Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot GS75 Halmstad 28/2

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

GS75-Omgången.

Då tävlingarna blev inställda förra veckan när Örebro hade tjällossning och skulle haft dubbeljackpot på GS75 så flyttas dom pengarna vidare till den här söndagens omgång. Halmstad är värd för tävlingarna och då dom brukar ha förmodligen Sveriges bästa underlag så kan man nog räkna med att det blir bra bana. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. I övrigt så har rankingen varit bra på slutet och nu har jag tagit hjälp av en god vän och duktig analytiker i Jens Lönnaeus, som har Halmstadtravet som hemmabana så hoppas att vi ska få till det ännu bättre tillsammans. 

 

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas dom pengarna i alla tre utdelningspooler så vid just jackpot ska man spela i alla pooler. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen, (även vid dubbeljackpot, som nu) och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt bra bonusvinst. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det ett tunt fält där man med fördel kan ta ställning. 3 Cash Valley blir klar favorit men med rätta. Har varit riktigt bra den senaste tiden och är spetsfavorit. Kommer hästen dit i ett litet fält ska det hända någonting konstigt för att hästen ska förlora, då hästen gör sina bästa lopp i tätpositionen. Skulle något krångla och han inte får ledningen direkt är det hög chans att alla vill släppa men han är stark och rejäl så vinner nog loppet ofta med andra upplägg också, om det skulle behövas så stabil spik. 

5 Taxi Out är också startsnabb och vann ett bra lopp från tät på Jägersro för inte så länge sedan. Hade dock lite flyt med att ledaren galopperade och det således blev gratisspets, sedan gjorde hästen det bra som höll undan. Man ska dock tänka på att det är enda segern hästen mäktat med på 43 starter och med den vetskapen känns nästan 30 i streckprocent alldeles för mycket och han är väl omgångens mest överstreckade även om han ör mycket tidig om favoriten kommer bort. 

 

Gå Kort!

Sjunde avdelningen bjuder på ett lite ihåligt lopp över lång distans denna GS-omgång där det tyvärr tillkommit ett par strykningar. 

4 Beethoven är loppets klara favorit som gjorde årsdebut senast och vann efter ett lopp i rygg på ledaren. Hästen är startsnabb och loppets naturliga spetsbud och därifrån ska hästen såklart besegras. Ändå lite för stor favorit då han inte har så mycket högre vinstchans än några av dom värsta motbuden. 

10 Mellby Helios är betydligt mer intressant då han senast gjorde debut för Ville Karhulahti och hästen fick ett offensivt upplägg direkt. Låg på väl mycket vilket kostade segern i slutändan mot just Beethoven som därmed till stor del blev hjälpt till segern av detta. Lopp i kropp och nu talas det om att hästen ska lättas. Rolig tipsetta när streckfördelningen mellan dessa är så snedvriden och ett bökigt tiondespår blir allt bättre efter ett par strykningar i loppet och färre att runda. 

 

Avdelning 1.

Ett snabblopp för sto med ett litet fält inleder denna GS75-omgång. 

6 La Paradeta är mycket klar favorit, som höjt sig rejält senaste tiden. Här rankade jag henne högt då hon slog Bansky på V75 och ner i klass här för startsnabb häst gör henne given tidigt på lappen. Garderas dock då det är en rätt så enkel häst i grunden, och spelvärdet ligger i att fälla henne då hon blir lite för stor favorit nu. 

3 Artemide Zack är en, vad vi tycker, bättre häst än favoriten vilket gör att det är bra spelvärde som nästan häften så hårt streckad. Hästen har gått jämnt med favoriten vid dennes två senaste segrar trots klart tyngre resor vid båda tillfällen och är nog den kapacitetsmässigt bättre hästen av de två så i kraft av bättre utgångsläge rankas den före favoriten. Hon har dessutom hunnit med en start till på V75 sedan dom möttes sist och kommer med mer dokumenterad form. 

Båda står riktigt bra inne i loppet och höjer sig över mängden så är ett tänkbart lås här även om det inte är så långt ner till ett par av dom övriga.  

Där bakom nämner vi 5 Happy Celebration som har årsdebuten avklarad och har perfekta förutsättningar, men även långskottet 7 Classic Kimble som har varit uppåt i två starter, senast gick hästen med punktering men svarade ändå för ett starkt slutvarv. Inte så snabb ut och hamnar ofta en bit bak, men fältet är litet och kan absolut blanda sig om de betrodda har en sämre dag. 1 Denco´s Moon Kilab vinner inte så ofta men det kan bi bike och goggles på nu så från bra spår kan hon skrälla. 

Ranking: A 3.6. B 5.7. C 1.4. D 8.2.

 

Avdelning 2.

Den andra avdelningen är ännu ett ihåligt lopp som man kan lösa på ett par streck då dessa höjer sig. Låg klass med voltstart och vi väljer att spela dom bästa spåren där dom bästa hästarna startar från och det borde bli svårt för övriga att blanda sig ifrån sämre lägen. 

3 Youviraj är loppets klara favorit som var fin vid segern för Peter senast, en av få vinster från detta stall i år. Härifrån är taktiken given, det blir offensivt. Med tanke på Peters stallform och att hästen, innan sin vinst, radat upp andrapris, är garderingen given. 

1 Vulnerable Face skickar Adrian Kolgjini hit som enda häst från sitt formstall vilket så klart är intressant från bästa spåret i volten. Missgynnades av banan senast, men kan öppna, och enda segern hittills kommer från ledningen, med samma förutsättningar då. Blir det spets så kommer hästen bli svårslagen. 

Nämner en häst till och det är kapacitetsmässigt bästa hästen, 6 Victory Highness. Detta är en före detta årgångshäst som treåring men har brottats med skador sedan dess. Faktum är att hästen var spelad till under 20 ggr i en E3-uttagning mot b la Bythebook och Fort Knox för mindre än två år sedan, efter att ha inlett karriären med fyra raka segrar. Inte så vässad till denna start, men springspår med Uhrberg i lågklassigt lopp har varit segerrecept förr och till 10% är det bra komplettering till fältets mest streckade i ett starkt trehästarslås. 

Ranking: A 1. B 3.6. C 2.5.9.8. D 11.4.7.12.10.

 

Avdelning 3.

Montélopp på ett av de stora streckspelen, och det brukar få folk att grymta till lite. Här blir ofta favoriten överspelad och många ser det som en eller alla och spikar den stora favoriten. Visst vinner favoriterna i den här lopptypen ganska ofta men det finns bra lägen att försöka hitta klart understreckade hästar att få med i lopptypen. Efter ett par strykningar under sena förmiddagen så ändras mycket förutsättningar här, då ett par tänkta front-runners blivit strukna. Från att ha tänkt lösa loppet på ett fåtal hästar är det precis som jag skrev tidigare, antingen en eller alla som nog gäller här. 

Favorit är 4 Au Revioure Font, en vettig sådan. Mycket fin vid senaste vinsten, även om hästen fick hjälp när klara ledaren felade. Ganska stor favorit men ändå tänkbar spik för den som behöver spara på strecken men när det vankas intressant info på några motbud får man bra värde vid gardering så på större lappen tar vi med några fler här. 

6 Dynamite Light har tänt till under sadel och trivs bra på Halmstad. Given då det blir några procent lägre streck än han ska ligga på efter en sämre insats för sulky sist då underlaget kanske spökade lite för honom. 

2 M T Nordic Spirit drar en del streck men där har insatserna varit som Untersteiners stallform varit som mest. Rankas ner på sämre spelvärde och bara aktuell vid bred gardering. Chanserna stiger dock nu efter två strykningar på just dom två som skulle ridas i spets och då kan den här leda länge istället, så betrodd som var tänkbar att plocka måste istället med vid gardering. 

9 Roofparty är mest intressant i fältet då det nu är debut i monté för den här meriterade rikstotohästen. Han hade ett sämre fjolår efter hjärtfel som han haft tungt att komma tillbaka efter men ny diciplin nu och man har en av Sveriges vassaste montéryttare upp. Helt tappad på strecken till 3%, liksom spetsbetonade 8 Enclave(STRUKEN) som skördat framgångar i disciplinen sedan tidigare. 

1 Cinnamon Prince står bäst inne på pengarna och är totalt bortglömd till 1% och här går stallrapporterna går i dur. Hade sitt livs form näst sist enligt ridande Klockar och då han inte trivdes med underlaget sist finns det inget som tyder på formtapp nu på denna startsnabba häst som ska ridas i ryggar, så läget är perfekt. 

Ranking: A 4. B 6.9. C 1.2. D 5.7.

 

Avdelning 4.

Se ”Bästa Spiken!”

Vill man ha en bombskräll ska man tänka på 1 Ironman Pellini som var fin som fastlåst efter vila senast. Tunt jobbad inför det och lär vara rejält uppåt nu. Långsam iväg men med bara sju hästar är det inte hela världen. Klart prisvärd vid gardering.

6 Inez Alki har inte varit om tidigare efter vilan och nu är hon behandlad inför detta så med Crebas stallform, med fyra segrar på senaste tio starterna, måste hon passas tidigt vid gardering. Crebas korades dessutom till årets kusk 2020 på Axevalla travbana, i lördags och han kör i självförtroende för dagen. Mycket vass statistik som både tränare och kusk under 2020, samt inledningen av 2021 och han verkar ha hittat rätt på sin ganska nya hemmabana. 

Ranking: A 3. B 6.1.5.7. C 2. D 4.

 

Avdelning 5.

Ett oerhört lågklassigt stolopp. Visst är det spelvänligt, men så här får det inte se ut när det handlar om Grand Slam 75. Detta påminner mer om ett ramlopp, en vanlig måndagskväll på Halmstad. 6 av de 11 startande har ännu inte vunnit lopp, och merparten av dessa har heller inte varit nära. Nåväl, vi har ett lopp att lösa och för att lösa detta lopp har man behövt grotta ner sig ordentligt. På ett storts system kanske man ska strecka samtliga men vi nämner några streckvärda för den som vill spara på markeringarna.

5 Global Be Happy är loppets favorit som aldrig vunnit lopp och öppnar heller inte särskilt märkvärdigt. Bara en av flera, precis som betrodda duon bakom är, nämligen 6 Blonde Wind och 7 Morell. Den senare gör debut hos Peter Untersteiner och är oerhört svårbedömd efter lång vila och vingelläge. Untersteiners tränarform har ju varit väldigt svag den senaste tiden och som hårt betrodd känns väl hästen bara lagom spännande. Det gör även 6 Blonde Wind som enligt stallet är en barfotahäst och går ut för att få lopp i kroppen. Nerstrykning till spår 5 dock gynnsamt. 

4 Cute And Charming startar innanför dom betrodda och står anmäld med jänkarvagn, men enligt stallet blir det vanlig vagn och fokus på att gå felfritt. Väldigt orutinerad kusk som bara gjort 11 starter senaste 5 åren, och vi ifrågasätter starkt om någon av dessa har varit i jänkarvagn…

3 Luna Piena får tipsnicken efter en del tvekan, men hon svarade för en mycket positiv slutrunda i betydligt tuffare konkurrens senast. Inte vunnit än i karriären men detta är hästen som sagt inte ensam om. Kevin upp från bra spår och debut över kort distans ser man bara som positivt från stallet. 

11 Stepping Spacegirl som har bra kunnande ska testas med någon form av norskt huvudlag i comebacken nu. 

10 Maggan Håleryd är loppets bombskräll som inte vinner på beställning, men har form, som hon visade upp framförallt näst senast, då det var läckert intryck när kusken sökte lucka. Rosleff har vi sett göra väl avvägda styrningar kanske framförallt bakom Echelon i vinter och han blir allt bättre, hittar han rätt ryggar så går ingen säker här. 

12 Tamara Face har visat lite smygform som inte står i paritet till streckprocent i denna skrala omgivning där hon ska högre vinstchans än 0,4%. Duktig näst senast när hästen levererade en fin spurt efter en tung inledning på loppet och har fastnat bakom trötta djur många gånger. 

Ranking: A 3. B 11.10.7.5.6. C 12.9.4.8. D 2.

 

Avdelning 6.

Fördel ston är propositionen i den sjätte avdelningen, en proposition man ser titt som tätt. Frågan är väl bara vilken fördel som egentligen föreligger. I just detta fall finns det ett sto med i fältet, som dessutom fick spår 8, och hästen har inte ens tjänat mest pengar i fältet. Det skiljer väldigt mycket i propositioner i den här typen av fält, och just den här är inte till fördel för det enda sto som återfinns i loppet.

5 Infinitus har gått förbi som strecketta under förmiddagen med rätta då han är i fin form för dagen och stallet menar att hästen nog aldrig varit bättre. Kapacitet har alltid funnits och från perfekta spår 5 kan det bli en perfekt position. Hästen tål tyngre upplägg och är ett givet spikbud då det är jämnt streckat och många sprider strecken rejält här. Inte beroende av någon speciell löpning men kanske kan bli släppt till ledningen om man kör till rejält och kommer man dit är det nog loppet över. 

7 Payet D E var favorit på dom tidiga kupongerna som utmärkt sig i hårdare gäng än detta. Spåret inte det värsta i mindre fält och hästen kan lägga iväg från början men man har ju trott på den här ett tag, framförallt som skrällbud men även som ganska betrodd. Han går bra varje gång men verkar ha svårt att vinna då han tjänat en del pengar i vinter och går upp en klass nu. 

3 Inertial är startsnabb och lättplacerad men vinner inte så ofta och då Sjunnesson är defensiv kusk siktar man nog på att släppa till någon av dom mest betrodda.  

2 Fabio De Pervanche kan nog mer än visat och ska räknas vid gardering, speciellt då Lugauer menar att han känns startsnabb och kanske kan svara utvändiga. Conrad upp är klart minus mot Marc men från bra läge kan det gå ändå så klart. 

9 Adiago Trot är mycket bättre än raden, men bäst med tätkänning och från stallet har man också 1 Counterfeighter som kan öppna bra, så ska få ett bra upplägg på innerspåret med ett lopp i kroppen nu. 

Ranking: A 5. B 7. C 3.2.9.4.1. D 8.6.

 

Avdelning 7.

Se “Gå Kort!”

6 Ready Trophy är en av loppets bättre hästar som nu återkommer i årsdebut, efter V75-vinst på Nyårsafton. Dom som var runt om honom vid vinsten hade tjänat 70-80 tkr efter att han kommit bra igenom från sitt tillägg och han går upp i klass nu. Stallet tror hästen behöver loppet men på grundkapacitet är hästen given vid bredare gardering ändå. 

3 Rosie Access är också intressant vid flera streck då även denna kommer från vinst. Hon har bra form och trivs över den långa distansen. Kan öppna bra och hittar nog en bra position direkt, kanske rygg på favoriten.

På utrustningsfronten är det anmält jänkarvagn på 8 Digital Data (STRUKEN)som är en rätt så hygglig häst och som brukar skörda en del framgångar på vinterhalvåret. Kan även öppna hyggligt men lång distans har inte varit någon hit tidigare. Från stallets håll meddelar man dock vanlig vagn, så där får man hålla koll fram till spelstopp. 

5 Wine Lane är loppets riktiga bombskräll som det mixtrats lite i utrustningen kring på slutet. Klart förbättrad senast och stallet trodde att den vunnit med tidigare fritt. Det var första gången med rycktussar, men dessa användes aldrig. Samma nu och vinst må kanske vara långsökt, men ska det ske så är det från den här typen av statistiskt gynnsamma lägen.

Ranking: A 10.4. B 3.6. C 5.7. D 9.1.2.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.6.

Avd.2: 1.3.6.

Avd.3: 1.2.4.5.6.7.9.

Avd.4: 3 Cash Valley

Avd.5: 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.6: 5 Infinitus

Avd.7: 4.10.

924 Rader som kostar 924 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.