Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Umåker 7/3

FSport fantasy trav

GS75-Omgången.

Umåker är värd för veckans GS75 med spelstopp 15:00 på söndag eftermiddag. Det ska vara okej underlag så man kan köra med valfri balans. 

 

Statistik och Spelteori.

Upploppslängden är nära medellång med sina 184 meter och bredden är strax över medel på båda långsidorna. Banan har varken open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till. Andelen spetssegrar ligger lite under medel men andelen favoritsegrar är precis som riksgenomsnittet här, så inga konstigheter.

På GS75 går att spela endast i sjurätts-poolen genom att klicka i GS7 och man avsäger sig då utdelningen på sexor och femmor men får istället 2,5 ggr utdelningen på sju rätt då man får alla rätt. Detta är bra. Om man tycker det ser favoritbetonat ut och man spelar med ett par hårt streckade hästar som spikar. I övrigt får man hela 10 miljoner om man är ensam med alla rätt på GS75 så lämna aldrig in exakt samma kupong två gånger på den spelformen, för att chansen att bli ensamt vinnande system ska leva. 

 

Bästa Spiken!

Jämnt spelat i sjätte avdelningen där 4 J.H.Mannerheim blir hårt betrodd då han slog 5 Selmer I.H. där den först nämnda slog av favoriten till slut sist. Då fick Selmer I.H. leta sig ut från sitt innerspår och körde i dödens, med värsta motbudet i rygg och över Bergsåkers lite längre upplopp fick han släppa den förbi sig till slut. Nu tror jag Selmer I.H. är bättre med loppet i kroppen och det ska vara betydligt högre segerchans för honom den här gången. 

 

Gå Kort!

I kallblodsloppet i fjärde avdelningen sticker två ekipage ut på strecken och visst är dom väl bäst från J-O Perssons starka träning, men jag väljer att lägga till en tredje häst. 

13 Järvsö Tord är loppets knappa favorit som nog går framåt med lopp i kroppen och är nog bra för klassen då han vann direkt i årsdebuten. Överlägsen vid vinsten då och tänkbar spik här även om jag väljer att ta med två starka motbud. 

14 Prins C.K. har också årsdebuten avklarad och mötte tuffare motstånd då så ner i rätt klass nu och med Mats E upp är det klart bra chans. 

4 Ros Son gör debut i ny regi här där han varit sedan september och han opererade honom i halsen direkt då. Han har lite pengar på kontot för sin kapacitet och därmed ett bra spår då det är spårtrappa. Han kanske är lika bra som favoriterna här då Karlsson brukar starta hästarna med bra chans även i årsdebuter, så räknas tidigt här. 

 

Avdelning 1.

Lopp över 2640 meter i ganska hygglig klass men tyvärr har det tillkommit ett par strykningar så det är litet fält kvar men ändå inte helt enkelt att lösa. 

5 Willmer Gel Blir för stor favorit då han har spår utvändigt om flera startsnabba och trots det fina spåret så skulle det kunna bli lite vingel här. Kommer han ner i andraspåret tidigt så är segerchansen så klart bra men inte alls givet att han bara vinner loppet, som många tidiga spelare tycks tro. Var bara okej sist på V75 då båda värsta konkurrenterna galopperade bort sig men han borde väl tagit ner den enkla ledaren för att få toppbetyg för den instatsen så han blir överspelad här och garderingen är given. 

3 Cemonroc De Coeur är ojämnt startsnabb och när han nu ska gå i bike med helstängt huvudlag kan det bli spets här. Suttit fast med sparade krafter i två starter och nu får han kuskplus så även om han har minst pengar på kontot här så är segerchansen hög i förhållande till den låga procenten. 

4 Mr Sånna är betrodd med rätta då det kan vara han som tar sig till ledningen och blir då hästen att slå, kanske inte tar sig förbi den invändiga men får säkert ett bra lopp där framme.  Trivs över distansen och får kuskplus nu så det är klart intressant. 

1 Nolimitjimmit gör det bra mest hela tiden och är startsnabb så taktiken är att släppa till en av dom betrodda och få ett bra lopp i rygg på ledaren här. Kommer bara luckan är han speedig och kan slå samtliga här, då han står väldigt bra inne i klassen. 

10 LIvi Majesty är klart gynnad av ett par strykningar i loppet och då kan det gå trots uselt utgångsläge. Trea bakom Donners Am sist och ner i rätt klass nu så när han går framåt med sina två lopp i kroppen kan han utmana här som skrällbud. 

 

Avdelning 2.

Låg klass där det inte är säkert att dom som står 20 meter efter ska var speciellt mycket bättre än dom på grunddistansen och jag väljer att spika den klara favoriten som står på startfållan. 

5 Keep Calm Boko blir hårt betrodd men har också hög segerchans då han inledde karriären med en seger. Var lite sämre sist men då ändrade man i huvudlaget som han inte trivdes med alls och okej att han blev trea då, när han inte var som bäst. Tillfräschad sedan dess och nu går han i samma utrustning som vid segern och kanske kan han komma till ledningen med bara fyra hästar på startfållan efter en strykning, får spets blir han nog svår att slå. 

13 Kaitlin Way Scott är snabb för klassen men bakspår på tillägg är en tuff uppgift i jämnt lopp och garderar man på här så behövs fler streck än så. 

1 Mind Reader hade haft en infektion i kroppen inför förra loppet och går säkert framåt med det loppet i kroppen. Med bra kusk från toppspår får han ett nog ett bra lopp i rygg på favoriten och kan då överraska lite till slut, då luckor brukar komma i fält i så här låg klass. 

8 My Way I.H. har ett fint tredjespår på tillägget och kan hamna bra på det. Inte startat på ett helt år men Samu Sundqvist har bra statistik på Ingemar Hultqvists starka hästar så jag blir inte förvånad om den här vinner direkt i comebacken. 

 

Avdelning 3.

Låg klass och en variant av lärlingslopp där favoriten körs av väldigt orutinerad körsven och det är läge att gardera. 

7 Even’s Good Girl tog inget i tuffare lopp sist och ner i ordinarie klass nu, så det kan bita bra den här gången istället. Körsvennen har dock aldrig vunnit lopp och har få starter innanför västen och det spelar stor roll då hela ekipaget ska i mål och detta är storfavorit i fara. 

6 Unleash The Steel har årsdebuten avklarad och går nog framåt med loppet I kroppen. Har en rutinerad körsven i sammanhanget och får nu bike på så kan nog höja sig med utrustningsplus. Helstängt huvudlag åker med på och tränaren vill att man kör i ledningen här och då blir det hästen för övriga att slå. 

11 La cerise gör intressant debut i ny regi och kanske är bakspår inte så illa då hon galopperat en del tidigare så litet fält i en spårtrappa där hon är en av dom mest pengar kan passa bra. Alltid bra när hästar som tävlat i betydligt hårdare konkurrens på tuffare banor i söder kommer upp och ställs mot enklare motstånd, så det kan bli utdelning direkt här. 

2 Palabra gör också debut i ny regi och tänder hon till på ny träning och miljöombyte så kan det räcka direkt här. Har gått mest med öppet huvudlag i tidigare regi och ska provas med helstängt nu direkt så det är klart intressant från bra utgångsläge.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

 

Avdelning 5.

Kort distans och väldigt låg klass där favoriten fått besvärliga bricka 8 så det är väl favorit i fara här. 

8 A Whispering Angel har man siktat mot loppet med och det är offensivt upplägg aviserat men det kan kosta mer än det smakar från längst ut bakom bilen. Nybliven fyraårigt sto oroar med I öppen klass även om hon nog duger bra i den låga klass hon är kvar i. 

4 Isiah Boko är startsnabb och troligtvis den som kan komma till ledningen från perfekt utgångsläge och blir hästen att slå här. Magnus A upp är stort plus och det här måste var hög segerchans. 

3 Queen Of Fashion är startsnabb och kanske försöker man köra i ledningen med den här men borde ha bättre chans i rygg på ledaren kanske. Sjuårigt sto som tjänat så här lite pengar gör att hon inte är jätterolig som vinnare till ganska hög procent. 

5 Neymar har inte visat någon form som ska räcka men kuskbyte nu och startsnabb från perfekt spår gör att han ändå är tänkbar vid bredare gardering.

11 Bottnas Hunter missgynnas av bakspåret då han inte kan utnyttja sitt bästa vapen, startsnabbheten. Kuskbyte nu kanske han tänder till på och räknas med chans. 

8 Xanthis Excalibur är loppets klara favorit och ska köras offensivt men med många startsnabba invändigt kan det bli vingel från det dåliga spåret och detta är en favorit i fara. 

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

 

Avdelning 7.

Snabblopp avslutar omgången och då är det väl främre träffen som ska vara fördelaktigt med det kortare upploppet. 

4 Al´s Raceing Ace är startsnabb från perfekt utgångsläge och kan lägga beslag på ledningen och därifrån blir det hästen att slå. 

2 Arizona Dream har dragits med magproblem, men det ska vara bättre nu så då kan man anta att han presterar lite bättre nu. Bra spår och hamnar nog i bra slagläge och ska därmed ha hygglig vinstchans nu. 

12 Leave Your Sox On är loppets favorit trots bricka 12 över den korta distansen. Man vet väl inte riktigt var han står inför det här då det är debut på distansen och första loppet på ett tag så favorit i fara från sämsta läget. Kapaciteten är hög för klassen så han räknas ändå vid gardering.

9 Extra G.T. kommer hit med bra form efter två raka segrar och har en bra spurt att tillgå så det kan gå, trots bakspåret.  

8 Flight Deck har uselt utgångsläge men Magnus A upp är klart bra då han vann när han körde honom för två starter sedan. 

1 Springbank är både startsnabb och stark så ska kunna få ett bra lopp härifrån även om det så klart är chansartat från innerspåret. Om han hittar ut under vägen så har han klar segerchans i ett jämnt lopp. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 1.3.4.5.10.

Avd.2: 5 Keep Calm Boko

Avd.3: 2.6.7.11.

Avd.4: 4.13.14.

Avd.5: 4.8.

Avd.6: 5 Selmer I.H.

Avd.7: 2.4.8.9.12.

600 Rader som kostar 600 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!