Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Sena tips till GS75 på Solvalla 11/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Efter två mer tråkigare omgångar på Östersund och Hagmyren är dags för nationalarenan att vara värd för söndagens GS75.  Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. De borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter men inget är givet med det underlaget när det regnat en del och varit ganska kallt. Tar åter hjälp av Jens Lönnaeus med loppanalyser till omgången då det varit framgångsrikt samarbete mellan oss till spelen på slutet och förra veckan satt åter omgångens bästa spik som tredjestreckad till 18%! Doctor Doxey Zenz som vann med halva upploppet till godo, där favoriten var sista häst, felfri och andrahandaren gick ca 1,5 sekunder långsammare kilometertid än vår idé. Hoppas på fortsatta framgångar när man känner igen betydligt fler av hästarna och därmed ska kunna leverera klart bra rekar. 

 

Statistik och Spelteori.

övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. Dessutom kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spikar och kortlopp så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler. 

 

Bästa Spiken!

Vi tycker, omedelbart, att det finns en bra idé till singelstreck i den första avdelningen, i form av favoritspelade 11 Versace Face. Visst känns det kanske inte som någon riktig hit att förlita sig på en så hårt streckad direkt, men handlar ju till syvende och sist om att överleva alla avdelningar och det här ska vara en bra chans. Hästen har övertygat i tre raka segrar och senast höll den undan för beprövade stayers som Perfect Dynamite, Narold Vox och Apollon De Kacy som ju har erfarenheter från gulddivisionen. Visst, denna gång får hästen inleda bakifrån, men inte omöjligt att Örjan tar ett tidigt initiativ. Oavsett är det bra chans och det gör minst ont på streckspelaen med stor favorit i första avdelningen och då vi bedömer det som hästen med högst segerchans i omgången hamnar vi på spik här. 

 

Gå Kort!

Fjärde avdelningen är dagens kvalitetsmässigt bästa lopp, som samlat sju stoelitsdeltagare och 4 Saphir C D. Tyvärr är det återigen att fältet inte är fullt, och det är återigen så, så tråkigt. Men nu kommer hon tillbaka, 7 Diana Zet i första starten som äldre häst efter ha dominerat säsongerna i sin kull. Bra chans direkt, men här tror vi mer på en annan. Det handlar om 2 Dixie Brick som var rejäl utvändigt om Dear Friend senast. Det var en riktigt bra insats och detta är en bra uppgift. Hästen har tidigare öppnat riktigt från dylika lägen. 1 Gobi Princess tar hon sig knappast förbi, och denna skall också köras i tät enligt André Eklundh. Vi undrar dock om Erik Adielsson svarar om Jorma Kontio testar rejält. Vi är inne på att Jorma tar sig till ledningen efter ett tag och då ska det vara riktigt bra chans, och kan definitivt tjäna som en oerhört spelvänlig spik. Dessa två hästar sticker ut och är ett väldigt starkt lås då man får bra betalt om favoriten faller men säkrar upp att överleva avdelningen om hon levererar som normalt men den vågade kan chansspika den mindre streckade i kraft av bättre utgångsläge. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Andrahandsfavorit är 1 Amalencius B B som jagar ledningen. Galopperade från start från spår ett senast, men felfri ska den räcka långt här, vilket också Jepsons 12 Hooper Des Chesses ska göra. Fin vid vinsten senast. På skrällfronten nämns 10 Con De Partiro som ska gå barfota bak för första gången, samt 6 Victorious Wine som är rätt bra för klassen och som var bra vid segern senast. 

Ranking: A 11. B 1-12. C 6-10. D övriga.

 

Avdelning 2.

Ett lite småtrist lopp för orutinerade hästar och som samlat få deltagare följer. Missförstå oss inte, det är alltid roligt och spelvänligt med lopp på kupongen i lite lägre klasser, men när fälten är så här små, så förtar det ganska mycket av den känslan. 

Loppet ser en favoritduo i form av 3 Unfair och 6 Aranka Face, som båda inlett karriären positivt. Gör dock sina blott tredje starter här och nu är det debut bakom startbilen för båda två. Vinstchanserna finns definitivt, men är för mycket streckade. Vi väljer att tippa 1 Västerbo Garonne som visade fin fart vid vinsten och nu har bricka 1. Stallet menar att hästen är väldigt startsnabb, och öppnade bra senast innan hästen galopperade, och från ledning tror vi att det är hästen att slå. Förstastrecket. 

Bra positioner tror vi också 4 Stepping Dreamgirl och 7 Felicia Godiva kan nå eftersom båda dessa hästar visat upp en rätt duglig startsnabbhet hittills, och i så här små fält med bara ston är positionerna ack så viktiga.

Ranking: A 1. B 4-3-6. C 7-2-5. D 8.

 

Avdelning 3.

Den tredje avdelningen är ett väldigt ojämnt stayerlopp för amatörer, lopp som har för sedvänja att oftast vara väldigt spelvänliga. 

Klar favorit i nuläget är 1 Boycott med duktiga Mats Holmstedt i sulkyn. Hästen räckte inte riktigt på V75 senast, men är lite seg av sig och har nog bättre pengar att tjäna i lopp av annan dignitet än på rikstoton.  Nu är det barfota runt om för första gången på ett tag, och det tror vi gör en hel del på den här hästen. Däremot är det en aspekt att ständigt beakta, när en stor förändring görs på en redan klar favorit, det är något som man bör förhålla sig skeptisk till. Rent speltekniskt kan man inte tänka på samma sätt när det gäller utrustningsförändringar på klar favorit som på skräll. Det finns egentligen ingenting som talar mer för att förändringen fungerar än att den inte gör det, och det blev ju också galopp senast hästen utsattes för skoryck på samtliga hovar. Vi bläddrar vidare. 

Man behöver inte sänka blicken längre än till 2 Charles De Sud som visserligen inte tävlat på ett tag, men hävdat sig i mycket hårdare sällskap än detta. Ingen bike denna gång, men passas tidigt. Det gör även 10 Livi Majesty som var rejäl vid vinsten senast och bra förutsättningar nu med springspår på tillägg. Dock ska sägas att körande Lukas Svedin vinner väldigt sällan

12 Simb Murdoch spikade vi till stor framgång och låg procent, då hästen hade spetsläge på Örebro. Hästen har vunnit de flesta av sina lopp därifrån, men innan dess hade hästen suttit fast på V75. Inte toppchans på något vis, men är väldigt lågt streckad denna gång. Ännu lägre streckad är 14 Mellby Eye Catcher som är härdad på V75. Ordinarie kusk på denna, och helt ospelad. Räknas som skräll.

Ranking: A 1. B 2-10. C 12-14. D övriga.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

3 Alaska Kronos är den stora favoritens stallkamrat och tillhörde absoluta kulltoppen som unghäst med andraplats och tredje plats i Oaks respektive Derbystoet. Båda gångerna vann Diana Zet, sedan var det galopp för den här i ett par andra årgångsfinaler och det kunde varit ännu mer pengar på kontot här, så duger i alla sammanhang från fint utgångsläge. Har årsdebuten avklarad och kördes snällt då så går säkert framåt med loppet. 

8 Queen Of Trix är startsnabb och går optimalt här, med barfota och bike, som hon vann med direkt i år, och även vann första med den kombinationen i fjol. Tvåa då ledaren galopperade sist och hade nog varit minst tvåa om man valt att köra i spets den gången och kan få en bra position i kraft av sin startsnabbhet men inget jätte-hett bud då det är upptaget i ledningen den här gången. 

Nämnda 1 Gobi Princess är startsnabb och som sagt, kanske håller ut vår idé första biten om Erik vill men då Kontio brukar vara resolut i spetsstrider så är det nog trots allt bra chans till Erik väljer ett fint lopp i rygg på ledaren istället, då kan man vinna med så klart. 

Ranking: A 2. B 7. C 1-3-8. D 6-5-4.

 

Avdelning 5.

Den femte avdelningen adderar en krydda i omgången med en obesegrad häst. Detta behövdes verkligen för att sätta färg på detta, relativt profillösa lopp. Det handlar om 12 Oskar Of Sand, som vunnit sina tre första lopp och det har rört sig om tidig tätkänning i samtliga fall. Annat läge, men ingen blir väl förvånad om Ulf Ohlsson kör fram i ett tidigt skede här. Mycket bra chans att få överta i sådana fall och är hästen att slå. Dock har hästen vunnit sina lopp på Eskilstuna och Färjestad m m, och digniteten brukar alltid vara tuffare på Solvalla, även om detta lopp inte är det finaste som nationalarenan bjudit på. Gardering självklar dock. 

Det tycks vara lite drag på 6 Bottnas Gambler, och visst ska hästen kunna ta sig till täten här på ny balans. Dock en relativt enkel häst i grunden, som dessutom aldrig vunnit, och mer intressanta motbud finns.

1 Royal T C, som har bästa läget och har svarat bra på skoryck tidigare så är given här. 9 Xerxes Millpond var förbättrad senast och ospelade duon 10 Alfas Lucky Luke och 11 Sjaman debuterar i respektive regier, och det är en aspekt som alltid är intressant på skrällar. Rejält överstreckad är dock 7 Nicke Bulwark som vann som rejäl skräll sist. Visst var hästen bra då, men tuffare emot nu och hästen gör nu sin första start utanför Värmland, där hästen stått i 39 ggr som snitt. Morgan Ivarsson vinner inte heller på beställning utanför Värmland, och blott 1 årsseger på 33 starter övertygar inte. Inte troligt att nästa kommer nu och som nämnts, är ekipaget rejält överstreckat.

Ranking: A 1-12. B 9-6. C 10-11-7. D övriga.

 

Avdelning 6.

I den sjätte avdelningen är 10 Istanbul Boko favorit, och vi tycker faktiskt att det är dagens sämsta favorit, om den nu blir det. Inget fel på hästen som sådan, den var tapper utvändigt om Dwayne Zet senast och har nu lopp i kropp efter lång bortvaro. Men nu är det bakspår på kort distans, en distans hästen aldrig provat, och detta rör sig om en häst som mest är stark, och inte har speeden som sitt adelsmärke. Från stallet säger man att hästen räcker om den bara får upp ångan i tid, men det är just denna hypotes som vi ställer oss utomordentligt skeptiska till. 

I vår favoritposition utmärker sig istället 2 Gazoline Mearas, som är startsnabb och nu testas barfota runt om. Blott andra kortloppsstarten i livet och gick en låg 11-tid i den första. Om den tar sig tidigt till tät och håller ett sådant tempo, förstår vi inte hur Istanbul Boko ska komma in i matchen. Visst, kanske någon ordar, att man kan köra fram i dödens, men det är också en fråga om att hinna med för att ens kunna göra det. Och så segstark som hästen är blir det knappast en fråga om att smidigt glida fram, utan hästen lär få kämpa för att ens ta sig fram utvändigt. Detta är vår hypotes. När det gäller 2 Gazoline Mearas så är hästen anmäld med jänkarvagn, men enligt tränaren blir det vanlig vagn, och denna tendens att anmäla i något och sedan köra i något annat börjar vi, representanter ur spelarkåren, bli rejält trötta på. Det är som att sjukanmäla sig till sitt arbete, och sedan komma ändå. Tänkbart spikbud i jämnt streckat lopp på den klara spetschansen. 

I övrigt nämns 4 Leon Zon tidigt. Ner i klass nu och bra läge. 5 Jaguar Hill går barfota runt om och amerikansk vagn för första gången från toppspår, och jättebedövaren måste vara 9 Boomer, som var förbättrad utan skor senast, och det blir samma här. Hästen har rygg på Gazoline Mearas från början, och kan Petter Lundberg hålla den ryggen, kan nog en förnämlig position intas. 

Ranking: A 2. B 5-4-10. C 9-7-1. D 6-3-8.

 

Avdelning 7.

Ett kul spellopp i spårtrappa avrundar omgången. Jämnt spelat just nu, där 9 Raya D E seglar upp som potentiell favorit. Ett rejält sto som kan göra jobb själv, och första barfota runt om är alltid intressant. Dock inte det allra roligaste spåret i en trappa och vi kollar vidare. Betrodd också 3 Jewel River. Åter efter paus och första framspår bakom bilen och känns allmänt svårbedömd.

Vår tipsetta är 6 Global At Work som svarade för en snygg debut för Wäjersten senast. Garanterat ännu bättre nu och kan lägga iväg rejält bakom bilen, och spetschansen ska vara god. Visst är hästen något bättre på kort distans, men loppet är inte det hårdaste så kommer man till ledningen blir han hästen att slå. Det gör honom till tänkbar chansspik, för den som inte hittat spikar i omgången ännu. 

Vid gardering är 2 Sparkling Diamond tidig, som övertygar och nu testas barfota runt om, och dessutom kan flytta på sig den första biten. Ganska snabb ut är också 4 Listas Behindbars och där kan det bli bike denna gång, som lär bättra på startsnabbheten. Här gäller det att hålla koll på vagnanmälan innan inlämning. Får avslutningsvis slå ett slag för 11 Almond Paste som kördes offensivt på V75 och som drivern var övertygad om att det var vinsten som flög när hästen tappade rytmen. Helt bortglömd denna gång.

Ranking: A 6. B 9-11-2-3. C 4-8-7-12-1. D 5-10.

 

Systemförslaget.

Avd.1: 11 Versace Face

Avd.2: 1-3-4-6-7.

Avd.3: 1-2-10-12-14.

Avd.4: 2-7.

Avd.5: 1-6-9-10-11-12.

Avd.6: 2 Gazoline Mearas

Avd.7: 2-3-4-6-9-11.

1800 Rader som kostar 1800 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.