Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Solvalla 25/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Nu är det dags för huvudstadsbanan att vara värd för GS75 och det ska vara lite lättare att analysera loppen än det kanske varit vid flera omgångar på nordligare banor. Flera luriga GS75-omgångar med en del kallblodslopp i låga klasser och tar man ställning vinner annan betrodd, garderar man vinner favoriten, så kommit lite fel på flera av de tråkiga loppen. Solvalla vet man oftast lite mer vad man får och banan har sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Växlande väder senaste veckorna och till exempel Bergsåker hade uselt underlag på V75 förra veckan, även om de brukar få till sin bana. Solvalla har ju annars varit känt för att ha problem med banan men de har hållit klart bättre klass än man är van vid när det varit svåra förhållanden på vårkanten, så räknar med bra bana nu, då den var fin i onsdags.

 

Statistik och Spelteori.

I övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. Dessutom kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spar-lopp och spikar så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler. 

 

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen kommer favoriten från Gocciadoros stall och visst kan hans hästar bara vara överlägsna när de kommer ut men den här har gått mest på kort distans och möter en väldigt tuff motståndare så jag väljer att spika mot, då det är svårbedömt. 

4 Bridgejumper vet man klart mer vad man får om man väljer att spela honom då han är väldigt startsnabb för klassen och har vunnit och varit tvåa i försök och final på V75. Lopp i kroppen nu då han hade opassande bakspår och gick bra till slut så är säkert uppåt nu och från spår fyra bakom bilen är det i det närmaste garantispets att vänta. Jag tror att han bara är bäst här och han ”tål” en vinst för att sedan kunna gå ut i Klass 1 på V75 i nästa start så jag tror man går för det den här gången och kör i spets, men i litet fält kan han vinna både från utvändigt eller  från rygg på ledaren så ger inte upp oavsett position. 

 

Gå Kort!

Sjätte avdelningen är ett stolopp över kort distans i ganska bra klass där jag väljer att strecka ett eller ett par lägesgynnade motbud då favoriten 12 Arquana As dragit jobbiga spår 12. Visst är favoriten så bra att hon kanske bara går runt hela fältet igen som hon gjorde i debuten för Nurmos och jag väljer att spela med få hästar här då hon kanske bara är bäst igen. Läget är dock så bökigt och så få lopp i den här klassen vinns från spåret så givet att gardera.

6 Galant Sisu tränas och körs av Goop och kan vara den som körs till ledningen trots spår något snäpp för långt ut. Hon har matchats mot hårda kullkamrater och på V75 så är väldigt härdad för klasen och kommer hon till ledningen kanske det är över. Lopp i kroppen och bäst inne på pengarna gör att hon är given som förstahäst. 

5 Fantaghiro Brick är i princip ostreckad i loppet men har bästa spåret och ska gå barfota runt om så kanske kan skrälla här och roligt streck då favoritduon är väldigt hårt streckade. 

 

Avdelning 1.

Stolopp för fyraåringar över medeldistans, med voltstart och bara tio till start där det är väldigt skiktad klass på hästarna där några har få startpoäng och några borde vara chanslösa. 

6 The Primerose är väl rätt favorit i kraft av bästa springspåret i volten och måste räknas som givna spetsbudet. Flera av Goops hästar har dock behövt ett lopp eller två för att hitta formen i år så även om favoritskapet är befogat så är garderingen lika given. 

7 Bridge Maid har gjort två starter i voltstart där hon gick iväg i första och vann men hade bästa spår ett då och när hon sedan hade spår två i andra starten blev det galopp och diskning. Sju är inte helt enkelt och hon har även galopperat bakom bilen, strax efter start vid något tillfälle så inte alls att lita på och klart övestreckad då hon står ganska hårt inne på pengarna med. 

3 Lyckans Marre är den i loppet som varit ute i lite hårdare lopp i senaste starten, då hon provade ett Diamantsto försök på V75, där hon satt fast med sparat i rygg på ledaren. Täta starter är intressant då det blev krafter kvar sist och då hon är tillbaka i rätt klass nu ska hon räknas tidigt. Blir skor nu men det vägs upp av fördelaktigt spår och hon kan ta ledningen för att släppa till favoriten. 

4 Ajlexis Elise möter tuffare nu men utvecklas också för varje start så räknas tidigt trots ett lurigt fjärdespår. Hon var lite förkyld innan förra starten och fick ett fint lopp och går framåt med den starten i kroppen. 

1 Cobbys Forever har bästa spåret men är missgynnad av volt då hon ska gå i vanlig vagn nu, och hon tände till i biken i vinter. Vinner inte så ofta och hon står lite hårt inne i klassen då hon inte vinner så ofta. 

Ranking: A 6. B 3-4. C 7-1. D övriga

 

Avdelning 2.

Amatörlopp då körsvennerna fått ha kört som mest 100 sulkylopp under 2020, och ganska låg klass på hästarna där bara en har över 1000 i startpoäng. 

11 Kent Le Soleil är delad favorit som något lägre spelad än favoriten på grund av sitt bakspår. Vann direkt i comebacken sist på barfotabalans direkt och kan gå fortsatt så och har god chans att runda fältet. Körsvennen är bra i sammanhanget med fin statistik och en tidig strykning i loppet ger färre att runda, chansen höjs ytterligare om fler strykningar skull tillkomma. 

5 Duke Ratzeputz är loppets knappa favorit i kraft av sitt fina utgångsläge och här blir det barfota runt om direkt i comebacken. Nurmos på Solvalla räknas alltid tidigt och inte sällan är det bra prestationer direkt att vänta efter uppehåll. 

4 Enjoy´s Top Gun är i princip ostreckad men går framåt med årsdebuten avklarad och nu åker biken på som han gjort sina bästa lopp med i fjol. Håkan Andersson kom han till för ett år sedan och den tränaren har bara två hästar på listan och hade på det materialet sex segrar på fjolårets 19 starter, (då var det hans sto, Valkyria K som stod för vinsterna). Kanske passar bäst på kort distans men då inte motståndet är så vasst heller så kan det gå från rygg på ledaren här, då han är startsnabb och har ett toppspår. 

3 Firebird Scoop kommer också från litet stall med bara två hästar på listan. Anna Sedström hade dock riktigt bra träffprocent då hon startade sina hästar i fjol med fem vinster på stallets 14 starter, i monté dock. Nu är det här en ny häst i hennes regi och då är det intressant direkt så klart då det är annat träningsupplägg och miljöombyte. Går barfota bak och med goggles-huvudlag och var uppfräschad direkt i nya regin med bra träningsperiod efter det. Har varit startsnabb i tidigare regi så bör få bra position och ska köras i spets om man kommer dit så räknas tidigt. 

Ranking: A 11. B 3-5. C 4-7-2-10-1. D övriga.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

2 Alpago W.F. får rejält kuskplus i Goop nu och ska räknas tidgt så klart då han är startsnabb men jag tror att han får svårt att svara min idé första biten då innersta två spåren inte är jättelätt att spetsa från på Solvalla om det kommer snabb häst från spår en bit ut, (spår fyra och fem är bäst här). Visst har han segerchans men inte högre än Bridgejuper och då det skiljer mycket på strecken tar jag ställning för den mindre streckade, men den här är given vid gardering. 

8 Faster Than You matchades tufft hela hösten och in på vintern och går nog framåt med två lopp i kroppen efter liten träningsperiod. Duger absolut bra i klassen och går barfota runt om så i ett litet fält kan han komma till och kanske krigar favoriterna kan han slå till. Vid gardering är det som bekant kallt att gå på de två mest betrodda när de sticker ut mycket på strecken så givet att ta med den här som mindre streckad och stänga på tre hästar vid gardering av loppet. 

5 Infinite Knight och 6 Digital Download är båda ston i öppen klass och även om båda går med optimal balans kanske det blir tufft att slå de två tuffaste hingstarna och valackerna i loppet. 

7 Yankee Blue har varit startsnabb och sett fin ut i sina två starter i nya regin även om det blev galopp tidigt sist. Går säkert framåt med loppen men står väldigt hårt inne i klassen och har spår lite för långt ut för att riktigt få effekt på sin startsnabbhet.

Ranking: A 4. B 2-8. C 5-6-7. D 3-1.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp även på Solvalla den här veckan och det verkar som vi ska ha kallblod på GS75 oavsett bana, nästa vecka slipper vi det nog då det är Vaggeryd som är värd för spelformen och där brukar det bli spelvärda propositioner med fulla fält. 

Väldigt lågt streckat på J-O Perssons trio i loppet då de brukar vara mer betrodda alla tre, mot liknande motstånd och gör det oftast bra. Jag streckar 10 Guli Roy, 11 Gott Klirr och 13 Demex tidigt och fyller på med några till då den stora favoriten svikit två gånger i rad som väldigt stor favorit. 

6 Gorm kanske bara är bäst igen då det blev lite strul sist då han gjort bra upphämtning efter tidig galopp så fick han galopperande häst framför sig och tappade tempot. Chansartat läge nu men om han är normal författning så kanske han bara vinner. Tänkbar som kompletterande spik då loppet annars är dyrt att lösa, men på stora systemet målar jag på rejält då det kan bli strulig resa från spåret. Det är dessutom som sagt väldigt bra värde på några av motbuden som har ovanligt låg spelprocent på sig. 

1 Moe Tyr står bra inne med 20 meters försprång på värsta motbuden och har ett bra spår där man vill se spårsnål resa i kanske rygg på ledaren, då det är årsdebut. Det är dessutom debut i ny regi och Norska hästar står ofta bra inne i klasserna när de kommer till Sverige och är inte sällan gynnade av körspö, (som är förbjudet i lopp i Norge). Nu är det bra tränare som står för regin och här sätter man upp Örjan så kommer luckan i tid så är vinstchansen bra. 

8 Emil Mollyn och 9 Guli Rubin är med tänkbara kantbollar i loppet då de är kapabla i klassen där den förstnämnda går med bike från ett fint tredjespår (han vann så i februari, samma spår och biken på). Den sist nämnda av de två får fortsatt fint kuskplus med Erik Adielsson upp som känner hästen väl och den här har ofta mött hårdare motstånd än idag. 

Ranking: A 6. B 1-10-13. C 11-8-9. D övriga.

 

Avdelning 5.

Kort distans och låg klass vad det gäller tjänade pengar, men hästarna är fina för klassen och jag tror inte att favoriten är så överlägsen som procenten antyder.

3 Amelencius B.B. är väldigt stor favorit här och omgångens mest streckade häst och har provat distansen tidigare då han brände som spelad till 1,2 ggr pengarna, då han inte öppnade alls snabbt. Han körs ofta offensivt och gör säkert så även nu men inte alls givet att vinstchansen återspeglas i tidiga spelare bedömning och jag garderar honom på alla system, även om han kanske är bästa hästen här. 

9 Solkattens Shirazi är startsnabb så missgynnad av bakspåret men visat bra kunnande för klasen och fin vinnarskalle med fyra vinster på sex starter i sin nya regi sedan november. Måste räknas riktigt tidigt då han har ett par startsnabba ryggar kan han komma igenom till hygglig position, trots bakspåret. 

1 Aurora Borealis och 2 Kia Ora är två ston i öppen klass men är båda startsnabba så gynnade av sina lägen och kan få bra positioner där framme. Den förstnämnda har gått bra på barfota bak två starter i rad och trivs på distansen, den sist nämnda la ner i ledningen efter att ha legat på sist så gör intressant debut över den korta distansen som kan passa bättre. 

6 Mojo Express vann då man hängde på biken sist, delad vinst då från rygg på ledaren och kn öppna bra så ska ha bra chans att hamna fint på det och räknas igen med duktiga Magnus A. 

12 Perpetuate är bortlottad här men går framåt med starterna och har nu tre lopp I sin nya regi så passas vid bred gardering, då Reio har bra form på stallet i övrigt. 

Ranking: A 3. B 9-6. C 12-1-2. D övriga.

 

Avdelning 6.

Se “Gå kort!”

2 Iceland Radio är loppets nästa häst om det blir som aviserat, bike på den här gången. Hon vinner inte så ofta men vann med just bike på barfotabalans för ungefär ett år sedan så intressant med maxning från bra spår. Magnus A brukar ge hästarna chansen om han känner att det finns något att åka med och den här sitter nog inte fast. Står dock väldigt hårt inne på pengarna och kanske är ett par-tre andra för bra men intressant vid bredare gardering.

Ranking: A 6. B 12. C 5-2-1-9. D övriga.

 

Avdelning 7.

Hög klass på loppet men inte så stort stratfält men det spelar nog ingen roll för favoriten då jag tror på offensivt upplägg direkt från bästa spåret och vinstchansen måste vara riktigt hög. 

5 Global Undecided hade jag som spik i tipsen då han vann på V75 sist och han var rejäl då så givet att gå på honom även nu, från samma spår och det är bara att bomba framåt då dödens brukar vara ledigt. Skulle han bli släppt till ledningen tidigt så är det nog bara över även om han möter några som är lite hårdare än sist så är han nog den som är tuffast till slut trots allt. 

4 Island Life har gått bra bakom stenhårt motstånd på V75, i Gulddivisionen och duger bra när inte de värsta är med eftersom det är stängt vid 2 miljoner tjänat här. Kan öppna bra och får bra position från toppspår så räknas tidigt bakom min spik, för er som garderar. 

6 Short In Cash vann direkt i comebacken efter Frankrike-utflykt i vinter och det är en vins-tvan herre med 10 segrar på 29 starter. Mycket tack vare sin startsnabbhet men nu är det spår utanför två som också kan komma iväg från start så inte alls givet att han tar en hel längd på favoriten eller Island Life, som kanske bara vill släppa till favoriten. Men får Goop rejäl fart på honom och kommer hela vägen till spets så kan han leda loppet runt om och garderar man loppet är han given. 

2 Allegra Gifont kommer med mycket startpoäng från Italien och har därmed hävdat sig i hårda gäng där så duger så klart även här. Årsdebut efter lång frånvaro och enda stoet i fältet gör det ändå chansartat då hon nog inte har med spetsstriden att göra med några hårdingar från bra spår och bara aktuell vid fyra streck eller fler. 

Ranking: A 5. B 6-4. C 2-7-1-8. D 3.

 

Stora systemet

Avd.1: 3-4-6.

Avd.2: 3-4-5-11.

Avd.3: 4 Bridgejumper

Avd.4: 1-6-8-9-10-11-13.

Avd.5: 1-2-3-6-9-12.

Avd.6: 5-6-12.

Avd.7: 5 Global Undecided

1512 Rader som kostar 1512 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 3-4-6.

Avd.2: 3-4-5-11.

Avd.3: 4 Bridgejumper

Avd.4: 6 Gorm

Avd.5: 3-6-9.

Avd.6: 5-6-12.

Avd.7: 5 Global Undecided

108 Rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.