Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 28/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen kommer en stark italienare ut från Gocciadoros stall där jag oftast garderat de stora favoriterna i deras första starter på svenska banor men här ser det ut att vara en lämplig spik. 9 Barboletta 39% har gjort fem starter i Gocciadoros regi och var sjuk i första starten men vunnit de andra fyra och hästen har totalt nio segrar på karriärens 13 starter och det är ett bra sto för den låga klass hon är kvar i. Nu är det dessutom Goop upp så voltstarten oroar inte mycket då hon gått i voltstart i Italien, även om det är mer som Frankrikes system så kommer nog det här fungera med så få bakre volten. Dessutom är Goop ett rejält kuskplus och den här ser inte alls ut bli så stor favorit som hon borde och hon rundar nog fältet enkelt här. 

 

Gå Kort!

I inledningen är kanske 7 Maestro Crowe 72% bara för bra trots att det är comeback men till så hög procent är det nog läge att chansa med ett par motbud för att få bra potential i systemen. Man ska prova med halvstängt norskt huvudlag och ändringar är som bekant mer intressant på outsiders än hos stora favoriter, då man helst vill att allt ska vara oförändrat på så hårt streckade. Den här har ju en hel del galopper i historiken och när han går felfritt ser han ut att ’bäras’ och hjälpas av kusken hela vägen, så det finns absolut scenarios där han förlorar även om jag gillar de som trots sina problem radar upp segrar. 

11 Iroman Pellini 0,4% gick första gången barfota runt om sist, i sin 45:e start och såg fin ut på den balansen, då han kördes till ledningen för att sedan släppa till den som vann loppet. Var ganska bra motstånd för klassen då och han var inte långt efter som fyra och går säkert framåt med comebacken avklarad. Nu blir det barfota igen så fortsatt effekt på det tillsammans med kuskplus i Uhrberg från springspår så kan man hamna riktigt bra på det från start. Det här var en riktigt lovande häst hos PU men gått lite sämre som äldre, för sin nuvarande tränare men det ser ut att vara form på gång igen och vinstchansen är så klart några procent här och inte alls under en halv procent som kollektivet bedömer. Tvåa i rankingen bygger på att det är oerhört stort spelvärde på honom och nödvändigtvis inte högre segerchans än min andra B-häst så klart. 

13 Harper Seabrook 11% trodde jag hårt på sist och han blev klar favorit mot bra konkurrenter för klassen på V86, då med. Det kostade en del att ta sig till ledningen då och sedan löste motståndarna av varandra utvändigt så tempot hölls uppe rejält hela vägen. Han är ursäktad att mjölksyran kom så han tappade aktionen och körde galopp in på upploppet där vinnaren av loppet fick perfekt lucka från tredjepar invändigt. Aldrig positivt att komma från galopp i slutet av loppet så klart men den här går nog framåt efter två lopp i kroppen och trots bakspår på tillägget så har han visat sig oöm och från Berghs formstall ska han räknas tidigt på hemmaplan. 

 

Avdelning 1.

Se “Gå kort!”

Är en bra lösning att låsa loppet på tre streck då har man inte slösat allt för mycket markeringar om favoriten håller sig i trav hela vägen och visar sig vara bäst men får rejäl potential om man sätter ett av motbuden. 

6 Quantum Roc 4% har varit favorit på V75 i år och även om han borde vunnit loppet då och visat riktigt dålig vinnarskalle så måste han ju ändå ha högre chans än den låga procent han är spelad på nu. Tänkbart fjärde streck för er som vill ha fler eller spelar reducerat. 

5 Cayucos 2% har ett intressant smygläge och håller han sig på innerspåret och får luckor till slut kan han överraska men hästen blir hellre tvåa eller trea än att sätta nosen först på linjen. Rätt lopp krävs trots att han stark och distansen är den rätta, men då det ser ut att bara vara en handfull hästar som kan vinna loppet så måste han ändå vara tidig vid gardering. 

1 Fabulous Ixi 3% är loppets spetsbud från ett perfekt spår i volten på grunddistansen. Han har dock en hel del galopper oavsett spår och bara vunnit två ggr på 78 starter och desto fler andraplatser så ingen het vinstkandidat trots spetschansen. 

2 Go All Night 1% är startsnabb och har ett fint läge så får fin position i främre träffen. Årsdebuten avklarad och är säkert bättre nu så är en tänkbar skräll vid många streck. 

Ranking: A 7. B 11-13. C 6-2-5-1-14. D 8-9-10-12-3-4.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Sofies Case 25% och 1 You Could Be Mine 12% startar fårn bästa spåren i volten så passas båda så klart, för er som väljer att gardera. Den förstnämnda blir dock hårt streckad efter fyra raka i Norge, så klart är det intressant men hon har inte gått volt på över ett år i endast en start så inte helt givet att hon kan utnyttja spåret även om Ulf Ohlsson är duktig. Örjans från bricka ett har matchats mot hårdare kullkamrater som treåring och även i år så måste räknas med bra chans om hon inte blir fast invändigt här. 

5 Smaragd Norrgård 6% är startsnabb så kan säkert komma iväg bra även från spår fem och kanske kan den här komma till ledningen och räknas då så klart med chans. 

2 Kate Baldwin 6% var med i ett par storlopp som treåring och har mött hårda gäng även i årets två starter för Sibylle Tinter och ska gått framåt med loppen. Nu blir det dessutom lättning i balansen med barfota fram och lämpligare motstånd och hon är tidig bakom favoriten här. 

Ranking: A 9. B 2-6-5. C 1-7-3-4. D 10-8.

 

Avdelning 3.

Litet fält där favoriten är bra men då det inte saknas motstånd och han kanske blir för hårt streckad är det läge att gardera på en hel del. Det är ett litet fält där alla borde få chansen och jag streckar samtliga på stora spelförslaget. 

1 Easy Cash 47% är bra men vinner nog inte loppet varannan gång och som så stor favorit är det läge att gardera för kanske blir han av med ledingen från ett svårt innerspår som ska försvaras och släpper då den som tar sig förbi till någon annan kan det bli långt fram. Rankar ändå honom först på klart högst vinstchans då han kan få ledningen eller rygg på ledaren. 

5 Arnie Express 2% är startsnabba och kan ta sig förbi favoriten i kraft av startspåren en bit utanför och intressant med första gången i biken på länge här, ihop med barfota bak. Får ett bra lopp på innerspår med chans på dubbla stretchen så blir det tryck på loppet kan han överraska på kortspeed till slut, men kan också leda loppet runt om. 

6 Uncle Töll 6% är också startsnabb så från spår sex, som har bra statistik på Åby, han kan vara först framme och överta, om favoriten inte lyckats hålla spets. Kan då leda loppet runt om, men hittar han istället ner i rygg på ledaren kan det så klart bli vinst därifrån med då han är bra för klassen och går på optimal balans direkt i comebacken. 

4 Kick The Dust Ås 17% har stratat på och fick en vinst från ledningen sist så kommer med form och är startsnabb så från perfekt startspår är han också med i spetsstriden och blir farlig om det stämmer. Åtta vinster på 26 starter och håller han sig från att galoppera så är vinststatistiken ännu högre så klart med åtta vinster på karriärens 20 felfria lopp, med fyra av tio på barfota runt om. 

2 Dominic Wibb 4% är mycket intressant förändring på då han är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären (det blev galopp på V75 då man försökte så i höstas). Usla lägen på slutet och att han är bättre än raden visade han ju inte minst vid en övertygande seger från sämsta läget över kortdistans på Jägersro i februari. Vi såg ju bevis på stallformen i lördags då Upstate Face gick första barfota och vann Brons, kanske gör man som då med den här också, och växlar upp till bike strax före start med(?). 

7 Global Agreement 17% är minst lika bra som favoriten men har betydligt sämre läge och gör årsdebut här så rankas ner lite på att det mycket väl kan bli ett passivt upplägg i första starten på länge. Han är dock väl förberedd med tre banjobb på slutet inför det här och optimal balans och utrustning direkt gör att han måste med oavsett upplägg. 

8 Astronascente Zac 3% vann V75 sist då han höjer sig lite i ledningen och ska nu få ett lopp i kroppen inför finalerna men då fältet är litet och han är i bra form så kan han inte räknas bort. Nu blir det dessutom bike på som alltid går med i autostart så plus på det men kanske väljer man att köra med skor bak, men har vunnit sina flesta lopp med skor så kanske ingen stor grej. Som färsk V75-vinnare, som alltid matchas inom rikstoton så måste han ju högre vinstchans än under tre procent då fältet är litet och Jepson kör bra. 

3 Pantani 3% gör det bra mest hela tiden och är stark till slut i loppen så är inte helt bota han heller från ett fint startspår. 

Ranking: A 1. B 4-2-6. C 7-8-5. D 3.

 

Avdelning 4.

Ytterligare Gocciadoro-favorit som körs av Goop från perfekt spår i 5 Balla You S.M. 53% och här är det inte alls något vidare spelvärde även om de så klart vinna loppet. Låg klass och många som är på väg uppåt i karriärerna så här är hon nog inte ensam om att ha för lite pengar kontra kapacitet, det har not flera här. Ett av få ston i loppet och inte jättestartsnabb så trots spåret kan det kanske bli tredjespår in i svängen och då kan det kosta för mycket att ta sig fram och i ledningen är det nog upptaget. 

2 Call To The Bar 20% är nog minst lika bra som favoriten och är en tänkbar spik från Markus B Svedbergs formstall. Startsnabb från bra spår och höjde sig ytterligare på barfota bak i årsdebuten, tillsamman med omlagd träning med en del rid-träning så går han säkert framåt ytterligare med lopp i kroppen. Tänkbar chansspik på läge och spetschans, då strecken skiljer sig mycket mot favoriten och det är ett skiktat lopp där inte alla ska kunna vinna. 

3 Cuenca 15% gör det bra mest hela tiden och har fått ett bra spår så räknas mycket tidigt även om det är tuffare mot nu på Solvalla mot Hagmyren sist. Höjt sig i biken på slutet och fortsatt så är så klart bra och han utvecklas nog med starterna med så duger bra här med. 

7 Center Bus 5% är det aktuellt med rejäl toppning på till loppet med första barfota runt om och första gången i bike. Första gången Örjan upp och tar man fyra hästar är det en billig ´helgardering’ då övriga ser ut att få svårt att räcka. 

Ranking: A 2. B 5. C 7-3. D 8-10-4-1-11-6-9.

 

Avdelning 5.

Här är det ett fullt fält i ganska låg klass, där hästarna är fördelade på två startfållor och även om några få betrodda sticker ut blir det kanske så at många sprider strecken en del här så jag tar ställning för favoriten och spikar. 

1 Barbaro As 40% låter det väldigt bra på då han är åtgärdad sedan senaste starten och ska nu lättas för första gången med barfota bak. Peter Arnqvist har siktat på loppet och tror att han ska göra ett riktigt bra lopp i ledningen den här gången så vinstchansen måsta vara hög då flera av värsta konkurrenterna fick bökiga lägen på tilläggsfållan. Täcker några av de där framme upp på innerspåret så ingen bra från 20-fållan kommer ner i rygg på ledaren tidigt så ska man nog inte behöva oroa sig så mycket för de via stretchen då det är ett par enklare hästar som gör favoriten sällskap på grunddistansen. Loppet blir dyrt vid gardering och då min ranking speglar ganska bra hur kollektivet lagt strecken gör det ännu bättre att spika sig ur loppet, med det givna spetsbudet.

13 Floyside Am 18% är stallkamrat till favoriten och är första utmanare mot favoriten då det är första gången han ska gå barfota runt om (enligt tränaren, så det måste ha blivit fel i listorna efter starten 24/8 i fjol). Från bakspår på tillägg är det oklart hur han ska komma till i loppet men det kan vara lugnare för honom med ett sådant läge ändå, då han har en del galopper i historiken och inte helt att lita på. Har vunnit från tillägg tidigare så tål en bit i tredjespår.

11 Gravity Pace 11% har matchats en del på V75 så är nere i rätt klass och kommer han igenom på ett bra sätt från sitt bakspår på tillägget räknas han så klart med bra chans men det är väldigt chansartat från instängt spår. 

8 Master Sea 8% är startsnabb och med Jepson upp får man säkert bra läge trots femtespåret och han fick ett bra lopp mot hårt motstånd, med sparade krafter sist så avslutar säkert snabbt igen. 

4 Vasco Da Gama 6% och 6 Drip Drop 3% ska båda gå barfota runt om och från bra lägen på tilläggsfållan kan de få bra lopp och så klart aktuella vid bredare gardering. Den först nämnda av de två vann i april i fjol då det var första gången barfota runt om den säsongen så lite av en ’årstidare’ som kommer med form då galoppen sist kom efter rejäl störning. Den sist nämnde är startsnabb och med fortsatt Uhrberg upp ska man kunna hamna i bra position tidigt. 

Ranking: A 1. B 13-11-8. C 4-6-12-14-10. D 9-5-2-15-3-7.

 

Avdelning 6.

Snabblopp I lite högre klass där åter en Gocciadoro-tränad häst blir favoritspelad i sin Sverige-debut. Garderar då han varit struken sedan senaste starten och inte gjort något lopp sedan i februari, till skillnad mot de andra han startar under dagen som gjort starter senare än så. 

4 Amornero Roc 31% är startsnabb från perfekt spår så kanske ska han vara favorit med kuskpluset i Khilström upp här. Strykning sedan senaste starten oroar så klart då han inte gått lopp på två månader och även om det är anmält barfota och bike på alla Gocciadoros hästar för dagen så är det inte alls säkert att det blir så har det sagts från stallet i intervjuer så det kan ändras. Man vill inte ha lång frånvaro på så här stor favorit och det är heller inte givet att han kommer till ledningen här, så favorit i fara och garderingen är given. 

6 Golden Guard 29% är mycket startsnabb och var jättefavorit på GS75 då han infriade utan att vara hotad en enda gång under loppet. Två perfekta lopp i kroppen att inleda säsongen med och han är säkert ännu bättre nu så god chans att han bombar till ledningen och stannar där hela vägen även den här gången, till betydligt bättre procent än sist. Klar förstahäst i loppet men hårdare mot nu så fortsatt gardering är nog på sin plats. 

8 Zaffiro Roc 7% är bra för klassen och var trea på V75 som spelad till 2 ggr pengarna i fjolårets sista start och var struken två gånger efter det, då det fick bli vinterträning. Gjort ett lopp i Frankrike i mars så har årsdebuten avklarad och tränat på bra i Sverige sedan dess så gör säkert ett bra lopp trots spåret. Går i bike, barfota och med öppet huvudlag så kommer han bara till från spåret slår han många i loppet. 

5 The Lucky One 5% ska gå första barfota i år men framförallt är det kuskplus då tränaren oftast kör själv och så klart bästa spåret bakom bilen som gör honom intressant. Alla plusfaktorer gör att han är en intressant kantboll till låg procent som ska kunna överraska. Eventuellt blir det blinkers med och han är ganska startsnabb så får bra position och täta starter nu kan han också tända till på så många intressanta grejer här. 

7 Jareth Boko 7% galopp sist som ny i Brons, på V75 och mötte Clickbait och Don Fanucci Zet före det så ner i ordinarie klass nu, så då ska det duga bra trots spåret. Han står bra inne på pengarna och gör säkert ett bra lopp. 

1 Danilo Brick 12% fick samma spar som sist men överraskade då med att öppna snabbt men det gick kanske lite för fort då galoppen kom in i svängen. Öppnar han bara nära det han gjorde sist och håller sig till trav kan han få ett bra lopp i rygg på ledaren här och har absolut kapacitet att vinna det här loppet. Läget är så klart chansartat och då vill man ju se under 10% för att det ska vara riktigt intressant men klart tänkbar vid bredare gardering, då biken åker på nu med. 

Ranking: A 6. B 4-5. C 8-7-1-2. D 9-11-3-10.

 

Avdelning 7.

Kortlopp i hög klass på Åby tre hästar höjer sig rejält på strecken här och loppet är väldigt skiktat men jag väljer att ta med en fjärde och kanske en femte där båda är mycket lågt streckade.  

2 Västerbo Lexington 22% kommer med ett par lopp i kroppen nu och är startsnabb så ska vara spetsfavorit och fungerar på kort distans då han gick till final i Sprintermästaren i fjol. Favorit till att leda loppet runt om men hälften så mycket streckad som spelfavoriten så klart spelvärde att ha den här som ensam A-häst. Skulle någon av den snabba ute i banan ta sig förbi så finns ju ändå stretchen att tillgå. Några riktigt bra hästar med i loppet där flera vill till ledningen så kanske blir det tufft tempo hela vägen och jag väljer att gardera. 

5 Racing Ribb 38% är startsnabb och kommer han till spets eller får rygg på ledaren kan han så klart vinna men som ganska klar favorit rankar jag ner ett snäpp. Skor på fram nu blir det nog och han har varit bra i år så måste räknas med hög chans igen. 

7 Tabasco C.D 17% har årsdebuten avklarad så när han nu lättas fram och körs barfota bak med helstängt huvudlag låter det som man ska ladda från start. Kommer han ner där framme är vinstchansen hög då han ska vara bättre den här säsongen, efter att ha opererat bort ett par lösa benbitar inför vinterträningen. 

9 Copaca Banana 2,5% har rygg på startsnabba Västerbo Lexington så kan komma igenom på ett bra sätt och trivs över den korta distansen. Blev över i spåren sist men visade form gången före då han vann ett LD-lopp på en V65-omgång i årsdebuten, från utvändigt ledaren. Han tål en del jobb men mot så här bra motstånd vore det så klart bra med ryggar hela vägen kan jag tänka mig. Får han loppet i andra-tredje utvändigt med tryck där framme och får vänta med attacken så ska han kunna överraska som ospelad här. 

4 Zizou 4% ska gå första gången med open eye-huvudlag och är kuskförstärkt då Veio kör själv, så intressant från ett riktigt fint startspår till låg procent. 

3 Admiral Knick 10% är startsnabb och kan få bra läge att vinna via stretchen så kanske tänkbar även om jag håller de fem första som klart bättre vinstchanser. 

Ranking: A 2. B 5-7. C 9-4-3. D 10-6-12-11-1-8.

 

Avdelning 8.

Ett Breeders Course-försök för treåringar som lockade ett fint startfält men efter tre strykningar är det bara sex hästar kvar och kanske kan man kosta på sig att strecka samtliga här. Spelar med tre hästar i första hand men ingen är chanslös här. 

4 Mellby Jinx 35% kan öppna snabbare ön han visade sist, men kanske från spår längre ut så blir nog ganska lugn start igen då han gick så bra efter rygglopp sist. Han tål att gå utvändigt med men efter att visat så fin långspurt sist så måste han vara rätt favorit här. Tillhörde absoluta kultoppen som tvååring och ser ut att ha tagit vinterträningen bra och med loppet i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro är han kanske bara bäst igen. Blir tuff häst i spets från Nurmos stall och en hård utmanare från Gocciadoros stall så jag väljer att gardera loppet då det inte är heller nu Båths ska vara som bäst. Han är expert på att matcha till rätta loppen och inte givet att man går fullt ut för vinst här och garderingen är på sin plats. 

6 Cash Maker 27% mötte för bra häst sist och lättas kanske nu, anmäld barfota men det är nog inte säkert att det blir så. Oavsett så duger han nog bra i loppet men i ledningen ska det vara upptaget och det kan bli för tufft igen då det är fina treåringar mot. 

5 Chopin Gar 8% är startsnabb så Nurmostränat på Solvalla måste passas när det upplagt för ledningen så kan Kontio ladda bakom bilen och han är svårpasserad om han väl kommer dit. Lättas från järnskor till aluminium så inget som lyser rött i listorna men ändå rejäl balansförändring. 

3 Okira Bo 8% kommer med form då hon gick i mål som vinnare med mycket sparat sist och ska nu göra många ändringar. Fortsatt Goop upp men nu åker biken på, skorna fram åker av och kanske blir det helstängt huvudlag, så slår alla ändringar väl ut kommer hon göra ett bra lopp och räknas även om det är ett av två ston mot hingstar och valacker här. 

9 Mi Ma Orthus 5% vann Svampen trots bakspår och visat att han kan gå en repa i spåren så här blir det ju inte allt för dålig position trots bakspår och han kan överraska här. 

2 Västerbo Garonne 2% är ett av två ston kvar och med bara sex starter mot enklare motstånd än det här så borde det bli för tufft, men hon kan få rygg på ledaren då hon ör ganska startsnabb, så inte helt borta. 

Ranking: A 4. B 5-6. C 3-9. D 2.

 

Stora systemet

Avd.1: 7-11-13.

Avd.2: 9 Borboletta

Avd.3: 1-2-3-4-5-6-7-8.

Avd.4: 2-3-5-7.

Avd.5: 1 Barbaro As

Avd.6: 4-5-6-7-8.

Avd.7: 2-5-7-9.

Avd.8: 4-5-6.

5760 rader som kostar 1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 7 Maestro Crowe

Avd.2: 9 Borboletta

Avd.3: 1-2-4-6-7.

Avd.4: 2 Call To The Bar

Avd.5: 1 Barbaro As

Avd.6: 4-5-6-7-8.

Avd.7: 2-5-7-9.

Avd.8: 4-5-6.

300 rader som kostar 75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.