Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 7/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Inga voltstartslopp idag tyvärr då det är autostart i alla åtta avdelningar så TV-tiderna ska hållas. Tråkigt då vi missar femtonhästarsfält med två tre startfållor och roliga lopp, då det dessutom inte ens är en enda spårtrappa den här omgången. Kan återspeglas i risk för låg utdelning, men vi gör ett försök att fälla flera av favoriterna och siktar på hygglig utdelning trots allt.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen kommer storfavoriten till att vinna Elitloppet ut och det är bara att spika, den ska bara vinna loppet här då det inte är vassaste motbuden i klassen.

7 Ecurie D. 69% är bara bäst här så körs framåt direkt och även om det blir tredjespår in i första svängen så spelar det mindre roll för den här kanonen. Har gått jobb över full distans på 13-tider hemma så är mycket väl förberedd och många vill nog ha ryggen på honom på honom för att öka sina chanser att bli tvåa i loppet och han får nog vinsten av övriga här. Hästen med högst vinstchans i omgången och man tål ett par riktigt stora favoriter på V86, då det är svårlöst allt som oftast ändå. 

Gå Kort!

I avslutningen har Nurmos ett mycket starkt vinstbud från toppsspår som säkert vinner loppet varannan gång eller lite oftare. Nu blir han ungefär samma insats-procent som Ecurie D har i sitt lopp och även om man tål ett par stora på V86 så är det mindre kul om båda ligger i slutet på kupongen då värdet inte stiger många kronor då. Man får ruggigt bra betalt på att fälla en så här stor favorit i sista avdelningen så jag gör ett försök med ett eller ett par motbud. 

4 Bitcoind’ Arc 68% blir för stor favorit även om vinstchansen är hög och han kan vinna loppet från utvändigt men har stor chans att ta spets eller bli släppt dit från riktigt bra startspår. 

2 Echo Gamble 3% satt lite för långt bak och fick en repa ute i tredjespår till slut och kunde bara inte gå fortare i snabb avslutning. Körsvennen då satt med sträckta linor och hästen var inte trött i mål så går framåt rejält med årsdebuten avklarad och mer tempo i kroppen. Nu är spåret mycket bättre och man kör med optimal balans och utrustning. Barfota, blinkers och nu blir det första med bike(?). Han är bättre än raden då han inledde sina två första säsonger väldigt bra och har vunnit 10/30 så är en mycket bra häst för klassen och kom igång först som femåring. Visst är nästan alla segrar tagna på Visby men han har även vinst i 60 tkr-lopp på Solvalla över 3140 från bricka 12 så är stark så det räcker. Nu blir det dessutom första gången Björn Goop upp från bra spår och kanske får han mer fart på den här från start med biken på. 

11 Bridge Jumper 10% var etta och tvåa i försök och final på V75 i höstas och sedan blev han fast med rubbet sparat i sista loppet för året. Stark och oöm som tål offensiva upplägg och distansen kan passa bra för honom. Blir det lugnt så skickar nog Daniel fram honom tidigt. Missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men får också den speeden kvar till senare och måste räknas tidigt trots årsdebut här. 

 

Avdelning 1.

Åby inleder omgången med ett auto-lopp över medeldistans i ganska låg klass och vi gör ett försök att fälla en ganska stark favorit direkt. 

5 Wingait Henke 40% är bra för klassen då han vunnit fyra av fem starter men är en ganska stor häst som gör comeback nu så kan behöva loppet i kroppen. Han kan nog starta hyggligt från spåret och ska räknas med högst vinstchans men jag garderar. Han har varit struken i tänkt start, för hälta men ska inte ha stått över så mycket och har tränat bra efter, men alltid oroande. 

2 Precious Lane 19% är hyggligt startsnabb och kan få ett bra lopp så behöver favoriten loppet och inte är på topp så kan den här vinna från bra läge. Lopp i kroppen här, där han gick i mål med sparat efter sen lucka och ryggresa så är säkert framåt med det. Tidig.

4 Global Bets Lover 4% är startsnabb från perfekt spår så ska få ett fint och strykningen sist behöver inte betyda så mycket då det var spår 12. Nu blir det barfota runt om första gången så intressant som väldigt lågt streckad. 

6 Cocco B.F.C. 4% är en treåring från Italien vars tränare hyrt in sig i Christoffer Eriksson stall och det kommer att komma ut en del hästar därifrån. Visst kan hästarna tända till på miljöombyte och bättre underlag på banorna än tidigare så det ska räknas direkt. Den här är lite strulig i kurvorna och trivs han bättre med våra doseringar kan det vara positivt intryck direkt. 

1 Black Hill 13% blir över från start men kan man få tredje invändigt eller till och med rygg på ledaren så finns ju som bekant stretchen att tillgå här, så inte alls borta då det är intressant debut i ny regi. 

10 Gloster Gladiator 12% är bortlottad men har höjt sig på barfota runt om i två senaste starterna så kan runda samtliga vid klaff på loppet. 

3 Global Unknown 2% har bra spår och går bra när det inte blir galopp så räknas i comebacken i ny-gammal regi nu. Går bäst barfota men ska få ett par lopp med skor först så kanske ska spelas först när det blir så. Kapacitet som räcker redan nu från bra spår och inte borta. 

Ranking: A 5. B 2-4. C 6-10-1-3-8. D 11-7-9-12.

 

Avdelning 2.

Stolopp i ganska låg klass men klart bra ston för klassen och vi lär se få se mer av flera här i framtida Diamansto-lopp på V75 och liknande. Även flera fyraåringar som kommer att siktas mot årgångslopp under säsongen så mycket intressant lopp, inte minst spelmässigt då favoriten har vingelläge i sin comeback och andrahandaren kan bli fast på innerspåret. 

7 Blaze Kronos 39% var sämre än förväntat sist, då hon fick gå utvändigt och kunde inte alls hänga med i tempoväxlingen halvvarvet kvar men kämpade väl på hyggligt. Det är väl inget man vill se på en som stod i under två ggr pengarna och går ut som stor favorit igen. Vingelläge nu med och inte alls givet att hon får ta över ledningen som vid de tre raka vinsterna i vintras. Nu är det aviserat första barfota runt om och det är så klart intressant och Nurmos brukar ju ha bra ordning på sina comebacker så räknas med bar chans trots frågetecken. 

6 Västerbo Vixen 6% blir mycket intressant på första gången barfota runt om och med duktiga Mats E Djuse upp för första gången så är det kuskplus då tränaren brukar köra själv. Startsnabb och kanske kommer man hela vägen till ledningen om balansen faller väl ut och ger önskad effekt. Kan leda loppet runt om men får en bra position oavsett, i kraft av startsnabbheten och kan vinna loppet på flera sätt. Stall i toppform och bra körsven gör att det är mycket högt spelvärde på ekipaget. 

1 Alien Hill 20% är startsnabb och ska kunna hålla upp innersniffen och blir då svår nöt för övriga att knäcka. Årsdebut nu och inte givet att hon får ledningen då innerspåret inte är det enklaste att ta ledningen från på Solvalla så bara en av flera. Kanske är hon till och med lite överstreckad här då det finns på kartan att hon kan bli fast. 

5 Livenletdiefor 8% har ett bra startspår och satt fast med rubbet sparat bakom Art Brown som sedan vann i övertygande stil på V75 i söndags. Den här vinner inte så ofta men ner i rätt klass nu mot bara ston och ska räcka från toppspår. 

4 Kia Ora 17% har ett bra utgångsläge och är startsnabb då hon inte galopperar. Strulat bort en hel del pengar med galopper så står bra inne i klassen. Från det här spåret behöver hon inte få någon framför sig och kanske kan komma till ledningen men går säkert bra i dödens med. 

11 Bazinga Cheri 2% får första gången Magnus A upp och var ute i stenhårt lopp på V75 sist så klart ner i klass nu och kan skrälla trots bakspåret. 

Ranking: A 6. B 7. C 1-4-5-11-8-9. D 3-2-12-10.

 

Avdelning 3.

Ungdomslopp för körsvenner födda -96 till -03 och här skiljer det mycket i meriter men det är som bekant alltid hästarna som spelar störst roll. 

3 Fromming 50% är loppets spetsbud men det kan komma ett par startsnabba utifrån då både bricka fem och sex har startsnabba hästar, så det kan bli körning i inledningen då man söker positioner. Får den här sitta i fred där framme rinner den väl undan som sist, då man ryckte alla skorna och fortsatt så nu. Med orutinerade kuskar kan det vara så att många vill framåt och ibland körs det lite snabbare än man har häst till och det skräller ofta i lopptypen så jag väljer att gardera. 

11 Hitthebar 13% fick ett tufft förstavarv sist med lite spår på vägen och är ursäktad att han tröttande tidigt i comebacken då. Går garanterat framåt rejält med loppet i kroppen och ska nu gå barfota runt om vilket han vunnit två av tre på. Henriette är duktig körsven i sammanhanget och kommer man rätt på det kan det gå trots bakspåret. 

1 Callum N.O. 3% har varit struken för feber inför en tilltänkt start men stod inte över mycket då och ska inte vara någon fara enligt tränaren. Nu blir det bike på som han bara provat en gång tidigare då det blev galopp så intressant att se vad det kan ge. Bra smygläge och kusken är helt okej även om det inte blev så många vinster i fjol, kan överraska på open stretch då det kan bli barfota runt om för första gången.

2 Air Space 5% ska gå barfota runt om och i bike som han gjort det bra på tidigare och var fyra på V75 så näst sist. Från omöjligt läge var han bara slagen av Casisus Ima, Lucky Truck och Pre Calculated då och möter mycket enklare gäng nu. Från fint utgångsläge och då körsvennen snarare kör mer lopp än ordinarie kusk så måste det här vara en bra chans. 

7 Kadett Brodde 7% gör det bra mest hela tiden och lättas i balansen direkt i comebacken. Nöjer sig med andra- och tredjeplatser för det mesta men nu körsven nu kanske kan lura hästen först när det blir barfota runt om. Åtgärdad sedan sist och rapporteras ha tränat bättre än någonsin. 

5 Aguero 3% var behandlad inför senaste loppet och gick i mål med allt sparat. Har till skillnad mot många här ordinarie kusk upp och ett perfekt femtespår så ska hitta bar position då han är startsnabb. 

6 Jackman 2% går ner I rätt klass efter att mött hårdare på Solvalla sist då han dessutom fick ett tungt lopp och höll klart bra. Eventuellt blir det barfota runt om den gången och han är startsnabb så från spår som statistiskt är bra på Åby så ska han räknas vid bredare gardering.

9 Silent Honor 14% kom till Håkan K i slutet av november i fjol och går säkert framåt med årsdebuten avklarad. Nu blir det nytt huvudlag på, med ett norskt, tillsammans med barfota runt om och bike så är det väl optimal utrustning på och ska räknas i öppet lopp bakom favoriten. 

Ranking: A 3. B 11-2. C 7-1-9-6-5. D 10-4-12.

 

Avdelning 4.

Årsdebut och comeback för vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium 2020 och det är inte nu han ska vara som bäst, så kanske finns det chans att fälla den här stora favoriten.

7 Brambling 45% har Redén låtit överraskad vid bra prestationer varje gång, då han inte är hundra i aktionen. Han menar att han inte ska vara så bra ännu, förrän han hittat rätt med kroppen, så han kan flyta bättre i steget. Nu har ju Redén/Khilström ruggig statistik i år även med årsdebutanter men det brukar vara i enklare gäng på mindre banor och det här är en riktigt tuff uppgift. Han ska så klart inte vara på topp här och antagligen backar man ner i kön och visst kan han få glida fram i dödens och vinna på sin fina skalle och styrka. Det är dock inte givet att Örjan vill ge honom ett sådant lopp direkt och därför väljer jag att spela mot då det finns frågetecken kring upplägget och det givna motbudet kan få ledningen lätt och sitta ifred där framme. 

1 Synergy 19% kommer hit med bra träningsrapporter då han ska ha tränat samma jobb och tider som Ecurie D. så ska vara mycket väl förberedd inför debuten i Frode Hamres regi. Är mycket startsnabb och har 4/14 i tidigare regi så lite missvisande rad på slutet och lär vara mycket förbättrad redan i årsdebuten här och då man kanske kör mer passivt med favoriten med tanke på utgångslägena så är det givet att ta ställning och gå på den här. Goop upp är så klart ett stort plus och inte så startsnabba konkurrenter gör att det ska vara hög spetschans och därmed också högre vinstchans än vad den tidiga procenten antyder. Lär väl stiga rejält närmare spelstopp när fler inser det och stora, spelvärda system ramlar in, men hoppas han håller sig runt 25%.

2 Global Badman 13% tillhört kulltoppen redan som tvååring och körde in bra pengar som treåring med vinst i bland annat en E3-final över medeldistans, från utvändigt ledaren. Inte så startsnabb så kan hålla sig i andraspår eller välja att krypa ner bakom den troliga ledaren. Årsdebuten avklarad och Wäjersten har som vanligt bra snurr på stallet så given vid gardering. 

6 Selected News 15% är anmäld första barfota runt om och får en del extra streck på det när det lyser rött. Det ska vara felanmält tydligen så kommer att ändras men det är en bra häst som tillhörde kulltoppen i fjol och räknas ändå vid gardering. Inget minus att tränaren kör själv då han känner sin häst bra men antyder kanske att det är mer passivt upplägg att vänta i årsdebuten. 

Ranking: A 1. B 7.2.6. C 4.3. D 5.

 

Avdelning 5.

Här är det ett lopp för körsvenner med under 75 körda lopp under 2020 och med en stor favorit från bakspår är det läge att gardera. Hittar dock inga vassa motbud från allra bästa spåren så får bli ett par som startar en bit ut bakom vingen och kanske låser jag loppet på två eller tre hästar. 

9 Suarez 45% har gått riktigt bra på barfotabalansen på slutet och har en duktig körsven så absolut toppchans så klart. Bakspår är aldrig bra på Åby och spår 9 överskattas gärna av så väl spelare som aktiva så det finns läge att försöka fälla den här favoriten. Snabba pengar och möter tuffare motstånd för varje start är så klart också ett minus och kan inte utnyttja sin startsnabbhet här. 

7 Floyside Am 14% var ute den sjätte mars då favoriten vann ett lopp på Åby, i ett betydligt hårdare lopp där han ändå var betrodd. Det blev startgalopp efter en bit då så kvar i klassen och ska ha gått framåt i år, så barfota bak ska fungera. ’Prio ett’ är att gå felfritt och bakom bilen utan för mycket häst utvändigt kan vara bra för honom att trava in sig från. Kommer han ner i banan på ett bra sätt så tål han ett offensivt upplägg och ska räknas mycket tidigt här. 

6 Vasco Da Gama 4% hade Thorson hoppats på bakspår med då han ska gå i ryggar in i det sista men från spår sex är det väl bara att köra framåt en bit för att komma ner i banan. Hittar man ner i vettigt slagläge och det blir fart i loppet så biter spurten bra och kommer med form då han vann sist, från femte utvändigt och en stark långspurt sista 600. 

4 Borups Umami 15% matchades mot ganska hårt motstånd för klassen i fjol och höjde sig på barfota runt om. Årsdebut nu och man talar om platschans då han inte ska vara som bäst direkt och därmed får han ses som överstreckad här och rankas ner lite på dåligt spelvärde. Kan öpna hyggligt så från bra spår ska han få ett bra lopp så gardera men med fler än mina två-tre streck så är det nästa häst på systemet. 

1 Five O’Clock 6% har intressant smygläge och får lopp på innerspåret så skulle kunna överraska. Kommer med form då hon vann sist men ett av få ston i öppen klass och mycket hårdare mot nu så bara aktuell vid bredare gardering. 

11 Toger Face 4% galopperar ofta men har kapacitet och när han travar så är han bra, så tänkbar skräll vid bredare gardering. 

Ranking: A 9. B 7-6. C 11-4-1-10-5. D 2-3-8.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

3 Milliondollar Rhyme 9% vann i vinter nere i Frankrike och gör intressant årsdebut men brukar köras passivt så kommer han till ledningen lär väl favoriten vinkas omgångende. Kan bli tvåa om han får rygg på ledaren. 

8 Miligans School 6% är en topphäst I högsta klassen men trist utgångsläge och ska få svårt att rå på favoriten härifrån. Går framåt med årsdebuten avklarad och barfota runt om är nu aviserat så kommer favoriten bort är han tidig. 

10 Makethemark 3% är det alltid bra träningsrapporter kring och nu provas han med omlagd träning. Det blir bike direkt och han brukar ju kunna gå bra direkt efter vila men bortlottad nu.

4 Forfantone Am 9% är en riktigt bra häst men inte mycket som går framåt i Walamanns stall så bara skrällbud oavsett vad den möter. 

Ranking: A 7. B 8-3. C 10-4. D övriga. 

 

Avdelning 7.

Sprinterlopp på Åby och då kan det växlas positioner en del kanske då alla vill vara med där framme och kan tänka sig rygg på ledaren. 

5 Zinko Top 37% kommer från en stark insats vid vinst nere i Italien och är så klart svårbedömd efter en månads uppehåll och långresa. Tänder han till extra på miljöombyte så kan höja sig ytterligare och kan bomba runt här. Det kan dock vara upptaget i ledningen och lägger man för mycket för att ta sig dit kan det kosta till slut. Det är dessutom troligt att det blir favoriter som vinner både sjätte och åttonde avdelningen och då måste favoriten falla här för att utdelningen ska bli bra. På streckspel kan man inte se på loppen enskilt utan måste se över helheten och då är det givet att gardera här.  

4 Grand Father Bill 16% hamnade en bra bit bak I årsdebuten och avslutade bra så tar garanterat steg framåt med det loppet i kroppen. Debut då i ny regi och PU var klart nöjd och nu åker biken på från bättre spår lär han få ett bra lopp. 

7 Copaca Banana har lagt på sig mer muskler i vinter efter mycket mängdträning. Normalt blir han lite stel och får starta glesare efter maxprestationer men nu var han ovanligt fin efter loppet. Det låter bra och han har vunnit på V75 från utvändigt då jag spikade honom i tipsen och jag spikade även direkt i årsdebuten på Kalmar, där han vann från dödens med så trivs i den positionen och kan ha gått framåt med loppet i kroppen. 

2 Mr Creation 5% är spetsbudet som kan svara ut favoriten, då han ska ha gått framåt med två lopp i kroppen. Nu är det dessutom dags för blinkers på då han varit lugn i starterna innan och med det huvudlaget på vann han ett liknande lopp på Solvalla på 10-tid, för ganska exakt ett år sedan och kan leda loppet runt om. Rygg ledaren fungerar ju med på Åby, som bekant. 

3 Moneykeeper 12% vinner inte så ofta men gör det bra och blir det tryck på loppet så kan den här slå till på hemmaplan från bra läge. Står lite hårt inne i klassen på pengarna men streckar man en femte häst i loppet så är det han som ska med. 

1 Bianca Sisa 4% är startsnabb men borde vara glad för ett lopp i tredje invändigt eller rygg på ledaren så borde väl inte ladda max för att bränna krutet i starten. Står hårt inne på pengarna och är loppets enda sto så ska inte räcka men är en faktor i spetsstriden. 

11 Dats So Cool 2% är bortlottad men det börjar öppna upp sig efter två strykningar och han kan komma in i matchen. Fick tredjespår en bit in i första svängen från omöjligt åttondespår på V75 och tyckte nog det var tråkigt, mot bättre hästar då, så glöm den insatsen. Nu är det hästar han kan duga mot och får han ett bra lopp med tryck där framme så finns chansen när det åter är Jepson upp som vunnit med honom i år. 

Ranking: A 7-2. B 4-5. C 3-11-1-6-10. D 9.

 

Avdelning 8.

Se ” Gå Kort!”

7 Armstron Louis 2% är bättre än raden och skulle favoriten bli struken eller liknande så kommer man ner i banan och bredare gardering kan vara på sin plats här i så fall. 

1 Fuel Burn 6% och 3 Happy Romeo 6% är båda lägesgynnade som har fortsatt bra form och går på sina optimala balanser, med barfota fram respektive barfota runt om. Kommer favoriten bort har båda chans och ska med om man målar på. 

9 Conrads Janne 3% åker en bit från Berghs stall och ska gå andra gången i livet barfota runt om så aktuell vid bredare gardering, då formen är på topp här. 

Ranking: A 4. B 11-2. C 9-7-3-1-5. D 10-6-12-8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1-2-4-5-6-10.

Avd.2: 1-4-5-6-7-11.

Avd.3: 1-2-3-7-9-11.

Avd.4: 1 Synergy

Avd.5: 7-9.

Avd.6: 7 Ecurie D.

Avd.7: 2-4-5-7.

Avd.8: 2-4-11.

5184 rader som kostar 1296 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2-4-5.

Avd.2: 6-7.

Avd.3: 1-2-3-7-9-11.

Avd.4: 1 Synergy

Avd.5: 7-9.

Avd.6: 7 Ecurie D.

Avd.7: 2-4-5-7.

Avd.8: 4 Bitcoind’ Arc

288 rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.