Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Långfredagen på Färjestad 2/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Färjestad är värd för V75 på Långfredagen och det är utpräglad spetsbana av lite speedway-stuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Banbredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha här. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst. Spelstopp är 15:00 för V75 och andelsspelen är öppna till en timma före det på atg-tillsammans där det finns andelar för 100:- och där stora spelförslaget här i tipsen ligger till grund för spelen. Ordinarie omgångar spelar vi för 200:-/andel men brukar ofta spela för ”halv ordinarie insats” på extraomgångar, men då kanske med upp mot 12-15 andelar per system då så det finns utrymme att köpa dubbelt för större del i systemet. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen startar 10 Alhambra Mail igen så det var nog inte så illa med henne då hon tröttnade sista biten i sin senaste start. Man sa då att hon var sjuk och det kan inte varit allvarligt och jag spelar henne igen då man bara startar om allt är bra så klart. Nu blir det dessutom första barfota på länge en balans hon har vunnit fem as sju försök på så jätteplus så klart. Värsta motbudet 11 Karamel Hill gör årsdebut och man är nöjda med ett bra lopp då hon ska behöva ett lopp i kroppen. Enklare motstånd än man är vana vid med dom här tuffingarna och de två ska ha mycket hög chans att göra upp det, då är det läge att ta ställning och spika. 

KARAMELL HILL ÄR STRUKEN!

 

Gå Kort!

I avslutningen kommer omgångens största favorit ut och då jag spelar med betrodd i näst sista avdelningen så lär inte värdet stiga något med favorit i sista två avdelningarna men det är svårt att gå mot en så bra häst som 3 Don Fanucci Zet. Han har dessutom begåvats med bra spår, invändigt om värsta motbudet och måste räknas med toppchans. Man får dock bra betalt om favoriten faller här och även om inte alla kan vinna loppet så finns det ett vettigt motbud att dubbla systemet med. 

6 Click Bait har pressat favoriten till galopp i en spetsstrid mellan dem tidigare (då testade Don Fanucci barfota runt om, vilket han kanske inte var mogen för då). Det finns på kartan att Click Bait kan ha bättre fart i kroppen i startögonblicket då det är favoritens första lopp sedan september och Click Bait har årsdebuten avklarad på bra sätt. 

 

Avdelning 1.

Litet startfält då det är speciell proposition med ett femåringslopp för ston. Flera här har lagt på sig mycket vikt i vinter både i muskler och massa så det kan behövas lopp i kroppen för många. 

3 Grande Diva Sisu meddelar Per Nordström att den väger 25-30 kg för mycket i nuläget och ska behöva lopp i kroppen, då hon behövde det ven i fjol innan hon var på topp. Betrodd som man ligger lågt på så läge att stå över. 

4 Milady Grace låter man väldigt uppåt på då det ska bli lite ändringar i huvudlaget och hon har tränat bra. Toppchans men lite väl stor favorit och jag gardera med ett par.

5 Melby Harissa har gjort ett par banjobb inför det här så mer förberedd inför årsdebuten än några av övriga här. Bergh har toppform på det mest och det verkar hålla i sig när han fått ordning på sina träningsbanor på sin relativt nya gård. Det har tagit några år få till allt men nu kommer det nog väldigt bra, länge för det stallet. 

2 Queen Of Trix höjde sig på barfotabalansen sist och då flera gör årsdebut samtidigt som den här varit igång och har visat absolut toppform så är det intressant. Här finns chans att alla radar upp sig på innerspåret så den här kan rinna undan i ledningen på visad form och given på kupongen. 

1 Sashay My Way ska vara förbättrad till den här säsongen men kan inte hålla upp innerspåret och ska behöva lopp i kroppen. Kunnande och kapacitet för att vinna direkt men försöker snåla med strecken här. 

 

Avdelning 2.

Spårtrappa som bara är öppet för B-tränare och för körsvenner med högst 150 körda sulkylopp under 2020. 

6 Zagor Roc gick banjobb tillsammans med Vagabond Bi innan Axevallas V75-omgång 13/3 och har tränat på bra hos framgångsrike David Persson. Mycket intressant nyförvärv som förmodligen är i alldeles för låg klass och jag chansar lite då det är årsdebut och går rakt ut på den som spik, då det inte är speciellt stor favorit. Jag gillar att spela hästar en bit ut på vingen i spårtrapporna då det är betydligt högre vinstchans därifrån i den lopptypen. Visst kan man bli hängande i spåren men jag tror att Fredrik Claesson löser det då det är en riktigt duktig körsven i sammanhanget. En fin kompletterande spik till klart rimlig procent i ett lopp där många sprider strecken. 

8 Gateruds Kashmir är tuff mot då han gått bra i biken tidigare för Niclas Benzon som är väldigt bra kusk i den här lopptypen. Nedstruken ett spår och jag gillar som sagt spår en bit ut i spårtrappor. Annars är det betrodda på bakspåren som är aktuella vid bredare gardering. 

 

Avdelning 3.

Tilläggslopp för fyraåringar med bra prispeng och fina hästar på båda startfållorna. Litet fält och det lär inte kosta så mycket för tilläggshästarna att ta in försprånget så absolut inte chanslöst för dem där bak. 

7 Bandido Gar har man siktat mot loppet med och Kontio har kört banjobb med den här inför årsdebuten. Han går med lättare skor än han tävlade på i fjol så lättning i balansen och väl förberett med offensiv kusk är klart intressant som klart mindre streckad än favoriten. 

2 Launch’em är väldigt stor favorit men här möter han betydligt bättre än tidigare så klart överstreckad även om han så klart kan få överta spets där framme från alla på grunddistansen. Då kan han rinna undan från ledningen men inte givet att han klarar av att ta mot en hårdare häst från tillägget här. 

6 Maestro Zon är jättefin och tillhörde favoriterna i E3-finalen över medeldistans så ska duga bra även här. Man ligger lite lågt då det är årsdebut och han ska få ett snällt lopp men i litet fält kan det bli helrätt ändå om det blir tryck på loppet. 

5 Hindenburg Am slog bra motstånd för klassen då han gick barfota runt om första gången sist och fortsatt så nu. Startsnabb och med få där framme får han bra lopp så därav en tänkbar skräll om favoriterna kör mot varandra. 

3 Like A Monster är lågt streckad men vann näst sist, då Magnus A körde, så plus med honom igen då det är första gången barfota runt om aviserat. 

Tänkbart att ta alla här då det bara är två hästar kvar och 4 Paramount Tile har gått bra barfota så trots enda stoet i loppet så kan hon skrälla. 1 Cracker Jack kan få lopp i rygg på favoriten från toppspår så även om det långsökt att han ska räcka i det här gänget så har större överraskningar vunnit från rygg på ledaren. 

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp i lite lägre klass än vi är vana vid på V75 och dessutom över kort distans med fullt fält fördelat på två startfållor. Ovisst och bred pensel är att rekommendera då flera av övriga avdelningar har starka betrodda i skiktade fält så behöver vi få in en kantboll här. 

6 Björn Bork har springspår men är nybliven femåring som nu möter äldre och det är en tuff säsong inte minst för kallblod som är lite senare i utvecklingen. Bara en vinst på 16 starter som fyraåring och även om det var mot bra kullkamrater ofta så är det tufft att han är favorit nu. Klart läge att ranka ner på dåligt spelvärde och bara en av många här. 

7 Harald är mycket startsnabb från springspår med Jepson upp, som kör honom första gången här och den här kan sitta ledningen på kör. Kommer ingen betrodd tidigt så kan han leda loppet runt om, väljer Jepson att släppa får han ändå ett bra lopp i rygg på ledaren och ska med tidigt.

8 Mjöner Loke startar med bakspår på grunddistansen och kanske kommer tilläggshästarna på honom tidigt så tufft läge bakom ett par mindre betrodda i starten. Han har dock flest startpoäng i fältet från stall med framgångar inte minst på kallblodsfronten, så räknas trots läget. 

5 Dämro Kjempen är stallkamrat till favoriten och då han har en hel del galopper i karriären så är spår fem ett dåligt spår för honom. Ingen toppkusk heller så bara en av flera och intressantare med tilläggshästarna här. 

14 Jokke Ålj får kuskplus nu när det första Goop upp från bästa springspåret. Den här är snabb så även han står lite hårt inne på tillägget så ska han räknas då han vunnit 11/27 i karriären.

15 Månremus har springspår på tillägget med offensiva Magnus A upp så det lär väl laddas och till under 10% är det intressant. Hittar han ner någon stans lär hans spurt bita bra då han spurtvann 100 tkr-lopp i höstas med samma kusk och han står ganska bra inne som en av hästarna med mest pengar i fältet. 

12 Klocksve Svarten har körts av Torbjörn Jansson tidigare och har sitt rekord över medeldistans på 24,9 från i fjol för honom så klart plus att han kör den här. Hästen har gått bäst på barfota runt om och det blir första gången sedan i september han går på optimal balans. Få starter i fjol då det krånglade en del med en allvarlig skada så bra att han har ett lopp i kroppen inför det här. Visst står han hårt inne och vinner inte så ofta men det får man ta till under en procent. 

11 Hönn Blesa får rejält kuskplus då hon gått bra de få starter Rikard N kört henne. Nu blir det dessutom barfota runt om, en balans som hon i inte gått på sedan 2018, så det är klart intressant om det kan ge en extra växel nu. Hon står bäst inne på pengarna och har gått snabba tider mot hårdare motstånd så det ska var en bättre vinstchans än tidiga spelarna bedömer, då hon trivs över kort distans. 

 

Avdelning 5.

Ungdomslopp i låg klass öppet för körsvenner födda -91 till -03, läge att strecka namn som Magnus A, Andreas Lövdal och Victor Rosleff som hävdar sig bra mot elitkuskar. 

5 Gerben är klar favorit från bästa spåret då bästa hästen ströks tidigt (6 Kräsj) får han extra mycket tidiga streck på sig och det är givet att gardera honom då han är lite för stor favorit på tidiga systemen. En av dom bättre körsvennerna i sammanhanget och bästa spåret gör honom klart tidig, speciellt som hästen gick bra direkt i Sverigedebuten med och kommer med stark formrad. 

4 Chang är ett spetsbud från toppspår som får bra lopp och kan överraska lite, då det blir fortsatt barfota runt om. En balans han gick på första gången sist, vid vinsten. 

10 Perfect Illusion och 11 Jimmy Arthur är båda klart gynnade av ett par strykningar i loppet och har båda bra körsvenner. Den förstnämnda har Magnus A upp och fin form med gott om startpoäng så räknas. Den sistnämnde tränas av toppstall och gör debut i Berghs regi så intressant till 1%. 

2 Ready Häggenäs är lägesgynnad och ska kunna få ett bra lopp så ska med på lappen då han gjort det bra i såväl sin nya regi som för sin tidigare tränare, så en fin häst helt enkelt. Inte startsnabb och möter tuffare motstånd så lite överstreckad trots bra inställning och chans. 

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Väldigt orutinerade hästar med lite pengar tjänat på grunddistansen här och de ska mycket svårt att överraska i det här loppet. På mellanfållan har flera dunkel form och är betydligt enklare hästar än de två starka, betrodda på bakersta fållan. 9 Anna Mauds Lassie är i ny regi sedan i vintras och vann direkt för sin nya tränare. Är värsta hotet då hon startar ensam på springspår och kan dryga ut sitt försprång till tuffaste konkurrenterna tidigt. För er som letar fler att gardera med ligger 8 Doyouknow och 4 Quickly S.W. nära till hands då båda ar bra speed att tillgå när det stämmer, båda går bra på optimal balans, barfota runt om. 

 

Avdelning 7.

Se ”Gå Kort!”

Visst är både 4 Union Forces och 5 Marvellous Tooma snabba från start, bra femåringar från kanon-spår med toppkuskar från stortränare men ska inte räcka mot de två bästa här. 

 

Spelförslaget

Avd.1: 2.4.5.

Avd.2: 6 Zagor Roc

Avd.3: 2.3.5.6.7.

Avd.4: 5.6.8.11.12.14.15.

Avd.5: 2.4.5.8.10.11.

Avd.6: 10 Alhambra Mail

Avd.7: 3.6.

1440 Rader som kostar 720 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.