Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 18 Miljoner Jackpot på V86 14/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpoten som ska garantera 18 miljoner i åttarätts-poolen gör så klart den här omgången extra intressant. V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart, även om det nu bara är ett lopp på V86 med den startmetoden, där det är väldigt få hästar på volterna.

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det lopp på Åby över 2640 meter där favoriten var väldigt fin i sin förra start då han rekordsänkte rejält och går framåt ytterligare för varje start då han varit mycket mer stabil under hela vintern och våren. 2 Fromheaven Idzarda 38% har nu fått ett par lopp i rad från invändig resa med lucka till slut så nu kanske man kan välja att köra i ledningen då det är aviserat första bike och första på länge med barfota runt om. Sist var det en positiv andraplats bakom Bugatti Miles och inte mycket att säga om att det går att svara den över Axevallas långa upplopp och betydligt enklare mot den här gången. Skulle någon snabbstarta förbi så är det ju inte hela värden heller då det är på Åby och han kan vinna från rygg på ledaren med även om jag helst ser honom i spets den här gången. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen där det är ett långlopp på Åby med väldigt litet startfält och när det är små startfält blir det desto större fördel för hästarna som står ett eller ett par tillägg efter i starten. Loppet blev ännu mer tråkigt då klara tredjehästen, som kunde ha utmanat favoriterna, blev struken. Två hästar höjer sig rejält över mängden och låset på två hårt betrodda är väl inte mycket till tips, men det är en billig helgardering, även om tanken från början var att ta med den betydligt mindre streckade Vincent As, som blev struken nu under onsdagen. 

5 Coin Perdu 42% fick ett passivt upplägg i Gulddivisionen sist efter ett par enklare vinster på V64 och GS75 innan det, så den här matchas snällt för att få upp självförtroendet. Man vill väl bygga styrka på en annars ganska orutinerad häst för så här hög klass. Han har skyhög kapacitet som kommer direkt från treåringsframgångar in i högsta klassen, så ska behöva lite mer hårdhet efter bara 24 starter totalt och mycket skadebakgrund, men här duger han bra. Han är nog bara bäst om inte 7 Shocking Superman 28% höjer sig i sin nya regi. Det är första starten för Bergh efter en misslyckad säsong hela förra året och det är ingen vågad gissning att han kommer att köra in bra mycket mer pengar i år än förra, men det är årsdebut och inte alls säkert att det full form direkt. Dessutom så har hästen en del galopper historiskt sett och inte att lita på fullt ut så ska man ta ställning här så är favoriten den stabilare att gå på, men jag streckar båda. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

4 Townshend Broline 12% har ett lopp i kroppen för sin nya tränare och kommer väl köra in en del pengar men det ska bli svårt att stå mot tuffingarna där bak redan nu. Dessutom blir spelvärdet sämre här då han stiger på strecken då han får många streck som annars hade hamnat på strukna Vincent As. 

Ranking: A 5. B 7. C 4-3. D 2-1.

 

Avdelning 2.

Stolopp med spårtrappa på Solvalla över sprinterdistans och här är det ovisst, där det var tidig favorit från bakspår men har nu skiftat rejält till en väldigt stor favorit på ny balans, med mer fördelaktigt läge. Loppet är nog jämnare än så och jag förordar många streck här, då lopptypen med ston i låg klass brukar kunna överraska spelarkåren gång efter annan. 

4 Love Affair 39% är favoriten som stiger på strecken och borde väl vunnit sist för att få toppbetyg. Har startat igång, med biken på, i ett par starter och nu blir det eventuellt första gången barfota runt om och hon behöver höja sig en del för att motivera ett ganskja klart favoritskap här. Klart läge att gardera då det finns flera bra motbud i fältet. 

10 Jennifer Web 21% var favorit på tidigt inlämnade kuponger och hon har gjort det bra med tre raka segrar från ledningen. Klart missgynnad av bakspåret då så klart och vinsterna är tagna på Gävle, Färjestad och Romme så alltid tuffare att komma till Solvalla. Det är i sin ordning att hon sjunker lite till på strecken under dagen då vinstchansen fortfarande finns så klart men några som inte ska så mycket sämre vinstchans än henne finns som betydligt lägre streckade här. 

11 Generator 16% drar en del streck med all rätt då hon avslutade säsongen i fjol i fin stil med bra tider på Solvalla från omöjliga lägen och räknas trots spåret. Årsedut efter lång frånvaro och det kanske inte blir så offensivt upplägg i och med det så även hon kanske blir lite överstreckad liksom den betrodda duon här. Jag fortsätter att strecka minst ett par mer intressanta med högre spelvärde, från bättre utgångslägen. 

2 Hunting Widow 3% har provats barfota runt om i ett ganska tufft lopp i fjol och ska nu gå första gången med barfota fram så det är klart intressant då det dessutom kombineras med första bike. Man hoppas att hon ska kunna bli lite rappare av utrustningsändringarna tillsammans med tätare starter då hon annars är mer stark än speedig. Många bike i kombination med lättningar som slagit väl ut för Westholms stall i år och då det är ett andraspår behöver det i kosta lika mycket att inte vara så startsnabb, som det gör från många andra spår. 

7 Platinum Tile 5% fast med lite sparat i tuffare lopp sist, då man provade första med bike och samma vagn på nu så kan vi få se mer av effekten den kan ge kanske. Hon ska nu dessutom provas första gången barfota runt om och då hon är ganska startsnabb ska hon kunna hitta bra position trots spåret. Måste räknas mycket tidigt till spelvärd procent då hon går ner i rätt klass.

6 Breeze Kronos 2% är tänkbar skräll då hon varit fin på barfota runt om i årets två starter och kanske går framåt formmässigt med ett par lopp i kroppen och lite tätare starter nu. Rekordsänker nog en del nu när stallet visar bra form i övrigt och rolig skräll i ganska öppet lopp. 

1 Cherie Eagra 6% Står stenhårt inne och kanske blir över från spåret men hittar man rygg ledaren kan det vara tänkbar kantboll då Hellstedts hästar ofta kan höja sig en nivå med proffskusk upp, som nu. 

5 Billie Holiday var man ändå nöjda med från tränarhåll, trots galopp och sist i mål förra starten. Hon hade bara ett par två tuffare jobb inför det och skulle gå trött i loppet och då man inte såg något av fjolårets sjukdomsbild den här gången så hoppas man nog att det ska lossna för henne under säsongen. Toppspår och Magnus A upp är plus då hon kan öppna och få fin position, tänkbar tokskräll vid väldigt många streck. 

Ranking: A 7-4. B 10-2-11. C 6-5-1-3. D 12-8-9.

 

Avdelning 3.

Stolopp i låg klass även på Åby, men över medeldistans och vi ser en ganska stor favorit från stall som kommer hit med tre raka segrar på tre olika hästar. Bland annat V75-vinst till Dahlén i lördags och toppform på hästar brukar smitta av sig inom stallen, men det saknas inte motbud och jag väljer att gardera den här. 

2 M.T.One Wish 45% är loppets klara favorit som fick ryggresa sist och gick i mål med kanske lite sparat utan att ändå kunna utmana ledaren över stretchen den gången. Här kan man kanske bli släppt till ledningen av de flesta och är hästen att slå i loppet. Oklart dock varför man överger biken som fungerade bra sist men man behåller iaf samma balans med barfota bak och med formen på topp måste det vara toppchans. Har dock en hel del galopper i sin historik så inte helt att lita och därav garderar jag henne. 

8 Posh Shopping 18% är ett intressant motbud då hon är en bit under hälften så hårt streckad som favoriten men har säkert minst lika bra kapacitet. Blivit åtgärdad sedan årsdebuten och tränar bra sedan dess så behöver inte vara negativt med glesa starter på henne då hon verkar svår att hålla fräsch. Nu blir det maxat i utrustning och balans trots spåret och då hon är startsnabb för klassen så finns det på kartan att hon drar iväg till spets faktiskt. Därmed en giftig utmanare och kan så klart vinna loppet även om hon hittar ner i bra slagläge men även den här har en hel del galopper i sin karriär och därför garderar jag vidare.

Om båda betrodda hästarna i fältet skulle komma bort vi galopp eller på annat sätt så är det en till som drar streck och bakom det i princip ostreckat, så hittar man idé här kan man få bra betalt. 4 Chandelles 18% är en norsk gäst som drar en del streck men gör årsdebut och inte visat varför hon ska vara hårt betrodd. Visst har hon hängt med en bit bakom kulltoppar i hemlandet som treåring men rankas ner på dåligt spelvärde. 

3 Grace Kelly 3% är klart mer intressant även om hon heller inte visat tillräckligt men det köper man ju så klart mer på en som knappt är streckad. Nu blir det bike och den här ska nog höja sig rejält i Riordans träning, efter ett lopp i kroppen och nu med bike på från fint läge. 

9 Ultra Violet 7% kanske kan komma igenom bra då man har rygg på favoriten i starten och får man en hygglig position lär hon spurta ner många till slut. Fin form och ofta bland de betrodda så klart spelvärd här då loppet inte är mycket tuffare än hon är van vid.

Ranking: A 2. B 8. C 3-9-4. D 7-5-1-6-10-11-12.

 

Avdelning 4.

Lopp för körsvenner födda -91 till -03 som kört högst 500 lopp under 2020 där favoriten fått klart bra utgångsläge, så det kanske blir svårt för övriga att bland sig i matchen. 

4 Reven Dejavu 44% har god chans att få överta ledningen här om det inte är så att han tar spets av egen kraft, då han är snabbare bakom bilen än vid voltstart som sist. Inte hårdare mot nu och då ett par tuffa konkurrenter fick bakspår så är det bra chans att den här leder loppet runt om då han höjt sig ett snäpp på barfotabalansen. 

6 Devs Definitif 13% är ingen sämre häst än favoriten men är inte så startsnabb så läget kan häxa lite här. Man var överraskade från stallhåll att han var så bra som han var redan i årsdebuten sist och då tanken är att han ska gå framåt en del med loppet i kroppen så måste han tas på allvar här och jag dubblar systemet. 

8 Sedin U.S 7% säger man från stallet att det inte ska bli ändringar för nu men ändå är det anmält med skor. Blir det som förra gången är han en tänkbar kantboll då han höjde sig klart på barfota och bike. 

9 Vanja 16% låter det som det ska bli passivt upplägg för och man hoppas på körning för att komma in i matchen men det är chansartat då. Som ett av få ston i öppen klass så får hon ses som lite överstreckad den här gången och rankas ner på lågt spelvärde. 

10 Joker Boko 12% hade problem med aktionen sist och kanske är han lite ur form så med tanke på det och läget ska det väl bli tufft nu. 

Ranking: A 4. B 6. C 8-10-9. D 2-1-5-3-7-11-12.

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Alfas Kenndy 17% var före favoriten sist de möttes men var då någon längd före in på upploppet efter att fått glida fram i tredje utvändigt och sedan runda fram utvändigt inför sista halvvarvet. Han gick klart godkänt men favoriten som hade tredjepar invändigt tog nästan två längder på honom över upploppet och det skiljde inte mycket mellan andra och tredjeplatsen då. Den här startar inte speciellt snabbt så får ingen effekt av toppspåret men borde väl kunna hitta ner i vettig position och räknas om favoriten kommer bort. 

4 Jimmy Arthur 18% bliv väl pigg i debuten för Bergh och trampade in i framförvarande ekipage vilket ledde till galopp. Det var säkert inte slut på krafter då och här vill man väl söka ryggar för att inte bli för het över en ännu drygare distans. Är främsta utmanare då han liksom favoriten mötte hårdare motstånd i förra starten. 

8 Fighter Simoni 6% är gynnad av invändig strykning och har formen på topp så aktuell vid bredare gardering då senaste loppet ska ha höjt honom ytterligare i form. 

Ranking: A 2. B 4-8-5. C 3-1-12-10. D 11-6-9. 

 

Avdelning 6.

Tråringslopp som samlat fina hästar då prissumman är bra men väldigt få har tyvärr valt att anmäla och tråkigt med bara sju hästar till start. 

3 Chipper Kronos 53% går bra mest varje gång men är för stor favorit här då han inte ska få komma till ledningen här. Han kan vinna loppet från utvändigt men det är ändå läge att gardera då han möter bra treåringar här. 

2 Daven Port 14% är startsnabb och med spar invändigt om favoriten är det inte alls givet att man släpper ifrån sig någon ledning här. Bara tre lopp i kroppen men vann båda inledande loppen och trivdes inte bakom hästar i tredje starten då det blev tidig galopp. Helt överlägsen med sparat vid vinsterna så från spåret är det givet att inte släppa någon före sig och den här är nog bra. 

6 Felix Orlando 27% kommer med lopp i kroppen och har startat på lite som tvååring. Han kan öppna men då positionerna där framme ska vara upptagna så måste han vara klart överstreckad nu.  

4 Carl Halbak 9% är mer intressant som startsnabb från toppspår med duktig körsven. Kanske behöver han mer lopp då han bara startat tre gånger men samtidigt kan det vara svårt att veta hur bra han är då han säkert går framåt rejält för varje start och ska tas på allvar här. 

7 Indigo Sisu 2% lättas i balansen med barfota bak och får första med bike nu så ska kunna överraska trots spåret med så få hästar i fältet. 

Ranking: A 2-3. B 4-7. C 5-6. D 1.

 

Avdelning 7.

Xpresstrappan heter loppet och det är en spårtrappa över medeldistans på Åby. Har ändå svårt att se de sämre lägena gynnas så bra i den här trappan och går för min kompletterande spik här från bra läge. 

4 Harper Seabrook 52% svarade för ett starkt lopp från sämre läge sist och han har haft usla utgångslägen en längre tid nu så när det är kanonspår så måste detta vara Berghs klart bästa chans på hemmaplan. Han brukar leverera gedigna styrningar med sina favoriter och det är mycket hög chans att den här bara vinner loppet. På Åby är det som bekant enklare att komma till ledningen med även om någon annan skulle vara snabbare första biten. Ska gå framåt med loppet i kroppen då det var lite längre mellan starterna då och mer lagom nu, så bara plus. 

11 Dominic Wibb 16% är upp och ner i prestationerna och drar en del streck här men får kuskminus i Dante upp och bakspår i jämnt lopp gör det besvärligt, även om hästen löst liknande uppgifter förr. 

9 Durello 7% kommer med två raka galoppmisslyckanden I bagaget och tveksamt var formen är. Nu ryker skorna i comebacken och det är säkert bra ordning så räknas tidigt vid gardering, trots spåret. 

2 O.M.Faststeep 5% och 3 Amore Bello 9% är två ston I öppen klass som dessutom får ha mindre pengar från fina lägen I en spårtrappa. Båda hade räknats om det varit lopp med mer gynnsam proposition med fördel för ston eller liknande men här är det ju helfel att anmäla till den här lopptypen och det blir för hårt motstånd. Båda får säkert lite extra hårdhet från det här loppet och ska passas i mer lämpliga propositioner men ska inte räcka här. 

10 Souvenir D’Inverne 2% är mer intressant vid gardering då han kommer med två lopp i kroppen och får gå första barfota runt om på länge för duktiga Jepson i sulkyn. Kan vara en tänkbar skräll. 

Ranking: A 4. B 10. C 9-11-5. D 7-3-2-8-12-1.

 

Avdelning 8.

Vidöppet lopp där jag tyker att man kan strecka samtliga då jag inte ser någon som chanslös och man kan få bra värdeökning vid skräll i sista avdelningen. 

8 Go West Young Man 43% är för stor favorit från ett riktigt häx-läge. Han är startsnabb och körs säkert framåt trots spåret men blir det tredjespår in i första svängen brukar det kosta över upploppet sedan och inte alls givet att han blir framvinkad till någon ledningen här. Han är i toppform och ska räknas tidigt men klart läge att försöka fälla den här favoriten. 

10 The Bald eagle 4% kommer från formstall och körs av toppkusk som ofta hittar rätt med skrällar. Nu är han så klart missgynnad av läget då han är startsnabb men får spara speeden i stället och då det bara är 10 hästar i fältet kanske det inte blir för långt fram och med rätta ryggarna duger han jättebra mot dagens motstånd. 

9 Vulcano O.P. 3% testades i monté i årsdebuten då det blev galopp men nu för sulky igen och här har man nog väntat med start till barfotasäsongen så jag räknar med bra insats på barfota runt om. Lopp i kroppen och Lennartsson upp gör att det måste räknas i relativt litet fält så kanske positionerna spelar mindre roll då han är stark och går hela vägen in. 

2 Joseph Boko 14% gick i mål med krafter sparat sist då det var första med bike och så blir det nog igen även om det är anmält med vanlig vagn. V75-starter ett par gånger i rad så lite enklare mot nu och då har han visat stå sig bra i klassen. 

3 Volare Gar 8% är ganska startsnabb som innan förra starten hade flera raka lopp från omöjliga lägen. Nu är det fint spår och testas med ny kusk så kan tända till då det nog blev lite sparat sist. 

5 Rajah Silvio 14% har toppspår med Goop själv upp första gången på länge och det har börjat bli allt bättre form på stallet senaste tiden så tänkbar här så klart. 

Ranking: A 10-9-8. B 2-3-5. C 6-7-4. D 1. 

 

Stora systemet

Avd.1: 5-7.

Avd.2: 2-4-6-7-10-11.

Avd.3: 2-3-8-9.

Avd.4: 4-6. 

Avd.5: 2 Fromheven Idzarda

Avd.6: 2-3-4-6-7. 

Avd.7: 4 Harper Seabrook

Avd.8: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Coin Perdu

Avd.2: 2-4-6-7-10-11.

Avd.3: 2-3-8-9.

Avd.4: 4 Reven Dejavu

Avd.5: 2 Fromheven Idzarda

Avd.6: 2-3-6. 

Avd.7: 4 Harper Seabrook

Avd.8: 2-3-5-8-9-10.

432 rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.