Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Halmstad Påskafton 3/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Springrace på V75 rullar vidare till Halmstads Travbana på lördagen. Banan i Halmstad är mycket fin och har förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt.

Jag tar hjälp av Jens Lönnaeus som har mycket bra koll på hästarna runt den banan, då han besökte i princip alla tävlingsdagar där, innan Covid satte stopp för det. Fortsatt tråkigt att vi inte får se loppen på plats men nu är det som det är och kanske blir det ljusning framåt sommaren. Jens har bistått med hjälp i loppanalyserna och blir medtippare på andelsspelet för 100:-/andel den här veckan, som baseras på spelförslaget här i tipsen. 

 

Bästa Spiken!

Omgångens största favorit dyker upp i tredje avdelningen, och favoritskapet känns väldigt berättigat och vi spelar med en spik som bara ska vara huvudet högre än sina konkurrenter. 

Det handlar om 15 Farlander Am som nu har sin vintervila avklarad efter ett mycket framgångsrikt 2020. Det är svårt att se hur tränaren Johan Svensson kunde hitta en mer passande proposition än den här, med bara 20 meter att hämta in på hästar som tjänat in, i en del fall, nästan en miljon mindre. Eftersom det handlar om 2640 meter har ekipaget också gott om tid att hämta in försprånget och det sannolika är att hårdheten till slut kommer tala. Hästen är trolig segrare, och väljer man att försöka fälla honom landar men sannolikt endast på ett par streck.

 

Avdelning 1.

Ett rivigt sprinterlopp för ston inleder. Hittills väldigt jämnstreckat, men det är bra chans för 3 Darah Bibo som nu har ett lopp i kroppen. Stenfast då, på V75 på Axevalla och utrustas nu med en amerikansk sulky, samtidigt som hästen fortsätter utan skor. Hästen kan öppna rätt så bra med dessa förutsättningar och känslan är att det lär bli en offensiv styrning, då hästen står perfekt till i loppet. Distansen har hästen inte prövat särskilt många gånger men imponerade på en låg 12-tid mot hingstar i november förra året. Då hade hästen varit över i tredjespår större delen av första halvvarvet dessutom. 

Det givna motbudet är 1 Galant Sisu som trivs med dessa förutsättningar. Nu är väl dagsstatusen något oklar efter ett längre uppehåll, men spetschansen får ses som mycket god, om nu inte 6 Alicia Bore är som den kan vara med jämna mellanrum från start. På skrällfronten nämns att 8 Hickomisschampagne utrustas med en amerikansk sulky för första gången, men har en tuff uppgift framför sig.

 

Avdelning 2.

Om första avdelningen på V75 bedömdes vara ihålig och ojämn är den nästföljande rena rama motsatsen. Det krävs mycket analys bara för att åstadkomma en tipsetta. 

Vi landar ändå på 6 Global Bergkamp som är rätt bra för klassen och som nu ska testas med en amerikansk sulky för första gången. Dock något osäker på var den hamnar från början, då hästen inte visat sig vara någon startblixt av rang, men en ny sulky kan ju också göra hästen mer explosiv från början.  Jagar ledningen gör däremot 1 Trix For Free, som inte heller är någon extrem snabbstartare. Dock har hästen försvarat innerspår tidigare när den gått barfota fram, som den gör nu. Balansen är givet plus och rätt så bra chans om spets. Bra chans att vinna loppet borde rimligtvis också 12 Joker Of Steel ha trots sitt trista läge. Hästen är dock mycket bra för det här loppet och har årsdebuten avklarad. Hemmahästarna 2 Mästarnas Mästare och 4 Sobel Nils har lägena och totalt bortglömd på strecken är 3 Digital Process som verkar vara i sitt livs form. Visst vinner Sören Boel nästan aldrig på V75, men denna gång kan man tänka mindre på det, då streckprocenten är i paritet med denna statistik. Avslutningsvis nämns också 8 Happy Few som går utan skor för allra första gången.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Lika solklar andrahäst är 5 Quite Special, som ansvarig körsven inte fått till styrningarna på den sista tiden. Antingen har det rört sig om att hästen fått chansen för sent eller varit helt fastlåst, som nu senast. Detta är i alla fall en rätt bra häst barfota runt om, och avslutningen från omöjligt läge bakom Deep Pockets på en elitloppshelg för några år sen drar sig till minnes. Kanske läge för en mer offensiv styrning denna gång, och lång distans behärskar hästen, det visade den i alla fall i sin tidigare, finländska regi. 

Om det råder tveksamheter kring om denne skall köras offensivt, gör det i alla fall inte det när det gäller 8 Gravity Pace. Vi tycker att hästen har haft en mycket bra utvecklingskurva sista åren. Riktigt fin från dödens näst senast, och senast var det bra avslutning till slut efter att ha gått en bra repa i spåren. Springspår på tillägg nu och läge att sikta framåt direkt. Som sistahäst nämns 10 Fox Dragon som är en stark, norsk gäst och som tillhör de bättre i detta lopp. 

 

Avdelning 4.

Nästan lika klar favorit som i föregående avdelning hittar vi här, i klassklättraren 7 Suarez. Om vi var benägna att köpa streckprocenten kring Farlander Am, kan detta bara inte göras med Suarez. Tuffare och tuffare motstånd för den här och även om hästen tidigt kommer landa i spets så blir hästen sannolikt utmanad från lite olika håll och kanter, och i första hand från Johan Untersteiners duo, där 2 Twigs Got U gick i kombinationen barfota runt om och bike senast. Hästen klarade inte av att komma ut från innerspåret den gången och därav gavs inga svar hur detta föll ut. Klart ner i klass nu, då han tillhörde favoriterna i Klass 1 och den vågade kanske spikar mot den stora favoriten, vi fegar lite och dubblar systemet. 

Stallkamraten till givna motbudet är 12 Awesome Kronos som har vunnit genom sin speed från risiga lägen förr på V75. Bortlottad men visat förr att han inte bryr sig om det. Vi vill också lyfta fram en riktig påsksmäll i 4 Dontloosememate. Visst har hästen inte övertygat något särskilt den senaste tiden, men nu blir det barfota bak för första gången på länge, och på den balansen svarade faktiskt hästen för en bra avslutning mot hästar som Bythebook och Fort Knox i en E3-uttagning som unghäst. Hästen kan lägga iväg bra från start och från en framskjuten placering på innerspår är det ändå intressant denna gång. För den som hittat andra spikar och kortlopp så finns det bra värde i att ta med ett par kantbollar här. 

 

Avdelning 5.

Ett nytt rivigt sprinterlopp står för dörren, och detta lopp känns precis som det första sprinterloppet i omgången, förhållandevis ihåligt. 

Favorit i nuläget är 2 Kick The Dust Ås. Galopp i årsdebuten ser kanske inte jättehett ut, men hästen svarade för en rejäl slutrunda, där hästen tog väldigt mycket på 5 Zlatan Knick. Hästens problematik är just detta, är lite för mycket galopper fortsatt. När hästen står på benen är det en mycket bra häst för klassen. Nämnde 5 Zlatan Knick var väl bara sisådär senast, men spetsläge, barfota runt om och kort distans är trivsamma förutsättningar. 

Draget i loppet är 7 Fritjof från André Eklundhs formstall. Det small till från start långt ut bakom bilen sist, och hästen svarade för ett riktigt fint intryck sista biten när luckan kom iförd en amerikansk vagn. Öppnar fort igen, men sedan är det alltid svårt att ta längder på Zlatan Knick med spetsläge. Räknas tidigt gör i alla fall hästen. Det gör också 6 Inspector med lopp innanför västen. Nerstruken till spår 5 nu och har bra facit på kort distans. 

 

Avdelning 6.

Veckans motsvarighet till gulddivision är en intressant historia, och loppet känns mycket spelvänligt. 

Favorit just nu är 7 Stoletheshow som är bra igång, och är härdad i tuffa lopp som detta. Gör det ofta bra, men vinner kanske inte på beställning i denna typ av lopp. Räknas tidigt. 

Vi vill puffa ett extra slag för 2 Eldorado B som höll bra bakom Floris Baldwin senast efter ett tufft första halvvarv. Mycket bättre läge nu och dessutom barfota runt om anmält och det känns intressant. Hästen är som en vessla från start och kommer garanterat få en fin position. Mystiskt lite streckad i nuläget i förhållande till hästens möjligheter som vi bedömer som förhållandevis goda. 

Snarare överstreckad är istället 4 Tycoon Conway Hall. Visst är hästen riktigt startsnabb och har bra spetschans, men gäller även att vinna loppet och att hästen snudd på ska vara favorit köper vi inte. 

Mer intressant i sådana fall är 6 General Biaanco som är nedstruken och tränaren låter uppåt. Avslutningsvis nämner vi 9 Harran Boko som gör sin blott andra start över kort distans, vilket borde vara en rejäl fördel. Riktigt fint intryck i första starten över den distansen och här skulle hästen kan rygga rysligt startsnabbe 2 Eldorado B och skaffa en bra position omedelbart.

 

Avdelning 7.

Epilogen utgörs av en spårtrappa för ston, där två hemmaekipage sticker ut och borde ha bra chans att göra upp om vinsten. Tipset utan större tvekan till 5 Kailua Boko som höjt sig rejält den senaste tiden. Riktigt fin på Solvalla senast efter att ha rundat packet i spåren. Det var första barfota bak på ett tag och det var plus. Nämnas ska dock, att hästen har riktigt bra form överlag. Kanske inte den mest startsnabbe så tvivel höjs kring var hästen hamnar från början. Detta gör att den garderas. Främst med 4 Kirsi Boko, som till skillnad från sin Bokokonkurrent har visat startsnabbhet i tidigare regi. Det är nämligen så att hästen gör debut för Peter Untersteiner, som tar ut hästen på V75 direkt och utrustar hästen med en amerikansk sulky direct. God chans att ta sig till ledning och stanna där ända in i mål. De som annars sticker ut streckmässigt är 2 Peony, där det handlar om årsdebut, samt 14 Eight Hour som har kanonform. Det borde bli svårt för den sistnämnde att hinna fram på en vindsnabb Halmstadoval, men efter ett par strykningar så ökar chansen och han är tidig. 

 

Spelförslaget.

Avd.1: 1.3.8.9.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.8.11.12.

Avd.3: 15 Farlander Am

Avd.4: 2.7.

Avd.5: 2.5.6.7.

Avd.6: 2.6.7.

Avd.7: 4.5.14.

2592 Rader som kostar 1296 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.