Hästen har mycket hög kapacitet för klassen, men nu är det bakspår och lång distans för första gången. Trots dessa tveksamheter är hästen given tipsetta. Fungerar hästen lika bra som senast så måste de andra vara riktigt bra för att slå honom. OM han är det, som sagt, tänkbar spik där många sprider strecken. 

7 Oliver P Hill tävlar utan skor i återkomst och det är positivt att Marc kör då han vann två raka i sulkyn innan Conrad kört ett par gånger på slutet.

5 Botticelli Grif är en Dahlénimport från Italien, och där vet man väl aldrig vad man kan förvänta sig. Lång distans kanske inte är den typ av hästs adelsmärke, men bör räknas. Det ska även 12 Huis Clos göra som har styrkan, och nu blir det skoryck. Tidig. 

14 Lexington Zon har sett fin ut i skymundan sista tiden och Berghs 13 Västerbo Bankir har fått lopp i kroppen så dessa får läggas i outsiderkorgen. 15 Apollo Rek följde med okej bakom ett par ganska bra hästar för klassen då det var första barfota sist i nya regin. Nu kör Claes själv på hemmaplan och lite lättare motstånd gör honom tänkbar trots läget, efter två lopp i kroppen.

Ranking: A 10. B 7-5-12. C 14-13-15. D övriga.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

Vad talar då emot. Jo, framspår även på 3 Bag´s Simoni och då brukar inte aktuell driver vila på hanen. Dock bättre på kortare distans och rejält överstreckad denna gång. 

2 Demolition Man F blir bättre och bättre med loppen I kroppen. Barfota runt om och kan nog hitta vinnarhålet denna gång. 4 Infinitus återkom senast och räckte inte riktigt till. Fortsatt barfota runt om och gynnas om det blir körning. Från stallhåll låter det som det är mycket bra form på 5 Mitos Gold, och hästen hade sparade krafter senast på V75. Småoptimistiska tongångar därifrån. Visst känns det långsökt med vinst men skrällbud från spår 5 är något vi gillar på denna sida.

Ranking: A 1. B 4-2. C 3-5. D 

 

Stora systemet

Avd.1: 4-7.

Avd.2: 1-6-10.

Avd.3: 10 Nelly Pepper

Avd.4: 1-2-4-7-8-10.

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7-8.

Avd.6: 5-7-10-12-13-14-15.

Avd.7: 1 Payet D.E.

2016 Rader som kostar 2016 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4-7.

Avd.2: 1-10.

Avd.3: 10 Nelly Pepper

Avd.4: 1-2-4-7-10.

Avd.5: 3-6.

Avd.6: 10 Muscle Crown

Avd.7: 1 Payet D.E.

40 Rader som kostar 40 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.