Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 med STL Finaler, Solvalla 27/3

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

Dags för årets andra STL-Finaler på huvudstadsbanan som kör lördagens V75-omgång. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till och i övrigt är det inga konstigheter. Det ska vara en riktigt bra bana under rådande omständigheter den här veckan. Efter den här omgången är nästa finalrunda Elitlopps-helgen så då blir det hårdare finaler hela sommaren och sista vändan med lite lägre klass på loppen under vintern den här veckan. Spelstopp är som vanligt 16:20, lördag eftermiddag och våra andelsspel för 200:-/andel på atg-tillsammans är öppna till 15:00, då jag bygger klart systemet efter det, beroende på intresse. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det ett fyraåringslopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 tkr i förstapris och flera av hästarna i fältet gör årsdebut och favoriten är en av dom. 

5 Manny Muscle 38% är ganska klar favorit från perfekt utgångsläge redan från början, men nedstruken till ett lika bra fjärdespår och blev därmed av med ett besvärligt motbud invändigt. Favoriten har matchat kulltoppen som treåring och kommer hit med över 11000 startpoäng och 1,3 miljoner på kontot, så står för största meriterna här och jag tror att han är bara bäst. Hade det varit vanliga klasser på V75 för deltagarna här så hade han startat i Silverdivisionen medan dom flesta skulle är i Klass 1 eller strax över. Skulle det vara liknande proposition som Diamantstoets Final senare i omgången så skulle han starta med 40 meter tillägg mot flera av konkurrenterna här. Nu är det ett årgångslopp och då kan det bli lite klassblandning där vissa ibland kan ha haft tur i rätt lopp och har lite för mycket pengar medan andra har mycket kvar att tjäna, den här har dock inte haft tur utan varit riktigt bra så hög vinstchans direkt i årsdebuten. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det STL Bronsdivisionen, Final där några få sticker ut och anmärkningsvärt är att Kolgjinis har hela fyra hästar kvalade hit, vilket är riktigt starkt. 

1 Sweetman 38% har stigit rejält på strecken under fredagen efter att det var lika på strecken mot värsta utmanaren tidigare i veckan. Det gör att spelvärdet sjunker på honom och jag rankar honom tvåa-trea på uteblivet spelvärde då han är på väg att bli ganska stor favorit. Höll bra sist till vinsten trots att det blev bra fart på loppet då ett par utvändiga körde hårt mot varandra. Spets är bra men från innerspåret kostar det lite mer att hålla upp och man behöver ladda rejält här så det kan kosta till slut den här gången.

8 Oxidizer 30% sjunker istället ett par procent på strecken och är kanske bästa hästen så jag rankar honom först trots spåret. Barfota runt om nu vilket han radade upp tre segrar på ifjol och nu är han mycket bättre den här säsongen så räknar med toppinsats nu när man siktat hit i flera veckor och han är där David vill ha honom formmässigt. Då läget är chansartat så väljer jag kanske att ta en tredje häst, också den från häxläge, men båda borde ju inte komma bort helt då det är toppkuskar som vet vad dom har för hästar här. 

12 Phoenix Photo 13% är nog nästan lika bra som min förstahäst men spår 12 är ännu värre än 8 och det ska bli svårt att komma till, men hästen tål offensiva upplägg och fick en rejäl ur-blåsare sist så går säkert framåt med loppet i kroppen då det var lite längre mellan starterna då och perfekta två veckor mellan nu istället. Örjan är vass att hitta rätt upplägg och sist visade han ju att han inte gärna sitter kvar för länge med den här då det finns att åka med så han är nog med där framme när prispengarna fördelas. Första barfota runt om och kanske första ryckhuva med så det är klara plusgrejer. 

 

Avdelning 1.

 

STL Klass 1, Final och det är en ganska svag favorit och läge att gardera då det heller inte finns något riktigt bra motbud att ta ställning för. 

3 Joseph Boko 22% är loppets favorit och han vann i fin stil i slutet av januari, men har sedan bara varit trea i finsk konkurrens i tre raka starter så tveksamt var han står formmässigt. Står bra inne i klassen och har ett bra spår men inte rolig att gå på när han möter tuffare nu, så bara en av många och rankas ner på dåligt spelvärde.  

1 Enge Eros 4% blir det mycket positiva ändringar för den här starten och det blir första barfota runt om i 24:e starten och det brukar ge bra effekt på Love You-avkommor. Minst barfota fram säger tränaren men då banan ska bli bra blir det nog runt om och nu blir det dessutom första gången med norskt huvudlag. Från bra smygläge och häst med skalle så ska han kunna vinna om luckorna kommer till slut. 

2 Leon Zon 9% har häxlägen mest hela tiden så när det nu är bra läge så ska han kunna komma bra på det. Han har bara provat bike en gång tidigare då det blev galopp så får han effekt på den utrustningsändringen så ska han kunna slå det här gänget. 

7 Timo Lane 16% vann tre raka då man ryckte skorna förra våren och fick bra effekt även i år på den balansen. Kuskplus nu när Bergh kör själv och enklare mot trots att det är final, då han var trea bakom Master Crowe sist och L.L.Royal i ledningen sist, själv fick han lopp en bit ner utvändigt först och bytte ut det mot utvändigt för att få andra ytter då Mastern avlöste. Lite omlagd träning och Bergh säger ”en vettig chans”. Har lagt om träningen lite inför våren så det blir intressant att se om han tar ytterligare steg då han varit bra i sista två starterna. Går ofta med öppet huvudlag och här kan det bli något annat huvudlag så intressant nu. 

5 Pere Ubu 18% var jag besviken på sist då han mötte ett lämpligt motstånd men det var inget tryck alls. Så stor skillnad gör biken på den här och han trivs bättre om han är med där framme direkt så klart. Han vann två raka då man ryckte alla skorna i fjol så det är klart plus med då det är första gången utan skor runt om på länge nu. Hög spets och vinstchans nu så hade han varit lite finare sist så hade jag nog spikat. 

9 Tullibardine Boe 11% är ett sto i öppen klass med kusk som inte vinner V75 så ofta men från smygläge och rätta ryggar så är hästen så bra att hon kan vinna ett lopp som det här. Det är inte vassaste finalen av Klass 1 så det finns läge att ta med några kantbollar och kanske är just den här lite överstreckad, men streckas om man tar många på kapacitet. 

10 L.L.Royal 4% är bra för klassen och slipper Master Crowe den här gången men oerhört missgynnad av bakspår då hans starkaste vapen är startsnabbheten. Han var klart före min förstahäst sist från spets så ska räknas här då han har vunnit ett par lopp bakifrån också och med rätt resa är han riktigt bra. Bortglömd av spelarna. 

Ranking: A 7.5. B 2.1.3. C 9.10.6.11. D 8.12.4.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

9 Mr Mah Can 17% har vass form med två raka vinster som är tagna från ledningen, så klart ogynnsamt med ett bakspår här. Så när värsta motbudet på pappret har bakspår så talar det mer för min spik, men den här ska så klart med direkt vid gardering då hästen höjt sig i år och Bergh har bra snurr på grejerna. 

2 Hector Boko 11% är loppets andra miljonär så också han har tillhört kulltoppen som treåring och gör årsdebut här och måste räknas med chans direkt då det är bra rapporter från träningen av honom. Favoriten är dock snäppet vassare men kommer den bort så kan Hector Sisu vinna loppet och det är en tidig gardering vid flera streck. 

10 Axel Ruda 6% har startat på V75 i vinter där han vunnit Klass 1 två gånger, där han bland andra Sweetman ganska klart, (som nu är favorit i Bronsdivisionens final). Utvecklats rejält sista månaderna så intressant nu när det kan bli effekt av barfota runt om, vilket han tävlat på ett par gånger tidigare, men galopp båda gångerna. Magnus A fortsatt upp och till låg procent är det intressant till låg procent. 

1 Hulken Sisu 3% är en snackhäst som går framåt med två lopp i kroppen där han gick en rejäl repa i spåren sist som tvåa så närmar sig toppformen. Han har inte visat någon startsnabbhet som ska räcka för att hålla upp spåret här vilket gör att han blir över och måste ha tur. 

6 No Doubt 5% aviserar Emilia offensivt upplägg med men sida vid sida borde hon inte kunna få sin häst förbi favoriten även om ett spår ner ökar chanserna. Hon har sagt att hon vill hålla uppe farten men sitter Erik i spets kanske hon kan ta sig ner i rygg på den och ser ingen anledning att pressa på annars. Hon kör sällan dåligt så tror inte på huvudlös styrning nu heller med en fin fyraåring som har fina lopp framför sig. 

7 Furies Rain 0,7% gör första starten som valack nu och man väljer att köra barfota runt om, med bike på direkt i årsdebuten. Helt bortglömd så ska med vid gardering som ospelad. 

Ranking: A 5. B 9.10.2. C 6.7.1.8. D 11.3.12.

 

Avdelning 3.

Final i lägsta klassen och här det historiskt högst chans för skräll eller åtminstone favoritfall, så rekommendationen är bred gardering här, då loppet är jämnt och det syns på streckprocenten där två hästar delar på favoritskapet på 21% vardera. 

6 Lucky Truck 22% håller man högt i stallet och dom som kört honom tycker att han är riktigt bra för klassen men han galopperar bort mycket pengar och det finns alltid där. Snabb ut från öppna spår så kan tryckas av och ska hamna en bit fram vid felfri avgång men då många invändigt maxar utrustningen så kanske det blir hela vägen till ledningen från ett spår för långt ut och läge att gardera då mycket kan hända i loppet. Han brukar gå med öppet huvudlag och det blir kanske norskt halvstängt eller helstängt nu. 

10 Condior 20% var väldigt bra sist då Nicklas inte fick till styrningen optimalt sist men hästen räddade honom och nu är det klart kuskplus då Robert kör själv. Många snackade om spets och slut sist men det var väl inte ens nära att han kunde öppna speciellt bra så bakspåret kanske inte gör så mycket som för en del andra. Styrka och skalle visade han sist så det lär vara bra chans igen nu. 

4 Zeolit 14% har man ju trott på varje gång och nu är det toppspår jämfört med sist så när det nu blir första gången barfota och bike så är det oerhört intressant så klart. Tidig nu med ny körsven igen och det är åter toppkusk så räknar med framskjuten placering på ändringarna.

5 Mandela Zon 12% blev fast med lite sparat sist och nu är det första bike från statistiskt bästa spåret, då kan det gå trots att han står stenhårt inne på pengarna. 

3 Pacific Kingdom 8% fick första Jepson upp sist och han bjöd hästen ett lugnt upplägg där han hade tur för att räcka till vinst då det blev galopper framför. Då blev det med krafter sparat och går säkert framåt med loppet och fortsatt samma kuskplus så han kan slå D.Day, Zeolit och Mandela igen. 

9 D.Day Zet 15% var ju nära att hålla undan från spets i förra starten och har sämre läge nu så bara en av många, då det tog emot lite mot den här klassen av motstånd efter lättare konkurrenter före. Han går säkert framåt lite med loppet i kroppen och får han fina ryggar på vägen kan han vinna men bara en av flera nu. 

7 Cassius Ima 3% och 8 Yuvaraj 3% har båda lägen en bit ut på vingen och det är så klart chansartat men den av dom som kan få ett bra lopp kan överraska rejält här. Båda har kapacitet för att vinna loppet även om dom får lite spår på vägen här ifrån, så har dom båda visat styrka. 

Ranking: A 6. B 10.4. C 3.5.8.9.7. D 2.1.11.12.

 

Avdelning 4.

Final i STL Diamantstoet, där det, liksom i föregående avdelning, har två ekipage som delar på favoritskapet och visst höjer dom sig lite över konkurrenterna. Läge att ta ställning kanske men då dom inte är väldigt hårt streckade kan det vara en okej lösning att låsa på dom då det är stor chans att man har spetshästen tillsammans med bästa hästen. Andra lösningar är ju att ta ställning för den man tror mest på av dom två eller att strecka några till, då det trots allt skräller ganska ofta i just den här typen av finaler. fastnar nog för det sistnämnda till slut trots allt och lägger kanske till ett par hästar till enligt rankingen, mot spelförslaget. 

1 Georgia Am 25% är tänkbar som chansspik då det kan bli vingel för favoriten här och den här har istället god chans att leda loppet runt om från perfekt utgångsläge. Visst vek hon ner sig sist men den hon torskade mot, Joyful Trix stod för dagens snabbaste avslut sista 200 meterna, (snabbare än hästarna i silver och guld) så inte mycket att säga om att bli slagen av den då det kostade lite mer än räknat att ta sig till ledningen och det satt nog lite i benen. Hon gjorde det klart bra och torskade med ganska lite och kämpade på bra så går säkert framåt med loppet i kroppen och nu kan det bli enklare att hålla ledningen från bästa spåret så då lär det finnas ännu mer kvar till slut och det här är en riktigt bra chans. 

15 Ultra Bright 28% är loppets knappa favorit som gick svenskt rekord då hon spurtvann sist. Tillhör landets bästa ston och går ner i klass så klart hög vinstchans trots dubbla tillägg. Det är dock många bra i fältet som kan vilja ut i tredjespår så det kan absolut bli trafikproblem och får dom dämpa det minsta där framme på mellanvarvet så kan det bli för långt fram. Favorit i fara och given att gardera men omöjlig att ta bort vid gardering då hon besitter skyhög kapacitet och är ensam på sin startfålla så får bra start och kan ta in många meter billigt. 

2 Teton Sweet Lindy 12% slog bra hästar sist och är så klart bra själv med. Barfota runt om då och klart positivt att det blir så igen så får hon ett bra lopp fäller hon många till slut även nu. Tränare och körsven har fortsatt bra snurr på stallet och bra segerprocent på både tränat som kusk och spår två är bättre än många tror. 

6 Bearicecream är startsnabb med första Jepson upp, så hittar man ner i rygg på ledaren kan det bli en överraskning till slut då Jepson ofta ger hästarna bra lopp och har en förmåga att hitta luckor. Utvändigt om Alhambra Mail i förra straten så ursäktad att hon tappar lite sista biten då och får hon mer vilsamt lopp nu kan hon gått framåt med loppet i kroppen, så tänkbar skräll. 

7 Havana Boko 10% är väl bästa hästen av dom som står 20 meter bakom som blev lite het i spets sist så kanske positivt att få gå i ryggar nu och spara speeden. Spurten lär bita bra igen och vid vinsten i sitt försök hit låg hon åttonde par utvändigt som bland dom längstbak in i sista svängen, där Erik styr på i femtespår och fångar in riktigt bra hästar på linjen där. Får hon uppleva doseringen i svängen den här gången så kan det gå fort till slut. 

8 Amazon Font 3% står stenhårt inne i propositionen och borde inte räcka men jag gillar spår två på tillägg då man kan hamna bra på det därifrån. Hon är mycket gynnad av att barfotasäsongen dragit igång och här lyser det inte rött då hon redan gått ett lopp med den balansen. Då var hon bra som tvåa från svårt läge bakom en av favoriterna här. 

13 Call Me Brodda 9% har springspår på tilläggsfållan och kanske kan komma ner mellan starthästarna och vara först av dom på tillägget så kan ha värdefulla meter tidigt här. Hon är den som står bäst inne på sin fålla och ska räknas vid bredare gardering då det är första barfota runt om på länge nu, så är det anmält men i någon intervju låter det som barfota bak som hon trivs bäst på. 

4 Lorelei Marie 3% får kuskplus men spår fyra i volten är väl tråkigt så klart. Hittar dom ner till plankan så kan hon skrälla med lucka tillslut. 

Ranking: A 1. B 15.2. C 7.6.13.8.4. D 5.3.11.12.9.10.

 

Avdelning 5.

Här avgörs STL Silverdivisionens Final och favoriten har ett besvärligt innerspår då han inte är snabb nog att svara ett par av dom utvändiga här och då är det favorit i klar fara. Jag väljer istället att spela med kompletterande spik ett riktigt bra motbud från bra spår, till bra spelvärde. 

5 Global Undecided 17% har inte vunnit lopp på länge men det har strulat med få starter under 2020, men nu har han kunnat starta på ett tag och varit bra. När han kunde starta på under längre period 2018 och 2019 vann han mycket lopp och startade i princip alltid på V75, med 13 vinster på livets 49 starter. Vann Silverdivisionen över medeldistans redan 2019 på 1.11,7 med tredjespår första 5-600 och pressade sig till ledningen efter 700 för att sedan gå undan med längder. Vann även försök och final i Brons strax före det, alla loppen på barfota runt om och så blir det nu, första gången på länge. Visst är det gamla meriter men han har fortsatt att möta hårt motstånd och hade Claes vart lite mer på hugget sist så hade han kunnat göra Westholms move, som gjorde att han kom ner i banan innan sista svängen med 7 Remarkable Feet 11% och vann loppet. Global Undecided fick tredjespår genom svängen istället och gick bra som tvåa med luft ner till tredjehästen. Loppet innan fick han en del streck trots bricka 7 mot Hazard Boko och hittade andra utvändigt, då han fick upp farten ganska bra efter 100 meter, annars inte så startsnabb men gynnad av en bit ut och spår fem är så klart absolut bästa tänkbart. Hazard Boko var inget att göra åt över kort distans då den fick fuska bort en del i spets (den blev ju hårt spelad mot elithästar i starterna efter) men Globalen var bra som tvåa och Claes slutade driva sin mitt på upploppet då han såg att det var omöjligt att nå ledaren men det var ändå längder ner till klungan. Här finns bra chans att favoriten blir över invändigt och Claes ska kunna köra mot spets efter en bit, bara han är före både favoriten och Remarkable Feet så ska han bli släppt till ledningen av alla andra. Kan vinna på andra sätt med och vinstchansen är minst likvärdig med favoritens i mina ögon så med den stora skillnaden i strecken så är värdet på spik högt, speciellt då han, enligt stallet, fått effekt på omlagd träning.

1 Ubiquarian Face 55% kom ner i andraspår direkt sist från perfekt spår och vann i fin stil men insatsen övervärderas då han vann med minsta tänkbara marginal mot Betting Rebel som stod i nästan 40 ggr pengarna och streckfördelningen var 38% vs 1,4%. Dödens ses ofta som mycket tuff position men faktum är att det är den näst bästa i ett travlopp statistiskt och över tusentals travlopp årligen så ljuger inte sådan statistik, så får TV-experter tycka vad dom vill. Här är det dessutom helt andra förutsättningar då han inte är lika startsnabb som ett par utvändiga konkurrenter och risk för tredje eller till och med fjärde invändigt. Adrian lär väl göra vad han kan för att ta sig ut men oavsett får han en tuffare resa den här gången om han lyckas komma ut. Hög segerchans om han blir utsläppt men alla bör väl vara intresserade av att hålla fast honom för att slår man favoriten kan man slå alla heter det ju. 

2 Mr Clayton J.F. 2% är mycket startsnabb och nu när det är barfota runt om kan han kanske överraska från rygg på ledaren om det blir tryck på loppet och luckan kommer i tid. Just Lennartsson har lyckats med honom tidigare från just rygg ledaren i en mycket hård final i Bronsdivisionen, under hösten, så intressant att han är tillbaka i vagnen. 

4 Rally Hans 14% vann direkt i sin nya regi sist men det var i betydligt enklare gäng där det inte behövde gå så fort för att rinna undan, nu är det mycket värre. Hade stått bra inne i Bronsdivisionen så ska bli i princip omöjligt att vinna Silverfinal och han är klart överstreckad. Han är bra men trots det, toppspår och Örjan upp så ska det bara inte gå.

7 Remarkable Feet 11% nämnde jag tidigare och har klar vingelrisk från läget men när man rycker skorna kanske han laddas framåt från start. Då kan han vara först framme för att ta över så blir klart tuff om han kommer hela vägen till ledningen. Jag hoppas dock att min idé kan hålla sig före honom men sida vid sida hela vägen kan nog Global Undecided slå honom även från utvändigt, då det kan kosta mycket att ta sig till ledningen här utifrån, även om det är klart bra häst i bra form. Övriga borde få svårt och kanske kan man komma undan med tre streck om man vill gardera här, men då landar man tre av dom mest betrodda, så kanske ingen jättebra lösning. 

3 Mr Perfection 4% har bra spår och gör bra lopp bakom hästar mest varje gång, stämmer det lite så kan han överraska då han är ganska startsnabb så lär får bra position där framme.  

9 Beartime 16% är startsnabb och missgynnas av bakspåret men skulle kunna hålla ryggen på mycket startsnabba Mr Clayton första biten och komma igenom hyggligt trots bakspår. Följer han ryggen hyggligt ser han till att hålla inne favoriten med, så han påverkar en del i loppet och kan få ett bra lopp med lite tur. I toppform så skulle han kunna vinna loppet om ett par av dom andra betrodda kommer bort eller har sämre dagar. 

Ranking: A 5. B 1.7. C 9.2.3.4.12.8. D 11.10.

 

Avdelning 6.

Se ” Gå Kort!”

3 Upper Face 6% är den av Kolgjinis hästar som drar flest streck men har den mest orutinerade körsvennen, speciellt då det kommer till finaler på Solvalla. Dante har bara en V75-vinst över huvud taget och även om hästen kanske är stallets bästa i loppet så ska hela ekipaget i mål och här rankas det ner på kuskminus. 

6 Eclipse Am 4% är nog stallet bästa chans istället, då gick okej sist efter att hamnat fjärde utvändigt blev det till att gå på mitt i loppet för att ta utvändigt och höll klart bra som tvåa. Var väl nu han ska vara bättre då och tre veckor mellan starterna då så mer optimala två veckor nu kanske och bike på första gången på länge är plus. Inte så startsnabb så krävs lite tur att han kommer ner någonstans med tre hästar på framspåren från stallet brukar det finnas lite mer plats och det kan gå. 

10 Racing Ribb 2% fick loppet sist och var väl inte helt övertygande på ganska långsam vinnartid där han höll undan mot stallkamraten Upstate Face som inte körde en meter fören över Mantorps korta upplopp, efter att ha packat fältet ute i tredjespår genom sista svängen. Nu får Racing Ribb göra lite själv och då kanske det inte räcker i en final. Kuskplus nu och skoryck, så hittar man rätt ryggar kan han överraska. 

2 Love Håleryd 3% är bättre än raden och har haft usla lägen så från bättre spår och när PU börjat vinna lopp kan det vara en höjning även på den här så tänkbar tokskräll vid gardering. 

Ranking: A 8. B 12.1. C 6.2.10.3.7.5.11. D 4.9.

 

Avdelning 7.

STL Gulddivisionen, Final och det är så klart ett fint startfält där jag har svårt att gå på favoriten rakt ut då det inte alls är säkert att han kan svara ut åtminstone ett av dom snabba motbuden från bättre spår precis bakom bilen. Jag garderar på loppet då det kan bli en del körning i loppet som kan bjuda in fler till vinstchans, än bara dom som är spetsaspiranter. 

2 Handsome Brad 47% blir för stor favorit, speciellt i sista avdelningen på ett stort streckspel och gardering är ett måste här. På plussidan är väl att han är startsnabb och har kunnat fånga upp värsta motbudet i spetsstriden tidigare och han var väldigt fin i comebacken, då man låg lågt och ville ge honom ett lopp i kroppen. Minus är att det inte är givet att han kan svara ledningen och oavsett lär han få lägga en hel del krut i starten om han ska köra för spets. Ett annat minus är att han på tio försök inte vunnit en enda gång på Solvalla, så även om det kan vara till stor del tillfälligheter så är det ändå en faktor att ta hänsyn till. 

5 Disco Volante 15% är oerhört startsnabb när han vaknat på rätt sida tar han spets mot vem som helst, speciellt med barfota fram som det var första gången för på länge sist från opassande bakspår. Första barfota fram 2018 vann han över kort distans på 09,9, första starterna barfota fram säsongen 2019 radade han tre raka segrar med bland annat spets och slut från bricka 8 i sitt försök till Lotterian, på Neapels travbana där det inte ska gå att spetsa från det spåret. 2020 Vann han också tre raka lopp när det var dags för barfota fram, där ett var just den här finalen, då han gick undan på 10,9 över medeldistans, så statistikvinnaren från spåret som är överlägset bäst är det ingen tvekan om vem det är. Men det finns på kartan att han inte kommer till spets, då blir det värre och jag garderar vidare.

7 Sorbet 25% är bästa hästen, som varit jämn och stabil i yttersta eliten länge då han ofta får tunga resor med tredjespår en bit fram till dödens och så blir det väl igen. Sällan sämre än trea i loppen mot dom bästa oavsett resa så här kan man nog räkna med bra insats igen. Örjan hittar allt som oftast rätt läge att glida fram och ödslar inte med kraft men kommer han ner i bra ryggar kan han spara på krafterna och körs det hårt där framme kanske han bara går runt dom. 

6 Antonio Trot 6% blev det oerhört passivt upplägg med sist trots litet fält och man blev lite lurad då det inte framgick för ens efter loppet att det var tänkt så, med sikte på det här loppet. Det är väl något man kan ta till sig att om det startas veckan före finaler så kanske det inte alltid är tänkt en tömning, men nu ska han gå för bästa tänkbara resultat så passas igen. Formen är säkert fortsatt bra så efter spår 8 och 12 blir ju bricka 6 ett toppspår i jämförelse, även om det så klart finns risk för vingel. Med många startsnabba invändigt kan det bli luckor att hitta ner i bakom dom främsta, men framför dom söligaste ut, så med lite tur kan det bli hygglig position och då biter avslutningen bra som vanligt här. 

8 Floris Baldwin 1,5% var inte långt efter Very Kronos 26/12 i en oerhört snabb avslutning och sedan dess har han startat på med jämna mellanrum och ser ut att hålla fortsatt bra form. Han är startsnabb och kan liksom Antonio Trot komma ner bakom dom snabbaste, så hittar ner i banan blir han att räkna med till slut om det blir den väntade körningen där framme. Som totalt ospelad ska han med då det är kuskplus och klart gynnad av att barfotasäsongen börjat. 

3 Västerbo Grosbois 0,8% är en till av dom startsnabba där framme som dessutom ska gå i bike till den här starten, om man lyckas låna en lite bredare variant. Man har provat att få i honom i bike en gång tidigare men då var den för smal, nu blir det dessutom barfota runt om första gången på länge. Han vinner sällan och ska inte räcka i en final men är en faktor i spetsstriden, antingen kan han hjälpa favoriten att hålla mot utvändiga i form av ’solfjäderseffekt’ eller så ställer han till det för favoriten då han kanske tar sig förbi och släpper till Disco. 

Ranking: A 5. B 2.7. C 8.6. D 9.3.10.11.4.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.7.9.10.

Avd.2: 5 Manny Muscle

Avd.3: 3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.4: 1.2.15.

Avd.5: 5 Global Undecided

Avd.6: 1.6.8.12.

Avd.7: 2.5.6.7.8.

2520 Rader som kostar 1260 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.5.7.

Avd.2: 5 Manny Muscle

Avd.3: 4.6.10.

Avd.4: 1 Georgia Am

Avd.5: 5 Global Undecided

Avd.6: 8 Oxidizer

Avd.7: 2.5.6.7.

48 Rader som kostar 24 kronor. Litet sytem som kan spelas som flerkupong eller spikharry för att lämna öppet i några av loppen. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!