Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Örebro 1/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Lördagens V75-omgång den här veckan avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. Det bjuds på sportsliga höjdpunkter som sista uttagningsloppet till Paralympiatravets final där Sorbet möter Very Koros. I Örebro Int´l över 3140 meter kommer världsrekordhållaren över distansen, Moni Viking tillbaka till Sverige och möter Ivroy Di Quattro som var tvåa bakom honom i Harper Hanovers i fjol. I Silverdivisionen gör Seismic Wave en intressant comeback och blir oerhört stor favorit, sedan värsta motbudet på pappret Farlander Am råkade ut för en olycka i hagen och man kunde inte rädda livet på honom. Mycket tråkigt för hästen och kretsen runt honom då det var en blivande stjärna från ett litet stall, så lider verkligen med alla inblandade där och beklagar sorgen. 

 

Statistik och Spelteori.

På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. Spår fyra bakom bilen är bäst här där spår två ligger väldigt jämnt med spår fem bakom och bricka ett är inte ens med bland de fem bästa spåren även om många säger att spår ett är betydligt bättre nu, sedan man flyttade fram starten för några år sedan. I voltstartsloppen är spår ett som vanligt bäst tätt följt av sex, två och sju och så ser det allt som oftast ut. Trots att spår två tillhör bästa spåren på nästan alla banor så envisas vissa ”experter” inom travet hävda att det är ett dåligt spår, men det kan vi bara tacka för och spela till bättre spelvärde från det spåret. 

Tyvärr ser omgången väldigt favoritbetonad ut på förhand men man kan ju välja att spela med tre spikar kanske, för att få med många fler kantbollar i garderingsloppen. Inte bestämt upplägget ännu men det beror ju på vilka spikar man landar i och gåt man på två stora kan man lika gärna ta en tredje, så lutar åt det. 

 

Bästa Spiken!

Den här lördagen blir veckans bästa spik helt enkelt den med högst vinstchans och det är 6 Seismic Wave som redan i fjol talades om som Nurmos bästa häst så när han kvar i för låg klass ska han bara vinna, oavsett hur det blir kört. Var klar favorit i Jubileumspokalen i fjol mot stenhårda kullkamrater och det var ett få lopp han har förlorat, en viss Missle Hill vann det loppet. Han har totalt vunnit 14 av sina 26 starter varav 9 av 12 i Nurmos regi och då han kan ha problem med fräschören ska han väl vara bra direkt efter lång träningsperiod. Ska ha tränat riktigt bra i vinter och enligt Lövdal i stallet ska han ha lagt på sig 40-50 kg med mest muskler i vinter och kommer vara ännu starkare i år. Han är nedstruken till bästa spår fem där favoriterna har ännu högre chans att infra från, än från något annat spår och allt sammantaget känns det som årets mest troliga vinnare på V75, hittills. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det nog läge att gå kort, som oftast, då många andra system väljer att sprida strecken lite mer i just inledande avdelningar på streckspelen. Man vill ”vara kvar” efter första avdelningen och lite fler bygger ofta systemen med flera markeringar i inledande loppen. Bronsdivisionen över medeldistans med voltstart och det är en trolig favorit från fint springspår men motbud saknas inte.

6 Surf´n Turf 22% öppnade bra sist och med Örjan från bästa springspåret måste spetschansen vara riktigt hög och därmed även vinstchansen. Inte så stor favorit då många sprider strecken och tänkbar spik men det finns ett par invändiga som kan pricka starten med så inte helt givet att det blir spets. Det kan bli bike på, trots voltstart, då Fredrik Linders vanliga vagn är smalare än hans bike, men Örjan får bestämma efter värmningen. Det kan bli ett bra plus om han kan gå i bike när många andra växlar ner till vanlig så given förstahäst, då han är obesegrad i ledningen efter fem försök där.  

3 Sato 17% har jag varit på några gånger i vinter i spelen sedan han gjorde en rejäl comeback i höstas efter att varit skadedrabbad och kom tillbaka som valack. I det loppet slog han bland andra Four Guys Dream trots att det var första loppet på tio månader och bakspår, så det är en rejäl häst när han är i form. Nu har han tänt till ordentligt på barfota fram som givit två raka segrar och dessutom rejält kuskplus sist, som det blir fortsatt. Han har gått med fast bomull under ryckhuvan tidigare och nu kör man kanske utan på lördag och hoppas att ryckhuvan då ska ge ny effekt, när han ska få höra mer. Bra spår och tidig på toppformen och övriga plus. Hästen gillar Örebro och vann V75 här redan för två år sedan på den aktuella tävlingsdagen, jag kanske låser på två men inte omöjligt att jag spelar med ett tredje ekipage. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

5 Four Guys Dream 14% går framåt med loppet i kroppen där jag trodde på honom direkt i årsdebuten eftersom han gått bra efter uppehåll tidigare. Därför var jag inte förvånad att han gick väldigt bra till slut, efter att ha backat och satt kvar lite för länge i en trött rygg. Nu är det dock vanlig vagn från ett lurigt spår i volten, och det är så klart inte bra då han vunnit alla senaste loppen vunnit i biken. Går nog iväg från spåret och kommer att vara bra då han siktat på loppet så aktuell som eventuell tredje-fjärde häst. 

10 Eddy West 15% visade mycket bra form sist då han avslutade väldigt fort ute i spåren och tvingas till sådan insats igen då det är bakspår. Kanske komma igenom på bra sätt om han kan hitta ryggen på Sato och den körs offensivt direkt. Nu är det andra gången i livet på barfota runt men inte alls givet att det blir så, då Claes inte tror det blir så stor effekt och det blir kanske så nästa gång istället. Rycker man skorna är det han som är intressant som alternativ till tredje strecket här. 

1 Mellby Ess 2% har bästa spåret bakom bilen och ska öppna bra när han får leda volten här så styr lite hur det kan bli kört där framme. I tidiga intervjuer låter man intresserade av att köra i ledningen men det kan ju bli ett bra lopp i rygg på den av Surf´n Turf eller Sato, som är först framme för att ställa en allvarlig fråga. En klar faktor i loppet och kan skrälla från bra läge. 

2 Victory Lee 6% gjorde flera bra lopp i rad i fjol då man började köra barfota runt om och sist var det första så på länge. Fast med allt sparat då från bakspår och fortsatt barfota runt om nu är bra från helt okej läge och han räknas med skrällchans från formstallet Kolgjini. 

9 Il Duce Boko 7% var det planerat att testa första barfota runt om på sist men då blev han struken för en liten sårskada. Inget allvarligt och har inte stått över så mycket jobb, utan har tränat på fortsatt starkt så intressant comeback nu. Det blir första barfota runt om nu istället, i hästens 24:e start. Han har vunnit åtta av sina 23 starter och ska stå bra inne i klassen. 

8 Big Shot 10% har ett bra läge smygläge då ettan öppnar bra, så får man tredje invändigt och fältet spricker upp till slut så kan han få chansen. Men skulle varit lite lägre streckad för att vara riktigt intressant då läget är högst chansartat.

11 McGarret 3% var bra på barfota runt om sist även om det blev en kort galopp in på upploppet reparerade han storstilat till en andraplats. Fortsatt barfota men chansartat läge och nu åker vanlig vagn på så inte jätte het. 

12 Manuzio Hanover 1% växte in i klassen på ett bra sätt i fjol då han tävlade många gånger på V75 under sommaren och hösten då han vann klassen under i augusti. Ska duga bra med ett lopp i kroppen och skoryck nu men läget är uselt så bara aktuell vid riktigt många streck. 

Ranking: A 6. B 3. C 5-10-9-1-2-8-11-12. D 4-7.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Ubaquarian Face 5% står bra inne i Silver efter starka unghästsäsonger där han mött de vassaste i kullen gång efter annan och gjort det klart bra. Nedstruken ett spår och med tre lopp i kroppen i år är han en given utmanare för er som vill gardera loppet. 

3 Merritt 9% har varit ute i hård konkurrens en längre tid nu och växer in bra i Silver och från bra spår med lite tätare starter nu än inför sist är han tänkbar utmanare från ett bra spår. 

8 Deep Pockets 1% gör andra starten i nya regin så får han ut mer av sin fina kapacitet räknas han med, om favoriten har en dålig dag. 

9 Barkevious Mingo 1% och 10 Zues Bi 1% kan båda komma till loppet trots bakspår då det bara är nio hästar till start och kommer favoriten bort är loppet vidöppet, så då är Jepsons och Kihlströms uppsittningar två roliga streck som ospelade. 

Ranking: A 6. B 7-3. C 9-8-10. D 1-5-4.

 

Avdelning 3.

Diamantstoet försök till Elitloppshelgen och ett ganska fint lopp där det känns öppet på förhand men kanske är loppets troliga ledare svår att fånga för tilläggshästarna.

8 Zante Grif 19% är loppets tidiga favorit men är ganska säker på att hon inte blir favorit när starten går. Tre starter i sin nya regi och hon går säkert framåt med loppen men fick snabba pengar vid vinst av Påskägget för 150 tkr från ledningen men här är det upptaget i spets. Sist var det jobbigt ute i spåren och gick inte att ta mer än hon gjorde i snabb avslutning, det kan bli samma nu. Därav är det chansartat hur upplägget blir med kanske lopp i ryggar igen och då är det chansartat, så en favorit i fara.

1 Global Benefit 17% ska vara favorit då hon har bästa utgångsläget eftersom hon har väldigt hög spetschans. Hon tog ledningen om och om igen i återkallade starter näst sist på Axevalla där hon sedan blev utsatt för tempoväxlingar med tryck men höll bra ändå som trea. Sist gjorde hon ett bra lopp efter offensivt upplägg och tidigt fram i dödens där hon höll bra som tvåa. Nu är det upplagt för spets och slut och given förstahäst då många av tilläggshästarna inte står så bra inne i propositionen. Tänkbar som spik på att loppet blir dyrt vid gardering och ta ställning där många garderar är ofta fördelaktigt. 

15 Beuty Wind 12% var delad favorit sist på V75 och vann loppet då hon kom till ledningen tidigt trots tillägg. Bättre läge och bättre proposition då när de på grunddistansen den gången bara var två hästar med 150-170 tkr tjänat. Betydligt värre proposition nu där hon dessutom startar från bakspår på tillägget med många att runda och är redan klar för finalen. Hon är härdad i 100tkr-lopp hela vintern och duger bra i klassen, dessutom går hon säkert framåt med loppen och har inga årgångslopp att sikta på då hon är född i Italien, så det är den här typen av lopp som gäller för henne. Hon måste räknas vid gardering och får hon ryggar på vägen så plockar hon ner många till slut. 

13 Georgia Am 3% står stenhårt inne på pengarna men efter vinst, andraplats och sedan tredjeplats på V75, med sista loppet i förra finalen av Diamantstoet så är hon härdad nog för att duga även den här gången. Planerad paus efter förra starten då hon åtgärdats och sedan tränat bra så räkna med bra insats direkt. Från springspåret kan hon hitta ner en bit fram då hon är startsnabb och med rätt lopp är det absolut en tänkbar skräll. 

12 Xanthis Delicious 11% är enda hästen på tilläggsfållan som står riktigt bra inne i propositionen på sina tjänade pengar. Kommer från vinst efter en bra insats i en fin spårtrappa på Solvalla så formen är på topp och från ett fint springspår kan man hamna bra på det så klart streckvärd vid gardering. 

10 Artimede Zack 5% är nedstruken till ett bättre tredjespår på tilläggsfållan med betydligt bättre plats i volten ska Ulf Ohlsson kunna få iväg henne på ett bra sätt. Kuskplus på häst som hade bra form med ett par vinster i rad innan det blev galopp på V75 sist då hon skulle ner i banan, i loppet där favoriten här blev femma. Tänkbar skräll här vid flera streck. 

4 Erin Zet 15% är Redén-tränat med Khilström upp så ska så klart räknas vid riktigt bred gardering. Tycker dock hon är klart överstreckad då vinsterna kommit i enklare lopp och spår fyra i volten där det är dessutom är upptaget i ledningen. Det blir svårt att slå ledaren och samtidigt hålla undan för hårdare djur från tillägget och här behövs tur med loppet. Det är samma för både 5 North Dakota 1% och 2 Global Black Money 6% som båda behöver en del tur för att komma rätt på det här. Båda är ganska startsnabba och den som hittar ner i rygg på ledaren har lill-chans att skrälla med lucka till slut.

14 Juvelens Miss F. 1% stod för en bra avslutning bakom Beuty Wind sist och kan man komma igenom lite invändigt här ska man kunna överraska rejält om man hittar luckor mellan hästar till slut. 

Ranking: A 1. B 15-8-13-12. C 10-4-2-5-14. D 3-6-11-7.

 

Avdelning 4.

Klass 2 över 2609 meter auto där alla betrodda fått bakspår och svårt att veta vem som kan få bästa loppet av dem, så jag tar med de streckade där bak och kryddar med ett par mer lägesgynnade. 

9 Halo Am 32% vann direkt i ny regi sist och är bar för klassen men det var ett betydligt enklare lopp då och tuffare nu. Given förstahäst då Riordan har bra form på stallet och det inte var en jätte-hård Klass 2 den här veckan. Kuskplus nu och kanske är ekipaget bara bäst, men då läget är chansartat så väljer jag att gardera. 

10 Max Håleryd 24% har utvecklats rejält på slutet då han gått barfota runt om och Goop sa efter förra starten att han kändes mycket bättre än loppet innan. Det blir nog än minst lika bra prestation igen då det är fortsatt barfota och Goop upp. Han står bra inne i lägsta klassen och fördelaktig distans på hemmaplan gör att han måste räknas mycket tidigt. 

12 Versace Face 20% har sju av sina åtta starter bland de två främsta, varav fyra segrar och den sämsta placeringen, som fyra kom just från spår 12. Nu blir det tuffaste loppet hittills men han duger nog bra i klassen om han får rygg på någon av favoriterna ska han kunna vinna. Lite överstreckad men ska med på garderad kupong trots det svåra spåret. 

3 Digital Lucky 5% är startsnabb och får rejält kuskplus så jag räknar med rejäl rekordsänkning och kör de betrodda mot varandra en bit ner kan han rinna undan från ledningen. Kommer favoriten med kraftfullt, tidigt avancemang kan Jepson släppa och få bra lopp i rygg och kan då vinna den vägen med. Klart spelvärt ekipage då hästen gick första med rycktussar förra gången men de rycktes aldrig så effekten kan komma den här gången. 

2 Oliver Hall 2% fick riktigt bra effekt på barfota runt om sist och fortsatt så nu. Vann från kö-position då och får säkert bättre position än då så ska räknas med skrällchans nu. Tuffare mot men kuskplus och eventuellt blir det även första i bike så mycket intressant till under 2%. 

1 Bandit Frontline 8% lättas fram och bår barfota bak så rejäl lättning då han gått med jänskor tidigare och dessutom blir det blinkers eller helstängt huvudlag. Han står stenhårt inne på pengarna men kan få rygg på ledaren kanske är i form för att skrälla om allt stämmer. 

Ranking: A 9. B 10-3-2. C 12-1-4-5. D 7-6-11.

 

Avdelning 5.

Klass 1 där favoriten dragit spar långt ut på vingen och då det är många bra invändiga hästar så gör det att det ska kunna bli svårt för favoriten och jag ser det som ett av omgångens mest öppna lopp. 

7 Chiru 47% blir stor favorit men har många bra invändigt den här gången så även om han är startsnabb kan det bli vingel från spår näst längst ut bakom bilen. Jag försöker att fälla honom även om han har bra form är en bra häst, så står han faktiskt ganska hårt inne i klassen. 

6 Mandela Zon 15% gör bra lopp mest hela tiden och efter flera starter på V75 där han vann finalen i Klass 2 i sin näst senaste start visar han att han att han räcker bra. Han ska gå barfota runt om första gången nu. Det är så pass intressant att jag rankar honom först, för kan han bli snabbare från start med den balansen och hålla favoriten utanför sig, sida vid sida ska han kunna hålla sig före hela loppet.  

5 Certainly 9% ska också lättas första gången på länge för honom till barfota och bara gått runt om en gång, då det blev galopp. Faller det väl ut nu så kan det ge bra effekt från bästa spåret bakom bilen. Kanske blir det bara barfota fram men det är också positivt. 

4 Cash Cowboy 7% var betrodd sist då man skulle prova i spets men det blev för tufft och nu åker skorna på. Kan bli revansch direkt ändå om han tar loppet på rätt sätt och nu är det vassa Erik Adielsson upp igen så klart kuskplus mot sist. Givet spetsbud här och därmed också tänkbar vinnare från ledningen eller möjligen rygg på ledaren. Flera andra i loppet kommer direkt från Klass 2 eller enklare motstånd så han kan är hårdare än många av konkurrenterna då han står perfekt inne i klassen. 

1 Stepping Moneyboy 8% är startsnabb och här blir det bike och barfota runt om, inga nyheter men han har gått i vanlig vagn ett par gånger i rad på slutet. Visat absolut toppform i enklare gäng men kan duga även här med lopp i rygg på ledaren och lucka till slut. 

8 Pacific Kingdom 3% har gjort flera lopp på V75 och var sist tvåa i finalen i Klass 2 bakom Mandela Zon, då han gick i ledningen. Han är startsnabb så kanske kan hitta bra position trots spår långt ut och får han rätt resa så är 3% för lite. 

3 Maestro Zon 2% var precis bakom årgångstopparna förra säsongen där han var fyra i E3-final, spelad till 3,57, så det säger en del om kapaciteten. Man var inte riktigt nöjda med hur han gick barfota bak sist så det blir skor på nu. Han är startsnabb från fint spår så får bra position och är åtgärdad sedan årsdebuten och gör säkert en bra insats. Jag tror det är betydligt högre vinstchans än kollektivet bedömer här. 

2 Appasso 5% är startsnabb men står sämst inne i loppet med bara 40 tkr över den lägre klassens gräns. Kommer man till ledningen så vill man köra där även om det nog hade varit bäst att släppa den här gången. Kan så klart skrälla om man får rygg på ledaren och luckan kommer i tid men inget hett bud trots startsnabbheten och hemmaplan. 

9 Reven Dejavu 1% håller bra form men vinsterna på slutet har kommit från ledningen så klart missgynnad av bakspåret och står dåligt inne i på pengarna här. 

10 Enge Eros 1% står bra inne i klassen men ska gå med skor och då kanske det inte räcker från så här svårt läge. 

Ranking: A 6. B 4-7. C 3-5-8-1-2-9-10. D 12-11.

 

Avdelning 6.

Sista uttagningsloppet till Paralympiatravets final på Åby nästa vecka där den stora favoriten här redan fått en inbjudning till så inte alls givet att han körs för fullt här. Det är dock kort distans och gör man en bra insats här kan man vara aktuell för Elitloppet, så kanske laddar några lite extra till det här loppet. 

5 Very Kronos 50% är väldigt stor favorit och måste inte vinna loppet och jag har sett stora favoriter från Båths stall köras passivt förr när det större uppgifter längre fram. Erik säger att hästen bestämmer själv hur han ska gå iväg och så klart är bricka fem bästa tänkbara. Svante och Erik är också tidiga med att säga att de inte litar helt på honom ännu, även om han gått felfritt många starter i rad nu så finns ändå ett litet orosmoln där också. Jag väljer att spela med spik mot då det inte alls är givet att man går får det fullt ut här och kanske inte kör mot ledningen till varje pris den här gången. 

1 Sorbet 27% har kunnat öppna riktigt snabbt när man väl vill eller behöver det men han har ofta fått lite för tuffa lägen eller rejält startsnabba invändigt i många av sina lopp i eliten så han har fått mycket lopp i dödens. Han tål det med och gör sällan dåliga lopp men om han kan svara ut samtliga här så blir det nog svårt att ta sig förbi honom då han tål tufft tempo precis hela vägen. Skulle till exempel 7 Chapuy 3% ta sig förbi första biten så är nog Sorbet snabb nog att ta sig ut för att överta. Chapuy är kraftigt uppanmäld och kanske biter hans startsnabbhet inte lika bra mot världs-elit som Sorbet och Very Kronos som den gjort i lägre klass upp till Bronsdivisionen och några gånger i Silver. Han är ändå en faktor i startrusningen. Sorbet kan vinna på fler sätt än ledningen med om han tar sig ut men kommer då istället den stora favoriten till ledningen blir det tufft så klart. Men med den stora skillnaden i procenten och då jag ändå tror att spetschansen är hög för Sorbet så tar jag ställning för spik. 

3 Floris Baldwin 10% är både snabb från start och till slut så han får bra position och spurtar vasst och kör favoriterna i spets och utvändigt kan det gå fort. Sitter Magnus A precis bakom så myser han nog till det dags att vrida på och det här en allvarlig utmanare och tidig vid gardering. 

2 Dragster 2% tog rejäla kliv i utvecklingen i höstas och gör intressant comeback efter att ha varit sjuk och dålig i framknäna vid förra starten. Nu är han åtgärdad ett par gånger sedan dess och har tränat på bra inför den här starten och gör säkert ett bättre lopp igen då han gått ett snabbt banjobb i veckan. Han är startsnabb så ska kunna hitta ner i rygg på Sorbet och blir det bra tryck är han inte ofarlig på kort-speed om luckan kommer i tid. 

4 Evaluate 3% köptes till Finland men efter bara en start var den tillbaka i Melanders regi men med samma finska ägare. Nu är det Goop upp från perfekt läge och även den här är en som kan smyga med oavsett tempo bakom favoriterna och han har skrällt i Guld tidigare i vinter så blir inte förvånad om han vinner nu. 

Ranking: A 1. B 5. C 3-4-2. D 7-8-6-10-9.

 

Avdelning 7.

Örebro Int´l över 3140 meter och här är det lite bättre proposition för hästarna på mellanfållan där det kommit flera vinnare från, men även vinnare från startfållan och skrällar från bakersta fållan finns i loppets historik. Det som är anmärkningsvärt är att favoriten oftast inte vinner just det här långloppet, där senast en favorit vann var 2014 då Mellby Viking vann som favorit från mellanfållan, han van även från bakre fållan 2016 då som något mindre streckad än Alfas Da Vinci, som då var favorit. 

10 Moni Viking 37% är loppets stora favorit med rätta då han har världsrekordet på distansen och kanske går han bara runt fältet då han tävlat i betydligt hårdare konkurrens i Frankrike i vinter. Inte givet att det är toppform nu då han varit hos ägaren Jan Lyng i Norge senaste månaden, visst sägs han ha tränat bra men det är samma sak som att vara i träning hos Pierre Vercruysse eller Björn Goop så frågetecken för formen. Historiskt sett har också favoriter i just det här loppet haft svårt att vinna och det är väldigt jämnt och det gäller att sitta bra på det där framme inför sista svängen då det inte är helt lätt att ta flera längder genom sista svängen och över upploppet, om hamnar långt ut i spåren här. Läge att försöka fälla den stora favoriten. 

1 Deal Done Zet 16% är startsnabb och borde få ledningen från fina spår ett på främre volten och har vunnit nio av sina 13 starter så han borde ha väldigt bra chans att leda loppet runt om. 

9 Ivory Di Quattro 17% var tvåa bakom favoriten då de möttes i Harpers förra året och den här har så klart tagit kliv i utvecklingen sedan dess och har betydligt mer hårdhet än för ett år sedan. Har redan hunnit vinna tre lopp över distansen i år och står bra inne på mellanfållan här så räknas mycket tidigt.

6 Algot Zonett 6% har Daniel Wäjersten pratat om i höstas som kanske den bästa han har i träning och det är stora ord. Nu kommer hästen med ett lopp i kroppen efter träningsuppehåll och det ska vara läge för bra prestation. Det är dags för barfota runt om, vilket han provat en gång för nuvarande tränare men även en gång i tidigare regi, båda gångerna med galopp som resultat, så intressant att se vad det kan ge för effekt om han travar hela vägen. 

12 Coin Perdu 9% går framåt med den fina matchning han fått och är en riktigt bra häst som vunnit 16 gånger på sina 25 starter. Han duger i alla sammanhang och fungerar bra på den långa distansen. 

5 Rally Hans 2% kan få ett bra lopp där framme och har gått framåt i sin nya regi så är en tänkbar skräll med formkusk som skräller ofta. Man kör framåt och hoppas komma ner, långt fram på innerspåret och får man ett bra lopp där kan han överraska. 

14 Pacific Face 4% trivs på långa distanser och går bra efter uppehåll men det är kanske lite för tufft motstånd. Är åtgärdad sedan sist så gör säkert ett bra lopp och är tänkbar vid riktigt bred gardering, då han höjde sig en del i vintras på även kortare distanser och kanske är ännu bättre nu. 

12 Vevet Gio 3% har slagit topphästar och varit ute i storlopp men inte startat på väldigt länge så borde behöva loppet i kroppen. Spår fyra är väl heller inte det enklaste och det kan bli för svårt att komma till den här gången. 

11 Lucifer Lane 1,5% vann i en bra comeback sist och går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen. Hemmaplan nu och ska kunna speeda ner många om han får ett bra lopp.

3 Västerbo Imtheman 3% vill man ha i ledningen och vill då köra där men det ska nog vara upptaget där och då blir det oklart hur man ska vinna loppet. Väljer man tidigt rygg på ledaren om det finns plats där så är det nog bästa chansen för honom att vinna loppet. 

Ranking: A 10. B 1-6-9. C 12-5-14-12-11-3. D 4-15-8-7-2.

 

Stora systemet

Avd.1: 3-6.

Avd.2: 6 Seismic Wave

Avd.3: 1-8-12-13-15.

Avd.4: 2-3-9-10-12.

Avd.5: 1-3-4-5-6-7-8.

Avd.6: 1 Sorbet

Avd.7: 1-5-6-9-10-12.

2100 Rader som kostar 1050 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3-6.

Avd.2: 6 Seismic Wave

Avd.3: 1 Global Benefit

Avd.4: 2-3-9-10-12.

Avd.5: 3-4-5-6-7.

Avd.6: 1 Sorbet

Avd.7: 1-6-9-10.

160 Rader som kostar 80 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.