Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Örebro 21/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Den här veckans GS75-omgång avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. Fler hästar i loppen den här Grand Slam-omgången än det varit i vinter och det är positivt vilketberor på att det är rätt bana med brett upptagningsområde och tränarna gillar att anmäla hit. Fler hästar kommer ut efter vinterträning i hela landet och det är en bra period på travet nu. 

Förra veckans spel. 

Förra veckan hade vi framgångar på tipsen med alla rätt på spelförslaget och 35.000:- in på den kupongen. Det var med mersmak då vi var nära att fälla omgångens största favorit, då Örjan gav sin ett perfekt lopp men var en nos efter i mål och vinner den till 5% mot favoritens 63% blir utdelningen på hela systemet över 300 tkr istället. Så systemet kunde gett betydligt mer då vi även hade många streck i monté-loppet där favoriten bara var bäst. Har kommit ganska rätt i rankingarna hela vintern utan att få riktigt bra betalt för det. Nu kommer fler hästar ut och hoppas på fullare fält även på GS75, så ska utdelningarna ha potential att sticka lite mer framöver, även på den spelformen, som är en väldigt bra produkt. Fortsätter det framgångsrika upplägget från förra veckan då Jens Lönnaeus stod för merparten av analyser och ranking och jag byggde klart systemet tillsammans med lite egna tankar och bedömningar. 

Statistik och Spelteori.

På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. Spår 4 är överlägset bäst bakom bilen här och i auto är det som oftast spår 1 tätt följt av 6 och 2, med 7 och 3 strax efter det. Spår två är alltså ett toppspår i voltstart oavsett vad travjournalister och vissa aktiva tycks tro, och det är värt att veta som spelare. Ofta ligger tränare och TV-kommentatorer väldigt lågt i snacket om hästar från 2 i volt, men statistiken säger något annat och ljuger inte i det här fallet. Visst är spåret svårt för vissa hästar som har problem med voltstart över lag men dom hästarna har problem med i princip alla spår utom 1, ungefär så. En mer orutinerad kusk har problem med 4,5 och 2 i volt men är också sämre på att tima perfekt från springspåren och har problem med att leda volter från 1 och 8. Lång utläggning om spåren och voltstart men det tål att upprepas med jämna mellanrum, även om det bara är ett lopp som går med den disciplinen inom GS75. Jepson, Kontio och Goop leder respektive volt då det är tilläggslopp med tre startfållor, det gör att jag blir förvånad om det skulle bli omstart då det inte är springspår på någon av fållorna och mindre chans för tjuvstarter.

I övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. I övrigt kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spikar och kortlopp så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler. 

 

Bästa Spiken!

 I fjärde avdelningen är det orutinerade hästar men efter ett par strykningar tar vi ställning och går på den som visat mest, trots bakspår. Se vid avdelning fyra vilken vi går på. Tränas av Melkko och körs av Kontio, lättas i balansen och gynnad av strykningar.

 

Avdelning 1.

Omgången inleds med ett småihåligt lopp över tre volter. Klar och befogad favorit är 8 Love No Pain som har imponerat i två starter efter vila. Detta är en väldigt snabb häst som också kan göra lite själv och står inför en bra uppgift och räkna med att det blir en offensiv styrning. Tipsetta men är väldigt mycket streck, och sto över lång distans som stor favorit är inget man vanligtvis sväljer med hull och hår. Garderas.

Lika tydlig andrahandare på strecken är 4 Forcement som är ute på rätt distans i alla fall. En riktig älg det här, väldigt entaktad. Hästen är i alla fall urstark och håller sin fart, men måste nog utveckla lite snabbhet framöver om hästen ska duga när banorna blir allt snabbare. Vi vill också nämna två skrällar på bakvolten. 12 Adi Gallia som nu gör debut för Mattias Djuse och 10 Smokey Herman som såg fin ut senast. Bättre med tätkänning men kan räcka ändå då loppet är ojämnt.

Ranking: A 8  B 4-12-10-6   C 9-1-11-7  D 5-3-2 

 

Avdelning 2.

Ett ungdomslopp tar vid, där det är jämnt streckat mellan 2 Get Ready On Tour och 3 Winner Bac, där den sistnämnde för närvarande är favorit. Hästen höll bra utvändigt om Choco Garline senast, även om vi är inne på att insatsen inte var den femstjärniga som andra tipsinstanser vill få den till. Det var ändå förhållandevis lågt tempo på loppet och ingen från kön tog något nämnvärt till slut, och då är Winner Bac en så pass rejäl häst att den håller farten till slut. Men detta är ett återkommande fenomen. Dödenspositionen både under- och övervärderas. Trots att många lopp vinns från dödens, så fortsätter travmedia med devisen att det är en så dålig position, och då övervärderas ordinära och bra insatser därifrån, till jättebra. I detta fall var det en normalinsats av Winner Bac. Hästen är bara medel ut, och att Alice Engström, som inte vunnit lopp sen 2018, bara ska köra fram och reglera fältet köper vi inte.

Även 2 Get Ready On Tour blir väl hårt streckad. Maxas utrustningsmässigt nu i sin återkomst, men är ändå klart vassare på kort distans och vi tror hästen kan få problem att hålla ledningen. Given tipsetta och spelvärt spikbud är istället 6 Simb Murdoch. Hästen är som en vessla första biten, och med spår lite längre ut kan hästen få lite extra fart in i svängen och vi tror spetschanserna är goda. Hästen är mycket bättre än raden, och fin framförallt näst senast när hästen sökte lucka sista biten i ett V75-lopp som vanns av Phoenix Photo. Hästen går ner i klass och det blir dessutom barfota runt om, bra chans för spets och slut över det korta upploppet. På skrällfronten nämner vi 1 Global Thunder som är mycket bättre än raden, samt 9 Mr Crazed, som nu går med optimal balans och har lite smygform.

Ranking: A 6   B 2-3-1-9  C 5-8   D 7-10-4-11

 

Avdelning 3.

Markus B Svedberg befinner sig i favoritposition även i den tredje avdelningen, denna gång i form av nytillskottet 4 Teton Game Of War. Hästen gjorde debut i Svedbergs regi förra gången, men då blev det galopp långt innan startbilen släppte fältet. En tveksam favorit även om hästen är startsnabb och spets skulle betyda mycket. Startsnabb är också 5 On Light Jägersom var nära att hålla undan näst senast från just ledningen. Helt tappad på strecken denna gång, även om hästen inte vunnit lopp än så länge. Räknas skall även betrodda duon 1 Hoonigan samt 9 Titan Tilly göra. Den förstnämnde har inlett lovande med två segrar, och senast var hästen ursäktad. Inte helt fläckfri i aktionen och spår 1 på Örebro är sällan optimalt, men given att räkna med, precis som 9 Titan Tilly som är en riktig bamsing till häst och som troligen bara kommer bli bättre med fler lopp i kroppen.

Ranking: A 5-4-9-1  B 3-6-10 C 8-2   D 11-7-12

 

Avdelning 4.

Omgångens allra mest tveksamma favorite återfinns i den fjärde avdelningen, och den kommer från Björn Goops kalla stall, i form av 5 Ivania. Hästen har inte startat sen 1 november och har endast vunnit ett lopp i karriären. Det är lika många lopp som Björn Goop vunnit som kusk på svensk mark i år och den senaste tränarsegern på svensk mark dateras till den 1 februari.  Ingen färsk och dokumenterad form på varken häst, kusk och tränare och ändå är hasten uppe runt 40-strecket i procent i skrivande stund, och känns oerhört överstreckad. Schas.

Detta gör att det kan vara läge att ta ställning för den bästa hästen i fältet, vilket vi tycker att 11 Kenzoki Boko är. Hästen har inlett karriären i fin stil med 3 segrar på 6 starter, och fin vid vinsten på Solvalla senast. Visst, bakspår på Örebro är inte kul, men loppet är ojämnt och nu har det dessutom tillkommit strykningar, och vi är inte främmande för att Jorma väljer ett offensivt upplägg. Kanske landar han utvändigt om 1 Bellezza I T, som jagar spets och där det är spännande förändringar på inför denna dag. Alternativet är att den invändige hasten istället blir 3 Ninepoints Coolman, som tränaren aviserar bike på, men anmälan säger någonting annat. För den som letar efter storskrällen kan man tänka på 4 Livi Poldark som var fin vid vinsten, och Marcus Hultman har som bekant skrällt inom denna spelform nyligen.

Ranking: A 11  B 3-1-5-4-6  C 9-10-8   D 2

 

Avdelning 5.

En av dagens största favoriter dyker upp i den femte avdelningen, i form av den gröna, men lovande 7 Raja Knight. Hästen har imponerat på sina blott tre starter, och lär köras offensivt och vi tror att samtliga medtävlande är nöjda med hästens rygg och väl i spets ska det vara hästen att slå. Dock är det årsdebut, och detta är en ganska stor häst, så att hästen behöver loppet för att vara som allra bäst är troligt. Dock är det så pass tamt bakom att det ändå ska vara en vettig chans. Vi tycker det finns ett riktigt roligt motbud emellertid, i form av 5 Therion. Riktigt bra framförallt för tre starter sedan när hästen utmanade en så pass bra häst som Zeolit, trots en tung inledning. Denna gång blir den dessutom kraftigt kuskförstärkt med Rikard N Skoglund, istället för Kevin Gondet. Given. Vi uppmärksammar att det är en hel del streck på 10 SultanNorrgård. Det man ska tänka på är att Hans-Owe Sundberg kör sitt första lopp för året, och körrutin är en färskvara, särskilt när han möter några av de bästa körsvennerna i landet.

Ranking: A 7-5  B 11-10-4-2  C 9-3-1   D 12-6-8

 

Avdelning 6.

Den sjätte avdelningen utgörs av ett öppet och spelvänligt stolopp. Just nu jämnstreckat mellan 3 Fighter Lady, som ströks inför en tilltänkt V75-start på Åby nyligen, och 6 Matilda Cash som återkommer efter två månaders frånvaro. Inte helt givna formkort på någon av dom, och vi bläddrar vidare även om båda hästarna är tillräckligt bra för att duga här.

Vi vill särskilt lyfta fram 5 Klara Zonett som har årsdebuten avklarad. Det blev då ett försiktigt upplägg, men avslutningen var det inget fel på. Träningsbalans då, men blir nu maxad utrustningsmässigt och från stallet låter det uppåt. Chanstips i öppet lopp. I samma lopp som den var ute i var 4 Daughterofdarkness mycket nära att hålla undan från spets. Spetsbud igen och extremt tappad på strecken. 8 Raya D E är rejäl och räknas trots läget, hemmahästen 2 Cherry Oh Baby har läget och nu blir det barfota bak och 1 Asa Ready To Glideär en bra häst med lopp i kroppen och gick även bra i årsdebuten. Troligen lite bättre över kort distans men inte borta. Öppet.

Ranking: A 5-8-3  B 2-4-6-1 C 11-12-9   D 7-10 

 

Avdelning 7.

Vi avrundar GS-omgången med en spårtrappa, och dessa lopp brukar vara väldigt spelvänliga. Detta är inget undantag och återigen ser vi en favorit från formdippade Stall Goop. Det är årsdebut som gäller för 5 Global Bellicosa och blir hårt betrodd direkt. Biken åker på, men bara en av flera. Vår givna tipsetta är 12 Global Bitcoin som var duktig näst senast vid seger från utvändigt ledaren. Galopp på ny balans senast, och det bli samma balans nu. Dessutom är hästen som allra bäst i ryggar, vilket visar hur duktig hästen var vid senaste vinsten. Tippas.

Vi fastnar vidare får några skrällar i det bakre ledet. 11 Breeze Kronos är det första barfota runt om på, och 13 Orlandina tycker vi också är intressant. Bra intryck näst senast när hästen hamnade i kalla ryggar och hade allmän otur. Barfota runt om även här som ospelad, rankas upp. 6 Gina Lollobrigida går bra varje gång och nu är det bra spår och Jepson upp. 7 Lisa Nevada är en trög modell, varpå barfota runt om säkert kommer göra en hel del. Mycket öppet. 

Ranking: A 12  B 5-13-11-2-6-7   C 8-10-1-15   D 3-14-9 

 

Systemförslaget

Avd.1: 4.8.10.12.

Avd.2: 6.

Avd.3: 1.3.4.5.6.9.10.

Avd.4: 11.

Avd.5: 5.7.

Avd.6: 2.3.4.5.6.8.

Avd.7: 2.5.6.11.12.13

2016 Rader som kostar 2016 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.