Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 17 Miljoner Jackpot V86-Express, Bergsåker och Solvalla 10/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

17 Miljoner beräknat i åttarättspotten höjer spelvärdet rejält den här veckan. Sällan sexor fryser inne på V86 men förra veckan var det väldigt förutsägbara lopp från framförallt norskt håll där favoriterna radade upp sig och när det bara blev en kantboll på Solvalla var jackpot ett faktum.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

 

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen kommer 10 Gooner 39% ut över lång distans och då kanske inte bakspåret behöver spela lika stor roll. Wäjersten har bra snurr på stallet och kör alltid bra så nr det är hemmaplan måste vinstchansen för ekipaget vara mycket högt. Fick lite uppehåll efter en strykning inför förra loppet där han gick ut och var överlägsen i enklare gäng, så ingen ringrost här inte. Härdad i många lopp på V75 innan det, då han bland annat slog Danilo Brick i december, då jag förordade spik på Gooner i Klass 1. Han har hög kapacitet för det här motståndet vilket gör honom till klart spikbud trots spåret, då jag tror att han är bara bäst här. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen är det tyvärr få till start och många ser det som oerhört jämnt lopp och spelar med alla så ingen under 3,5% och hälften av hästarna är spelade runt 20% så klart bra läge att ta ställning mot många andra system och försöka gå kort här. Spik, två eller tre hästar är dom bästa tre alternativen och jag väljer nog att spela med två streck. Troliga ledaren och bästa hästen blir ett starkt lås hoppas jag. 

5 Deede Star 21% är nog bästa hästen i fältet då han tjänat sina pengar på bara 24 starter och har tagit 9 segrar så fungerar han för dagen så är han nog bara bäst här. Bästa spåret bakom bilen och maxat i utrustning och balans gör honom till klar förstahäst i loppet. Gjort två starter i voltstart på slutet så plus att biken kan åka på igen och första barfota på länge är också ett klart plus. Han är dock väldigt upp och ner i prestationerna och kan galoppera så inte helt att lita på.

2 Karat Band 16% står bra inne i klassen på sina tjänade pengar där han tillhört skiktet precis under kulltoppen som unghäst med final i annat Kungapokalen och vinst i Margaretas Tidiga Unghästserie på meritlistan. Åke tror på sin häst och hade sparat vid galoppen sist då aktionen inte stämde och med balans han ska gå felfritt med nu så kan han leda loppet runt om då han är den troliga ledaren av loppet. 

 

Avdelning 1.

Stolopp på Bergsåker över medeldistans inleder veckans V86-omgång och då favoriten kanske blir lite överstreckad här är det läge att gardera loppet. 

3 Zante Grif 38% drar en hel del streck på gamla meriter, men avslutade inte säsongen i bästa stil och kan behöva loppet i kroppen för att hitta formen igen. Båths hästar brukar ibland köras väldigt passivt i årsdebuter och får ofta något lopp innan man maxar med utrustning och balans och det låter lite som att så kan bli fallet här. Det gör så klart att det är favorit i fara även om hon har kapacitet för att vara med i striden direkt här. 

10 Love No Pain 20% är nog en lika bra häst som favoriten och kommer med årsdebuten avklarad där hon vann i fin stil. Hon har en stark långspurt att tillgå och Melkko låter inte ett dugg orolig för bakspåret så jag räknar med toppchans trots läget. 

8 She’s Ready 15% var det mycket snack om inför förra starten på V75 men det blev som jag misstänkte, helfel från bökigt spår mot hårdare hingstar och valacker då. Klart mest startpoäng i loppet och hästen är nog lika bra som inför förra loppet så måste räknas med hög vinstchans nu trots spåret. Hon går ner i ordinarie klass igen där hon visat tidigare att hon slåss om segern gång efter annan, så även nu.  

1 Infinite Knight 4% är lågt streckad från innerspåret som är helt okej på Bergsåker och här kan hon komma bra på det och få ett fint lopp, kanske i rygg på ledaren. Står bra inne på pengarna och väntat på att få rycka skorna så gör nog ett bra lopp direkt här, barfota runt om och med bike på. 

7 Miision Beach 9% är mycket startsnabb och kan få bra position trots spåret så ska inte räknas bort här. Magnus A har lyckats bra i vagnen bakom henne även om det blivit fler andraplatser än vinster så har hon nog form och kapacitet för att vinna här. 

6 Gitte Silvåkra 8% är också startsnabb och man bör väl söka position en bit fram med henne då man aviserar att rycka alla skorna den här starten. Lucka för sent sist för att utmana på allvar och man har förhoppningar på henne i den form hon nu hittat. Lite omlagd träning då man börjat rida galopp med henne inför den här säsongen och hon har hittat lite nya växlar så räknas med chans här. 

Ranking: A 10. B 3. C 8.1.7.6.2. D 4.5.9.11.12.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

1 Jareth Boko 5% är ju intressant från rygg på ledaren med barfota runt om och tänkbar vid gardering även om han står stenhårt inne i loppet. 

6 Kaptah 22% brukar jag nämna som en outsider och skräll då han är mindre streckad men som knapp favorit är han iskall att gå på med spår utvändigt om flera betrodda kan det bli vingel trots litet fält. Han är härdad i klassen på V75 och kan starta snabbt men även om det är intressant när man får rycka skorna är han nog lite överstreckad nu då han inte vinner så ofta. 

8 Twinkel Face 20% är stark och rejäl men har sämsta spåret och tufft motstånd gör att jag skulle stå över henne nu, till den höga procenten, även om jag skulle strecka tre-fyra hästar. 

3 Anita Rock 9% vann lopp direkt i fjol då man ryckte skorna så stort plus för henne om det går att springa barfota den här gången. Goop kör själv första gången på länge och hon skulle kunna få ett bra lopp och är en tänkbar outsider för den som gardera på. 

Ranking: A 5. B 2. C 6.3.1.8. D 7.4.

 

Avdelning 3.

Lite lägre klass över kort distans och omgångens största favorit kommer ut i den här avdelningen och då är låg klass och häst till nära 70% så vill man ju göra ett försök att fälla även om han är så klart är riktigt bra för klassen. 

3 Haitkin Am 67% har man väl så klart förhoppningar på även om det årsdebut här. Han har aldrig förlorat lopp men möter så klart tuffare för varje gång och har dessutom varit struken till den tilltänkta årsdebuten då han skadade ett ben. Han ska ha tränat på bra efter det men det är så klart inte optimal uppladdning och det är väl en storfavorit i viss fara här även om jag gillar hästar som aldrig förlorat lopp. Brukar spika till förlusten kommer och det brukar vara bra strategi men som så stor favorit behöver man kanske spela med tre spikar om han är en av dom så jag väljer ändå att gardera den här gången. 

2 Armida F.B. 12% har spar invändigt om den stora favoriten och här kan Magnus A välja upplägg då hästen är startsnabb. Gått bra för Magnus A tidigare och kuskplus att han kör nu samtidigt som hon nog går framåt med årsdebuten avklarad och ekipaget räknas mycket tidigt härifrån. 

8 Voltaire P.Hill 8% har häxläge med åtta bakom bilen men hästen är bra för den låga klassen han är kvar i och nu när man ändrar lite balans kan det räcka. Galopp direkt på V75 sist och lättare motstånd nu gör att han har bättre chans trots spåret, då han kan öppna vasst bakom bilen och nog laddas framåt direkt. 

11 Cristal Medallion 3% är intressant trots bakspåret då hon ska gå första barfota bak på länge och första gången hon gick så i somras så vann hon. Inlett året bra och från stallet meddelar man att det är bättre chans än hästen Nicklas Westerholm kör själv och det håller jag med om. Första gången med annan kusk kan också höja hästarna ett litet snäpp, så intressant ändring där med. 

5 Tex Man Hörsta 2% har bästa spåret bakom bilen, är startsnabb och har bra form så ska också räknas vid bredare gardering. 

Ranking: A 3. B 2.8. C 5.11.1.9. D 4.6.10.12.7.

 

Avdelning 4.

Lång distans och dom bästa har lite sämre lägen men någon av dom ska väl kunna komma bra på det och några få höjer sig lite här så man kan nog klara sig på ganska få streck. 

10 Amalencius B.B. 56% tränas av Nurmos och körs av Kontio och det har ju fungerat bra på framför allt Solvalla tidigare och året har startat bra för dom. Detta är inget undantag då hästen redan vunnit två och varit två en gång i år så har bra chans att återuppta segersviten då det är mer passande distans nu än sist för denna starka fyraåring. Tredjespår och andraspår sist och höll klart bra på 13,8 så har fart och styrka för att runda fältet här och räknas med hög segerchans, men spåret gör att jag vill gardera, utan att sprida strecken för mycket. 

9 Global Attention 21% mäter hårdare motstånd nu då det var ett breddlopp han vann sist men sättet han vann på med 11 sista varvet gör att man så klart ska ha bra chans även i det här sällskapet. Adielsson upp nu är kuskplus och stallet har ju visat toppform på slutet så denna måste räknas mycket tidigt även om han stiger på strecken under dagen och kanske uteblir spelvärdet här till slut. 

8 Sedin U.S. 7% har riktigt dåligt spår men är bra för klassen så nu när det är första gången Örjan upp så skulle dom kunna skrälla om han kommer ner i bra slagläge. 

1 Persos Otello 7% är mer lägesgynnad än dom betrodda här så gardera även med honom då han är startsnabb och kanske kan hålla upp innersniffen här och från ledningen skulle han kunna rinna undan. Fungerar ju även med rygg på ledaren om fältet spricker upp när dom starka bakspårshästarna trycker upp tempot till slut så kan luckor komma. 

5 Feel The Benefit 2% galopperade i årsdebuten men kördes runt bakom dom och är säkert bättre nu. Mattias Djuse från fint startspår med bra med startpoäng kan så klart räknas i rätt klass och för den som garderar vidare så är denna aktuell. 

Ranking: A 10. B 9. C 8.1.5. D 6.4.2.11.7.3.12.

 

Avdelning 5.

Precis som förra vecka är det ett kallblodslopp med och då som nu hade den klara favoriten bricka 8 bakom bilen men det visade sig än en gång att det spelar mindre roll för den nordsvenska rasen. Jag förordade spik förra veckan då motbuden var svala och liknande startfält den här veckan, med en stark favorit och svala motståndare, förutom en. 

8 Gorm klev iväg rejält från spår två i volten och fick köra årsdebuten i fred där framme, men hyggligt snabbt slutvarv då Bokli Rapp N.O. klev upp på utsidan, så klart bra genomkörare. Han klev enkelt ifrån konkurrenterna då som till synes okörd och enklare mot den här gången gör att jag tror på hög segerchans trots spåret. Lär rekordsänka på distansen och här körs väl inte preparé på något sätt då siktet borde vara inställt på finalen i den här serien 4/4, så man vill nog vinna loppet för att vara klar dit. Kort distans och fullt fält gör det lite chansartat och kanske behövs något streck till även om jag väljer att spika på den tidiga kupongen. 

6 Tangen Elvira 8% är det tänkbara spetsbudet, initialt men jag misstänker att man skulle vara glada att få rygg på favoriten här. Överhängande galopprisk som det oftast är på henne och mycket begärt att hon ska slå bra hingstar och valacker här. 

3 Hvalstad Odin 15% gör intressant debut i Elfvings regi men det är inga toppningar aviserade här direkt, man är nöjd om han går ett bra lopp innan man ställer några krav på honom. Får väl räknas som överstreckad då man ligger så lågt och han inte gått några snabbare tempon alls för sin nya tränare. 

1 Gott Klirr 9% får ses som värsta motbudet trots läget och väldigt mycket galopper i historiken. Inte omöjligt att han hetsar upp sig från ett stressigt innerspår men går han felfritt kan han säkert komma iväg bra mot den här konkurrensen och skulle han svara upp innerspåret som är lite bättre på Bergsåker så blir han en tuff nöt att knäcka för favoriten här. Anmäld med skor men är banan fin lär det bli någon form av barfotabalans och för er som tror på felfri avgång och att ingen tar sig förbi i starten så är det tänkbart att låsa med honom. 

9 Hugo Bäck 2,4% har gått sämre med skor samtidigt som han matchades mot hårt motstånd i vintras så man har nu väntat på barfotasäsongen och det kan vara bra insats att vänta direkt här. Barfota runt om, bike och helstängt med hål så maxat i utrustning här och ska räknas trots bakspår då det är absolut toppform på mer eller mindre allt som kommer ut från Westholms stall för dagen. 

5 Bonaldo 2% har bästa spåret bakom bilen och kuskplus till den här starten, efter ett lopp i monté där det blev galopp. Ganskja startsnabb i den disciplinen och felfri kan nog Magnus A få iväg denna ganska bra och skulle kunna vara tokskräll med tur på loppet och om ett par av dom betrodda kör mot varandra. 

4 Kong Henry 2% är startsnabb från perfekt spår bakom bilen. Har väntat på att få rycka skorna då han inte trivts fullt ut med att få tävla på broddar, så klart plus i balansen här. Kan vara den som ställer till det för Gott Klirr om han tar spets här och släpper till någon av dom andra, räknas själv med från till exempel rygg på ledaren eller från spets om ett par av dom betrodda kommer bort. 

Ranking: A 8. B 1. C 6.3.9.4.5. D 12.7.2.10.11.

 

Avdelning 6.

En typ av lärlingslopp där körsvennerna fått köra max 100 sulkylopp under föregående år och några är betydligt mer orutinerade än andra här vilket gör att det kan ställa till det med tempobedömningar och taktiska upplägg. Det är oftare skrällar i den här lopptypen och jag väljer att gardera på ganska brett här. 

4 Urgent Call 26% är loppets favorit och man siktar så klart mot spets men då det kan vara upptaget där får det ses som favorit i fara då han inte är mycket bättre än många andra i loppet. Lättas i balansen men har inte vunnit lopp på ett tag så bara en av flera den här gången och detta är en favorit som ska man ska kunna fälla idag. 

2 Vacqueyras 7% är mycket ojämn i prestationerna och kan ställa till det för favoriten genom att svara och se till att tempot blir för hårt. Har han en bra dag så kanske han bara leder loppet runt om och är en tänkbar outsider vid bred gardering på sin startsnabbhet. 

3 B.W.T.Echo 8% körs av Janne Korpi som tar för sig i loppen och här blev det bra spår med en bra häst för klassen så ekipaget räknas mycket tidigt. Går frammåt med loppet i kroppen sist så som lättplacerad och startsnabb är det hög segerchans. 

12 Majestic Man 14 har varit ute i finska gulddivisionen och duger bra i klassen. Han har vunnit V75 i Sverige med även om det var ett tag sedan. Spår 12 är så klart kallt men blir det överpace här vilket det ofta kan bli i den här lopptypen så finns chansen då han går barfota runt om nu. 

5 Lady Zappa 20% har en rutinerad kusk i sammanhanget och lättas till barfota runt om nu så från ett bra utgångsläge ska ekipaget räknas tidigt här. 

6 Rafiki Fri 8% är spurtstark och körs av erfaren kusk här så kan profitera om det blir körning i loppet och är en tänkbar skräll när det är nedstruket till bästa spår fem. 

8 Jaques Noir har dåligt spår och en kusk som inte gjort många starter i Sverige men hästen tränas hos Nurmos och duger i klassen. Är dock lite svårkörd men kommer man rätt på det tål han offensiva upplägg och kan vara aktuell vid riktigt bred gardering. 

7 Empire Garbo 4% är nedstrukna ett spår vilket är gynnsamt och för den som garderar riktigt brett så kan hon vara aktuella på kupongen, men kan behöva loppet i kroppen och körsvennen vinner inte lopp så ofta.  

Ranking: A 3. B 4.12. C 5.6.8.2.7. D 9.10.11.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Ara 19% rankade jag som ensam A-häst då han ledde loppet runt om på V75 sist och är nu klar för finalerna 27/3. Det är lite andra förutsättningar med innerspår bakom bilen nu och sist hade han tur med galopp på en som hade tagit sig förbi i inledningen och med bilstart är kanske några utvändiga snabbare så risk att han blir över den här gången. Lite kvickare från start med barfota fram kanske och kommer han till ledningen så kan han så klart vinna loppet även om han nog siktas vara som bäst till finalerna om ett par veckor. 

2 Estelle Nordique 22% är inte startsnabb och får svårare när hon nu matchas mot tuffare motstånd och segrarna i vinter är i enklare gäng så klart överstreckad åter igen. Kuskbytet är kanske bara positivt då Soronen vunnit med hästen tidigare men det brukar ta emot när det står över 40 tkr på förstapriset så hon är bara aktuell vid bred gardering och borde kanske matchas mot bara ston när hon nu fått en del pengar på kontot.  

5 Gazoline Mearas 5% gör årsdebut och det blev lite hårdare lopp än man hoppats här så när man väntar med maxningar i balans och utrustning så väntar jag med att strecka. Startsnabb från kanonspår gör att han kan ställa för betrodda invändigt och får han sitta i fred i ledningen en bit så kanske han rinner undan, så för er som streckar många är han given på kupongen trots att man ligger lågt från stallet. 

6 Faster Than You 6% ligger man också lite lågt med till den här straten då det blev galopp sist, som stor favorit. Barfota då, men nu åker skorna på igen för att få honom felfri och efter spår 10, 8 och 12 bakom bilen på slutet så är det ett klart plusläge. Nu kanske kan man köra offensivt och få ta över från Gazoline Mearas. Så vann han lopp i somras från just bricka sex på Bergsåker över samma distans. Räknas vid gardering även om man är lite försiktiga i uttalanden från stallet på den här. 

9 Special Major 0,6% är man inte missnöjd över bakspåret med då han hetsar upp sig framme vid bilen och med stabila Magnus A så kan det vara en tänkbar tokskräll med lopp på rulle. Helstängt huvudlag och lopp i kroppen är plus men ingen vinst sedan januari 2019 är inte bra, även om han också vann V75 från bricka 12 samma vinter, så har nog kapacitet i grunden som duger för klassen. 

8 Barry Wadd 3% är ganska startsnabb så med få startsnabba invändigt och där ett par ligger lite lågt på förhand så kanske man laddar från start trots spåret. Har inlett året bra med två vinster och en andraplats för att sedan köra galopp från spår fem i volten då, så klart plus med auto trots spåret. 

12 Whitsun Madona 4% gynnas av en invändig strykning så kommer in i matchen även om hon är bortlottad och ett av två ston mot hingstar och valacker, så kanske blir för tufft. 

Ranking: A 10. B 5.6.1. C 2.8.9.12.4. D 7.3.

 

Avdelning 8.

Fyraåringslopp avslutar där det är tillägg för några ekipage men en av dom som står 20 meter efter har nog ganska bra chans att ta in försprånget och räknas trots läget. 

9 Zack Bris 22% är häften så mycket streckad som favoriten här och med så få i loppet så ska han ha bra chans oavsett position. Var en av få som fungerade på ett svårt underlag sist där många blev trötta i ledningen gick han bara undan i säker stil. Stark och snabb som gör att han borde vara favorit här och spelar honom som förstahäst här. 

3 Kapten Brodde 48% är stor favorit och i sista avdelningen så är det inte så kul att gå på en så hårt streckad. Han har kört galopp i två av sina fem starter men vunnit dom andra tre så kanske bombar han bara till ledningen och stannar där hela vägen men med galopphistoriken är det bra läge att gardera nu.

4 Launch’em 14% Redéntränat som Örjan kör måste alltid räknas då dom vinner oerhört hög procent av loppen dom startar hästar i och den här är nog lite bättre än raden då han haft svåra lägen gång efter annan. 9 och 11 i sina autostartslopp sedan 8, 7, 11 och 11 i sina voltstartslopp är tuffa papper. Även om spår fyra också är dåligt så är det få på startfållan och han kan hamna bättre på det än han är van att göra, så i ett litet fält så måste han räknas tidigt trots spåret. 

1 Center Brus 8% har bästa spåret i voltstarten och Goop upp första gången så även om han tappade en del från rygg på ledaren sist så var han desto bättre i loppet före. Startsnabb och här kan Björn välja upplägg och i ett litet fält behöver inte rygg på en av dom betrodda vara fel då det brukar kunna spricka upp och komma luckor i den här lopptypen. 

8 Like A Monster 3% går första gången barfota runt om och det hade strulat en del för honom innan han fick vinna sist så kanske proppen ut här och ketchup-effekt att vänta. För låg procent oavsett och kul att ha med någon rejäl kantboll i avslutningen om man har chans på alla rätt. 

Ranking: A 9. B 3. C 4.1.8. D 6.5.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.6.7.8.10.

Avd.2: 2.5.

Avd.3: 2.3.5.8.11.

Avd.4: 1.8.9.10.

Avd.5: 8 Gorm

Avd.6: 3.4.5.6.8.12.

Avd.7: 10 Gooner

Avd.8: 1.3.4.8.9.

7200 rader som kostar 1800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.8.10.

Avd.2: 2.5.

Avd.3: 3 Haitkin Am

Avd.4: 1.8.9.10.

Avd.5: 8 Gorm

Avd.6: 3.4.12.

Avd.7: 10 Gooner

Avd.8: 3.9.

192 rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.