Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på GS75, Örebro 21/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75- Omgången.

Jackpotförstärkt GS75-omgång avgörs den här veckan på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor.

 

Statistik och Spelteori.

Jackpoten är från både sexor och femmor som frös inne föregående vecka och ger I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot, som nu, fördelas dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler. Är man ensam med alla rätt på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen. (Man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.) 

 

Bästa Spiken!

7 Coin Perdu har jag spikat när han varit ute inom just GS75 där han möter lite billigare motstånd och det här är inget undantag. Både ännu enklar motstånd den här gången och ännu mindre fält så svårare att komma fel på det och i första avdelningen vinner favoriten lätt, oavsett upplägg.

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det väldigt låg klass med hästar som inte är rutinerade alls står men 20 meter tillägg och det kanske är läge att måla på rejält. Jag väljer ändå att gå kort då det är toppkuskar på ett par av dom mest troliga vinnarna i loppet. Spelarna har hamnat rätt här men dom två favoriterna har ändå inte för mycket streck på sig bland dom tidiga systemen. 

7 Moonlight Zon är ju oerhört svårt att veta formen på då hon gick kvallopp i september som senaste prestation på travbanan. Inledde dock karriären med en mersmakande seger från just springspår och ledningen runt om. Sedan blev det tuffare med tre raka galopper som gjorde att hon fick gå kvallopp så osäker och man se henne felfritt nu. Gillar Markus B som tränare och han även hög träffprocent som körsven men här är det ändå litet kuskplus och då hon gick bra i debuten så ska hon ju kunna gå bra direkt i comebacken också. Det är mycket låga startpoäng på samtliga hästar som går på grunddistansen här och även om man startar försiktigt så kan det ändå bli tidig ledning från springspåret med rutinerad kusk. Öppnar upp henne med öppet huvudlag som hon hade vid vinsten i debuten och gick sedan helstängt i kvalet så lite ändringar där med och Markus B brukar ha väl förberett.

13 Hoonigan har inlett sin karriär ännu bättre med två vinster på sina två starter och obesegrad häst ska passas tidigt, trots tillägget här. Fjärdespår i volten är väl inte så bra då det var nära startgalopp sist men sedan gick det bra och Erik känner väl hästen lite mer nu så stödjer väl henne i volten igen. Mycket som strulat för henne med lösa benbitar och annat men har nog bra kapacitet för klassen och kanske bara rundar dom här. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

Ingen annan ska kunna vinna och då det är enkronasrader så är det svårt att få med många streck ändå på systemet så man tål absolut en stor favorit på den här spelformen och man får leta något som höjer värdet i övriga lopp. 

 

Avdelning 2.

Låg klass över kort distans och det är nog läge att strecka på en del här då det har en förmåga att gå för fort i inledningen i den här typen av lopp. 

1 Bribes får kuskplus så på hemmaplan kan det bli bra då han är ojämnt startsnabb. intressant på bra smygläge med Kontio som kanske kan ladda med. 

2 Engla S.S. här ska det laddas för spets och man vill se honom i spets då han går bäst utan ryggar. Kanske inte kan svara den bredvid och då kan det bli problem men kan hamna bra på det ändå och måste räknas. Kommer spetsfavoriten bort kan det bli den här som leder runt om. 

3 Therion är startsnabb och då givna spetsbudet blev struken är han nog favorit att ta sig till ledningen och därifrån är han hästen att slå över den korta distansen. 

4 Scarybeary Lixarve var tidig då det var loppets spetsbud men STRUKEN under förmiddagen. 

5 The Secret har bra spår bakom bilen och vann till väldigt högt odds sist så ska väl räknas med formen på topp från bra utgångsläge. 

9 Holy Moses Mearas är loppets stora favorit men han gör comeback här då han strulat med problem med en testikel och inte startat sedan 1/9 2020 och han ska behöva lopp i kroppen. När Båth aviserar lopp i kroppen så kan det bli väldigt passiva upplägg och då kan det bli svårt att räcka till från bakspår över kort distans så den här rankar jag ner på dåligt spelvärde. 

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

11 Snowden Still har mest startpoäng i loppet då han gjort några fler starter och varit med där framme efter att inlett med två raka vinster. Värsta konkurrenterna är ston, som dessutom är lite osäkra från start och han har några fler starters rutin än dom men på minussidan är spår två i volten så inte helt enkelt det heller. Tobis Modig har kört honom bra men det är ingen kusk i klass med Adielsson och Ohlsson och med bara 3% vinster som körsven i fjol vill jag inte strecka till 18% om jag inte tar riktigt många. Väljer man att gardera alternativt att procenten går ner mot mer rimliga siffror så kan han vara aktuell så klart. 

15 Prince Rockbank fick lopp i kroppen sist och var oväntat startsnabb enlig tränaren så man är mycket nöjda med att ha Jepson upp igen och ett springspår. Aldrig vunnit lopp men med Jepson upp kan det vara dags nu när han kört honom ett par gånger och dom var tvåa i höstas tillsammans, så går han framåt med loppet kan det gå. 

 

Avdelning 4.

Kortlopp där det kan bli lite körning mellan två tänkbara spetsbud och jag spikar från bakspår torts stort favoritskap. 

9 Hector Boko låter tränaren Sibylle Tinter uppåt på och skojar att bakspår kanske är bra så han inte har sönder startbilen, som han hade sist. Hon säger vidare att han ska ha gått framåt med loppet i kroppen så även om han ska vara lite missgynnad för kladdig bana kan det gå ändå. Jag tänker att det då kan vara bättre med kort distans om det finns större risk att springa sig trött om underlaget är slirigt. Det är ju som bekant samma för alla så jag väljer att spika då han står för klassen i gänget så när det är dom mest streckade jag rankar precis bakom så vid gardering blir det ändå dåligt värde att strecka på tre-fyra stycken betrodda.  

4 Mega Star får många anhängare och man tror kanske det ska bli enkelt till ledningen men han har en startsnabb konkurrent sida vid sida invändigt och inte alls givet att han blir släppt till spets och det kan bli körning här. Visst är hästen bra och har fått ett lopp i kroppen efter vinterträningen men till över 20% med kusk som bara vinner 6% av sina styrningar så är det klart överstreckat, men måste ändå med vid gardering. 

3 Yankee Boy är startsnabb och får Ulf Ohlsson upp så han lär göra vad som går för att hålla ut värsta konkurrenten i spetskampen då det är kort distans vill man väl köra den här i ledningen. Har dock stått över efter en infektion sist så kanske släpper man ändå trots allt men svårt att veta vad Ulf tänker och känner i hästen då bilen släpper. Grundtipset får väl ändå bli att Ulf vill köra i ledningen över kort distans  och då ställer han till problem för övriga spetsaspiranter.

2 C.R.Nobless är hyggligt startsnabb och bör hamna okej på det direkt så räknas vid bredare gardering då biken åker på till låg procent. Speciellt då hon är en av dom på framspåren som startat på en del och håller helt okej form, men som åttaårigt sto kanske det blir för tufft att sätta nosen först här trots allt och bara tänkbart lyx-streck vid många. 

11 K.B.Millanson gick bra bakom hästar för sulky sist och Stjernström har bra form på stallet så kanske kan skrälla rejält på hemmaplanen här. 

 

Avdelning 5.

Spårtrappa över medeldistans för ston i ganska låg klass och då är det så klart hög skrällrisk som vanligt i den lopptypen

8 Vanja visste man att det skulle bli dåligt spår för då det är spårtrappa och här blir det nog till att backa och Kim Moberg brukar kunna köra för passivt, kan bli så speciellt när det är årsdebut och så dåligt spår. Favorit i fara och rankas ner på dåligt spelvärde även om hon är bra för den låga klassen och kan vinna loppet om hon kommer bra på det. 

1 Saphir C.D. är startsnabb och även om jag inte gillar spår ett alls i spårtrappor, då det ofta blir överstreckat och inte alls är lika bra som i vanliga lopp, statistiskt sett, så är det nog ändå en ganska bra chans just här. Blev het på Solvalla sist så inte mycket att säga om och mycket positivt med rejält kuskplus här och får hon heta tendenser så kan säkert Jepson släppa om någon bra kommer och ingen får/ser till att få bättre luckor än Jepson i flyt. Ruggigt vass körsven som vinner mycket för dagen och här blir det norskt huvudlag på startsnabb häst så klart intressant och förstahästen på mina system. 

12 Lamona Håleryd gör debut i ny regi och Kontio upp är plus. Tänder hon till på miljöombyte och annan träning så kan det vara bra direkt här och den här måste räknas mycket tidigt trots spåret. 

15 Jalna Boko vinner inte ofta alls och har sju andraplatser och bara en vinst på sina 24 starter men har en stark spurt att tillgå. Även om läget är risigt så skräller ju den med mest tjänat ganska ofta i spårtrapporna och även om man varnar för att det inte är full form och kanske blir det passivt upplägg då man tror att hon behöver lopp så kan det gå ändå. Kaj brukar ge dom chansen och blir troliga ledaren het som sist öppnas loppet för alla. 

11 Mogas Casandra kommer från skrällvinst på Solvalla då mål-ettan blev diskad och hon har därmed näst mest startpoäng efter favoriten här så räknas då hon går framåt med loppet. Hopplöst osäker så har galopperat bort mycket pengar som gör att hon står bra inne i den låga klass hon är kvar i. Bra spurt sist så till 5% är det klart intressant vid gardering med litet kuskplus nu. 

 

 

Avdelning 6. 

Medeldistans i ganska låg klass och det kan vara öppet då favoriten kan behöva loppet i kroppen och dessutom har bakspår. 

9 Twigs Honor är ändå den Båth låter mest uppåt på bland sina bakom Coin Perdu och det beror nog på hästens höga klass och kunnande för den låga klass han är kvar i. Tvåa i Kriterie-kval före bland andra Elegant Ima men galopp från start i finalen så inga pengar där. Det tyder ändå på att han inte är långt bakom kulltopparna och då ska han ju bara runda ett fält som han möter idag. Man har dock sett rejält passiva styrningar från Båths stall genom åren då dom bara ska ha lopp i kroppen mm men den här kan runda dom ändå. Han ska ha tränat på riktigt bra och är säkert en bättre häst redan nu så bli inte förvånade om han bara sveper dom när som helst. Då det som sagt kan bli passiv styrning så måste man nog ändå försöka fälla honom som stor favorit och jag garderar. 

4 Bravo Qadir är startsnabb med första Magnus A upp så bör få bra lopp från fint utgångsläge och kan vara en skräll här. 

3 Combonumberfive har varit ute i billigare gäng men intressant på läget och med Kontio upp och då han är ganska startsnabb så hamnar han nog bra på det direkt här. 

11 Activist kan inte utnyttja sitt bästa vapen som är hans startsnabbhet och han kommer från vinst i ledningen på Solvalla. Anders Eriksson har inlett året riktigt bra med 7/32 i vinststatistik som kusk så mycket bra form på såväl körsven som häst.

8 Prince Calle hittade jag som rejäl skräll för två starter sedan inom just GS75 men sist gick det inte att något från kö-position från bakspår över kort distans, men utan strul på vägen där tror man ändå att dom hade kunnat bli trea. Transportproblem vid en strykning och inte missat någon träning nu och har sett bättre ut i två senaste i biken. Samma utrustning nu så med få andra startsnabba i loppet kan han hamna bra på det trots spår en bit ut och det skulle kunna vara en rejäl skräll till under procenten.

 

Avdelning 7.

Medeldistans och några fina hästar för klassen men det är väldigt skiktat pch några få som sticker ut och spelarna är rätt ute här men har hittat en mindre streckad som ska med tidigt.

5 Mellby Highball körs för spets från perfekt spår bakom bilen (bricka fyra nu med en invändig strykning, men det är lika bra som fem så klart). Kommer från vinst och går framåt med loppen och tränaren låter optimistisk och med alla värsta motbuden på bakspår är det bra chans att bli släppt till ledningen även om han inte skulle ta den av egen kraft. Från ledningen är han hästen att slå och given förstahäst i loppet då han kommer från vinst och har bra form. Dom är dock väldigt bra för klassen ett par av dom där bak och jag väljer nog till slut att ta ett par till då det blev färre att runda efter ett par strykningar. 

3 Hocus Pocus (STRUKEN!) var den med framspår som kunde utmanat min förstahäst om ledningen då det skulle åka på helstängt huvudlag här och då kan Kontio skicka bakom bilen med vad som helst. STRUKEN under förmiddagen och vägen ligger öppen för min förstahäst här som får bli ensam A-häst i tipsen. 

10 Dont Be Weak är loppets favorit och går ner lite I klass men det är årsdebut och att det står rött på vagninfon betyder inget då det är samma vagn, bara att den klassas som vanlig numera. Kanske tillochmed bra för honom med bakspår till han stabiliserat sig mer, då han kan stressa upp sig och galoppera framme vid vingen. 

12 Monclero Bo körs av Jepson och tränas av Tinter så inte borta trots spåret då ett par strykningar i loppet så klart höjer chanserna en del. Hästen har 15 bland dom tre främsta på sina 25 starter varav fem vinster där dom flesta kommit på slutet och alla fem är tagna i dom 14 starter han gjort för Tinter så mycket bra statistik. 

9 Gateruds Kashmir stod för en klassisk Svanstedtare på Axevalla från tredje utvändigt till ledningen på några steg på bortre långsidan, då hade han favoriten Bara Du Chene i ryggen men gick undan lätt. Sist blev det tredjespår genom första svängen och sedan fast i kalla ryggar så inget att säga om där, fick nog en del sparat och formen är fortsatt bra. Halvstängt huvudlag på och lär spurta bra här så det här är skrällen i loppet till 4%. 

 

Systemförslaget

Avd.1: 7 Coin Perdu

Avd.2: 1.2.3.5.6.9.

Avd.3: 7.13.

Avd.4: 9 Hector Boko

Avd.5: 1.2.6.8.9.11.12.15.

Avd.6: 3.4.8.9.11.

Avd.7: 5.9.10.12.

1920 Rader som kostar 1920 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.