Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 31/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Många hästar i loppen den här omgången över lag och det är klart fördelaktigt för chans till bra utdelning. Vi kommer att få se många hästar göra årsdebuter närmsta veckorna så klart fler hästar ute på banorna nu, men också fler starttillfällen, så några lopp är ändå 11 hästar på onsdagen och då har vissa med väldigt lite startpoäng kommit med så en del skiktade lopp. 

 

Bästa Spiken!

Bästa spiken blir den som har högst vinstchans i omgången och det har omgångens största favorit i andra avdelningen. 

2 Moses har bättre spår den här gången än sist, då han hade bricka 10 och sprang ändå årets snabbaste tid på svenska banor. Visst blev det bra tryck på loppet men femte utvändigt den gången och så illa kan det nästan inte bli från det här läget och möter ungefär samma motstånd nu så det ser ut som väldigt hög segerchans. På V86 tål man som bekant att en stor favorit vinner då det ändå är många lopp kvar att lösa och utdelningen kan bli riktigt hög ändå. 

 

Gå Kort!

I avslutningen tycker jag att två hästar höjer sig lite, då den tredje som drar en del streck gör årsdebut och man ligger lågt från stallet. Väljer man att ta ytterligare en häst utöver mona två så gå inte efter strecklistan utan se vid avdelning åtta vilken jag tror har bäst kunnande, bakom min duo. 

6 Lyckans Cash hade jag som bästa spiken i omgången då han vann näst sist, på V86 och starten efter, på V75 var han sjuk. Halsinfektion då så av den anledningen ihop med att det finns vingelrisk från spår en bit ut nu gör att jag garderar. Jag tror fortfarande att hon är bästa hästen och då distansen är lång så ska det gynna hennes fina styrka och hon tål lite jobb så räknas tidigt igen. 

1 Moon Zappa är mycket startsnabb och kan hålla upp innerspåret här då kanske värsta motbudet i spetsstriden har bricka 7. Håller man spets här nu när biken åker på (som vid segern näst sist) så kan man leda loppet länge och kanske hela vägen. Hon är bra för klassen och står perfekt inne med mest pengar i loppet och har vunnit nio av sina 37 starter. 

 

Avdelning 1.

Jag går ut hårt och inleder omgången med spik då jag inte tror läget passar favoriten, och det är klar risk att den bli över på innerspåret samtidigt som min spik är klart gynnad av barfotasäsong nu så tar jag ställning och spikar mot favoriten. 

3 Dream Kåsgård blev det galopp för näst sist, då jag spikade honom på kapacitet, men nu är det helt annan sak då den här höjer sig rejält när han kan gå utan skor. Flemming Jensens hästar över lag gynnas lite extra av barfotabalanser och den här ett praktexempel och vinner han loppet nu så lär han vara dubbelt så hårt streckad nästa gång han dyker upp i Sverige, så läge att ta betalt nu. Ojämnt startsnabb men ska kunna öppna bra om Flemming vill men borde hamna bra på det från läget och är inte beroende av ledningen och går bra även utvändigt ledaren och från kön. Så klart hoppas man Flemming är på humör och trycker av rejält över den korta distansen men skönt med spik som inte är loppberoende och kan vinna med olika upplägg. 

1 Express A.P. är loppets klara favorit men över kort distans lär flera ladda från start och då är spår ett inte alls bra på Åby, men många räknar kanske med rygg på ledaren så han får chansen ändå, men inte ens det är givet. Favorit i fara från läget då han kanske är jämnbra med ett par andra här så med tanke på läget och den höga procenten är det läge att ranka ner på dåligt spelvärde. Mötte ett par av dagens konkurrenter sist och fick ett bra lopp men ville ändå inte gå förbi vinnaren och var dessutom hjälpt av att båda han möter igen körde startgalopp den gången. 

5 Romero har toppspåret bakom bilen men här kanske man inte laddar ändå då han inte är helt stabil bakom bilen då. Conrad upp och det hade varit klart bättre med Marc så klart överstreckad även den här om man ska försöka backa ner någon stans. Tror dock att det är en bättre häst än favoriten och lägger honom högt i rankingen då stallet har fortsatt bra form och den här kommer från vinst, så inget undantag här. 

10 Quantum Rock gjorde en bra upphämtning efter galopp som betrodd när han mötte båda danska betrodda hästarna i sin näst senaste start. Sist var det också klart godkänt avslutning och är han nära toppform så duger han bra här. Mer rimlig procent nu så som tänkbar kantboll är han bra mycket mer intressant än då han tillhört favoriterna. 

6 Cruise är härdad mot tuffa kullkamrater som unghäst och ska stå bra inne i den ganska låga klass han är kvar i nu när han stöter på äldre hästar allt mer. Spåret är statistiskt bra på Åby men det finns så klart viss vingelrisk. Tror dock att han laddas vad som går för bra position då Jepson upp på Goop-tränat ska räknas med bra chans. Låg procent och vid gardering är ekipaget tidigt då det är aviserat första barfota sedan i november. 

2 Zaira Del Ronco är startsnabb och med bike och barfota bak tar hon sig nog förbi favoriten. Hon är inget tidigt vinstbud men kan ställa till det för favoriten, därav jag nämner henne, då hon tar ledningen och släpper till någon av dom bra utanför, så favoriten kan hamna i en kall rygg till slut på tredje invändigt. 

Ranking: A 3. B 6.5.10.1. C 7.2.12.11.8. D 9.4.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Maximus M.M. fick bra tryck sist då han mötte favoriten och att mjölksyran kom sista 100 är inte mycket att säga om. Mycket startsnabb så får bra lopp där framme nu och kommer favoriten bort finns det på kartan att han kan leda loppet runt om. 

9 Danilo Brick Kontio kör och Nurmos tränar den här som är härdad i V75 och nu blir det första barfota runt om på länge, så det kan gå trots bakspår om favoriten har en sämre dag. 

3 Lennart Sjöhammar får första gången Magnus A upp och han vet ju hur man sätter dit skrällarna så från bra spår är han farlig att nonchalera vid gardering, då han haft dåliga spår ett bra tag nu. 

5 Go West Young Man vann direkt I årsdebuten och nu är det barfota runt om och bästa spåret med Erik upp kan det gå så klart. 

Ranking: A 2. B 6.9.5. C 3.8.7. D 11.4.10.1.

 

Avdelning 3.

Danska betrodda hästar i lågklassigt lopp på Åby och det är läge att gardera på en del då det är osäkert hur de tar resan och även hur de står sig mot svenskt motstånd i samma klass. 

1 Indi Di Quattro blir lite för stor favorit även om den här varit i Sverige tidigare och visade sist att han duger bra även här. Nu blir det lite tuffare mot den här gången men räknas så klart tidigt då han har bra styrka för klassen. Oklart med formen då han inte startat på över en månad och kanske inte startsnabb nog för att få bra position från innerspåret så favorit i klar fara då han kan bli över rejält från början här, så jag rankar ner på dåligt spelvärde. 

3 Cadiz ska gå första gången i livet barfota runt om och det är alltid intressant men ger ofta extra effekt på just Flemmings hästar. När han väl kommer till Sverige har han bra statistik då han vet vad som krävs och han tar bara hit dem med bra chans. Bra spår och stark häst så kommer han bara ner i banan lär han ta många till slut. 

6 Digital Lucky har vunnit sina två starter för sin nya tränare och körsven som tagit license som 52-åring i fjol och överraskade många genom att vinna med egen-tränat mot proffsen två gånger i rad från tuffa utgångslägen. Han tror fortsatt på sin häst och kör i självförtroende så ska räknas tidigt trots sin ringa rutin. Nämnvärt är att spår sex har bättre statistik på Åby än många andra banor även om det saknas fördelar av vinklad vinge, så inget dåligt spår här. 

8 Aloha Chip var ute på V75 som uppanmäld sist och från stallet har man varit nöjd med årets två starter även om det blivit oplacerad och sexa. Bättre än raden då han går ner i mer passande klass nu och då ska han passas trots spåret då det är hemmaplan och Bergh kör själv. 

2 Nille Sånna kommer med form då han vann sist via open stretch efter att ha tagit spets och släppt. Det kan vara et tänkbart segerrecept igen då han hittat först med det upplägget tidigare så måste han med om man garderar på lite här. Optimal balans nu med så är säkert bättre än sist med både barfota bak och ett par lopp i kroppen. 

7 Alert Vendil är startsnabb men har spår lite väl långt ut bakom vingen och har bara två vinster på trettio försök så borde få svårt att räcka från bökigt spår.

11 Cash Bore är snabb i benen men galopperar ofta och har ett besvärligt läge med orutinerad kusk så bara aktuell vid väldigt bred gardering.

Ranking: A 3. B 6.8.1. C 2.7.11. D 4.5.9.10.

 

Avdelning 4.

Försök till Guldklockan för kösvenner födda 1991-2003 med högst 500 sulkylopp under 2020. Kort distans och ett sorts lärlingslopp så det kan bli bra tryck på tillställningen och då öppnas loppet upp. Tyvärr bara 11 anmälda från början och efter två strykningar blir det inte så stort fält. 

2 Don’t Be So Shy är loppets favorit med rätta då han är startsnabb och när en utav de värsta motbuden försvann i spetsstriden (efter strykning) så kan han vara den som tar ledningen. Dock har han startsnabb invändigt, sida vid sida och det finns någon snabbare ett par spår ut men den sistnämnda kanske han få överta från tidigt. Då håller han i så fall inne en av de tuffaste konkurrenterna och får fast den på innerspåret. Även om han inte blir släppt till ledningen så kan han vinna loppet från utvändigt ledaren här då han går ner i klass efter att varit ute på V75 i förra starten. 

5 Athletic Lane är mycket startsnabb och har hög spetschans då 4 Alesso blivit struken, som annars hade varit svår att ta sig förbi sida vid sida. Blir det inte tryck på vägen kan han rinna undan från ledningen men väljer man att släppa till någon av dom betrodda kan det bli ett bra lopp i rygg på ledaren och i den här lopptypen blir det ofta luckor till slut. 

1 Aurora Borealis är startsnabb och rann undan från ledningen sist men får nog svårare att ta ledningen nu så nu är det väl överstreckat då hon får mycket markeringar på sig. Visst är hon med i spetsstriden och kan få ett bra lopp men rankar ner på dåligt spelvärde den här gången.

3 Tricky Treat har ett helt okej startspår och då tränaren säger att han nog är mer startsnabb än han visat hittills så ska han ju kunna få ett bra lopp där framme. Går framåt med loppen och formen är klart bra så kan överraska om några betrodda kör hårt mot varandra.

7 Sedin U.S. är bättre än raden och ett par av starterna har varit från usla lägen, varav då han kördes galopp startade han på V75. Ner i rätt klass nu, samtidigt som han är klart gynnad av strykningar då det blir lättare att komma hyggligt på det från det annars tuffa läget. Nu blir det kanske barfota runt om första gången, bike och någon form av helstängt huvudlag. 

6 Listas Terminator får bästa spar fem efter invändiga strykningen och ska därmed räknas med klart bättre chans sina 2% då hon lättas och kanske ska gå med blinkers nu. Lindgrens hästar brukar gå bra då han väljer att åka långt, för då ska det nog vara form så även om det är långt mellan starterna nu så tror jag han är väl förberedd. 

10 Empty The Tanks får betydligt högre vinstchans då stallkamraten och ett ekipage till blivit struken. Han är klart missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men då det är många som lär ladda där framme kommer han in i matchen trots bakspår.

Lika bra att nämna samtliga då det inte behöver vara fel att strecka alla här där 8 Cabarette och 11 Gasen I Botten är båda startsnabba så klart missgynnade av sina spår men den förstnämnda kanske laddas ändå då det är bike på. Den sistnämnda ska gått framåt med loppet sist och är bättre nu enligt tränaren men båda står hårt inne i loppet och kanske kan plockas bort. 

Ranking: A 2. B 7.10. C 6.5.3.1. D 8.11.

 

Avdelning 5.

Här kommer omgångens näst största favorit ut som är har över 61% i insatsprocent och det är så klart läge att försöka fälla honom då jag spikat omgångens största favorit. 

6 Hunter Dragon är för stor favorit även om han vara riktigt bra vid förra besöket i Sverige, på V86 från bakspår. Enklare motstånd då och klart upp i klass mot ett par av dom värsta här så överstreckad den här gången då kanske båda motbuden är bättre än vad han är. Motbuden gör årsdebut men här är det också över en månads uppehåll sedan förra starten så oklart om formen är lika bra som i förra starterna och det är bra läge att gardera. Det han visade sist gör det dock svårt att plocka bort honom och jag försöker stnga loppet på få streck men det behöver inte vara fel att ta med någon till. 

8 Mellby Ironman har fått ett par banjobb inför den här starten så ska vara bra direkt trots årsdebut och man låter positiva från stallhåll här. Toppstammad som redan matchats mot tufft motstånd och ska duga bra här och siktas nog mot större lopp framöver. 

3 Rutger B.L. gör årsdebut här men är ganska startsnabb i förhållande till många andra här och ska få ett bra lopp där framme. Kommer favoriten bort så kan den här leda loppet runt om men väljer Jepson att släppa till favoriten kan han ta honom på stretchen till slut, om det kostat favoriten en del på vägen. Det som oroar är att han ströks inför den tänkta årsdebuten då han hade feber, det var på grund av ett sticksår han fått i hagen och stod bara över två dagar så ska inte var så farligt. Han behandlades efter sista starten i fjol och har tränat bra på sandbanan sedan dess så kommer väl förberedd. 

1 Ingesson gjorde debut i ny regi sist och man var inte nöjda med hur barfota fram föll ut, då han var fin i värmningen men sämre i loppet och nu får han skor och då hoppas man poå stabilare prestation. Chansartat läge då han nog blir över från start men får han bra lopp på innerspår och det blir tryck mellan de betrodda så kan han säkert avsluta bra. 

11 Speed Vici har varit favorit på V75 i vinter och ska stå bra inne i klassen även om det blev galopp den gången men tvåa i starten efter det, även på V75. Snabb och får han bra lopp i draget bakom starka konkurrenter så lär det bita bra till slut. 

Ranking: A 8. B 6.3. C 1.11.4.12.2. D 5.9.10.

 

Avdelning 6.

Ett riktigt fint lopp på Solvalla där man ligger lite lågt på den tidiga favoriten och det finns läge att plocka bort honom helt kanske, då han möter tre riktigt bra hästar och det är väl klart mer troligt att en av dom vinner loppet. 

5 Spickleback Face kom vi rätt på i tipsen sist då vi spikade honom mot omgångens största favorit på GS75, då plockade han lätt ner Remarkable Feet sista biten efter att dom avslutat 09-tempo sista 800, då Spickleback satte upp farten. Nu lär han väl gå förbi och bli favorit i dag då man ligger lågt på tidiga favoriten. Klar förstahäst då han visat form och alla tre värsta motbuden gör sina årsdebuter här och kanske kan han köras hårt för att ta sig till ledningen den här gången och blir då oerhört svårpasserad. Tänkbar spik igen, då tre-fyra sticker ut rejält i så väl insatsprocent som vinstchans och det är svårt att hitta tänkbar kantboll här vid gardering. 

2 Viking Brodde är det påställt på direkt i årsdebuten och man låter klart uppåt från stallhåll. Barfota runt om och bike här och han är klart bättre än sin rad på slutet, då han matchats mot bra motstånd hela karriären och varit betrodd i bland annat Harper Hanovers lopp i fjol. 

7 Ultion Face har gått ett vasst banjobb inför den här starten och kommer väl förberedd så här är det väl mest läget som oroar. Här gör han comeback efter kastration och det kan göra en del effekt på banan då han kommer från fyraåringssäongen där han matchats hårt. Han står bäst inne på pengarna i loppet och ska kunna hävda sig direkt då stallet visat bra form hela året och även på årsdebutanter, (där den här presterat bra tidigare,) så tas med trots spåret. 

3 Summit In Sight är den tidiga favoriten som man tror ska behöva ett par lopp i kroppen för att hävda sig mot äldre i den här klassen. Visst har han varit helt okej men vinsten i Sverige var mot betydligt enklare och han har svikit som större favorit än så här. Han kommer nog att sjunka rejält i strecken får man anta och då kan han vara mer streckvärd om man garderar vidare bakom mina tre tidiga streck. 

Ranking: A 5. B 7.2. C 3. D 11.9.1.8.4.10.6.

 

Avdelning 7.

Skiktat lopp där det ser ut att vara en hel del ”icke-vinnare” som ska vara chanslösa. Kanske räcker det med ett eller ett par streck men jag tycker att flera mellan 3 och 5 procent ska kunna ha något bättre vinstchans än så, medan alla under procenten är i princip chanslösa. 

2 Woodbury Wine blir klar favorit då hon avslutade snabbt till seger sist men det var enklare mot då och hon serverades perfekt resa av Johan som kryssade mellan hästar sista 200 och satte det henne på linjen mot en som gjort ett jättelopp ute i tredjespår länge. 9 Acredula R.L. var trea i det slagna fältet och den är nu spelad till 0,4%, så det säger en del om vad motståndet sist och ett par som är tuffare mot nu. Hon öppnade heller inget vidare från innerspåret sist och fick tredje invändigt så oklart var hon hamnar nu och jag brukar inte gilla favoriter från spår ett och två i spårtrappor, då dom helt enkelt infriar väldigt sällan. Läge att gå mot. 

13 Lovely O.O. är betydligt mer härdad och henne kom jag rätt på i december då jag hade henne som bästa spiken när hon var lika streckad mot La Plus Belle och inte ens var favorit på vinnarspelet. Hon ledde då runt om och värsta motbudet tog inte in mycket av försprånget, nu är det ju allt annat än spetsläge men jag tror ändå att hon är bäst. Årsdebut tar jag inte så hårt på vad det gäller henne då hon vann direkt i comeback i augusti, efter strykning och ett par månaders uppehåll. Barfota direkt nu och att Bergh kör själv då det är på hemmaplan är två plus som gör att hon blir ensam A-häst och tänkbar spik, men mycket kan strula från läget så jag garderar på en del här. 

4 M.T.One Wish rankar jag också före favoriten här då hon ska gå andra gången med bike nu. Hon kördes i kön, från spår 7, och blivit störd till galopp efter sent svar i attacken, så fick man inte se effekten på biken då och kanske kommer det nu. Var tvåa på V75 i vintras och Jepson upp är klart kuskplus, inte minst då han vunnit 60 tkr-lopp med henne tidigare. 

11 Miss Moneypenny är man nöjda med från stallet och hon verkar tåla en tuff resa så här kan det gå trots bakspår. 

10 Quiz Roc testade man att rycka framskorna första gången med sist och tycket att det gav bra effekt. Tränare Morten Melin tyckte dock att hon slarvade lite med travet ibland då men hoppas att hon ska ha vant sig mer vid balansen nu. Han tycker vidare att hon räcker till bäst på vintern och har startat på ett tag så det kan bli sista starten på ett tag nu. Om det är sista starten på ett tag så finns det väl inget att spara på så jag antar att det borde bli offensivt och att hon inte ska sitta fast i mål den här gången. 

15 Aroesforyou är speeding med lopp på rulle, så får hon rätta ryggarna kan hon gå fort till slut. Det finns några hon skulle kunna bli framdragen av här så med minsta tryck på loppet dör framme räknas hon, då hon står bra inne i klassen. 

1 Up New Moon ska var uppåt med lopp i kroppen och kan hon få det loppet favoriten fick sist så kan hon skrälla här. 

Ranking: A 13. B 4.2. C 11.10.15.1.14. D 6.5.9.8.3.12.

 

Avdelning 8.

Se ”Gå Kort!”

4 Laleh Pellini är ett fint sto för klassen och har matchats mycket på V75 så har hådhet och är anmäld barfota direkt. Man ligger dock lite lågt från stallhåll då det är första starten för året. Hon är heller inte så startsnabb att hon kan utnyttja spåret men räknas så klart vid bredare gardering på kapacitet och kunnande. 

7 Gitte Silvåkra är kanske lite överstreckad då jag tror att det är upptaget i spets den här gången. Det är lite upp i klass nu då hon har näst minst pengar på kontot och kanske fel distans då hon bara provat 2640 en gång och var då oplacerad och det kanske finns anledning till att man bara startat över distansen en gång tidigare på 32 starter. 

12 Archidamia är mer tilltalande vid eventuell vidare gardering då hon har ett högre spelvärde till klart bra procent. Gick bra efter att blivit hängande och fick backas ner som favorit sist och gången innan var det galopp på V75 i ett lopp man siktat till, så bättre än raden och då hon är stark så är distansen ett plus. Läget är dock iskallt och det krävs lite tur med bra ryggar eller stenhård körning där framme så jag väntar nog till nästa gång. 

11 Fuel Burn duger i klassen men såg ut att vara formtapp sist men kul skräll om man tar många om det bara sämre fäste sist då man ryckte alla skor och kanske trivs hon bättre med bakskorna på, som vid vinsten näst sist. 

3 Hasty Helen är det kuskplus på nu vilket alltid gör det intressant då Fredrik Persson sätter upp proffsen. Hon är härdad på V75 och första barfota runt om på länge sist, fortsatt så och med startsnabba Adielsson upp ska hon hamna bra på det från fint spår. 

Ranking: A 6. B 1. C 12.4.7.11.3.5.9.2. D 10.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Dream Kåsgård

Avd.2: 2 Moses

Avd.3: 1.2.3.6.8.

Avd.4: 1.2.3.5.6.7.10.

Avd.5: 3.6.8.

Avd.6: 2.5.7.

Avd.7: 1.2.4.10.11.13.14.15.

Avd.8: 1.6.

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Dream Kåsgård

Avd.2: 2 Moses

Avd.3: 3.6.8.

Avd.4: 1.2.3.5.6.7.10.

Avd.5: 3.6.8.

Avd.6: 5 Spickleback Face

Avd.7: 13 Lovely O.O.

Avd.8: 1.6.

126 rader som kostar 31;50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.